Tam Forum Görünümü: www.bizkackisiyiz.com
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTCAFE
Sayfalar: 1, 2
ezkamo
Sizleri sadakayı değil, zenginliği paylaşmaya çağırıyoruz. Sizleri güçlü ve aydınlık bir Türkiye için çağırıyoruz:

http://www.bizkackisiyiz.com/index.php
ElMariachi
Merhaba,
merak ettim üye olunca ne olacak?
Mesela internetten haberleşecek miyiz, yoksa 'ben de varım' mı diyeceğiz sadece.
Tam anlamadım ben bu kampanyayı...
ElMariachi
Bu arada KanalTürk ün haber programlarının kapatılması AKP ve tayfasını demokrat sananlara karşı bir öğretidir.
Demokrasi lafları altında kendi bölücülüklerini rahatça söylediler şimdi ise karşı sesleri susturmak en büyük amaçtır.
ezkamo
QUOTE(ateist31 @ Sep 14 2007, 07:03 PM) *
Merhaba,
merak ettim üye olunca ne olacak?
Mesela internetten haberleşecek miyiz, yoksa 'ben de varım' mı diyeceğiz sadece.
Tam anlamadım ben bu kampanyayı...

Sevgili Ateist31,
Ben üye oldum. Üye olurken detaylı bilgiler isteniliyor. Kişilere ait odalar var. Bölgelere ait odalar var. Buralarda sohbet ediliyor. Yazı yazabiliyorsun. Örgütsel anlamda çalışmalar da var. Ben de yeni üye olduğum için şu anda bunlar dikkatimi çekti.
Üye olmaktan çekinmeyiniz. Bu ülkede biz namuslu insanlar artık biz de varız demeliyiz. Cumhuriyetine sahip çıkarak. Siyasal İslamın nasıl örgütlü bir şekilde çalıştığı ortadadır. Artık konuşma zamanı değildir. Bunlara karşı bizlerin de bir şeyler yapması gerekiyor. Bu kampanyadaki amaç Cumhuriyetine bağlı bir milyon hedefi var. Laik demokratik cumhuriyetten yana olan tüm arkadaşlarımı üye olmaya davet ediyorum. Sevgiler...
WildJustice
Ben, namus teriminin kullanildigi ortamlardan uzak kalirim.

Namus demek, insan onurunu cignemek demektir. Bir düsünün.
ElMariachi
QUOTE(WildJustice @ Sep 14 2007, 07:31 PM) *

Sen bir kelimeye takarsın başkası başka bir kelimeye.
Şeriatçılarda var mı böyle,ılımlısı radikali; hep beraberler.
Kendi içimizde bölünmemeliyiz.

Ezkamo, Bilgi için teşekkür ederim...
Umarım gerçek anlamda ses getirecek bir kampanya olacak...

Sevgiler.
KropiX

Sen zaten uzak kal. Namus kelimesi orada çok şey ifade ediyor.
Üstüne basa basa söylüyorum bu ülkeyi ancak namuslu insanlar kurtarır; ama ne zaman namussuz insanlar kadar cesaretleri olduğu zaman.
ElMariachi
Zaten 'namus' derlerken her halde elalemin uçkurunu düşünmüyorlardır.
Değil mi?
ezkamo
QUOTE(KropiX @ Sep 14 2007, 08:12 PM) *
Sen zaten uzak kal. Namus kelimesi orada çok şey ifade ediyor.
Üstüne basa basa söylüyorum bu ülkeyi ancak namuslu insanlar kurtarır; ama ne zaman namussuz insanlar kadar cesaretleri olduğu zaman.

Seni kutluyorum arkadaşım. Bu ülkenin senin gibi düşünen insanlara gereksinimi vardır. Kalkıp namus kelimesine anlam yükleyip de ben yokum diyenlerin bu ülkeye verebilecekleri bir şeyi olamaz. Ama bu ülkenin duyarlı insanları nasıl ki Cumhuriyet mitingleriyle ülkelerine sahip çıktıysa onlar yine bir milyon hedefine adım adım koşacaklardır. Bu ülkenin sahipsiz olmadığını ve yeri zamanı gelince bu ülke için canını verebilecek milyonların olduğunu o emperyalistler ve uşakları er geç görecektir.
Fabio
uye oldum da 1 milyon kisi olunca ne olacak merak ediyorum

sordum

sokaklara dokulecegiz dediler

ciddi mi ?
ezkamo
QUOTE(Fabio @ Sep 15 2007, 03:01 AM) *
uye oldum da 1 milyon kisi olunca ne olacak merak ediyorum

sordum

sokaklara dokulecegiz dediler

ciddi mi ?

Sevgili Fabio,
Ne olacağını ben de bilmiyorum. Bu hareket laik,demokratik ülkemize sahip çıkma hareketidir. Namuslu insanların seslerini duyurma hareketidir. Ülkesine karşı duyarlı olan tüm insanların bu harekete destek vermelerinde yarar vardır. Sevgiler...
hallac
Adnan Menderes de "Vatan cephesi"ni kurmuşuit değilmi ya...
o günün koşullarında cephe üyeleri radyolardan anons edilirdi. şimdi çağ atladık artık sanal alemde örgütleniyoz. Zenginliği paylaşmak içinmiş hemi de. O küçük amerika rüyaları ile yaptı bunu şimdi zenginliğin paylaşılması için... Bunu diyen ise zamanında sahibinin sesi olan Tuncay Özkan... de get be özkan.. sen günahlarını bile paylaşmazsın...
Sen bu ülkeyi satarsın, bu ülkenin insanlarını starsın. yarın yine sahibinin sesi olursun...
saygılarımla
WildJustice
ezkamo, burda duygu sömürgeciligi yapma. Dil bilmiyorsan, dil ögren. Seninle ayni görüslerti paylasmayanlar hain degildir. Icabinda hain sen olabilirsin. Aksi taktirde bu tür yalanci tezleri ileri sürmezsin.

Namus sadece ve sadece Islam kanaliyla Türk diline ve örflerine karisti. Bunu anlayabilecek bir kabiliyetin yoksa, o senin sorunun.

Erkeklerin, kadinlarin her tür hürriyetini safdisi birakmasina namus demektir. Namus sözcügünün baska hic bir anlami yoktut. Burada felsefecilik taslama!
KropiX
QUOTE(WildJustice @ Sep 15 2007, 02:47 PM) *
ezkamo, burda duygu sömürgeciligi yapma. Dil bilmiyorsan, dil ögren. Seninle ayni görüslerti paylasmayanlar hain degildir. Icabinda hain sen olabilirsin. Aksi taktirde bu tür yalanci tezleri ileri sürmezsin.

Namus sadece ve sadece Islam kanaliyla Türk diline ve örflerine karisti. Bunu anlayabilecek bir kabiliyetin yoksa, o senin sorunun.

Erkeklerin, kadinlarin her tür hürriyetini safdisi birakmasina namus demektir. Namus sözcügünün baska hic bir anlami yoktut. Burada felsefecilik taslama!

"namus
* Bir toplum içinde ahlâk kurallarına karşıbeslenen bağlılık.
* Dürüstlük, doğruluk.
* Sililik, iffet."
(TDK)

Namus kelimesinin üç tane anlamı varmış gördün mü?
Sen sadece namus kelimesine takılmışsın ve teferruatlarda boğulmuşsun.
Tuncay Özkan bu hareketi niçin başlattıklarını kendi programında çok güzel açıkladı.
Ben Tuncay Özkan'ın fikirlerinde olan bir insan değilim o ayrı konu; ancak bu başlatılan hareket Tuncay Özkandan öte birşey. Başarılı olup olmaması çok da önemli değil önemli olan başlamış olması. İnasanların örgütlenerek hareket etmesi önemli olan.
Saygılarımla,
ezkamo
QUOTE(WildJustice @ Sep 15 2007, 02:47 PM) *

Ben seninle muhatap olmadım ve olmayacağım. Gölge etmeyin, başka ihsan istemiyoruz...
Fabio
sorun nedir? ne oldu arkadaslar

didismeyin biggrin.gif
ezkamo
Kampanya çığ gibi büyümeye devam ediyor. Ben üye olduğumda elli binlere yaklaşmıştı. Bu gün baktığımda 120.000 lere yaklaşmış. İsteyen SMS de gönderebiliyor. Ben de varım diyorsunuz. Adınızı ve soyadınızı ve bulunduğunuz şehri yazıp 3638 e gönderiyorsunuz.
ezkamo
“Bizkaçkişiyiz Sivil Toplum Platformu”nu oluşturan sivil toplum kuruluşları tarafından 16/10/2007 tarihindeki toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır.

“ Bizkaçkişiyiz Sivil Toplum Platformu” Cumhuriyet rejimini temelinden sarsacak olan 21 Ekim referandumunun yapılmasına karşıdır. Bu referandum yapılmamalıdır. Bu yanlışa yol açanlar tarih önünde sorumludur. Halka, hukuka ve anayasaya karşı yapılan bu aldatmacanın ortağı olmayacağız. Referandumu ve sonuçlarını asla kabul etmeyeceğiz. Hukuk önünde hesap soracağız.”

Bu noktada:

Görüşlerimizin aktarılması için YSK Başkanı Muammer Aydın’ın 17 Ekim 2007 de saat 12:00 da
Özdemir Özok başkanlığında, Kadın Kuruluşları Başkanı Nazan Moroğlu, İstanbul Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Aydeniz Tuskan, ÇYDD Başkanı Turkan Saylan Yerine Bülent İlik, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Şenal Sarıhan, Kanaltürk Gönüllüleri adına Adnan Bulut'un ziyaret ederek konuyla ilgili düşüncelerimizin aktarılmasına
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderlerine telgraf çekilmesine
Ve bu durumun halkımıza açıklanması konusunda görüş birliğine varılmıştır.
hallac
Seçimlerde oy kullanmanın vatani görev olduğu, oy kullanmayanların (benim gibi) vatan haini olduğu yönünde söylemler vardı.
Şimdi ise oy kullanılmamaması isteniyor. Zaten ben yine oy kullanmayacam da, dün oy kullanmak vatanseverliğin ölçüsüydü, şimdi tam tersi mi oluyor... Ne kadar ters insanlarsınız yav smile.gif
saygılarımla
rai1978
Bula bula kendinize lider olarak tuncay özkanımı buldunuz laugh.gif zuhahahahahha... tuncay özkan ve elemanları hacı xislam skoda fabio laugh.gif
rai1978
Tuncay özkan kanal d den atıldı(tayyip attırdı) kuyruk acısı var hala gerçek bi aç o bıraksanız bütün hazineyi evine taşır laugh.gif...cüneyt arcayürek senin niyetin başkaymış deyip s...e..i onu

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=249329
ezkamo
QUOTE(rai1978 @ Oct 18 2007, 08:30 PM) *
Tuncay özkan kanal d den atıldı(tayyip attırdı) kuyruk acısı var hala gerçek bi aç o bıraksanız bütün hazineyi evine taşır laugh.gif...cüneyt arcayürek senin niyetin başkaymış deyip s...e..i onu

Sen ne yapacaksın Tuncay Özkanı. Bak tarikatın seni bekliyor. Git tarikatında oyalan. Buralar sana yaramaz. Ne olur ne olmaz aklını çelerler. Sonra seni Muhammed Bahauddin de kurtaramaz. smile.gif
MuShinSha
561.000 olmus... Sevindirici.. Guzel bir kampanya.
Osiris
bence buda tıpkı cumhuriyet mitingleri gibi fiyasko olacak 1milyon olsa ne olurku karşı tarafda 16milyon var bizi ancak asker kurtarır bunlardan milyonlar değil
kutsalyaratik
Bu biz kac kisiyiz zirvasini yaratanlar sirf kendilerinin reklamini yapmak ve milletvekili secilmek ugruna halkin duygulari ile oyniyan sipalardir.
Bir milyon nedirki? Bir milyonun 20 30 milyon icindeki hukmu ne olurki? Ama bir milyon kisi bir kisinin baslattigi surece katkida bulunursa bu o kisiye bir milyon kisi destek veriyor demektir buda o kisinin ilerde bunu kullanarak her hangi bir partiden secimlere girmesi demek olur. Baska bir faydasi yok. Aslinda bu tur kampanyalarin zarari vardir.
ezkamo
QUOTE(kutsalyaratik @ Oct 19 2007, 04:37 PM) *
Bu biz kac kisiyiz zirvasini yaratanlar sirf kendilerinin reklamini yapmak ve milletvekili secilmek ugruna halkin duygulari ile oyniyan sipalardir.
Bir milyon nedirki? Bir milyonun 20 30 milyon icindeki hukmu ne olurki? Ama bir milyon kisi bir kisinin baslattigi surece katkida bulunursa bu o kisiye bir milyon kisi destek veriyor demektir buda o kisinin ilerde bunu kullanarak her hangi bir partiden secimlere girmesi demek olur. Baska bir faydasi yok. Aslinda bu tur kampanyalarin zarari vardir.

Sen böyle klavye arkasında at tut. Bunu bir şey zanet. O cumhuriyet mitinglerine dudak bük. Bak kendim de dahil bir şey yapamıyorsam bari yapanlara engel olmuyorum. Sadece destek oluyorum. Bunu yapmak çok mu zor. Bundan ne kaybımız olabilir. Ülkenin gidişatını hiç mi görmezsiniz? Galiba yurt dışındasın. Bir gel ülkene bak. Ülken nereye gidiyor. Ondan sonra konuş.
Bir üye ol bakalım. O insanlar o sitede ne yapıyorlar. Amaçları nedir? Bu ülkede bir toplumsal muhalefet yaratmak niye zorunuza gidiyor. İnternet ortamında bir milyon kişiyi niye küçümsüyorsunuz.
Hadi onlar bir şey yapmıyor. Sen ne yapıyorsun? Senin onları eleştirme hakkın var mı? Sen bir alternatif ortaya koyabildin mi?
Bu kampanyların zararı varmış. Şu anda AKP'ye meydan okuyan tek toplumsal hareket. AKP ye meydan okumaları niye zorunuza gidiyor. AKP'nin meydanı boş bulmasını mı istiyorsunuz. Gerçekten senin gibi düşünene arkadaşlarımı anlamakta çok zorlanıyorum.
Avcioglu
Hiçbir sloganı, fikiri olmayan boktan bir hareket!
rai1978
Bak ezkamo aslında senin çalışmanı desteklemek lazım bi kaç tane laik var gaza gelmiş onlarında heveslerini siz bitiriyorsunuz üç kağatçılıkla, milyonları toplayıp havalarını aldınız:)

Tuncay özkan yaptıklarıyla istemesede müslümanlara faydalı oldu:)

Adam izliyo tv de bunu gözlerine bakıyo mimiklerine bakıyo yalan söylediğini dolandırıcı olduğunu anlayıp kime düşmansa ondan oluyo...
He bide bütün ulusalcı çete üyeleri sayenizde deşifre olup polisin takibine alındı...devam edin
ezkamo
QUOTE(rai1978 @ Oct 19 2007, 09:36 PM) *
Bak ezkamo aslında senin çalışmanı desteklemek lazım bi kaç tane laik var gaza gelmiş onlarında heveslerini siz bitiriyorsunuz üç kağatçılıkla, milyonları toplayıp havalarını aldınız:)

Tuncay özkan yaptıklarıyla istemesede müslümanlara faydalı oldu:)

Adam izliyo tv de bunu gözlerine bakıyo mimiklerine bakıyo yalan söylediğini dolandırıcı olduğunu anlayıp kime düşmansa ondan oluyo...
He bide bütün ulusalcı çete üyeleri sayenizde deşifre olup polisin takibine alındı...devam edin

Rai git işine bak. Ne işin var senin bu başlıkta. Siz bu ülkeyi sahipsiz mi zanediyorsunuz. Ulusalcı çete üyeleriymiş. Evet. Bu ulusalcı çeteye üye olmaktan onur duyuyorum. Biz devam edeceğiz onlar da takip etsinler. Atatürke sahip çıkmak çeteceilikse evet biz çeteciyiz. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak çetecelikse evet bizler çeteciyiz. Bağımsızlığı ve laikliği savunmak çetecilikse evet biz çeteciyiz. Bunun için mi takip ediyorlar. Varsın takip etsinler...Sen de kendini böyle avutmaya devam et...
kutsalyaratik
Sevgili Ezkamo, burda millete sirf T.Ozkan i elestiriyor diye suclama, onlara kizisma. Bak T.Ozkan hazir Tv ci , git ona sunlari soyle bakim yapacakmi. Deki " Cumhuriyeti kurtarmak icin yuruyusler yapiyoruz, kampanyalar duzenliyoruz neden yapiyoruz bunlari? Evet bunlari Turkiyeyi seriat rejimine girmekten kurtarmak icin yapiyoruz, peki o zaman Tuncay sen TV de seriatin ne kadar kotu oldugunu anlat, Islamin ne kadar tehlikeli din oldugunu anlat, Muhammedin modern bir insanin kabul edemiyecegi davranislarda bulunmus oldugunu anlatki millet Islami anlasin ve seriat tehlikeside boylece ortadan kalksin, sen bunlari anlatmadikca millet nerden bilsinki seriatin ne oldugunu" Bunlari anlat bakim sana verecegi yanit ne olacak? T.Ozkan denen adam TV de Islami ovup, Muhammedin seyini yaliyor sonra cikiyor seriat geliyooooor diye basbas bagiriyor. Sen burda bir celiski gormuyormusun Ezkamo? Olaylara duygusal yaklasmayalim, duygularimizi somurenleri iyi gorelim.
ezkamo
QUOTE(kutsalyaratik @ Oct 20 2007, 03:19 AM) *
Sevgili Ezkamo, burda millete sirf T.Ozkan i elestiriyor diye suclama, onlara kizisma. Bak T.Ozkan hazir Tv ci , git ona sunlari soyle bakim yapacakmi. Deki " Cumhuriyeti kurtarmak icin yuruyusler yapiyoruz, kampanyalar duzenliyoruz neden yapiyoruz bunlari? Evet bunlari Turkiyeyi seriat rejimine girmekten kurtarmak icin yapiyoruz, peki o zaman Tuncay sen TV de seriatin ne kadar kotu oldugunu anlat, Islamin ne kadar tehlikeli din oldugunu anlat, Muhammedin modern bir insanin kabul edemiyecegi davranislarda bulunmus oldugunu anlatki millet Islami anlasin ve seriat tehlikeside boylece ortadan kalksin, sen bunlari anlatmadikca millet nerden bilsinki seriatin ne oldugunu" Bunlari anlat bakim sana verecegi yanit ne olacak? T.Ozkan denen adam TV de Islami ovup, Muhammedin seyini yaliyor sonra cikiyor seriat geliyooooor diye basbas bagiriyor. Sen burda bir celiski gormuyormusun Ezkamo? Olaylara duygusal yaklasmayalim, duygularimizi somurenleri iyi gorelim.

Sevgili Kutsalyaratık,
Olayı yanlış bir boyuta çekiyorsun. Olay Tuncay Özkan olayı değil. O farklı bir konu. Olay ülkeye sahip çıkma olayıdır. Bu noktada hangi duygu sömürüsünden bahsediyorsun. O siteye üye olanlar ülkeyi bu durumdan nasıl kurtarabiliriz çabası içerisindeler. Siteye zahmet edip de girip baksaydın bir sürü sivil toplum kuruluşlarının destek olduğunu görebilirdin. 250-300 arası sivil toplum kuruluşu destek vermektedir. Bu bir toplumsal muhalefet oluşturma çabasıdır. Cumhuriyet mitinglerinde de bu sivil toplum kuruluşlarının desteği vardı. Olaya bu açıdan bakmak gerekir.
Bak önümüzde bir refandum var. Bu refarundumun yapılmaması konusunda aktif girişimler oldu. Netice alınmadı. Ama sandığa gitmeme kararı alındı. Bölgesel olarak site içinde örgütlenme çalışmaları var. Bunları küçümsemeyelim. İyi kötü bir toplumsal muhalefet oluşturulmuş. Bize düşen de bunu desteklemek. Benim yaptığım da budur.
Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Çoğu insanımız bunun farkında değil. Farkında olmadıkları için Cumhuriyet Mitinglerini bile eleştirdiler. Oysaki Cumhuriyet tarihimizde o mitingler bir ilkti. Bunu bile anlayamadılar ve anlamadınız. İstersen sana verdiğim linke bir gir. Biraz bilgi edin. Daha sağlıklı yorumlar edineceğini düşünüyorum.

http://www.bizkackisiyiz.com/
kutsalyaratik
Ezkemo sana soyle diyim en iyisi.

Cumhuriyeti neyden koruyacagiz? Cevap: Seriat rejiminden.
Peki madem seriattan koruyacagiz neden halki seriat hususunda, islam hususunda aydinlatmiyorlarda, ha bire kampanyalar, yuruyusler duzenliyorlar. Tv lerde gazetelerde yayinlanacak programlarda, yazilarda Islamin ne denli insanhaklarina saygisiz oldugu, Kadinlari ikinci sinif insan gordugunu, erkek egemen bir kultur oldugunu, 8 yasindaki kizlar ile evlenmenin Islam huzurunda sunnet oldugunu , vs konulari Kurandan ve hadislerden ornekler ile anlatirsak yapilan tum kampanyalardan daha etkili olur ve halk tam bilinclenir.

Yani islami ve seriati kisilere acik acik anlatmadikca halk anlamini dahi bilmedikleri Cumhuriyeti kurtarma adina killarini kipridatmaz. Sadece bir milyonu bile gecmeyen insan toplulugu ile yetinirler.

Islam elestirilmedikce hersey tehlike altindadir.
mistral
QUOTE(kutsalyaratik @ Oct 20 2007, 03:32 PM) *

Peki madem seriattan koruyacagiz neden halki seriat hususunda, islam hususunda aydinlatmiyorlarda, ha bire kampanyalar, yuruyusler duzenliyorlar. Tv lerde gazetelerde yayinlanacak programlarda, yazilarda Islamin ne denli insanhaklarina saygisiz oldugu, Kadinlari ikinci sinif insan gordugunu, erkek egemen bir kultur oldugunu, 8 yasindaki kizlar ile evlenmenin Islam huzurunda sunnet oldugunu , vs konulari Kurandan ve hadislerden ornekler ile anlatirsak yapilan tum kampanyalardan daha etkili olur ve halk tam bilinclenir.

Yani islami ve seriati kisilere acik acik anlatmadikca halk anlamini dahi bilmedikleri Cumhuriyeti kurtarma adina killarini kipridatmaz. Sadece bir milyonu bile gecmeyen insan toplulugu ile yetinirler.

Olayi farkli bir boyuta cekiyorsunuz.... burda esas olan yipratilan, asindirilan ve yok edilmeye calisilan Ataturk ilkelerini sahiplenmektir.... Bu zaten kendi icinde seriat karsitligini barindirir.....

Hicbir babayigit, televizyon ekranina cikip islam kotudur vahsidir diyemez..... eskiden de diyemezdi, simdi hic diyemez..... biraz daha vakit gecerse Ataturkculuk bile suc olacak nerdeyse.....

kutsalyaratik
Denilmezse cekeceksiniz o zaman.
Ataturkun dini kesimler tarafindan sevilmemesinin en buyuk nedeni nedir?
Cikartsinlar Ataturkun din hakkindaki soylemlerini, cikarsinlar ilk din dersi kitablarini, cikartsinlar Ataturkun hayat tarzini , millete anlatsinlar.

Din elestirilir, ayetler ile, hadisler ile din curutulur. Ama bunu yapmakta marifet ister, burda babayigit olmayada gerek yok. Ben eskiden bir kac programda bazi kisileri gordum dinledim ve o kisiler o anda muhammede Muhammed dedi, muhammedi sadece bir lider olarak gordugunu belirtti. Bilim adamlari zaten bunu soyluyor, hangi bilim adami cikipta evreni Allah yaratti, Muhammed peygamber diyorki, dolayli yollardan bu tur hassas konular anlatilir. Ama hep susmak ile ne Cumhuriyet kurtarilir nede karanlik gelecekten kacilir.

SON
ezkamo

Sevgili Kutsalyaratık,
O günler de gelecek. Bundan endişen olmasın. Bu nasıl olacak. Demokrasiyi tüm kural ve kurumlarıyla oturttuğun zaman ve gerçek anlamda laikliği getirdiğin zaman insanlar özgürce düşüncelerini ortaya koyacaklar. İşte o zaman bu din tabusu da tartışılmış olacak.
Sorun eğitimsizlik ve ekonomiktir. Asıl bunları çözmek gerekir. Bunları çözdüğün zaman her şey yoluna girecektir. Yani önce bataklığı kurutacaksın. Bataklığı kurutmadığın sürece ne yaparsan yap bir anlamı olmayacaktır. Ülkemizin asıl üzerinde durulması gereken gerçeği bana göre budur.
Ahmett7
tuncayım özkanım ne saçmalıyor yahu
rai1978
İslam devrimindeki kanunlardan bitanesi söyle olacak arkadaşlar sizi temin edebilirim
Atatürkü,yaptığı kanunları övücü bütün söz hareket ve davranıslar terör suçucur...Bu ceza kanunun 169/2 maddesinde yer alacaktır...
Şunuda hatırlatıyım içiniz rahat olsun devrimden önce işlenen bütün suçlar büyük ihtimalle afedilecek bazı isimler hariç onlarda bi kaç yüzü geçmez size sıra gelmez yani hacıyı bilmem ama...
ezkamo
QUOTE(mistral @ Oct 20 2007, 03:40 PM) *
...biraz daha vakit gecerse Ataturkculuk bile suc olacak nerdeyse.....

Bak suç oldu bile sevgili Mistral.
İslam devrimindeki kanunlardan bitanesi söyle olacak arkadaşlar sizi temin edebilirim
Atatürkü,yaptığı kanunları övücü bütün söz hareket ve davranıslar terör suçucur...Bu ceza kanunun 169/2 maddesinde yer alacaktır...
(rai1978)

Klavye arkasında sallaması kolaydır. At atabildiğin kadar. Sen bu ülkeyi İran mı Afganistan mı zanediyorsun örümcek kafalı. Günü ve zamanı geldiğinde sizleri kim kurtarabilecek bakalım. Amerikaya sırtını dayamış Fettoş mu? Onların işbirlikçi hainleri mi? Olan yine senin gibi garibanlara olacak. Onların pasaportları vardır. Amerikada hazır evleri vardır. Peki senin neyin var? Sen nereye kaçacaksın. Onlar işte sizin gibi beyinsizlerin sırtından günlerini gün ederken sen de burda işte böyle salla. Salla bakalım. Zamanı gelince görüşeceğiz. Bunu da bir yere not et bakalım.
pergel
Ben ve ailemin her bir ferdi, yurdumuz için endişelenen 1 milyon vatanseverden biriyiz. Emperyalist köpeği olan her kim ne derse desin, ülkesi ve gelecek kuşakları için sorumluluk hisseden ve bu ülke için kan dökmüş insanların torunu olan bizler, emperyalistlerin köpeği dincilerin, nemalanmacıların, bölücülerin, bunların türevi her türlü yalancının karşısında ve alternatifi olarak bütün vatansever hareketlerin içinde olacağız. Kurtuluşa kadar savaşmak ve gerekirse kan ve can vermek NAMUS borcumuzdur.

Köpekler beğenmeyebilir ama biz atamızdan farklı ya da daha az değiliz.

Haydi isteyene kolay gele. Bölün bakalım Türkiyeyi, şeriatı getirin bakalım yurduma! Sıkıyorsa!

Sıkıyorsa!

hallac
QUOTE(pergel @ Oct 21 2007, 11:42 PM) *
Ben ve ailemin her bir ferdi, yurdumuz için endişelenen 1 milyon vatanseverden biriyiz. Emperyalist köpeği olan her kim ne derse desin, ülkesi ve gelecek kuşakları için sorumluluk hisseden ve bu ülke için kan dökmüş insanların torunu olan bizler, emperyalistlerin köpeği dincilerin, nemalanmacıların, bölücülerin, bunların türevi her türlü yalancının karşısında ve alternatifi olarak bütün vatansever hareketlerin içinde olacağız. Kurtuluşa kadar savaşmak ve gerekirse kan ve can vermek NAMUS borcumuzdur.

Köpekler beğenmeyebilir ama biz atamızdan farklı ya da daha az değiliz.

Haydi isteyene kolay gele. Bölün bakalım Türkiyeyi, şeriatı getirin bakalım yurduma! Sıkıyorsa!

Sıkıyorsa!

bu nasıl yazı ya...Şimdi vatanseverliğin kıstası biz bilmem kaç kişiyiz adresine girip tıklamak mı oldu?
Ben dahil bir çok insan (bu forumda. gerçek hayatta ise bilmem kaç kişiden daha fazlayız) Hz Tuncay'ın bu hareketine destek vermediğimiz gibi karşı çıkıyoruz.
Cumhuriyet mitingine katılmayanları vatan haini ilan ettiniz. seçimde oy kullanmayanları vatan haini ilan ettiniz. Oy kullanıpda AKP'ye oy verenleri (Aslında CHP dışında partilere tüm oylar vatan hani olmak için kıstasdı) vatan haini ilan ettiniz. bir avuç nokta coma tıklamayanları vatan haini ilan ettiniz. referanduma gidip oy verenleri, oy vermeye gidip de evete mührünü basanları vatan haini ilan ettiniz. Mübarek vatan haini tespit komisyonu gibisiniz... Ama bu tip girişimlerle (girişimden öte girişiminizi sunma biçiminiz, kendi dışınızdakilere bakış açınızdan dolayı) asıl bölücü sizlersiniz.
Bir avuç nokta com girişiminiz de hüsranla sonuçlanacak. Çünkü ayağınız yere basmıyor. Anti emperyalist söylemleriniz,. laiklik söylemlerinizin hepsi bir kandırmaca...
saygılarımla
CutiePie
QUOTE(kutsalyaratik @ Oct 19 2007, 09:37 AM) *
Bir milyon nedirki? Bir milyonun 20 30 milyon icindeki hukmu ne olurki?

Malesef dogru.. Cumhuriyet mitinglerine de yuzbinlerce insanin katildigini duydugumda birazcik umutlanmistim. Sonra ne oldugunu secimlerede gorduk
Bir milyon nedir ki geri kalan milyonlarin yaninda.. Yine bir sonuc alinamayacak, hicbisey degismeyecek
Turkiye agzina kadar bataga saplanmis halde, bosun umutlanmamak lazim

ama ben yinede uye oldum bizkackisyiz.com a

Tekiner
Ben, namus teriminin kullanildigi ortamlardan uzak kalirim.Namus demek, insan onurunu cignemek demektir. Bir düsünün.

Namusu en çok namussuzlar savunduğuna göre! Kesinlikle doğru tespit. Namus demek insan onurunu çiğnemek demektir.

QUOTE(ezkamo @ Sep 15 2007, 04:17 AM) *
Sevgili Fabio,Ne olacağını ben de bilmiyorum. Bu hareket laik,demokratik ülkemize sahip çıkma hareketidir. Namuslu insanların seslerini duyurma hareketidir. Ülkesine karşı duyarlı olan tüm insanların bu harekete destek vermelerinde yarar vardır. Sevgiler...

Yani tam olarak ne olduğundan bi haber olduğun bir hareketi / oluşumu böyle içten savunabiliyorsun?!?!? Senden iyi müslüman/şeriatçı olur.

QUOTE(osiris @ Oct 19 2007, 04:19 PM) *
bence buda tıpkı cumhuriyet mitingleri gibi fiyasko olacak 1milyon olsa ne olurku karşı tarafda 16milyon var bizi ancak asker kurtarır bunlardan milyonlar değil

Böyle içi boş bir oluşumdan fiyaskodan başka ne beklenebilir ki zaten!

QUOTE(Avcioglu @ Oct 19 2007, 09:02 PM) *
Hiçbir sloganı, fikiri olmayan boktan bir hareket!

İçi boş bir hareket evet. Ancak slogan fikir filan derken illa kominist mi olmalı hareketler diye düşünmeden edemiyorum.

Ezkemo sana soyle diyim en iyisi. Cumhuriyeti neyden koruyacagiz? Cevap: Seriat rejiminden. Peki madem seriattan koruyacagiz neden halki seriat hususunda, islam hususunda aydinlatmiyorlarda, ha bire kampanyalar, yuruyusler duzenliyorlar. Tv lerde gazetelerde yayinlanacak programlarda, yazilarda Islamin ne denli insanhaklarina saygisiz oldugu, Kadinlari ikinci sinif insan gordugunu, erkek egemen bir kultur oldugunu, 8 yasindaki kizlar ile evlenmenin Islam huzurunda sunnet oldugunu , vs konulari Kurandan ve hadislerden ornekler ile anlatirsak yapilan tum kampanyalardan daha etkili olur ve halk tam bilinclenir. Yani islami ve seriati kisilere acik acik anlatmadikca halk anlamini dahi bilmedikleri Cumhuriyeti kurtarma adina killarini kipridatmaz. Sadece bir milyonu bile gecmeyen insan toplulugu ile yetinirler. Islam elestirilmedikce hersey tehlike altindadir.

Tam onikiden vurmak işte böyle birşey! Şeriat diye kastedilen islamdır. O bir milyon kişinin milyonda kaçının islama karşı bir hareket yapacağını bekliyorsunuz? Bence 0/1.000.000

QUOTE(ezkamo @ Oct 20 2007, 07:51 PM) *
Sevgili Kutsalyaratık, O günler de gelecek. Bundan endişen olmasın. Bu nasıl olacak. Demokrasiyi tüm kural ve kurumlarıyla oturttuğun zaman ve gerçek anlamda laikliği getirdiğin zaman insanlar özgürce düşüncelerini ortaya koyacaklar. İşte o zaman bu din tabusu da tartışılmış olacak.
Sorun eğitimsizlik ve ekonomiktir. Asıl bunları çözmek gerekir. Bunları çözdüğün zaman her şey yoluna girecektir. Yani önce bataklığı kurutacaksın. Bataklığı kurutmadığın sürece ne yaparsan yap bir anlamı olmayacaktır. Ülkemizin asıl üzerinde durulması gereken gerçeği bana göre budur.

Şu islamla savaşılan dinlerin ortadan kalkacağı zamanlar bir türlü gelemedi yahu! Bir değişiklik yapalım, o günlerin şu andan itibaren başlatalım. Ne dersin?

QUOTE(rai1978 @ Oct 21 2007, 07:29 PM) *
İslam devrimindeki kanunlardan bitanesi söyle olacak arkadaşlar sizi temin edebilirim Atatürkü,yaptığı kanunları övücü bütün söz hareket ve davranıslar terör suçucur...Bu ceza kanunun 169/2 maddesinde yer alacaktır... Şunuda hatırlatıyım içiniz rahat olsun devrimden önce işlenen bütün suçlar büyük ihtimalle afedilecek bazı isimler hariç onlarda bi kaç yüzü geçmez size sıra gelmez yani hacıyı bilmem ama...

Zeus'un kullarıda seni temin ediyorlar! Thor'un baltası altında inleyeceksin. Zeus çarpacak seni! Amon-Ra apis öküzlerine çiğnetecek seni! Ya kardeşim önce şu allahınızı ve kuranınızı bir düzeltin de sonra böyle yüksekten atın ya...

Hörmetle!
AlterMann
Sadece "katılımcı sayısına" dayanan böyle bir eylemin hiçbir anlamı yok! Çünkü sayısal üstünlüğün kimlerden yana olduğu (yani türkiyede hangi insanların "çok sayıda" olduğu) gün gibi ortada. Bu konuda bir sidik yarışı yapılamaz, yapılmaya çalışılması çok saçma.

İkinci konu da bu eylemin içerik yoksunu olması, yani bu insanların "ne amaçla" birlikte oldukları belli değil! Hangi konularda anlaştıkları belli değil. Güya şeriatçılara karşı cumhuriyeti savunacaklardı, fakat terör meselesi araya girince onu da kullanmaktan çekinmiyorlar (fırsatçılık)! Yani hem anlamsız, hem de sulandırılarak içi boşaltılmış.

Zaten Tuncay Özkan'ı hiç güvenilir bulmuyorum.
ezkamo
QUOTE(Tekiner @ Oct 22 2007, 06:42 AM) *
Yani tam olarak ne olduğundan bi haber olduğun bir hareketi / oluşumu böyle içten savunabiliyorsun?!?!? Senden iyi müslüman/şeriatçı olur.

Muhatap olunacak biri değilsin. Hadi ordan...
golan
Siz hala burdamısınız tuncay özkanın elemanları:)boşuna uğraşmayın kardeşim açın tv yi adamınızı seyredin ne kadar umutsuz olduğu sonunun yaklaştığını ne kadar hissettiği yüzünden belli o aslında bir milyon kişiyi toplayarak kendi k...nı kurtarmaya çalışıyo:)yoksa yanlız kaldığı an kapacaklar gel bakayım buraya tuncay bey deyip öpecekler:)öyle yoook yaptığı yanına kalmıyo kimsenin ateistler sizde tuncay özkanın halini örnek alın elinizde imkan varken iyilerin yanına geçin yoksa korku içinde millete yalvarırsınız böyle...
pergel
Ha, bu arada, merak edenler olur, küfretmek arzusu duyanlar bulunur diye ilave edeyim: evimin penceresine Türk Bayrağı da astım.
ezkamo
QUOTE(AlterMann @ Oct 22 2007, 04:34 PM) *
Sadece "katılımcı sayısına" dayanan böyle bir eylemin hiçbir anlamı yok! Çünkü sayısal üstünlüğün kimlerden yana olduğu (yani türkiyede hangi insanların "çok sayıda" olduğu) gün gibi ortada. Bu konuda bir sidik yarışı yapılamaz, yapılmaya çalışılması çok saçma.

İkinci konu da bu eylemin içerik yoksunu olması, yani bu insanların "ne amaçla" birlikte oldukları belli değil! Hangi konularda anlaştıkları belli değil. Güya şeriatçılara karşı cumhuriyeti savunacaklardı, fakat terör meselesi araya girince onu da kullanmaktan çekinmiyorlar (fırsatçılık)! Yani hem anlamsız, hem de sulandırılarak içi boşaltılmış.

Zaten Tuncay Özkan'ı hiç güvenilir bulmuyorum.

Sevgili AlterMann,
Önemli olan bir yerlerden başlamak. Cumhuriyet Mitingleri de öyle oldu. Kimse kalkıp da bu mitinglerin hiç bir yararı olmadı diyebilir mi? Alanlara çıkan milyonları sakın kimse küçümsemesin. Aynı şey bu hareket için de geçerli. İnsanlar sanal alemde olsa bir araya geliyor. Aralarında ülke sorunlarını tartışıyorlar. Bundan hareketle bir platform oluşturup ülkedeki gelişmelere göre bir tavır belirliyorlar. Bir toplumsal muhalefet oluşturuyorlar. Elbette doğruları da yanlışları da olacak. Ama biz ne yapıyoruz. Bol bol eleştiriyoruz. Başka bir şey yaptığımız yok. Artık yeter diyorum. Söz artık bitmiştir bu ülkede. Sözden çok artık eylem gerekiyor. Bunu yapmak isteyenlere de engel olmayın. O eylemin anlamı yok bu eylemin anlamı yok nerden getireyim ben size anlamlı eylem. Elimizde olan bu.
Varsa bir anlamlı eylem gelmediysek haklısın. Lütfen biraz sağduyu...
AlterMann
Arkadaşlar, buradaki tartışmaları şimdi okudum.

Ben bu eylemin anlamsız olduğunu söyledim. Hala da aynı fikirdeyim. Ama üyeler arasında bir iletişim varsa, yani burada bir "community" oluşuyorsa, bu somut birşeydir, yani hiç yoktan iyidir. Belki bu, başka oluşumlara vesile olabilir...

Şimdi gelelim kutsalyaratık'ın söylediklerine. Aynen şöyle yazmış:

Bunlar çok doğru.

Bu eylemde amaç (adından da anlaşıldığı gibi) sadece biraraya gelmek ve bir nevi sayım yapmak. Oysa bunun pek önemi yok. Önemli olan, kaç kişi olduğumuzu tesbit etmek değil, BU SAYIYI ARTTIRMAK VE NİTELİKLENDİRMEK olmalı! Bunu yapmanın yolu da, insanları Şeriat ve İslam konusunda bilgilendirmektir, propaganda yapmaktır. Tuncay Özkan böyle birşey yapacak kapasitede değil. Artı olarak, buna "izin vereceğini" bile sanmıyorum.

Benim bu eylemi anlamsız bulmamın sebebi de bu. "Kaldırın bakalım ellerinizi, kaç kişisiniz" demek yerine, "islam şudur, şeriat şudur, laiklik şudur" diye insanlara anlatılması gerekir.

Burada kutsalyaratık'ın getirdiği eleştiri de, dikkat ederseniz negatif değil pozitif bir eleştiridir (diğer mesajında yazdığı). Bence bu eyleme dahil olan arkadaşlar, kutsalyaratık'ın önerisini uygulamaya çalışsın, bakalım ne sonuç elde edecekler.

...

Bana göre Türkiye'yi şeriattan kurtaracak olanlar, şeriat konusunda "bilinçli" insanlar olabilir. Yani burada bir nicelik (sayı) değil, nitelik öne çıkmakta. Bilinçli olmanın birinci şartı da ateist olmaktır. Müslüman olan veya müslümanlığı yüce bir değer olarak görüp koruyan bir kimse, şeriat karşısında sağlam bir direnç oluşturamaz... O yüzden bu konu kilit bir noktayı oluşturuyor.
WildJustice
Tüm sözlerin kilit noktasi burda:
QUOTE(AlterMann @ Oct 23 2007, 01:59 AM) *
Müslüman olan veya müslümanlığı yüce bir değer olarak görüp koruyan bir kimse, şeriat karşısında sağlam bir direnç oluşturamaz... O yüzden bu konu kilit bir noktayı oluşturuyor.

Sözkbosu siteye ilk girdigim an kendimi rahat hissetmedim. Icimden bir ses beni uyardi. Inanin ki, su ana kadar icimdeki ses beni hic aldatmadi. Bu konuda da yanildigimi sanmiyorum.

Daha önce de vurgulandigi gibi, sirf kendi cikarini düsünen bir kisinin baslattigi bir eylem, topluma yarardan öte daha cok zarar verecektir. Böyle eylemleri iradeli kisiler yürütmeli. Oportünistler sirf kendi cikarini düsünürler.
ezkamo
QUOTE(AlterMann @ Oct 23 2007, 02:59 AM) *
Arkadaşlar, buradaki tartışmaları şimdi okudum.

Ben bu eylemin anlamsız olduğunu söyledim. Hala da aynı fikirdeyim. Ama üyeler arasında bir iletişim varsa, yani burada bir "community" oluşuyorsa, bu somut birşeydir, yani hiç yoktan iyidir. Belki bu, başka oluşumlara vesile olabilir...

Bu eylemde amaç (adından da anlaşıldığı gibi) sadece biraraya gelmek ve bir nevi sayım yapmak. Oysa bunun pek önemi yok. Önemli olan, kaç kişi olduğumuzu tesbit etmek değil, BU SAYIYI ARTTIRMAK VE NİTELİKLENDİRMEK olmalı! Bunu yapmanın yolu da, insanları Şeriat ve İslam konusunda bilgilendirmektir, propaganda yapmaktır. Tuncay Özkan böyle birşey yapacak kapasitede değil. Artı olarak, buna "izin vereceğini" bile sanmıyorum.

Benim bu eylemi anlamsız bulmamın sebebi de bu. "Kaldırın bakalım ellerinizi, kaç kişisiniz" demek yerine, "islam şudur, şeriat şudur, laiklik şudur" diye insanlara anlatılması gerekir.

Burada kutsalyaratık'ın getirdiği eleştiri de, dikkat ederseniz negatif değil pozitif bir eleştiridir (diğer mesajında yazdığı). Bence bu eyleme dahil olan arkadaşlar, kutsalyaratık'ın önerisini uygulamaya çalışsın, bakalım ne sonuç elde edecekler.
...
Bana göre Türkiye'yi şeriattan kurtaracak olanlar, şeriat konusunda "bilinçli" insanlar olabilir. Yani burada bir nicelik (sayı) değil, nitelik öne çıkmakta. Bilinçli olmanın birinci şartı da ateist olmaktır. Müslüman olan veya müslümanlığı yüce bir değer olarak görüp koruyan bir kimse, şeriat karşısında sağlam bir direnç oluşturamaz... O yüzden bu konu kilit bir noktayı oluşturuyor.

Analatamıyoruz ki. Olayı getirip Tuncay Özkana bağlıyorsunuz. Biz toplumsal bir muhalefetten bahsediyoruz. Bir platformdan bahsediyoruz. Üçyüze yakın sivil toplum örgütünden bahsediyoruz. Siz ise halen Tuncay Özkan diyorsunuz. Eylem anlamsızdır diyorsunuz. Laf olsun diye konuşuyoruz. İnanki ben bıktım artık bu anlamsız konuşmalardan.
Biz ülkenin içinde bulunduğu zor koşullardan bahsediyoruz. Sözü bırakıp bu sözleri eyleme dönüştürecek bir toplumsal muhalefetten bahsediyoruz. İşte yapılan da budur. Zamanı gelince bu insanların çeşitli eylemlerle alana ineceklerinden kuşkunuz olmasın.

Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.