Tam Forum Görünümü: İSLAMDA HÜLLE
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
jersey
Hulle:

Bir erkeğin hanımı üzerinde üç defa boşama yetkisi vardır. Üç boşama salâhiyetini de kullanıp hanımından ayrılan erkek, aynı kadınla tekrar evlenemez. Ancak kadın, başka bir kocaya gider de, günün birinde ondan boşanır veya kocası vefat ederse, gereken iddeti bekledikten sonra, birinci koca onunla tekrar evlenebilir. Aksi halde evlenmesi mümkün değildir.

İşte kadına eski kocasına yeniden dönme imkânı sağlayan bu ara evliliğine hulle denir. Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle buyurulur:

"Yine erkek, karısını üçüncü defa olarak boşarsa, bundan sonra kadın kendinden başka bir erkeğe nikâhlanıp varıncaya kadar ona helâl olmaz. Bununla birlikte, eğer bu yeni koca da onu boşarsa, onlar Allâh’ın sınırlarını ayakta tutacaklarını sanırlarsa, birbirlerine dönmelerinde hiçbiri hakkında bir sakınca yoktur." (219)

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz de bir hadîs-i şerîflerinde:

"... Allâh Teâlâ, hulle yapana da ve kendisi için hulle yapılana da lânet etsin!." (220) buyurur.

Hz. Ömer (r.a.) da, bununla ilgili olarak şöyle buyurur:

"Allâh’a yemîn olsun ki, bana hulle yapanı da, kendisi için hulle yapılanı da getirmiş olsalar, onları recm ederim (taşlayarak öldürürüm)." (221)

Hulle, yapılsın diye değil, erkeklik haysiyetini düşüreceği için bu yola tevessül edilmesin diye konulan şartlı bir cezâdır. Erkeğin nikâhı hafife almaması ve evliliğin devamının sağlanması için konulmuş, ağır ve caydırıcı ilâhî tedbirdir. Ayrıca hulle, erkeğin, hile yapıp kendi nefsânî arzularına göre dîni istismâr etmesini önleyerek, kadının hakkını korumaktır. Zîrâ erkek için en zor şey, hanımının başka biriyle evlenip beraber kalmasıdır.

İslâm’da evlenme, karşılıklı huzûr, sevgi ve şefkat üzerine kurulmuştur. Muvakkat (geçici) nikâh, mûteber değildir. Nikâhın devamlı olması, âile birliğinin kurulması ve çocuğun yetiştirilip terbiye edilmesi, İslâm’ın en önem verdiği husûslardandır. Üç talâkla boşanan çiftler, bütün bu ulvî gâyeleri hiçe sayarak nikâh ni’metini tepmektedirler. Bunun cezâsı olarak, boşanmanın bütün haklarını kullanan bu çiftler, birbirleriyle tekrar evlenemezler. Boşandıktan sonra, hiçbir engelle karşılaşmadan aynı kişilerin yeniden birbirleriyle evlenmesi, boşanma hâdiselerini çoğaltır. Bu ise, âilede yaralar açar, toplumun düzenini ve âhengini bozar.
orhan11
Islam'da bosama erkege aittir. Kizginlik aninda bile karisi uc talakta bosadiysa bosanma gerceklesmistir. Bu sekilde uc kere karisini bosadiktan sonra pisman olan ve yeniden evlenmek isteyen erkek ilk iki seferinde evlenebilir. Ama, ucuncu kere ayni boku yerse bu sefer evlenemez. Kadin bir baskasi ile evlenmeli ve onunla yattiktan sonra ondan bosanmalidir ki ve eski kocasi ile yeniden evlenbilsin.

QUOTE(jersey @ Oct 10 2007, 04:52 AM) *
Hulle, yapılsın diye değil, erkeklik haysiyetini düşüreceği için bu yola tevessül edilmesin diye konulan şartlı bir cezâdır. Erkeğin nikâhı hafife almaması ve evliliğin devamının sağlanması için konulmuş, ağır ve caydırıcı ilâhî tedbirdir. Ayrıca hulle, erkeğin, hile yapıp kendi nefsânî arzularına göre dîni istismâr etmesini önleyerek, kadının hakkını korumaktır. Zîrâ erkek için en zor şey, hanımının başka biriyle evlenip beraber kalmasıdır.

Neymis; erkegin yedigi bokun cezasi icin kadin gidip bir baska erkekle yatmaliymis.. Bu da erkegin nikahi hafife almamasi icin verilmis ilahi ve caydirici bir ceza olacakmis. Cunku erkekler icin haniminin baska biriyle evlenip yatmasi en agir ceza imis.. Kadinin baska bir erkekle yatmaya zorlanmasi aslinda erkege verilen cezaymis.

Islam antik Arap sapikliklaridir. Bu Arap sapikliklarina inananlara yaziklar olsun..
aktifus
Evreni yaratan tanrı neden böyle incik cincik detaylarla uğraşır hiç anlamam.
mutluizm
Geçenlerde gazetede İngiliz bir çiftin imam nikahı yaptığını okumuştum. İngilizler zekidir, sakın hüllenin kokusunu almış olmasın
jersey
kimin zagonuna sıgar boyle bir inanış yasa ve uygulama
anlayamıyorum
ezkamo
QUOTE(jersey @ Oct 10 2007, 04:52 AM) *
Hulle:

Bir erkeğin hanımı üzerinde üç defa boşama yetkisi vardır. Üç boşama salâhiyetini de kullanıp hanımından ayrılan erkek, aynı kadınla tekrar evlenemez. Ancak kadın, başka bir kocaya gider de, günün birinde ondan boşanır veya kocası vefat ederse, gereken iddeti bekledikten sonra, birinci koca onunla tekrar evlenebilir. Aksi halde evlenmesi mümkün değildir.

İşte kadına eski kocasına yeniden dönme imkânı sağlayan bu ara evliliğine hulle denir. Kur’ân-ı Kerîm’de şöyle buyurulur:

"Yine erkek, karısını üçüncü defa olarak boşarsa, bundan sonra kadın kendinden başka bir erkeğe nikâhlanıp varıncaya kadar ona helâl olmaz. Bununla birlikte, eğer bu yeni koca da onu boşarsa, onlar Allâh’ın sınırlarını ayakta tutacaklarını sanırlarsa, birbirlerine dönmelerinde hiçbiri hakkında bir sakınca yoktur." (219)

"... Allâh Teâlâ, hulle yapana da ve kendisi için hulle yapılana da lânet etsin!." (220) buyurur.

"Allâh’a yemîn olsun ki, bana hulle yapanı da, kendisi için hulle yapılanı da getirmiş olsalar, onları recm ederim (taşlayarak öldürürüm)." (221)

İslâm’da evlenme, karşılıklı huzûr, sevgi ve şefkat üzerine kurulmuştur. Muvakkat (geçici) nikâh, mûteber değildir. Nikâhın devamlı olması, âile birliğinin kurulması ve çocuğun yetiştirilip terbiye edilmesi, İslâm’ın en önem verdiği husûslardandır. Üç talâkla boşanan çiftler, bütün bu ulvî gâyeleri hiçe sayarak nikâh ni’metini tepmektedirler. Bunun cezâsı olarak, boşanmanın bütün haklarını kullanan bu çiftler, birbirleriyle tekrar evlenemezler. Boşandıktan sonra, hiçbir engelle karşılaşmadan aynı kişilerin yeniden birbirleriyle evlenmesi, boşanma hâdiselerini çoğaltır. Bu ise, âilede yaralar açar, toplumun düzenini ve âhengini bozar.

Hadis No : 5674
Ravi: Aişe
Tanım: Bir adam hanımını üç talakla boşadı. Kadınla bir başka adam evlendi, ancak bu adam da kadını temasdan önce boşadı. (Kadın tekrar önceki kocasına dönmek istemişti.) Resulullah (sav)'a bu hususta soruldu. "Hayır! İkincisi kadının balcığından tatmadıkça önceki tadamaz!" buyurdular.
Kaynak: Buhari, Libas 6, Şehadat 3, Talak 4, 7, 37, Edeb 68; Müslim, Nikah 115, (1433); Muvatta, Nikah 18,

O hadisleri alıyorsun da bu hadisi niye yazına almıyorsun. Bir allah bula bula böyle bir çözüm mü bulmuş oluyor? Ama bu Kuranın allahı. Muhammedin allahı. Doğrusu yakışır da...
Niye İslamda kadının boşanma hakkı yoktur. Niye bir erkek dört kadınla evleniyor da bir kadın dört erkekle evlenmez. Niye kadın bir tarla olarak görülmüştür. Niye kadının dövülmesi meşrulaştırılmıştır. Niye kadının miras ve şahitlik hakkı erkeğin yarısı kadardır. Niye öbür dünyada erkeğe hüriler sunulmuştur da kadına niye erkekler sunulmamıştır. Önce bunların hesabını verin. Kadını korumak bu mudur? Kadına değer vermek bu mudur?
Bu nasıl huzur, sevgi, şefkattır ki bir erkeğe dört kadın veriliyor. Bu nasıl bir huzur ve şefkattır ki kadın eve hapsediliyor ve kapatılıyor. Bu nasıl bir huzur ve şefkattır ki peygamberin on küsür kadınla evleniyor. Bu geçimsizliklerini de Kurana yansıtıyor. Şimdi sen o kadınların mutlu olduğunu mu zanediyorsun.
Hem erkek kadını boşasın. Hem de kadın onun cezasını başkasının altına yatarak çeksin. Bunun başka bir çözümü yok muydu? Kadına haksızlık yapılarak getirilen bu çözüm sizde niye hiç vicdan azabı uyandırmaz? Bu nasıl bir vicdandır sizlerde. Bu ilkel ve çağdışı bir cezayı savunmak hangi vicdanı gerektiriyor. Onu da sen düşün...
jersey
Sen nereden çıkardın benim hulle yi benimsediğimi senin peygamberin diye konuşuyorsun. ben bunu anlayamadım.Bir kere İSLAMDA HULLE diye bir başlık açıyor olmam 1) musluman inancı sahibi olduguma gelmez 2) daha fikrimi bile belirtmemişken sen bana nasıl bir yargıda bulunup sankii hulleyi savunuyormusum gibi bir havaya giriyorsun bunu da hiç anlayamadım... 3) hulle'yi bence insan olan insan(ERKEK YADA KADIN) zaten kabul edemez.

4) Soylediklerin hakkında yorum yapabilirim ama bu islami dusuncede olmayacak en iyisi islami cevapları sen ver.

O hadisleri alıyorsun da bu hadisi niye yazına almıyorsun. Bir allah bula bula böyle bir çözüm mü bulmuş oluyor? Ama bu Kuranın allahı. Muhammedin allahı. Doğrusu yakışır da...
Niye İslamda kadının boşanma hakkı yoktur. Niye bir erkek dört kadınla evleniyor da bir kadın dört erkekle evlenmez. Niye kadın bir tarla olarak görülmüştür. Niye kadının dövülmesi meşrulaştırılmıştır. Niye kadının miras ve şahitlik hakkı erkeğin yarısı kadardır. Niye öbür dünyada erkeğe hüriler sunulmuştur da kadına niye erkekler sunulmamıştır. Önce bunların hesabını verin. Kadını korumak bu mudur? Kadına değer vermek bu mudur?
Bu nasıl huzur, sevgi, şefkattır ki bir erkeğe dört kadın veriliyor. Bu nasıl bir huzur ve şefkattır ki kadın eve hapsediliyor ve kapatılıyor. Bu nasıl bir huzur ve şefkattır ki peygamberin on küsür kadınla evleniyor. Bu geçimsizliklerini de Kurana yansıtıyor. Şimdi sen o kadınların mutlu olduğunu mu zanediyorsun.
Hem erkek kadını boşasın. Hem de kadın onun cezasını başkasının altına yatarak çeksin. Bunun başka bir çözümü yok muydu? Kadına haksızlık yapılarak getirilen bu çözüm sizde niye hiç vicdan azabı uyandırmaz? Bu nasıl bir vicdandır sizlerde. Bu ilkel ve çağdışı bir cezayı savunmak hangi vicdanı gerektiriyor. Onu da sen düşün...
5) kişilirin fikrini eleştirmek en dogal hakkın olabilir ama yargılamak değil.
ub40
Günümüzde bu olaya swinger deniliyor, Muhammed bundan taa 1400 yıl öncesinden bu mucizeyi (hülle) bildirmiştir...
ezkamo
QUOTE(jersey @ Oct 11 2007, 02:38 PM) *
Sen nereden çıkardın benim hulle yi benimsediğimi senin peygamberin diye konuşuyorsun. ben bunu anlayamadım.Bir kere İSLAMDA HULLE diye bir başlık açıyor
olmam 1) musluman inancı sahibi olduguma gelmez 2) daha fikrimi bile belirtmemişken sen bana nasıl bir yargıda bulunup sankii hulleyi savunuyormusum gibi bir havaya giriyorsun bunu da hiç
anlayamadım...

Arkadaşım,
Ben bu başlığı okuduğumda hülleyi savunan bir yazı olarak gördüm ve yanıt verdim. Eğer bir başlık açılıyorsa kişi düşüncesini de belirtir. Bana yazdıkların kadar zahmet edip de düşüncelerini de belirtseydin bu yanlış anlaşılma olmazdı.
jersey
ben fikrimi belirtmemiş olabilirim EZKAMO.sen belirmişsen de ne mutlu sana.belki duşuncelerinden bilmeyen insanlar faydalanırda bir erdem bir bilgi sahibi olur.BU KORU KORUNE BAGLILIKLARINDAN KURTULUR. senin fikrin bence burada bir musluman bulup ona sataşmak .yazılarından bunu anladım.Ewt bir başlık açmış duşuncemini de belirtmemiş olabilirim.sen belirt duşuncelerini sen eleştir. bana aklı vermek yerine sen başlıgı açılmış duşuncesi belirtilmemiş yazılara katılma.buda benden sana akıl olsun.
manituu
Tanıma bakarmısınız balçığından tadacak.
bir eylem gerçekleşecek ve bu eylemde bir tarafın tadımından bahsediliyor.
diğer taraf tattıran olarak bu eylemde var.
kadının adı yok.
belliki muhammet kadının orgazmından bi haber.
ezkamo
QUOTE(jersey @ Oct 13 2007, 11:25 PM) *
ben fikrimi belirtmemiş olabilirim EZKAMO.sen belirmişsen de ne mutlu sana.belki duşuncelerinden bilmeyen insanlar faydalanırda bir erdem bir bilgi sahibi olur.BU KORU KORUNE BAGLILIKLARINDAN KURTULUR. senin fikrin bence burada bir musluman bulup ona sataşmak .yazılarından bunu anladım.Ewt bir başlık açmış duşuncemini de belirtmemiş olabilirim.sen belirt duşuncelerini sen eleştir. bana aklı vermek yerine sen başlıgı açılmış duşuncesi belirtilmemiş yazılara katılma.buda benden sana akıl olsun.

Verdiğin akıl için sağol... smile.gif
dinsavar
QUOTE(jersey @ Oct 13 2007, 10:25 PM) *

Düşünceni bal gibi belirtmişsin işte

QUOTE(jersey @ Oct 10 2007, 03:52 AM) *
Hulle:

Kurandan bahsederken Kuranı keirm diyorsun,muhammed için Hz ve sav diye saygı hitapları kullanıyorsun.

Sen nereden çıkardın benim hulle yi benimsediğimi senin peygamberin diye konuşuyorsun. ben bunu anlayamadım.Bir kere İSLAMDA HULLE diye bir başlık açıyor olmam 1) musluman inancı sahibi olduguma gelmez 2) daha fikrimi bile belirtmemişken sen bana nasıl bir yargıda bulunup sankii hulleyi savunuyormusum gibi bir havaya giriyorsun bunu da hiç anlayamadım... 3) hulle'yi bence insan olan insan(ERKEK YADA KADIN) zaten kabul edemez.

Birde utanmadan müslüman değilim diyorsun. Sen milleti enayi zannetin galiba?
jersey
inan ki hullenin yazarı ben değilim:))) o bir alıntı.hatam alıntı oldugunu belirtmemem.muslumanlıgı yahudiliği hıristiyanlıgı ateizmi şuraya bıraktım.insan olarak hulleyi savunmam mumkun değil. EZKAMO.
tolonbey

Evvettt,

Almanlar,agzindan cikan sözü,külaklari duymayana deli derler.
Simdi Allahin ayatini okuyun.
Muhammedin Hadisini okuyun,
Ümer Fellahinin sülediklerini gelin beraber ohiyalim.

Burda Allahin kararini ne Muhammet nede Ümer Fellahi salliyor.
Gerci, ayet dedikleride iki ayahli Fellahlarin törelerinden bahsasi deyil ve Tanriya en büyük iftiradir.

1-"Yine erkek, karısını üçüncü defa olarak boşarsa, bundan sonra kadın kendinden başka bir erkeğe nikâhlanıp varıncaya kadar ona helâl olmaz. Bununla birlikte, eğer bu yeni koca da onu boşarsa, onlar Allâh’ın sınırlarını ayakta tutacaklarını sanırlarsa, birbirlerine dönmelerinde hiçbiri hakkında bir sakınca yoktur." (219)

2-Peygamber (s.a.v.) Efendimiz de bir hadîs-i şerîflerinde:

Allahda bas üstüne Muhammet efendi demistir.

3-Hz. Ömer (r.a.) da, bununla ilgili olarak şöyle buyurur:

"Allâh’a yemîn olsun ki, bana hulle yapanı da, kendisi için hulle yapılanı da getirmiş olsalar, onları recm ederim (taşlayarak öldürürüm).

Ümer efendi coh hizli.Allah ,Muhammet salladigi yoh.Hemen öldürüyor,Edaletli Ümer.Allahada yemin ediyor.
Ayetlerdeki yeminlerin böylelikle kimler tarafindan yapildigida meydana cihmis oluyor.

Müslolar ,bu kafayi birahmazsalar,daha cohhhhhhhhhhhhh batililarin ayahlari altinda ezileceklerdir ve ezileceyiz.

Herkes aya giderken müslolarin sarildihlari seylere bahin hele.
Coh yazikki ne yazik.

Bakin, size gercek hüllecinin kardesinin anlattiklarini anlatiyim.Su anda bu arkadas Almanyadadir ve benim samimi arkadasimdir.
Olay istanbulda gecer,bu adam benim arkadasin amcasidir,
Bunlar üc kardestirler.
Biri hakim,
Biri din adami
Biride bizim arkadasin babasi.
Din adami olan karisina 3 defa seni bosuyorum der.kizginlikla.
Gider istanbul müftüsüne danisir,
Müftü söyle der,
Karin ,biriyle nikahlanacak,
Beraber bir odaya girecekler,
Orda iliskiye baslayacaklar,
Sende onlarin,ohhhhh,bastirrrrr,ayyyyyyy larini dinliyecen,duyabileceyin yerden.Ordan disari cikacaklar,imam huzurunda bosanacaklar,senilede nikahlanacak öyle alip eve gidebilirsin demis.
Ve bu arkadasin din adami olan amcasi aynini yapip tekrar kariyla nikahlanarak eve dönmüs.
Tabiki simdi deyil,bundan ortalama 50 yil önceki bir olay bu.

Arkadar Hülleyi anlatirken bu taraflarina hic deyinmiyor.

O tarihlerde Osmanlidaki Hülleciler hala bir devlet dairesi gibi yari gizli yari asikare calismaktaymislar.Böyle bir sorunu olan ,dogru gidip bu Hüllecileri bulurmus.Bu hülleciler,nikah isi dahil herseyi en iyi sekilde hallederlermis.

Adam hala sag,tekrar anlattirip unuttugum yerleri varsa yazabilirimde.
Yani hüllecilerin bir adida delikci mehmet.

Din kisvesi altinda görün yasanan rezaletleri .

Insanlar bu rezaletlerin farkina varamasinlar diye ve Tanri buyrugu sansinlar diye,Dinde Akil olmaz.Nakil olur, diye insanlari kandirmaktadirlar.

Yani insan, get ulan böylede ayet olurmu derse bir insan maazAllah dinden cikar diye insanlar korkutulmahtadirlar.

Ulan ,USLAR dagitilirken siz nerdeydiniz gelde deme.

tolonbeg

K.C.ezam
İslâm’da evlenme, karşılıklı huzûr, sevgi ve şefkat üzerine kurulmuştur.

Bunu söyleyen ayetleri hepimiz gözden kaçırmış olmalıyız. Özellikle sevgiyle ilgili ayet/ayetler hangileriymiş merak ettim...
jesabel
adam, altı yaşında çocukla sübyancılık, çok eşlede grup sex yapmış....

Kılıfıda, yardıma muhtaç kadınları koruma altına almak bu mudur ?...
...................
Kadınlarr kadınlar dağlara doğruuu
Bakma turaç bakma bana el gibiii
Bilemezler avcının kim olduğunuuu
Serpmişler korkunun korkusunuuuuu
..........

Saygılar
K.C.ezam
QUOTE(cezam @ Oct 14 2007, 06:08 PM) *
Bunu söyleyen ayetleri hepimiz gözden kaçırmış olmalıyız. Özellikle sevgiyle ilgili ayet/ayetler hangileriymiş merak ettim...

Güncelleyeyim de belki cevap gelir.
alpi002
QUOTE(cezam @ Nov 4 2007, 04:23 PM) *
Güncelleyeyim de belki cevap gelir.

Müftü söyle der,

Hadi ya laugh.gif
3 talak üc kere bos ol demek degildir.
Satanizm öyle kabul eder daha bi sexi olsun diye.
Ciftler anlasmazlik nedeni ile ayrilmislarsa kendilerine barismalari icin süre taninir.
Yeniden Barisirlar ve ilerde yeniden ayrilirlarsa ikinci bir süre taninir.

Yani ayrilip yeniden birlesmeleri icin Kendilerine üc hak taninir.

Eger Bu üc hak ta hala Normal bir evliligi sürdüremiyorlarsa dördüncü hak taninmaz.
yine istiyorlarsa Kadinin bir baska adamla evlenip yeni bir deneme yapmasi sart kosulur. Begenmezse Kocasina dönebilir.

Bunda Acayip olan nedir.
Son derece Adil ve sosyal.

K.C.ezam
Adil olmayan şu;

Kadın üç kez boşandığı kocasıyla yeniden evlenmek istiyorsa ne yazık ki BALCIĞINDAN başkasına tattırmadıkça evlenemeyecek. Peygamberin kullandığı kelimenin iğrençliğine hiç girmeyeyim.

Güncelleme sebebim başka ama, az yukarı çıkın mesajlarda.
xislam
QUOTE(alpi002 @ Nov 4 2007, 03:36 PM) *
Müftü söyle der,

Hadi ya laugh.gif
3 talak üc kere bos ol demek degildir.
Satanizm öyle kabul eder daha bi sexi olsun diye.
Ciftler anlasmazlik nedeni ile ayrilmislarsa kendilerine barismalari icin süre taninir.
Yeniden Barisirlar ve ilerde yeniden ayrilirlarsa ikinci bir süre taninir.

Yani ayrilip yeniden birlesmeleri icin Kendilerine üc hak taninir.

Eger Bu üc hak ta hala Normal bir evliligi sürdüremiyorlarsa dördüncü hak taninmaz.
yine istiyorlarsa Kadinin bir baska adamla evlenip yeni bir deneme yapmasi sart kosulur. Begenmezse Kocasina dönebilir.

Bunda Acayip olan nedir.

Gerçektence bunda bir acayiplik yokmu sence.
Yani 3 kere ayrılmış bir çifttin 4. kere birleşmesi için neden illakide başka bir erkek ile yatması gerekiyor kime ne ister 4 kere ister 104 kere boşanır birleşir.

ama islama göre yok olmaaaaz olmaaaz illakide kadının başka bir erkek ile yatması gerekir yani erkeğin yediği pislik için kadın başka bir erkek ile yatacak.

kimisi 4 kerede anlar eşinin kıymediti kimisi 10 kerede ama bunun için illakide kadının başka bir erkeğin altına yatması gerektiğini iddia etmek ve bir acayiplik görmemek acayip.

kurana bakın kadın erkeğine geri dönebilmesi için başka bir erkeğin altına yatacak sonrada o erkek onu o adamın altından çıkmasını bekleyecek ve o kadını tekrar kabullenecek bunada din denecek ve acayip bir durum yok denecek.
alpi002
QUOTE(xislam @ Nov 4 2007, 04:53 PM) *
Gerçektence bunda bir acayiplik yokmu sence.
Yani 3 kere ayrılmış bir çifttin 4. kere birleşmesi için neden illakide başka bir erkek ile yatması gerekiyor kime ne ister 4 kere ister 104 kere boşanır birleşir.

ama islama göre yok olmaaaaz olmaaaz illakide kadının başka bir erkek ile yatması gerekir yani erkeğin yediği pislik için kadın başka bir erkek ile yatacak.

kimisi 4 kerede anlar eşinin kıymediti kimisi 10 kerede ama bunun için illakide kadının başka bir erkeğin altına yatması gerektiğini iddia etmek ve bir acayiplik görmemek acayip.

kurana bakın kadın erkeğine geri dönebilmesi için başka bir erkeğin altına yatacak sonrada o erkek onu o adamın altından çıkmasını bekleyecek ve o kadını tekrar kabullenecek bunada din denecek ve acayip bir durum yok denecek.

Gayet Tabii Bir acayiplik var !..
Üc kere denemis Basaramamis Esler arasinda kesin sorun vardir.
O halde Ugrasmaya ne gerek var.

Baskasini denesin !..
Amac Mutlu olmak degil mi ?..
Belki Mutlulugu baskasinda bulacak..
Yok Bulamamissa kocasi da istiyorsa geri döner..
Son derece Modern ve sosyal..
K.C.ezam
Bir kadın ve erkek, evliliklerinde sorun olduğunu başkalarının dayatmasına gerek kalmadan anlayabilirler. Bu konuda illa ki bir vahiye gerek yoktur.

Bunu düşünebilen bir kadın ister başkasıyla evlenir, ister ilelebet bekar kalır, ister eski kocasına döner. Dönebilmek için BALCIĞINDAN TATTIRMA şartı hangi sosyal veya psikolojik veya medeni kıstasa uyar.

Kur'an'ı aklayacağım diye öyle saçmalıyorsunuz ki bazen. Eminim kendiniz de inanmıyorsunuz çoğu söylediklerinize ama iman işte, insana neler yaptırıyor valla...
alpi002
QUOTE(cezam @ Nov 4 2007, 05:03 PM) *
Bir kadın ve erkek, evliliklerinde sorun olduğunu başkalarının dayatmasına gerek kalmadan anlayabilirler. Bu konuda illa ki bir vahiye gerek yoktur.

Bunu düşünebilen bir kadın ister başkasıyla evlenir, ister ilelebet bekar kalır, ister eski kocasına döner. Dönebilmek için BALCIĞINDAN TATTIRMA şartı hangi sosyal veya psikolojik veya medeni kıstasa uyar.

Kur'an'ı aklayacağım diye öyle saçmalıyorsunuz ki bazen. Eminim kendiniz de inanmıyorsunuz çoğu söylediklerinize ama iman işte, insana neler yaptırıyor valla...

Dayatma yok !..
Esler ayrilmak istedikleri ve evlenmek istedkleri zaman Kamu otoritesine bas vururlar.
Bosanma gerceklesir.

Üc kereye mahsus Kamu Otoritesi Bu oyuna ses cikartmaz.
Dördüncüde hakli Olarak Bu oyuna son verir ve :
Kardesin Siz Isin Mokunu cikardiniz ve baskasini deneyin Begenmezseni Yine Buraya gelin der.

Bu Balcigindan tattirma günümüzde her Modern Kistasa uyar.

Evlilik süresinde Boynuz takilmasindan son derece daha Modern ve akilcidir.

Ve gayet tabii AHLAKIDIR !
K.C.ezam
Siz "balcığından tattırma" kelimelerini ahlakını yere göğe sığdıramadığınız bir peygambere yakıştırıyorsanız bize söz düşmez.
Ben yakıştırmıyorum. Mide meselesi. Sizinki daha sağlam olabilir tabii.

Peygamber döneminde hangi kamu otoritesi boşanmaya karar veriyormuş? Ay hiç güleceğim yoktu.. laugh.gif

alpi002
QUOTE(cezam @ Nov 4 2007, 05:31 PM) *
Siz "balcığından tattırma" kelimelerini ahlakını yere göğe sığdıramadığınız bir peygambere yakıştırıyorsanız bize söz düşmez.
Ben yakıştırmıyorum. Mide meselesi. Sizinki daha sağlam olabilir tabii.

Peygamber döneminde hangi kamu otoritesi boşanmaya karar veriyormuş? Ay hiç güleceğim yoktu.. laugh.gif

Gayet tabii Kamu otoritesi Bosanmaya karar verir.
" Kamu Otoritesinden " ne anladiginiz bilemiyorum ama Sura Otoriteyi kime vermisse o dur.
Arkasinda Otorite olmayan nikahi Islam tanimaz.
Yani Türkiye de Otoritenin kiydigi nikah Islam a uygundur Imam in kiydigi nikah Islam au ygun degildir. Imam in Kiydigi Nikahi Kuran tanimaz.
Cünkü Ülkemizde Imam Otorite degildir ve eslerin Karsilikli haklarini garantiye alan bir akit yapma yetisi yoktur. Bu nedenle Kiydigi nikah islam da gecerli olamaz.
Otorite imam a verilmisse o baska !..

Bilmiyorum ayakta durmak icin bir yere asilmaniz-tutunmaniz gerekiyor mu ?..
" Bos " un ayakta durmasi zor olur.
K.C.ezam
smile.gif Çok Süleyman Demirel gördüm sizi...
O kadar yazı yazıp içinde sorumun cevabını vermemek de ayrı bir meziyet olsa gerek.

Kur'an'da boşanma otoritesini gösterin lütfen... Zahmet olacak ama... blink.gif
alpi002
QUOTE(cezam @ Nov 4 2007, 05:49 PM) *
smile.gif Çok Süleyman Demirel gördüm sizi...
O kadar yazı yazıp içinde sorumun cevabını vermemek de ayrı bir meziyet olsa gerek.

Kur'an'da boşanma otoritesini gösterin lütfen... Zahmet olacak ama... blink.gif

Gayet Tabii;
Kuran icin Nikah bir akittir.

Bu akiti yapma selahiyeti verilmis her otorite Kuran icin Bosanma otoritesidir.
Ayni zaman da evlendirme otoritesi.
Iste sureler iste Haklar Bu haklar ülkelerin Gelenek ve göreneklerine de degisebilir. Önemli olan karsilikli haklarin korunmasi ve Otorite garantisi ile akit yapilmasidir.

Bakara
(232) Kadınları boşadığınızda, iddetlerini bitirdikleri zaman aralarında meşru bir şekilde anlaştıkları takdirde, kendilerini kocalarına Nikah edecekler diye baskı yapmayın. Bu, işte içinizden Allah'a ve ahiret gününe inananlara verilen bir öğüttür. Bu sizin hakkınızda daha hayırlı ve daha temizdir. Siz bilmezken Allah bilir.

Bakara
(235) Kadınlara evlenme arzusunda olduğunuzu çıtlatmanızda veya gönlünüzde tutmanızda sizin için bir sakınca yoktur. Allah, sizin onları mutlaka anacağınızı biliyor; ancak meşru ve helal söz dışında onlarla gizli buluşma için sözleşmeyin. Farz olan iddet sona ermeden Nikah kıymaya kalkışmayın. Allah'ın gönlünüzde ne varsa onu bildiğini bilin ve O'ndan sakının! Yine bilin ki, Allah, çok bağışlayıcı ve çok halimdir.

Bakara
(237) Eğer onları el sürmeden boşar da mehir kesmiş bulunursanız borç, o belirlediğiniz miktarın yarısıdır. Ancak kadınlar veya Nikah akdine yetkili bulunan erkek affederse, o başka. Erkekler, sizin fazlasıyla vermeniz takvaya daha yakındır! Aranızda faziletle davranmayı unutmayın! Şüphesiz ki Allah, her ne yaparsanız görür.

Nisa
(3) Eğer yetimlerin haklarını gözetemeyeceğinizden korkarsanız, size helal edilen kadınlardan ikişer, üçer, dörder Nikahlayın ve eğer bu takdirde adaletli davranamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir kadın ile veya sahibi bulunduğunuz cariye ile yetinin. Bu, azmamanız, haksızlık yapmamanız için daha elverişlidir.

Nisa
(23) Size şunları Nikahlamak haram kılındı: Anneleriniz, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek ve kız kardeşlerinizin kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kızkardeşleriniz ve karılarınızın anneleri, ve kendileri ile zifafa girdiğiniz kadınlarınızdan olan ve evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Eğer üvey kızlarınızın anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur. Sulbünüzden gelen (öz) oğullarınızın hanımları ile evlenmeniz ve iki kız kardeşi birlikte Nikahlamanız da haramdır. Ancak cahiliyyet devrinde geçen geçmiştir. Şüphesiz ki Allah gafur (çok bağışlayıcı) ve çok merhamet edicidir.

Nisa
(24) Bir de harp esiri olarak elinize geçen cariyeler dışında, evli kadınlarla evlenmeniz Allah yazısı olarak haramdır. Bunların dışındakileri ise, zinadan kaçınıp namuslu yaşamak üzere mallarınızla istemeniz size helal kılındı. O halde hangisiyle Nikah ile münasebette bulundunuzsa mehirlerini kendilerine bir farz olarak verin. O mehri kesiştikten sonra aranızda bir değişiklik yapmak hususunda anlaşmanızda da size bir günah yoktur. Her zaman Allah hakkıyla bilen mutlak hüküm sahibidir.

Nisa
(25) İçinizden kim hür olan mümin kadınları Nikahla alacak mali güce sahip değilse, ona da sahip bulunduğunuz mümin cariyelerinizden var. Allah, kadrinizi imanınız ile çok iyi bilir. Siz müminler hep birbirinizden sayılırsınız, o halde fuhuşta bulunmayan gizli dost edinmeyen, namuslu yaşamakta olan cariyeleri sahiplerinin izniyle Nikahlayınız, mehirlerini de güzelce kendilerine veriniz. Eğer evlendikten sonra bir fuhuş irtikap ederlerse o vakit bunlara, hür kadınlar üzerine terettüp edecek cezanın yarısı lazım gelir. Bu durum sizden günaha girmek korkusunda olanlar içindir. Sabretmeniz ise sizin için daha hayırlıdır. Bununla beraber Allah günahları bağışlayandır, merhamet edendir.

Nisa
(127) Bir de senden kadınlar hakkında fetva istiyorlar. De ki: "Onlar hakkında fetvayı size Allah veriyor; Yazılmış hakları olan mirası kendilerine vermediğiniz ve Nikahlamayı istemediğiniz öksüz kızlar, mağdur çocuklar ve yetimlere adil davranmanız hakkında kitapta yüzünüze karşı okunup duran ayetler var!" Daha da hayra dair ne yaparsanız, şüphe yok ki, Allah onu da biliyor.

Maide
(5) Bugün temiz nimetler size helal edildi. Kendilerine kitap verilenlerin yemekleri size, sizin yemekleriniz de onlara helaldır. Hür mü'min kadınlarla, sizden önce kendilerine kitap verilenlerin hür kadınları, namusunuzu muhafaza etmek, zina etmemek, gizli dost tutmamak, kendilerine mehirlerini verip Nikahlamak şartıyla size helaldır. Her kim şeriatın hükümlerini tanımazsa, bütün yaptıkları boşa gitmiştir ve o ahirette zarara uğrayacaklardandır.

Kasas
(27) O: "Haberin olsun ben, bana sekiz yıl çalışmana karşılık şu iki kızımdan birini sana Nikahlamak istiyorum. On yıla tamamlarsan o da kendinden. Ben, sana zorluk göstermek istemiyorum; inşallah beni iyi kimselerden bulacaksın." dedi.

Ahzab
(37) Bir de hatırla o vakti ki, o kendisine hem Allah'ın nimet verdiği, hem de senin iyilik ettiğin kimseye: "Zevceni kendine sıkı tut ve Allah'tan kork!" diyordun da Allah'ın açığa çıkaracağı şeyi içinde gizliyor ve insanları sayıyordun. Oysa Allah, kendisini saymana daha layıktı. Sonra Zeyd o kadınla ilişiğini kestiğinde Biz onu seninle evlendirdik ki, evlatlıklarının ilişkilerini kestikleri eşlerini Nikahlama hususunda müminlere bir darlık olmasın. Allah'ın emri fiile (pratiğe) çıkarılmış bulunuyor.

Ahzab
(49) Ey iman edenler, mü'min kadınları Nikahlayıp da kendileriyle ilişkide bulunmadan onları boşadığınızda onların üzerinde sayacağınız bir iddet hakkınız yoktur. Hemen mehirlerini verip onları güzelce salıverin!

Ahzab
(53) Ey iman edenler, Peygamberin evlerine, vaktine dikkat etmeksizin ve yemek için izin verilmedikçe girmeyin; ancak çağrıldığınızda girin, yemeği yediğinizde de hemen dağılın; sohbet etmek için de izinsiz girmeyin! Çünkü o, peygambere eziyet veriyor, üstelik sizden utanıyor; ama Allah, gerçeği söylemekten sıkılmaz. Bir de hanımlarına, gerekli birşey soracağınızda bir perde arkasından sorun! Öyle yapmanız, hem sizin kalpleriniz hem de onların kalpleri için daha çok temizdir. Sizin, Allah'ın peygamberini incitmeye hakkınız yoktur; arkasından hanımlarını Nikahlayamazsınız da. Çünkü, bunlar, Allah katında çok büyük bir günahtır.

Mümtahine
(10) Ey iman edenler, mümin kadınlar hicret ederek size geldiklerinde kendilerini imtihan edin! İmanlarını Allah bilir. Eğer siz onların inanan kadınlar olduklarını öğrenirseniz, artık onları kafirlere iade etmeyin! İnanan kadınlar, kafirlere helal değildir, kafirler de mümin kadınlara helal olmazlar. Ancak kafirlerin harcadıkları mehri onlara (geri) verin! kendilerine mehirlerini verdiğimiz takdirde o inanan kadınlarla evlenmenizde de size bir günah yoktur. Kafir kadınların da ismetlerine yapışmayın (onları Nikahınızda tutmayın) ve harcadığınızı isteyin; kafirlerde harcadıklarını istesinler. Bunlar, size Allah'ın hükmüdür. Aranızda O hükmediyor. Allah, bjlendir, hikmet sahibidir.

K.C.ezam
Bu kadar ayet içinde boşanmaya karar veren otoriteyi ben hala bulamadım.
Siz de bulamadınız di mi? smile.gif
alpi002
QUOTE(cezam @ Nov 4 2007, 06:22 PM) *
Bu kadar ayet içinde boşanmaya karar veren otoriteyi ben hala bulamadım.
Siz de bulamadınız di mi? smile.gif

Sizden Nefret etmeye karar verdim smile.gif
alpi002
QUOTE(alpi002 @ Nov 4 2007, 06:26 PM) *

Kuran Icin Otoritenin Bir önemi yok.
Bu yüzden BUDUR demiyor.
Yani Muhammed olmus Ebu Cehil olmus önemi yok.

Önemli olan Noter gibi bir akit yapmasi ve gecerli olmasi.
Ya Ben anlatamiyorum ya siz anlamak istemiyorsunuz ?..
Hangisi ?..

Garanti birincisi laugh.gif
WildJustice
QUOTE(alpi002 @ Nov 4 2007, 04:26 PM) *

Hosgeldin, sevgili dostum. Gercekleri görmeye basladin. Artik bizdensin. wink.gif smile.gif
alpi002
QUOTE(WildJustice @ Nov 4 2007, 06:42 PM) *
Hosgeldin, sevgili dostum. Gercekleri görmeye basladin. Artik bizdensin. wink.gif smile.gif

hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha..

Ne yapacaksiniz;
ATEIST anlamiyorsa ?..
WildJustice
QUOTE(alpi002 @ Nov 4 2007, 04:49 PM) *
hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha..

Ne yapacaksiniz;
ATEIST anlamiyorsa ?..

Seni kucaklamami istiyorsan, önce biyigini kesmen lazim. Ben biyiklilara süpheyle bakarim. wink.gif laugh.gif
alpi002
QUOTE(WildJustice @ Nov 4 2007, 06:57 PM) *
Seni kucaklamami istiyorsan, önce biyigini kesmen lazim. Ben biyiklilara süpheyle bakarim. wink.gif laugh.gif

Biyiksiz cok genc gösteriyormusum..
Kizlar begenmiyor. laugh.gif
Andromeda
Eşler arasındaki sorun tanrı da dahil hiç kimseyi ilgilendirmez ...Son derece acaip ve kabul edilemez bir karakteri var bu olayın ...Zaten bu durumu farkeden insanlar zamanla hile-i şeriyye yollara girmişler mecburen ... Sadece bu durum bile Hammurabi kanunlarının günümüz toplumsal yaşamından ne kadar uzak olduğunu kanıtlıyor ...

QUOTE(alpi002 @ Nov 4 2007, 03:56 PM) *
Gayet Tabii Bir acayiplik var !..
Üc kere denemis Basaramamis Esler arasinda kesin sorun vardir.
O halde Ugrasmaya ne gerek var.

Baskasini denesin !..
Amac Mutlu olmak degil mi ?..
Belki Mutlulugu baskasinda bulacak..
Yok Bulamamissa kocasi da istiyorsa geri döner..
Son derece Modern ve sosyal..

Andromeda
Evlenmeden kızlarla ilgilenmenizi dininiz yasaklamıyor mu size ? sad.gif

QUOTE(alpi002 @ Nov 4 2007, 06:00 PM) *
Biyiksiz cok genc gösteriyormusum..
Kizlar begenmiyor. laugh.gif

MahmutAkar
QUOTE(jersey @ Oct 14 2007, 05:55 AM) *
inan ki hullenin yazarı ben değilim:))) o bir alıntı.hatam alıntı oldugunu belirtmemem.muslumanlıgı yahudiliği hıristiyanlıgı ateizmi şuraya bıraktım.insan olarak hulleyi savunmam mumkun değil. EZKAMO.

Alıntı yapaken dikkatli ol emi arkadaş smile.gif
Okuyunca Ben de seni müslüman zannettim
Hülleyi kim uydurduysa onun olsun.
Kitabullah ta ki kurallar müslümanları bağlar.
Ben de müslümanım elhamdulillah.
Ha unutmadan evlilik çocuk oyuncağı değildir.
K.C.ezam
QUOTE(alpi002 @ Nov 4 2007, 05:31 PM) *
Kuran Icin Otoritenin Bir önemi yok.
Bu yüzden BUDUR demiyor.
Yani Muhammed olmus Ebu Cehil olmus önemi yok.

Önemli olan Noter gibi bir akit yapmasi ve gecerli olmasi.
Ya Ben anlatamiyorum ya siz anlamak istemiyorsunuz ?..
Hangisi ?..

Garanti birincisi laugh.gif

Boşanmadaki devlet otoritesini ayetlerle ortaya koyacağım diye çıktınız, koyduğunuz hiçbir ayette otorite olmadığını fark etmek için benim "hani otorite" dememi beklediniz, (koyduğunuz ayetlerde bir otorite bulunmadığını bile fark edemediniz) smile.gif otoriteyi hala gösteremeyince de "kur'an için otoritenin bir önemi yok" diyebiliyorsunuz.

Halbuki günümüzde o otorite üç erk'ten biridir. Yasama, Yürütme ve YARGI... Ama haklısınız, YARGININ KUR'AN'DA DA, ASRI SAADET DÖNEMİNDE DE HİÇ BİR ÖNEMİ YOKMUŞ... ANLADIK... MERSİ... blink.gif
Bir dahaki sefere daha tutarlı ATIŞLAR dilerim.
ahmet2007ate
alip002'ye cevaben

Nisa
(25) İçinizden kim hür olan mümin kadınları Nikahla alacak mali güce sahip değilse, ona da sahip bulunduğunuz mümin cariyelerinizden var. Allah, kadrinizi imanınız ile çok iyi bilir. Siz müminler hep birbirinizden sayılırsınız, o halde fuhuşta bulunmayan gizli dost edinmeyen, namuslu yaşamakta olan cariyeleri sahiplerinin izniyle Nikahlayınız, mehirlerini de güzelce kendilerine veriniz. Eğer evlendikten sonra bir fuhuş irtikap ederlerse o vakit bunlara, hür kadınlar üzerine terettüp edecek cezanın yarısı lazım gelir. Bu durum sizden günaha girmek korkusunda olanlar içindir. Sabretmeniz ise sizin için daha hayırlıdır. Bununla beraber Allah günahları bağışlayandır, merhamet edendir.

Bu ayeti arada yazmışsın. arada gözüme ilişen bu oldu. Nerde ise bütün ayetlerde bir aksilik bulamak nedense mümkün oluyor anlayamıyorum.

namuslu yaşamakta olan cariyeleri sahiplerinin izniyle Nikahlayınız

Şimdi bu nedemektir.?

Allah cariyeliğin normal bir şey olduğunu ve bir zariye ile evlenmek için sahibinin izninin gerektiğini bir tanrı mı söylüyor demek istiyorsun

Bu nasıl tanrıdır.

Bu sadece bir ayetten aldığım küçük kısa bir cümle

Bence üç defa boşanmak değil üç defa üst üste boş olmakta yeterli diye biliyorum. Bu konuda da sanki biraz kıvırtma yapılmış.

saygılarla;
ub40
QUOTE(alpi002 @ Nov 4 2007, 03:36 PM) *
.......................

Bunda Acayip olan nedir.

Sevgili alpi, nasıl bir denemedir bu, neyi beğenmezse kocasına dönüyor ?
Kadın bir başka adamla yatıp, ertesi günde yeniden eski kocasına dönüyor... Olay bu.
Ceza desen bir türlü, deneme desen bir türlü gelde çık içinden smile.gif
alpi002
QUOTE(vlad @ Nov 6 2007, 07:17 PM) *
Sevgili alpi, nasıl bir denemedir bu, neyi beğenmezse kocasına dönüyor ?
Kadın bir başka adamla yatıp, ertesi günde yeniden eski kocasına dönüyor... Olay bu.
Ceza desen bir türlü, deneme desen bir türlü gelde çık içinden smile.gif

Merhaba Vlad;
Üc kere bosanmis bir kadinin hala kocasina dönmek istemesine zaten olanak yok.
Bu yüzden Zaten Birisini Bulacaktir. laugh.gif

Takma kafana sen..
dinsavar
QUOTE(alpi002 @ Nov 6 2007, 09:59 PM) *
Merhaba Vlad;

Takma kafana sen..

Bak hala.................... neyse söylemeyeceğim

Üç kere boşanmış diye bir şey yok. Ayetleri döktürme bana. Erkek karısını boşarsa diyor. Kadının hiç bir rolu yok bunda.

Mesele senin öyle sandığın gibi değil.Burda böyle bir olay yaşandı. Adamın biri karısıyla kavga etmiş ve sinirine hakim olamayıp karısını üç kere boşamış.Tabi sonra pişman olmuşlar.Birbirlerini seviyorlar ve ayrılmak istemiyorlar. Fetva sormadıkları hoca kalmadı. Tek çare, kadını başka bir erkekle tikişmesi

Ne kadın nede erkek böyle bir şeye yanaşmadılar ve yuva dağıldı. Kadın gözyaşları içinde türkiyeye babasının yanına gitti.

Sepep, senin ilkel kitabın.
alpi002
QUOTE(dinsavar @ Nov 6 2007, 10:20 PM) *
Bak hala.................... neyse söylemeyeceğim

Üç kere boşanmış diye bir şey yok. Ayetleri döktürme bana. Erkek karısını boşarsa diyor. Kadının hiç bir rolu yok bunda.

Mesele senin öyle sandığın gibi değil.Burda böyle bir olay yaşandı. Adamın biri karısıyla kavga etmiş ve sinirine hakim olamayıp karısını üç kere boşamış.Tabi sonra pişman olmuşlar.Birbirlerini seviyorlar ve ayrılmak istemiyorlar. Fetva sormadıkları hoca kalmadı. Tek çare, kadını başka bir erkekle tikişmesi

Ne kadın nede erkek böyle bir şeye yanaşmadılar ve yuva dağıldı. Kadın gözyaşları içinde türkiyeye babasının yanına gitti.

Sepep, senin ilkel kitabın.

Anlat Anlat heyecanli Oluyor laugh.gif

Ayetleri dökcekmis..
Buyur dök bakalim..

Yok Öyle sinirlenip Üc kere bos ol zirvalari..
Yok Öyle Kadin Dövme numaralari
Yok Öyle El kesme manevralari..

Kadin n Islam da Konumu da Ortada :

AISE !..
Devlet baskani Ordu komutani !..
Bitttii..

Hadi simdi Git Kütübü Sitteye Mutlu ol..
Bana din Diye Buhari nin Müslüm ün yazdigini getiriyor Hasbam..

Yok Hocaya sormus-mus..
Hoca ne ?..
O kim ?
Var mi Islam da Hoca ,Imam Efendi,sultan ?..
Sen bana degil Feto ya anlat Bunlari..
O satanist Sen Ateist Gecinir gidersiniz laugh.gif
Andromeda
Size de artık ne getirecez bilmiyoruz ; Kuran getiriyoruz olmuyor , Kütübü Sitte diyoruz olmuyor , din olayını bırakın , siz sağ biz selamet bu iş bitsin bari zaten az kalmış biggrin.gif

QUOTE(alpi002 @ Nov 6 2007, 09:26 PM) *

Ayetleri dökcekmis..
Buyur dök bakalim..

AISE !..
Bitttii..

Yok Hocaya sormus-mus..
Hoca ne ?..
O kim ?

alpi002
Ne Kuran i ?..
Satanist Hurafelerinden baska bir sey getirdiginiz yok.. laugh.gif
dinsavar
QUOTE(alpi002 @ Nov 6 2007, 10:26 PM) *

Ayetleri dökcekmis..
Buyur dök bakalim..

AISE !..
Bitttii..

Yok Hocaya sormus-mus..
Hoca ne ?..
O kim ?

Hoca moca yoksa sen ne mok yemeye burdasın ?
alpi002
QUOTE(dinsavar @ Nov 7 2007, 12:35 AM) *
Hoca moca yoksa sen ne mok yemeye burdasın ?

Seni Okumak sinirlerime iyi geliyor..

laugh.gif
ub40
QUOTE(alpi002 @ Nov 6 2007, 08:59 PM) *
Merhaba Vlad;

Takma kafana sen..

Böyle birşeye olanak yoksa neden bu saçmalık bir kutsal kitapta yer alıyor?

Allahla farklı düşünüyorsunuz herhalde alpi..
alpi002
QUOTE(vlad @ Nov 7 2007, 01:21 AM) *
Böyle birşeye olanak yoksa neden bu saçmalık bir kutsal kitapta yer alıyor?

Allahla farklı düşünüyorsunuz herhalde alpi..

Katiyen; Düsüncelerimiz kesinlikle örtüsür.
Bu zaten Öneriliyor. Baskasini denemeli diyor.
Yani onu da begenmezse isterse ve kocasi da alirsa gelsin canim..
Itirazimiz yok..

Burada Allah a kizmak sacmalik.
O en Modern ve mantikli yolu göstermis.
E Koca boynuzu kari da damgayi kabul ediyorsa kim ne der ?..
Tekrar birlessinler..
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.