sidd
Oct 23 2007, 07:18 PM
AKP'nin tamamen ABD gudumunde oldugu herhalde herkes icin oldukca acik sanirim. Benim asil merak ettigim AKP icten gelen baskilara ne kadar dayanabilir. RTE su anda ABD ve Turk halki arasinda helak olmus durumdadir. Surekli toplantilar, beyanatlar, yaptirim uygulayabilirizler vs vs. Zaman gecirip idare etmeye calisiyor durumu ama icteki baski da hafifsenmeyecek boyutlara ulasiyor. Yanlis anlasilmasin ben Irak'a girelim ya da girmeyelim'i savunmuyorum. Tek merak ettigim AKP'nin iki karsi taraftan gelen baski sonucu nasil bir yol izleyecegi cunku oyalama taktigi bir yere kadar devam edebilir. Erdogan (ve tayfasi) tabii ki ABD'ye verdigi sozleri tutmak icin elinden geleni yapiyor ama bence durum yavas yavas dayanilmaz bir noktaya geliyor AKP acisindan.
Bir de cok ucuk bir soru olabilir ancak aranizda hala askeri darbe olabilecegini dusunen var mi (eger AKP oyalama taktiklerine devam ederse) merak ediyorum? Ya da askerin siyasi direktif olmadan harekata girisebilecegini dusunen var mi?
sevgiler,
AlterMann
Oct 23 2007, 08:29 PM
Öncelikle askeri darbe olabileceği asla düşünmüyorum. Çünkü askerler AKP'ye boyun eğmiş durumdadır ve şeriata karşı nitelikli bir duruş gösterememektedirler. (En son iftar yemeği düzenlemekle meşguldüler!) Kısacası ben bu orduya bakınca "işte laikliğin bekçisi" filan diye düşünemiyorum! Ordu sistemle birlikte dejenere olmuştur ve çarpık sisteme boyun eğmektedir. Üzerinde -dinci çevrelerden gelen- bu kadar psikolojik baskı varken, ve bu kadar özünden uzaklaşmışken, ordu asla kalkıp darbe filan yapamaz. (Bu haliyle yapmasın da zaten.)
ABD konusunda ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi tutulmasından yanayım. ABD-karşıtı sloganların bir ciddiyeti olduğunu düşünmüyorum.
pergel
Oct 23 2007, 08:32 PM
Yani ordu kötüdür, ABD iyidir.
Anlamış mıyım?
AlterMann
Oct 23 2007, 08:54 PM
QUOTE(pergel @ Oct 23 2007, 09:32 PM)

Yani ordu kötüdür, ABD iyidir.
Anlamış mıyım?
Anlamamışsın.
Ordunun "kötü" olduğunu değil, şu an kötü bir "durumda" olduğunu söyledim.
ABD'nin ise iyi yada kötü olduğunu değil, bizim için bir GERÇEK olduğunu düşünüyorum. ABD yerçekimi gibidir. Yerçekiminin kötü olduğunu da iyi olduğunu da söylemek saçma olur.
Şeriatçı olmayan kesimlerin ABD-karşıtlığı yapmasını ben çocukça buluyorum. Şeriatçılar içinse ABD-karşıtlığının stratejik bir önemi var, çünkü Türkiye'nin dünyadan kopmasına yarayacak.
pergel
Oct 23 2007, 09:04 PM
Ben anlamışım.
ABD karşıtı bir şeriatçı hiç görmedim.
Aklı başında(!) şeriatçı ABD karşıtı nasıl olabilir? Halife orada emniyet altındayken?
Anlamışım, anlamışım!
AlterMann
Oct 23 2007, 09:12 PM
AKP için düşünülen şöyle bir senaryo var.
AKP bugün AB ve ABD'den yana görünüyor. Onlarla ilişkileri güçlendirmeye çalışıyor... Ama ilerde ilişkiler biraz zora girdiğinde, AKP birden yön değiştirip Türkiye'nin içe kapanmasına yol verebilir. (Bunun sonucunun da ne olacağını tahmin edersiniz.)
Yani AKP'nin şimdilik AB'ci ve ABD'ci görünmesine de aldanmamak lazım. Örneğin AB üyesi bir Türkiye'nin "islam ülkesi" olamayacağı (laik olması gerektiği) çok açık. Yani AB hedefi, şeriatçıların idealiyle çelişiyor.
pergel
Oct 23 2007, 09:25 PM
Elbette...
AKP'nin yöneticileri, AB ve ABD'yi kullanarak Türkiye'ye şeriatı getirebileceklerini ve pastanın üzerine oturup parmak parmak yalayacaklarını, AB'nin ve ABD'nin de buna izin vereceğini zannediyorlar. Tüm bu olanlar bu hayal için.
Ama kiminle aşık attıklarından haberleri yok, çünkü materyalist dünyanın cahilidirler. O AB ve ABD hem kendi istediklerini elde eder, hem de bu zavallı hayali kuranların cesetlerinin üzerinde müslümanları tepindirir.
Tamam, müslümanların takiyye, ıvır zıvır bir sürü yöntemleri vardır ama kapitalizm ve onun maşası emperyalizmin nasıl bir canavar olduğunu Kuran'da bile bulamazlar.
Kendileri mahvolacak ama asıl olan bu ülkeye ve insanlarına olacak.
Belki de hak edilene kavuşulacak...
Yazık. Yazık!
kutsalyaratik
Oct 23 2007, 09:36 PM
AKP'nin tamamen ABD gudumunde oldugu herhalde herkes icin oldukca acik sanirim. Benim asil merak ettigim AKP icten gelen baskilara ne kadar dayanabilir
Icten AKP ye ne baskisi geliyorki? Turk siyasi tarihinde Ecevit disinda hic bir siyasetci acik acik ABD ye kafa tutmadi. Digerlerinide gorduk, dincisinide gorduk, milliyetcisinide gorduk, ulusalcisinida gorduk, hepsi ABD nin emrinde calisan memurlardir.
AlterMann
Oct 23 2007, 09:42 PM
QUOTE(pergel @ Oct 23 2007, 10:04 PM)

Ben anlamışım.
ABD karşıtı bir şeriatçı hiç görmedim.
Koskoca İran var. El-Kaide var. Dünyayı değiştiren 11 Eylül'ü yaşadık. Ülkemizde bir Saadet Partisi var.
Bak hemen bugünkü şeriatçı gazeteden bir haber:
http://www.milligazete.com.tr/index.php?ac...ws&id=58288Bütün islamcı şeriatçılar ABD-karşıtıdır. Bazıları ABD'ciymiş gibi görünebilir, ama gerçekte öyle düşündüklerinden değil, şu anki şartları icabı öyle davranırlar.
Şimdi mesela iki tane islamcı partimiz var, biri SP öteki AKP... SP, AKP'yi "amerikancı" olmakla suçluyor ve bu konuda eleştiriyor... Siz sanıyor musunuz ki AKP "ABD'ci", SP de "ABD karşıtı"... Hayır değil. Bunların ikisi de aynı! Sadece AKP "iktidarda" olduğu için ABD'ci davranmak zorunda kalıyor. SP de muhalefette olduğu için rahatça konuşuyor... Bugün SP iktidarda, AKP muhalefette olsaydı, bu sefer rolleri değişmiş olacaklardı!
...
Yanlız Amerika ve benzeri ülkelerin İslamcılığı desteklediğini de biliyoruz. Çünkü insanları kolay yönetebilmek için aptal olmalarını istiyorlar. Tabi kendilerine dokunacak çizgiyi aşmadıkları derecede.
pergel
Oct 23 2007, 10:05 PM
ABD karşıtı şeriatçı görmediğimi söylerken Türkiyedekileri kastetmiştim.
İran elbette ABD karşıtı. Ama yine de Suudi Arabistan var ki, ABD'nin kucak oğlanıdır.
Saadet partisi, tam bir kapitalist düzen partisidir. ABD'ye karşı olduğunu söylüyor diye öyle olmaz. Başkomutanları Kaddafi bile ABD'yle işbirliği ve uyum içinde. Üstelik dediğim gibi, halife ABD'de... Demek ki ABD'ye karşı olmak, zinhar Allah'a karşı olmakla birdir. Ne de olsa Allah, Dollar'dır.
ABD dincileri destekler, çünkü islam kapitalizm için bulunmaz bir maşadır.
Zavallı Türkiye şeriatçıları da, ABD'yi kullanarak şeriat devleti kuracaklarını ve kaymağını yiyeceklerini zannederler. Halbuki Kurulması planlanan şeriat devletinin kaymağını ABD vatandaşı halife yoluyla yine kapitalistler yiyecektir.
Bunun anlaşılması bu kadar zor mudur? İnsanlar neden bu kadar saf oluyorlar?
Öldükten sonra yaşayıp da cennete gideceklerini sandıkları için mi?
sidd
Oct 23 2007, 11:29 PM
QUOTE(kutsalyaratik @ Oct 23 2007, 01:36 PM)

Icten AKP ye ne baskisi geliyorki? Turk siyasi tarihinde Ecevit disinda hic bir siyasetci acik acik ABD ye kafa tutmadi. Digerlerinide gorduk, dincisinide gorduk, milliyetcisinide gorduk, ulusalcisinida gorduk, hepsi ABD nin emrinde calisan memurlardir.
halk baskisi ve kamuoyu baskisini kastetmistim. sokaklara tasan ve her an irkciliga kayabilecek bir milliyetcilik sert bir tirmanista. gecen gunku gibi atese verilen dtp binasinin ikinci bir madimak olmasi (dinci degil de irkci bir madimak) olasilik disi degil bence. bunlarin hepsini ben baski olarak algiliyorum. ayrica her an gelebilecek sehit haberleri bu baskiyi daha da arttiracaktir.
sevgiler,
sidd
Oct 23 2007, 11:33 PM
QUOTE(AlterMann @ Oct 23 2007, 01:42 PM)

Sadece AKP "iktidarda" olduğu için ABD'ci davranmak zorunda kalıyor.
bence AKP ABD sayesinde iktidara geldigi için ABD'ci davranmak zorunda kalıyor.
AlterMann
Oct 24 2007, 03:22 AM
QUOTE(sidd @ Oct 24 2007, 12:33 AM)

bence AKP ABD sayesinde iktidara geldigi için ABD'ci davranmak zorunda kalıyor.
Doğru, böyle de söylenebilir.
Requiem
Oct 24 2007, 04:52 AM
akp abd sayesinde iktidara gelmiştir savı her ne kadar doğru veyahut ne derece etkili olmuştur bilemesekte eğer abdenin hiç bir etkisi olmasaydı da akp yine aynı tavrı sergileyecekti.
gestep
Oct 24 2007, 10:28 AM
Selamlar, öncelikle kimin ne yapmak istediğini kavramak gerekiyor galiba.
AKP'nin politikaları ve özellikle seçim stratejileri "Türk işi" değil, bariz şekilde başka kaynaklar tarafından yönetiliyor. Son derece profösyonel.
AKP verilen görevi layıkıyla yerine getirme noktasında kesinlikle yanlız değil ve kurguya tam anlamıyla sadık.
ABD askerini Irak'dan çekmek zorunda; öyle ise onun yaptığı işi kim yapacak?
Seçenekler sınırlı ve en mantıklısı Türkiye'nin yapması, tabi ABD için. Peki bunu yapmaya AKP hükümetinin gücü yeter mi? Kesinlikle hayır. O zaman destek gerek; destek güçleri kim PKK görünümlü ABD askeri.
Fazla uzatmadan bakın ne oluyor anlatayım size;
1-AKP hükümeti Irak'da ABD'nin çıkarlarını korumak için bastırıyor -ABD'de onlara bastırıyor-.
2-Türk ordusu buna kesinlikle karşı ve böyle bir hareket içersinde yer almayacağını net şekilde ortaya koymuş durumda.
3-Bu durum karşısında Türk Orsusu baskı altına alınıp bunu yapmazsan bende sana bunu yaparım deniyor.
Bu noktada pazarlıklar şu noktaya kilitleniyor. ABD biliyor ki Türkiye'de sivil hükümetlerin yapamacakları şeyler var. Bunu bildiğinden bir sıkı yönetim veya darbe ortamı yaratıp, kurulacak askeri hükümetten talebte bulunmak istiyor. Bu talebler şu an için Irak ve İran özelinde olabilir tabi AB tarafı bu durumda Kıbrıs konusunda harekete geçebilir. Bu durumun -daha önceki tecrübeleriyle- farkında olan Türk Ordusu son derece karalı şekilde pazarlıklara devam ediyor kuşkusuz.
Özet olarak şu söylenebilir; sanıldığının aksine AKP Irak'a bir operasyon yapmanın karşısında değil Orduyu ikna edemiyor, çünkü Ordu arkasında böyle bir başbakan ve cumhurbaşkanı bırakıp ülkeyi terk etmez. Sanırım Büyükanıt dolmabahçede Erdoğana sakın ol böyle bir işin parçası olma eğer olursan ordunun başına geçer önümüzde gidersin demiştir

Bundan ABD'nin haberi olmaz olamayacağına göre olup bitenleri anlamak daha kolay.
Darbe konusu ise; anlaşılacağı gibi Ordu Irak'a girer, sıkıyönetim ilan edilir, bir sonraki seçim 20 sene sonra olursa olur.
Çok kan akacağı belli dostlar, hemde çok.
aktifus
Oct 24 2007, 03:10 PM
akp çöküp bir karadelik oluşturana kadar böyle gider.
bakınız tayyip ufaktan ufaktan bütün sorumluluğu orduya yıkma çalışmalarına başladı bile.
bu dinle uyutulan halk terörün önünü açan ucube akp politikalarını görmez, yine din savunucusunun palavralarını afiyetle yer hiç kuşkum yok.
Avcioglu
Oct 24 2007, 03:14 PM
Türk halkı şehit cenazelerinin görüntülerine bile tahammül edemeyen AKP hükümetini gayrimeşru edip devirmelidir!
AlterMann
Oct 24 2007, 04:09 PM
QUOTE(Avcioglu @ Oct 24 2007, 04:14 PM)

Türk halkı şehit cenazelerinin görüntülerine bile tahammül edemeyen AKP hükümetini gayrimeşru edip devirmelidir!
Tamam cümlenin son kısmına katılıyorum, ama şehit cenazeleri, ağlayan insanlar ve onun gibi duygu sömürüsü görüntülerin ben de yayınlanmasına karşıyım. Şehit haberlerinin, fazla abartmadan ve dramatikleştirilmeden verilmesi lazım. (Hatta tam ben "bu konuda bir düzenleme yapılmalı" diye yazmıştım ki, o gün akşam düzenleme yapıldı.

)
Sonra bunları izleyip izleyip millet sağa sola saldırıyor.
sidd
Oct 24 2007, 04:52 PM
QUOTE(gestep @ Oct 24 2007, 02:28 AM)

1-AKP hükümeti Irak'da ABD'nin çıkarlarını korumak için bastırıyor -ABD'de onlara bastırıyor-.
2-Türk ordusu buna kesinlikle karşı ve böyle bir hareket içersinde yer almayacağını net şekilde ortaya koymuş durumda.
3-Bu durum karşısında Türk Orsusu baskı altına alınıp bunu yapmazsan bende sana bunu yaparım deniyor.
cok mantikli. bu arada bugunku bi habere gore abd turkiye'ye 3 savas gemisi "hibe" ediyor:
http://www.milliyet.com.tr/2007/10/24/son/sondun13.asp
Avcioglu
Oct 24 2007, 05:18 PM
QUOTE(AlterMann @ Oct 24 2007, 05:09 PM)

Tamam cümlenin son kısmına katılıyorum, ama şehit cenazeleri, ağlayan insanlar ve onun gibi duygu sömürüsü görüntülerin ben de yayınlanmasına karşıyım. Şehit haberlerinin, fazla abartmadan ve dramatikleştirilmeden verilmesi lazım. (Hatta tam ben "bu konuda bir düzenleme yapılmalı" diye yazmıştım ki, o gün akşam düzenleme yapıldı.

)
Sonra bunları izleyip izleyip millet sağa sola saldırıyor.
AKP'nin ve onun şakşakçılarının isteği milleti sindirmek, susturmaktır. Sen de onların şakşakçısısın ama despotlar yenilecek!
AlterMann
Oct 24 2007, 05:44 PM
QUOTE(Avcioglu @ Oct 24 2007, 06:18 PM)

AKP'nin ve onun şakşakçılarının isteği milleti sindirmek, susturmaktır. Sen de onların şakşakçısısın ama despotlar yenilecek!
Sen neyden bahsediyorsun? Ne şakşakçısı?? Sen benim hangi yazımdan "AKP şakşakçısı" olduğum sonucuna vardın?
Benim söylediğim, halkı galeyana getiren yayınların kontrol edilmesi gerektiği. Sırf bunu savunuyorum diye "AKP şakşakçısı" ilan ediyorsan beni, ciddi derecede at gözlüklüsün demektir.
Birşeyi "AKP söylüyor" diye otomatikman yanlış olmaz!
tolonbey
Oct 25 2007, 04:37 AM
Evettt
Türkiye Laik bir ülkedir.
Kimse,kimsenin hakki olan yürüyüsünü ekgelleyip,halki uyusukluga yöneltemez.
Türk milleti,hükümetin yanlis yolda oldugunu bu sekilde ancak duyurabiliyor.
Humeyni icin 2,5 milyon insan Tahran sokaklarina dökülünce,sah Muhammet Pahlavi donunu toplayip kactiydi.
Cetin Altan bir Iran seyahatinda gördüyünü söyle anlatiyordu.
Yan yoldan bir ata sarilmis birsey getiriyordu üc kisi.Merak edip arabayi durdurup,yaklasmalarini bekledik.Atin üstünde ciplak bir ölü uzaniyordu,ata bagli.Tasiyanlara sorduk nedir bu atin üstündeki?Ölü dediler.Neden kefene sarip Taputa koymadiniz?.Adamlardan biri aci aci güler gibi yapip,bizle Alaymi ediyorsun dercesine,ne ile kefen ve taput alalim diye yanit verdiler.
Sah gercekten ordudaki subaylara Altin bastona varana dek dagitirken,halka dönüpde bakmiyordu bile.
Sahim Tahrandaki sarayi,binbir gece masallarindaki gibi isil isilken,tahran sokaklarindan kanalizasyon sulari akiyordu.
Dünyada ilk defa,2,5 milyon insan nefretini saha karsi göstermisti.
Bu oranda halk harekati uyari deyil nefret bildirirki,büyük tehlike tasir.
Türkiyedeki kizginlik bir nevi teröristlere karsi ordunun kollari tutuluyor,ordu engelleniyor,ordunun daha bekleyecek dakikasi kalmadi geride.Ordu 30 yildir bu terörle ugrasmaktadir.
Ordu terörist imal edem fabrikayi ortadan kaldirmak istiyor.Hökümatlarsa acz icinde hep engel,hep engel oluyorlar.Artik bicak kemiye saplandi,ya iraka girilecek,ya girilecek,Bunun lami cimi yoktur artik.
Iste bu bu seferde engellenmeye yeltenilir ve engellenirse,dananin kuyrugu kopacagini söyleyebiliriz.
Türkiyedeki halk harekati hükümete bir uyaridir,ama nefrete dogruda hizli bir akis var,uyarilar dinlenmezse,katilimlar sellesir,sahin durumuna düsülebilinir,artk Türk insaninin beklemeye tahammülü kalmamistir,30 yildir bu dile kolay,50,000 sehit verilmistir.
En büyük savaslarda bile bukadar ölü verildigi görülmemistir.
Hükümet bu yürüyüsleri televizyonlardan gösterilmesini,bu korkudan kisitlamak istemektedir.
Hükümet yapmasi gerektigini yapmazda isi uzatir,karsiya toparlanma zamani kazandirirsa,savsaklar,Türkiyenin onurunu kirarak,teröristlere yardim ve yataklik edenlerden sözde yardim dilenip Türkiyenin onurunu kirarsaki durum artik buraya dayanmistir.
Savunma bakani,Amerikalilardan pkk ya birseyler yapin diye yalvariyor.Inanilir gibi deyil.Hirsiza kasayi teslim ediyor,savunma bakani.
Bu taktirde,tehlike kapiyi calmak üzeredir diyebiliriz.
Büyük halk hareketlerinde,ne polis nede asker bir sey yapabilir.
Türk halki 30 yildir terör belasindan muztariptir.
Türk hökümatlarinin bas vurmadigi hicbir batili güclü ülke kalmamistir.
Hapisi kös dinlemistir.
Bizler Afganistanda Amerikaya destek olurken,Amerika hudut komsumuz Irakda bize köstek olmaktadir.
Türkiye Afganistandan derhal birliklerini cekmelidir.
Bizden bu bir uyaridir birilerine.
Romanyadaki halk harekatini sellestiren bir yasli kadindi.Bu yasli kadin toplanan halka cikipda bu Cavusesko halk düsmanidir daha ne duruyorsunuz demesi halkin sel olup,herseyi silip süpürmesine yetmisti.Bir yasli kadin bombanin pimini cekip Cavuseskonun kafasina atmistir,ki buda Cavuseskonun ve rejiminin sonu olmustur.
Tarih insanlara bir uyari kitabidir.Okuyup ders alsinlar diye.
Ders alinmadikca,hep tekrar eder durur.
Kalin sahlicahla
tolonbeg
gestep
Oct 25 2007, 07:58 AM
QUOTE(sidd @ Oct 24 2007, 05:52 PM)

cok mantikli. bu arada bugunku bi habere gore abd turkiye'ye 3 savas gemisi "hibe" ediyor:
http://www.milliyet.com.tr/2007/10/24/son/sondun13.aspGemi meselesinin gösterdiği gerçek; ABD ile Ordu'nun asgari müşterekte anlaştırğıdır. Bu hareket birilerine mesaj vermek için yapılmıştır büyük ihtimalle Kıbrıs konusunda bir mesajdır. Şimdi AKP hükümeti son derece zor durumdadır. ABD, Türkiye'de sivillere yaptırılabileceklerin sınırına geldiğinin farkındadır.
Kısaca savaşa giriyoruz ve bu sıkıyönetim demek yani AKP'nin sonu, umarım Asker pazarlıkları bu sefer sıkı yapmıştır aksi taktirde başımız büyük belada!!
mutluizm
Oct 25 2007, 04:05 PM
QUOTE(sidd @ Oct 23 2007, 08:18 PM)

Bir de cok ucuk bir soru olabilir ancak aranizda hala askeri darbe olabilecegini dusunen var mi (eger AKP oyalama taktiklerine devam ederse) merak ediyorum? Ya da askerin siyasi direktif olmadan harekata girisebilecegini dusunen var mi?
sevgiler,
Tek kanall TRT'den çok kanallı TV'lere geçişle, askeri darbeler bitti. Ordunun gücü en fazla e-muhtıraya yeter .
Siyasi direktif olmadan ancak denizkurdu tatbikatı yapabilir.
Avcioglu
Oct 25 2007, 04:10 PM
Genelkurmay başkanı olacak zat Gül'e selam durmuştur, hükümeti meşru görmektedir. Bu adam mı darbe yapacak?
AlterMann
Oct 25 2007, 06:47 PM
QUOTE(Avcioglu @ Oct 25 2007, 05:10 PM)

Genelkurmay başkanı olacak zat Gül'e selam durmuştur, hükümeti meşru görmektedir. Bu adam mı darbe yapacak?
Aynen katılıyorum!
tolonbey
Oct 26 2007, 05:14 PM
Hehheeeeeee
Ben ihtilal yapcam,sen aleyhimde yayin yapcan dimi,biraz o nezük vücüduna dar gelür elbüselerün.
Gaf daginin yigirmi min metre üsgeklügündekü tepeye bülen cihsan seni ordan aldururam kismede siyen yardim vede yatahlun idemez.
Ordu ni demek,helede Türkün ordusi.
Gördümmi Emrike givirdi,3 gemi rüsvet veriy.
Avropa bürlügüde givirdi,Türkler hahludur didi.
Hele bir dimeselerdi,
Ayranumuz gabarmisken,
Bandata geder bandirirz,
Hec mömkünati yontur.
tolonbeg
AlterMann
Oct 26 2007, 06:15 PM
Tolonbey için decoder var mı elinizde?
pergel
Oct 26 2007, 08:24 PM
QUOTE(AlterMann @ Oct 26 2007, 07:15 PM)

Tolonbey için decoder var mı elinizde?
Karakter kodlamasını"ISO Ökkeş" yap. Bakalım olacak mı. Ben de çözemedim. Olmazsa "Windows Ohha" yap.
deliziya
Oct 27 2007, 01:27 AM
QUOTE(pergel @ Oct 26 2007, 08:24 PM)

Karakter kodlamasını"ISO Ökkeş" yap. Bakalım olacak mı. Ben de çözemedim. Olmazsa "Windows Ohha" yap.
alemsiniz yahu,kramp girdi gülerken
lütfen üzerinize alınmayın tolonbey,ben sizin yazdıklarınızı çok iyi anlayabiliyorum..
ub40
Oct 27 2007, 02:13 AM
QUOTE(Avcioglu @ Oct 25 2007, 05:10 PM)

QUOTE(AlterMann @ Oct 25 2007, 07:47 PM)

Aynen katılıyorum!
Darbe olur mu olmaz mı sorusundan bağımsız olarak yukarıda yazılanlara katılmıyorum.
Daha açık bir deyişle selam vermenin, "hükümete ve icraatlarına onay veriliyor"un göstergesi olmadığını düşünüyorum.
Askerlik yapanlar ve asker olanlar bilirler, orduda selam kişiye değil, rütbeye verilir. Sadece bizim ordumuza özgü bir durum da değildir bu. Dünyanın her yerinde böyledir.
Selamlanan "kişi" değil, "cumhurbaşkanlığı makamıdır"
Genelkurmay başkanının yaptığı doğrudur.
Aksi bir davranış o rütbe ve mevkideki bir askerin, o mevkinin adamı olmadığı gösterirdi.
Eğer günün birisinde bir çam ağacı cumhurbaşkanı seçilecek olursa, yine selamlanacaktır...
Böyle bir olasılığın gerçek olması durumunda ise bence garipsenmesi gereken şey çam ağacının selamlanmış olması değil, seçilmiş olmasıdır.
Requiem
Oct 27 2007, 08:31 AM
enelkurmay başkanının yaptığı doğrudur.
Aksi bir davranış o rütbe ve mevkideki bir askerin, o mevkinin adamı olmadığı gösterirdi.
Eğer günün birisinde bir çam ağacı cumhurbaşkanı seçilecek olursa, yine selamlanacaktır...
Böyle bir olasılığın gerçek olması durumunda ise bence garipsenmesi gereken şey çam ağacının selamlanmış olması değil, seçilmiş olmasıdır
vlad.
......................
dostum kelimesi kelimesine katılıyorum çok yerinde ve akıllıca tespitler tipik vlad klasigi,sevgiler dostum.
AlterMann
Oct 28 2007, 12:43 AM
QUOTE(vlad @ Oct 27 2007, 03:13 AM)

Selamlanan "kişi" değil, "cumhurbaşkanlığı makamıdır"
Tamam işte Abdullah Gül'e selam verilerek Gül'ün Cumhurbaşkanlığı "onaylanmış" olmaktadır. O selamın tekil olarak bir önemi yok, ama Genelkurmay, Cumhurbaşkanını meşru görmüştür, önemli olan burası. Oysa meşru görmek zorunda değildi. Görmeyebilirdi... Hatırlarsanız genel seçimlerden önce Genelkurmay, seçilecek olan Cumhurbaşkanı konusunda bazı demeçler vermişti. "Laikliğe sözde değil özde bağlı" gibi vurgularla, Cumhurbaşkanı'nın Tayyip yada Gül olmaması gerektiği açıkça ima edilmişti. (Bunun aksini kimse iddia edemez)... Fakat daha sonra, Genelkurmay bu duruşundan çark etmiştir! Sözlerini yutmuştur! Çarpık ve hileli demokrasiye boyun eğmiş, laikliğe sözde bile bağlı olmayan, üstelik eşinin başı kapalı olan Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı olarak hemen kabul etmiştir.
Türk Silahlı Kuvvetleri Cumhurbaşkanı'na selam durur durmasına, ama onun bir görevi de Cumhuriyet'i korumaktır.
Abdullah Gül dayatmasına ülke olarak hiçbir direnç göstermedik! Ben Genelkurmay başkanı olsam, Gül'ü tanımazdım! Ne yapacaklar o zaman?? Bunun için ceza vermeye kalksalar, karşılarında MİLYONLARI bulurlar!... Halk ikiye bölünür. CHP desteklerdi. Belki diğer partiler de desteklerdi. Sivil toplum kuruluşları desteklerdi.... İrade gösterseydik "Cumhuriyet döneminin sonu gelmiştir" diyen bu adama, o koltuğu bırakmayabilirdik. "Halk istiyor" öcüsüyle korkutulduk, herşeyi çok kolay teslim ettik.
Geçtiğimiz referandum da gösterdi ki, bu halk resmen koyundur. (Sorunun ne olduğunu bile iyice anlamadan, "cevabım evet" diyor adamlar!)
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.