kalem
Sep 11 2007, 01:37 AM
HAMAN İSMİNİN SIRRI
--------------------------------------------------------------------------------
Firavun dedi ki: "Ey Haman! Benim için yüksek bir kule dik de yollara erişeyim."
40 Mümin Suresi 36
Firavun dedi ki: "Ey ileri gelenler! Ben sizin için benden başka bir tanrı tanımıyorum. Ey Haman! çamurun üzerinde bir ateş yakıp bana yüksek bir kule yap ki Musa'nın tanrısına ulaşayım. Gerçekten de ben onun yalancılardan olduğunu sanıyorum."
28 Kasas Suresi 38
Firavun'un tanrılık iddiasında, Hz. Musa'ya karşı çıkışında, yardımcılarından ve destekçilerinden biri olarak Haman'ın ismi, Kuran'da birkaç ayrı surede anılır. Firavun, Haman'a yüksekçe bir kule yaptırıp, Musa'nın varlığını bildirdiği Tanrı'yı insan işi yüksek bir kulenin tepesinde arama cahilliğini ve alaycılığını göstermiştir.
Fransız bilim adamı Prof. Dr. Maurice Bucaille yakın zamanlarda "Musa ve Mısır" adlı bir kitap yazdı. Bu kitap Kuran'da Haman isminin kullanılışını, bu ismin kullanılışına tarihte yapılmış olan itirazları ve bulunan eski hiyeroglif yazıların çözümünün, Kuran'ın doğruluğunu onaylamasını anlatmaktadır.
Haman ismi Tevrat'ta da geçer ve Kuran'ın işaret ettiği kişiden ayrı bir Pers hükümdarını belirtir. Kuran'da hata bulmaya çalışan hata avcıları Kuran'ın Tevrat'tan yanlış olarak kopyalandığını, Haman isminin kullanılış tarzının buna delil olduğunu söylediler. (Kuran'da Haman ismi 5 kez geçer.) Kuran'ı insan yazması sanan bu kişiler Kuran'ı yazdığını düşündükleri kişinin (Hz. Muhammed) yanlış bir kopyalama yaptığını ileri sürdüler.
TAŞ OCAĞI ŞEFİ
Bu tartışmalar Fransız Jean François Champollion tarafından çözülen Rosetta Stone adı verilen bir yüzü Yunanca, bir yüzü eski Mısır hiyeroglifi ve bir yüzü de geç dönem hiyeroglifle (Demotik tarz) yazılmış bir yazıtla başka bir boyut kazandı. Artık hiyeroglifler okunuyor ve isim listeleri çıkartılıyordu. Yine Viyana'daki Hof Müzesi'nde Haman'ın Firavun'a yakınlığı anlatılmaktadır (Bakınız Walter Wreszinski, Aegyptische Inschriften aus dem K. K. Hof Museum in Wien, 1906, J. C. Hinriesche Buchhandlung). Yeni Krallık Listeleri sözlüğünde ise "Haman" ismi aynen Kasas suresindeki gibi "Taş ocağı işçilerinin şefi" olarak kayıtlıdır. (Bakınız Herman Renke; Die Aegyptischen Personnennamen, Vierzeischnis der namen, Verlag Von J. J. Augustin in Glückstadt, Band I, 1935)
Maurice Bucaille "Haman" ismini bir Fransız Mısır Bilimcisine verir ve bunun 7. yüzyıldaki bir Arap el yazmasından alıntı olduğunu söyler. (Bu ismin Kuran'da geçtiğini söylemeden, 7. yüzyıldaki Arap el yazması diyerek Mısır bilimcisinin tepkisini ölçer.) O da, 7. yüzyıldaki bir Arap el yazmasında hiyerogliflere ait bir bilginin geçirilmiş olmasının mümkün olmadığını, fakat Firavun sarayının isim listelerine bakacağını söyler, Dr. Maurice Bucaille'a ise "Dictionary of Personal Names of the New Kingdom by Ranke" adlı Mısır isimleri sözlüğünü önerir. Bucaille ise Almanca hiyeroglif transliterasyon listesinden Haman'ın, Taş Ocakları İşçilerinin Şefi olduğunu bulur. Dahası Haman ismi Viyana'daki bir anıtta da kazılıdır. Haman'ın isminin yanındaki ayıraç ise Firavun'un yanındaki önemini göstermektedir. (Mısırlılar kelimelerini çok özel bir durum olmadıkça hep bitişik yazarlardı.)
Anlaşılıyor ki Kuran'a karşı yapılan her itiraz geçersiz çıkmaktadır. Hatta bu itiraz yapılan nokta araştırılınca, Kuran'ın yeni bir mucizesi daha anlaşılmaktadır. Haman isminin rastgele bir şekilde Kuran'a konması mümkün değildir. Vahiy dışı hiçbir kaynak Kuran'a bu ismi bu şekilde yerleştirmiş, her kelimeyi bu şekilde yerli yerinde, mükemmel bir tarzda kullanmış olamaz.
ALINTIDIR....
ElCebbar
Sep 11 2007, 02:28 AM
Musa peygamber firavun zamanın da yaşamıştır.Museviliğinde kurucusudur.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Musevilik%27te_MusaYalnız Kuran'da geçmez haman kelimesi.
Tevrat'ta da geçer.Mucize yoktur.
http://www.bursakilisesi.com/kutsalkitap/?...2&q=Est%203Muhammed'de vahiyle değil yahudi hahamlarından öğrenmiştir.
kalem
Sep 11 2007, 02:41 AM
Haman ismi Tevrat'ta da geçer ve Kuran'ın işaret ettiği kişiden ayrı bir Pers hükümdarını belirtir. Kuran'da hata bulmaya çalışan hata avcıları Kuran'ın Tevrat'tan yanlış olarak kopyalandığını, Haman isminin kullanılış tarzının buna delil olduğunu söylediler. (Kuran'da Haman ismi 5 kez geçer.) Kuran'ı insan yazması sanan bu kişiler Kuran'ı yazdığını düşündükleri kişinin (Hz. Muhammed) yanlış bir kopyalama yaptığını ileri sürdüler.
BAK BU BENİM YAZDIKLARIMDA VAR DİKKATLİ OKUMADIN SANIRIM...HAMAN KELİMESİ GEÇMEZ DEMİYOR.GEÇER AMA FARKLI ŞEKİLDE GEÇER DİYOR.DOĞRU OLMAYABİLİR,YANLIŞ OLABİLİR,FAKAT MANTIKLI GEÇERLİ CEVAPLAR VERELİM.KALDI Kİ,BU YAZDIĞIM SENİ TARİF ETMİŞ.ORASIDA AYRI İLGİNÇ...
SAYGILAR...
ElCebbar
Sep 11 2007, 02:50 AM
QUOTE(kalem @ Sep 11 2007, 03:41 AM)

BAK BU BENİM YAZDIKLARIMDA VAR DİKKATLİ OKUMADIN SANIRIM...HAMAN KELİMESİ GEÇMEZ DEMİYOR.GEÇER AMA FARKLI ŞEKİLDE GEÇER DİYOR.DOĞRU OLMAYABİLİR,YANLIŞ OLABİLİR,FAKAT MANTIKLI GEÇERLİ CEVAPLAR VERELİM.KALDI Kİ,BU YAZDIĞIM SENİ TARİF ETMİŞ.ORASIDA AYRI İLGİNÇ...
SAYGILAR...
Sende Musanın hayatını oku.
Yahudiler firavun zamanında inşaatlarda çalıştırılıyor.
Hamanı bilmemeleri olanaksız.
Vikipedi den alıntı.
Hârûn’un doğmasından üç yıl sonra Mısır firavunu, Yahudilerin Mısır’da çoğaldıklarını ve güçlendiklerini görünce onları kontrol altına almak için üzerlerine angarya memurları koyar ve onları şehir inşaatlarında çalıştırmaya başlar.
kalem
Sep 11 2007, 03:03 AM
QUOTE(ElCebbar @ Sep 11 2007, 03:50 AM)

Sende Musanın hayatını oku.
Yahudiler firavun zamanında inşaatlarda çalıştırılıyor.
Hamanı bilmemeleri olanaksız.
Vikipedi den alıntı.
SELAMLAR,
BÖYLE VARSAYILARLA OLMAZ.İLLA BİŞEYLER YAZACAĞIM,DİYE UĞRAŞIYORSAN.OKUYANLARA KOMİK GELECEKTİR.ZATEN DOĞRU OLMAYABİLİR DEDİM.SENDE MANTIKLI BİRŞEYLER BULDA,MANTIKLI CEVAPLAR OLSUN.
KONU ŞU>>>TEVRATTA GEÇEN HAMAN'A KURANDA GEÇEN HAMAN UYMUYOR.SEN HALA YAHUDİLER BİLMİYOR OLAMAZ DİYORSUN,BURADAN ŞU MANTIK ÇIKIYOR.TEVRATTAKİ DOĞRU KURAN SALLAMIŞ.>>O ZAMAN BİLİMDE SALLAMIŞ

ÜSTELİK BU SEFER ELLE TUTULUR DELİLLERİ VARKEN,SALLAMIŞ.O DELİLLER NE OLACAK?ARAŞTIRMALAR KAZILAR.BURADAN ŞU ÇIKAR,TEVRAT DEĞİŞMİŞTİR.SANA İNANDA DEMİYORUM.YAZI BULDUM İLGİMİ ÇEKTİM YOLLADIM.BARİ SAÇMA,SAPAN ÇAMURLAR ATMA.HİÇ OLMAZSA BİR GOOGLE KARIŞTIR.NEYSE DİĞER ARKADASLARIN,BU KONUYU ARAŞTIRACAKLARINI YOKSA BİLE MANTIKLI CEVAPLAR VERECEKLERİNİ ÜMİD EDİYORUM...
SAYGILAR...
antiateist
Sep 11 2007, 03:30 AM
Hârûn’un doğmasından üç yıl sonra Mısır firavunu, Yahudilerin Mısır’da çoğaldıklarını ve güçlendiklerini görünce onları kontrol altına almak için üzerlerine angarya memurları koyar ve onları şehir inşaatlarında çalıştırmaya başlar
iyide bu hangi harun.
kalem
Sep 11 2007, 03:37 AM
QUOTE(antiateist @ Sep 11 2007, 04:30 AM)

iyide bu hangi harun.
SELAMLAR,
VALLA KARDEŞİM...SAÇMALADI BİRAZ...:)YAZIYI OKUMAMIŞ.GELMİŞ HAMAN GEÇİYOR,DEDİ.SONRA GEÇSEDE BİLİNİYOR DEDİ.

BİLİNSEDE ANLAŞILAMIYOR DİYEBİLİR:)ANLAŞILSADA FARKEDİLEMİYOR.FARKEDİLSEDE V.B GİBİ BU LİSTE UZAR GİDER. SAYGILAR...
ateist
Sep 11 2007, 07:52 AM
E be mantik fakiri musluman.
El Cebbar gayet guzel,kuranda aradigin mucizenin,aslinda kendinden oncekilerden kopya edildigini,soylemis.
Musanin zamaninda hazirlanmis bir kitapta,elbette fravundan bahsedilecek.Muhammedin zamanindakilerdede,elbette hem kendi zamanindan,hemde oncekilerin yazdiklarina gore,onlarin zamanindan bahsedecek.
gezgin95
Sep 11 2007, 09:53 AM
Hârûn’un doğmasından üç yıl sonra Mısır firavunu, Yahudilerin Mısır’da çoğaldıklarını ve güçlendiklerini görünce onları kontrol altına almak için üzerlerine angarya memurları koyar ve onları şehir inşaatlarında çalıştırmaya başlar
QUOTE(antiateist @ Sep 11 2007, 04:30 AM)

iyide bu hangi harun.
Sana neler oluyor antiateist.
Adam Harun=Haman dememiş ki.
Yahudilerin inşaatlarda çalıştırıldığını söylemiş sadece. Tarih de belirtmiş: Harunun doğmasından üç yıl sonra.
Bir zamanlar sen doğru dürüst fikirler de üretirdin.
Ne oldu? Yorgunsun galiba.
.
aktifus
Sep 11 2007, 11:05 AM
Bu ayet muhammed'den kanıt isteyen ve yalancı olduğunu düşünenler için yazılmış olabilir. Bakın sizden önce de kanıt istende sonları ne oldu diye devam eder.
KARUN
Sep 11 2007, 12:26 PM
el cebbar
Tevrat'taki Haman ile Kuran'da bahsedilen Haman aynı mıdır? Açık ve net cevap pilizz.
Antimuhammed
Sep 11 2007, 12:56 PM
Evet her yeni gelen Müslüman oradan buradan özellikle Motor ustası Harun Yahya dan duyduklarını buraya getirir. Biz de her seferinde cevaplarız..
Haman meselesini cevaplamıştım. Ama tekrar yazayım...
Haman uydurması ile ilgili bilgiler;
Haman ismi kuranda 6 kez geçiyor.Simdi Walter Wreszinski denilen adam Aegyptische Inschriften aus dem K.K. Hof Museum in Wien adli eserinde haman ismine hmn-h bu sekilde ulaşıyor. Şimdi bunu bir irdeleyelim;
Hermann Ranke Die Ägyptischen Personennamen adlı eserinde bu ismi irdelerken hmn-h adlı isimdeki sondaki h harfini göz önünde bulundurmuyor ve onu çıkartıyor.
Biraz daha açalım;
Misirlarda hiyeroglif dilinde sesli harfler kullanılmaz.Örneğin guzel kelimesi hiyeroglifte nfr şeklindedir.Bu kelimeyi daha kolay telafuz etmek için nefer haline getirilir.
Bu uygulama orjinal Mısır diliyle kesinlikle bir alakası yoktur .Mevcut bilim adamlarının daha kolay telafuz etmek için kullandığı yöntemdir.
Hiyeroglif ölü bir dilin alfabesidir ve onun telafuzu hakkında bir bilgimiz yok.
Herman Ranke gibi sondaki h harfini göz onunde bulundurmazsak hmn
şu sekilde olacaktır------hemen-h veya haman-h yada himen h
gördüğünüz gibi kolayca araya ünlü harf sokarak isteiğimiz biçime sokabiliriz.
Maurice Bucaille'nin taş ocağı şefi olarak ismini tespit ettiği mavalının arkasında bir Harun Yahya hilekarlığı vardır. Kaldı ki bu zat Firavun un emrindedir.Nedenbir taş işçisi firavundan aldığı emri gerçekleştirdiği için cezalandıırılsın Tanrı tarafından. Hem bu Haman tuğla mı pişirir, taş mı çıkarır, ordunun başındaki komutan mıdır? Kuran işleri her zamanki gibi Arapsaçına cevirmiş durumda. Ortada Firavun un ismi ve olayın geçtiği tarih bile verilmez.
Ayrıca bu yüksek kule inşa etme hikayesi Babilde de karşımıza çıkmaktadır. Kulenin inşa ediliş sebebi Tanrılarla boy ölçüşmektir. Mısır kaynaklarında böyle bir iddiaya rastlanılmamıştır.
Maurice Bucaille aynı zamanda Suudi Kral Faysal ile yakın ilişkiler içindedir.
Harun Yahya iddiasında Eski Mısırca ya ve hiyerogliflerin yazımına yer vermemektedir.. Eğer eski bir Mısır yazıtında “Haman” ismi “taş ocaklarının şefi”şeklinde geçseydi Maurice Bucaille bu yazıtın orjinalinin resmini , çevirisini ve Haman’ı taş ocağı Şefi olarak gösteren listeyi kitabında yayınlardı.
Tabi Harun Yahya boş durur mu aynılarını Harun Yahya’da yaptıktan sonra üzerine birde listenin Türkçe çevirisini yayınlardı.
AMA ORTADA BÖYLE BİRŞEY YOK. Ne Maurice Bucaille kitabında nede H.Y sayfalarında iddialarını ispatlayacak ne bir resim, ne bir liste yok. Orijinal taş yazıtta geçmeyen bir isim, herhangi bir başka kitapta ve o taşa atfederek geçiyorsa, o kitabın yazarı sahtekar durumuna düşer. Ne yazarı ne de kitabı geçerli olmaz.
kalem
Sep 11 2007, 03:56 PM
selamlar,
tevrattaki haman ile,kuranda ki haman,bu yazıya göre farklı kişilerdir.hatta bazı kesimler"kuran yanlış kopya etmiş" demişler.ayrıca sizin mantığınıza hayran oldum.çöldeki bedevi aristo okumuş,descartes okumuş

tüm nimetleri yemiş yutmuş fransada elinin altındaki teknolojilere rağmen birinin bilmediğini,yüzyıllar önce bilmiş.lafı gelince bedevi,cahil yeri gelince her bilgiyi bir yere yamamaya çalışıyorsunuz.
saygılar...
Antimuhammed
Sep 11 2007, 04:23 PM
Yazımı iyi okumadın sanırım...
Birde şunu iyi bil. Kuran hep der hatırlarsınız biz Musaya falan diye. Demek ki Araplar Tevratı biliyorlar...
Sana koskoca yazı yazdım delili yok saptırma Adnan Hocanın dedikleri diye..
Yok öyle bir şey. HY motoru elinde belgeyle gelsin madem.
Harun Yahya iddiasında Eski Mısırca ya ve hiyerogliflerin yazımına yer vermemektedir.. Eğer eski bir Mısır yazıtında “Haman” ismi “taş ocaklarının şefi”şeklinde geçseydi Maurice Bucaille bu yazıtın orjinalinin resmini , çevirisini ve Haman’ı taş ocağı Şefi olarak gösteren listeyi kitabında yayınlardı.
Tabi Harun Yahya boş durur mu aynılarını Harun Yahya’da yaptıktan sonra üzerine birde listenin Türkçe çevirisini yayınlardı.
AMA ORTADA BÖYLE BİRŞEY YOK. Ne Maurice Bucaille kitabında nede H.Y sayfalarında iddialarını ispatlayacak ne bir resim, ne bir liste yok. Orijinal taş yazıtta geçmeyen bir isim, herhangi bir başka kitapta ve o taşa atfederek geçiyorsa, o kitabın yazarı sahtekar durumuna düşer. Ne yazarı ne de kitabı geçerli olmaz.
Neden direniyorsun hala.. Bu iş British Museum daki mumya yalanına benzedi iyiden iyiye. Hala o yalana inanan Müslüman dolu...
kalem
Sep 11 2007, 04:40 PM
selamlar,
Mükemmel bir saçmalığa daha imza attın.Boş yere zamanımı harcıyorsun.Gerçek olmayadabilir.Şuan gerçek gibi gözüküyor.
Yazımı iyi okumadın sanırım...
Birde şunu iyi bil. Kuran hep der hatırlarsınız biz Musaya falan diye. Demek ki Araplar Tevratı biliyorlar...
Bu senin ateist gözlüğünü çıkaramayıp,empati kuramamandan kaynaklanan birşey.Müslümansan,araplar tevratı bilemez...Allah bilir kurana yazar.Ama ateistsen,kuranda yazdığına göre araplar biliyor ki yazmış dersin.Allah indiremeyeceğine göre,kim yazacak başka ?"araplar biliyordur"dersin.Önce empati kurmanı tavsiye ederim saygılar...
atheturk
Sep 11 2007, 04:48 PM
Eğer astığın yazıları kendin yazmazda sağdan soldan alıntı yaparsan böyle göt gibi kala kalırsın, kıvıramazsın bile.Hala neden direniyorsun anlamıyorum.
Koçum Arapların tevratı bilmesine gerek yok ki.Zaten bilmemeleri daha iyi,çünkü bilselerdi Muhammedin Tevrattan Kurana copy/paste lerini anlardı.
Antimuhammed
Sep 11 2007, 05:01 PM
İyi ama sende hala anlayamadın. Üzerinde Haman yazan her hangi bir yazı yada yazıt yok ortalıkta. Hadi getirsinler bakalım nerede?
YOK... Sallama bir teori maksat Kurana uysun... Hepsi bu. Muhammed bir yerden duymuş bu hikayeyi aklında kaldığınca anlatmış işte..
Ayrıca Mısır dilinde Haman diye bir isim bile yok. Hiç bir Mısır kayıdında bu isim geçmez...
http://www.geocities.com/Wellesley/7544/name_m.htmlAdamın bahsettiği isim sadece hmn h harfinden oluşuyor... Sonhadi h harfini atmış. Klasik bir Müslüman uyanıklığı..
Bence o Himen olabilir
Antimuhammed
Sep 11 2007, 05:11 PM
İyi okuyun Kuranı. Kuran Tevratı tanıyor, Tanrı sözüdür diyor. Yazılanları doğrudur diyor. Bu durumda Araplardan neden sakınsın. Demek istediği şu kendi Tevrattan bildiği olayları kısaca geçiyor evet diyor Tanrı bunları demişti ... Yani aynı Tanrısal kaynak bana bunları söyletti diyor...
Elbette Araplar Tevrattan arak olduğunun farkında.. Arap Yahudiden duyduklarını gelip Muhammede soruyor.. Muhammed de evet öyledir hatırlarsan Tevratta Allah şunu demişti diyip özetliyor.. Özetin sonunda ise kendisinden yeni şeyler ekliyor.
Demek zorunda en başında politik olarak Yahudilere yaranmak için Tevratı kabul etmiş. Kalkıp şimdi reddetse o zaman Araplar ona inanmaz..
Kalkıp Nuh tufanı yok dese ne olacak? Demezler mi hani Tevrat nurluydu onu doğrulamak için gelmiştin? İşte o zaman hyemen başlıyacak Tevratta aklında kalanları saymaya..
kalem
Sep 11 2007, 06:14 PM
selamlar,
İyiki müslüman değilsin,desem.Günah olur mu acaba...Mantık 0,suçlamalar basit...Ben bu konuyu "aslı var mıdır" diye koydum ama,0 yani..Kuran tevratı tanıyacak tabi ki,tanımasa zaten Allahın kitabı olmadığı belli olur.Muhammed uydurmuş,muhammed sallamış,cahil,bedevi ama muhammedte google varmış...Her şeyi eklemiş,helal olsun ona,o devirde şimdi arasan bulamayacağın şeyleri bulmuş.Herhalde eski olaylar yazacak,bilinenler söleyecek,bilinmeyenlerde düzeltilecek ne bekliyordun?Allah kimsenin bilmediği birşeyi anlatırsa,nasıl inandırıcı olacaktı?Olaylara değiniyor,hatalar varsa(tevrat,incil değişik biliyorsunuz)düzeltilmiş şekilde,yeniden ifade ediliyor.Tevrat yanlış değil,senin algılayamaman burada,tevrat değişmiş,aslında kalsaydı zaten kurana uyardı...
saygılar...
Antimuhammed
Sep 11 2007, 07:00 PM
İyide Tevrat tahrif edilmiştir diye ortalıklarda dolaşan, Yahudileri kötüleyen kimler?
Elbette Tevratı bilen, okuyan adam ondakileri anlatacak. Bu mu mucize_?
antiateist
Sep 11 2007, 07:20 PM
QUOTE(gezgin95 @ Sep 11 2007, 10:53 AM)

Sana neler oluyor antiateist.
Adam Harun=Haman dememiş ki.
Yahudilerin inşaatlarda çalıştırıldığını söylemiş sadece. Tarih de belirtmiş: Harunun doğmasından üç yıl sonra.
Bir zamanlar sen doğru dürüst fikirler de üretirdin.
Ne oldu? Yorgunsun galiba.
.
Gecenin bir vakti yazdım o yazıyı, karıştırmışım bende Muhammed gibi
Doğru dürüst fikirler üretiyorum ama bunlardan ateistlere dokunanlar, tabiki size ters gelecektir.
kalem
Sep 11 2007, 07:26 PM
selamlar,
sevgili anti,Hz muhammede yahudiler anlattı diyorsun iyi,güzel.Peki anlatan yahudi tevrata yanlış yazıp,doğrusunu hz muhammed e mi sölemiş?bu mu?senin mantık?
Zaten bedevi,cahil,muhammed google arama motoruna sahipmiş,her haltı birileri söylemiş gelip.Hemde kendileri yazıp doğrusunu ona söylemiş:)Hz muhammed s.a.s de okuma yazma bilmiyor ama,işte biliyormuş aslında.Yunan tarihi falan yalamış yutmuş

sonra obur dinazorlardan,evrimleşerek kuş olmuşlar.Bu kuşlar annesinden 20 milyon yaş büyükmüş.
saygılar...
antiateist
Sep 11 2007, 07:33 PM
kalem,
Hz muhammede yahudiler anlattı demiyorum ama bu harun yahyanın parmağı olduğu her yere şüphe ve titizlikle bakmak gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden bu adamın çalışmalarına bakmam ve okumam. Bir sitenin köşesinde hy görürsem direk çıkarım o siteden

Bu tarz şeylerde fikir sahibi olurken bizzat benim kişisel araçtırma yapıp kendi gözümle görmem gerekir.
Antimuhammed
Sep 11 2007, 07:45 PM
Yahu Muhammedin aklında kalanlar.
Muhammede gelip Yahudilerde sormuyor ki. Arapta gelip soruyor Muhammedde aklında kalanları diyor..
Muhammed okuma bilmediği için Kuranın doğrudur dediği Tevratla Muhammedin anlattıkları tutmuyor zaten. Muhammed e anlatılanları oda tekrar anlatıyor. Aklında kaldığı kadarıyla..
Onu bırakta sen bana şu adamın çözdüğü Hiyoroglifin adamın kitabındaki açıklamalı izahını getir bakalım..
Zor bulursun adam kitapta çizimle resimle orjinali ile hiç bir şeyi anlatmamış....
Zonra Zeynebe aşık olmuş.. Gelinie yani. Sonra gelini ona helal kılınmış. Gelini ile birlikte her uçan kaçan kadın helal kılınmış. İşte Tevrattan duyduklarının arasınada bunları serpiştirmiş.. Eh tabi birde güncel olayları falan ...
kalem
Sep 11 2007, 08:01 PM
kıvırma, hem hz muhammed e yahudiler anlatıyor.Sonra araplar soruyor.Aradan yüzyıllar geçmiş mısırlı sarı çizmeli mehmed ağa,elin arabı nereden bilecek mesleğini?Musa zamanından kalmış?Sen kitap yazsan eski konulara dalar mısın ?Arkadaslar iyi olun,kavga etmeyin falan dersin,O ileriden de haber vermiştir.Roma savaşı.Fetih haberi vermiştir.Sen kitap yazsan delimisn ? haber vericeksin 5 yıllık.Yazabiliyorsan da yaz...Madem iki yahudi geldi üç arap gitti.Kuran yazıldı ne kolay değil mi?Okuma yazması yok ?vardır okuma yazması biliyordur.Teknoloji yok?aristodan falan çalmıştır.:)Herşeyi bir yere yamamak istiyorsan yamarsın.
Zaten yamama imkanı olmasa dinin anlamı olmazdı.Gerçekler açık olurdu.Herkez inanırdı.Ee dünya neden yaratıldı o zaman.Allah vermiş izlerini,inanıp inanmamak.Yamayıp,yamamak sana kalmı.
Hz muhammed zamanında istediğin kadar kadınla evlenebiliyordun.Neden kitaba yazmış?yazmasada evlenirdi.Neden yazmış boş yere?O kadınlar sokakta kalmasınlar diye evlenmiş.Keşke günümüzde de olsa.Ayrıca islamda 4 kadın yoktur.Karın ölürse,sakatsa,işlerini yapamıyorsa.Gidip"karıcığım ,müsadenle iznin olursa başkasıyla evleneceğim" denir.kadın isterse,izin verir.Yoksa sen 4 karı alıp gezenlerden,islamı sorumlu tutamazsın.
Farzetki evlendin,karın kaza geçirdi.Sakat kaldı,v.b olaylar oldu.Ne yaparsın?Yaşında genç.Sonsuza kadar severim

mi dersin? Aldatırmısın?İslam boşama,karına aynı yakınlıkta dur,her istediğini yap,izin verirse de evlen der.
saygılar...
Antimuhammed
Sep 11 2007, 08:12 PM
Arada yy lar geçmiş olsa ne fark eder.. Tevratta yazıyor zaten hepsi..
Zaten Muhammed in bildiğide tutmuyor. Taş ustası diyor Muhammed...
Roma savaşı mı o ne ola ki?

Bizans (Yani Rum) demek istiyorsun sanırım.. Bak işte sende Muhammed gibi salladın.Savaş ı bildin ama hangi savaş olduğunu karıştırdın..
Onunla ilgili cevapta var ateist sitesinde araştırıp buluver..
Ya hala okuma yazması yok diyor yaaa. Salak mı Muhammed duyduklarını aklında tutamayacak kadar? İlla okuma mı bilmesi lazım. Okuma bilseymiş zaten unuttuğu bazı şeyleri sallamazmış
Malum Haman meselesinde Babaili, Mısır ı birbirine karıştırmış..
Bana kel alaka şeyleri değilde şu Haman ın konu olduğu Mısır yazmalarını getir.. Adam nasıl izah etmiş bu ismi görelim bizde.. HY sitesine bakma bulamazsın, oda vermemiş. Birde bu Haman masalını anlatan adamın kitabınada bakma onda da yok.. Ama görev senin madem bu kaynaksız şeyleri savunuyorsun.. Bul getir ve kendini akla.. Hadi bakalım...
Fabio
Sep 11 2007, 08:14 PM
kalem yaziyor
kalem
Sep 11 2007, 08:30 PM
kalem yazar,söz uçar fabio...
Sana gelince anti,
sana göre bedevi,cahill,çöl adamı işi gücü bırakmış.Çölde bir cafeye oturmuşlar,batak attıktan sonra nargile,tavla moduna geçmişler.Birisi demiş ki"Ya ezid bin yezid hükmü kandır binalioğlu,Şu haman ne ola ki " ötekide hemen cevap vermiş.Mükemmel tarih ve ,dünya bilgisiyle"ya ensar bin zeyd ün mulayim,haman şöyledir böyledir."Anlatmışta,anlatmış güncel konu tabi aradan yy geçse bile sen dahil herkez böle konuları tartışırlar.

Şu yazmları şimdi araştırmaya başlıyorum.
Her konuda hz muhammedin uçkuru,hz muhammedin uçkuru diye velveleye vermişsin etrafı,ama daha islami cahilsin.Hiç bir şeybilmiyorsun.Bilmedğin şeylerden bol kepçe sallıyorsun.İçini yakan tereddütten,karamsarlıktan,kuran okuyor hadis okuyorsun:)
Okuduklarınıda çevirip ohhhhhhh....Rahatladım diyorsun.Fakat....
Çok kıvırıp kendine yontmuşsun....İstediğin kadar karala,isteyen istediği hakareti yapsın.İstediği kadar ayet karıştırsın.Fıkıh,hadis okusun yalayıp yutsun.Arada belki yahudiler gelsin ona birşey öğretsin.Sende aklında tut bunları,kitabı ezbere oku:) Ezbere kitap yazmış...Helal olsun...Ben kitap yazıyorum arkadasım suçla ilgili.Ezbere hiç bir Allahın kulu hiç bir b.k yazamaz bu kadar açık konuşıyım sana.İstersen dene.
Hemde kuran gibi bir kitabı kimse ezbere yazamaz.Bence sen hz muhammed okuma yazma biliyordu teorine dön.
Son olarak "hiç bir Allahın kulu ezbere kitap yazamaz"dedim.Sen Allaha inanmıyorsun belki yazarsın...

SAYGILAR
Forumda araştırmama gerek yok.Cevap veren kim? ateistler.Bozanın çırağı şıracı hesabı...
kalem
Sep 11 2007, 08:40 PM
NOT:Yazıyı iyi okursan sevinirim.Geçen yer kitap değil.Müzeye kayıtlı yerlerde viyanada geçiyormuş.Hemde senin "taş ustası diyor,muhammed"dediğin şekilde.Taş ustası olarak kayıtlıymış..
Antimuhammed
Sep 11 2007, 08:46 PM
Bak sen geçiyormuş diyorsun. İkinci ağızsın.. İnternet elinin altında... Prof. Dr. Maurice Bucaille bu yer üzerine kitap yazmamış mı? Yazmış ama tezini yazdığı yere tek bir resim ve açıklamalı çizim koymamış...
Anladın mı olayı...
Sadece gördüm diyor hepsi bu...
Ve gördüğü yerde de böyle bir yazı YOK....
ElCebbar
Sep 11 2007, 08:57 PM
Kalem o hiyeroglif yazıyı bul kontrol edelim.
http://www.upennmuseum.com/hieroglyphsreal.cgi
kalem
Sep 11 2007, 09:19 PM
selamlar,
Mantığa bak:):)Geçiyormuş diyeceğim tabi,başka ne diyebilirim?sen evrimden bahsederken ne diyorsun?yoksa birşey mi buldun?Hepsine -miş -muş eki getireceksin.Paşa,,,paşa,,,Dinazor zıplıyor,kuş oluyorMUŞ,teyzemin bıyığı olsa dayım oluyorMUŞ.Bir şey mi buldun yoksa ?

şimdi resim ekliyorum işim var tamn araştırma yapamadım.Temsili resim mi bilmiyorum.Tüm sitelerde aynı resimler var,muhtemelen o hiyerogliftir.
Antimuhammed
Sep 11 2007, 09:43 PM
Bu arada Rosetta Taşı Viyanada ki müzede değildir..
Kendileri British Museum dadır..
Karar ver bu taş hangi taş ve hangi müzede..??
Antimuhammed
Sep 11 2007, 09:45 PM
kalem
Sep 11 2007, 10:07 PM
selamlar,
Anti,yazıdada dediği üzere olay şu şekilde gelişmiş.Araştırıyorum.Rosetta taşı bulununca,hiyerogliflerin sırrı çözülmüş.Bu sayede viyanda ki bir hiyeroglif okunurken haman ismine rastlanmış.Burada rosetta taşının adının geçmesi,viyanadaki hiyeroglifleri çözmesi nedeniyle.Anlaşılmıştır umarım?Yani rosetta taşı bulunamasa,viyanada ki hiyeroglifler çözülemeyecekmiş.Bir nevi rosetta taşı,o hiyerogliflerin anahtarı olmuş.
Yoğun iş proğramımın nedeniyle,fazla araştıramıyorum.Bir kaç saate size dönmeye çalışacağım.Bir kaç ingilizce sitebuldum,fakat dikkatli okumaya fırsatım olmadı.
saygılar...
Antimuhammed
Sep 11 2007, 10:19 PM
İyi ama bana sen ilk başta Rosetta taşında diyorsun yazdıklarını iyi oku lütfen..
Yazdıklarından ziyade Harun Yahya sitesinden kopyaladıklarını önce iyi bir oku ve doğruluğunu araştır...
Bence sen en iyisi o seks tarikatının sitelerine pek yanaşma..
Sonra mağdur olan sen oluyorsun dolaylı olarak...
Bu arada bu kadar asılsız yalan yanlış bir iddiaya ben gerekli cevapları verdim..
Sen zaten ikna olmazsın, cevaplarım sada da değil. Burayı üye olmadan okuyan yüzlerce insan var. Onlara.
Teşekkür..
kalem
Sep 11 2007, 10:28 PM
selam arkadaslar,
bir kaç site buldum.Fakat resim yok olsada,bir şey anlayamazsınız.Rosetta taşını gördünüz.O kadar büyük bir ahitiin resiminden ne anlayabilirsiniz?Ama tercüme edilmiş halini bir yerde buldum.
http://www.tumgazeteler.com/?a=1703906saygılar...
kalem
Sep 11 2007, 10:33 PM
selamlar,
Rosetta taşı dediğim yeri,alıntı yapar mısın?Ben öle bir şey dediğimi hatırlamıyorum.Dedi isem karışıklık olmuştur.Normal adını verdim düzelttim.Ayrıca ahitlerin tercümeside var.Sen bunada inanmayacaksan ing tercümesini bul link at ben çevireyim.
Ahitlerde en başta musa a.s zamanında ki felaketler yazıyor.Onlar ne olabilir?Ahitler doğru ise özellikle söylüyorum doğru ise bunlara ne açıklama getireceksiniz?Hikaye mi? Hikaye olmadığını adam kendi ağzıyla söylemiş..
İnanmak istemeyeni,inandıramazsın.Aklın bile durduğu yerler vardır.Suç ve ceza da dostyevski der ki"Akıl kullanabildikten sonra bir işe yarar"Buna benzer birşey yanlış hatırlamıyorsam.
Saygılar...
DreiMalAli
Sep 11 2007, 10:47 PM
selamlar,
Rosetta taşı dediğim yeri,alıntı yapar mısın?Ben öle bir şey dediğimi hatırlamıyorum.Dedi isem karışıklık olmuştur.
Başlığa astığın ilk iletinde geçiyor:
TAŞ OCAĞI ŞEFİ
Bu tartışmalar Fransız Jean François Champollion tarafından çözülen Rosetta Stone adı verilen bir yüzü Yunanca, bir yüzü eski Mısır hiyeroglifi ve bir yüzü de geç dönem hiyeroglifle (Demotik tarz) yazılmış bir yazıtla başka bir boyut kazandı.
Buradan anlaşılan ise; alıntı yaptığın yazıyı okumaya dahi tenezzül etmeden buraya asmışsın.
Yuh yani!
Ayrıca, bu Haman tartışması Ateistforumda bir kaç sefer geçti.
Yine bazı araştırma tembeli müslümanlar mucize buldum diye koşa koşa o yazıyı buraya getirip astılar.
Ama o zamanlar alıntıda "Haman isminin Rosetta Stone üzerinde geçtiği" yazılıydı. Senin alıntında ise "Rosetta Stone üzerindeki yazı yardımıyla" anlamı var.
Yani HY, yalanları ortaya çıktıkca, kendi yazılarını biraz daha değiştirip yine internette bırakıyor.
Ki bir kaç akılsız müslüman bu yalanları ortalığa daha fazla yaysınlar diye.
Rosetta Stone yazısında Haman geçmediği gibi Haman Mısır erkek isimleri arsında da geçmez.
Bakma sen mucize avcısı yalancılara.
Sevgiler
kalem
Sep 11 2007, 11:07 PM
selamlar
yalnız yuhhhhhhhhhh sana.Kör ilk önce yazdığımı oku.Rezil ettin kendini nasıl mı?
1.Ben açtığım konuda değil,sölediklerimde rosetta taşı geçiyor mu?dedim.Körlük yapmayım,okusaydın görecektin.Neyi gördün ki zate..

2.ve en büyük KÖRLÜĞÜN
Bu tartışmalar Fransız Jean François Champollion tarafından çözülen Rosetta Stone adı verilen bir yüzü Yunanca, bir yüzü eski Mısır hiyeroglifi ve bir yüzü de geç dönem hiyeroglifle (Demotik tarz) yazılmış bir yazıtla başka bir boyut kazandı.
KÖR GÖZLERİNİ AÇTA OKU!!!
ahit rosetta taşında yazılı demiyor.ROSETTA TAŞI ÇÖZÜLÜNCE,DİĞER ESERLERDE ÇÖZÜLDÜ DİYOR.AZ BİR ŞEY ARAŞTIRMA YAPIP CAHİL KAFANI ÇALIŞTIRSA İDİN.ROSETTA TAŞININ ÖNEMİNİ BİLİRDİN!!!ROSETTA TAŞININ ÖNEMİNİ BEN SANA ANLATAYIM
ESKİ MISIR AHİTLERİ ÖNCELERİ OKUNAMIYORMUŞ.ROSETTA TAŞI GELİNCE,FRANSIZ BİR BİLİM ADAMI BUNU ÇÖZMÜŞ.DİĞER AHİTLERİNDE ŞİFRESİNİ KIRMIŞ OLMUŞ.HAMAN İSMİ GEÇEN,VİYANADAKİ AHİTTA ROSETTA TAŞININ SAYESİNDE OKUNMUŞ.
KISACA ŞU ŞEKİLDE,VİYANADAKİ AHİTİ İNGİLİZCE DÜŞÜN ROSETTA TAŞINIDA İNGİLİZCE SÖZLÜK DÜŞÜN.
ANLADIN MI????????????????
DAHA YAZIYI BİLE OKUMAMIŞSIN
SAYGILARR
ElCebbar
Sep 12 2007, 08:44 PM
QUOTE(kalem @ Sep 11 2007, 11:28 PM)

selam arkadaslar,
bir kaç site buldum.Fakat resim yok olsada,bir şey anlayamazsınız.Rosetta taşını gördünüz.O kadar büyük bir ahitiin resiminden ne anlayabilirsiniz?Ama tercüme edilmiş halini bir yerde buldum.
http://www.tumgazeteler.com/?a=1703906saygılar...
Verdiğin linkte taşın tercümesimi yoksa yazarın yorumumu var?
kalem
Sep 12 2007, 09:39 PM
selamlar,
Taşın resimini bulamadım.Bulsamda çözemezsin zira rosetta taşına bakarsan anlarsın...
Büyük taşlar oluyorlar ne kadar yakından çekilsede sık yazıldıklrı için birşey anlaşılmıyor.
oradaki yazarın yorumu değil...Yazar kendi düşüncesini yazıyor.En altta taşta Haman isminin geçtiği yerlerin tercümesi yazıyor.Yani tercümede yorum yok.
Bulabilirsen hep beraber okuruz..
dindar20
Oct 9 2007, 07:30 PM
Firavun'un yardımcısı Haman Kur'an'ın mucizesi oldu
Kur'an her çağa ayrı mucizelerle hitap ediyor. Mesela, Firavun zamanı hakkında verilen bilgilerin arkeolojik çalışmalarda tek tek ortaya çıkması Kur'an'ın beşer üstü ve ilahi bir kitap olduğunu yepyeni mucizelerle ortaya koyuyor. "Haman" da bunlardan biri.
Kur'an'da Firavun'la birlikte adı geçen kişilerden biri "Haman"dır. Haman, Kur'an'ın 6 ayrı ayetinde, Firavun'un en yakın adamlarından biri olarak zikredilir. Buna karşılık Tevrat'ta Hz. Musa'nın hayatını anlatan bölümde değil de ondan yaklaşık 1100 sene sonra yaşamış ve Yahudilere zulmetmiş bir Babil kralının yardımcısı olarak geçer. Bunu gören oryantalistler "İşte Kur'an'da hata bulduk!" diye sevinirler. Ancak bu sevinçleri Mısır hiyeroglif yazısının çözülüp, eski Mısır yazıtlarında "Haman" isminin bulunmasıyla yarıda kalır. Eski Mısır dilinde yazılmış hiyeroglif kitabeler 18'inci yüzyıla kadar okunamıyordu. Çünkü, Hıristiyanlığın bölgede yayılmasıyla Mısır'ın eski inancı da dili de unutulmuştu. Hiyeroglif yazısının kullanıldığı bilinen en son tarih M.S. 394 yılına ait bir kitabedir. Bundan sonra bu dil unutuldu ta ki 1799 yılına kadar. Yazının sırrı, "Rosetta Stone" adı verilen ve M.Ö. 196 tarihine ait bir kitabenin bulunmasıyla çözüldü. Bu tabletin özelliği üç farklı yazıyla yazılmış olmasıydı: Hiyeroglif, demotik (hiyeroglifin el yazısı şekli) ve Yunanca. Yunanca metnin de yardımıyla tabletteki eski Mısır yazısı Jean-Françoise Champollion adlı bir Fransız tarafından tamamen çözüldü.
Hiyeroglifin çözümüyle çok önemli bir bilgiye daha erişilmiş oldu: "Haman" ismi gerçekten de Mısır yazıtlarında Hz. Musa (as) döneminde geçiyordu. Viyana'daki Hof Müzesi'nde bulunan bir anıt üzerinde bu isimden söz ediliyordu. Aynı yazıtta Haman'ın Firavun'a olan yakınlığı da vurgulanıyordu. (Walter Wreszinski, Aegyptische Inschriften aus dem K.K. Hof Museum in Wien, 1906, J C Hinrichs' sche Buchhandlung) Tüm yazıtlara dayanılarak hazırlanan "Yeni Krallıktaki Kişiler" sözlüğünde ise, Haman'dan "Taş ocaklarında çalışanların başı" olarak bahsediliyordu. (Hermann Ranke, Die Ägyptischen Personennamen, Verzeichnis der Namen, Verlag Von J J Augustin in Glückstadt, Band I, 1935, Band II, 1952)
Kur'an, her asrı bir mucizeyle selamlıyor
Fransız bilim adamı Prof. Dr. Maurice Bucaille "Haman" ismini bir Fransız Mısır bilimcisine verdi ve bu ismin Kur'an'da geçtiğini söylemeden, "7. yüzyıldaki bir Arap el yazmasından alıntı" olduğunu belirtti. Uzman, 7. yüzyıldaki bir Arap el yazmasına hiyerogliflere ait bir bilginin geçirilmiş olmasının mümkün olmadığını, fakat Firavun sarayının isim listelerine bakacağını söyledi. Sonra bakıldığında gerçek bir kez daha ortaya çıktı. Ortaya çıkan sonuç önemli bir gerçeği ifade ediyordu. Haman, Kur'an'a karşı çıkanların iddiasının aksine, aynen Kur'an'da geçtiği gibi Hz. Musa zamanında Mısır'da yaşayan ve Kur'an'da bahsedildiği gibi Firavun'a yakın ve inşaat işleriyle ilgili bir kişiydi. Nitekim Kur'an'da, Haman'la ilgili ayet arkeolojik bulgularla tam bir uyum içinde: "Firavun dedi ki: 'Ey önde gelenler, sizin için benden başka ilah olduğunu bilmiyorum. Ey Haman, çamurun üstünde bir ateş yak da, bana yüksekçe bir kule inşa et, belki Musa'nın ilahına çıkarım; çünkü gerçekten ben onu yalancılardan sanıyorum." (Kasas 38)
Eski Mısır yazıtlarında Haman'ın adının bulunması Kur'an aleyhindeki iftiraları boşa çıkarmakla kalmayıp, onun Allah katından olduğunu bir kez daha ortaya koyuyordu. Zira Kur'an'da indiği devirde ulaşılması ve çözülmesi mümkün olmayan bir tarihî bilgi mucizevî şekilde bizlere aktarılıyordu.
Mustafa Aydın
01 Ekim 2007, Pazartesi
Zaman Gazetesi
Ey kafirler
Şu haberi okuyunda tövbe edin. Cenab-ı Hak bağışlayıcıdır. Gözünüzün önündeki mucizeye kör gözlerle bakmayın.
Cemil
Oct 9 2007, 07:44 PM
Biz Firavun'un da yaşadığını biliyoruz oda Kur'an'da geçiyor. Bunun neresi mucize. O bilgiler sakın eski mitlerden ve Kur'an dan önceki kitaplardan alınmış olmasın. Bir kişi yaşamış o kişide Kur'an da geçiyor diye mucize olmaz bence.
dindar20
Oct 9 2007, 07:48 PM
QUOTE(Cemil @ Oct 9 2007, 08:44 PM)

Biz Firavun'un da yaşadığını biliyoruz oda Kur'an'da geçiyor. Bunun neresi mucize. O bilgiler sakın eski mitlerden ve Kur'an dan önceki kitaplardan alınmış olmasın. Bir kişi yaşamış o kişide Kur'an da geçiyor diye mucize olmaz bence.
Cemil kardeş haberi dikkatle okursan , Tevrat'ta farklı geçtiğini görürsün. Diğer bütün kitaplarda yanlış bilgiler var iken, sadece Kuan'da doğru bilgi yer alıyor. Bunuda eski Mısır hiyeroglif yazılarından anlıyoruz.
Şimdi kafirler derki : 'İki cihan güneşi hiyeroglif yazısı biliyordu. Ordan öğrenmiştir."
Hey gidi kafirler hey
Cemil
Oct 9 2007, 07:56 PM
Konuyu daha detaylı araştırmak lazım bence. O dönemlerdeki başka kaynaklarda geçiyor mu geçmiyor mu?. Mesela İncilde nasıl geçiyor, Zeburda nasıl geçiyor?. Başka kaynaklarda bu Haman nasıl geçiyor iyice araştırmak lazım. Ayrıca Tevratıda sizin inancınıza göre Allah yollamadı mı?. O zaman Allah bir kitabında Haman hakkında başka diğer kitabında başka türlü bilgi veriyor gibi bir sonuç çıkar burdan.
Rochader
Oct 9 2007, 07:57 PM
Demek Kuran her caga mucizeler ile hitap ediyor. Bak simdi bunun sacmalik oldugunu sana ispatlayacagim. Kuranda icinde Fravunun adinin gectigi iki süre vardir ve bu sürelerdeki ayetlerin anlattiklari masaldan öteye gidemez daha bir isin sonunu dogru dürüst aciklayamayan Kuran nasil olurda mucize dolu olur.
Araf Süresi ;
103- Sonra onların arkasından Musa'yı mucizelerimizle Firavun'a ve topluluğuna gönderdik. Tuttular o mucizeleri inkâr ettiler. Ettiler de bak, o bozguncuların âkıbetleri nasıl oldu!
104- Musa: "Ey Firavun! Bil ki ben âlemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir peygamberim." dedi.
105- Allah'a karşı ilk görevim, hak olandan başka bir şey söylemememdir. Gerçekten ben size Rabbinizden bir mucize getirdim, artık İsrailoğullarını benimle gönder.
106- Firavun: "Eğer bir mucize getirdiysen ve eğer doğru söyleyenlerden isen onu göster" dedi.
107- Bunun üzerine Musa, asâsını yere bırakıverdi, o da birdenbire kocaman bir ejderha kesiliverdi.
108- Ve Musa elini koynundan çıkarıverdi, eli bembeyaz olmuş, bakanların gözünü kamaştırıyordu.
109- Firavun'un kavminden ileri gelenler, "Muhakkak bu çok bilgili bir sihirbazdır." dediler.
110- O, sizi yurdunuzdan çıkarmak istiyor. (Firavun): "O halde siz ne diyorsunuz?" dedi.
111- Onlar da "onu ve kardeşini beklet, şehirlere de toplayıcılar gönder." dediler.
112- "Bütün bilgiç sihirbazları sana getirsinler."
113- O sihirbazlar Firavun'a geldiler: "Galip gelirsek bize muhakkak mükâfat var değil mi?" dediler.
114- "Evet" dedi (Firavun), "Üstelik o zaman benim yakınlarımdan olacaksınız."
115- Sihirbazlar, Musa'ya: "Ey Musa! Önce sen mi hünerini ortaya koyacaksın, yoksa biz mi?" dediler.
116- Musa, "Siz atın" dedi. Atacaklarını atınca herkesin gözünü büyülediler ve onları dehşete düşürdüler. Doğrusu büyük bir sihir gösterdiler.
117- Biz de Musa'ya "Sen de asânı bırakıver." diye vahyettik. Birdenbire asâ, onların bütün uydurduklarını yakalayıp yutuverdi.
118- Artık hakikat ortaya çıkmış ve onların bütün yaptıkları boşa gitmişti.
119- Orada mağlup olmuş ve küçük düşmüşlerdi.
120- Sihirbazlar hep birden secdeye kapandılar.
Yunus Süresi;
75- Sonra bunların arkasından Musa ile Harun'u âyetlerimizle Firavun'a ve cemaatine gönderdik. İman etmeyi kibirlerine yediremediler ve günahkâr bir kavim oldular.
76- Kendilerine tarafımızdan hak gelince, "Muhakkak ki bu, apaçık bir sihirdir." dediler.
77. Musa dedi ki, "Size hak gelince, ona böyle mi diyorsunuz? Bu sihir midir?" Halbuki sihirbazlar iflah olmazlar.
78- Dediler ki: "Sen bizi, atalarımızdan kalan yoldan çeviresin de yeryüzünde saltanat ikinizin olsun diye mi geldin? Biz ikinize de inanmayız".
79- Firavun da: "Bana bütün bilgili sihirbazları toplayıp getirin!" dedi.
80- Sihirbazlar gelince, Musa onlara: "Ortaya ne atacaksanız atın!" dedi.
81- Onlar ortaya atınca Musa dedi ki, "Sizin yaptığınız şey sihirdir. Muhakkak ki, Allah onu iptal edecektir. Şüphe yok ki, Allah fesatçıların işlerini düze çıkarmaz."
82-Allah, hakkın hak ve gerçek olduğunu kelimeleriyle ispat eder, günahkârların hoşuna gitmese de
83- Firavun ve adamlarının kendilerini belaya uğratacağı korkusundan dolayı Musa'ya kendi kavminin bir oymağındanbaşka kimse iman etmedi. Çünkü orada Firavun çok üstün idi ve o kesinlikle aşırı giden taşkınlardandı.
84- Musa dedi ki: "Ey kavmim! Siz gerçekten Allah'a iman ettinizse, O'na samimiyetle teslim olan müslümanlardan oldunuzsa artık O'na güvenin!"
85- Onlar da: "Biz Allah'a güvendik. Ey Rabbimiz, bizi o zalim kavmin fitnesine uğratma!" dediler.
86- "Bizi rahmetinle o kâfir kavmin elinden kurtar!"
87- Biz Musa ile kardeşine şöyle vahyettik: "Kavminiz için Mısır'da birtakım evler hazırlayın ve evlerinizi kıbleye karşı yapın ve namazı kılın ve müminlere müjde verin."
88- Musa dedi: "Ey Rabbimiz! Sen Firavun'a ve adamlarına şu dünya hayatında göz kamaştırıcı zenginlik ve bol bol servet verdin. Ey Rabbimiz! Senin yolundan saptırsınlar diye mi? Ey Rabbimiz! Onların mallarını sil süpür ve kalblerine sıkıntı düşür. Çünkü onlar o acıklı azabı görmedikçe iman etmeyecekler."
89- Allah buyurdu: "Her ikinizin de duası kesinlikle kabul olundu. Siz yine doğru ve dürüst olmaya devam edin. Kendini bilmeyenlerin yoluna sakın uymayın."
90- Ve sonra İsrailoğulları'nı denizden aşırdık. Firavun, düşmanca saldırmak için derhal adamlarını ve askerlerini arkalarına düşürdü. Ta ki, suda boğulmaya başlayınca "İnandım, gerçekten de İsrailoğulları'nın iman ettiğinden başka tanrı yoktur. Ben de ona teslim olanlardanım." dedi.
91- Şimdi mi? Oysa bundan önce hep isyan etmiştin ve fesatçılardan idin.
92- Biz de bugün senin bedenini arkandan gelenlere bir ibret olsun diye kurtaracağız. Bununla beraber, insanların birçoğu âyetlerimizden yine de gafildirler.
Dindar20 simdi anlat bakalim ne bu sacmalik?
SAYGILAR
dindar20
Oct 9 2007, 08:01 PM
QUOTE(Cemil @ Oct 9 2007, 08:56 PM)

Konuyu daha detaylı araştırmak lazım bence. O dönemlerdeki başka kaynaklarda geçiyor mu geçmiyor mu?. Mesela İncilde nasıl geçiyor, Zeburda nasıl geçiyor?. Başka kaynaklarda bu Haman nasıl geçiyor iyice araştırmak lazım. Ayrıca Tevratıda sizin inancınıza göre Allah yollamadı mı?. O zaman Allah bir kitabında Haman hakkında başka diğer kitabında başka türlü bilgi veriyor gibi bir sonuç çıkar burdan.
Tevratı da tabiki Allah yolladı. Ancak Tevrat museviler tarafından tahrif edildi. En son ve en doğrusu Kuran'ı Kerimdir. Buda Tevrat'ın tahrif edildiğinin apaçık bir delilidir
xislam
Oct 9 2007, 08:05 PM
Yakın bir zamanda konuşulan bu konu diğer aynı konu ile birleştirilmiştir.
saygılar.
Rochader
Oct 9 2007, 08:05 PM
QUOTE(dindar20 @ Oct 9 2007, 08:01 PM)

Tevratı da tabiki Allah yolladı. Ancak Tevrat museviler tarafından tahrif edildi. En son ve en doğrusu Kuran'ı Kerimdir. Buda Tevrat'ın tahrif edildiğinin apaçık bir delilidir
Dindar20 sen nededigini biliyormusun? Bak dediklerini numaralayalim ayni Kuran gibi basitsin

1-Tevratı da tabiki Allah yolladı.
2-Ancak Tevrat museviler tarafından tahrif edildi.
3-En son ve en doğrusu Kuran'ı Kerimdir.
4-Buda Tevrat'ın tahrif edildiğinin apaçık bir delilidir
Simdi sen ne ispatladigini saniyorsun?