Jump to content

nerites

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    23
  • Katılım

  • Son ziyaret

nerites kullanıcısının paylaşımları

  1. nerites

    Çocuklara Ateizm okulu

    Çocukları rahat bıraksalar ve bebeklikten itibaren beyinlerini dinle yoğurmasalar zaten yetişkin olduklarında bu saçmalaıkalra inanacaklarını zannetmiyorum. Beyni bloke edilince gerçeği kavramaları çok zor oluyor.
  2. nerites

    Islamdan cikmak

    İslamdan çıkmanın cezaları: -Eğer çevrenize açıklarsanız görülebilecek olumsuz saçma sapan tepkiler -Çıkana kadar geçen zamana yanmanın verdiği burukluk -Bunca insanın nasıl olurda hala uyanamadığını ve beyinlerinin nasıl bloke olduğunu görmenin verdiği hüzün vb şeyler olarak özetlenebilir.
  3. nerites

    İslam'la İlgili Doğru Bir İddia Arıyorum.

    Bulursan bana da haber ver
  4. nerites

    İslam'ı Nasıl Kurtarırız?

    Ya zaten dusunun ki allah insanlara sürekli din tebliğ ediyor cunku bir türlü herkese ulaşmayı başaramıyor. Varlığından habersiz insanlık tarihinde milyonlarca insan yaşayıp ölüyor. Bu insanların ne suçu var bize birşey gelmedi demezler mi? Binlerce yıl sonra Kuranı gönderiyor. Madem bu din en iyisiydi neden en baştan bu dini göndermedin tüm insanlığa neden binlerce yıl musevilikle hristiyanlıkla oyalandık. Ayrıca bakıyosunuz bu din binlerce yıl geçmiş olmasına rağmen tüm insanlığın yarısı tarafından bile benimsenmemiş. Hrşeyi bilen ve gücü yeten allah neden tüm insanlığın yarısının bile kabu
  5. Cok basit ilk insanin ortaya cikmasindan binlerce yil sonra hala kendi varligindan haberdar edemedigi milyonlarca insan oldugu icin tanri falan yoktur.Bu kadar aciz bir tanri olamaz, bu isi arabistandaki bir adama verip tum dunyadaki insanlarin aydinlanmasini bekleyen bir tanri oldugu size mantikli geliyorsa siz inanmaya devam edin.
  6. nerites

    DİNCİLER ÇOK KÖTÜ İNSANLARDIR.

    Bu durum suna benzıyor bir ogretmen tum ogrencilerini bır sınavdan haberdar edemıyor ve o gun sınıfta bulunan bır grup ogrencıye arkadaslarınıza haber verın dıyor. Yalnız sınıfta hem herkes bırbırını tanımıyor hem de bazı ogrencıler tatıle falan gıtmıs. Sınav gunu gelınce de o ogrencıler haberdar olmadıgı ıcın sınavdan muaf tutuluyorlar. Bır grup ogrencı ıse hem sınava kasıp hem de arkadaslarına haber vermeye calısıyorlar. Sımdı burada suclu kımdır tabıkı herkesı haberdar edemeyen ogretmendır. Allah da herseye gucu yetmesıne ragmen!!! daha kendınden haberdar edemedıgı mılyonlarca ınsan yasıyor
  7. nerites

    Cennet,süper fuhuş hoteli

    Gılmanlar sadece hizmetci olarak calisicaklar demis musluman arkadaslar peki huriler sex hizmeti verecek mi? Onlara da sadece hizmetci demeyeceksiniz herhalde. Peki erkekler hem hanımlarıyla olurken hem de hurilerle mi fingirdesecekler? Erkeklere sex hizmeti verilirken bayanlara neden verilmemektedir? Madem orada gunah yoksa bayanlar neden bundan mahrum bırakılıyor zaten dunyada bu konuda yeterince baskı altında yasıyorlar. Ayrıca yasarken evlenmemis ya da bekar olarak olup cennete giden hanımlar her gun baska bir erkekle olabilecekler mi? Yoksa orada da orospu diye itham edilip taslanacaklar
  8. nerites

    ATEİSTLİK NEDİR ?

    Ortada bır soru var dunya nasıl var oldu dunyanın oncesınde evren nasıl var oldu? Bu soruları daha da derınlestırıp felsefeye de dalmak mumkun. Teıst yaklasım bunları bır yaratıcıya baglar ve yaratıcıyı bu temel sorulara acıklama olarak koyup olayı cozdum der. Ateıstler ıse bu yaklasım bu sorulara acıklama olmaz der farklı bır neden olması gereklı dıye dusunur neye ınandıgı onemlı degıl onemlı olan bu yaratıcı yaklasımını reddetmesı. Kımı bıg bange ınanır kımı ınanmayabılır. Evrım teorısını kabul eder veya kabul etmez veya kısmen kabul eder. Tum ateıstler evrım teorısıne koru korune baglı zann
  9. nerites

    Kanat

    Allahın bi hikmeti ne bileyim:) Peki bizde niye yok bi kus kadar olamıyoruz en degerlı varlık bız degıl mıydık? Neden bı kus gıbı ucamıyoruz yere yapısık gezmek zorundayız neden bı sahın gıbı goremıyoruz neden bı kopek gıbı koku alamıyoruz neden bı kedı kadar cevık degılız neden pek cok ozellıkte hayvanlar bızden ustun?
  10. nerites

    KUR'AN'A GÖRE ORUÇ NASIL TUTULUR?

    Çölde 1400 yıl once yasayan adam kutupları oradakı gece gunduz suresini nereden bilsin. Simdi diyecekler ki islam akıl ve mantık dinidir bu da kendi mantıgına gore takıl anlamına gelmiyor mu? Iste boyle belirsiz konular yuzunden zaten bu kadar mezhebe ayrılmadı mı bu din herkes kafasına gore yorumladıgı icin.
  11. nerites

    Savaşta kaç mumin kaç kafire bedeldir ?

    Bu kadar sacmalıgın icinde üçün beşin hesabını yapmamak lazım:)
  12. nerites

    sırat köprüsündeki sekiz durak..

    Bilgisayar oyunu gibi valla sekiz stage, save falan da yok
  13. nerites

    Dünya Zevkleri ve Peygamber

    Tabi Muhammed bunların hepsinin palavra oldugunu bildiği için ne koparsam olmeden kardır mantıgıyle dolu dolu yasıyor. Saf inanlar da bu yasayına bile bakıp uyanamıyorlar. Yahu madem gogsu tomurcuklanmıs kızlar senı beklıyor kırkından sonra ne bu kudurmusluk?
  14. nerites

    47045881' de bir olan olay Kuran'da nasıl oldu.

    Boyle matematıksel sıfrelemeler yapacagına allah, muhammed bı mucıze patlatsaymıs da şanı yürüseymiş müslmanlar da boyle oturup ayet vs sayarak mucize avına çıkmasalarmış, zor iş sizinki de.
  15. nerites

    Kuran ne kadar evrenseldir?

    Ne evrenselliğinden bahsediyosunuz adam dünyayı arabistan ve çevresinden ibaret zannediyo nereden bilsin başka kıtalar oldugunu, aborjinleri vs. kendi bilgisi anlayışı sınırlarında bi din inşa etmeye çalışmış. Piri reisin haritası ne kadar evrenselde bu da o kadar evrenseldir.
  16. nerites

    Müslüman Ailede Dünyaya Gelmek Bir Lütuf Mu?..

    Musluman bir ilede dünyaya gelmek geri kamış bir ülkede dünyaya gelindiği anlamına geldiği için ancak br şanssızlık olabilir.
  17. nerites

    Muhammed ve İsa

    İsa gercekten yasamıs ıse eger anlasıldıgı kadarıyla peygamber olarak cıkısını ranta cevırmemıs belkı de fırsatı olmamıs. Muhammed ıse devlet kurmus toprak ganımet kadın ve guc kazanmıs. Isa'nınkı daha masumane duruyor en azından cıkar ıcın palavra atmamıs belkı de ortaya bır yasam felsefesı koydu veya sadece yahudılıktekı sacmalıkları elestırdı daha sonra bunu dın ve Isa'yı tanrının oglu halıne getırdıler bılemıyoruz. Muhammed ıse ısıne geldıgı gıbı ındırıverdıgı ayetlerle kadınlarla yatıs sırasına kadar ayarlamıs. Ikı dınde de ortak olan nokta ıkısının de kadını yok sayması ve onu erkegın an
  18. nerites

    Neden kötü değiliz?

    Ben bu soruya karşılık aynı mantıkla şunu sormak istiyorum peki sen din olmasa kötü bir insan mı olacaksın? Yaptığın iyiliklerin hepsi karşılığını almayı beklediğin şeyler için mi? Goğsü tomurcuklanmıs kızları kaybetme korkusu mu seni adam oldurmekten alı koyuyor yoksa baldan ırmaklar mı? Ben iyi bir insan olmak için dine muhtaç değilim karşılık beklemeden de iyilik yapabiliyorum. İnsanları sevmem ve saygı duymam karşılığında birşey beklemiyorum eğer sen bekliyorsan o zaman kimin gerçekten iyi kimin sadece çıkar uğruna iyi göründüğü sanırım ortada.
  19. nerites

    ŞEYTAN AYETLERİ İSLAMIN GERÇEĞİ

    Eger bu olay dogruysa Muhammed kurnazca putperestlerin yanında onların putlarına da atıf yaparak hem sempatilerini kazanmak hem de belki onlardan istediği birşeyi almak istemis daha sonra kendi ümmetinin içine gelince veya daha da güçlenince ya bana onları şeytan fısıldadı zaten her peygamdere de olmuştur öle şeyler olur öyle diye bi ayet indirerek olayı çözmüştür. Bu kadar basit.
  20. nerites

    Allah vardır. İşte size ıspatı.

    Super bi çalışma olmuş. Teşekkürler..
  21. nerites

    NE OLSAYDI ALLAH'A İNANIRDINIZ?

    Seytan sagımdan solumdan dolasıp benı gunahkar olmaya ıtmezse öaklımı celmezse inanırım. Evet pesimi bıraksın hemen inanıcam hep onun yüzünden.
  22. nerites

    Allah Neden Isa´dan Sonra 600 Yil Bekledi?

    Bu nasıl bir tanrıdır ki binlerce yıl sonra ancak sozde bozulmadan kalacak bır dın gonderıyor. Bu gecmıs bınlerce yılda yasayan ınsanlar bozulmus bır dıne ınanarak yanlıs yollara saptıkları ıcın suclu mu olacaklar? Ayrıca tanrı herseyı bılıyorsa neden en bastan tek bır tane duzgun bır dını bozulmayacak sekılde gonderemıyor veya bozulmasını engellemıyor. Bır tanrının bu ısı elıne yuzune bulastırması sureklı yenı kıtap gondererek yazılım programı gıbı update etmesı hatta bazen komple degıstırmesı sıze ne derece mantıklı gelıyor? Bu kadar peygamber gondermıs olmasına ragmen hala bunlardan bıhaber
  23. nerites

    Ateist arkadaşlara birkaç soru.#1

    Din bolumunde ne yazdıgının hicbir onemi yoktur onemli olan kafanda neye inanıp inanmadıgındır. Evrim teorisine gelince ateistler buna inanır demek sacmalıktır. Zira ateistler dinlerin birer sacmalık ve insan yaratılısını acıklamktan uzak oldugunu soylerler sadece bunun dısında ortaya konan bilimsel teorilere inanırlar veya inanmazlar bu kisidn kisiye degisir.
×
×
  • Yeni Oluştur...