Jump to content

MİTOLOJİK ve DİNİ FİLMLER


Recommended Posts

İçeriğinde mitoloji ve dini konular hakkında her türlü bilgi/sahne bulunan filmleri bu konuya eklemeye çalışacağım..Tek bir mesajda tüm filmleri yazamıyacağımdan,kısım kısım ekleme yapacağım..Bazı filmler bütünüyle din ve mitoloji ile alakalı olabileceği gibi,bazı filmlerinde içinde bir bölüm bu konulara ayrılmış olabilir..Yani,eklemiş olduğum bazı filmler bu başlığa layık gibi görülmeyebilir ama o film izlenirse,mutlaka dine/inanca/tanrıya/mitolojiye dair konuların işlendiği görülecektir..

Başlıyorum;

http://www.imdb.com/title/tt0049833/

http://www.sinemalar...lm/4510/on-emir

on-emir-1.jpg

Film Özeti

Musa henüz bir bebekken terkedilmiştir. Onu paçavralar içinde bulup Mısır sarayına getiren kişi Firavun'un kızkardeşinden başkası değildir. Sarayda bir prens olarak yetişen Musa, iyi yürekliliği ve adaleti ile kısa zamanda çok sevilir ve tahtın mirasçısı olarak görülmeye başlanır. Erkek kardeşi Ramses'e gelince, o hem gelecekteki hükümranlık payesini hem de aralarındaki bir başka çekişme konusu olan Prenses Nefertiti'nin kalbini Musa'ya bırakmaya niyetli değildir.

Musa gerçek kökenlerinin İsrailoğularına dayandığını öğrendiğinde, ülkede haksızlığa ve kötü muameleye maruz kalan, köle hayatı yaşayan bu kavmi koruyup kollamaya karar verir. En sonunda onlarla birlik olup Mısır'ı terkeder. Bunlar olurken Tanrı tarafından gelen 10 Emir ile birlikte peygamberlik makamına layık görülür. Kavmiyle birlikte tüm engelleri aşar ve bir çok kutsal metinde anlatıldığı gibi Kızıl Denizi yararak halkını karşıya geçirir. Firavun'un ordularını ise yıkım beklemektedir

***************

http://www.imdb.com/title/tt1535970/

http://www.sinemalar...ayatinin-secimi

hayatinin-secimi-1338797356.jpg

Film Özeti

Köktendinci bir Hıristiyan ile bir ateist arasındaki felsefe savaşı. İstendiğinde ölümcül bir savaşa dönüşebilen düşünceler. Sonuçta, inançlı olanla bu eksikliği bir deneme olarak gören, inançsızlığa inanan kişi çok yüksek bir binanın uç kısmında mı her şeyi çözecektir?

Sonrasında, kendi hayatı ile bir başkasının hayatı arasında bir seçim yapması gerekirse ne olacaktır? Bunun için ya bir saati kalmışsa! Ölümden sonra, ahirette, iman olmadan, böyle bir kurban yeteneğine sahip olacak mıdır?

*************************

http://www.imdb.com/title/tt0052618/

http://www.sinemalar...lm/1434/ben-hur

Ben-Hur.jpg

Film Özeti

Judah Ben Hur zengin yahudi bir prenstir. Bir gün çocukluk arkadaşı Messela ile buluşup konuşurlar ve hasret giderirler. Bu konuşmaların sonunda iki taraf siyasi fikirlerini ortaya döktüklerinde tartışmaya başlarlar. Ben Hur arkadaşına hiç bir koşulda destek vermeyeceğini söyler. Bunun üzerine arkadaşı Messela onu kürek mahkumu olarak sürgüne gönderir. Zengin hayatına veda eden prens bu olay üzerine intikam yemini edecektir.

************************

http://www.imdb.com/title/tt0063442/

http://www.sinemalar...lar-cehennemi-i

Maymunlar-Cehennemi-I-1310886974.jpg

Film Özeti

Bir grup astronot, çok uzun bir yolculuğun sonunda uyanarak, bilinmeyen bir gezegene iniş yapar. Burada konuşmayı bilmeyen ilkel mağara insanları ile, konuşan, avlanan, adeta insanla yer değiştirerek medeniyet kurmuş maymunlar yaşamaktadır. Grup dağılır, astronotlardan George Taylor (Charlton Heston), insan avcısı maymunlar tarafından esir edilir. Üzerlerinde deney yapılacaktır ki, maymunlardan Dr. Zaius, esir Taylor'ın konuşulanları anlayan, 'maymunlar kadar zeki' bir insan olduğunu fark eder. Bu durumun yerleşik inançlara ters düşüp evrim kuramını altüst edeceğini düşünen tutucu doktor, olan biteni görmezden gelir. O esnada devreye idealist ve sempatik Cornelius (Roddy McDowall) ile Dr. Zira (Kim Hunter) girerek Taylor'ı korumaya çalışırlar. Diğer arkadaşlarını bulmak ve esaretten kurtulmak isteyen Taylor, çıkan bir kargaşadan faydalanarak güzel Nova'yla beraber kaçmaya başlar.

**************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt1510938/

http://www.sinemalar.com/film/152129/the-sunset-limited

The-Sunset-Limited-1298028852.jpg

Film Özeti

Cormac McCarthy'nin oyunundan uyarlanan bu film, ten renklerine göre Beyaz ve Siyah denilebilecek iki karakterin etrafında döner. Siyah dindar bir Hristiyan, Beyaz ise ateist bir profesördür. Film Siyah'ın Beyaz'ı, bir trenin önüne kendisini atmaya çalışmasından kurtardığını öğrenmemizle başlar. Film boyunca bu ikili tanrının varlığı yokluğu, hayatı yaşamanın anlamının olup olmadığı, insanın kötülüğü, her şeyin geçiciliği gibi konularla ilgili bir tartışmaya koyulurlar

***************

http://www.imdb.com/title/tt0074896/

http://www.sinemalar.com/film/947/cagri

Cagri-1299759664.jpg

Film Özeti

6. yüzyılda Mekke.İslam tarihçilerininin Cahiliye Devri olarak anmaktan hoşlandıkları dönemdeyiz. Şehrin ileri gelenlerinin Mekke'yi köleliğin alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin pençesinde acımasızca yönettiği rivayet ediliyor. Kız çocukların yeni doğduklarında diri diri gömüldüklerinin anlatıldığı acımasız bir dönem. Böyle karanlık bir çağda Hz. Cebrail tarafından ziyaret edilen Hz.Muhammed, insanları tek bir Tanrı'ya tapmaya davet ediyor ve şehre hükmedenlerin vahşi metodlarına karşı çıkıyor.

Hz. Hamza rolünde izleyiciyle buluşan Anthony Quinn, bu film ve daha sonra rol alacağı Çöl Aslanı Ömer Muhtar filmleriyle Türkiye'de ve Müslüman ülkelerde büyük bir seyirci kitlesi tarafından tanındı.

*******************

http://www.imdb.com/title/tt0053946/

http://www.sinemalar.com/film/13288/maymun-davasi

Maymun-Davasi.jpg

Film Özeti

Bertram Cates yobaz bir Güney kasabasında Evrim Teorisi’ni öğreten bir biyologdur. Bu, dinci toplulukta büyük bir histeri yaratır. Hatta çok ünlü aşırı dinci bir avukat olan Matthew Harrison Brady savcılık yapmak üzere küçük kasabaya gelir. Ama öte yandan aynı derecede ünlü avukat Henry Drummond onu savunmaya karar verir.

********************

http://www.imdb.com/title/tt1456472/

http://www.sinemalar.com/film/155129/habemus-papam

Habemus-Papam-1302378318.jpg

Film Özeti

Hikâye, yeni seçilen bir Papa ile onun terapisti arasındaki ilişkiyi anlatıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt0318411/

http://www.sinemalar.com/film/2301/gunahkar-rahibeler

Gunahkar-Rahibeler.jpg

Film Özeti

1964'te İrlanda'da 3 genç kız, aileleri ve kilise tarafından acımasız ve insanlıkdışı Magdalene Manastırı'na gönderilirler. Burada suçlarının cezasını çekeceklerdir. Suçları bekar bir kadın olmak, güzel olmak, saf olmak, çok zeki olmak ya da sessiz kalmak istemeyen bir tecavüz kurbanı olmaktır.Günahları için çalışmaları gereklidir... Yılda 364 gün ve karın tokluğuna! Üstelik başlarına hiç ummadıkları şeyler gelecektir.Genç kızlar, bu mezalim karşısında isyan ederler. Ama köleden başka bir şey olmadıkları bu cehennemde, zafer kazanmaları mümkün müdür? En ufak bir umut ışığı olmayan ortamda, hiddetin kemirdiği genç bedenlerin tek hayali firar etmektir.İddialara göre filmde anlatılanlar hiç de gerçekdışı değil. İrlanda'da son Magdalene Manastırı sadece 6 yıl önce 1996'da kapatıldı.2002 Venedik Festivali'nde skandal yaratan film, ve yönetmeni Peter Mullan, Vatikan'da tüm şimşekleri üzerine çekti...

****************

http://www.imdb.com/title/tt0974014/

http://www.sinemalar.com/film/32736/creation

Creation.jpg

Film Özeti

Başrolleri Paul Bettany ile Jennifer Connelly'nin paylaştığı, Jon Amiel tarafından yönetilen film, Darwin'in 1859'da yayımlanan başyapıtı Türlerin Kökeni Üzerine adlı kitabını hazırlama sürecinde inanç ile bilimsel gerçeklik arasında ‘Tanrı mı, evrim mi? sorusu içinde yaşadığı ikilemleri ve 10 yaşındaki kızını kaybetmesinin öyküsünü konu ediyor.Bu yılki Toronto Film Festivali'nin açılış filmi olarak gösterilen Creation, halen ABD hariç dünyanın tüm büyük pazarlarına satılmış durumda. Filmin yapımcısı, Oscar ödüllü Jeremy Thomas, ABD'li dağıtımcıların filmi 'dindar Amerikan izleyici için fazla tartışmalı' bulduğunu ve reddettiğini açıkladı.Hıristiyan bakış açısının hâkim olduğu Amerika’da etkili movieguide.org adlı internet sitesinde, ‘öjenik’in (Fizik ve moral bakımlardan ileri nesiller yetiştirme bilimi) babası olarak adlandırılan Darwin’in ‘Irkçı, geri kafalı ve kitle katliamını meşru kılan 1800’lerin natüralistlerinden’ olduğu, ‘çiğ teorisi’nin doğrudan Hitler’i etkilediği ve ‘barbarlığın’ sorumlusu haline geldiği yazıyor.“2009'da Amerika'da durumun hala bu şekilde olmasına inanamıyorum” diye konuşan yapımcı Jeremy Thomas, Türlerin Kökeni’nin yayımlanmasından 150 yıl sonra bunların konuşulmasını ve Amerika'da pek çok kişinin hala Dünya'nın altı günde yaratıldığına inanmasını şaşırtıcı bulduğunu söyledi.

*******************

http://www.imdb.com/title/tt0455507/

http://www.sinemalar.com/film/40885/orada-olmayan-tanri

Orada-Olmayan-Tanri.jpg

Film Özeti

Dünya Güneş’in etrafında döner. Fakat bu hep böyle olmadı. Bir zamanlar Güneş Dünya’nın etrafında dönerdi. Yüzyıllarca bu görüş hakimdi. Aksi keşfedilene dek. Hatta birkaç yüzyıl sonrasında bile. Gösterilen hayli çabadan sonar Dünya Güneş’in etrafında dönmeye başladı. Hıristiyanlık Güneş Sistemi konusunda yanılıyordu. Ya başka konularda da yanılıyorsa?Daha gösterime girmeden Amerika’da ve dünyada tartışmalara yol açan ve muhafazakar kesimin tepkisini çeken bir belgesel. İsa nasıl 2 milyar insanın gözünde tanrı haline geldi? Acaba bu insanlar İsa’nın gerçek öğretilerini mi takip ediyor? Yoksa bir takım Hıristiyan gelenekleri başka kültürler ve dinlerden mi alınma? İsa gerçekten var oldu mu? Olduysa tam olarak ne zaman? Onunla ilgili bilgiler günümüze nasıl ulaştı ve bunlar sağlıklı bilgiler mi? Bunların ne kadarı gerçek, ne kadarı efsane? Bu bağımsız belgeselde İsa’nın hiç yaşamadığı iddiası, günümüz Hristiyanlığı ve Hristiyanlarına eleştiriler ve çocuklara verilen dini eğitimin tehlikeleri gibi konular işleniyor.

*****************

http://www.imdb.com/title/tt1186830/

http://www.sinemalar.com/film/25441/agora

agora-1346973406.jpg

Film Özeti

O, tarihin gördüğü en etkileyici ve ilgi çekici kadınlardan biriydi. Hem belinden aşağıya kadar uzanan sarı saçlarıyla göz kamaştıracak, nefes kesecek kadar güzel, hem de adını matematikçi, filozof ve astronom olarak tarihe yazdıracak kadar zeki bir kadın. Ve ne trajiktir ki ölümüyle bile unutulmayacak bir kadın. Üzerine çullanan onlarca erkeğin darbeleriyle son nefesini veren, cesedi sokaklarda sürüklenip, eti kemiklerinden midye kabukları yardımıyla ayrılan ama ne olursa olsun tarihin unutulmazları arasına giren bir kadın. Yani 45 yaşındayken bu dünyadan göçüp giden İskenderiyeli Hypatia.

Filmde Hypatia'yı Oscar ödüllü oyuncu Rachel Weisz canlandırıyor. Rol arkadaşları ise bir süre önce yaşama veda eden yönetmen Anthony Minghella'nın oğlu Max Minghella ile Oscar Isaac. İşte bu filmle bir kez daha hatırlanan İskenderiyeli Hypatia'nın trajik öyküsü.

*************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

http://www.imdb.com/title/tt1045778/

http://www.sinemalar.../10157/year-one

Year-One.jpg

Film Özeti

Komedi ustası Harold Ramis’in yeni çalışması Year One, klasik bir ilkel çağlar komedisi. Projede, iki kafadar ilkel köylerinden ayrılıp uzun bir yolculuğa çıkıyorlar. Film bu anlamda ilkel çağlarda geçen bir yol komedisi olarak tanımlanıyor.

*************

http://www.imdb.com/title/tt0120655/

http://www.beyazperd...ler/film-22214/

22214.jpg

Film Özeti

Uzun yıllar önce cennetten kovulup dünyaya gönderilen iki melek katolik kilisesine girip işlediği suçlardan arınmayı planlamaktadır. Böylece Tanrı'nın buyruklarına karşı gelerek günahlarını affettirip tekrar cennete girebileceklerdir. Eğer bu plan yolunda giderse iki melek Tanrı'nın kusursuz olmadığını, cennetin bir arka kapısı olduğunu kanıtlayarak tüm insanlığı ayaklandıracaktır. Ancak bu süreçte karşılarında var güçleriyle insanlığı bu felaketten kurtarabilecek bir ekip duracaktır. Yönetmen Kevin Smith’in Chasing Amy’den sonra gelen çok tartışmalı bu filminin başrollerinde Matt Damon ve Ben Affleck bulunuyor.

*************

http://www.imdb.com/title/tt1277737/

http://www.sinemalar...rayayi-taslamak

Sorayayi-Taslamak-1305906851.jpg

Film Özeti

Sahebjam arabası bozulduğu için izbe bir kasabada mahsur kalır. Burada Zahra adında bir kadına rastlar ve onunla sohbet etmeye başlar. Zahra yeğeni Soraya'nın hikayesini anlatmaya başlar.

*************

http://www.imdb.com/title/tt0079470/

http://www.sinemalar.../brianin-hayati

Brianin-Hayati-1281181022.jpg

Film Özeti

Brian adında bir bebek İsa'yla aynı gece doğdu. Büyüdü, büyüdü daha da büyüdü ve oldu Brian isimli bir oğlan. Brian adındaki oğlan büyüyünce Brian adında bir delikanlı oldu, kesinlikle Brian denen bir kız değildi.İngiliz komedisinin belkide en çok tartışmaya yol açan filmi Brian'ın Hayatı, İsa'yla aynı gece doğan köylü bir çocuğun uzun hikayesini anlatıyor. Hayatları kesiştikçe kahkalar yükseliyor.M.S 33 yılında geçen filmde sahte mesih Brian sizleri kahkahalara boğuyor. Efsanevi İngiliz komedi grubu Monty Python'ın gelmiş geçmiş en komik filmlerden birine imza attığı yapım.

************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt0808417/

http://www.sinemalar.com/film/715/persepolis

Persepolis.jpg

Film Özeti

Molla Devrimi sırasında yaşananları bir çocuğun gözlerinden anlatan PERSEPOLIS, eğlenceli olmayı başarabilen bir politik animasyon. Şah devriminin yıkılmasının ardından küçük Marjane ve ailesi sevinçle sokaklara dökülürler. Uzun süren sancılı bir dönemin ardından demokratik bir düzenin geleceğine inanan İranlıları karanlık ve zorlu bir dönem beklemektedir.

***************

http://www.imdb.com/title/tt1588337/

http://www.beyazperde.com/filmler/film-56826/

19767980.jpg

Film Özeti

1990'ların ortaları.. Mağrip'te, tanrının unuttuğu bir tepede bir manastır... Sekiz adet Fransız keşiş, Müslüman'ların yaşadığı bu topraklarda huzurlu bir şekilde hayatlarına devam etmektedirler. Ancak bu durum böyle devam etmeyecektir. Çünkü yabancılar fanatikler tarafından katledilmiştir ve olayın sesi ülke boyunca duyulmaya başlanmıştır. Artık keşişlerin iki seçeneyği vardır: Kaçmak ya da kalmak... Aralarında da konu üzerine büyük fikir ayrılıkları bulunmaktadır.

****************

http://www.imdb.com/title/tt1341167/

http://www.sinemalar.com/film/83349/dort-aslan

Four-Lions-1296546548.jpg

Film Özeti

Hepsi kendi çapında orjinal ve birbiriyle alakasız dört arkadaşın İngiltere'de kalkıştıkları cihad mücadelesi sırasında gerçekleşen trajikomik durumlarını anlatan film Christopher Morris'in ilk uzun metrajlı film olmasıyla beraber Sundance Film Festivalinde Jüri Özel Ödülünü kazanmıştır

******************

http://www.imdb.com/title/tt0756683/

http://www.beyazperde.com/filmler/film-133466/

133466.jpg

Film Özeti

John Oldman, bir üniversitede yaptığı tarih profesörlüğü görevinden ayrılıp başka bir yere taşınma kararı alır. Veda etmek için evine gelen profesör arkadaşları John’un taşınmasının altındaki nedeni merak eder.

Arkadaşlarının meraklı soruları üzerine gizemini korumaktan vazgeçen John, neden taşındığını açıklar: yaklaşık 14.000 yıldan beri yaşayan ve hiç yaşlanmayan bir ölümsüzdür. Ortaya attığı bu iddia arkadaşları tarafından sorgulanacak ve hepsi John’un delirmiş ya da kendilerini sınıyor ya da en kötüsü doğruyu söylüyor olma ihtimalleri arasında gidip geleceklerdir.

Düşük bütçeli ve tek bir mekanda çekilmiş olan Dünyalı, seyircisini de tüm film boyunca düşünmeye ve sorgulamaya iten, herhangi bir özel efekte ihtiyaç duymamış farklı bir bilim-kurgu.

*************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt0366578/

http://www.sinemalar.com/film/1854/hititler

Hititler.jpg

Film Özeti

Hititler zamanının en büyük askeri gücüne sahip, eski çağa damgasını vurmuş büyük bir imparatorluğun çarpıcı öyküsüdür. Bu belgeselde Hititlerin çarpıcı tarihi, röportajlar, çarpıcı çekimler ve gözkamaştırıcı animasyonlarla günümüze yansıtılıyor.

*****************

http://www.imdb.com/title/tt2597558/?ref_=nm_flmg_dr_6

http://sinematurk.com/film/7257-tanrilarin-tahti-nemrut-dagi/

915ca45477e203ffc8fb27a05062e734.jpg

Film Özeti

Ölümsüzlük peşinde bir kral…2000 yıl saklı kalmış antik bir mezar…Sırlarla dolu bir dağ…2000 yıl önce Kommagene Kralı Antiokhos Nemrut Dağı’nın zirvesinde kendisi için bir mezar anıtı yaptırmaya karar verdiğinden beri Nemrut Dağı gizemlerin ve iddiaların merkezi olmuştur.Bugüne kadar gün ışığına çıkmamış kazı filmleri tarihçi ve arkeologlarla röportajlar üç boyutlu bilgisayar animasyonları ve savaş canlandırmaları içeren Tanrıların Tahtı Nemrut Dağı eşsiz mezar anıtının ve yaratıcısı Kral Antiokhos’un hikayelerini anlatmaktadır. Dağı keşfeden ve burada kazı yapmış ünlü arkeologların anılarının da yer aldığı film Antiokhos ve Nemrut Dağı üzerine bugüne dek yapılmış en kapsamlı belgeseldir.

****************

http://www.imdb.com/title/tt0800320/

http://www.sinemalar.com/film/49953/titanlarin-savasi

Titanlarin-Savasi-1278071343.jpg

Film Özeti

Nihai güç için süren mücadele, insanları krallara karşı ve kralları da tanrılara karşı kışkırtmaktadır. Diğer taraftan, tanrılar arasındaki savaş da dünyayı yok edebilecek güçtedir. Bir tanrı olarak doğmuş, ancak insan gibi yetiştirilmiş olan Perseus, ailesini yeraltı dünyasının kinci tanrısı Hades'e karşı korumak konusunda çaresizdir. Kaybedecek hiçbirşeyi kalmayan Perseus, Zeus'un güçlerini ele geçirebilecek ve dünyaya cehennemi yaşatabilecek Hadese karşı, çok tehlikeli bir görevi yönetmeye gönüllü olur. Şeytanlarla ve korkunç canavarlarla olan savaşı kazanmanın tek yolu tanrı olarak güçlerini kabul etmek ve kendi kaderini çizmektir.

********************

http://www.imdb.com/title/tt0800369/

http://www.sinemalar.com/film/5351/thor-1

thor-18.jpg

Film Özeti

Kenneth Branagh’ın yönettiği ve Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston ile Stellan Skarsgard’ın oynadığı Thor serisinin 1. filmi, 29 Nisan 2011’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı. Hikâyenin merkezinde, düşüncesiz tavırlarıyla antik bir savaşı tekrar başlatan güçlü ama ve kibirli savaşçı Yüce Thor var. Thor, Dünya’ya sürgün ediliyor ve insanlar arasında yaşamaya mecbur bırakılıyor. Kendi dünyasının kötü adamı en karanlık güçlerini Dünya’yı istilâ etmek için yollayınca Thor, gerçek bir kahraman olmak için nelerin gerektiğini öğreniyor.

***************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt1981115/?ref_=tt_rec_tti

http://www.sinemalar.com/film/187287/thor-the-dark-world

thor-karanlik-dunya-1368694465.jpg

Film Özeti

Thor’un ilk yönetmeni Kenneth Branagh'dı ancak Branagh, ikinci filmde yöentmen koltuğuna oturmak istemedi ve ‘Game Of Thrones’un yönetmeni Alan Taylor Branagh'ın yerine geçti.Filmde Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Stellan Skarsgård ve Idris Elba gibi oyuncular yer alıyor. Tanrıların mücadelesi sürüyor. İlk filmde Thor'un güçleri babası tarafından elinden alınmıştı. Daha sonra Thor, kendisini yenilmez yapan çekicini yeniden kullanmaya ve kendi hükümdarlığı olan Asgard’a geri dönmeye hak kazanmıştı.

**************

http://www.imdb.com/title/tt0442933/?ref_=nm_flmg_act_12

http://www.sinemalar.com/film/1373/beowulf-olumsuz-savasci

Beowulf-Olumsuz-Savasci-1294696662.jpg

Film Özeti

Beowulf güçlü ve korkusuz bir savaşçıdır. Bütün şehirleri kana bulayan ve çıkardığı kaosla insanları terörize eden grendel'le başa çıkabilecek tek kişi beowulf'tur. Fakat grendel'i yenmek, kabusun bitmesine yetecek midir? İntikam duygusu ile yanıp tutuşan grendel'in annesi, grendel'den bile daha tehlikeli olacaktır. Oscarlı pek çok unutulmaz filme(geleceğe dönüş serisi, forrest gump, yeni hayat) imza atmış olan yönetmen robert zemeckis, Angelina Jolie, Anthony Hopkins, Robin Wright Penn, John Malkovich gibi başarılı isimlerden oluşan etkili bir kadroyla yeniden fantastik bir maceranın sularında...

**************

http://www.imdb.com/title/tt0332452/

http://www.sinemalar.com/film/584/truva

truva-1338909882.jpg

Film Özeti

On yıl süren ve bir medeniyetin çöküşüne neden olacak savaşı, Truva prensi Paris ile Isparta Kraliçesi Helen'in aşkı başlatır. Paris’in Helen’i kocası Kral Menelaus’tan çalması kabul edilemeyecek bir hakarettir. Aile onuru Menelaus’a yapılan bu yanlış hareketin kardeşi Agamemnon’a da yapıldığını öngörmektedir. Mikene Kralı olarak büyük bir güce sahip olan Agamemnon, Helen’i Truva’dan geri getirerek kardeşinin şerefini kurtarmak için kısa sürede Yunanistan’ın tüm ordularını bir araya toplar.

**************

http://www.imdb.com/title/tt0120616/

http://www.sinemalar.com/film/827/mumya

Mumya-1314619419.jpg

Film Özeti

Binlerce yıl önce Mısır'da, İmhotep baş rahibi ile firavunun gözdesi Anck Su Namun gizli bir aşk yaşamaktadırlar. Ancak sevgililer yakalandığında cezaları korkunç olur. Güzel kadın intihar eder, baş rahip ise Hom-Dai, yani Ölüler Şehri Hamunaptra'ya diri diri gömülmeye mahkum edilir. Korkunç ceza infaz edilirken, rahip geri döneceğine yemin etmektedir. 1923'te Amerikalı maceracı Rick, Hamunaptra'yı bulmak isteyen İngiliz kardeşlere rehberlik etmektedir. Kaypak Johnathan, hazinelerin hayallerini kurarken, Evelyn'in merakı ise tamamen bilimseldir. Üçlü bilmeden korkunç laneti uyandıracaklardır

**************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt0209163/

http://www.sinemalar.com/film/828/mumya-donuyor

Mumya-Donuyor-1313374617.jpg

Film Özeti

Rick O'Connell ile Evelyn'in Mısırlı rahip Imhotep'in mumyasıyla dehşet dolu karşılaşmalarının üzerinden tam 10 yıl geçmiştir. Artık evli bir çift olan Rick ile Evelyn'in üstelik 9 yaşlarında Alex adında, afacan mı afacan bir oğulları da vardır. Ancak kader bu maceraperest aileye yeni bir oyun hazırlamaktadır. Imhotep'in mumyası İngiltere'de bir müzede bazı güçler tarafından canlandırılmaya çalışılmaktadır. Öte yandan Mısır'da Imhotep'in azılı düşmanı bir başka savaşçı mumya binlerce yıllık uykusundan uyanmak üzeredir. Bu iki gücün savaşında O'Connell ailesinin beladan uzak durması hiç de kolay olmayacaktır.

*****************

http://www.imdb.com/title/tt0859163/

http://www.sinemalar.com/film/1537/mumya-ejder-imparatorunun-mezari

Mumya-Ejder-Imparatorunun-Mezari-1281865163.jpg

Film Özeti

Yeni filmin öyküsü Brendan Fraser ve Maria Bello’nun oynadığı iki temel karakter ve artık büyümüş olan oğulları çevresinde gelişiyor. Yeni filmde 10 yıl sonrası konu edildiği için, Fraser ve Bello’nun karakterlerinin oğulları 20 yaş civarında yetişkin bir delikanlı.

***************

http://www.imdb.com/title/tt0416449/

http://www.sinemalar.com/film/285/300-spartali

300-spartali-1.jpg

Film Özeti

Frank Miller’in grafik romanından uyarlanan “300”, M. Ö. 480 yılında geçen Thermopylae savaşını konu alıyor. Filmde Sparta Kralı’nın ordusu ile Pers ordusu arasında başlayan savaş tüm Yunanistan’ın Persler’e karşı birlik olmasını sağlar. Sparta Kralı Leonidas (Gerard Butler) ve emrindeki 300 Spartalının Pers Kralı Xerxes’in büyük ordusuna karşı duruşu başta ölümüne bir savaştır. Ancak bu durum dünyada ilk demokrasinin kuruluşuna da yardımcı olacaktır.

****************

http://www.imdb.com/title/tt0457430/

http://www.sinemalar.com/film/265/panin-labirenti

Panin-Labirenti-1278099165.jpg

Film Özeti

Hellboy, Devil’s Backbone ve Blade 2 filmlerinin yönetmeni Guillermo Del Toro’nun merakla beklenen filmi Labirent (El Laberinto del Fauno - Pan's Labyrinth), 2006 Cannes Film Festivali’ne Altın Palmiye için yarıştı. Del Toro’nun merakla beklenen filmi Labirent, İkinci Dünya Savaşı sonrasında geçen fantastik bir yolculuğun hikâyesi. 10 yaşındaki Ofelia yeni taşındığı evin arka bahçesinde esrarengiz bir labirent keşfeder. Labirentin içerisinde yaşayan Pan adındaki yaratık küçük kızın tüm yaşamını değiştirecektir.

***************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt1446714/

http://www.sinemalar.com/film/142776/prometheus

prometheus-1362471326.jpg

Film Özeti

Prometheus” ile yeni bir mitoloji yaratan Scott, insan ırkının dünya üzerindeki köklerini araştıran bir ekibin hikayesini anlatıyor. Bu serüvende evrenin en karanlık köşelerine sürüklenen ekibin kökleri ararken buldukları, dünyanın sonunu getirebilecek bir şey oluyor. Bu durumda artık bununla savaşıp, insan ırkını bu bilinmez tehlikeden kurtarmaları gerekiyor. Alien” ve “Blade Runner”ın yönetmeni Ridley Scott tanımlanmasına katkı sağladığı türe geri dönüyor. Prometheus ile Scott ezber bozan bir mitoloji yaratıyor. Bu mitolojik dünyanın içinde bir grup kaşif, Dünya üzerindeki insanoğlunun kökenine dair bir ipucu keşfediyor. Bu ipucu gruptakileri evrenin en karanlık köşelerine heyecanlı bir yolculuk yapmaya zorluyor. Ancak yolculuğun sonunda insan ırkının geleceğini kurtarmak için korkunç bir savaşa katılmaları gerekiyor.

*************

http://www.imdb.com/title/tt0277296/

http://www.sinemalar.com/film/1188/akrep-kral

Akrep-Kral.jpg

Film Özeti

5.000 yıl önce acımasız savaşçı kral Memnon, kaderinde çöllerin korku dolu insanlarını yönetmek olduğuna inanıyordu. Komutası altındaki zalim barbarlardan kurulu ordusuyla her tarafı sildi süpürdü ve büyük bir katliam yaptı. Öldürmediği insanları köleleştirdi. Kendisine muhalefet edenleri sistemli bir biçimde yok eden Memnon’un stratejilerinin kaynağında geleceği çok iyi gören bir büyücü vardı. Büyücünün öngörüleri sayesinde düşmanlarına ne zaman, nereden ve nasıl saldıracağını biliyordu. Bu yüzden hiçbir savaşı kaybetmedi.

Memnon’un zulmü karşısında sadece birkaç kabile direnebildi, son darbesinin kaçınılmaz olduğunu bildikleri için güçlerini birleştirme yoluna gittiler ve onu durdurabilecek tek güç olan Mathayus’un yardımını istediler. Öldürme sanatlarında beceri sahibi bir suikastçiler kuşağından gelen Mathayus, Memnon’un elindeki en tehlikeli araç olan büyücüyü safdışı edebilecek tek güçtü. Böylece Mathayus çok büyük cesaret ve dayanıklılık gerektiren bu savaşın içine girdi. Öncelikle ünlü Gomorrah kentinde bulunan Memnon’un sarayına gizlice sızarak şeytan ruhlu Memnon’un en değer verdiği varlığın güzeller güzeli Cassandra olduğunu keşfetti. Ancak Cassandra’yı öldürmektense onu rehin alıp ıssız Ölüm Vadisi’nin derinliklerine götürme yoluna gitti. Mathaus bir gerçeğin farkındaydı: Hayatta kalabilmenin tek çaresi, Memnon ile direkt bir çatışmaya girmekten geçiyordu.

****************

http://www.imdb.com/title/tt1104123/

http://www.sinemalar.com/film/18980/akrep-kral-2-savascinin-yukselisi

Akrep-Kral-2-Savascinin-Yukselisi.jpg

Film Özeti

Karanlık bir çağda bir adam meydan okumaya cesaret eder. Muhteşem dövüş yeteneklerinden faydalanan, güreşte bir sansasyon yaratan The Rock (Kaya), efsane olabilmek ve ulusu birleştirebilmek için bir imparatorluğa meydan okuyan bir savaşçıyı canlandırıyor. Muhteşem bir soundrack'e sahip olan The Scorpion King'de, baştan çıkarıcı Kelly Hu (Sunset Beach) ve güçlü oyuncu Michael Clark Duncan (Green Mile) da rol alıyorlar. Akıcı, şaşırtıcı ve eğlendirici. The Scorpion King muhteşem bir sinema ziyafeti sunuyor.

***************

http://www.imdb.com/title/tt1781896/?ref_=tt_rec_tti

http://www.sinemalar.com/film/188257/scorpion-king-battle-for-redemption

220px-Scorpion_King_3_DVD_Cover.jpg

Film Özeti

Mathayus krallığı başarısızdır. Kahramanımız kraliçesini vebaya kurban vermiştir. Artık kiralık katil olan Mathayus, eski şanını ve gücünü tekrar kazanmak için krallığı kötü kalpli Tiran ve hayalet savaşçılardan korumalıdır.

*************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt0816462/?ref_=tt_rec_tti

http://www.sinemalar.com/film/2456/conan-2011

conan-1340314023.jpg

Film Özeti

Başrolünde Jason Mamoa yı izleyeceğimiz film,Hyboria'nın tek umudu Kimmeryalı Conan'ın, babasının ve talan edilen köyünün intikamını almak için dehşet verici canavarlar,güçlü rakipler ve kötülüğün her türlü vücut bulmuş haliyle savaşmasını anlatıyor.

*************

http://www.imdb.com/title/tt0082198/

http://www.sinemalar.com/film/1716/conan

Barbar-Conan.jpg

Film Özeti

Arnold'un politikacı olmadan önceki halini görmek için! Kılıçlar ve büyücüler, Conan the Barbarian 80'li yılların dalga gibi çoğalan fantazi filmlerinden. Ailesi bir baskında ölüdürülen Conan gönderildiği köle kampında ustasından dövüş sanatlarını öğrenir ve onun becerilerini para kazanmak için dövüş oyunlarında kullanır. Bir kez özgürlüğünü kazandıktan sonra kaslı savaşçı ailesinin vahşice öldürülüşünün intikamını almak ister.

*******************

http://www.imdb.com/title/tt0087078/?ref_=tt_rec_tti

http://www.sinemalar.com/film/1724/conan-2

Conan-2-2.jpg

Film Özeti

Barbar Conan'a, kötücül kraliçe Taramis tarafından zor bir görev yüklenir. Genç ve güzel prenses Jehnna ve devasa koruyucusu Bombaata'ya uzun bir yolculukta eşlik etmek. İkiliye, Kimeryalı barbarın dışında, Conan'ın arkadaşları siyahi kadın savaşçı Zula, kendine özgü karakteriyle büyücü Akiro ve sakar Malak da eşlik eder.Hep birlikte doğal ve doğaüstü güçleri aşıp, mistik ve güçlü bir nesne olan Dagon'un Boynuzu ile birlikte geri dönmeyi denerler. Ancak kraliçe Taramis'in henüz Conan'a anlatmadığı planları vardır...

*******************

http://www.imdb.com/title/tt0120737/?ref_=tt_rec_tti

http://www.sinemalar.com/film/592/yuzuklerin-efendisi-yuzuk-kardesligi

yuzuklerin-efendisi-yuzuk-kardesligi-1.jpg

Film Özeti

Çok eski çağlarda Elf demircileri, güç yüzüklerini sihirli ustalıklarıyla yapmış ve Karanlıkların Efendisi Sauron, bu yüzükleri işleyip kendi gücüyle doldurmuştur. Daha sonra kendisinden çalınan, diğer tüm yüzüklere hükmeden, Tek Yüzüğü bütün gücüyle tüm Orta Dünya'da aramasına rağmen bulamamıştır.

Yüzük, Shire Bölgesi'nde yaşayan Frodo Baggins adlı bir hobbitte bulunmaktadır. Ancak çok büyük bir güce sahip bu yüzüğü yok etmek gerekmektedir. Frodo ve arkadaşları, diğer ırklardan gelen arkadaşlarıyla birlikte yüzük kardeşliğini oluşturur ve hepsi bu yolculukta büyücü Gri Gandalf'ı izler.

**************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt0167261/?ref_=tt_rec_tti

http://www.sinemalar.com/film/604/yuzuklerin-efendisi-iki-kule

Yuzuklerin-Efendisi-Iki-Kule.jpg

Film Özeti

İki kule, Emyn Muil tepelerinde başlar. Yollarını kaybetmiş Hobbitler Frodo ve Sam, esrarengiz Gollum'un kendilerini takip ettiğini farkederler ve onu kıskıvrak yakalarlar. Bir zamanlar bir Hobbit olan ve beş yüz yıl sahip olduğu Yüzük tarafından bozulup bir yaratığa dönüştürülen Gollum, kendisini serbest bırakmaları karşılığında, Hobbitleri Mordor'un Kara Kapıları’na götürmeye söz verir. Sam, bu yeni yol arkadaşına güvenmemektedir. Frodo ise bir zamanlar kendisi gibi bu yüzüğü taşıyan Gollum'a acımaktadır. Frodo başka şansı kalmadığı için Gollum'u izler.

*************

http://www.imdb.com/title/tt0167260/?ref_=tt_rec_tti

http://www.sinemalar.com/film/593/yuzuklerin-efendisi-3-kralin-donusu

Yuzuklerin-Efendisi-Kralin-Donusu.jpg

Film Özeti

Aragorn, kendi ırkının çağrısına cevap vererek, Orta Dünya’nın bütün kaderi onun elindeyken doğumuyla birlikte ona verilen gücünü kullanabilecek midir? Karanlığın bütün güçleri son savaş için bir araya gelirken Gandalf, Gondor’un yaralı ordusunu toparlamak için hazırlıklara başlar. Gandalf’a gereken destek Rohan Kralı Theoden’den gelir. Thoden, tarihin bu en büyük savaşı için tüm savaşçılarını seferber eder. İçlerinde saklanan Eowyn ve Merry ile birlikte insanlar, tüm cesaretlerine ve ırklarına olan sonsuz bağlılıklarına rağmen Gondor’u kuşatan düşmanların karşısında güçsüzdür. Çok büyük kayıplar vereceklerini bilseler de insanlar Sauron’un dikkatini başka yöne çekerek Yüzük Taşıyıcısı’nın yolculuğunu tamamlamasını sağlamak için hayatlarının en zor savaşında birbirlerine kenetlenirler.

***************

http://www.imdb.com/title/tt0903624/

http://www.sinemalar.com/film/1859/hobbit-beklenmedik-yolculuk

hobbit-beklenmedik-yolculuk-1355393310.jpg

Film Özeti

Bilbo Baggins sakin hayatını rutin bir şekilde sürdürürken kapısı çalınır ve içeriye Gandalf girer. Bilbo Baggins ve beraberinde 13 cüce, Ejderha Smaug’un zamanında cücelerden çaldığı hazineyi kurtarmak üzere uzun bir macera için ilk adımlarını atacaklardır.

*****************

http://www.imdb.com/title/tt1170358/?ref_=tt_rec_tti

http://www.sinemalar.com/film/214846/the-hobbit-the-desolation-of-smaug

hobbit-smaugun-corak-topraklari-1383814127.jpg

Film Özeti

Misty Dağları'ndan başarıyla geçen Thorin ve beraberindekilerin Mirkwood ormanındaki zorlu maceralarına odaklanıyor. Yanlarında Büyücü Gandalf olmadan ormanı geçmek zorunda olan Hobbitler insanların yaşadığı bölgeye ulaştığında Bilbo Baggins'in cücelerle olan anlaşması da son bulacak. Yalnız Dağ'a ulaşmak zorunda olan ekip ulu ejder Smaug'un saklandığı inine giden Gizli kapı'yı bulabilecekler mi? Peki güneye doğru gizli bir görev peşinde olduğunu söyleyen Gandalf nerede?

Hobbit: Smaug'un Viranesi adıyla da bilinen film, 2013 Aralık ayında gösterime girecek.

****************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt0111282/

http://www.sinemalar.com/film/4005/yildiz-gecidi

Yildiz-Gecidi-1.jpg

Film Özeti

İki farklı karakterdeki adam afrika çölünde bulunan antik insan trasfer edicisi Stargate'in sırrını ortaya çıkarmak için bir araya gelirler. Bu kapı bir kez çalıştırıldığında hem askeri hemde sivil amaçlar için milyonlarca ışık yılı uzaktaki galaksilere ve gezegenlere seyahat mümkün olabilecek.

***************

http://www.imdb.com/title/tt1253864/

http://www.sinemalar.com/film/82081/olumsuzler

olumsuzler-1371036489.jpg

Film Özeti

Antik Yunan’da geçen mistik filmde, genç savaşçı prens Theseus adamlarıyla kötü güçlere karşı savaş açar; tanrılar ve insanlar, titanlara ve barbarlara karşı…

****************

http://www.imdb.com/title/tt0814255/

http://www.sinemalar.com/film/41133/percy-jackson-olimposlular-imsek-hirsizi

Percy-Jackson-Olimposlular-Simsek-Hirsizi-1294712509.jpg

Film Özeti

Film, babasının Mitolojik Yunan Tanrısı Poseidon ve annesinin ise sıradan bir insan olduğu Percy adındaki gencin zorlu hikayesini anlatacak. Serinin bu ilk kitabında/filminde Percy kendini ispatlamak için Zeus’un çalınan şimşeğini bulup hırsız olmadığını herkese göstermek zorunda kalıyor. Yıllardır görmediği babasıyla yüzleşmesi ve tanrılardan bile çok daha güçlü bir hazineyi ortaya çıkarması ise apayrı bir hikaye

****************

http://www.imdb.com/title/tt0082186/

http://www.sinemalar.com/film/22541/clash-of-the-titans-i

Clash-Of-The-Titans.jpg

Film Özeti

Zeus’un oğlu Perseus’un sevgilisi Andromeda’yı kurtarmak için giriştiği macerayı konu alır.

*************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt1646987/

http://www.sinemalar.com/film/82628/titanlarin-ofkesi

titanlarin-ofkesi-2.jpg

Film Özeti

Zeus'un oğlu yarı tanrı Perseus'un canavar Kraken'i kahramanca altetmesinin üzerinden 10 sene geçmiştir. Bir balıkçı olarak 10 yaşındaki oğlu Helius ile sessiz sakin bir hayat sürmektedir. Ancak titanlar ve tanrılar araasında savaş tekrar kıvılcımlarını göstermektedir. İnsanların bağlılıklarını azaltmaları ve tanrıların hapsedilmiş titanlar ve gaddar liderleri Kronos (Zeus, Hades ve Poseidon'un babası) hapisten kaçar. Kronos Zeus'u esir alır ve insanlığı tehdit etmeye başlar. Bu durumda iş insanlığı daha önce de kurtarmış olan Perseus'e düşer..

*****************

http://www.imdb.com/title/tt0057197/

http://www.sinemalar.com/film/15560/jason-and-the-argonauts

Jason-And-The-Argonauts.jpg

Film Özeti

Geçmiş çağlardaki antik yunan'da Jason’un kral babası amcası tarafından öldürülür. Jason büyüyüp genç bir adam olduğunda krallığı amcasından almak için plan yapar. Bunu yapabilmesi için ise uzak diyarlardaki antın posta ihtiyaç duyar ve özel güçleri olan kişiler ile bu maceralı yolculuğa çıkar.

******************

http://www.imdb.com/title/tt0363771/?ref_=tt_rec_tti

http://www.sinemalar.com/film/677/narnia-gunlukleri-aslan-cadi-ve-dolap

Narnia-Gunlukleri-Aslan-Cadi-ve-Dolap.jpg

Film Özeti

İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanların Londra'ya düzenlediği hava saldırılarında Peter, Susan, Edmund ve Lucy adlı dört çocuk ailelerinden ayrı düşerler. Güvenlik amacıyla ülkelerine gönderilen Peter, Susan, Edmund ve Lucy, orada sihirli bir gardrop bulurlar. Gardrobun içine girince Narnia adlı mistik bir ülkeye geçiş yaparlar. Bir zamanlar barış ve huzur dolu bir ülke olan Narnia'nın özelliği konuşan canavarların, cücelerin ve devlerin ülkesi olmasıdır. Ancak, şeytani güçlere sahip Beyaz Cadı tarafından dondurulmuştur. Küçük dostlarımız büyüyü bozup Narnia'yı eski haline getirmek için bir aslandan yardım alırlar.

********************

http://www.imdb.com/title/tt0499448/?ref_=tt_rec_tti

http://www.sinemalar.com/film/807/narnia-gunlukleri-prens-kaspiyan

Narnia-Gunlukleri-Prens-Kaspiyan-1289243433.jpg

Film Özeti

Narnia’nın büyülü dünyasında zaman bizim dünyamızdan daha hızlı akmaktadır. Bu yüzden İngiltere’deki tren istasyonundan hareket eden Pevensey kardeşler (Peter, Susan, Edmund ve Lucy) kendilerini bir sonraki durak olan Büyücü Kral Mirax’ın hüküm sürdüğü adada bulurlar. Şeytani ruhlu bu acımasız kralı devirebilmek, Narnia’nın eski güzel günlerini geri getirebilmek için adanın genç prensi Caspian ve güçlü Aslan’la ittifak yaparlar.

***************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt0980970/?ref_=tt_rec_tti

http://www.sinemalar.com/film/2669/narnia-gunlukleri-safak-yildizinin-yolculugu

Narnia-Gunlukleri-Safak-Yildizinin-Yolculugu-1280662394.jpg

Film Özeti

Lucy ve Edmund sevilmeyen kuzenleri Eustace ile beraber Narnia'da Şafak Yıldızı adı verilen Prens Kaspiyan'ın gemisi ile yedi kayıp Narnia Lordlarını ararlar.Başlarına bir sürü olay gelir. Tüccarlar tarafından kaçırılırlar.Bu yolculukta ejderhalar adasına uğrarlar ve orada mızmız kuzenleri Eustace hırsına yenilerek ejderha olmaya mahkum olur. Ama Eustace'in aklı başına gelince ejderha büyüsü kalkar.Bir Su Yılanı ile karşılaşırlar, savaşırlar ve yolculuğun en sonunda en sonunda Aslanla karşılaşırlar iki kardeş yine Dünya'ya döner Kaspiyan Ramandu'nun kızı ile evlenir ve Rilian adında bir oğlu olur.

******************

http://www.imdb.com/title/tt0473075/

http://www.sinemalar.com/film/5370/pers-prensi-zamanin-kumlari

Pers-Prensi-Zamanin-Kumlari-1278070343.jpg

Film Özeti

Haylaz bir prens (JAKE GYLLENHAAL) istemeden de olsa gizemli bir prensesle (GEMMA ARTERTON) güç birliği yapar. Birlikte, zamanı tersine çevirebilen Zamanın Kumları'nı açığa çıkarabilecek ve sahibinin dünyaya hükmetmesini sağlayabilecek olan eski bir hançeri korumak üzere karanlık güçlere karşı bir yarış içine girerler.

******************

http://www.imdb.com/title/tt0346491/

http://www.sinemalar.com/film/1433/buyuk-iskender

Buyuk-Iskender-1306529029.jpg

Film Özeti

Tarihin en büyük komutanlarından birisi olan Büyük İskender çok kısa bir sürede Pers İmparatorluğunu yıkarak Makedon krallığını uçsuz bucaksız sınırlara kavuşturacaktır. Bunu yaparken sevgilisi ve veziri Hephaestin'un yardımını görecektir. Filmde İskender'in aşk, hırs ve savaşları anlatılıyor.

***************

http://www.imdb.com/title/tt0066065/

http://www.sinemalar.com/film/10506/medea

Medea.jpg

Film Özeti

Amcasının babasından aldığı krallığı geri kazanmak için Jason’ın, aynı zamanda güçlü bir büyücü olan Gürcü Prenses Madea’nın koruduğu Altın Post’u alması gerekmektedir. Madea Jason’ı görür görmez aşık olur. Kardeşinden postu getirmesi için yardım ister. Sonra da kardeşini öldürür ve Yunanistan’a yerleşip Jason’la birlikte olur. Fakat that amcada kalır, Altın Post’un gücü yoktur. Madea adeta sürgün hayatı yaşamaya başlar, üstelik Jason da kralın kızına aşık olur ve onunla evlenmeye karar verir. Madea çok güzel bir kadın ve eşsiz bir aşık da olsa tersi çok pistir ve nefretinden hem kral ve kızı hem de Jason’ı paylarını alır.Film, Maria Callas’ın oynadığı ilk ve tek sinema filmi. Callas filmde hiç şarkı söylemez, hatta az konuşur. Bu güçlü, bencil, öfkeli ve acımasız karakter Callas’ın aurasından tüm doğallığıyla yayılıyor. Pasolini, Medea’nın (1969) da neredeyse tamamı Kapadokya’da çekmiş. Tragedya uyarlaması olduğundan ağır temposu tahmin edilebilir. Medea’da sinemacılarımızdan Muzaffer Hiçdurmaz da cellat rolünde.

****************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt0095607/

http://www.sinemalar.com/film/55276/medea

Medea--1255699755.jpg

Film Özeti

Evripides'in aynı isimli Antik Yunan oyunundan uyarlanan "Medea", Lars von Trier'in teknik yetersizliğe rağmen analog video ile yapmış olduğu deneysel bir film. Danimarkalı yönetmen Carl Theodor Dreyer'in çekemediği ve Dreyer'in senaryosundan uyarlanan filmde amaçlanan ise Trier'in film başında söylediği gibi: Dreyer'in hayalini gerçekleştirmekten çok yönetmene saygı duruşunda bulunmak.

İsmini baş kadın karakterinden alan filmde Medea'nın, kocası "kahraman" Jason'dan iki çocuğu vardır. Kral Creaon'ın kızını Jason'la evlendirmek istemesi sebebiyle kral, Medea'nın çocukları ile ülkeden gitmesini istemektedir. Jason'ın evlenmeyi kabul etmesi sebebinin çocuklarının güvenliği gösterir. Bunun üzerine Medea, intikam almak için hayatında en değer verdiği şeylerden vazgeçecektir.

********************

http://www.imdb.com/title/tt0309720/

http://www.sinemalar.com/film/58340/islam-empire-of-faith

islam-Empire-Of-Faith-1259093265.jpg

Film Özeti

Ben Kingsley'in anlatımıyla İslam'ın yükselişi belgeseli.

*******************

http://www.imdb.com/title/tt0430377/

http://www.sinemalar.com/film/3112/hz-muhammed-son-peygamber

Hz-Muhammed-sav-Son-Peygamber-1.jpg

Film Özeti

İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed'in hayatını doğumundan ölümüne konu alan bir animasyon film.

*****************

http://www.imdb.com/title/tt0443649/

http://www.sinemalar.com/film/879/mo-10000

MO-10000-1294698485.jpg

Film Özeti

Uzak bir dağ kabilesinde, genç avcı D’Leh (Steven Strait) kalbinin kraliçesini bulmuştur: Güzel Evolet (Camilla Belle). Gizemli bir savaşçı grup, köyünü yağmalayıp, Evolet’i kaçırınca, D’Leh sevdiği kadını kurtarmak için savaşçıların peşinden dünyanın öbür ucuna kadar gitmek üzere küçük bir avcı grubuna önderlik etmek zorunda kalır. Kaderin rüzgarına kapılan bu zoraki savaşçı-avcı grup, kılıç dişli kaplanlar ve tarih öncesi yırtıcılarıyla mücadele eder; kahramanca yolculuklarının sonunda bir Kayıp Uygarlığı ortaya çıkarırlar. Nihai kaderlerinde dev piramitlerin gökyüzüne uzandığı, hayalgücünün ötesinde bir imparatorluk vardır. Burada D’Leh’inin halkını zorla köleleştiren güçlü bir tanrıyla karşı karşıya gelecektirler.

**************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt1351685/?ref_=tt_rec_tti

http://www.sinemalar.com/film/147307/dev-avcisi-jack

dev-avcisi-jack-1363773053.jpg

Film Özeti

Valkyrie, X-Men ve The Usual Suspects gibi önemli yapımlara imza atan ünlü senarist ve yönetmen Bryan Singer’ın bir kaç yıldır üzerinde çalıştığı “Jack the Giant Killer” filminde kralın yardakçısı kötü adam dev Roderick’i Stanley Tucci canlandırmaktadır. Ayrıca, filmde yer alan çift başlı dev Fallon’un bir başını Bill Nighy diğer başını ise John Kassir canlandırmaktadır.

Filmimizin konusu ise hikaye aslında klasik bir İngiliz efsanesine dayanmaktadır. Konusu ise şöyle: İnsanlar ve devlerin bir arada yaşadığı sırada, güzel prenses kaçırılır ve bu durum ülkenin geleceğini tehlikeye atar. Bu sırada genç bir çiftçi prensesi kurtarmak ve barışı sağlamak için tehlikelerle dolu devlerin ülkesine doğru bir kurtarma görevine atılır…

*******************

http://www.imdb.com/title/tt0095497/

http://www.sinemalar.com/film/4835/gunaha-son-cagri

Gunaha-Son-Cagri-1.jpg

Film Özeti

Yunan yazar ve filozof Nikos Kazancakisin aynı adlı romanından uyarlanmış İsa Peygamberin insani özelliklerini vurgulayan emsalleri içinde farklı bir başyapıt.

******************

http://www.imdb.com/title/tt1706450/?ref_=nm_flmg_dr_1

http://www.sinemalar.com/film/56904/the-kingdom-of-solomon

The-Kingdom-Of-Solomon-1257632040.jpg

Film Özeti

Peygamber ve Kral! Allah ona daha önce kimseye vermediği bir güç verdi.Emrine cinler,hayvanlar ve rüzgar boyun eğdirildi.O,Kur'an'ın da ayetlerle sabit kıldığı dünya hükümdarı Hz.Süleyman!! İran sinemasının değerini yükselten bir yapım..

******************

http://www.imdb.com/title/tt0335345/

http://www.sinemalar.com/film/966/tutku-hzisanin-cilesi

Tutku-HzIsanin-Cilesi.jpg

Film Özeti

Oscar'lı yönetmen Mel Gibson, Hz İsa'nın çarmıha gerilmeden öncesi son 12 saatini anlatıyor. İbranice ve Aramca çekilen "The Passion of the Christ" 3 dalda Oscar'a aday olmuştu. Nasıra'lı İsa havarileriyle birlikte yediği son akşam yemeğinde kendisine ihanet edileceğini açıklamıştır. Tıpkı onun söylediği gibi Judas (Luca Lionello), İsa'yı Romalılar'a ihbar eder. Roma valisinin tereddütlerine karşın, Yahudiler'in dini liderlerinin kışkırtmasıyla İsa'ya tahammül edilemez işkenceler yapılır.

***************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt1959490/

http://www.sinemalar.com/film/178402/noah

nuh-buyuk-tufan-1384775493.jpg

Film Özeti

Filmde, dünyayı yok edecek olan Büyük Tufan’dan önce yüce bir görev için Tanrı tarafından seçilmiş Nuh rolünde Akademi Ödüllü oyuncu Russell Crowe başrolde.

********************

http://www.imdb.com/title/tt1121096/

http://www.sinemalar.com/film/152336/seventh-son

seventh-son-1373539572.jpg

Film Özeti

18. yüzyılda geçen hikayede, genç Thomas yerel halkın içerisinde olan Spook isimli öğretmeninden eğitim alarak, kötü ruhlara karşı savaşmayı öğrenmesi gerekmektedir. İlk büyük sınavını ise Spook kasabadan uzaktayken güçlü Anne Malki’nin hapsolduğu yerden kaçmasıyla verir.

******************

http://www.imdb.com/title/tt1043726/

http://www.sinemalar.com/film/222076/hercules-the-legend-begins

hercules-the-legend-begins-1381441602.jpg

Film Özeti

M.Ö. 1200’de Antik Yunan’da bir kraliçe, Kral’ın gaddar yönetiminin devrilmesi ve yoksulluk içindeki halkın barışa kavuşması vaadiyle Tanrı Zeus’un şehvetine yenik düşer ve sonrasında hamile kalır. Bu birliktelikle dünyaya gelen Herkül, kendi kaderinden ve gerçek kimliğinden bihaberdir.Onun hayatını adayacağı tek tutkusu, sevgilisi Girit Prensesi Hebe’dir. Fakat Hebe, Herkül’ün kardeşi ile evlendirilecektir. Yarı Tanrı Herkül, gerçek kimliğini ve asıl amacını öğrenince bir seçim yapmak zorunda kalır: Ya gerçek aşkını da alıp kaçacaktır ya da kaderinin gereğini yaşayıp, gerçek bir kahraman olacaktır.

*******************

http://www.imdb.com/title/tt0120794/

http://www.sinemalar.com/film/2831/misir-prensi

Misir-Prensi-1282582906.jpg

Film Özeti

Mısır'ın Firavunlar döneminde Nil nehrinde bir sepetin içinde bulunan çocuk saraya getirilir ve Firavun ailesinin bir ferdi olarak yetiştirilir. Moses (Musa) ailesinin kölelere eziyet ve işkence yapmasına karşıdır ve birgün bir köleye işkence yapan Firavun askerini öldürür ve kaçar . Kaçarken Yahudi halkıyla karşılaşır ve kendisi hakkında gerçekleri öğrenir. Ardından Tanrı'nın sesi onu kavmini kurtaran elçi olarak seçtiğini söyler ve Moses 'ın hayatı tamamen değişir. Bu arada kardeşi Aaron'u (Harun) ve Miriam'ı bulur... Firavun'a halkını bırakması için Tanrının mesajlarını iletir. Ne var ki Firavun her defasında Moses'i reddeder..

******************

DEVAM EDECEK...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt0056937/

http://www.sinemalar.com/film/1729/kleopatra

Kleopatra-1293102339.jpg

Film Özeti

elızabeth taylor,rıchard burton ve rex harrıson bu sürükleyici güç ve ihanet hikayesinde,nil'in efsanevi kraliçesi'nin julius caesar ve marc anthony'i fethetmesini canlandırıyor.roma'nın en iyi askerlerinden iki tanesini baştan çıkaran ve tarihin akışını değiştiren güzel kraliçenin unutulmaz hikayesinin portresi.nefes kesici setlere ve ihtişama sahip bu film,sinematografi,sanat yönetmeni,kostüm,set ve özel efektlerdalında oscar kazandı.CLEOPATRA,braveheart ve titanic gibi destansı romantik maceralar geleneğinin en görkemlisi.

*****************

http://www.imdb.com/title/tt0762121/

http://www.sinemalar.com/film/275/meryem-ana-hz-isanin-dogusu

Meryem-Ana-Hz-Isanin-Dogusu.jpg

Film Özeti

Bir aile: Meryem ve Yusuf. Bir Çocuk: Tanrı tarafından müjdelenen, Tanrıdan gelen Hz. İsa. İnsanlık tarihini değiştirecek bir yolculuk. Karanlık bir dönemin parlayan umut ışığı. İnsanlığa ışık tutan umut veren ve yeni bir dönemin açılmasının habercisi bir doğum. Karanlıkların aydınlığa kavuşması verilen büyük mücadele. Aşkın, ihanetin, hırs ve öfkenin çatıştığı, karanlıkların aydınlığa kavuşması için verilen büyük mücadele. Aşkın, sevginin, hırs ve öfke ile çatıştığı ibret verici bir öykü.

******************

http://www.imdb.com/title/tt0049301/

http://www.sinemalar.com/film/19124/truvali-helen-i

Truvali-Helen.jpg

Film Özeti

Filmin bu halinde Truvalı Paris bir gemi kazazedesidir ve kim olduğunu bilmeden kraliçe Helena ile karşılaşıp aşık olur. Yunanlıların tavırlarından hazzetmeyen Paris kaçmalıdır ama kader ve karşılıklı aşkları Helen’i de yanına almasına sebep olur. Bu Yunanlılar’a aradıkları savaş sebebidir.

****************

http://www.imdb.com/title/tt0055719/

http://www.sinemalar.com/film/7565/300-spartali-kahraman

300-Spartali-Kahraman-1.jpg

Film hakkında bilgi

1962 - ABD

Tür : Dram , Macera , Savaş , Tarih

Süre: 114 Dak.

Yönetmen : Rudolph Maté

Oyuncular : Diane Baker , Richard Egan , Ralph Richardson , Anna Synodinou , Donald Houston

Senaryo : George St. George

Yapımcı : Rudolph Maté , George St. George

****************

http://www.imdb.com/title/tt1253863/

http://www.sinemalar.com/film/179381/300-rise-of-an-empire

300-rise-of-an-empire-1371021408.jpg

Film Özeti

Frank Miller’ın kitabından uyarlanan ve 300’den sonra yaşananları konu alacak olan filmde, Persler ile Atinalılar’ın karşı karşıya geldikleri büyük Artemis Savaşı’nı konu alacak. Filmin baş kahramanları ise Pers Kralı Xerxes ve Atinalı ünlü general Themistocles olacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt0811106/

http://www.sinemalar.com/film/5402/the-ten

The-Ten-1.jpg

Film Özeti

10 Emir, 10 komik hikaye ye dönüştürülürse ;

****************

http://www.imdb.com/title/tt0127919/

http://www.sinemalar.com/film/20585/mumyanin-intikami

Mumyanin-intikami.jpg

Film Özeti

Yüzyıllar öncesinde eski Mısır'da bir prens kumların altına gömülür ve mezarı bir daha kimsenin onun kötülüklerinden zarar görmemesi için lanetlenir.Ama yüzyıllar sonra hazine araştırması yapan bir grup arkeolog mezarın lanetli mühürünü kırar ve herkes iz bırakmadan ortadan kaybolur...

****************

http://www.imdb.com/title/tt0082971/

http://www.sinemalar.com/film/676/indiana-jones-kutsal-hazine-avcilari

Indiana-Jones-Kutsal-Hazine-Avcilari-1280666063.jpg

Film Özeti

Klasikleşmiş macera ve komedi Indiana Jones serisinin 1981 yılında çekilmiş ilk filminde Arkeolog DR. Indiana Jones, 10 Emirin sırrını çözecek olan "Ark of The Conenant"'ı bulmak için yola çıkar. Nazi Almanyasını yöneten Hitlerde bu Ark'ın peşindedir. Indiana ile Alman Ajanlarının karşılaşacağı bu macera Nepal den Kahireye kadar uzanacaktır.

*******************

http://www.imdb.com/title/tt0087469/

http://www.sinemalar.com/film/858/indiana-jones-ve-lanetli-tapinak

kamcili-adam-1383127369.jpg

Film Özeti

George Lucas ve Steven Spielberg'in çektiği bu Indiana Jones'un ikinci serisinde, Indy (Harrison Ford), küçük yardımcısı Short Round (Jonathan Ke Quan) ve şımarık şarkıcı Willie Scott (Kate Capshaw) ile birlikte Hindistan'a gelirler. Köyün kayıp sihirli mücevherini bulmak için herşeyi riske eden bu üçlü, aynı amaç için orada bulunan şeytani bir tarikatla karşı karşıya kalırlar. Bu soluk kesici macerada, kim canlı kalabilecek?

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.imdb.com/title/tt0097576/

http://www.sinemalar.com/film/859/indiana-jones-son-macera

Indiana-Jones-Son-Macera-1300369580.jpg

Film Özeti

Indiana Jones (Harrison Ford) bu sefer Hz. İsa'nın kutsal çanağını araştırırken kaybolan babası Henry Jones'u (Sean Connery) arıyor. Aynı çanağın peşine Naziler de düştüğünden Indiana Jones bir süre sonra babasının Naziler tarafından kaçırıldığını anlıyor. Böylece izleri ve ipuçlarını takip eden Indiana, babasının yerini buluyor ama kendisi de yakalanınca Naziler hesabına kutsal çanağı baba oğul aramaya başlıyorlar. Ancak bulunan kutsal çanak kimseye de pek hayırlı gelmeyecektir...

****************

http://www.imdb.com/title/tt0367882/

http://www.sinemalar.com/film/863/indiana-jones-ve-kristal-kafatasi-kralligi

Indiana-Jones-ve-Kristal-Kafatasi-Kralligi-1.jpg

Film Özeti

Indiana Jones (Harrison Ford) ve ayrılmaz dostu Mac (Ray Winstone), uzak bir havaalanında Sovyet ajanlarının eline geçmekten son anda kılpayı kurtulmuşlardır. Profesör Jones artık Marshall Koleji’ndeki yuvasına geri dönmüştür. Ancak karşılaştığı tablo hiç de iç açıcı değildir. Kolejin dekanı olan yakın dostu (Jim Broadbent), Indy’nin faaliyetlerinin onu kuşku odağı haline getirdiğini, üniversiteden kovulması için hükümet yetkililerinin kendilerine baskı yaptığını açıklar. Şehir dışına çıkan Indiana Jones, isyankar ruhlu bir genç adam Mutt (Shia LaBeouf) ile tanışır. Bu genç adam, maceraperest bir arkeolog olmanın gerektirdiği bütün özellikleri taşımaktadır.

************

http://www.imdb.com/title/tt1122761/

http://www.sinemalar.com/film/31922/baal

BaAl.jpg

Film özeti

Birkac arkeolog eski sümerlere ait Ba’al ismindeki firtina tanrisina ait 4 madalyonun peşine düserler ve bu madalyonlar mevsimleri temsil etmektedir.Ba’al in gücleri babası tarafından elinden alınıp bu madalyonlara gizlenmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...