haci
Sep 11 2007, 02:31 PM
Bu günlerde herkes ılımlı İslam'dan bahsediyor..
Bu İslam türünün ne olduğunu bilenler var mı?
Ben bu İslam'ı bildiğimi sansam da belki de bilmiyorumdur.
Bilen arkadadaşlardan, özellikle Müslüman'lardan, bize bu İslam'ı açıklamalarını rica ediyorum.
Onların açıklamaların göre bilim bilmediğimi anlayacağım.
HACI
kalem
Sep 11 2007, 03:37 PM
SELAMLAR HACI,
ILIMLI İSLAM,GENELDE SOL GÖRÜŞÜN TÜRKİYE ŞARTLARINA YAMAMAYA ÇALIŞTIĞI BİR TANIMDIR.YANİ GENELDE SOL GÖRÜŞ ÖLE İSTER,BELKİ ÖLE GÖRMEK İSTİYORDUR.BANA SORARSANIZ ILIMLI İSLAM DİYE BİRŞEY OLAMAZ.İSLAM,İSLAMDIR.
SAYGILAR..
haci
Sep 11 2007, 03:50 PM
Sevgili Kalem kardeşim..
Ben de öyle düşünüyorum ama, asıl ılımlı İslam'dan bahseden sizin gibilerdir.
İslam barışçıdır..
İslam bilimseldir...
İslam mükemmeldir
Şeklinde sloganlar sizlerden geliyor.
Bunlar delilden yoksun iddialardır.
Müslüman'ların dediği başkadır, icraatı başka..
Benim düşüncelerime göre ılıman İslam'da Müslüman'lar, İslam'ı kendileri gibi pratik etmeyenleri tolere ederler.
Ama bu hiç bir zaman tam anlamı ile uygulanmamıştır..
Türkiye'de bile oruç tutmayanlar arada bir öldürülürler..
Şiddete maruz kalırlar.. Aşağılanırlar..
Ilıman İslam olmalıdır..
Çünkü her Müslüman şiddete baş vurmaz..
Şiddete baş vuran Müslüman'lar için, onlar gerçek Müslüman değildir diyemezsiniz...
Kendisine Müslüman diyen herkesi Müslüman olarak kabul etmek zorundasınız..
Kaldı ki köktendinci Müslüman'lar seni bile Müslüman kabul etmeyebilir.
Onlara göre sen ılıman bir Müslümansın..
Her dinde inanç bir yelpaze oluşturur..
Bu yelpazanin uçlarını tutanların inançları birbirinden çok farklıdır..
İslam İslam'dır demekle bu sorunu halledemezsiniz..
Selamlar..
HACI
NOT: Bu arada Kalem kardeşim lütfen büyük harflerle yazmayınız.. Büyük harfler forumlarda bağırmak anlamına geliyor..
FreeWill
Sep 11 2007, 04:17 PM
Ilimli Islam: 7nci asir arap yarimadasinin ahlak-vicdan-bilim-hukuk anlayisini, bir sekilde 21nci yuzyil insanina adapte etme girisimi.
Akli basinda muslumanlar inandiklari dine ait verilerin ezici bir cogunlugunun gerek ahlak-vicdan bakimindan, gerekse de bilim-hukuk bakimindan icinde yasadigimiz cagin degerleri ile bagdasmaz durumda olduklarinin farkinda ve bunun da Islam adina olumsuz bir etki yarattiginin bilincindedir. Bu nedenle Islam'i ayakta tutmanin ve olabildigince omrunu uzatabilmenin bir disavurumudur ilimli Islam fikri.
Kuran'in hukumlerinin kesin ve degismez oldugu anlayisina ragmen aslinda bu Islam'in ana cizgisinden ödün verme pahasina yapilir.
SAYGILAR
kalem
Sep 11 2007, 04:29 PM
sevgili hacı,
islam barışcıdır.
islam sevgi dinidir.
Bunlar sürekli söylenen şeyler,fakat yeni şeyler değil.Anlatabildim mi ?islam geldiğinden beridir,bu sloganlar vardır...
islam zaten naif bir dindir,fakat arada kökten dinciler çıkabiliyor.
bu insanlar çıkmasa idi,eminim ki bugün daha çok insan müslüman olacaktı.
tamam islamda faşizanlar,hitler kopyaları,katiller var,fakat bunlar islamı bağlamaz.
sanırım ılımlı islam,sol kesimin irtica teorilerinden birisidir.emin değilim.
bana göre islam,islamdır.dünya genelinde müslümanlar çok olduğu için,çok suç işleniyor gibi görünebilir.Dünya genelinde hristiyanlar çok olduğu için,çok suç işliyor gibi görülebilir.Ayrıca birisi insanlara şiddet yapıyor,(haksız yere)insan öldürüyorsa,bunlarıda dine yamamaya çalışıyorsa.(belki vijdanını rahatlatmak için)ona sen müslüman değilsin,artı müslüman katilisin denir.Herhangi bir yanlışlık,tüm ateistleri bağlayamayacağı gibi,müslümanlarıda bağlayamaz.
saygılar...
kalem
Sep 11 2007, 04:33 PM
selamlar,
Birde,şiddetin sadece islamla bağdaşan bir yanıda yok.Amerikanın döktüğü kanlar,mussolini,lenin yasadışı örgütler.Ateisti,müslümanı,hristiyanı herkez kan dökmüştür.Bunlar ne ateizme,ne islama,nede hristiyanlığa mal edilebilir
saygılar...
FreeWill
Sep 11 2007, 05:03 PM
Bilim ve akildisi, sagduyuya aykiri, gunumuz ahlak anlayisi ile bagdasmayan Kuran verileri tonladir.
Tum bunlari bu cagda yasatma olanagi bulabilmek gunden gune zorlasmaktadir.
Cunku insanlik 7.asir col yasantisindan bugune 14 asirdir hem bilgi yonunde hem de vicdan bakimindan pek cok yol katetmistir.
Yildirimlarin artik 'Tanrinin kirbaci' seklinde ifade edilen bir cezalandirma olmadigini, bunun gercek dogasinin ne oldugunu bile daha gectigimiz asirda ogrendi insanlik.
Escinselligin insanin kendi secimi ile yaptigi ve buyuk bir suc isledigi yonundeki anlayis, yerini bugun bilim sayesinde escinselligin de doganin bir parcasi oldugu anlayisina birakti. Bu yoldan hareketle hukuk kanunlari yeniden duzenlendi, insanlarin bakis acilari yeniden sekillendi. Ve daha da degisecek. Surekli ve hizla degisen bir dunyada, gokten inme, ilahi, kutsal vs denipte degismeyen hukumleri savunmanin sacmalik derecesi gunden gune artiyor.
Islam'da kadinin davranislarindan giyimine dek pek cok kisitlama yaptirimlari mevcuttur.
Islam'da yahudilere (ve digerlerine) 'asagilik, pislik, domuz, maymun, vs, vs... gibi hakaretler mevcuttur.
Ganimet denilen yagma-talan mesrudur.
Inanmayanlardan sirf inancindan oturu cizye (kafa vergisi=harac) almak legaldir.
Islam'da dayak ile, sopa ile insan islah etme anlayisi vardir.
Insanin organini kesip atmak, el-ayak carpraz kesmek gibi iskence turunden cezalar mevcuttur.
Ve daha neler neler....
Bunlar bu cagda nasil uygulanir?
Uygulanirsa iste Iran'da, Suudi'de, ve diger seriat hukumleri ile yonetilen ulkelerdeki manzaralar ortaya cikar.
"Islam sevgi, baris, kardeslik, hosgoru dini ise, biz sevgiyi, barisi, hosgoruyu musluman ulkelerinde niye goremiyoruz?" gibi bir soru sormadan edemiyor insan!
SAYGILAR
mkirimli
Sep 11 2007, 05:16 PM
Ilimli Islam: ABD de ki bazi aklievvellerin tum Islam ulkelerine dayatmaya calistigi ideoloji.
Gorunen Amac: Ilimli Islam adi altinda muslumanlar mevcut seviyelerinden koyun mertebesine ulasip kendilerinden baska kimseye zarar veremeyeceklerdir.
Gercek Amac: SSCB den sonra bir dusman yaratmak icin once azili Islam yaratildi, sonra buna antidot olarak Ilimli Islam yaratilmasi gerekti.
Sonuclari:
1- Adinda Islam kelimesi gecmeyen musluman ulke kalmayacaktir.
2- Tum muslumanlar gunde 6 (alti) rekat namaz, yilin farkli zamanlarinda 60-90 gun oruc, gunde binlerce tespih cektirilerek dusunemeyen robotlara cevrilecektir.
3- Kadinlar sosyal hayattan cekilecek, musluman ulke nufuslarinin yarisi uretim disi birakilacaktir
4- Ekmek caldi diye garibanlarin elleri kesilecek ama dugun hediyesi alan idarecilere seriat hic bir sekilde dokunamayacaktir
5- Muta nikahi adi altinda toplumda korkunc bir ahlaksizlik yasanacak, bir yandan da ornek olsun diye bazi gariban kadinlar recm edilecektir.
6- Toplumda umutsuzluk ve sikintidan uyusturucu kullanimi korkunc seviyelere cikacak, hic bir onlem ise yaramayacaktir.
7- Evrensel anlamda meslek sahibi olanlar ile cesaretli ve yaratici kisiliklere sahip insanlar Islam ulkelerini terk edecek, geriye sadece ise yaramaz cahil kalabaliklar kalacakdir. Gidenler de gittikleri yerler de Islami ve kulturlerini red edeceklerdir.
8- Sosyal devlet kavrami ortadan kaldirilacak, sadaka ekonomisine gecilecektir. Islami ulkelerde mali goturen onbinler hic bir sekilde Islami esaslara gore yasamayacak ama geriye kalan tum toplumu 7. yy bedevisinin ahlak anlayisi icin de yasamaya mecbur birakacaktir.
9- Islam ulkeleri her gecen gun daha geri kalacak, cozum olarak daha fazla Islam pompalanacaktir.
Sonuclarin Sonuclari:
Musluman ulkeler her turlu dis mudahaleye acik hale getirilecektir. Turkiye ozeline bakarsak: Kadinlar ve musluman olmayanlar eziliyor denerek her turlu dis mudahele (ister ABD tarafindan ister x ulkesi tarafindan) yapilabilecektir. Turkiye'ye ilimli Islam geldikten bir sure sonra, Turkiye icinden Kurdistan, Ermenistan, vs -istan lar cikarilacaktir. Islam ulkelerinin disinda hic bir ulke buna itiraz edemeyecektir cunku moral olarak dayanacaklari hic bir temel kalmayacaktir. Itiraz edebilecek Islam ulkelerinin ise sesleri duyulmayacaktir cunku ses cikaracak vatandaslari kalmamis olacaktir (yukarida ki Sonuclar #2 nedeni ile).
Hata nerede:
Islam'in ilimlisi, orta karari veya mulayimi olmaz. Islam bir kez kontrolu ele aldi mi herkese hayati zehir etmeden duramaz. Islam, 80 yasinda ki emekli ogretmeninin eldivenli elini optu diye ulkelerin cumhurbaskanlarinin hayatini bile zehir etme kapasitesine sahiptir. Her zaman sizden daha yobaz birisi vardir ve Islam ulkelerinde en yobaz olanlarin sesleri en fazla cikar.
Dindar kardeslerim, kiziniz kocasindan dayak yediginde hic bir itiraz hakkiniz olmayacaktir cunku bu Islam'a gore kocasinin en dogal hakkidir. Kizinizin uzerine 3 kari alan kocasina da benzer sekilde hic bir itiraz hakkiniz olmayacaktir. Eger kizlariniz varsa bunlar gibi konular sizi rahatsiz etmeyecekmidir? Kizinizin kopek, domuz ve esekle ayni seviyede olmasi size gore olabilir bir sey midir?
Islam, Kuran da sizin mucize diye gordugunuz abuk sabuk ayetler degildir. Islam insanlarin ozgur dusuncelerini cendereye alan en basarili ideolojidir.
Kalem bey kardesim, ilimli Islam'in solcularla herhangi bir ilgisi oldugunu sanmiyorum. Ama ben solcu degilim o yuzden kesin bir yargida bulunamiyorum. Solcu olan arkadaslar fikirlerini belirtsinler.
Saygilarimla,
FreeWill
Sep 11 2007, 05:23 PM
QUOTE(kalem @ Sep 11 2007, 03:33 PM)

selamlar,
Birde,şiddetin sadece islamla bağdaşan bir yanıda yok.Amerikanın döktüğü kanlar,mussolini,lenin yasadışı örgütler.Ateisti,müslümanı,hristiyanı herkez kan dökmüştür.Bunlar ne ateizme,ne islama,nede hristiyanlığa mal edilebilir
saygılar...
Mussolini, Hitler, Lenin, Saddam, su bu herneyse, Islam'in kurucularindan pek bir farki yoktur.
Kendisi gibi dusunmeyen kitleleri yoketmeyi hedefleyen idelojilere sahipler.
Ancak Islam'in verileri sabittir, degismezdir ve arti Ilahiyet, kutsallik zirhina burunmus ve bu zirhtan oldukca yararlanmistir. Buna tarih sahittir.
"Iste gercek Islam budur" diyebilmek icin ne Osmanli ne sahabe vs gibi ornekler vermek durumu kurtarmaya yetmez. Cunku bu donemler bile en kanli vahset sahneleri ile gecmistir.
Dort halifeden ucu yine muslumanlar tarafindan oldurulmustur.
Muhammed'in "herbiri yildiz gibidir" dedigi sahabe kitlesinin baskahramanlarindan olan Ali ve Ayse birbiri ile kanli bicakli olmus, ordu kurup catismistir. El kesmekten, kafa kesmekten Ali'nin kollarina kramplar girdigi Islam kayitlarinda mevcuttur. Muhammed'e inanmadi diye babasinin kellesini kesip meydanda halka gosterenlerden biri de bu dort Halifeden biridir. Muhammed olum doseginde iken Muhammed'in "basimi agrittiniz, cikin disari" diyerek azarladigi, ve saltanat kavgasi icin disarida birbirlerine girenler de bu yildiz! lardandir.
SAYGILAR
haci
Sep 11 2007, 05:56 PM
Ben zannediyordum ki birileri çıkıp bize ılılmlı İslam'ı tepeden tırnağa tanıtacak..
Ne olduğunu bilmediğim bir İslam türü olduğu için ben de öğrenecek ve Ilımlı İslam'ı destekleyecektim..
Destekleyecektim.. Çünkü gerçekten bir ılımlı İslam varsa, onu köktendini İslam'a yeğlemek çok daha mantıklı idi..
Bu hayalimi Mkırımlı kardeşimiz yıktı.. Yerle bir etti.
Haklı olarak hem de..
Mkırımlı emperyalist güçlerin Müslüman ülkeleri ılımlı İslam'la nasıl manüple edebileceğini güzel bir şekilde anlatmış..
Ama aramızda yaşayan ve bizim ölçülerimizle ılımlı olan Müslüman'ların durumu ne olacak?
Onlar ana babalarımız, kardeşlerimiz, akraba ve dostlarımız..
Hatta bu forumda yazan forumdaşlarımız..
Onların günahı ne?
Yalnız bir tür İslam varsa ve o hiç bir zaman ılımlı değilse, Müslüman'ların yaşadığı her ülke için İslam şaibeli bir din.
Bundan çıkan sonuç ülkenin eninde sonunda şeriatin pençesine düşeceği..
Antimuhammed ilginç bir Malezya tablosu çizmiş..
Bizim de sonumuz o örnek olabilir.
Bana sorarsanız pekala ılımlı İslam olabilir.
Ve onu uygulamak çok basittir.
Sandığınızdan bile çok basittir.
Ilımlı İslam'ı Müslümanların arasından bulup çıkaracağınızı sanıyorsanız, yanılıyorsunuz..
Ben de bu konuda yanıldığımı kabul ediyorum..
Ilımlı İslam deyince biz hep hemen İslam'a ve Müslüman'lara bakıyor, onlardan medet umarak, bize bu İslam'ı tanımlamalarını istiyoruz.
Onlar ne bilsin ılımlı İslam'n ne olduğunu?
Çünkü hepsi de kendi inandıkları İslam'ın zaten ılıman olduğuna inandırılan gafiller değil mi?
Nitekim hepsi de ağız birliği yapmışcasına İslam İslam'dır. Yalnız tek bir İslam vardır, diyorlar..
Müslüman teröristleri ve diğer aşırı uçları üstlenmiyorlar..
Onların gerçek anlamda Müslüman olmadıklarını söyleyerek, işin içinden çıkıyorlar..
Ilıman İslam vardır, arkadaşlar..
Olmalıdır da..
Ama o, Müslüman'ların inançlarının spektrumunu yansıtan bir İslam türü değildir.
Hiç alakası yoktur..
Yalnız bir tür ılıman İslam olabilir.
O da halka maledilmiş ve nasıl pratik edileceğine yalnız halkın karar vereceği bir İslam'dır..
Devlet işlerine bulaşmayan ve devletin de kendisine bulaşmadığı bir İslam türüdür..
Türkiye için bu nasıl bir İslam'dır..
Ben koşullarına değineyim..
Diyaneti kaldırın.
Devlete, hiç tartışma götürmeyecek anayasa ve yasalarla, kesin ve absolü bir laik düzeni getirin.
Dini devlet işlerine bulaştırmaya teşebbüs edenlere ağır cezalar verelim..
Halka kendi camilerini inşa etmek, varsa onları idame ettirmek hakkı ve görevi verelim.
İslam'ı kendi yaşamlarına uygulamak isteyenlere bu olanakları verelim. Onları kösteklemeyelim..
Kendi hoca, imam ve müzezzinlerini kendilerinin maaş bağlaması hak ve görevini verelim.
Halka maaşa bağladığı ruhban sınıfı üyelerini gerektiğinde işten atma hak ve görevini verelim.
Ilıman İslam budur işte arkadaşlar..
Camiye tıkılmış, devlet işlerine bulaşması önlenmiş, ama alabildiğine özgür bir şekilde pratik edilebilen bir dindir.
İsteyen istediği tarikatı kursun..
İsteyen evinde istediği duayı ve ilahiyi okusun..
İsteyen istediği kadar hu çeksin.. Dövünsün.. Dönen dervişler gibi dans etsin..
İsteyen istediği derviş dergâhını kursun..
İstediği yerde ibadet etsin..
Ama başkalarının haklarına tecavüz etmesin..
Buna katılmak istemeyenleri rahatsız etmesin..
Hayal mi görüyorum ne!..
Bana ne oldu?
Birden kendimi kaybetmişim..
Yoksa vahiy mi geldi..
Bunları nasıl yazabildim..
Hiç farkında değilim..
Evet.. Geçici olarak bir fantazi alemine dalmışım..
ILIMLI İSLAM OLMAZ ARKADAŞLAR..
Benim deneyimlediğim bu fantazilere aldırış etmeyin...
Siz bildiğinizi yazın..
keeeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
HACI
kalem
Sep 11 2007, 07:11 PM
selamlar hacı,
bu sölediklerin,zaten islamı anlatıyor.Çok güzel şeyler ,.Allah söletti galiba:):)Unutulmamalıdır ki,ateizm de dindir.Şuan islamdan çok,Atatürkçülük ateizme yamanıp,devlete alet edliyor.İslam edilmesin,ama sizinkilerde etmesin.Saf şeffaf bir ortam olsun.
diğer arkadasa gelince-halifeler müslümanlar tarafından öldürülmediler.Putperestler tarafından öldürüldüler.Bir araştırma yapsan yetecek aslında.Savaşlara gelince,ülke savunması,yaşam idamesi için,başka ne yapılabilir?Amerika ırakı kuşatınca "buyur gel biz,müslümanız,hoş geldin sefa geldin mi diyecek"Ateist arkadaslkarın tümü,parçadan bütüne genelleme yapıyor.Bende diyorum ki"freud sapık,ahlaksız,pislik herifin biriydi"Ateistlerde mi böleler?böle olduklarını kabul ettikleri güne kadar.Parçadan genelleme yapmasınlar.
ayrıca müslüman tesbih çeker,namaz kılar sanane?kirimli...sanane?sen benim ideolojime karışmayın diyorsun.kendin başkalarına salça oluyorsun?Allah varsa,dünyanın önemi olmaz.Müslüman ilimle uğraşır,namaz kılar,tesbih çeker.Ahiret yoksa boşa olmuş olur.Olmadığını ispatlayabiliyormusun?Kimsenin aklında şüphe kalmadan..İspatlayamıyorsan..Sus bari komik duruma düşme..
Şeriat v.b tüm din kurallarının mantığı şudur."kardeşim..müslümansan,içki içemezsin,zina yapamazsın.Dinden çık ne halt yersen ye.Ama müslümanım altında bir b.k yapamazsın.Kirletemezsindir.Gel gör ki bunu saddamı ıvırı,zıvırı yapmadıysa bu öle değil demek,değildir.Freud demez mi?her hareketin altında cinsellik yatar?Freud demez mi?hiç bir erkek cinsel münasebet düşünmediği bir kadına yaklaşmaz?Hayvanlar gibi,çiftleşip ortalıkta sevişip evsiz barksız çocuklar,getirmemek için,İslam kadını örtmüştür.Erkeğe sende zina yapamazsın demiştir.Kadınlar asr-ı saadetlerde toplantılar verip sohbetler yapıyordu.
Birileri yapmıyor diye,islamı kötüleyemezsiniz.Kötülesenizde cahilliğinizi ortaya koyarsınız.
saygılar..
WildJustice
Sep 11 2007, 07:40 PM
QUOTE(kalem @ Sep 11 2007, 07:11 PM)

(...) Unutulmamalıdır ki,ateizm de dindir. (...)
Iste Müslümanlarain yaltaklanmasi!!!!!!
Ulen, yeter yahu! Bu kadar yalakalik niye??
Önce düsün, sonra yaz! Ateizm de bir din imis!!!
Burada suclu olanlar, senin yaltaklanmalarina yanit yazanlardir.
Ve senin yazini son kez okumaya kalkistim.
Güle güle!
mkirimli
Sep 11 2007, 07:41 PM
QUOTE(kalem @ Sep 11 2007, 08:11 PM)

Bende diyorum ki"freud sapık,ahlaksız,pislik herifin biriydi"Ateistlerde mi böleler?böle olduklarını kabul ettikleri güne kadar.Parçadan genelleme yapmasınlar.
ayrıca müslüman tesbih çeker,namaz kılar sanane?kirimli...sanane?sen benim ideolojime karışmayın diyorsun.kendin başkalarına salça oluyorsun?Allah varsa,dünyanın önemi olmaz.Müslüman ilimle uğraşır,namaz kılar,tesbih çeker.Ahiret yoksa boşa olmuş olur.Olmadığını ispatlayabiliyormusun?Kimsenin aklında şüphe kalmadan..İspatlayamıyorsan..Sus bari komik duruma düşme..
saygılar..
Kalemli, bu Freud takintisinin nedeni nedir? Bu forumda senden baska kimsenin Freud la ilgili bir yazisini gordugumu hatirlamiyorum.
Istedigin kadar tespih cek kardesim, Islami ilimlerle ugras, namaz kil. Ahiretin veya herhangi baska bir seyin olmadigi nasil ispatlanir? Sen de bana evreni bahcendeki tavugun yaratmadigini ispatla. Bu nasil mantik? Komik olan kim?
Sikiyorsa herseyi Allah'inin yarattigini ispatla, forumda ki herkes imana gelsin, sende 70 huri, binlerce dul ve gilmani garanti et. Saraplari icersin, gilmanlarla gonlunu gul edersin. Artik hurileri de bize gonderirsin.
mkirimli
Sep 11 2007, 07:49 PM
QUOTE(kalem @ Sep 11 2007, 08:11 PM)

selamlar hacı,
Unutulmamalıdır ki,ateizm de dindir.
Ateizm bir din degildir. Dinlerin reddi oldugu gibi bir yaraticinin da reddidir. Eger Ateizm'in bir din oldugunu iddia ediyorsan bunu ispatlama yukumlulugun vardir. buyur, dinliyorum.
ilericimateryalist
Sep 11 2007, 08:13 PM
Ilımlı İslam, Siyasal İslam'ın düşünceyi küresel siyasete uyumlu hale getirmek için oluşturulmuş bir yönetim şeklidir.
Bu yönetim biçimi İslami öğretiyi ve Siyasal İslam'ı temsil eden otoriteler tarafından değil, Müslüman toplumları, kendi politikalarına zararsız hale getirmek için Batılıların -en başta ABD'nin- oluşturduğu bir siyasal kavramdır.
İslam'ı Kuran'daki verileri eksiksiz uygulama şeklinde bir yöntemin, Müslüman toplumlar geri bırakıp iç savaşa itmenin yanında ABD yönetimi ve küresel egemenlerin politiklarına da zarar vermektedir.
İslami örgütlerin ABD ve Avrupa'da yolaçtıklarını hepimiz izliyoruz, bu tehlikye gidermek için İslam o ülke içine hapsedilerek, dış ülkeler için zararsız hale getirilmektedir.
İslam'ın diğer dinlere ve bu dinleri benimseyen toplumlara olan düşmanca tavrı, Ilımlı İslami teori de geçici olarak da olsa törpülenir ve o Müslüman ülkenin tıpkı bir Batılı devlet gibi dış politika üretmesi, dış siyasette İslam'ın savunuculuğuna yeltenmemesi sağlanır.
Ilımlı İslam'ın uygulandığı ülkede, iç meselelerin çözümünde ve içerdeki tüm uygulamalarda İslam -daha doğrusu o ülkede egemen olan İslam mezhebi- tümüyle geçerlidir, bu konuda hiçbir kısıtlama öngörülmez.
Tıpkı 50 küsür İslam ülkesinde olduğu gibi şeriat ilkeleri toplumun hayatında, bürokraside, iç politikada bütünüyle egemen olacaktır.
Anlayacağınız Ilımlı İslam temelde küresel politika mevzusudur.
Zaten bu kavramı icat edenlerin kimliği de bunu net olarak açıklıyor.
ABD ve küresel egemenler, Müslüman halkları çok sevdikleri, onları korumak istedikleri için değil, kendi politikalarına engel teşkil edecek bir İslami yönetim istemedikleri için Ilımlı İslam adında bir sistem geliştirmişlerdir.
Ilımlı İslam'ın, Müslüman toplumlarda doğal olarak oluşmadığı, ithal bir kavram olduğu gayet açıktır.
Bu yönetim biçimi Siyasal İslam'ı dizginlemek ve kendilerine zarar vermeyecek pasif bir aktöre dönüştürmek için icat edilmiştir, yani sermayenin menfaatlerine hizmet etmektedir.
Bu siyasal yöntemi benimseyenler de, Müslüman ülkelerde gelişmekte olan, dışa açılmaya ve küresel sermayeye eklemlenmeye çalışan İslami sermaye kesimi yani İslami burjuvazidir.
Ilımlı İslam bir uzlaşma sistemidir, Müslüman taraf dış politikasında dinselliği bırakacaktır, bunun karşılığında küresel sermaye de yerel sermayeyi dünya sistemine yaklaştıracaktır.
Kısacası Ilımlı İslam dış politika amaçlı icat edilen bir kavramdır, bu siyaseti sahiplenmeyi de ekonomik beklentiler tetiklemektedir.
Bazılarının sandığı gibi insanlar Ilımlı Müslüman filan olmayacaklardır, sıradan insan yine şeriat hükümlerine göre yönetilecektir.
ATSIZCI
Sep 11 2007, 08:28 PM
QUOTE(kalem @ Sep 11 2007, 07:11 PM)

Müslüman ilimle uğraşır,namaz kılar,tesbih çeker.
Kuyruklu YALAN !
Müslüman insanın ilimle uzaktan yakından bir alakası olmaz. Müslüman insan ilmi sevmez.
Müslüman insan var olup olmadığı bile belli olmayan hayali bir "öteki dünya, ahirete" endekslenmiştir. (Gerçi "endekslenmiş" diyorum ama ne kadar yüz kızartıcı iş varsa(tecavüz, sarkıntılık, pezevenklik, haraç, rüşveti küfür) varsa hepsini yaparlar. Ama yüzleri kızarmaz ne yazık ki)
Zaten müslümanlar ilime değer vermemeleri yüzünden geri kalmadı mı ? Bu yüzden de bugün hristiyanların altında ezilmiyorlar mı ?
NOT: "İlim"den kastın deli gibi inleye inleye Kuran'ın arapçasını okuyup yalayıp yutmak, rokçular gibi zikir çekmek, sapık-ensest hadisler kıssalar okumak, 7 ci yüzyıl arap dönemi kıyafetleriyle dolaşmak ise yukarıda yazdıklarımı dikkate almayabilirsin...)
FreeWill
Sep 11 2007, 08:38 PM
"Ateizm de bir dindir"
'
Ateizm' bir din ise, '
saglikli olmak' da bir hastalik turudur.
Ateizm din degil, dinlerin reddidir. Sen ortaya bir din atarsin, ateizm de bunu reddeder.
Geniz dusunun biraz lutfen.
SAYGILAR
WildJustice
Sep 11 2007, 08:49 PM
kalem
Sep 11 2007, 08:57 PM
selamlar,
1.TDK Dinin 3. anlamı=mecaz İnanılıp çok bağlanılan düşünce, inanç veya ülkü, kült.
TDK İmanın anlamı=mecaz,güçlü inanç.
Hangi ateist,ateizme çok bağlı değil.Bu onun inanç ı ülküsü değil?Bu ateizm i din benimsemiş olduğunu gösterir.Hangi ateist,ateizme çok güçlü inanmaz?buda onun iman ettiğini gösterir.Ayrıca ünlü birisinin bir sözü vardı."Ateizm de dindir" diye ama aklıma gelmedi bir türlü yoksa paylaşırdım..
2. arkadasınkini söleyelim.Haraç,zina,şerefsizlik,pezevenklik yapanlar.İslamdan sapmış potansiyel ateistlerdir.İslam pezevenklik mi yap diyor?Ama ateizm de yapma denmiyor?Bir kere dünyaya gelmişsin ne halt istiyorsan ye diyor.Baksana ne kadar terbiyelisin,sen yazılarından belli oluyor.Şu yazınla uslubunla,müslümanları eleştirecek kadar,terbiyesiz,basit komik birisin.
3.zaten "herkez öldüğüne göre,herkezin ölümcül bir hastalığı var demektir"Doğan cüceloğlu..
çok komik hahahahahahahahahahahahahahaha
eprilerinizi evrimleştirin bence
daha ne olduğunuzu bilmiyorsunuz.
Evrim de dindir.Ateizm de dindir.Parada dindir.Senin bağlı olman yeter.
saygılar...
ilericimateryalist
Sep 11 2007, 09:00 PM
Daha ateizmin ne olduğunu bile bilmeyenler, önüne gelene İslam'ı öğretmeye yelteniyorlar.
İnsan karşıt olduğu bir düşünceyi tanıma zahmeti gösterir en azından.
İslam'ı bilmeyenlerden İslam eleştirisi duyan var mı içinizde, ne kadar garip olurdu değil mi, İslam'a dair birşey bilmeyen birinden İslam eleştirisi dinlemek, bu da onun gibi.
Neden insanlar bilmediklerini eleştirmeye çalışırlar, üstelik bir de her konuda ahkam keserler.
Hayatında İslam'da başka din tanımamış olanların da "İslam en doğru, en mükemmel dindir" derken utanmadığını biliyoruz.
Böyle bir zihniyetten gelenlerden başka ne beklenebilir zaten.
FreeWill
Sep 11 2007, 09:13 PM
QUOTE(kalem @ Sep 11 2007, 06:11 PM)

sen benim ideolojime karışmayın diyorsun.kendin başkalarına salça oluyorsun?Allah varsa,dünyanın önemi olmaz.Müslüman ilimle uğraşır,namaz kılar,tesbih çeker.Ahiret yoksa boşa olmuş olur.Olmadığını ispatlayabiliyormusun?Kimsenin aklında şüphe kalmadan..İspatlayamıyorsan..Sus bari komik duruma düşme..
Sen namazini kilar, tespihini cekebilirsin buna kimse karisamaz, zaten karisan da yok.
Kimileri entari, kafasina kulah gecirip kendi ekseni etrafinda doner, kimileri hu ceker, kafa sallar, zikir eder vs..
Kimse kimseye karismadigi surece isteyen istedigi gibi inanir, tapinir. Ancak bu inancini devlet yonetimini ele gecirip tekelinde tutmak istiyorsa orada dur denilir. Laikligin, demokrasinin de kendini koruma hakki vardir.
Laiklik demek dinleri yok edip ortadan kaldirmayi amaclamak demek degildir. Bunu yobaz takimi yillardir boyle gostermek istiyor. Halki 'muminler ve allahsizlar' olarak ikiye ayirmak istiyor. Tabi kimse kamuoyu onunde "allahsiz" damgasi yemek, hedef tahtasi gibi yurumek istemez. Yobazlarin ve siyasal islamcilarin en buyuk kozu budur. Ve cok da iyi kullaniyorlar.
'Ahiretin olmadigini ispatla' demissin, sanki var oldugunu kendin ispatlamis gibi!
Bu tur konular belki yuzlerce kere islendi. Olmayan bir seyin ispati olmaz.
Allah, ahiret, zebani, seytan, cin, sudur budur vs vardi da biz mi inanmadik!
Inanmak icin ne yapmamiz lazim?
Kalp gozumuzu acmak icin ne yapmak lazim?
Cevap: "Iman etmek" !!
Nedir iman etmek?:
Akilcilik suzgecinden gecirmeden, sorgusuz sualsiz, sorgulamadan, elestirmeden kabul etmek!
Inanmayanlara karsi biraz anlayisli olun.
Muhammed bile 40 yasina kadar ateistti, oyle degil mi?
Herseyden once insan olalim. Ondan sonra musluman, hristiyan, budist veya dinsiz olalim.
SAYGILAR
FreeWill
Sep 11 2007, 09:26 PM
QUOTE(kalem @ Sep 11 2007, 07:57 PM)

Hangi ateist,ateizme çok bağlı değil.Bu onun inanç ı ülküsü değil?Bu ateizm i din benimsemiş olduğunu gösterir.Hangi ateist,ateizme çok güçlü inanmaz?buda onun iman ettiğini gösterir.Ayrıca ünlü birisinin bir sözü vardı."Ateizm de dindir" diye ama aklıma gelmedi bir türlü yoksa paylaşırdım..
Evrim de dindir.Ateizm de dindir.Parada dindir.Senin bağlı olman yeter.
Ateizm bir secim, tercih vs degildir. Bir sonuctur.
Ateist olmak
istenmez. Ateist
olunur!
Peki sen nasil musluman oldun?
-Arastirdin mi diger dinleri? (tarafsiz olarak ama, muslumanlarin agzindan degil!)
Japonya'da veya Yunanistan'da dogmus ve buyumus olsaydin, musluman olma sansin kac olurdu acaba?
Simdi diyeceksin ki, 'e onlar arastirsa, ogrenseler Islam'i secerler'.
Degil kardesim!
Yeryuzunde irili ufakli onlarca, yuzlerce din var! Sen hepsini tarafsizca arastirdin, ogrendin mi de Islam'da karar kildin?
SAYGILAR
WildJustice
Sep 11 2007, 09:28 PM
QUOTE(kalem @ Sep 11 2007, 08:57 PM)

2. arkadasınkini söleyelim.Haraç,zina,şerefsizlik,pezevenklik yapanlar.İslamdan sapmış potansiyel ateistlerdir.İslam pezevenklik mi yap diyor?Ama ateizm de yapma denmiyor?Bir kere dünyaya gelmişsin ne halt istiyorsan ye diyor.Baksana ne kadar terbiyelisin,sen yazılarından belli oluyor.Şu yazınla uslubunla,müslümanları eleştirecek kadar,terbiyesiz,basit komik birisin.
Kalem, dosum, sana bir itirafta bulunacagim: Ben bir pezevenkim. Müslümanlar`in en güzel kadinlarini seciyorum, topluyorum; sonra da Müslümanlar`a satiyorum. Senin hosuna guidecek bir kac kari var elimde. Sirf sen oldugun icin bir kiyak yaparim. Aramizda anlasiriz. Kac kari istiyorsun?

Ayrica ateistler hakkinda bir mevzuyu daha bilmiyorsun. Biz Müslümanlar`i tutariz, ensesini bicakla deseriz; sonra da kanini emeriz. Kani tükenince keseriz ve sisleriz ve ates üzerinde kizartiriz. Bayagi lezzetli olur keratalar!

Sen de ateist olursan, sana da bir kac bir seyler ikram ederiz.
haci
Sep 11 2007, 09:36 PM
Sana bir şey diyecem.. İnanmayacaksın..
Ateistler pezevenk olabilirler..
Aralarından pezevenkler çıkar yani..
Ama İslam'da Allah'ın kendisi pezevenk..
Bu hiç akla gelebilir mi?
Kur'an'daki ayetlere göre Allah resmen Muhammed'in pezevenkliğini yapıyor..
Ayetleri görmek ister misin?
Bunları yazarak senin kalbini kırdığım için özür dilerim.
Gerçekler çok acı olabilir bazan..
Sineye çekeceğine eminim..
HACI
FreeWill
Sep 11 2007, 09:49 PM
QUOTE(kalem @ Sep 11 2007, 07:57 PM)

2. arkadasınkini söleyelim.Haraç,zina,şerefsizlik,pezevenklik yapanlar.İslamdan sapmış potansiyel ateistlerdir.
Yahu ben burada musluman arkadaslarin kalpleri kirilmasin diye elimden geldigince nazik olmaya calisiyorum, ama FreeWill'in de bir sabri var!
Yukarida saydiklarin hepsi Islam'da mevcuttur! Hem de tescilli olarak!
Harac; Islam'da vardir!; Cizye!
Zina, Tecavuz; Muslumanlar tarafindan savasta ele gecirilen kadinlar ganimettir. Azil (cinsel iliski sirasinda meninin disari akitilmasi) hakkinda Muhammed'e sorarlar. O da "bunu yapmaniza gerek yok" diyerek bu igrenclige ruhsat verir. (hadislere bakabilirsiniz).
Cariye, kole hukuku ile tonla ayet ve hadis mevcuttur.
"Salih kullar olursaniz, dediklerimi yaparsaniz size memeleri tomurcuklanmis kizlar, iri siyah gozlu hatunlar, dilberler verecegim" demenin yeryuzundeki adini koymaya utaniyorum!
Bu arada, eger sen istedigin halde, senin dinin "adam oldurme, hirsizlik yapma, serefsizlik yapma, tecavuz etme." falan diyorsa, ve bunlari yapmana dininin engel oldugunu dusunuyorsan, asla ve asla dinini birakmayi dusunme. Simsiki saril dinine.
SAYGILAR
Antimuhammed
Sep 11 2007, 10:15 PM
Evet belli oldu Kelam şalvarlı, cübbeli, sakallı mis kokusu süren bir yobaz.. Zira Kurandan verdiğimiz ayetlerin hiç birisine desteklicevap veremedi. Verdiklerinin hepsi hacı, hoca, şeyh cevaplarıydı...
2. Mesele Endonezya ya git Bali adası turistik bir yerdir.. Endonezya Müslümandır ama Bali adasındakiler Hindu dur.. Orada geneleve gidersen çalışan kadınların hepsi Müslüman kadınlardır. Bali adasına diğer adalardan Müslümanlar kapkaça gelirler..
Kuala Lumpur Eğer Bintang caddesinin sonuna gidersen pezevenkler etrafına doluşur. Eline kart sıkıştırırlar Mr Viagra falan diye.. Karttaki isimlere bakarsan Abdul, Ahmad falan görürsün..
Bahreyn e git herhangi bir otelin lobisine.. Anam o neee. Mısırdan, Suriyeden gelmiş karılar sıra sıra dizilmiş etekli Arab ın önünde dans ediyor. Bu arada Arap elinde meyve suyu tutar tabi. Nede olsa Müslüman alkol yasak ya.. Bu arada otelin asansörleri aşağı yukarı çalışır durur. Dans eden Arap kadın bir Arapla asansöre binmiş. Bir diğeri aşağıya inip tekrar dans etmeye başlıyor..
Ramazan ayı yaklaştı. Bangkok a gidersen Suudi Arap kaynar orası.. Hepsinin kolunda ya travesti yada kız gezip tozarlar, mübarek ramazanı Bangkok ta kutlarlar..
Rusya ya gidelim hadi. Zorlanmazsın karı bulmaya, zira pezevenklerin hepsi Türkçe bilirler. Azeridirler.. Müslüman yani iyisin yine.. Müslümana denk geldin..
Ne dersin daha gezelim mi ülkeleri?
ilericimateryalist
Sep 11 2007, 10:22 PM
Sayın Antimuhammed, gerçek İslam ülkelerinde şu anki vaziyet anlattığınız gibiyse, bu ülkelerin Ilımlı Müslüman olmaları durumunda halleri nasıl olur, düşünmek bile istemem.
Bu kadar ahlaksızlığın, bu kadar yozlaşmanın olduğu ülkelerin özlemini taşıyanlar da var bu ülkede. İslam'la yönetilen ülkelerde ahlaksızlığın olmadığını, ahlaksızlığın sadece Türkiye'de olduğunu, bunun da laiklik yüzünden olduğunu söyleyenlerin, bu İslam ülkelerine uğramaları gerekir.
Sizin bu anlattıklarınızı, "İslam'ın özü" teranelerini sayıklayan, Türkiye'nin o ülkeleri benzemesi için gece gündüz dua eden zavallılar bilselerdi ne hissederlerdi acaba.
ATSIZCI
Sep 11 2007, 11:02 PM
QUOTE(kalem @ Sep 11 2007, 08:57 PM)

Sen önce kafanın içindeki "pis kafir, kaka ateist" imajından kurtulsan iyi edersin. Çünkü kendi dinine körü körüne bağlanmışsın...
Etrafımda ne kadar çıkarcı, hilekar, menfaatçi, ahlaksız, pezevenk, küfürbaz insan varsa hepsi de övüne övüne müslümanım der, dükkanında tespihini çeker, 5 vakit namazını kılar. Sen istediğin kadar inkar et. Durum bu.
İslam'ın; "gasp yap, ensest yap, pedofillik yap, hazır mala kon" demesine gerek yok. Bunların bir kısmını zaten peygamberleri ve önde gelenleri yapmış, bir kısmı da kitaplarında ayrıntılı şekilde yer alıyor.
Ahlakı senden mi öğreneceğiz ? Belki müslüman değiliz ama ne mutlu bize ki insanız. Seni de insan olmaya davet ediyorum.
Papağana da "Eşşedü enna..." çekmeyi öğretirsin o da müslüman olur. Mühim olan insan ahlakına sahip olmak.
dinsavar
Sep 11 2007, 11:30 PM
Bu forumda yazan müslümanların tamamı ılımlı müslüman ve aynı zamanda ılımlı islamı savunmaktadırlar.
Ilımlı sözcüğü ılık kelimesindene gelmedir. Kaynar su içilmediği için biraz soğuk su ilave edilerek ılıtılır ve içilecek hale getirilir.
İslam orijinal haliyle insanları haşlayan yani dayatmacı ve zorba bir din olduğu için bu haliyle islamı hiç bir müslüman başkasına kakalayamaz. Onun için kendi vicdanlarından uydurdudkları bir takım yaldızları,şirinlikleri ilave etmek suretiyle islamı ılıtmaya ve o şeklide anlatmaya çalışırlar.
Hakiki müslüman islamı şirin gösterecem diye dinsizlere yaltaklanmaz. Ya zorla kabul ettirir,yada cizye ( haraç) alır,bunlarıda kabul etmeyenlerin canına okur. Gerçek islam budur,gerçek müslümanlarda bu şeklide davrananlardır.Ilımlı müslümanlar ise burda bize yaltaklandığı helde taliban,bin laden,ve hizbullah gibi gerçek müslümanları beğenmeyenlerdir
haci
Sep 12 2007, 12:30 AM
QUOTE(dinsavar @ Sep 11 2007, 11:30 PM)

Bu forumda yazan müslümanların tamamı ılımlı müslüman ve aynı zamanda ılımlı islamı savunmaktadırlar.
Ilımlı sözcüğü ılık kelimesindene gelmedir. Kaynar su içilmediği için biraz soğuk su ilave edilerek ılıtılır ve içilecek hale getirilir.
İslam orijinal haliyle insanları haşlayan yani dayatmacı ve zorba bir din olduğu için bu haliyle islamı hiç bir müslüman başkasına kakalayamaz. Onun için kendi vicdanlarından uydurdudkları bir takım yaldızları,şirinlikleri ilave etmek suretiyle islamı ılıtmaya ve o şeklide anlatmaya çalışırlar.
Hakiki müslüman islamı şirin gösterecem diye dinsizlere yaltaklanmaz. Ya zorla kabul ettirir,yada cizye ( haraç) alır,bunlarıda kabul etmeyenlerin canına okur. Gerçek islam budur,gerçek müslümanlarda bu şeklide davrananlardır.Ilımlı müslümanlar ise burda bize yaltaklandığı helde taliban,bin laden,ve hizbullah gibi gerçek müslümanları beğenmeyenlerdir
Ilımlı İslam hakkında duyduğum en güzel yorum..
Teşekkürler Dinsavar kardeşim..
Aslında inanır mısınız, ben de böyle bir yanıt bekliyordum..
Kelimelerle ifade etmesini bilemedim.
Sevgili Dinsavar sanki aklımdan geçenleri okumuş...
Şimdi şöyle bir sorunla karşı karşıyayız..
Bu ılımlı İslam'a ne olacak?
İlerde sıcak İslam'a dönüşecek mi?
Bizi yakacak mı?
Bizim için bu önemli bir sorundur..
Anladığım kadarıyla şu anda Türk Müslüman'larının çoğu ılıman..
AKP'nin İslam politikası ve İslamcı politikası da ılıman..
Ama bu ilerde değişebilir mi?
Bu hükümet laikliği hasır altı ederse, yeni yasalar çıkarıp, laikliği sağlam bir temele dayandırmazsa, durum kötü arkadaşlar..
Çünkü İslam ilerleyici, progresif bir dindir.
Her din ilerleyicidir ama, İslam en fazla progresif olanıdır..
Mevcut kurumların hepsine penetre olma eğilimindedir..
Laiklik sağlam temellere dayandırılmazsa tabii..
Sanırım ordunun da endişesi budur..
Laiklikten taviz vermek istememektedir ordu..
Ve teyakkuz halinde beklemektedir...
Gül'ün ve yeni hükümetin icraatları yakından ve laiklik ilkeleri göz önünde tutularak izlenmektedir..
Ilımlı İslam bir gerçektir arkadaşlar.. Siz bakmayın benım bu İslam türünü reddettiğime..
Var olduğunu çok iyi bildiğim bir İslam'dır..
Hepinizin de bildiğine eminim..
Ama bu İslam geçici midir. Sıcak İslam'ın öncüsü müdür?
Sorun budur..
Selamllar.
HACI
FreeWill
Sep 12 2007, 01:21 AM
Ilimli Islam Seriat'a giden yolda bir aragecis formudur!
SAYGILAR
isturbo
Sep 12 2007, 02:15 AM
islamın ipiyle kuyuya inmenin ayvayı yemek olduğunu kabul etmeyen,insanlık tarihi ve
bilimi inkar eden bir beyinsizdir,bugün uzaylıda olsa hiç bir yaratık islamı seçmez
çünkü muhammedin diktatörlük anayasası kuran sayesinde milyonlar aşiretler tonlarca cahil
kullanılmaya müsait halde din büyüklerinin ağzının içine bakmaktadır.Dediğim aşağılık yaratıkları
görmek için çok beklemenize gerek yok yakında ramazanda türbe ziyaretleri cahil kelimesinin
karşılığını görmenin merkezleri olacak.Tüm dünya için geçerli olduğunu söyleyen muhhammed kuran ve islamdır
ama insanlara önerdiği yaşam modeliyle ancak afganistanı ve iranı
ortaya çıkara bilmiştir birde geçmişteki istilacı ruha sırtını dayamaktadır.tüm ortadoğu ve asyada
hayatı yaşamaktan nefret edecek düzeyde etkilemektedir.terör ve resmi devlet ideolojisi yanında
birde türkiyedeki biçimi olan ezan,cuma,hac,kurban (hatta insan bile kurban edilyor malatyayı hatırlatırım)
daha bir ton günümüze uymayan ilkel adetler.en önemlisi sorgulama ve şüphe duymanın yasaklanması.
Bugün özünde islamı barındıran bir parti iktidara çöreklendi.dünya güçleri tarafından milyonlarca
müslümanı manüple etmek örnek teşkil etmek için kullanılması ılımlı adını almasında bir vesile olabilir.
islama sırtlarını dayayıp dini duyguları sömürerek semiren tuhaf mahluklar avrupada şurda burda bir ton para
toplayıp çevirdikleri dolapların semereleri bunlar.islamın adi ve aşağılık takiyeci yüzünü görmek için
birebir suratlardır onlar.kendini islama teslim etmiş bir insanın başına ne gelirse gelsin kılımı kıpırdatmam
çünkü bilirimki ölmüş kof bir zihinle karşı karşıyayım.et olarak yaşasa ne olur.
muhammedin sinsiliğini anlayamayana yazıklar olsun hala başımıza bela olmaya devam ediyor.
kuranı muhammedin koltuğunun altına verip çöle göndermek dururken.araplardan daha çok bağrımıza basıyoruz.bağırlarına bastılar gördük son 20 yılıda
ekilenlerin biçilmeleri bunlar.Ben artık bunun bir zihinsel kapasite sorunu olduğuna kanaat getirdim.içinde olanlar ve dışında olanlar .
haci
Sep 12 2007, 12:39 PM
Kalem'i kaçırdık..
Ben kaçırmış olabilirim..
Bazı gerçekler ağır gelmiş de olabilir.
Aklına dank etmiş de olabilir..
Ama İslam'dan henüz ayrılmadığına eminim..
İlerde ayrılacaklardan biri de Kalem olacaktır..
Buna da eminim..
HACI
dinsavar
Sep 12 2007, 06:50 PM
QUOTE(haci @ Sep 12 2007, 12:30 AM)

Ilımlı İslam bir gerçektir arkadaşlar.. Siz bakmayın benım bu İslam türünü reddettiğime..
Var olduğunu çok iyi bildiğim bir İslam'dır..
Hepinizin de bildiğine eminim..
Ama bu İslam geçici midir. Sıcak İslam'ın öncüsü müdür?Sorun budur..
Selamllar.
HACI
Gelelm bu sorunun cevabına.Gerçi kendinde değinmişsin ılımlı islamın sıcak islamın öncüsü olduğunu söylemişsin.Doğru fakat ben şöyle tanımlamayı daha doğru buluyorum.Ilımlı islam haşlayan islamın maskesidir,takiyedisir.. Fırsatını buldularmı en acımasız bir şeklide baskı yapabilirler. Ben bu forumdakilerin tamamı ılımlı müslümam olduğunu söylemiştim.İşte bak onlardan biri damarına basıldımı asıl yüzünü nasıl göstermiş.
QUOTE(alicik @ Sep 12 2007, 05:56 PM)

Ula dangalak herifler forumda bir tane bile akıllınız yok ki 9 değil 99 eş ona yetişemez o sizin gibi basit öyle tek eşle bile başa çıkamayan bir insan mı??
bura gelin size hanyayı da konyayıda,küfür ettiğiniz Muhammedide Allahıda göstereyim ondan sonra bakalım bu forum kalır mı ben sizin göndereceğiniz birini bir gün de harcarım. Ve ondan sonra bakalım millete laf uzatabilecek misiniz. Gelin size göstereyim Allah neredey miş.Dangalak herifler.
http://forum.ateizm.org/index.php?showtopi...80&start=80QUOTE(alicik @ Sep 12 2007, 06:44 PM)

Lan şerefsizin çocuğu seni doğuran anaya babaya lanet olsun size gelin görün diyoruz gelip görmüyorsunuz , o zaman sizin işiniz onu delillerle görmek değil ,ona iftira atmak ,zaten adam gibi bir site olsaydınız yasaklanmazdınız. ben kime hakaret etmişim ,siz maymundan geldim demiyor musunuz sende maymunsun o zaman, sana neden küfür ettim çünkü sende onun bunun çüküyle bilmeden uğraşırsan olacağı odur. Dahası yok ya hala çağırıyorum eğer size burada kendimden iyi bakmazsam adam değilim ,sizi insan gibi çağırıyoruz gelmiyorsunuz yoksa inanmadığınız Allah tan mı korkuyorsunuz ,yoksa göremeyeceğinizden mi göremezsenizde bu yazdığım küfürleri geri alırım ve ben şerefsizmişim derim ve ateist olurum her kezin gözü önünde. Kararını ver yönetici ya küfür ettin seni engelliyorum diye kaç,yada mertçe delikanlıca gerçeğin üzerine git.
En merhametli gibi gözükenleri bile cevap vermekten aciz kaldıkları zaman hemen cehennemde yanacaksınız diye içlerinde ki şiddeti gayri ihtiyari ortaya bırakırlar.Şideete meyilimli olmayan müslüman olduuğunu sanan kesinlikle aldanıyordur.
haci
Sep 12 2007, 07:22 PM
Arada bir dişlerini gösterenler de var hiç kuşkusuz.
Ama bence en azından Türkiye'de gerçek anlamda ılıman Müslüman var..
Ve onların şeriatcı grupla işbirliği yapmayacağına dair çok delil var..
Tabii onların sessiz kalmaları da bir tür onaydır..
Bundan korkuyorum..
Sükut ikrardan gelir diye bir atasözümüz vardır..
Ama bıçak kemiğe dayanınca gerçek ılıman Müslüman'ların kendilerini göstereceğine eminim.
Tek çiçekle bahar gelmez kardeşim..
Bir iki aşırı fanatik Türkiye'de ılıman İslam'ın olmadının kanıtı değildir.
HACI
FreeWill
Sep 13 2007, 08:04 PM
10. Cumhurbaskani Ahmet Necdet Sezer Ilimli Islam hakkinda bakin ne demis:
Cumhurbaşkanı Sezer, rejimin temel değerlerinin açıkça tartışma konusu yapıldığını söyledi [b]Harp Akademileri'nde konuşan Sezer,
Türkiye'de siyasal rejimin, Cumhuriyet kurulduğundan beri, hiçbir dönemde günümüzde olduğu kadar tehlikeyle karşı karşıya kalmadığını belirtti. Sezer, iç ve dış güçlerin rejimin temel değerlerini tartışma konusu yaparak aynı amaç doğrultusunda hareket ettiklerini vurguladı. [/b]
Şeriat tehlikesine de dikkat çeken Sezer,
"Din devleti ile demokrasinin yan yana getirilmesi, tarihe ve bilime terstir. Ilımlı İslamın çok kısa sürede radikal İslama dönüşmesi kaçınılmazdır" diye konuştu. Cumhurbaşkanı, laikliği hedef alan etkinliklerin ve dini, politikaya yansıtma çabalarının toplumu gerdiğini belirtti.
(...)
Atatürkçü Cumhuriyet rejiminin yaşadığı iç tehlikeleri anlatmaya, bunun için 1930'lu, 40'lı, 50'li, 60'lı yıllara dönmeye de gerek olmadığını ifade eden Sezer, şöyle konuştu:
"Türkiye'de son 15-20 yıldır yaşanan toplumsal gelişmeler, toplumsal ve bireysel yaşamda sergilenen çağdışı görüntüler, dinci fetvalar, saldırılar ve karışmalar, kamusal alanlarda türban kullanılmamasına ilişkin tüm yüksek yargı kararlarına karşı tutumlar, görevi din adamı yetiştirmek olan okulları bitirenler ile tarikat ve cemaat mensuplarının devletin her kademesine yerleştirilmeye çalışılmaları, Türkiye'nin nereye götürülmek istendiğinin anlaşılması için yeterli olacaktır. Demokrasiyi yanlış yorumlayıp değerlendirenlerin tutum ve davranışlarının en büyük zararının Cumhuriyete ve demokrasiye olacağı gözden uzak tutulmamalıdır. Türkiye'nin siyasal rejimi, laiklik konusunda duyarlı dengeler üzerine oturtulmuştur. Laiklik, din ve inanç özgürlüğüne indirgenemez. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sosyal, siyasal, hukuksal, ekonomik ve toplumsal temelinde laiklik ilkesi vardır. Tüm ilke ve devrimler, başka bir deyişle Atatürkçü Cumhuriyet laiklik ilkesine dayanmaktadır." http://www.turkmensitesi.com/cumhurbaskan_necdet_sezer.html
haci
Sep 13 2007, 11:15 PM
Sezer haklı olabilir. Zaten bunu çoğumuz tahmin ediyoruz.
Ama düşüncelerinin ve aklnda çizdiği senaryonun ne dereceye kadar gerçek olduğunu bilmiyoruz..
Bence bu konu üzerinde biraz daha kafa yormak gerekiyor.
Önce Türkiye'nin şu andaki durumuna bir göz atalım..
Türkiye'de ılımlı İslam mı iktidardadır, yoksa laik bir hükümet ve devletin temsilcisi mi?
Türkiye'de ılımlı İslam başta değildir.
Türkiye'de İslam'ın hiç bir şekli başta değildir.
Türkiye'de ılımlı İslam isteyen bir hükümet baştadır.
Ama bu hükümetin icraatları ılımlı, ılımsız bir İslam'la yürütülmemektedir.
Anayasamız vardır. Cumhuriyetin laik ve demokratik kurumları vardır.
Ilımlı İslam'ı istese de bir hükümet, hatta onu kendisine ilham kaynağı da alsa, bu isteğini gerçekleştirebilmesi için bir tür devrim yapmak zorundadır.
Bir devrimi gerçekleştirmeden ılımlı İslam'la idare edilmemiz olanaksızdır..
Cumhuriyetin laik ve demokratik kurumlarını sinsi bir yaklaşımla yozlaştırarak değiştirmek mümkün müdür?
Evet mümkündür ama, onları koruyan bir ordumuz ve iyi kötü aydınlarımız vardır.
Hükümet önce onları aradan çıkaracak tedbirler almalıdır.
Onlara infiltre olamayan bir hükümet ılımlı İslam'ı başlatamayacaktır.
Yani şunu demek istiyorum..
Bu hükümet elbette ılımlı-ılımsız İslam'ın ilkelerini uygulamak isteyecektir.
Ama bu isteğini gerçekleştirmesi zordur..
Bu bağlamda bize büyük bir sorumluluk düşmektedir.
Ordu hükümetin her hareketini yakından izlemektedir.
Eminim ki Gül bu konuda uyarılmıştır..
Zaten kendisi laiklikten taviz vermeyeceğini söylemiştir.
Bu sözünden dönmesi kendi hesabına bir felaket olabilir.
Anayasaya göre de devletin bütünlüğünü koruyacağına dair yemin etmiştir.
O yeminini bozarsa, ordu onu her an alaşağı edebilir.
Belki de gelecek darbede yalnız cumbhurbaşkanı yerinden alınacak ve cumhuriyetin laik ve demokratik kurumarlarına dokunulmayacaktır.
Bu gerçekten ciddi bir olasalıktır.
Ordu böyle düşünüyor olabilir.
Ben ordumuza güveniyorum arkadaşlar..
Ordumuz basit bir iki manevra ile ve darbe yapmadan duruma hakim olabilir..
Türk ordusunun bunu yapacak sofistikasyonda olduğuna eminim..
Selamlar..
HACI
anibal
Sep 14 2007, 07:48 AM
>>> Dindar kardeslerim, kiziniz kocasindan dayak yediginde hic bir itiraz hakkiniz olmayacaktir cunku bu Islam'a gore kocasinin en dogal hakkidir.
Yanlış biraderim, yanlııış.. Bu, kocasının değil, kadının hakkıdır.. Şu anda kadınların dayak yeme hakları gaspedilmektedir, olan bundna ibarettir..