Jump to content

müslimlerin ünlü sözü ya varsa


Recommended Posts

iman edenle etmeyen ayrılsın diye. çalışkan ile çalışmayan ayrılması gibi. değerli ve değersiz ayrılmalı. sahibine itaat eden ile etmeyen ayrılmalı

uyduruk şeylere niye iman edeyim. sen ediyorsun sömürülüyorsun. paranı alıyorlar. beynini kontrol ediyorlar. sağlıklı düşünemiyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
uyduruk şeylere niye iman edeyim. sen ediyorsun sömürülüyorsun. paranı alıyorlar. beynini kontrol ediyorlar. sağlıklı düşünemiyorsun.

paramı verdiğimi nerden duydun sen yahu takıntılarınızdan kurtulun kimseye para verdiğimiz yok.

birde kendin için düşün şu sağlıklı düşünme olayını

Link to post
Sitelerde Paylaş
hayır yine bilemedin . Gerçi size nasıl anlatılır bilmem ama "Allah rızası" diye birşeyler var

Allah deseydi ki bana ibadet edenleri ve beni sevenleri madem beni kayıtsız şartsız seviyorlar, buna da katlansınlar diye sonsuz azap vereceğim, sonsuza kadar imtihan edeceğim bakalım şikayet edecekler mi; hiç takmayanları da gönülleri gibi yaşayacakları ve çeşitli nimetlerle donatılmış cennetimde ağırlayıp bir daha zerre kadar ilgilenmeyeceğim, çünkü onlarla artık işim yok, ne ben onların yüzünü göreyim, ne de onlar benim yüzümü görsün.. Hala ibadet edecek miydin?

Şu nedenle: Eğer bir fikir, açıkça mantıksız olan bazı sonuçlara varılmasına yol açıyorsa, o halde o fikir, doğru olamaz.

Eğer, insanlar yalnızca Tanrı rızası ve rahmeti için ibadet ediyor ve korku, ibadet etme isteğinde bir rol oynamıyorsa, o halde Tanrı onlara cehennemi vaat etse bile, inanır ibadet etmeye devam etmelidir. Eder mi? Etmez :)

Bir Tanrı'nın, ibadet edenleri cehenneme atması, onu adaletsiz kılıyor da; etmeyenleri atması nasıl adaletine halel getirmiyor? İbadet edip/etmemekle, adalet arasındaki ilişki neden senin savunduğun yöndedir ve neden böyle bir ilişki vardır?

Tanrı, ibadet edenleri cehenneme atınca, adaletsiz oluyorsa, adalet kavramını kendisi yaratmamış -ki kendisi yarattıysa ve kaynağı kendisiyse, bu durumda her eyleminin adil olması ya da her eylemini adil kılması mümkündür-, ve kendisinden bağımsız bir adalet kavramı tasavvur edilebilir demektir. Tanrı herşeyin yaratıcısıysa, onu değerlendirebileceğimiz bağımsız bir kıstas var olabilir mi? :)

Yoksa, adalet fikrinin kaynağı, cehenneme atılmanın senin çıkarlarına aykırı olması, olmasın sakın? :)

Eksik falan anlamış değilim. Zaten ortada daha derinlemesine anlaşılacak, karmaşık bir allamei cihan yok. Sadece birbiriyle çelişen sözler söylemeyi marifet sandığınızı çelişkilerinizi göstererek ortaya döküyorum..

Önce dedin ki, mükafat umarak ibadet yapmak günahtır, müslüman ibadetini kendi çıkarı için değil, Allah rızası için yapar. Ve ekledin, zaten böyle yaptığı zaman çok daha büyük mevkilere çıkar..

Eee, ne oldu bu? İstemiyorum, yan cebime koy..

Turnusol kağıdı da yukarıda sorduğum soru.. Madem Allah rızası için ibadet yapıyorsun, Allah seni sonsuza kadar sınamak için sana ibadet ettiğin halde azap verseydi, ibadet etmeyenlere de hiç dokunmasaydı hala ibadet eder miydin?

Diyorsun ki, böyle bir Allah adil değildir, ibadeti hak etmez. Allah'ın iradesine sınır mı koyuyorsun? Nereden biliyorsun belki öyle yapmasının da senin anlamayacağın bir hikmeti var? Olamaz mı? Bu arada Vilppu7 sormuş: adaleti de yaratan ve neyin adalet, neyin adalet olmadığını belirleyen Allah değil mi zaten? Sen ne gerekçeyle onu zaten onun yarattığı bir ölçütle yargılıyorsun. Diyor ki, ben ne yapıyorsam adalet odur.. Öyle değil mi? Allah'tan bağımsız olarak, yaratılmamaış, ezelden beri varolan adalet diye bir şey mi var da Allah ona uyduğu için adil oluyor?

Böyle birbirini tutmaz saçmalıklarla avutulup uyutuluyorsunuz. Mantığınızı da zerre kadar kullanıp ulan ne saçmalık bunlar diyemiyorsunuz. Oysa bu zırvalar o kadar çürük ki.. Mesnetsizlikleri bir yana, kendi içleride bile tutarsız. Bir soru ile kül olup gidiyorlar. Ama aklınızı kullanmak diye bir meziyetiniz olmadığı için kulağınıza üflenen kaval ne kadar saçma sapansa o kadar hoşunuza gidiyor.

Sevgili Deicide Şimdi hani biz arasıra bu yola başvururuz ya..Deriz ne biliyorsunuz bir hikmeti var yada allahın ne yaptığını sen mi bileceksin gibi hep yadırganırız...Bu iletide bundan farklı birşey görmüyorum..Ayrıca bir çelişki yok..

İllegalTM zaten konunun özü bu.. Eğer sizin dediğiniz doğruysa şunlar şunlar şöyle olmalıdır diyoruz.. Yani dediklerinizin doğruluğunu varsayıp, onalrdan çıkan sonuçları gösteriyoruz. Buna mantıkta reductio ad absurdum yani olmayana ergi denir.

Yeryüzündeki kötülüklerde hikmet olduğunu söyleyen siz değil misiniz? Her şeyde bir hikmet olabileceğini kabul etmiyor musunuz? Belki senin anlayamayacağın öyle bir hikmet vardır ki, Allah ibadet edenlere azap edecektir? Nereden biliyorsun böyle olmadığını? Belki senin ibadetinden razı olacaktır, razı olduğu şey budur ama yine de size azab edecektir.

Allah bize akıl vermiş.İbadete layık olan bir mabudu tanıyacak ilmi vermiştir.

Eğer ki allah bize bildirse

''Bana ibadet etmeyin ibadet edeni yakarım''

Bu şekilde sadistlik ve ''yarattığı adalet anlayışınada'' ters bir durum ortaya çıkacak.

Kul kendisine verilen adalet anlayışı ve akıl ile ilahın ibadete layık olmadığını anlayacak..

Tamam işte, siz o zaman Allah razı olsun diye değil, ödüllendileceksiniz diye ibadet ediyorsunuz. Ödüllendirmeyecek mabuda ibadet edilmez, çünkü o ibadete layık değildir dedikten sonra ödül için değil, Allah rızası için ibadet ediyoruz demek mantıksal olarak çelişiktir. İşte gösteriyorum size razı olup ödüllendirmeyeceği bir durumu. Madem rıza için ediyorsunuz ibadeti, ödül niye? Madem ödül için ediyosunuz, bunu neden Allah rızası diye kamufle ediyorsunuz? Kimi kandırıyorsunuz? Bizi mi, kendinizi mi, yoksa Allah'ı mı?!

Ödül var ibadet var, ödül yok rıza var, ibadet yok.. Eee, ne oluyor o zaman?!

Yani sizin getirmek istediğiniz noktaya varamayacaksınız.Siz şu sonucu baştan kurgulayıp baktınız için çelişki var sanıyorsunuz..

''Bir kul allahı sever ibadet eder.Ama allah dese ibadet edeni yakarım o zaman kul allahı sevmeye devam eder belki ama ibadet etmeyi cehennem korkusundan bırakır''

İşte böyle bir durum olmaz.Böyle bir ilahı aklı adaleti olan bir kul sevmez.

Dolayısıyla allaha sadece cennet ve cehennem için ibadet ediyorsunuz sahtekarlar gibi bir durum yok..

Demek ki Allah'ı Allah olduğu için değil, karşılığında ödül alacağınız için seviyorsunuz. Demiyor musunuz işte Allah ibadet ettiğimde bana ödül vermeyecekse, ceza verecekse sevmem diye?

Hem yukarıda sordum adalet var mıdır yoksa Allah tarafından mı yaratılmıştır diye. Yanıt vermemişsin. Allah'ın yaratmadığı ve Allah'tan bağımsız "Adalet" diye bir şey mi var da Allah onun kurallarına uyar, yoksa adalet zaten Allah her ne yaparsa o mudur? Yanıt nerede?

Bilmem anlatabildimmi..

Ayrıca olayı neden bu kadar büyütüp başka yerlere çekiyorsunuz?

Çok iyi anlatabildin de, sen kendi anlattıklarının mantıksal sonuçlarından habersizsin. Sen kendin anlamıyorsun ne dediğini.

Cevap verilecek tek basit bir soru var.

Bu adalet sisteminde bu düzene ve bu akılda bir kul Her türlü mükafatı gözden çıkarıp rabbine ibadet edebilir mi?

Ama dikkat her türlü mükafat gözünden çıkacak!

Bu bana sorulacak bir soru değil ki? Ben Allah'a da inanmıyorum, ibadete de.. Etmez tabi. Zaten bu koşulda etmediği, etmeyeceği için Allah rızası için değil, kendi çıkarını gözeterek ibadet ediyor. Efendim Allah rzası için ediyorum diye de kendini kandırıyor..

Link to post
Sitelerde Paylaş
iman edenle etmeyen ayrılsın diye. çalışkan ile çalışmayan ayrılması gibi. değerli ve değersiz ayrılmalı. sahibine itaat eden ile etmeyen ayrılmalı

bizim komşunun köpeği var.

adı çomar...

adam ne dese yapıyor it.

cennette ashabı kehfin köpeğiyle takılırlar artık. :lol:

Link to post
Sitelerde Paylaş
aklımı kullandım.hiçbirine bakmaya gerek duymadım.

senin allah niye böyle kendini inkar ettirecek akıl vermiş?

Ebubekir Sıddık 'lar ile Müseylemet-ül Kezzap 'lar arasındaki farkı belirlemek için inkar edebilecek irade vermiş... imtihan gereği kimseyi iman etmek zorunda bırakmamıştır...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hazır yakın bir başlık varken bende sorayım

Ya Muhammed başarısız olsaydı, ona kimse inanmasaydı

Son peygamber masalı yenidenmi yazılacaktı, başka bir peygamber ile?

Danışıklı döğüş kokusu alıyorum burda , herşey yazılmış çizilmişmidir nedir önceden!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...