Fuzûlî
Oct 10 2007, 04:25 PM
Kuramsal düzeyde her tür savaşa karşı çıkılabilir.
Bu insani bir tutumdur.
Ama reel politika kuramlarla iş görmez.
Kuramlar reel politikayı gözlemleyerek oluşur.
Anlaşılan o ki PKK terör örgütü ve Türkiye Devleti arasında görülmeyi bekleyen bir hesap vardır.
Bu hesap ertelenmekte ama hesap ihtiyacı ortadan kalkmamaktadır.
Türkiye devleti 1940'lı yıllarda başlayan kürtleri yok sayma ve ayrımcılık politikalarının gaz pedalını 80'lerde köküne kadar zorlamıştır.
Bölgeye yeterli ilgi alaka gösterilmemiş, bölge her türden etnik ayrılıkçı terör örgütünün propagandasına açık bırakılmıştır.
Son yıllarda bir düzelme söz konusudur.
Bunu DTP'nin düşen oy oranlarından anlıyoruz.
Kanaat-i şahsiyeme göre Bir Kuzey Irak operasyonu şarttır.
Bu öyle sanıldığı gibi PKK'nın işini bitiremeyecektir belki.
Ama bu vesileyle dostu olmayan ender ülkelerden biri olan Türkiye herkese gücünü, diriliğini ve kararlılığını gösterecektir.
Bu vesileyle özellikle ABD, Ingiliz (anglosakson) ve Israil emperyalizmine yeterince güçlü bir göz dağı verilecek, bölge ülkeleri nezdindeki sarsılmış itibarımız yeniden kazanılabilecektir.
Kuzey Irak'a bir kere girmekle sorunu bitiremezsek, beş kere gireriz.
Yetmezse on kere daha gireriz.
Daha olmadı terörün kökünü kurutana kadar oraya yerleşiriz.
Ancak bu işin askeri vechesi.
Tatlı olmayan yanı.
Bir de işin politik yanı var.
Dış operasyonlar veya savaşlar ister istemez askerlerin öne çıktığı, demokratik hakların sınırlarının daraldığı dönemlere işaret eder.
Türkiye hem askeri operasyon yapıp hem de içeride demokratik kanalları geniş tutabilme olgunluğunu gösterebilmelidir.
Bu zor iştir.
ABD ve Ingiltere bunu başarabilmektedirler.
Askeri operasyon neticesi artacak olan devlet içi bürokratik mücadeleler, halkın yükselen milliyetçi tepkisi demokrasiyi ayakta ve işler tutmayı zorlaştıracaktır.
Yine de bu büsbütün imkansız değildir.
DTP'nin her şartta mecliste kalmasına izin vermek gerekir.
Hatta abuk subuk laflar etseler dahi meclisten atmamak gerekir.
Ama eli silahlı gruba hiç bir taviz verilmemelidir; ve onlar inlerine kadar kovalanmalıdır.
Böylece kürt muhalefeti legalleşmeye, silah bırakmaya zorlanmalıdır.
Bir diğer yandan halka güler yüz göstermeyi becerebilmek gerekir.
O halkın içinde sempatizanlar olsa dahi.
Olası bir operasyonun bütün suçu PKK'ya yıkılmalı, güven ve huzur ortamını bozanların onlar olduğu teşhir edilmelidir.
Yani bir psikolojik harekat şarttır ve bunun için bence geç kalınmıştır.
"Yeni anaysada belli açılımlar yapın, ben de Pkk'ya silah bıraktırayım" APO
Bu sözü söylene ABdullah Öcalan'dan dahi faydalanmayı bilmek gerekir. Bu sayede Pkk kandırılabilir.
Bunda gurur meselesi yapacak bir şey yoktur.
Her türlü yöntemi bu çirkef terörü bitirmek için kullanmak meşrudur.
Son derece soğuk kanlı davranmak amaca ulaşmamızda hayati bir role sahiptir.
Son söz yerine:
Türkiye operasyon için Kuzey Irak'a bir seferliğine giremez.
PKK bir seferde bitmez.
Bitebilse bile hemen bitirmemek gerekir.
Kerkük'ü üs yapıp işgal edebiliriz.
Bu ABD bölgeye ilk defa girdiğinde yapmamız gereken bir şeydi.
Oradaki türkmen kardeşlerimizin can ve mal güvenliği için bu şarttır.
Bunun için bedel ödenebilir.
Kerkük'ün işgali mümkün olmuyorsa bile KErkük'ü tehdit edebilecek civarda bir yere yerleşilmelidir.
Bütün komşuları ile sorunları olan Türkiye'nin kendini göstermesi ve her açıdan elini güçlendirmesi için bu şarttır.
Böyle bir savaş ve operasyon kendi silahımızı ve yazılımlarımızı üretmek konusunda bizi kamçılayacaktır.
Solcular, post modernistler, anticiler çıkıp savaş aleyhine sözler edecektir.
Bırakın onlar kendi hayal dünyalarında yaşasınlar.
Hiç umursamamak gerekir.
Onlar hiç bir meseleyi reel ilişkileri içinde ele alamazlar.
Fakat Onlar da bu insanlığa lazımdır.
Salatamıza yeşilliktirler.
Bize rahatlık batıyor, Türk savaşsız durduğuda her açıdan geriliyor.
"Yurtta sulh cihanda sulh" ilkesini abarttık.
Amacından saptırdık.
O cihan harbinden sonra, milli mücadelimiz ertesinden söylenmiş bir sözdü.
Bugün ne dünyada sulh kalmıştır, ne yurtta.
Dünyada dengeler değişiyor ve biz bu duruma izleyici kalamayız.
Yoksa yok oluruz.
Yeniden bir atak yapabilmemiz için bu operasyon bahanesi bulunmaz bir fırsattır.
Bir savaş basiretsiz yöneticilerin kendiliğinden defolması demektir.
hallac
Oct 10 2007, 04:40 PM
SONRA YAPILACAK TEK ŞEY VAR
Sen. Makine başındaki adam ve atölyedeki. Sana yarın su boruları ve vanalar yerine
çelik miğferler ve makineli tüfekler yapmanı emrederlerse, yapılacak bir tek şey var:
HAYIR de!...
Sen. Tezgahı ardındaki kız ve bürodaki kız. Sana yarın bomba doldurmanı ve keskin
nişancı tüfekler için hedef dürbünleri monte etmeni emrederlerse,
yapacağın bir tek şey var:
HAYIR de!...
Sen. Fabrika sahibi. Sana yarın pudra ve kakao yerine barut satmanı emrederlerse,
HAYIR de!...
Sen. Laboratuardaki araştırmacı. Sana yarın eski yaşama karşı yeni bir ölüm icat
etmeni emrederlerse, yapacağın bir tek şey var:
HAYIR de!...
Sen. Odasındaki ozan. Sana yarın aşk şarkıları yerine nefret şarkıları söylemeni emrederlerse,
HAYIR de!...
Sen. Hastası başındaki doktor. Sana yarın savaşa adam yazmanı emrederlerse,
HAYIR de!...
Sen. Kürsüdeki din adamı. Sana yarın savaşa dair kutsal sözler söylemeni emrederlerse,
HAYIR de!...
Sen. Vapurdaki kaptan. Sana yarın buğday yerine top ve tank taşımanı emrederlerse,
HAYIR de!...
Sen. Havaalanındaki pilot. Sana yarın kentler üzerine bomba ve fosfor yağdırmanı emrederlerse,
HAYIR de!...
Sen. Dikiş masası başındaki terzi. Sana yarın üniformalar dikmeni emrederlerse, yapacağın bir tek şey var:
HAYIR de!...
Sen. Cübbesi içindeki yargıç. Sana yarın savaş mahkemesine gitmeni emrederlerse, yapacağın bir tek şey var:
HAYIR de!...
Sen. İstasyondaki adam. Sana yarın cephane treni ve kıt'a nakli için kalkış sinyali vermeni emrederlerse,
HAYIR de!...
Sen. Kentin varoşlarındaki adam. Sana yarın gelir de siper kazmanı emrederlerse, yapacağın bir tek şey var:
HAYIR de!...
Sen. Normandiya'daki ana ve Ukranya'daki, sen Frisko ve Londra'daki ana. Sen Hoangho ve Missisippi' deki
ve Hamburg ve Kore ve Oslo'daki ana., bütün toprak parçaları üzerindeki analar, dünyadaki analar, sizden
yarın yeni kırgınlar için hemşireler ve çocuklar doğurmanızı isterlerse, dünyadaki analar, yapacağınız bir tek şey var:
HAYIR deyin!... Analar, HAYIR deyin!...
Çünkü eğer hayır demezseniz, eğer hayır demezseniz analar, sonra, sonra:
Gürültülü vapur dumanlarıyla yüklü liman kentlerinde büyük gemiler inildiye inildiye sessizleşecek, dev mamut
kadavraları gibi su üstünde ölgün ve hantal, su yosunu, deniz bitkileri ve midye kabuklarıyla kaplı, önceleri
öyle ipildeyip çınlayan gövdesi mezarlık ve çürümüş balık kokusuyla yüklü, yıpranmış, hasta ve ölü gövdesi
rıhtım duvarlarına karşı, ölü ve yalnız rıhtım duvarlarına karşı yalpalanacak.
Tramvaylar beyinsiz, ışıltısız, cam gözlü kafesler gibi yamru yumru olacak. Çürümüş hangarların arkasında, büyük
çukurlar açılmış yitik caddelerde raylar öylece duracak.
Çamur grisi, pelteleşmiş, kurşuni bir sessizlik dönenecek ortalığı, her şeyi unutarak, büyüyecek okullarda ve üniversitelerde
ve tiyatro salonlarında büyüyecek, stadyumlarda ve çocuk parklarında, korkunç ve hırslı kesintisiz bir sessizlik büyüyecek.
Güneşli taze bağlar yıkık yamaçlarda çürüyecek, kuraklaşan toprakta kuruyacak, pirinç ve patates ekilmeyen tarlalarda
donacak ve sığırlar katılaşmış bacaklarını devrilmiş iskemleler gibi dikecek gökyüzüne.
Enstitülerde büyük doktorların dahi buluşları asitlenecek, çürüyüp, mantarsı küfle kaplanacak.
Mutfaklarda, hücre odalarda ve kilerlerde, soğuk hava depolarında ve ambarlarda son torba un, son kase çilek, kabak
ve diğerleri bozulup gidecek, ekmek ters çevrilmiş masaların altında, parça parça olmuş tabakların üstünde yemyeşil kesilecek,
ortalığa yayılan yağ arap sabunu gibi kokacak, tarlalarda buğday paslanmış karasabanların yanına düşüp kalacak, yok edilmiş
bir ordu gibi ve tüten tuğla bacalar, demirci ocakları ve yıkık fabrika bacaları sonsuz çimle kaplanarak ufalanacak, ufalanacak,
ufalanacak.
Sonra son insan dökülüp parçalanmış barsaklarıyla ve kirlenmiş ciğerleriyle zehir gibi kızaran güneşin altında yalnız ve yanıtsız
ve yalpalayan yıldızların altında bir yanılgı gibi ordan oraya dolaşacak, o kocaman beton yığınları, tenha kentlerin soğuk putları
ve gözden kaçması olanaksız toplu mezarlar arasında yalnız, son insan, kupkuru, delirmiş, allaha küfrederek, yakınarak o korkunç
soruyu soracak : NEDEN? Bu ses bozkır derinliğinde yiterek duyulmaz bir hale gelecek, yıkıntılar üzerinde esecek, çatlaklar
arasından akacak, bu ses, ibadethane enkazları içinde ve sığınaklara çarparak şaklayacak, kan birikintileri üzerine düşecek,
duyulmayacak, yanıtlanmayacak, son insan-hayvanın son hayvanca bağırışı.
Tüm bunlar olacak, yarın, yarın belki, belki hemen bu gece, belki bu gece, eğer-eğer-eğer siz.
HAYIR demezseniz!... Wolfgang BORCHERT
drekinci
Oct 10 2007, 05:23 PM
Vah benim fuzulim vah.
Bende seni aklı başında biri diye hayal ediyordum.
Sevsinler senin gerçekciliğini.
Meğer sen neymişsin öyle.
Irak a giriyorsun.
olmadı bir daha
olmadı bir daha
terörün kökünü kurutuyorsun.
Hızını alamıyor. Kerkük ve musulu işgal ediyorsun.
eh dünyada sulh kalmadı. Savaşsa işte böyle olur.
Sanki girdiği savaşı kazanacak.
Düşmanlar darmadağın olup dağılacak.
Türkiye; dosta düşmana türkün gücünü gösterecek.
Peki Ordumuzun büyük kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalabileceğini göremiyor musun?
Böyle bir sonuç olursa ne olur.
Kimde moral kalır.
Orduyu arkadan kürtler silahlanıp vurursa ne olur.
Sana göre ölenler şehit olup cennete gidecek. Öyle mi?
Ne diyeyim.
Allah seni de şehitlik mertebesine ulaştırsın.
(iran ırak savaşında her iki tarafın ölüleri de şehitlik mertebesine ulaşıyordu. Cennette kolkola dolaşıyorlardır.)
Sevgiler.
hallac
Oct 10 2007, 05:26 PM

sevgili hocam, girişte yazdığınız
"Vah benim fuzulim vah.
Bende seni aklı başında biri diye hayal ediyordum."
sözlerin hemen hemen aynısı aklımdan geçti. "Aman neyi tartışacam, bu şiir yeter" diyerekten vazgeçtim. Ben vazgeçtim ama siz vazgeçmemişsiniz

saygılarımla
ateist
Oct 10 2007, 05:46 PM
Belki Fuzili biraz abartmis ama dogruluk payi olan bircok sey yazmis. Akli basinda olmaya gelince; bende sizi akli basinda ve olgun biri zannederdim, bilim forumundaki tartismalarinizdan dolayi. Megerse siz hala 18 lik gencler gibi idealist modunda takilan ve akli basinda yerine akli bir karis havada olan biriymissiniz.
Kalp kalbe karsidir derler.
Cemil
Oct 10 2007, 06:46 PM
Türk Silahlı Kuvvetlerinin çok iyi bir istihbarat gücü var. Bu istihbaratlara dayanarak Sayın Genel Kurmay Başkanımız bundan 6 ay önce bir açıklama yaptı. Bu açıklamada Türkiye'nin Kuzey Irağa yapacağı operasyonun faydalı olacağını söyledi. Bu operasyonla terörü bitiririz demiyoruz ama büyük bir darbe indiririz dedi. Paşa böyle diyorsa bir bildiği varki diyor. Bazıları kendi kafasından hesap yapıp bu operasyon faydalı olmaz diyorlar. Sanki istihbarat örgütleri var arkadaşların. GenelKurmay faydalı olur diyorsa faydalı olur. Bazı galantörlerde ordaki iş faaliyetleri zarar görmesin diye karşı çıkıyorlar. Kendi menfaati için teröre göz yumuyorlar. Gördüğüm kadarıyla hükümet kararlı. Bayramdan sonra tezkere çıkacak gibi. Zaten muhalefet partileride tam destek veriyorlar. Bayramdan sonraya kadar asker hazırlıklarını tamamlar ve büyük ihtimal Kuzey Irağa gireriz.
Fuzûlî
Oct 10 2007, 06:48 PM
bir veciz söz: ufak şahsiyetler; kişilerle ugraşır. Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır. Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır
Bir de baba söz:
’Qui ne peut attaquer le raisonnement‚ attaque le raisonneur.’ (Paul VAlery)
Fikri çürütemeyen, fikredene saldırır.
Ben de az hayal kırıklığına uğramadım değil.
Ortada size saldıran eli silahlı bir çete ve onun üzerinden ülkenize yönelik hesaplar yapan ABD, Ingiltere, Israil ve bölge devletleri var.
Sizler yeşilliksiniz.
Ve pek sevimlisiniz.
Ama Yeşillik karın doyurmuyor.
Sorunları çözmüyor.
Kürtlere yönelik demokratik açılımları geliştirilmesi ve teröristlere yönelik askeri yaptırımların artırılması bence tek çözüm yolu.
Gireceğimiz savaşı kazanabiliriz.
Bunun için kayıp vereceğiz.
Bu bedeli ödemek zorundayız.
Aksi takdirde çok daha büyük bedeller ödemeye devam ederiz.
Kürtler silahlanır arkadan vurursa ne olur,
Falanca devlet bize savaş ilan etse ne olur?
Bunların hepsinin hesabı yapılmalı.
Yapılır da.
Bu zor değil.
Çapulcu değildir herhalde tepedekilerin hepsi.
Dilerim ki herkes sizin gibi ufuksuz ve ürkek de değildir.
Memleketin geleceği söz konusu.
orhan11
Oct 10 2007, 07:05 PM
Turkiye Kuzey Irak'a tam 21 kere girmis. Giris sebebinin tamami PKK'yi bitirmek..
Peki karakolun icine girip yemekhane'de el bombasi patlatan, pek cok askeri yemek yerken katleden terorist icin ne gibi onlemden soz edeceksiniz?
drekinci
Oct 10 2007, 09:56 PM
Sevgili fuzuli
Senin gibi düşünenler Türkiyede az değil.
Haddinden ve gereğinden fazla.
Hepsi fuzuli.
Senin fikirlerini ben değil geçmiş zaman çürütmüş.
Senin fikirlerini yaşama geçirmek isteyenler Türkiye'yi şimdiki duruma getirmişlerdir.
Hala kana doymuyorsunuz.
Kana susamışsınız hakeza.
Onca genç öldü.
Memleketin geleceği uğruna.
Memleketin geleceğinden maksadın neyse?
Herkesin silah zoruyla oturduğu yerde oturması mı?
Sen felsefeye meraklısındır.
Geleceğe ilişkin görüşler çürütülmez.
Geleceğe ilişkin öngörüler geçmişi ve şimdiyi objektif analiz etme ile doğrulanır.
Geçmiş zaman hep bizi doğruladı.
Hala aynı hatalarda israr ediyorsunuz.
İnsanlar yanılabilir.
Birinci kez. İkinci kez. Ancak üçüncü ve daha fazla kez hatalarını tekrar ediyorsa aptaldır.
Herkes tutturmuş sınırötesi hareket diye.
Eh oğuzun dediği gibi en az otuz kez yaptık bu hareketi.
Bu kuralı aklından hiç çıkarma.
ARKASINDA HALK DESTEĞİ OLMAYAN HİÇBİR SİLAHLI HAREKET BAŞARIYA ULAŞAMAZ.
İnşallah ömrümüz yeter bir 15-20 yıl daha yaşarsak.
Zaman hangi görüşleri haklı çıkaracak hep beraber görürüz.
Ölenler öldükleriyle kalır. Kalıyor da. Bunca ölen kimlere ne kazandırdı.
Eğer ruhları varsa. (ki sizler inanıyorsunuz)
Hepinizi lanetler. Lanetleyecektir.
Neyi paylaşamadınız insan müsvetteleri.
Üç kuruşluk toprağı mı?
İnsan psikolojisi ilginçtir.
Savaşı isteyenler, hatta savaşanlar. Kendilerinin ölmeyeceğini varsayar hep.
Savaşı kazanacak, zafere ulaşacak ve bütün istekleri yerine gelecek sanır.
Bu sanı hayatta kalanlar için gerçektir de.
Ancak; ölenler kandırıldıklarının farkına bile varmayacaktır. Pişman bile olmayacaklardır.
Çünkü yokturlar.
Haksız yere öldüklerinin hesabını kim soracak. Hiç kimse.
Şehitlik mertebesi verilecek. Hatta kanlarıyla sulanmış topraklar vatan olacak. Ve bu vatanda
Kara toprağın bağrında sıra dağlar gibi yatanların olacak.
İran Irak savaşında ölenlere bütün dünyayı versen ne yazar.
Sen öldükten sonra bütün dünya senin olsa ne yazar.
Sen öldükten sonra isterse kıyamet kopsun. İnsanlık yok olsun. Seni korkutur mu?
Ölmüş eşek kurttan korkmaz derler ya.
Evet ben korkağım.
Uğrunda ölebileceğim hiçbir maddi ve manevi değerim yoktur.
Benim en yüce değerim. Hem kendimin hem de tüm insanların YAŞAMA HAKKIdır.
İnsanları ölüme görüten tüm değerlere lanet olsun.
Ne menem bir değerdir ki.
Suçsuz günahsız gençlerin yaşamına mal oluyor.
Sevgiler.
Rochader
Oct 10 2007, 10:04 PM
QUOTE(drekinci @ Oct 10 2007, 09:56 PM)

...
Evet ben korkağım.
Uğrunda ölebileceğim hiçbir maddi ve manevi değerim yoktur.
Benim en yüce değerim. Hem kendimin hem de tüm insanların YAŞAMA HAKKIdır.
İnsanları ölüme görüten tüm değerlere lanet olsun.
Ne menem bir değerdir ki.
Suçsuz günahsız gençlerin yaşamına mal oluyor.
...
Burasi cok dogru aslinda herkes böyle düsünse gercekten ama böyle düsünse Dünyada huzursuz bir tek yer kalmaz.
Cemil
Oct 10 2007, 10:07 PM
Savaş istemeyen arkadaşların çözüm önerisi ne?. Niye terör örgütüne silah burakma çağrısı yapmıyorlarda bize konuşmamızı söylüyorlar. Konuşup ne olacak?. Terör örgütünün yegane amacı olan Türkiye'nin üniter yapısı konusunda geri adım mı atacağız?. Türkiyeyi eyaletlere mi böldüreceğiz?. Barış buysa ben savaştan yanayım. Bazı arkadaşları anlamak çok zor. Terör örgütünü kınayacaklarına konuşup anlaşmaktan bahsediyorlar. Örgütün ne istediği belli bu isteğin nesini konuşacaksınız. Bu barış olsun, kan akmasın düşünceleri kime hizmet ediyor anlamıyorum doğrusu. Tabi ki barış olsun barış olmasının da yegane yolu terör örgütü militanlarının ve yöneticilerinin Türk Adaletine teslim olmaları. Dağda eli silahlı birileri oldukça Türk askeride vatanını savunmak için o dağa çıkacaktır. Bunun başka yolu yok.
haci
Oct 10 2007, 10:13 PM
Türkiye büyüme ağrılarından yakınıyor...
Büyük ve güçlü bir ordusu var..
Ekonomisi bölgedeki en güçlülerden biri.
Türkiye her bakımdan büyüyor..
Gerçi istediğimiz gibi büyümüyor ama, büyüyor yine de..
İç huzursuzluk büyümekte olan Türkiye'yi daha derin bir şekilde etkiliyor.
Çünkü Türkiye'nin şimdi kaybedeceği şeyler çok daha fazla..
Ayrıca Türkiye tarihinin hiç bir döneminde çapulcuya taviz veren bir ülke değil..
PKK'yı çapulcu olarak görüyor..
Terörizm askeri hareketlerle yok edilemez.
Önlenemez bile..
Belki terörist etkinliklerin sayısı azaltılır..
Ama terörizmin süresini de uzatır.
Ordu teröristlerle mücade edemez..
Teröristlere karşı özel timler kurulmalı ve onlar komando atakları ile yok edilmeye çalışılmalıdır.
Ordunun Kuzey Irak'a girmesi dünyada bir skandal etkisi yapacaktır.
İsrail'in Filistine veya Lübnan veya Suriye'ye girmesi gibi bir durum ortaya çıkacaktır.
Ama Türk genel kurmayının sorunu farklı değerlendirdiğini biliyoruz.
Türk ordusu bileğinin gücünü göstermek istiyor..
Amerika'nın karşı gelmesi bile artık önemini yitirmişe benziyor.
Kıbrıs'a nasıl müdahale etti isek, Irak'a da öyle müdahale edebiliriz..
Ve birçoğumuza göre de etmeliyiz..
Sonuç bizim için iyi mi olur, yoksa kötü mü bilemem..
İyi olması için yeterli neden yok..
Ama hiç bir şey yapmamanın kendisi de kötü bir seçenek değil mi?
Bakalım zaman ne gösterecek..
HACI
Fuzûlî
Oct 10 2007, 10:22 PM
Sayın DrEkinci
Ben erken yaşlar clausewitz ve makyevelli okumuş ve ayıptır söylemesi onlarla amel de etmişimdir.
Az buçuk çakarım savaş stratejilerinden.
Ve insan hayatının değeri konusunda düşündüklerimin sizden aşağı kalır yanı yok.
Ben ölümsüzlüğe inanıyor olsam da ya da ölüme inanmıyor...
Haydi Bana Anlatın!
Metropollerinizde bomba patlatan ve "Apo Serbest Kalsın" "GEnel Af Çıkarılsın" dan başka politik hiç bir talepleri olmayan, dış ülkelerin elinde bir büyük enstruman olan bir terör örgütüne karşı nasıl bir mücadele öneriyorsunuz.
Bu örgüt eylemlerini artırmış durumda.
HEr yeri tehdit ediyor vaziyette.
Hiç PKK'lı tanıyormusunuz bilmiyorum.
Ben düşünemeyeceğiniz kadar çok tanıdım.
Onların gözlerinin nasıl döndüğünü iyi bilirim.
Kimilerinin yanında türk kelimesini bile söyleyemezsiniz.
Apo ve PKK uğruna ölmek için yanıp tutşanları vardır.
Kürt halkı ve terör örgütünü, hatta kürt sorunu ve terör sorununu birbirinden ayırma maharetini göstermek lazım.
Şeriat tehlikesine yönelik psikolojik harp yürütmekten Pkk'ya yönelik verilmesi gereken psikolojik harbi unuttu bizimkiler.
Bu tehditin güncellenmesi bizi birleşterecek.
İlk MGK'da asli tehlikenin şeriattan teröre kaymasını bekliyorum.
Böylece psikolojik harbin asıl hedefi belli olur.
Kürt halkı geleceklerinin Türk halkı ile birlikte yaşamakla ihya olacağını anlamalıdır.
Bu sun'i bir şey olmamalı.
Bunun koşulları sağlanmalı.
Kürt halkına güven verilmeli.
Kürt halkının refah seviyesinin düşüklüğünde devletin rolü büyüktür.
Ama Pkk'nın da rolü büyüktür.
İşte insanlara bu anlatılmalı.
Türk askerlerinin kulak topladığı dönemlerde (ki bu insanlık dışıdır, lanetlenmeyi hak eden bir davranıştır) onların boş durduğunu mu sanıyorsunuz.
Gözü dönmüş Apo'nun yüzüne bir bakın.
Bir kötülük çiçeğidir o.
Insanlık namına hiç bir şey yok.
Diğer sol-komünist gruplara karşı neden bu tavrı göstermiyorum.
Çünkü sivil halkı hedef alan eylemlere tenezzül etmezler onlar.
İlkelilerdir.
İlkeli olan bir düşmanınız ne kadar kuvvetli olursa olsun ondan korkulmaz.
Ama ilkesiz bir dost bile çok tehlikelidir.
Iyi de biz bunları yaparken bu adamlar boş durmuyor.
Sivillere yönelik katliam planları yapmaya devam ediyor.
Tehdit çok yakınımızda.
Kız Kardeşimin okula giderken her gün kullandığı güzergahta ardarda iki bomba patladı Izmir'de.
Tehditi uzak sanmayın.
Bana lem cüm edeceğinize, sallayıp kabalaşacağınıza önerileriniz varsa dinleyelim.
Küçük milletler iktidara geldiklerinde büyük katliamlara girişmekte tereddüt etmezler.
Sonradan görmelikleri derhal aşikar olur.
Kerkük'te türkmenlere yönelik saldırıları oturun da yerinizden izleyin yakın bir dönemde.
Siz K. IRak'a girdiğiniz an o aşiret reisleri -yönetme gelenekleri olmadığı için kullanıyorum bu tabiri- türkmenlere yönelik saldırılarını artıracaklardır.
Türkmenlerin de yaşama hakkı var değil mi?
Peki onu tehdit ediyorlarsa kim savunacak o hakkı!
Sizin bunları görememenize hayret ediyorum.
Tekrar ediyorum...Bu sorunlara ilişkin somut bir öneriniz olmalı.
BArzani, APo, Türkiye devleti yetkilileri ve diğerlerinin karşısına geçip "yazıktır, birbirimizi öldürmeyelim, kardeş kardeş geçinelim" hayalinden başka...
drekinci
Oct 10 2007, 10:36 PM
Sevgili Cemil
Türkiye'de silahlı mücadeleler ile devrim yapmak isteyen.
Onlarca örgüt kuruldu. geçmişte.
Silahlı kalkışmayı dağlardan mı başlatalım. Şehirlerdenmi vs diye birbirlerine düştüler.
İşçi sınıfı iktidarı uğruna silaha sarıldılar.
Bu yolu benimseyen hiçbir örgüt kalıcı olmadı.
Sen ben bizim oğlan üç beş kişi kaldılar.
Ne işçi sınıfı ne de halk desteği bulamadılar.
Silahlı kalkışma üç beş kişinin öznel kararı ile başarıya ulaşmaz.
Ancak PKK olgusu bahsettiğim türden değil.
Hem dış destek buluyor. Hem iç destek buluyor.
Liderlerini yakalıyorsun yine çökmüyor.
Her durumda dağa çıkaracak gençler buluyorlar.
Eh bu durumda durup biraz düşünmelisiniz.
Nereden kaynaklanıyor bunların gücü.
Hepten haksızlar mı?
üç beş gözü dönmüş şiddet yanlısı terörist mi bunlar?
Hem içeride, hem de dışarıda bunlara terörist demiyenler az değil.
Yaptıkları eylemlerin adı terörist eylemlerdir.
Ancak bu eylemlere.
Kürt halkının ulusal kurtuluşu olarak bakanlar var.
Eylemlerine terörist değil de gerilla mücadelesi diyenler var.
Arkalarında. ABD var. AB var. Maddi ve lojistik destek sağlayan ülkeler var.
Talabani var, Barzani var. Suriye kürtleri var. Iran kürtleri var. Rusya kürtleri var. var da var.
Kürtler pazara çıkmış
Kim fazla para bastırıyor ise,
Kim daha fazla ekonomik ve demokratik hak vaadediyorsa onlardan yana oluyorlar. Olmaktalar.
Çalışın bu pazarlıkta en fazla hakkı sizler verin.
Sizlerin yanında olsunlar.
ABD ve AB nin emperyalist emellerini biliyorlar. Ama denize düşen yılana sarılır ya.
İşte onlar da bu nedenle bu ülkelerin desteklerini kabul ettiklerini söylüyorlar.
Vel hasıl işimiz zor.
Bundan 30 yıl kadar önce benim bir düşüncem vardı.
Barışçıl çözüm açısından.
Hala aynı görüşteyim.
Önce Kendi etnik kökenini kimliğine yazdırmak isteyenler hiçbir baskıya maruz kalmadan yazdırabilsin.
Sonra Kürtleri temsil eden siyasi bir parti kürtlerin taleplerini içeren bir paket sunsun tüm türkiye ye ve dünyaya ilan etsin.
Bunları bir aradayken yapabilirsek yapmaya çalışalım.
Yapamıyorsak. Ayrılma isteklerini referanduma götürelim. Üstelik Hangi bölgeleri istiyorlarsa o bölge halkı oylamaya katılsın. Büyük bir çoğunlukla ayrılma isteği ortaya çıkarsa. Türk kökenli yurttaşlarımızın mal ve mülklerinin parasını ödesinler. Devlete ait toprakların bedelini ödemek için takvim belirlesinler.
İsrail in zamanında yaptıkları gibi. Vatan yapmak istedikleri toprakların bedelini ödesinler.
(tabi kanla değil)
Ne biz onları sırtımızda taşıyalım.
Ne de onlar bizim ikinci sınıf vatandaşımız olsun.
Ama ben inanıyorum ki.
Barışçıl bir zemin ortaya çıktıktan sonra.
Ekonomik ve sosyal hakları teslim edildikten sonra ayrı bir devlet olmak istemeyeceklerdir.
Birlikten kuvvet doğar.
Sovyetler dağıldıktan sonra kurulan her bir devlet. Bağımsız oldular ama. Ekonomik ilişkilerini sürdürebilmek için dost ülke arama yarışına girdiler. Ve ekonomik ilişkilerini sürdürebilmek için eski dostları ile bağlarını koparamadılar. vs vs.
Kürtlerin bizden ayrılarak ayrı bir devlet kurması kimsenin yararına olmaz.
Bunu onlara anlatabilmek gerek.
Sevgiler.
haci
Oct 10 2007, 10:44 PM
Barış nedir arkadaşlar?
Şöyle bir düşünün...
Barışı, savaşın alternatifi olarak düşünüyorsanız, büyük bir yanılgı içindesiniz..
Biraz önce barış ve savaş hakkındaki düşüncelerimi Ateistplatform'da yayınladım..
Ben barışı savaşın alternatifi olarak düşünmüyorum..
Bence barış savaşa hazırlanma dönemidir.
Asıl gerçek barış değildir.
Savaştır..
İnsanlık binlerce yıldır savaş etmektedir.
Bu durumda biraz daha geçekçi olmamız gerekiyor..
Bize barış nutku atanların içtenliğinden şüphe ederim..
Barış diye bir şey yoktur..
Yalnız savaş vardır..
Tabii bi de nasıl savaşılacağı sorunu vardır..
Savaşmak bir sanattır ayrıca..
Düşmanı o şekilde öldüreceksin ki, tebrik edileceksin..
Madalyaya layık görüleceksin...
Sevgili Drekinci..
Havalarda uçuyorsun..
Kanatsız melekler gibi..
Yere inmenin zamanı geldi..
Yere in ve savaş.............
HACI
drekinci
Oct 10 2007, 11:00 PM
Sevgili Hacı
Seninle bu konuları tartışmıştık.
Senin nasıl gözüdönmüş bir savaş yanlısı olduğunu biliyorum.
Tıpkı fuzuli gibi bunu gerçekcilik adına. İnsan doğasına vs bağlıyorsun.
Bir doktor olarak bu tür düşüncede olmanı çok yadırgadım hep.
İnsanlar Çoook eskilerden beri hep savaştılar.
Doğa ile savaştılar,
Hayvanlar ile savaştılar.
Ve insanlar ile savaştılar.
Savaş tarihsel bir olgu olarak ortaya çıktı.
Nedenleri neydi.
Başkalarının topraklarına, ürünlerine, kölelerine el koymak.
Kimler daha uzun süreli barış ortamı yarattılar.
Kendilerine yeter toprağı, üretimi vs olanlar.
Kimler savaşın sürmesini istiyor.
Başkalarının topraklarına, ürünlerine el koymak isteyenler.
Kim bunlar.
Senin toz kondurmadığın ABD.
Neden çünkü dünyayı yağmalamak istiyor.
Evet şimdiye kadar insanoğlu hep savaştı.
Bahsettiğim nedenlerden.
Bahsettiğim nedenler artık insan olma özelliklerinden çıktı. Ulusal değer olma özelliğinden de.
Savaşların nedenleri biliniyor.
Nedenler ortadan kaldırılınca Birbirimizle savaşmanın anlamı da kalmayacak.
Kimse savaş özentisi içinde olmayacak.
Savaşı sürdürmek isteyen, kalıcı olmasını isteyen. Kapitalizmin jandarması yalnız ABD dir.
Bu savaş ganimetlerinden elde ettiklerinin bir kısmını sana yedirdikleri için sen de savaş yanlısı düşünüyorsun.
Enternasyonal marşının
İlk mısrası çok anlamlıdır.
Her dönem pusulam olmuştur.
Bu kavga en son kavgamızdır artık.
Enternasyonal ile kurtulur insanlık.
Sevgiler.
haci
Oct 10 2007, 11:07 PM
Senin nasıl gözüdönmüş bir savaş yanlısı olduğunu biliyorum.
Seni çok ayıpladım sevgili meslekdaşım..
Ben savaş yanlısı değilim..
Tabii senin gibi bir hayalperest ve çılgın da değilim..
Sen savaş yanlısı değilsin..
Sen barış yanlısısın..
Barışı nasıl tanımladığıma bir kere daha göz at..
Senin ne olduğunu gördüğümü görürsün..
HACI
Cemil
Oct 10 2007, 11:17 PM
Sayın Drekinci; söylediğiniz yöntem kabul edilemez. T.C. devletinin üniter yapısını, toprak bütünlüğünü bozacak hiçbir yöntem kabul edilemez. Zaten Kürt orjinli vatandaşlarımızın çoğunluğunun da böyle bir isteği yok. Küçük bir kısmı böyle birşey istiyor. Onlarda cehaletlerinden. Türkiye AB ye girip kişi başına düşen ulusal gelir 15.000 $ olduğunda bu sorunlarla karşılaşmayacağız. Bakınız ABD de her milletten insan var ama kimse kendi devletimi kuracağım demiyor. Neden?. Neden istesinki zaten çok iyi bir hayatı var. Her türlü imkanı var. ABD bir millet olmadığı, tarihi kökleri olmadığı halde bölünmezken 1000 yıllık köklere sahip bizler hiç bölünmeyiz. Burda etkili faktör ekonomi ve eğitim. Türkiye'nin ekonomsi büyüdükçe ve halk eğitildikçe bu tür sorunlar kalmayacaktır. Bu evrim tamamlanana dek savaş sürecektir. Tabi ki kimse savaş istemiyor. En azından biz istemiyoruz. Savaşın olmaması için teröristin olmaması lazım. Bakın İspanya da bölücü terör örgütünün siyasi kanadının yetkilileri tutuklandı. AB üyesi ülkelerde buna destek verdi. Biz aynı şeyi yapsak kıyamet kopar. ABD onbinlerce km uzaktan gelip teröristle savaşırken biz niye savaşmıyacağız? Şunu unutmayınız ki devlet teröristle pazarlık yapmaz. Onların istediği hiçbirşeyi kabul etmez. Daha öncede başka başlık altında belirttim T.C. devletinin üniter yapısı, toprak bütünlğü sorgulanamaz, üzerinde fikir yürütülemez...
drekinci
Oct 10 2007, 11:19 PM
QUOTE(haci @ Oct 11 2007, 12:07 AM)

Barışı nasıl tanımladığıma bir kere daha göz at..
Senin ne olduğunu gördüğümü görürsün..
HACI
QUOTE(haci)
Bence barış savaşa hazırlanma dönemidir.
Asıl gerçek barış değildir.
Savaştır..
İşte böyle tanımlıyorsun.
Ehh böyle bir gözlükten bakınca.
Benim barışcılığımı da
Savaşa hazırlık dönemi gibi yorumlaman doğal.
Günümüzde savaş silahlarla sürdürülüyor.
Silahlanmayı samimiyetle savunanlar
Sosyalist ve komünistlerdir.
Eh elbette bunu kapitalistlerden beklemek hayalcilik olur.
Silahı silahla ortadan kaldırmak astarı yüzünden pahalıya mal olur.
Bir yolunu bulacağız elbette.
Belki tükürüklerimizi kullanırız.
Sevgiler.
haci
Oct 10 2007, 11:25 PM
Sevgili Drekinci...
Sen barışçı olmakla insanlığa ne gibi bir hizmette bulunuyorsun?..
Ben şiirlerimde aşk için aşka ne kadar hizmet ediyorsam, sen de barışçıl iletilerinle barışa o kadar hizmet ediyorsun..
Bunlar yaşamın gerçekleri..
Biz onları değiştiremeyiz..
Ne aşk ve sevgiyi değiştirebiliriz.
Ne de vahşet, barbalık ve savaşları....
Komünizm gibi ütopik bir eğilime bütün ömür inanan birinden başka türlü düşünmesini beklemek benin aptallığım olmalı..
Ama elimden gelmiyor..
HACI
Fuzûlî
Oct 10 2007, 11:46 PM
Uluslarası ilişkiler yaklaşımlarından biri de idealist yaklaşımdır.
İdealist yaklaşım yıkıcı savaşların önlenmesinin yolunun uluslararası hukuk'un geliştirilmesinden geçtiğini savlar.
idealist yaklaşım kadar insacıl olan bir diğer yaklaşım ise Habermas'a dayanan kritik yaklaşımdır.
O daha modern bir teori olduğu için modernizm, teknoloji ve demokrasi düzeyinde sorunu ele alır.
Daha pek çok yaklaşım isminden bahsedilebilir.
Bunlardan biri de "gerçekçilik"tir ki ben bugün kısmen onu savundum.
Gerçekçilik akımı her ülkenin askeri açıdan güçlü olması gerektiğini savlar.
Ancak bu yolla savaşların caydırıcı olabileceğini söyler.
O da uluslararası hukukun gerekliliğinden ve öneminden dem vurur.
Zaten bu yaklaşımların hemen hepsi 1. cihan harbinin akabinde milletler cemiyetinin kuruluş aşamasında türetilmiş ve sonra geliştirilmişlerdir.
Şimdi Sayın pasifist arkadaşlar
Karşınızda uluslararası Hukuk'u tanımayan ona uygun hareket etmeyen, asimetrik ve terörist bir güç var.
Bu terörist güç gündelik yaşamınızı tehdit ediyor.
Anlamıyor musunuz?
Ne öneriyorsunuz.
Adamlar her gün gelip metropollerde bomba patlatıp otobüsleri yakmaya devam edecek ve siz çiçek mi atacaksınız üzerlerine.
Barışçıl bir dünya gerek.
Ama nasıl?
Bir terör örgütünün iç dış destek bulması onu terörist olmaktan hâli kılmaz.
Terörist örgüt, sivil asker ayrımı gözetmeden şiddet uygulayan örgüttür.
PKK'ya destek veren devletler sizin zaafınızdan (kürt sorunu) yararlanmakta buna mukabil PKK'nın beslendiği topraklardaki kaostan (ABD işgali) siz istifade edememektesiniz.
Bu siyaseten geri zekalılıktır.
Safdilliktir.
kıçını açıp "Yok mu beni düzen" diye haykırmaktır abazanlar arasında.
Klasik senaryo kuramında bir klişe vardır: filmin başlarında bir silah göründüyse o silah film içinde muhakkak patlayacaktır.
Siz de elalemin ortasında kıçınızı açarsanız, muhakkak bundan istifade edecek ve filmi pornoya çevirecek iştahlı aktörler bulunacaktır.
Yani eğer filmde açık ve savunma zaafı yaşayan bir kıç varsa ona gereken ceza kesilir.
Bu bir tabiat kanunudur.
Kendimizi savunmaktan bile aciziz.
Haklı olduğumuz bir konuda bile harekete geçmek konusunda ayak diriyoruz.
Geçmiş operasyonlar döneminde PKK suriye, Irak Ve Iran'dan destek görüyordu.
biz oraya ciddi bir güçle gider ve yerleşirsek kimse onlara destek veremeyecektir.
BElki biraz peşmergeler.
Artık dünyanın gözünde terörizm teşhir olmuştur.
komşu devletler Eskisi gibi rahat fiziki destek veremezler.
PKK bitmese bile çok zayıflatılabilir.
Bu mümkündür.
Buna gücümüz var.
HEm Kerkük türkmenlerini de korumuş oluruz.
drekinci
Oct 11 2007, 12:04 AM
Eh sevgili fuzuli
Sorunu düzme ve düzülmeye getirdin ya helal olsun.
Sen bizim dötümüzü açmış beklediğimizi söylüyorsun.
Sonra da açıkta bir döt bulmuş gibi bu abazı ortamda saldıralım diyorsun.
Peki saldırın bakalım
kim kimi düzecek hep beraber görürüz.
Sevgiler.
Fuzûlî
Oct 11 2007, 12:12 AM
DrEkinci/ Alıntı: Sen bizim dötümüzü açmış beklediğimizi söylüyorsun.
Sonra da açıkta bir döt bulmuş gibi bu abazı ortamda saldıralım diyorsun
Öncelikle Uslubumu kabalaştırdığım için herkesten özür dilerim.
DrEkinci, anlamadığınız şu:
BEn bizim açıktaki uzvumuza göz koymuş olanlara karşı kıçımızı toplayalım diyorum.
Açığımızı kapatalım bu bize yeter.
El alemin uzvunda gözümüz yok.
Bunu ayırdedemiyor musunuz?
ateist
Oct 11 2007, 07:33 AM
Bu kadar uzun tartismalara gerek yok. Ben cozumu biliyorum.
Drekinci yi kuzey Iraka helikopterle gotursunler ve pkkyada ayni nutuklari atsin. Bir gunde teror bitecektir! Bizim tarafada bir drekinci lazim demeyin, zira bizim tarafta binlercesi var.
Bizler kana susamis vahsi yaratiklariz. Oysa insancil drekinci, bu isleri kan dokmeden halledebilecek kapasitede. Teroristler bizden anlayis beklerken, bizler illede kan dokelim, asalim, keselim diye naralar atiyoruz. Yuf olsun bizim insanligimiza!!!
drekinci
Oct 11 2007, 07:39 AM
QUOTE(Fuzuli @ Oct 10 2007, 05:25 PM)

Kanaat-i şahsiyeme göre Bir Kuzey Irak operasyonu şarttır.
Ama bu vesileyle dostu olmayan ender ülkelerden biri olan Türkiye herkese gücünü, diriliğini ve kararlılığını gösterecektir.
Bu vesileyle özellikle ABD, Ingiliz (anglosakson) ve Israil emperyalizmine yeterince güçlü bir göz dağı verilecek, bölge ülkeleri nezdindeki sarsılmış itibarımız yeniden kazanılabilecektir.
Kuzey Irak'a bir kere girmekle sorunu bitiremezsek, beş kere gireriz.
Yetmezse on kere daha gireriz.
Daha olmadı terörün kökünü kurutana kadar oraya yerleşiriz.
Olası bir operasyonun bütün suçu PKK'ya yıkılmalı, güven ve huzur ortamını bozanların onlar olduğu teşhir edilmelidir.
Her türlü yöntemi bu çirkef terörü bitirmek için kullanmak meşrudur.
Son derece soğuk kanlı davranmak amaca ulaşmamızda hayati bir role sahiptir.
PKK bir seferde bitmez.
Bitebilse bile hemen bitirmemek gerekir.
Kerkük'ün işgali mümkün olmuyorsa bile KErkük'ü tehdit edebilecek civarda bir yere yerleşilmelidir.
Bütün komşuları ile sorunları olan Türkiye'nin kendini göstermesi ve her açıdan elini güçlendirmesi için bu şarttır.
Böyle bir savaş ve operasyon kendi silahımızı ve yazılımlarımızı üretmek konusunda bizi kamçılayacaktır.
Bize rahatlık batıyor, Türk savaşsız durduğuda her açıdan geriliyor.
"Yurtta sulh cihanda sulh" ilkesini abarttık.
Amacından saptırdık.
O cihan harbinden sonra, milli mücadelimiz ertesinden söylenmiş bir sözdü.
Bugün ne dünyada sulh kalmıştır, ne yurtta.
Yeniden bir atak yapabilmemiz için bu operasyon bahanesi bulunmaz bir fırsattır.
Bir savaş basiretsiz yöneticilerin kendiliğinden defolması demektir.
Yani sevgili fuzuli bunları sen mi yazdın.
Sen dinci görünmene rağmen ordunun şahin kanadından biri olmalısın.
Bir yandan dostu olmayan ülke olduğumuzu söylüyor.
Diğer yandan gücümüzü gösterelim diyorsun.
Güç göstererek nerede dost kazanılırmış.
Zaten hep güç gösterme hevesi ile tüm komşularımızın dostluğunu kaybettik ya.
Kerkük'ü alalım diyen sen değil misin?
Hele son cümlen bütün çıplaklığı ile amacını açıklıyor.
Kilit kelime basiret tir.
Yöneticiler senin kafanda olunca basiretli.
Olmayınca basiretsiz olmaktadır.
Bütçenin %40 ı orduya, polise ve silahlanmaya gidiyor.
Gerekçesi terör, savaş, istikrarsızlık.
Gerekçeyi ayakta tutmak isteyenler kim olabilir?
Senin gibiler.
Sevgiler.
hallac
Oct 11 2007, 08:06 AM
QUOTE(Cemil @ Oct 10 2007, 07:46 PM)

Bu operasyonla terörü bitiririz demiyoruz ama büyük bir darbe indiririz dedi. Paşa böyle diyorsa bir bildiği varki diyor. Bazıları kendi kafasından hesap yapıp bu operasyon faydalı olmaz diyorlar. Sanki istihbarat örgütleri var arkadaşların. GenelKurmay faydalı olur diyorsa faydalı olur.
valla bizim istihbarat faaliyetimiz yok ama yaşananlardan ders çıkarma, yaşananları yorumlama yeteneğinimiz var. sayın oğuzun da belirttiği gibi bu ülkenin askeri 24 kez Irak topraklarına girmiştir. Bakın elimizde 24 kere yapılmış bir hata var. Gerçi 24 kere hata yapan bir zihniyet 25'inci kez de yapar.
Kürt sorunu bu ülkenin toprakları içinde yaşanmaktadır sorunun çözümü de bu toprakların içindedir dışında değil.
saygılarımla
hallac
Oct 11 2007, 08:28 AM
QUOTE(Fuzuli @ Oct 10 2007, 11:22 PM)

Onların gözlerinin nasıl döndüğünü iyi bilirim.
Kimilerinin yanında türk kelimesini bile söyleyemezsiniz.
Apo ve PKK uğruna ölmek için yanıp tutşanları vardır.
son satır doğru...
onların gözünün nasıl döndüğünü o kadar iyi biliyorsnuzda bu başlıkta yazdıklarınızı bir okuyun ondan sonra da aynaya bir bakın da kendi gözlerinizi nasıl kan bürüdüğünü ve nasıl döndüğünü görün...
saygılarımla
mutluizm
Oct 11 2007, 08:37 AM
Arkadaşlar, benim Yehova şahidi bir akrabam var. Kendisi çok iyi bir insandır. 40 senedir bütün çevresine bir şeyler anlatır, kitaplar dağıtır, hiç bıkmadan usanmadan taraftar elde etmeye çalışır. Tek bir kişiyi ikna edememesine rağmen, ilk günkü heyecanıyla anlatmaya devam eder. Yehovanın bütün kurallarına uyar, sigara içmez, kan almaz, vs. vs. Bunlar Türkiye'de topu topu 2500 kişidirler.
Geçen sene kalp ameliyatı geçirdi. Maaelesef , inançlarına göre yasak olmasına rağmen kal almak zorunda kaldı. Yapacak bir şey yoktu. Hayatın gerçekleri ağır basmıştı.
Yehova öğretilerine yürekten inanır, kurtlarla kuzuların kardeşçe yaşadığı kitapcıklar verir bize. Çok samimidir. Herkes çok sever onu. Kimse ona bunlar boş şeyler demez.
Hepimiz bazı ütopik düşüncelere saygılı olsak, gereksiz tartışmalara girmesek nasıl olur diyorum? Bırakın herkes , hiç değilse düşünceleriyle mutlu yaşasın.
Fuzûlî
Oct 11 2007, 04:54 PM
QUOTE(Fuzuli @ Oct 10 2007, 05:25 PM)

Kuramsal düzeyde her tür savaşa karşı çıkılabilir.
Bu insani bir tutumdur.
......
Türkiye devleti 1940'lı yıllarda başlayan kürtleri yok sayma ve ayrımcılık politikalarının gaz pedalını 80'lerde köküne kadar zorlamıştır.
Bölgeye yeterli ilgi alaka gösterilmemiş, bölge her türden etnik ayrılıkçı terör örgütünün propagandasına açık bırakılmıştır.
Son yıllarda bir düzelme söz konusudur.
.....
Ancak bu işin askeri vechesi.
Tatlı olmayan yanı.
Bir de işin politik yanı var.
Dış operasyonlar veya savaşlar ister istemez askerlerin öne çıktığı, demokratik hakların sınırlarının daraldığı dönemlere işaret eder.
Türkiye hem askeri operasyon yapıp hem de içeride demokratik kanalları geniş tutabilme olgunluğunu gösterebilmelidir.
Bu zor iştir.
ABD ve Ingiltere bunu başarabilmektedirler.
......
DTP'nin her şartta mecliste kalmasına izin vermek gerekir.
Hatta abuk subuk laflar etseler dahi meclisten atmamak gerekir.
Ama eli silahlı gruba hiç bir taviz verilmemelidir; ve onlar inlerine kadar kovalanmalıdır.
Böylece kürt muhalefeti legalleşmeye, silah bırakmaya zorlanmalıdır.
Bir diğer yandan halka güler yüz göstermeyi becerebilmek gerekir.
O halkın içinde sempatizanlar olsa dahi.
.....
Bu ABD bölgeye ilk defa girdiğinde yapmamız gereken bir şeydi.
Oradaki türkmen kardeşlerimizin can ve mal güvenliği için bu şarttır.
Bunun için bedel ödenebilir.
Kerkük'ün işgali mümkün olmuyorsa bile KErkük'ü tehdit edebilecek, civarda bir yere yerleşilmelidir.
....
Solcular, post modernistler, anticiler çıkıp savaş aleyhine sözler edecektir.
Bırakın onlar kendi hayal dünyalarında yaşasınlar.
Hiç umursamamak gerekir.
Onlar hiç bir meseleyi reel ilişkileri içinde ele alamazlar.
Fakat Onlar da bu insanlığa lazımdır.
Salatamıza yeşilliktirler.
....
Dünyada dengeler değişiyor ve biz bu duruma izleyici kalamayız.
Yoksa yok oluruz.
.
"Ben de seni bilmem ne sanırdım" deyip seviyeyi düşürmeyeceğimi sanma drEkinci.
Bal gibi de düşüreceğim.
Sen ve "senin altında bağıran" şahıs okuduklarınızı anlayamıyorsunuz.
Altındakini geçtim, Onu önemsemiyorum.
Ama senin bu denli inatçı olabileceğin aklıma gelmezdi.
İlk yazımın önemli yerlerini bir daha alıntılıyorum.
Yaptığın alıntıları bir de bu alıntıların altına koyarak oku.
Altındaki de okusun.
drekinci
Oct 11 2007, 06:17 PM
Eh bu sitedeki dindarlar gibi yanıt verdin.
Çok açıklayıcı oldu.
Yani biz bir okuyuşta anlayamamışız. Yüksek değerli yazını.
Sen bir kez daha aynı yazıyı yapıştırıp.
iyi oku diyorsun.
Bu cevap mı şimdi.
Şunlar bunlar karşı çıkacak.
Bakmayın onların karşı çıkışına
yeşilliktir falan.
Bizim karşı çıkacağımızı bilmen söylediklerini güçlendirir mi?
Gidelip basalım. Gücümüzü gösterelim vs vs den başka ne var yazında.
Bunlarla bir yere varılamayacağını söyledik söylüyoruz.
Hala aynı teraneyi sürdürüyorsun.
Bizim tepkimiz yeşillik sen yoluna devam et.
Sevgiler.
ateist
Oct 11 2007, 06:46 PM
SINIR ÖTESI FAYDALI OLURMU?
Kuzey Irak Harekatı (5 Ekim-15 Kasım 1992):
Bu operasyonda 1.551’i ölü, 1.232’si yaralı/sağ olmak üzere 2.783 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Aynı operasyonda 1 subay, 3 astsubay, 22 er ve erbaş, 2 Geçici Köy Korucusu olmak üzere 28 şehit verildi. Bu operasyonda 12 subay, 16 astsubay, 93 erbaş ve er, 4 köy korucusu olmak üzere toplam 125 kişi de yaralandı.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Çelik-1 Harekatı (20 Mart-2 Mayıs 1994):
Bu operasyonda 555’i ölü, 13’ü yaralı/sağ olmak üzere 568 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Aynı harekatta 4 subay, 5 astsubay, 55 erbaş ve er, olmak üzere 64 kişi şehit edildi. Bu harekatta 13 subay, 8 astsubay, 164 erbaş ve er olmak üzere 185 asker de yaralandı.
------------------------------------------------------------------------------------------
Çekiç Harekatı (12 Mayıs-7 Temmuz 1997):
Sınır ötesi bu harekatta 2.730 ölü, 415 sağ ve yaralı, olmak üzere 3.145 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Bu harekatta 14 subay, 4 astsubay, 75 erbaş ve er, 21 Geçici Köy Korucusu olmak üzere 114 kişi şehit düştü. Aynı harekatta 24 subay, 17 astsubay, 248 erbaş ve er, 49 Geçici Köy Korucusu olmak üzere 338 kişi de yaralandı.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Şafak Harekatı (25 Eylül-15 Ekim 1997):
Sınır ötesi bu harekatta 865 ölü, 37 yaralı/sağ olmak üzere 902 terörist etkisiz hale getirildi. Aynı harekatta 3 subay, 24 erbaş ve er, 4 Geçici Köy Korucusu olmak üzere 31 kişi şehit düştü. Aynı harekatta 5 subay, 7 astsubay, 77 erbaş ve er, 2 Geçici Köy Korucusu olmak üzere 91 kişi yaralandı.
-------------------------------------------------------------------------------------------
VE SONUÇ
İşte, 4 büyük operasyonun sonuçlarına baktığımızda 5.701 ölü, 1.697 yaralı olmak üzere 7.398 PKK’lı ele geçirildi. Aynı harekatlarda 22 subay, 12 astsubay, 176 erbaş ve er 27 geçici köy korucusu olmak üzere 237 asker şehit düştü. Aynı harekatta 54 subay, 48 astsubay, 582 erbaş ve er, 55 Geçici Köy Korucusu olmak üzere 739 güvenlik mensubu yaralandı.
Kaynak: Saygı Öztürk’ün “Sınır Ötesi Savaşın Kurmay Günlüğü” kitabı
Fuzûlî
Oct 11 2007, 07:22 PM
Bunlar destekleyici rakamlar.
Bu rakamın %60'ı şişirme olsa 2500-3000 civarı derdest edilmiş terörist eder.
Ki bu iyi bir rakam.
Eğer bu operasyonlar o kadar başarılı olmasa ne olurdu.
Teröristleri etkisiz hale getirmenin başka bir yolu mu var.
10 tane operasyon yapsak ve bir sonuç elde edemesek 11. operasyonu daha da kuvvetli bir biçimde yapmalıyız.
Teröre taviz vermeye başlarsanız bunun sonu gelmez.
HEr önüne gelen terörle sizden taviz koparır.
Terörün kürt sorunu ile ilgisi giderek zayıflıyor.
Bunu terör örgütünün "APo'ya özgürlük" sloganından başka bir talebi kalmamasından anlıyorum.
Türkçülük kadar bu süreci baltalayıcı bir olgu bilmiyorum.
Bütün kürtlerden nefret etmek ve giderek ırkçılaşan bir tutum içinde olmak, kürt vatandaşları o terör örgütünün kucağına itecek.
Sempatizan düzeyindekilere dahi iyi davranmak ve onları kazanmak gerekir.
Sonuçta bu sorun politik bir sorun olmaktan çoktan çıkmış, bir kan davası adeta bir töre sorunu haline gelmiştir.
Ama teröristlere karşı tavrımız net olmalı.
Sivri zekalıların anlamadığı şu:
Ben psikolojik bir harbin bir enstrumanı olabilecek bir operasyondan bahsediyorum.
Sadece askeri operasyon hiç bir şeyi çözmez.
Aynı zamanda bölge halkına huzursuzluğun ve bölgeye yatırım yapılamamasının nedeninin PKK olduğunu anlatmak ve ikna etmek gerek.
ElMariachi
Oct 11 2007, 07:47 PM
Sevgili dostlarım, benim '13 ŞEHİT' isimli konumda yazdığım bir ileti vardı bir kez daha buraya koyayım:
Arkadaşlar savaş çözüm değil.
ABD,AB ve Türkiye'nin yoksulluğu el ele PKK yı yaratmadı mı?
Gidin tüm PKK yı yok edin, aynı koşullar yeni bir PKK yaratır.
Bir kez güçsüz olun herkes sizi yok etmek için çalışır.
'Onu yakalım, bunu keselim' demekle olmaz.
Apoya 'SAYIN' diyen bir adam oyunu 2 ye katladı, demek ki insanlar bunu istiyor.
Eğitim mi desek, ekonomi mi....?
Olay sadece savaş değildir-ki savaşla da başarı sağlanamaz.
Ankara'da kaç yüz kilo patlayıcı dolu 2 kamyonet bulundu ard arda:
İŞTE O AÇIK BİR UYARIYDI: PKK YI BİTİRECEKSİNİZ AMA ÜLKENİN GÖBEĞİNDE NELER YAPABİLECEĞİMİZİN FARKINDA MISINIZ? Diyordu adeta birileri.
İşte bu açıdan olaya biraz farklı bakmalı. Dışta,içte,ekonomide,eğitimde tam bağımsız ve güçlü-örnek ülke Türkiye kavramı üzerinde durulmalı.
Bizim sonumuz kendi içimizde, bunu görmeli.
drekinci
Oct 11 2007, 08:16 PM
Ölüleri
istatistik veri haline getirenlere
Lanet olsun.
Bu rakamlara bir de sizi eklesek diyecem ama dilim varmıyor.
Sevgiler.
Fuzûlî
Oct 11 2007, 08:27 PM
Sevgili Drekinciciğim.
Burada bilim yapıyoruz şekerim.
Zoruna mı gitti.
Sosyal bilim.
Sen bilimi severdin. ne oldu!
Fazla mı sosyal geldi!
description, definiton, classification sürecinden geçeriyoruz vak'ayı.
Bu süreçten doğan istatistiki bilgileri bu sürece bir kere daha dahil ediyoruz.
Asıl suçsuz sivilleri öldürenlere lanet olsun.
Suçusz sivilleri öldürenleri öldürmek cinayet değildir.
ateist
Oct 11 2007, 08:36 PM
Vayy bee, pkk lilarin ölüsüne bile cani yanmis ama Türk askeri ölünce baris yapalim degilmi?
Yaziklar olsun beee.
DeHRi
Oct 11 2007, 08:43 PM
Kürt sorunu bu ülkenin toprakları içinde yaşanmaktadır sorunun çözümü de bu toprakların içindedir dışında değil.
Olay kürt sorunu değildir olay terör sorunudur
Türkiyenin her bölgesinde çeşistli sorunlar vardır
Alevilerinde sorunları vardır ama onlar silahlanıp dağa çıkmaz
Kürt sorunu diyen DTP ve PKK lıların çözüm önerileri nedir?
Federasyon istiyorlar, yalan mı? Sizdemi bunu istiyorsunuz.
Hangisi bölgedeki işsizliğe, cahilliğe, feodal sisteme başkaldırmış?
Etnik milliyetçiliğin üzerinden halkı kışkırtmaktan başka ne yapıyorlar?
PKK ile Türkiye Cumhuriyeti Devletini masaya oturmaya çağıran milletvekillerimiz var
Yarın gürcülerdende bazıları bir terör örgütü kursun onlarlada masaya oturalım, sonra çerkezler sonra bir başkası
Amerika kurulması muhtemel Kurdistanda bölgedeki en büyük askeri üssünü kuracak ayrıca biliyorsunuzdur umarım
drekinci
Oct 11 2007, 08:48 PM
Bir zamanlar cumhuriyet foruma yazdığım bu yazı için ayrı bir başlık açacaktım ama
buraya ve buradaki ırkçılara yararlı olur dedim.
IRKÇILIK
Irkçılık; bir ırkın ve etnik kökenin diğer bütün ırklardan üstünlüğü anafikrine dayalı dünya görüşüdür.
Kendi ırkı bütün ırklardan üstün, bütün ırkları yönetme hakkına sahip, bütün ırklardan, daha dürüst, daha akıllı, daha yetenekli, daha kahraman, daha, daha,,, daha ......dır.
Durum böyle olunca bu dahaları bir araya toplamak, diğerlerini ayıklamak gerekir. Kendi üstünlükleri ile beraber diğerlerinin daha güvenilmez, daha aptal, daha yeteneksiz, daha korkak daha, daha, daha....... olduğuna ilişkin bulgular toplamak gerekir. Bu kaygı, kendi kıçındaki çuvaldızı göremeyip başkalarının kıçındaki iğneyi büyük bir ayrıntı ile görmeye yönlendirir insanı.
Gerekli ve yeterli bulgu toplandıktan sonra artık sıra eyleme gelmiştir. Daha güvenilmez, daha aptal, daha yeteneksiz, daha korkak daha, daha, daha.......başka ırk düşman ilan edilmiştir. Ortadan kaldırılması gereklidir. kaçınılmazdır ve meşrudur. Sürgün, tehcir veya soykırım eylemlerine başlanır.
Diyelim ki galip gelmiş, etnik temizlik başarılmıştır.
Ancak bu kafatascılar düşmansız var olamayacaklarına göre, varlıklarını ve haklı olduklarını düşman yaratarak göstermekten başka kriter ve yöntemleri olmadığına göre; yeni düşmanlar yaratmaktan geri durmayacaklardır. Dün Ermeni, Rum du. Bugün Kürt, yarın Laz, Çekez veya bir başkası.
Tarih; kafatascıların zaferlerinin geçici olduğunu, yenilmeye mahkum olduklarını, (Veciz bir şekilde başka “üstün ırk”lar tarafından hizaya getirildiklerini) göstermiştir.
Ancak bu megalomanyaklar ve bunların dümen suyunda gidenlerden dolayı insanlık büyük acılar yaşamıştır. Bu acıların sayısız örnekleri tarih sayfalarındadır.
Umarım, artık bunca badireden sonra bu kafatascılar kimseyi inandıramazlar.
Bütün sorunlarımızı barış içinde, eşit şartlarda insana yakışır yöntemlerle çözmesini becerebiliriz.
Sevgiler.
ateist
Oct 11 2007, 09:09 PM
Drekinci, sen cok cahil adammissin yahu. Irkciligin tarifini kendin yukarida yapmissin. Bizimkiyle ne alakasi var bunun? Biz baska bir irktan daha üstünüz diye birseymi duydun?
Teröriste operasyon yapmak isteyene irkci diyecek kadar sapitmissin sen. Sen ya kafayi yemissin yada teröristin allahisin.
Fuzûlî
Oct 12 2007, 12:02 AM
Hezeyan DrEkinci, Hezeyan...
Tam bir çöküş sizinkisi.
Irkçılık ithamında bulundunuz, haysiyet sahibiyseniz bunu ispatlamak durumundasınız.
Siz fazla yeşillendiniz.
Sıkışınca son silahınız çamur atmak zaten.
O vakit de herkes dinci, ırkçı ve barbar oluyor; siz ise insancıl.
Aslında sizler basiretsizsiniz.
Hiç bir somut öneriniz yok, olamıyor.
Laf ola beri gele.
Yarın öbür gün canınız yanarsa terörden ben sizi görürüm.
sunny
Oct 12 2007, 12:40 AM
bu iş askeri yöntemler ile çözümleneceğe benzemiyor.aynı israil filistin gibi olacağız. bir onlar indirecek bir biz. bu şekilde sürekli sürecek olan her iki tarafa olacak
hallac
Oct 12 2007, 09:27 AM
saman alevi gibidir ülkemde gündemler...
yarın 15 şehidi de unutacaksınız sınır ötesi operasyonları da...
aynı çağlayıp coştuğunuz çağlayan mitinglerinde olduğu gibi, aynı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi, aynı laiklik-şeriat olayında olduğu gibi...
"İşte, 4 büyük operasyonun sonuçlarına baktığımızda 5.701 ölü, 1.697 yaralı olmak üzere 7.398 PKK’lı ele geçirildi. Aynı harekatlarda 22 subay, 12 astsubay, 176 erbaş ve er 27 geçici köy korucusu olmak üzere 237 asker şehit düştü. Aynı harekatta 54 subay, 48 astsubay, 582 erbaş ve er, 55 Geçici Köy Korucusu olmak üzere 739 güvenlik mensubu yaralandı. "
Sınır ötesi faydalı olur mu sorusuna verilen yanıt. Ne kadar kan dökülüyorsa o kadar faydalı birileri için. Biz boşuna burada birilerinin gıdasının kan olduğunu söylemedik. Onlar ölüsevici çünkü.. İnsanlar öldükçe, öldürüldükçe bir haz duyuyorlar.... Bu kadar insan öldü de ne oldu 15 gencin öldürülmesine engel olabildiniz mi.... 15 gencin öldürülmesinin birinci derecede sorumlularındansınız. o katliamın suçunu sadece pkk ye yüklemeyin. Sizler de en az pkk kadar suçlusunuz. Tetiğe birlikte bastınız. o kanları birlikte döktünüz. umarım o dökülen kanların içinde sizler de boğulursunuz. Umarım sizlerde şehitlik mertebesi ile taçlanırsınız... Mekanınız cennet-i âla olsun...
saygılarımla
EDIT:İnsanlar densizlikte sınır tanımıyor. hiç kimse değil sevgili drekinci yi bile terörist ilan ettiniz ya bravo sizlere... Bu densizlik değil aslında. Bu politika üretemenin bir sonucu. Politika üretmek yerine, ithamlarda bulunmak, etiketler yapıştırmak daha bi revaçta Çünkü daha kolay...
Macchiato
Oct 12 2007, 09:48 AM
QUOTE(drekinci @ Oct 11 2007, 09:48 PM)

Bir zamanlar cumhuriyet foruma yazdığım bu yazı için ayrı bir başlık açacaktım ama
buraya ve buradaki ırkçılara yararlı olur dedim.
IRKÇILIK
Irkçılık; bir ırkın ve etnik kökenin diğer bütün ırklardan üstünlüğü anafikrine dayalı dünya görüşüdür.
Kendi ırkı bütün ırklardan üstün, bütün ırkları yönetme hakkına sahip, bütün ırklardan, daha dürüst, daha akıllı, daha yetenekli, daha kahraman, daha, daha,,, daha ......dır.
Durum böyle olunca bu dahaları bir araya toplamak, diğerlerini ayıklamak gerekir. Kendi üstünlükleri ile beraber diğerlerinin daha güvenilmez, daha aptal, daha yeteneksiz, daha korkak daha, daha, daha....... olduğuna ilişkin bulgular toplamak gerekir. Bu kaygı, kendi kıçındaki çuvaldızı göremeyip başkalarının kıçındaki iğneyi büyük bir ayrıntı ile görmeye yönlendirir insanı.
Gerekli ve yeterli bulgu toplandıktan sonra artık sıra eyleme gelmiştir. Daha güvenilmez, daha aptal, daha yeteneksiz, daha korkak daha, daha, daha.......başka ırk düşman ilan edilmiştir. Ortadan kaldırılması gereklidir. kaçınılmazdır ve meşrudur. Sürgün, tehcir veya soykırım eylemlerine başlanır.
Diyelim ki galip gelmiş, etnik temizlik başarılmıştır.
Ancak bu kafatascılar düşmansız var olamayacaklarına göre, varlıklarını ve haklı olduklarını düşman yaratarak göstermekten başka kriter ve yöntemleri olmadığına göre; yeni düşmanlar yaratmaktan geri durmayacaklardır. Dün Ermeni, Rum du. Bugün Kürt, yarın Laz, Çekez veya bir başkası.
Tarih; kafatascıların zaferlerinin geçici olduğunu, yenilmeye mahkum olduklarını, (Veciz bir şekilde başka “üstün ırk”lar tarafından hizaya getirildiklerini) göstermiştir.
Ancak bu megalomanyaklar ve bunların dümen suyunda gidenlerden dolayı insanlık büyük acılar yaşamıştır. Bu acıların sayısız örnekleri tarih sayfalarındadır.
Umarım, artık bunca badireden sonra bu kafatascılar kimseyi inandıramazlar.
Bütün sorunlarımızı barış içinde, eşit şartlarda insana yakışır yöntemlerle çözmesini becerebiliriz.
Sevgiler.
Antiirkçiligi , hümanistligi abartip b.kunu çikarmanin anlami yok.
Savas çözüm degildir , silahli mücadele çözüm degildir.
peki çözüm nedir biraz da bundan bahsetsek ?
bana hiç kimse kürt halkinin çektigi eziyetten , sefaletten bahsetmesin ! saçma çünkü PKK nin amaci ezilmeye karsi ,sefalete karsi çözüm getirmek degilki zaten kendisi kürt halkini en çok ezen kürt agalarin beylerin köpekligini yaparken nasil ezileni onlara karsi koruyabilecek , yaptiklari sey irkçilik ve milliyetçiliktir... eger irkçiliktan bahsedilecekse PKK nin çirkef ötesi çirkef mide bulandirici insanlik ayibi eylemlerinin sebebi olan irkçilik ve milliyetçilikten bahsedilmeli.
PKK ezilen kürt halkinin sorunlarina çözüm için savasmiyor , ve ezen ile ezilen arasindaki savasta ezenlerin yaninda yer aliyor bu yüzden aman hak savunalim söz haklari olmalidir , söyle hümanist olalim böyle antiırkçı olalim tarzinda laflar bos laflar .
eger mücadeleleri silahli ise tabi ki silahla karsilik verilecektir ancak bu tek basina yeterli degil , bunun yaninda bilir kisilerin masaya oturup uzun uzun çalisip kürt halkini kazanma , onlara haklarini verme ve pkk nin kandirip kullanamayacagi kivama getirme ve bunun yani sira türk halkinin artik bu devlette diger milletlerden hiç bir üstünlüklerinin olmadigini kabullendirme seklinde uzun vadeli bir proje ile silahli mücadeleye destek verilmelidir...tek başına silahlı mücadele yeterli değildir.
ateist
Oct 12 2007, 11:30 AM
Utanmazliginda bu kadarina pes dogrusu. Hem kan dokup hemde karsisindakini kan sevici diye nitelendirebilmek icin, terbiyesizlik ve yuzsuzlukte sInIr tanimamak gerekir herhalde.
Doguya gonderilen, hakimi, savciyi, ogretmeni, doktoru ve is adaminida ben imha ettim herhalde!!!
Orada oldurulen teroristlerin cogu bencede gunahsiz. Ama pkk liderlerinin agina dusmuslere, yapilacak birsey yok. Teroristlerle baris masasina oturmamizi isteyen, ya isbirlikcidir yada saf ve dallamadir.
Kani doken siz, kan sevici biz. Hem tecavuz edeceksin, hemde niye bagiriyorsun, zevk almaya bak diyeceksin. Yuh artik yaaa.
Savas yerine bariscil yollar denenmeli saviniza, temel olustiracak en ufak bir fikriniz yok. Isiniz gucunuz devlet silahi biraksin, sizin dediginizi yapsin mantiginda israr etmek.
Yapilacak tek bir sey var, hem dogudaki insanimiza, egitim, saglik ve ekmek kapisi konusunda yardim edilmeli, hemde teroristler bir yandan imha edilmelidir. Aksi halde doguya giden yardim ve egitim kadrosuda teroristlerce yok edilecektir.
Kendi halkinin gelismesini istemeyen serefsizler, onlari kullanip, uyusturucu kacakciligi yapip, koseyi donmek icin, hem onlarin canlariyla hemde oradaki kamu personelinin hayatlariyla oynadilar.
Kalkmis burada teroristlerin katli vaciptir, aksi halde canlar yanmaya devam edecektir diyenlere, kan sevici demeye utanmiyorsunuz. Ustelik pkk nin canini yaktigi insanlarin cogu, kurtlerdir.
Macchiato
Oct 12 2007, 12:02 PM
QUOTE(ateist @ Oct 12 2007, 12:30 PM)

Yapilacak tek bir sey var, hem dogudaki insanimiza, egitim, saglik ve ekmek kapisi konusunda yardim edilmeli, hemde teroristler bir yandan imha edilmelidir.
katılıyorum... pkk ya kaptırdığımız insanlarımız için yapacak birşey yok , başka insan kazanmamaları için elimizden geleni yaparken bir yandan da silahlı mücadelelerine silahla karşılık vermek zorundayız zaten onlarla oturup barış yapmak mantıksız istedikleri şey ne türklerin ne de kürt halkının işine gelir , işine gelir belki ama refah ve huzura giden yol bu değil... ırkçı, milliyetçi bir amaç uğruna insanları öldürüyorlar eğer amaçları gerçekten ezilen halkların huzura ulaşması olsaydı bende isterdim oturup anlaşmayı , savaşı, insanların ölmesini kim ister ama bazen barışa ulaşmak silahlı mücadele gerektirebiliyor.
şu da var,şuanki terörle mücadele politikasını kesinlikle desteklemiyorum ve bu şekilde amacına ulaşabileceğini düşünmüyorum , silahlı savunmanın yanında dediğim gibi uzun vadeli barışa ve eşitliğe yönelik proje hazırlanıp uygulanmalı...bu projede sadece kürt halkını kazanmak ve ezilenleri bilinçlendirmek değil aynı zaman a türk milliyetçiliğini bastırıp türklere bu devlet içinde hiç bir üstünlüklerinin olmadığını kabullendirmekde olmalı.
hallac
Oct 12 2007, 01:19 PM
QUOTE(ateist @ Oct 12 2007, 12:30 PM)

Utanmazliginda bu kadarina pes dogrusu. Hem kan dokup hemde karsisindakini kan sevici diye nitelendirebilmek icin, terbiyesizlik ve yuzsuzlukte sInIr tanimamak gerekir herhalde.
şu bayramda ağzımızı bozmadan tartışsak. hani şeker çikolata yiyoz ya bu tatlı şeyler üslubumuza da yansısa ya bari..
hayatımda döktüğüm tek kan hamamböceği ve sivrisineklerin kanlarıdır. bunların dışında bir kan dökmedim. Siz kan sevicisiniz çünkü, bu başlıktaki yazınızı okursanız büyük bir hezeyan içinde "Asalım, keselim, biçelim, öldürelim" diyen sizsiniz. Bu başlıkta veya başka bir başlıkta gerek pkk gerekse TSK tarafından yapılan herhangi bir şiddet eylemine olumlu baktığımı görürseniz haklısınız diyecem.
Ama sizler için çok güzel bir kaçış noktası var değil mi "onlara gül mü sunalım" diye... Kimse gül sunulsun demedi. Var olan sorunun şiddet yoluyla çözülemeyeceğini anlamanız için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor. 40 bine yakın kişinin kanı döküldü nereye vardık. Varılmak istenen yer neresi...Varılacak yere ulaşılması için daha kaç bin kişinin kanının dökülmesi gerekiyor. Şunu bir söyleyin artık, daha kaç ocağın sönmesi gerekiyor Girin kuzey ırak'a 5 bin kişiyi öldürün. Ertesi gün bakın bu sorun çözülmüşmü. Bu zihniyetle bu sorunu çözemeyeceğinizi anlayın artık. 80 yıldır aynı yöntemi uyguladaınız. Geldiğiniz nokta bu...
80 yıllık politikanın sonuçları ortada iken büyük bir pişkinlikle karşınızdaki kişiyi utanmazlık vs vs ile suçlamak neyin nesi... Kendi tükenmişliğimizimi gizlemeye çalışıyoruz...
saygılarımla
Macchiato
Oct 12 2007, 01:50 PM
Hallaç abicim , silaha silahla karşılık verilmeden nasıl çözülebilir bu durum ? istedikleri toprakları verip barış imzalamak sorunları çözecek mi ? ya da silahlı mücadeleden daha iyi bir çözüm mü ? bir şeyi beğenmiyorsak yerine başka birşeyler koymamız gerekiyor , ben mevcut mücadele politakası beğenmiyor ve desteklemiyorum çünkü tek başına yeterli değil ayrıca yeterince erdemli de değil ama yapılacabilecek şeylerin yanına silahlı savunma koymadan da çözüme ulaşabileceğini sanmıyorum. yani onlara onlar gibi karşılık vermenin yanında halkın huzuru içinde çalışılıp terör örgütlerinin onları kandırıp kullanmasına izin verilmemeli... söylediğiniz şeyler çok güzel kan dökülmesin insanların ölmesin fln gerçekten süper şeyler ancak durum ortada mevcut sistemde ortada kan dökülmeden ne yapılarak durumu çözebiliriz ? siz dünyada olmaması gereken şeyleri söylüyorsunuz yani olmasını istemediğimiz şeyler ama var işte lanet olası bir devlet ve onun yarattığı terör ve tabiki zavallı halk , örgütün istediği şey kabul edilebilir bişey değil edilse bile huzura ulaştıracak şey değil buyrun neler yapabiliriz silaha silahla karşılık vermek dışında onları konuşalım.
asalım keselim zihniyetine gelince milliyetçi bir tutumla insanları öldüren üstelik aynen devlet gibi emperyalizmin uşağı olan teröristlerin hepsinin asılıp kesilmesinden yanayım , insanlık adına bunda bir yanlış yok çünkü kendileri zaten insanlığı öldürüyorlar tutumlarıyla. ( hee aynı şekilde onları yaratan sebeplerinden yok edilmesinden asılıp kesilmesinden yanayım )
hallac
Oct 12 2007, 02:00 PM
ablası bu konuyu sizinle rahat rahat tartışırım ama bu platformda olmaz... en iyisi biz bu konuyu tantunuli bir sohbet esnasında tartışalım:)
EDIT:Asma-kesme meselesine bir ilave... Eğer asmak kesmekle bu sorun bitecekse o zaman cellat kadrosunun epey bir genişletilmesi gerekiylor çünkü. bu sorun öyle 5-10 bin kişiyi öldürmekle çözülmez. bir kaç milyon insanın asılıp kesilmesi gerekiyor. Hala insanların anlamadığı şey şu. Terörist diye tanımladığınız kişi dağa çıktığında halktan destek almazsa barınamaz. 1 hafta barını 2 hafta barınır taş çatlasa 1 ay barınır.. İşte bu açıdan diyorum bir kaç milyon insanı öldürmeden bu sorun çözülmez...
Macchiato
Oct 12 2007, 02:09 PM
QUOTE(hallac @ Oct 12 2007, 03:00 PM)

ablası bu konuyu sizinle rahat rahat tartışırım ama bu platformda olmaz... en iyisi biz bu konuyu tantunuli bir sohbet esnasında tartışalım:)
bana uyar abicim en kısa zamanda görüşmek üzere...
ateist
Oct 12 2007, 02:20 PM
Hallac, sen soyleneni iyi anliyorsunda, isinemi gelmiyor nedir, bir turlu kabullenemiyorsun. Teroristlerin yaptiklarini savunmuyorsun ama devleti teroristten daha suclu konuma dusurmeye calistigini gormemek icin kor olmak lazim.
Orada oldurulen doktorlari ve ogretmenleri hic konusmuyorsun. Oradaki halkin sefaletinin en buyuk sebebi, pkk dir, devlet degil. Ozel sektorden bir isadami, gidip orada bir fabrika acarmi? Acmazsa, niye acmaz? Devlet korkusundanmi, teror korkusundanmi? Oradaki sefaletin sorumlusu eger %20 devletse, %80 pkk dir. Onlardan kurtulmaninda en garantili yolu silahli mucadeledir. Bu konuda basarilida olunmustu. Ama hesapta olmayan abd nin iraka girisi, herseyi berbat etti.
Elbette silahli mucadelenin yaninda yapilacaklarda vardir. Oradaki halkin, pkk nin kurbani olmamasi icin, yeterince alt yapi calismalari ve programlar hazirlanmali ve butun Turkiyeninde buna destek vermesi saglanmalidir. Alevilerin dedikleri gibi"gelin canlar, bir olalim"ama pkk haric.