Jump to content

Hammurabi İbrahim mi?


Recommended Posts

merhaba

konuya binaen daha önce açtığım konudan kısa bir aktarım yapmak istiyorum

Nihayet söylenebilecek bir şeyde Hind prensi olan rama ile İbrahim peygamber arasında hayat hikayeleri bakımından hayret edilecek bir benzerliğin bulunduğudur.

İbrahim peygamber babası tarafından evden uzaklaştırılmıştı.

O karısı sare ile birlikte mısıra gelip yerleşti.

Ahlaksız bir zalim olan mahalli hükümdar zor kullanarak ibrahimin zevcesini saraya aldırdı.

Fakat ilahi mucizeler sayesinde sare’nin ŞEREF VE HAYSİYYETİ muhafaza edildi.

Hatta bu hükümdarın kızı hacerinde(ismailin anası) dahil olduğu bir takım hediyelerle ibrahime dönü.

Tevrata göre İbrahim esasında ab-raham adını taşımaktaydı.neticede Allah(tevratın rabbi YEHOVA) ona ab-raham (milletlerin babası) lakabını vermişti.

Şimdi hind prensi ramayı okuyalım

Hind prensi rama babasının ikinci karısı üvey annesinin kışkırtmaları ile evden babası tarafından kovulmuştur.

Rama günlerini bir ormanda karısı ile geçirmekte iken Seylan hükümdarı karısı sita’ya aşık olur ve onu kaçırır.

Sitada ŞEREF VE HAYSİYYETİ'ni hükümdara karşı korur.

Daha sonra hindistana has bir imtihan ateşinden zarar görmeden geçmek sureti ile kurtuluşa erer.(ibrahimin hayatındaki nemrud ateşi ile mukayese edilmesi gerekir.

Brahmanların VEDA adında kitapları vardır bunları yazan Brahma yani tanrıdır

Suhufu İbrahim adı altında İbrahim peygambere ait kitapları kuran zikretmektedir

Kısacası Brahma ile İbrahim arasındaki benzerlik son derece ilgi çekmektedir

Kitabın adı:resulullah muhammed

Yazar: Muhammed hamidullah

Çeviri:doç dr Salih tuğ

Basım yeri ve tarihi: irfan yayın evi/1973

Sayfa :58

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=17902&hl=

sevgili rastaman

tesbitlerinizde haklısınız

bu konu büyük islam alimi muhammed hamidullah'ında dikkatini çekmiş hatta bu konuyu dikkate şayan olarak nitelendirip kitabına almıştır.

asıl çelişkili olan dikkate alınması geren nokta ise muhammed ile zerdüştün hayat ve felsefe benzerliğidir

şu konuya bakmanızı istirham ediyorum

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=20190&hl=

burada muhammed'den 1200 yıl evvel yaşamış olan zerdüştün muhammed'le hayatlarının kesiştiği noktaları

göreceksiniz okuyacaksınız.

sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 years later...
  • İleti 46
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

İbrahim efsanesinin kökeni Sümer'e dayanıyor..İbrahim,Sümer'deki çoban Tanrısı DUMUZİ'dir..Dumuzi ve İnanna arasındaki efsane ile İbrahim ve Sara arasındaki benzerlikleri Muazzez İlmiye çığ İbrahim peygamber kitabında belirtmiştir..

Aynı kitapta İbrahim'in bir sabii olduğu da yazar..Yani İbrahim hanif filan değildir..Haniflikte tartışmalı bir konudur ve bana göre böyle bir şey yoktur..Hanifliğin olmadığını birçok kişi de söylemektedir..İbrahim'in sabii olduğu Turan Dursun söylemiştir..

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee:Hz.İbrahim Firavun'du

İki Fransız araştırmacı (doğrulanırsa sadece eski Mısır ve Yahudi tarihini değil, binlerce yıllık geçmişe dayanan siyasi iddiaları da değiştirecek) müthiş bulgulara erişti:

Mısır'dan kovulan Yahudiler aslında tek tanrılı Mısırlılar'dı ve anavatanları Yukarı Mısır'dı.

Hz.İbrahim, Mısır'ın ilk tek tanrılı Firavun'u, Nefertiti'nin kocası Ahenaton'un kendisiydi.

Tevrat'ın anlattıkları doğru ancak adı geçen Yahudi büyükleri Mısır asilleriydi.

Hz. Musa ise, daha sonra 1.Ramses adıyla Firavun olacak Mısırlı bir generaldi.

İKİ Fransız araştırmacı sadece bilim dünyasını değil, tarihi değiştirecek, Ortadoğu'da dengeleri altüst edecek bir iddia ortaya attı: İbrahim Peygamber aslında Mısır'ın tek tanrılı ilk firavunu Ahenaton'dan başkası değildi. Ve Mısır'dan kovulan ve İsrail'e dönen Yahudi kavmi de, Ahenaton'un tek tanrılı dinini benimsemiş Mısırlılardı.

Yahudi kökenli iki Fransız bilimadamı, Roger ve Messod Sabbah 20 yıl süren çalışmalarını bir kitapta topladılar.

Bugün Hz.Musa'nın bir Mısırlı olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Yahudi tek tanrıcılığının Aton dininin devamı olduğu da yeni bir iddia değil.

YAHUDİLER ASLINDA MISIRLI

Ancak, Mısır tarihini ve kayıtlarını inceleyen uzmanlar şimdiye kadar Hz. İbrahim'in, Yusuf'un veya Musa'nın izine rastlamadılar. Daha da anlaşılmaz olanı, Eski Ahit'e göre 430 yıl boyunca Mısır'da yaşayan, 210 yıl köle olarak tutulan onbinlerce Yahudi'den Mısır tarihi nasıl olur da hiç bahsetmez? Firavun'dan kaçan binlerce Yahudi köle Kenan bölgesine, yani Firavun'un topraklarına nasıl, korkusuzca yerleşebilmiştir? Niçin Mısır'da tek bir Yahudi mezarı, bir mezar taşı, bir duvar yazısı veya bir mektup bulunamamıştır?

Messod ve Roger Sabbah bu ‘muammaları’ çözmeyi başardılar.

Tevrat'ta anlatıldığı şekliyle, Yahudiler'in Mısır'dan Musa'nın önderliğinde kaçışının hiçbir tarihi kaydı yoktur; çünkü Yahudi tarihinin ‘Yahudiler’in Göçü' diye verdiği olay, Ahet-Aton kentinde yaşayan tek tanrılı Mısırlılar'ın Firavun Ai tarafından sürülüşünden başka birşey değildir.

Mısır'ın ilk tek tanrıya inanan firavunu Ahenaton'un ölümünden sonra, Firavun Ai Ahenaton'un başkenti Ahet-Aton (şimdiki Tell el-Amarna) halkını sınırdışı etti. Böylece tek tanrıcılığı Mısır'dan atmış oldu.

Ancak, tek tanrıcılık yok olmadı. Ahet-Aton halkı Sazlıklar Denizi'ni aşarak Sina Çölü'ne geçti. ‘Denizin yarılması’ efsanesi de Mısır mitolojisinde yer alan ‘Anadeniz’in Firavun tarafından ikiye açılması' efsanesinden farklı birşey değildir. Filistin'in Kenan bölgesine yerleşen Mısırlı rahipler ve asillere ‘Firavun’a (yani Ahenaton'a) tapan' anlamına ‘Yahud’ adı verildi. Yahudlar, burada Yahuda Krallığı'nı (Yuda) kurdular.

Yani Tevrat'ta adı geçen Hz. İbrahim, Sara, İshak, Rebeka, Yakup, Israil, Laban ... hepsi aslında Mısırlı asillerdi. Böylece, iki araştırmacının çalışmaları sonucunda ‘kimin kim olduğu’ da ortaya çıkmış oluyor:

Hz. Musa, ileride Firavun 1. Ramses adıyla tahta geçecek olan Mısırlı general Mose (Ra-Messu) idi. Yuşa (Musa'nın halefi) ise Musa'nın büyük oğlu.

Ve en önemli bulgu, bugüne kadar çözülememiş sır da ortaya çıktı :

Hz. İbrahim, Firavun Ahenaton’dan başkası değildi. (Müslüman Mısırlılar bugün bile bu firavundan ‘Ahenaton Aleyhisselam’ diye söz ederler.)

Bu bulgular doğruysa, sadece 3500 yıl öncesine ait tarih yeniden yazılmayacak. Yahudiler'in anavatanının Filistin değil, Mısır'ın Yukarı Nil kıyıları olduğunun ortaya çıkmasıyla, yakın tarihe bakış da gözden geçirilecek.

ORTAK ATAMIZ AHENATON MU

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Harran'da Nisan ayında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile ortaklaşa düzenlediği seminerde ‘Ortak Atamız’ olduğu dünyaya ilan edilen İbrahim Peygamber, iddiaya göre, Mısır'ın tek tanrılı firavunu Ahenaton'dan (MÖ 1372-1354) başkası değildi.

Amenofis IV, MÖ 1372'de firavun oldu. Nefertiti'nin kocasıdır. 1366'da başkentini Teb'den yeni inşa edilen Ahet-Aton'a (bugünkü Tell El-Amarna) taşıdı. Adını ‘Kürenin (Güneş) beğendiği’ anlamına gelen Ahenaton şeklinde değiştirdi. Atalarının çok tanrılı Amon dinini reddederek, tek tanrılı evrensel Aton dinini resmi din ilan etti. Yerine geçen firavunlar tek tanrılı dini silerek ve yeni başkenti yıkarak Amon kültüne geri döndüler.Bunların tarıhlarıda kendileri gibi karışık,bulaşık CENEBET birşeyler.Şu ortadoğuya bir bakın kafasında uS taşıyan Yahududan gayrı kimse varmı?Dedeniz

Link to post
Sitelerde Paylaş
İşte böyleee:Hz.İbrahim Firavun'du

Bir kısım insan İbrahim'i Mısır'a,bir kısım insanda İbrahim'i Hindistan'a bağlamaya çalışıyor..Bu bana pek tutarlı gelmiyor..Niye İbrahim Mısır'lı bir firavun veya rahip,hintli bir keşiş veya rahip olsun?!

Eğer ortadoğuda/mezopotamyada köklü bir tarih olmasaydı,İbrahim'in Mısırlı veya Hintli olması değerlendirilebilirdi ama böyle bir şey yok..İnsanlık tarihi İbrahim'in evi sayılan yerlerde başlamış..İlk tarımın yapıldığı,ilk yerleşim yerlerinin kurulduğu,ilk devletlerin yaratıldığı,ilk dinlerin yayıldığı topraklar, İbrahim'in yaşadığı lanse edilen topraklardır..Bu topraklardaki bu eşsiz tarihi es geçemeyiz..

Bunun haricinde ciddi argümanlarda var tabi..Mesela İbrahim'in atalarının Harran civarında yer adları olarak tespit edilmesi..

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee

Sevgili Nolan.

Asıl şaytan İbrahim aslında,yemedigi herze galmamıştır.

Zıplamadığı yer ,yapmadığı yamukluk,dolandırmadığı

Fravun

Kıral

Bey

Ağa galmamış.

Üstelikte kızgardaşıyla evlenmiş müslümenlerin bu ulu peygemberi.

Gene bu ZİBİDİNİN yakın hısımıULU vede ZERHOŞ üsdelükte sulu ŞARAPCI Lut,u gızları güye gandırıp şarap içirmişler sonrada yatmışlar babalarının altına ver Allahım ver güye sarhoşmuş yapmış ama ne yaptığı bilmemiş.Ne biçim kız yetiştirmişki babasının altına yatıyor.

Sarhoş adamın ..kalkarmı.Sonra Lutun Allahı niye melek göndermemiş acaba..Bunların Allahlarıda kendileri gibi olakı.

Arabın yaratacağı Allahtan hayır gelirmi.Öyle Allaha böyle peygember.Böyle peygembere böyle kıtap.

Nolancığım,sen deyünki tarıhın gelişmesine en müseyit vede sulak erezi ortadoğuda.

Sor şu YALANKARLARA Abraham dümbelegi mekkeye 1000km bülem yanaşmayan adam nasıl yaparmış KABEYİ.Henki belgeye dayanarah yazıylar Abrahamovicin KABAYI yaptığını?

Ben deyimmi bu müslüler kendileri yaparlar dönüpde taparlar.Allahlarınıda tam kendilerine göre yeratmışlar.Bunların endürüstü İBO.Onunda nasıl bır iki ayahlı olduğu MELÜM.Onu bunu suçlayan müslümenler önce peygemberlerinin hekeyesini kendilerinden olmayanlardan okumalıdırlar.Kendilerinden olan dincilerin TEK BİR doğruları yoktur.

Var deyene HÖDİRİ MEYDEN. :D :D .

Nolan güzel konular bulup güzel yazılar yazıyorsun eline sağlıh.

Yalnız benim bazı yazılarım siliniyür.Kim siliyür bulamadım.

Böyle giderse dönmemek üzre bu sefer bu forma kal sağlıcahla deycem sanırım.

Tolonbeg

Tolonbeg

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee

Sevgili Nolan.

Asıl şaytan İbrahim aslında,yemedigi herze galmamıştır.

Zıplamadığı yer ,yapmadığı yamukluk,dolandırmadığı

Fravun

Kıral

Bey

Ağa galmamış.

Üstelikte kızgardaşıyla evlenmiş müslümenlerin bu ulu peygemberi.

Gene bu ZİBİDİNİN yakın hısımıULU vede ZERHOŞ üsdelükte sulu ŞARAPCI Lut,u gızları güye gandırıp şarap içirmişler sonrada yatmışlar babalarının altına ver Allahım ver güye sarhoşmuş yapmış ama ne yaptığı bilmemiş.Ne biçim kız yetiştirmişki babasının altına yatıyor.

Sarhoş adamın ..kalkarmı.Sonra Lutun Allahı niye melek göndermemiş acaba..Bunların Allahlarıda kendileri gibi olakı.

Arabın yaratacağı Allahtan hayır gelirmi.Öyle Allaha böyle peygember.Böyle peygembere böyle kıtap.

Nolancığım,sen deyünki tarıhın gelişmesine en müseyit vede sulak erezi ortadoğuda.

Sor şu YALANKARLARA Abraham dümbelegi mekkeye 1000km bülem yanaşmayan adam nasıl yaparmış KABEYİ.Henki belgeye dayanarah yazıylar Abrahamovicin KABAYI yaptığını?

Ben deyimmi bu müslüler kendileri yaparlar dönüpde taparlar.Allahlarınıda tam kendilerine göre yeratmışlar.Bunların endürüstü İBO.Onunda nasıl bır iki ayahlı olduğu MELÜM.Onu bunu suçlayan müslümenler önce peygemberlerinin hekeyesini kendilerinden olmayanlardan okumalıdırlar.Kendilerinden olan dincilerin TEK BİR doğruları yoktur.

Var deyene HÖDİRİ MEYDEN. :D :D .

Nolan güzel konular bulup güzel yazılar yazıyorsun eline sağlıh.

Yalnız benim bazı yazılarım siliniyür.Kim siliyür bulamadım.

Böyle giderse dönmemek üzre bu sefer bu forma kal sağlıcahla deycem sanırım.

Tolonbeg

Tolonbeg

aman tolon dede....dur hele nerelere gidecen aman ha.....buralarda sana iyice alıştık...seni görmeden olmaz buralarda...ille de giderim diosan söle de nereye gidecen.....gelek görek nerelerde olacaksan :)

getme bi yere ha... kal burda...lazımsın sen burda bizlere :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Nolan güzel konular bulup güzel yazılar yazıyorsun eline sağlıh.

Yalnız benim bazı yazılarım siliniyür.Kim siliyür bulamadım.

Böyle giderse dönmemek üzre bu sefer bu forma kal sağlıcahla deycem sanırım.

Ben sizin mesajınızı hiç silmedim ama ilk defa bu mesajınızdaki bir kelimeyi sildim..Sarhoş adamın dedikten sonra yazdığınız kelimeyi :)

Sansür uygulamıyoruz bu forumda..Bunu bilin lütfen..Sadece hakaret-ağır argo-aşağılama-küfür olduğu zaman müdahale ediyoruz..

İbrahim'in yaşadığı gerçekten tartışılır..Çünkü İbrahim hikayesi,binlerce sene evvel var olduğu söylenen Dumuzi'ye çok benziyor..Ayrıca Ugaritlerin Kret efsanesi de İbrahim efsanesine çok benziyor..Mısır'la veya hindistan'la da bağlantı kuranlar oluyor..Şimdi bu kadar varlığı tartışılan ve efsanelere konu olan bir ismin,Kabe'yi yaptırdığını söylemek doğru olmaz..Bir kere İbrahim'in Kabe'yi yaptırması mantıksız..Hangi nedenle böyle bir işe kalkışacak?

İbrahim Sabii deniliyor..Sabiilerin bir mabedi var mı bilmiyorum ama bu insanların namaz kıldığı biliniyor..Bu bakımdan İbrahim'in Kabe'yi yaptırdığı iddia edilebilir ama işte sorular burada başlıyor..Muhammed öncesinde o coğrafyada yaşayan insanların taşa/taşlara taptıkları biliniyor ve bu taşların etrafında tavaf ettikleri de..Kabe'de bir taş olduğuna ve etrafında insanların döndüğüne göre,İbrahim'in bu taşa tapma(fetişizm) merasimi için Kabe'yi yaptırması hiç mantıklı değil..Ayrıca sabiilerin yıldızlara tapan insanlar olduğunu hatırladığımızda da,İbrahim'in taşla/mabedle alakasının olmadığı söylenebilir..Muhtemelen bu insanlar,yıldızlara/güneşe/aya doğru yönelerek namaz kılıyorlardı..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eski üyelerin bunla ilgili yazıları var ve hala bir sonuca bağlanılabilmiş değil.Bazıları yaşamadı diyor bazıları ise yaşadı diyor.

Ben soruyorum:"Hz İbrahim'in yaşadığını söyleyen tarihçiler var mı?"

Ayrıca bu konu tartışmalı ise neden hala çoğu alanda Hz İbrahim Hz Musa gibi varlığı ve kimliği tartışmalı tarihi kişiler varmış gibi kabul ediliyor?

tarihinde Magiani tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

hz ibrahim yaşamıştır. Zaten mezarıda var.......

isa gibi göğe uçtu yere indi cart curt değil.......vs............

büyük ihtimal yaşamıştır çünkü kurban kesme adetinin ibrahimden geldiği söylenir......

Bu verilere göre yaşamıştır büyük ihtimalle.....

Link to post
Sitelerde Paylaş

hz ibrahim yaşamıştır. Zaten mezarıda var.......

isa gibi göğe uçtu yere indi cart curt değil.......vs............

büyük ihtimal yaşamıştır çünkü kurban kesme adetinin ibrahimden geldiği söylenir......

Bu verilere göre yaşamıştır büyük ihtimalle.....

Hayir, Tanrilara kurban kesme olayi herzaman vardi. Ilk önce insanlari Kurban ederlerdi sonra Hayvanlarlan basladilar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eski üyelerin bunla ilgili yazıları var ve hala bir sonuca bağlanılabilmiş değil.Bazıları yaşamadı diyor bazıları ise yaşadı diyor.

Ben soruyorum:"Hz İbrahim'in yaşadığını söyleyen tarihçiler var mı?"

Ayrıca bu konu tartışmalı ise neden hala çoğu alanda Hz İbrahim Hz Musa gibi varlığı ve kimliği tartışmalı tarihi kişiler varmış gibi kabul ediliyor?

Konunuz buraya aktarıldı..

Muazzez İlmiye Çığ'ın ''İbrahim peygamber'' kitabında şöyle bir cümle var;

''Bilim adamlarına göre,İbrahim bir kabile başkanı ve aynı zamanda bir tüccar''

:)

İbrahim diye birisi yaşamamıştır ama Abram(abam-ram)ismi Mari metinlerinde bulunmuştur..Abram veya Avram isimli insan veya insanlar yaşamıştır ve bu insanlar Sami kökenli Amoritlerdir..

Bize lanse edilen İbrahim perygamber diye birisi kesinlikle yaşamamıştır ama..!

Ayrıca Nemrut isminde de bir kral yoktur..

Tevrat ve Kuran'da yazanlar tamamen efsane..Benzer efsaneler diğer toplumlarda da vardır..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konunuz buraya aktarıldı..

Muazzez İlmiye Çığ'ın ''İbrahim peygamber'' kitabında şöyle bir cümle var;

''Bilim adamlarına göre,İbrahim bir kabile başkanı ve aynı zamanda bir tüccar''

:)

İbrahim diye birisi yaşamamıştır ama Abram(abam-ram)ismi Mari metinlerinde bulunmuştur..Abram veya Avram isimli insan veya insanlar yaşamıştır ve bu insanlar Sami kökenli Amoritlerdir..

Bize lanse edilen İbrahim perygamber diye birisi kesinlikle yaşamamıştır ama..!

Ayrıca Nemrut isminde de bir kral yoktur..

Tevrat ve Kuran'da yazanlar tamamen efsane..Benzer efsaneler diğer toplumlarda da vardır..

bu forumda çok şey öğreniyorum.....

Öğrendiklerimden sonra nihat hatipoğlunun yalanlarını dinleyince o adam boğacak gibvi oluyorum

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hiç bir tane peygamber denilen adamın yaşamış olduğuna dair en küçük kanıt yoktur. Eski ayları kırpıp yıldız yaparlar. Önce gök gürültüsünden, rüzgardan, yanardağdan, yağmurdan, fırtınadan tanrılar üretmişler. Sonra bu eski tanrıların da kimini melek, kimini cin, kimini peygamber yapmışlar. Küllisi uydurmanın hası... Eskilerin masalları.

Kuranda doğru olarak yazılan sözler sadece müşriklerden aktarılan sözlerdir. Bu eskilerin masalları sözü de şahane bir müşrik klasiği. Adamların çok doğru belirlemelerini tebrik ediyorum. Kuran bu çok doğru müşrik sözlerini aktarmakla ancak faydalı bir hizmet yapabiliyor!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...

Rastaman'ın fikirlerine katılıyorum. Gecesi ve gündüzü genelde bulutsuz, açık havalı bir coğrafyada, yıldızlara bakarak yön bulmanın imkanıyla 3,000 - 4,000 km. yol güvenle yürünebilirdi. Hammurabi ile İbrahim arasındaki bağlantı, Babil'den başlaması mantık olarak oturuyor. Şimdiye değin hiçbir tarihi döküman yazılmamış ve yayınlanmamış olması bana ilginç geldi ve ben de ufak bir harita hazırladım;
1- Hammurabi
2- Abraham
3- İbrahim
4- Brahma
şeklinde yol alındığını gösterir bir harita. 

14344809_1662990877362197_10682411823212

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 03.05.2009 at 01:58, Bilge Atun Uguk yazdı:

İbrahim şahıs değil sıfattır ; Av-Ram , kozmik bilgiye sahip olan demektir.

Akhenaton 'da Musa dır.

Av ibranice de baba demek bir kere avram da yüce baba sonradan avraham oldu o da Çokların babası demek ne alaka kozmik bilgi falan deli falan misin?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Engse Hohol,
Hammur abi, Brahma'dan yaşlı değil, Brahma'dan daha genç.
Brahma ve Büyük Sargon daha yaşlılar HammurAbi'mizden.
Brahma adlı Hindu yaratılış tanrısı, Büyük Sargon ile yaşıt.
Büyük Sargon, adı gibi büyük.
Hammurabi, Büyük Sargon dan ve Brahma dan 523 yıl sonra domuş.

Tarihte Akad Kralı Büyük Sargon, Doğum MÖ 2334 - Ölüm MÖ 2279 Akad, Irak.
Babilin altıncı Kralı Hammurabi, Doğum MÖ 1811 - Ölüm MÖ 1750 Babil, Irak.

İbrahim o dörtlüde en genç olanı.
Tarihte Hz İbrahim, Ölümü MÖ 1600 Kenan Filistin.
Hammurabi, MÖ 1750'de öldükten 150 yıl sonra, MÖ 1600'da Hz İbrahim ölmüş.

Hz İbrahim 175 yıl yaşamış, yani Hz İbrahim MÖ 1425 yılında doğmuş ve Hammurabi MÖ 1811'de doğmuş.
Hammurabi ile İbrahim arasında doğum yılı olarak erkenlik - gecikmelik 386 yıl fark var!
Hammurabi ile İbrahim arasında ölüm yılı olarak erkenlik - gecikmelik 150 yıl fark var!

Hammurabi ile İbrahim'in aynı insan olmalarına aklımın yatmasına rağmen tarihi hesaplar tutmadığını gösteriyor.
Doğumlarında 386 yıl, ölümlerinde 150 yıl fark var. Burada Hammur abimiz, ibrahim'den daha yaşlı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Değerli Boyla Kutlug; Size göre İbrahim'i Brahma kültüründen kotarıp ortadoğu'ya Sargon mu getirdi? Ve aşağıdaki şekliyle doğum tarihlerine göre hazırladığım sıralama yörebinde\hakkında ne düşünüyor sunuz?
1- Brahma ve Büyük Sargon MÖ 2334
2- Hammurabi MÖ 1811
3- Abraham MÖ 1425
4- İbrahim MÖ 1425

14264261_1663212727340012_72030105760472

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet. Saat yönü tersi doğru yapılmış bir sıralama olur ancak kim bilebilir ki? Brahma'nın başlangıç tarihi olarak Vedalar kanıt alındığı için Brahma'nın varlığına delil en eski Vedalar, milattan önce 2000 yıllarından kalma... Milattan önce 1400 ve mö 500 yıllarından kalan Vedaların bölümüleri de var. Hinduizm'de Rişi - peygamber, ilahi dinlerdeki peygamberlere gibi algılanmadığı için 1500 yıllık 1900 yıllık zaman periyodunda tamamlanan Vedalar, çelişki olarak addedilmezler. Geniş zaman periyodunda yazılmış vedalarda, kurandaki gibi saldırgan ayetler olmadığı için ne şekilde yazılmış olursa olsunlar, Vedaların hazmedilmesi hindular tarafından zor olmuyor. Özet olarak Vedaları şöyledir; Vedalar 4 bölümdür.

1-Rigveda 2- Samaveda 3-Yajurveda 4-Atharvaveda.

Veda'ların ilk bölümü Rigveda, aynı zamanda en eski ve en önemli bölümdür. MÖ 2000 yıllarından kalmadır.
Veda'lardan 2.bölüm Samaveda kurban esnasında söylenan ilahileri içerir. Ayinsel melodiler vedası olan samaveda sesli okunur.
Veda'lardan 3.bölüm Yajurveda MÖ 1500 - MÖ 500 yılları arasında yazılmıştır. Özellikle kurban ayinleriyle ilgili formüller ihtiva eder. Kurban esnasında mırıldanarak okunur.
Veda'lardan 4. ve son bölüm Atharvaveda evren ile ilgili dualar içerir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...