Tam Forum Görünümü: bir rock sitesinde copy yaptıgım ATEİSTLER ÇIKIN ORTAYA yazısının bedeli
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTCAFE
elysions
Ezgi BAŞARAN
(Hürriyet Pazar ekinden)

Dünyanın en tanınmış ateisti Prof. Richard Dawkins (56). İngiliz biyolog ve düşünür Oxford Üniversitesi’nde halka, bilimi anlatmanın yolları üstüne dersler veriyor.

En ünlü kitabı Gen Bencildir’i (Selfish Gene) 1976’da yazdı. İnsanın doğasının bencil olduğunu anlatan bu kitabı okuyanlar o kadar etkilenmişti ki sonradan psikolojik travma yaşadıklarını söylediler. Dawkins için insanlığın düşünce sistemini değiştiren bilim adamı diyorlar. Akıllı ve açık görüşlü bir kimsenin onun argümanlarını okuyup da etkilenmemesinin imkansız olduğunu söylüyorlar. Bilim adamlarının onun tezleriyle ilgili yazdıkları ayrıca kitap haline getiriliyor. ABD ve İngiltere’de yine bestseller listesinden inmeyen son kitabı Tanrı Yanılgısı (God Delusion) ile Dawkins şimdi yeni bir misyon edinmiş durumda. Dinin hayatın her alanına nüfuz ettiği günümüzde dışlandığını ve ayrımcılığa uğradığını düşündüğü ateistlere, ortaya çıkın çağrısı yapıyor. OUT adlı kampanyasıyla ABD’deki ateistleri uyandırmaya çalışıyor, davet edilirse İstanbul’a da geleceğini söylüyor. Richard Dawkins ilk kez nüfusunun çoğunluğu Müslüman bir ülkenin gazetesine röportaj verdi, kampanyasını ve kitaplarını anlattı.

Tanrı Yanılgısı adlı yeni bir kitap çıkardınız. Niçin Tanrı yoktur deme ihtiyacı hissettiniz?

- Tanrı’nın varlığını sorgulamak evrenle ilgili yapabileceğiniz en yararlı ve en önemli sorgulamadır. Kitabımda Tanrı’nın yokluğuyla ilgili çok ilginç argümanlar sunuyorum okuyucuya.

Neye göre bir Tanrı yoktur diyorsunuz, olmadığını nereden biliyorsunuz?

- Var olduğunu kanıtlayamadığınız bir şey yoktur değil mi? Tanrı’nın varlığıyla ilgili hiçbir kanıtımız yok. Bir Tanrı’ya inanmanın perilere ya da tek boynuzlu hayalî at unicorn’a inanmaktan farkı yok.

Kutsal kitaplar kanıt olamaz mı?

- Tabii ki olamaz! Onları kim yazdı?

Din diye bir şey hiç ortaya çıkmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu?

- Daha iyi ve dengeli bir yer olacağı kesin. Eğitim sistemi çok daha iyi olurdu. Savaşlar azalırdı. Bugünün dünyasında din, çatışmaların ana nedeni. Kuzey İrlanda’da Katolikler ve Protestanlar, Irak’ta Sünniler ve Şiiler şu anda ne uğruna savaşıyor?

Bilimin ilerlemesine karşın dünyanın giderek daha dindarlaştığını söyleyebilir miyiz?

- Evet, söylediğiniz gibi tam tersi yaşanmalıydı. Fakat bu dünyanın bütün bölgeleri için geçerli değil. Örneğin Avrupa her geçen gün dine daha az inanıyor. Dini, hayatından çıkarıyor. ABD’de ve İslam dünyasında ise durum tam tersi. Din şu anda hakim güç, liderler sürekli daha dindar olduklarını kanıtlamaya çalışıyor.

50 YIL ÖNCEKİ EŞCİNSELLER GİBİ ZORLANIYORLAR

Yakın zamandaki bir araştırmaya göre ABD’lilerin en güvenmediği kişiler ateistler. Ateist ne zaman korkutucu ve kötü bir etiket haline geldi?

- Ateistlerin öcü ilan edilmesi 1950’lerde McCarthy döneminde başladı. Senatör McCarthy, komünistler ve ateistlerle ilgili bir cadı avı sürdürdü. Ateist kelimesinin negatif çağrışımı o günlerde başladı, bugün doruğa çıktı. Ama şimdi ateistler saklandıkları deliklerden çıkıyor neyse ki... Tanrı’nın varlığını sorgulayan kitaplar hep çok satanlar listesinin tepesinde. Sadece benim kitabım değil, Christopher Hitchens ve Ann Harris’in kitapları da çok satıyor.

Sözlü tacize uğruyor musunuz ateist olduğunuz için?

- Şahsen ben uğramıyorum çünkü İngiltere’de yaşıyorum. Ama ABD’de yaşayan ateistler 50 yıl öncesinin eşcinselleri gibi kendilerini saklamak zorunda çünkü ayrımcılığa uğruyorlar.

EN ÇOK ATEİST AVRUPA’DA EN RAHAT İNGİLTERE’DE

Siz de bu ayrımcılığa karşı bir kampanya başlattınız değil mi?

- Evet, adı OUT Kampanyası. Dünyanın her yerindeki ama özellikle ABD’deki ateistlere "Come OUT yani saklandığınız yerlerden çıkın" diyorum. Come Out deyimi yıllarca gizli eşcinsellerin cinsel tercihini açıkça söylemeye başlamasıyla ilgili kullanılmıştı. Ben de bu kampanya aracılığıyla ateistleri cesaretlendirmek istiyorum.

Neden kampanyanın en önemli hedef noktası ABD? Neden onları ikna etmek gerekli?

- Çünkü oradaki ateistler çok zor günler yaşıyor. Bir de ben hıristiyan bir çevrede ve kültürde büyüdüm. Ama İslam da Hıristiyanlık gibi İbrahimi bir din. Dolayısıyla argümanlarım Musevilik ve İslam dini için de geçerli. Çünkü çok temel bir şey söylüyorum: Tanrı yoktur.

Ateistlerin en az olduğu yer neresi?

- En çok ateist Avrupa’da. Sonra ABD’de. İslam dünyasında bu rakam çok düşük. Çünkü Müslümanlar ateist olmanın ihtimal dahilinde bulunmadığı savıyla eğitiliyor. Tanrı’yı yok saymak en korkunç suç onlara göre.

İngiltere’de niye hayat ateistler için nispeten kolay?

- Çünkü İngilizler dinden ve beraberindeki sorunlardan usanmış durumda. İngiliz tarihinin büyük kısmı Katolik ve Protestanlar arasındaki çekişmeyle geçer.

Bu kampanya ne kadar kapsamlı olacak?

- Bu kampanyaya kendimi ve enerjimi adadım. Gücüm yettiğince ateizmi anlatacağım. İslam dünyasında da... Örneğin İstanbul’dan bir davet gelirse seve seve gelir kitabımın argümanlarını paylaşırım, soruları yanıtlarım.

SADECE TANRI KORKUSU YÜZÜNDEN İYİLİK YAPANLA ARKADAŞ OLAMAM

Bazı entelektüeller şunu söyler: "Bir ateistim ama insanların dine ihtiyacı var!" Bu sözden nefret ediyorsunuz, neden?

- E çünkü çok üstten ve aşağılayıcı bir söz. "Ben tabii ki daha akıllı ve bilgiliyim. O yüzden Tanrı’nın olmadığını biliyorum. Ama halklar cahil ve aptaldır, bu gerçeği göremez." Neden öyle olsun? Doğru düzgün anlattığınızda bu gerçeği herkes görebilir.

İnsanların iyi olması için Tanrı korkusuna ihtiyaç vardır diyenlere ne cevap verirsiniz?

- Ne kadar kötü bir düşünce bu, ne kadar üzücü! Tanrı’yı gökyüzündeki polis gibi görmek bu. Eğer karşınıza sadece Tanrı korkusu duyduğu için iyilik yapan, ya da Tanrı’dan korktuğu için kötülük yapmayan biri çıkarsa onunla arkadaş olmayın. Polisin yakalamasından korktuğu için hırsızlık yapmayan biriyle yakın ilişkide bulunmak istemezsiniz.

Sizi köktenci ateist, Darwin’in Rottweiler’ı diye eleştiriyorlar. Ne diyorsunuz?

- Rottweiler çok tatlı ve iyi kalpli bir köpektir. Ona benzetilmekten hicap duymam. Ve elbette Darwin’in evrim teorisinin doğruluğuna da inanıyorum. Ama bana kimse köktenci diyemez çünkü köktenciler olmayan bir şeye bir kitapta okudukları için inanır ve hiçbir şey fikirlerini değiştirmeye yetmez. Bana Tanrı’nın varlığını bilimsel olarak kanıtlayın, gözümü kırpmadan fikrimi değiştiririm. O yüzden köktenci değilim. Ama ateizm konusunda tabii ki tutkuluyum. Tutkumun temelinde bilimsel kanıtlar yatıyor ve bu kanıtları dünyadaki herkesle paylaşıp onların da dinlerin yükünden kurtulmasını istiyorum. Bir tane hayatımız var, onu bütün güzellikleriyle yaşamalıyız.

KİTABIMIN NİYE DEPRESYONA YOL AÇTIĞINI ANLAMIYORUM

31 yıl önce yazdığım ama hálá en çok satan kitabım olan Gen Bencildir’le (Selfish Gene) ilgili duyduğum en ilginç şey onu okuyan bazı kişilerin depresyona girmesiydi. Hatta bu kişilerden iki tanesini bizzat tanıyorum. Yine de kitabın doğru anlaşıldığında insanda sıkıntı yerine rahatlama yaratmasını gerektiğini düşünüyorum. Niye varım, evren neden böyle, sorularının cevabını buluyorsunuz çünkü. Bunun insana huzur ve neşe getirmesi, sırtınızdan yük alması gerekiyor. Kitapla ilgili en büyük yanlış anlama başlık yüzünden çıkıyor bence. Bencil Gen dediğimde doğrudan "İnsan bencildir" demiş olduğumu farz ediyorlar. Yıllar sonra başlığı "Gen Bencildir: İnsanlar neden iyidir?" diye değiştirsem mi diye düşündüm ama vazgeçtim. Kitapta genlerimizin sadece kendini düşündüğünü kanıtlıyorum. Peki buna karşılık insanlar niye iyilik yapar? Evet insanın doğası bencildir ama geninin söylediği şeyi yapmayabilir. Örneğin genlerimiz sürekli ürememizi söyler ama yine de doğum kontrol yöntemlerini kullanırız. Biz insanlar olarak genlerimizin bencilliğinden ve doğal seleksiyonun zalim dünyasından kaçmaya çalışırız. Bizi insan yapan da budur. Genlerimizin üstüne çıkabilmek!
HEM LAİK HEM MÜSLÜMAN OLUNMAZ (RECEP TAYYİP ERDOĞAN)

elysion
Kıdemli Üye

MEGA ÜYE

Gönderilenler: 2190

Gönderim Zamanı: Bugün Saat 16:23
Bana Tanrı’nın varlığını bilimsel olarak kanıtlayın, gözümü kırpmadan fikrimi değiştiririm. O yüzden köktenci değilim. Ama ateizm konusunda tabii ki tutkuluyum. Tutkumun temelinde bilimsel kanıtlar yatıyor ve bu kanıtları dünyadaki herkesle paylaşıp onların da dinlerin yükünden kurtulmasını istiyorum. Bir tane hayatımız var, onu bütün güzellikleriyle yaşamalıyız.

umut_trb6
Kıdemli Üye

Bassplayer

Gönderilenler: 290

Gönderim Zamanı: Bugün Saat 16:38
Hayatının güzelliklerini sen kendi halinde yaşa kimseye karışma haddini bil misyonerlik yapma burda sonucu kötü olur.. Milletin senin inancına saygı duyduğu gibi sende millete saygı duyacaksın. Duymak zorundasın!
Senin tutkuların hiç birimizi ilgilendirmiyoru. Kardeşim bizim inancımıza göre dünyaya sınanmaya geldik bu kadar basit. Hayatın güzelliklerini ister yaşarız ister yaşamayız.. Dini yük gibi görseydik çoktan salmıştık kendimiz.. Kafa karıştırma efendi ol.. Bak zaten uzun zaman sonra resmini de koymuşsun. Farklı işlere kalkışmak zorunda bırakma bizi..

ERDOGAN
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 142

Gönderim Zamanı: Bugün Saat 16:45
Orjinalini yazan: umut_trb6

Hayatının güzelliklerini sen kendi halinde yaşa kimseye karışma haddini bil misyonerlik yapma burda sonucu kötü olur.. Milletin senin inancına saygı duyduğu gibi sende millete saygı duyacaksın. Duymak zorundasın!
Senin tutkuların hiç birimizi ilgilendirmiyoru. Kardeşim bizim inancımıza göre dünyaya sınanmaya geldik bu kadar basit. Hayatın güzelliklerini ister yaşarız ister yaşamayız.. Dini yük gibi görseydik çoktan salmıştık kendimiz.. Kafa karıştırma efendi ol.. Bak zaten uzun zaman sonra resmini de koymuşsun. Farklı işlere kalkışmak zorunda bırakma bizi..
aynı şeyleri söylicektim bende,yeter artık fazla oldun sen heryere dini kötüleyen şeyler yazıyosun,misyonerlik yapıyo utanmadan,herkesin dini kendine karışma,biz sana karışıyomuyuz... kilitlensin..

ulijonroth
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 176

Gönderim Zamanı: Bugün Saat 16:57
Aynı tadda bir yazıyı bir dine mensup şahıs yazsaydı direk olarak misyonerlik olarak adlandırılırdı. Sakın müslümanlık propagandası ya da savunması demeyin baştan söylüyorum herhangi bir din mensubu.

Tabii ki herkes inandığını söylemekte özgür. Tabii ki herkes inancında fikrinde özgür. Ama kimse kendi inancının propagandasını yapmak uğruna forumlarda başlıklar açarak anlamsız kopyala yapıştır hamleleri yapmakta özgür değil.

Belki bu yazacaklarım Mert kardeşimi sinirlendirebilir ancak burası Rock müzikle ilgili bir platform mu, yoksa devrimci ateist veletlerin hayalperest sayıklamaları için bir yazı tahtası mı belli değil.

Hala bir yerlerden yazıları seçip, kopyalayıp yapıştırıp psikolojik mastürbasyonlarla uğraşıyorsunuz. Sorun da burada zaten. Bir inanç, bir görüş bu şekilde yayılmaz. Direk olarak tepki görür. Tepki görmesi de artı puan elde etmesi değildir bunu umarım bir gün anlayabilirsiniz.

Takdir ediyorum çabanızı, dünyaya barış gelsin vs gibi çırpınmaları ancak her zaman diyorum. Bu sanal ortamda olmuyor.

Bu aralar savaşa hayır diye yola çıkılacağını okudum. Savaşa da karşıyım bunu çevremdeki herkes bilir, ama hakkımı savunmak için savaş gerekiyorsa savaşa hazır olmayı da bilmek lazım. Son ana kadar ülkenin durumları çözülemezse ve toprak bütünlüğü bozulursa da savaşa hayır mı diyelim? Burası biraz tartışmalı.

Bu ülkede papaz öldürüldü herkes Hıristiyan oldu, Hrant Dink katledildi herkes Ermeni oldu ancak o kadar şehite rağmen hala Türk olmayanlar var ne yazık ki.

Diyecek bir şey yok. Sadece oturduğum yerden acıyarak gülüyorum. Zira sizin gibi bir çok devrimciyizzzzz, ateistizzzzz, reddediyoruzzzzz diye yırtınan velet gördüm. Şimdi hepsi benden dindar olmuşlar haberim yok.

Eğer bir inancın reklamını yapıp "ben" egosuyla oraya buraya yazıyorsanız bu sadece sizin kendinize olan güvensizliğinizi bastıracak bir etiket olarak bunu kullanmanızdır. Başka denecek bir söz yok.

İyi yırtınmalar ve "Kopyala Yapıştır Serileri" dilerim size. Lost'u da bitirmişiz hanımla seyredecek eğlenceli bir şeyler arıyorduk.

İyi ki varsınız smile.gif
Sound Direct
Amare et sapere vix deo conceditur.

elysion
Kıdemli Üye

MEGA ÜYE

Gönderim Zamanı: Bugün Saat 17:28
Orjinalini yazan: ERDOGAN

Orjinalini yazan: umut_trb6

aynı şeyleri söylicektim bende,yeter artık fazla oldun sen heryere dini kötüleyen şeyler yazıyosun,misyonerlik yapıyo utanmadan,herkesin dini kendine karışma,biz sana karışıyomuyuz... kilitlensin..
1.si sizi ilgilendirmez istediğim yazıyı yazarım burası serbest kürsü

2.si misyonerliğin tanımını öğreninde gelin sürekli karşımda rezil duruma düşmenizden ben üzüntü duyuyorum

3.süyazıyı oku bi ilk önce benmi yazmışım orayı artı nerede bir saygısızlık var

4.ucuz insanlar gibi tehdide başvurmayalım lütfen

umut_trb6
Kıdemli Üye

Bassplayer

Gönderim Zamanı: Bugün Saat 17:32
GÜNAH BENDEN GİTTİ!

elysion
Kıdemli Üye

MEGA ÜYE

Gönderim Zamanı: Bugün Saat 17:38
Orjinalini yazan: ulijonroth

Aynı tadda bir yazıyı bir dine mensup şahıs yazsaydı direk olarak misyonerlik olarak adlandırılırdı. Sakın müslümanlık propagandası ya da savunması demeyin baştan söylüyorum herhangi bir din mensubu.

Tabii ki herkes inandığını söylemekte özgür. Tabii ki herkes inancında fikrinde özgür. Ama kimse kendi inancının propagandasını yapmak uğruna forumlarda başlıklar açarak anlamsız kopyala yapıştır hamleleri yapmakta özgür değil.

Belki bu yazacaklarım Mert kardeşimi sinirlendirebilir ancak burası Rock müzikle ilgili bir platform mu, yoksa devrimci ateist veletlerin hayalperest sayıklamaları için bir yazı tahtası mı belli değil.

Hala bir yerlerden yazıları seçip, kopyalayıp yapıştırıp psikolojik mastürbasyonlarla uğraşıyorsunuz. Sorun da burada zaten. Bir inanç, bir görüş bu şekilde yayılmaz. Direk olarak tepki görür. Tepki görmesi de artı puan elde etmesi değildir bunu umarım bir gün anlayabilirsiniz.

Takdir ediyorum çabanızı, dünyaya barış gelsin vs gibi çırpınmaları ancak her zaman diyorum. Bu sanal ortamda olmuyor.

Bu aralar savaşa hayır diye yola çıkılacağını okudum. Savaşa da karşıyım bunu çevremdeki herkes bilir, ama hakkımı savunmak için savaş gerekiyorsa savaşa hazır olmayı da bilmek lazım. Son ana kadar ülkenin durumları çözülemezse ve toprak bütünlüğü bozulursa da savaşa hayır mı diyelim? Burası biraz tartışmalı.

Bu ülkede papaz öldürüldü herkes Hıristiyan oldu, Hrant Dink katledildi herkes Ermeni oldu ancak o kadar şehite rağmen hala Türk olmayanlar var ne yazık ki.

Diyecek bir şey yok. Sadece oturduğum yerden acıyarak gülüyorum. Zira sizin gibi bir çok devrimciyizzzzz, ateistizzzzz, reddediyoruzzzzz diye yırtınan velet gördüm. Şimdi hepsi benden dindar olmuşlar haberim yok.

Eğer bir inancın reklamını yapıp "ben" egosuyla oraya buraya yazıyorsanız bu sadece sizin kendinize olan güvensizliğinizi bastıracak bir etiket olarak bunu kullanmanızdır. Başka denecek bir söz yok.

İyi yırtınmalar ve "Kopyala Yapıştır Serileri" dilerim size. Lost'u da bitirmişiz hanımla seyredecek eğlenceli bir şeyler arıyorduk.

İyi ki varsınız smile.gif
1.si ateizm bir inanç yada din değil bir felsefi görüşdür temelleri aristo tarafından atılmıştır

2.reklam yapan yok ben istediğim konuyu tartışmak istiyorum ne var bunda sokakta konuşsan zaten linç ederler (evrim konuşsan bile) burda da linç kültürü oluşturmanın anlamı yok

3.ben hepinizden 10 kat daha müslümandım hiçbir dini görevi aksatmadım kuranı türkçe okudum(elmalılıdan) kaçınız camiye gitti bugune kadar da neyi nasıl savunuyosunuz

4.senin devrimci velet dediğin insanlar zamanında bu ülkenin ezilen halkıı için canını verdi ..gibi bazı pasif insanların karşı devrimiyle kaybettik aslında halk kaybetti

5.orta asyadan göç edip gelmişiz kürtler bu topraklarda bizden daha eski kimi nerden atıyoruz? k.ırak türkiyenin malımıda savaşıcaz hangi akla hizmet bu 20yaşında çocukları sen üç ayda eğit savaşa yolla cinayet bu resmen sonra tvlerde kurt işaretleriyle daha ortaokul çocuklarına şov yaptırın bende gittim protestolara hepimiz mehmetiz dedim ama o insanlar beni bundan da soğuttu!!

6.ha ıraka girmek gibi kore savaşınında haklı bir gerekçesini bulursan yaz

7.yazı hürriyet pazar ekinden tek kelime küfür tek kelime hakeret yok helal valla gidin hürriyeti bombalayın iyi olur

8.nasıl saldırgansınız öyle milli dini duygu bumu yoksa bu ülkede yetiştiğimiz nefret düşmanlık kültürümü bu?

9.bizim ülkemizden başka kendi insanını düşüncelerinden dolayı katleden bukadar aydınını yakan başka bir ülke varmıdır?

umut_trb6
Kıdemli Üye

Bassplayer

Gönderim Zamanı: Bugün Saat 17:41
Siktir lan

ERDOGAN
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 142

Gönderim Zamanı: Bugün Saat 17:46
elysion ekle beni yada msn i ni ver

elysion
Kıdemli Üye

MEGA ÜYE

Gönderim Zamanı: Bugün Saat 17:46
niye küfür ediyosun canım arkadaşım

elysions
gokalp
Kıdemli Üye

Burası özgür bir ülke, herkez istediği din ile yaşar, istediği inanca bağlı kalır. Bunu senin değiştirmeye çalışman tamamen senin aptallığın. Kimsenin dini değiştiremessin. Herkez bireydir, sen de dahi. Burda ki kimse sana Müslüman ol ya da Hristiyan ol diye baskı yapmıyor. Sende kimseyi Atheist yapamazsın. Bu insanların kendi verebiliceği karardır.

Nesin sen?

Atheist peygamberi mi?

Yazdığın bu paragraf benim içim tam bir alay konusu.

Herkes kendi dinini yaşasın, bazıları müslüman olarak, iyilik yapıpı insanları mutlu ederek mutlu olurken, bazıları nihilist yaşar, başkalarının mutluğunu takmaz mutlu olur. sen atheist mutlu olmayı seçmişsin. O da senin mutluluğun.

Benim inandığım tanrı bana ekstra bi yük vermiyor. Hayatıda güzellikleri ile yaşıyorum zaten ki inanclarini secen insanlar, onlara bir yuk vermedigi icin o inancla beraber...

Burada hiç bir dinin ve ya inancın probagandası yapılamaz. Burası TÜRKİYE, ve bu özgürlükler kenti olarak bilinen Fransa'da da böyledir.

Herkez kendi inancı ile yaşar, kendi inancı ile ölür..

Yazık...
AlterMann
Rock Müzik konusundaki bir foruma bunları kopyaladıysan tepki alman doğal. Çünkü hem konu dışı yazıyorsun, hem de copy&paste yapıyorsun... Bunların ikisi de forumlarda pek hoş karşılanmaz.
obs
QUOTE(elysions @ Oct 31 2007, 05:52 PM) *
5.orta asyadan göç edip gelmişiz kürtler bu topraklarda bizden daha eski kimi nerden atıyoruz? k.ırak türkiyenin malımıda savaşıcaz hangi akla hizmet bu 20yaşında çocukları sen üç ayda eğit savaşa yolla cinayet bu resmen sonra tvlerde kurt işaretleriyle daha ortaokul çocuklarına şov yaptırın bende gittim protestolara hepimiz mehmetiz dedim ama o insanlar beni bundan da soğuttu!!

cok komiksin:)smile.gif
elysions
ROCK SİTESİNDE SERBEST KÜRSÜ HEHEH KOMİĞİM
pergel
Tepkiler klasik, bilinçsiz, eğitimsiz, düşünmekten, okumaktan, okuduğunu anlamaktan aciz tatlı su müslümanı tepkileri.
Hepsi yazıyı senin yazdığını, ateizmin din olduğunu, senin de dininin reklamını yaptığını zannediyor.
En çok son tepkiyi sevdim. Uzuun yanıtına karşılık, iki vurucu(!) kelime:
umut_trb6: Siktir lan
Ne kadar anlamlı. Sahibinin seviyesini bildirme açısından.
Boşver, onlarla uğraşma. Onun yeri burası. Orada keyfince takıl, burada tartış. Hatta buranın adresini verip, "erkekseniz burada da söyleyin" falan de, gelsinler.
Keh keeh keeeh...
Rochader
Bencede haklilar. Her sey dogru yerde ve dogru zamanda tartisilmali. Ateistlerin rock sitesinde dini elestirmeye acmasi iyi tepki almaz zaten senin anlatmak istediginde bu. Birisi kalksa islami övse belki senin gibi hemen tepki cekmez ama yavas yavas onuda uyarirlar. Bir baska nickle öyle dene istersen.
Kafana takma ittir et.

SAYGILAR
Requiem
şöyle bir şey var böyle punk giyinmeler, siyah saçlar siyah gözaltı kalemli tipler,erkeklerde metallica veya korn tsihirtleri pircingler felan filan son derece farklı tipler müzik kalıbının yaşam tarzında yaşayan tipler felan filan ama ağızlarında allah eksik değil, bu sanırım sorgulanmamış hayatın ta kendisi .
ub40
QUOTE(Requiem @ Oct 31 2007, 06:53 PM) *
şöyle bir şey var böyle punk giyinmeler, siyah saçlar siyah gözaltı kalemli tipler,erkeklerde metallica veya korn tsihirtleri pircingler felan filan son derece farklı tipler müzik kalıbının yaşam tarzında yaşayan tipler felan filan ama ağızlarında allah eksik değil, bu sanırım sorgulanmamış hayatın ta kendisi .

Hay tespitini seveyim senin, ben döşenecektim sen ucundan dokundurmuşsun..

Yinede hata topic sahibinin elbette, gençliğine vermek lazım onu da.
O Türkiyede rocker var diye düşünüyor, ne yapsın tabii görüyor haliyle rock&coke gibi festivallerde headbang yapan, coşma özentisi pabucumun rakçılarını öyle zannediyor.

Piirçinki de yaparıhhhh, namazıda kılarıhhhhh evelallah...
Alayına isyannnnn...
Hayda breeee laugh.gif
fth.d
rockçı değildir senin dediklerin zengin züppesi trend tiki leridir
ben rock müzik dinlerim tarzımda grungedir vs. fakat şuana kadar sadece siyah tşört ve koyu makyajdan daha öteye giden nerdeyse tüm rockçılar ya ateist yada tanrı varıdr kafası güzeldir vs. diyip hiç dine girmeyen insanlardır
tc deki en büyük rock sitesinin adminin imzasındada turan dursun vs. site reklamları var
bide pentagram - sır sanırım 2001 albümü dinleiyn tüm şarkılar nerdeyse din ve dincilerle alakalı
ne diyim sen rock sitesi yerine boş beden zengin züpperlerinin olduğu forumdasın
Albuz
Demekki böyle konuları bu kadar basitinden de olsa bu forumdan baska bir forumda acmamamız gerekirmiş...
fth.d
QUOTE(Albuz @ Nov 1 2007, 12:26 AM) *
Demekki böyle konuları bu kadar basitinden de olsa bu forumdan baska bir forumda acmamamız gerekirmiş...

burda haklısın kendi sitemde bile açmaktan çekiniyorum ben
Requiem
QUOTE(vlad @ Nov 1 2007, 12:08 AM) *
Hay tespitini seveyim senin, ben döşenecektim sen ucundan dokundurmuşsun..

Yinede hata topic sahibinin elbette, gençliğine vermek lazım onu da.
O Türkiyede rocker var diye düşünüyor, ne yapsın tabii görüyor haliyle rock&coke gibi festivallerde headbang yapan, coşma özentisi pabucumun rakçılarını öyle zannediyor.

Piirçinki de yaparıhhhh, namazıda kılarıhhhhh evelallah...
Alayına isyannnnn...
Hayda breeee laugh.gif

rica ederim tatlım cool.gif
mutluizm
Geçen bu sitedede Emlak ile ilgili, birisi bir konu açmıştı sanırım. Haklı olarak, burası emlak ilan forumu değil diyerek, cumburlop , tavanarasına göndermişlerdi.
ludwig
Gelin yoldaşlar devrim yapalım: burjuvaları öldürüp mallarına el koyalım, yağmalayalım, kamulaştıralım! Gizli polis kurup insanları buharlaştıralım!!! PLanlı ekonomi yapıp milyonları açlıktan öldürelim!! Gelin yoldaşlar bizde devrim yapalım!!!
elysions
ludvig sen ne gerzek adamsın ya komünistlermi dürttü seni mal herif
canerkorkmaz
elysions arkadaşım bu konuyu bir rock sitesinde açman cidden biraz garip kaçmış ama şuda varki sana karşı tepkileri çok kötü.Ne diyim ağızlarının payını vermişsin.Başarılar....
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.