Jump to content

peopleoftheuniverse

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    87
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne peopleoftheuniverse kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Büyük Atatürk asla karşısında Kürt Said'i konuşturmaz. En azından Kürt Said Atatürk'ün karşısında bu şekilde konuşmaya cesaret edemez. Nurcuların "Atatürk'ün gözüne Said Nursi parmak soktuğu için gözü şaştır" palavrasına benzer bir palavra daha. İnanmayın bu nurcu palavracılarına. Said Nursi kim Atatürk onu çağırıp fikirlerini alacak. Atatürk realisttir. Böyle şeyhten, şıhtan, hacıdan, hocadan akıl almayacak kadar akıllı bir adamdır.

    İşte siz inançsızlar böylesi IRKÇIsınız. Kürtmüş, kürtler ananı mı ..... senin? İşte sizin gibi IRKÇIlar yüzünden masum insanlar zarar görüyor. Sonra adamlar bunlar faşist diye dağa kalkıyor. Dağa kalkmalarına gerek yok. Sizi gibileri bulup, katletmeleri yeter.

    AtaPUT kim de Said-i Nursi onun Putperest meclisinde bulunacak. Allah'ın MASON DECCAL PUTU, KÖR ŞEYTANIN KÖR DECCALİ, PUT!!!

  2. Hala ne saçmalıyorsunuz? Sizin bu tür paradoksları düşünmenizi sağlayan bilincinizi yaratan Allah hakkında nasıl tartışabiliyorsunuz. İnsanlara kendisini var hissettiren bilinçlerin tamamını yok edin geride ne kalacak, paradosks, ikilem ve bunlar yüzünden tozutacak bir akıl kalacak mı? geriye bir varlık kalacak o da ALLAH!

  3. Şu anda ben biliyorum. Neyi? var olduğumu. Ben yok olduğumda, yani bilincim dışdünyaya tamamen kapandığında benim var olduğumu kim bilecek? Var olan herhangi biri. Peki var olan tüm bilinçlerin yok olduğunu ve dışdünyaya kapandığını düşünün. O zaman bizlerin var olduğunu kim bilecek? Biz yokken de var olup, bizi yoktan var eden biri, değil mi? Kim efenim, duyaamadıııım!? ALLAH mı? ALLAH tabi ki ALLAH!! İnsanlar bilinçleri kadar vardır. O bilinçler dışında mutlak bir varlık yani Allah vardır. Biz yaratılmış bir bilinçle, yaratanı sorgulayamayız. Bu saçmalıktan ibarettir. Bu, anne karnındaki bir ceninin annesinin ayağını görmeden ona patik örmesi kadar saçmadır!

  4. şimdi bir tanrı deyince neden dinlerin tanrısını alıyorum biliyor musun?

    evreni yarattıktan sonra köşesine çekilen bir tanrı (deizm) saçma geliyor. neden sorusuna bir neden daha ekliyor.

    cevap verebilen dinlerin tanrısıdır.

    şu semavilere bakarsak tevrat incil kuran hepsi onlarca bilimsel(bilimin ortaya çıkardığı mantıksızlıklar) ve felsefi(tanrının nasıl olması gerekliliği vs.) yanlışlarla dolu

    o zaman hangi tanrıdan bahsedeceğiz?

    zeusdan deil herhalde?

    demem şudur ki> tanrımızı sen seç(tanrıdan ne anlayacağımızı..)

    Ateizmle birlikte deizm de ölmüştür. İnsanları yaratıp, şaşkın bir halde ortada bırakan ve onların kan-revan içinde acı çekmesine seyirci kalan bir tanrı olamaz. Yaratıyorsa sebebini de söylemelidir. Bir de agnostisizm vardır ki bunun ateizm kısmı ölmüş, deizm kısmı da sebebsiz bir tanrı ortada olduğu için red edilmişti. Böylece geriye teizm kalıyor. Biz deist agnostik tanrıya yok demedik ama sebepsizliğinden ötürü onu kabul etmemiştik. Bu durumda teizme başvururuz. İlk önce Hristiyanlığı yok ederiz. Zira Hristiyanlık agnostik bir tanrıya sahip değildir. Çünkü İsa gibi bilinen biri vardır. Geiye kalıyor Musevilik ve İslamiyet. Musevilikte tanrısını yeryüzüne indirip bir peygamberle güreş tutturmuş ve hatta tanrıları peygamberlerine yenilmiştir. Bu da saçmalamanın daniskası olduğuna göre geriye bir tek din kalıyor. O da İslam'dır.

  5. çok güzel ancak şöyle bir nokta var.

    senin beynin şartlanmış hayatta bir anlam arıyorsun.

    hayatın anlamsız olması mantıksız diyorsun.

    neden mantıksız.

    doğmadan önce nasılsan öldükten sonra da öyle olmayacak mısın?

    bu arada bergüzar okursan diye sana yazıyorum.

    evrime inanıyorum demişsin güzel bir haber. peki evrimle ademin cennetten atılma ve yeryüzüne indirilme (ki indirildiğinde kaç yaşında indirildi?) ve havvanın ondan yaratılmasına ne diyorsun?

    ben özellikle bayan müslümanları anlamıyorum.

    eğer bir kadın olsam daha çabuk çıkardım islamdan.

    bana değer vermeyene ben neden vereyim ki?

    Benim beynim falan şartlanmamış. Bunun şartlanmayla alakası yok. Eğer ben inanmadığım halde "müslüman olmalıyım" dersem şartlanmış olurum. Ama gel gör ki dışarıdan, hiçbir dine bağlı olmadan objektif bir düşünceyle baksam yine bu hayatın anlamsız olduğuna kanaat getiririm. Bana bir beyin verilmiş ve bununla düşünüyorum. Düşün ki sağlıklı bir düşünceye sahipsin ama bir yam yam gibi şehirden, şundan bundan uzaksın. Hiç din diye birşey de bilmiyorsun. Birileri gelip sana diyor ki "bak bu dünyaya kulluk için gönderildin, bu maddi hayat geçici ve ötesinde manevi bir alem var" diyor. Diğeri de gelip "yok arkadaş öyle birşey, yaşican ve ölüp yok olacan" diyor. Şimdi hangisi daha mantıklı gelir sana? İnançsız olana demez misin ki? "Eee yok olacaksak ve hiçbirşey hatırlamayacaksak niye yaratıldık ve yaşatılıyoruz ki?". Sonra bu inançsızın fikrinin yanlış olduğunu düşününce geriye inançlı olmak kalıyor. Bu şartlanma değil mantıktır. İnsanlar diyelim ki örneğin yoktan da olmasa daha önce hiç üretilmemiş, daha önce hiç olmamış birşey üretiyor. Kullanıyor ve işi bitince yok ediyor. Şimdi bu insan ürettiği şey yok olacağı halde onu boşuna mı üretmiş olur? Tabi ki bir amaç için üretmiştir. Böyle düşünmelisin.

    Bu arada yukarıda benim evrime inandığımdan bahsetmişsin ama ben evrime değil yaratılışa inanıyorum.

  6. Hristiyan papazlar toplanır. (İznik 325)

    Yahudilerin beğenmeyip asmak istedikleri yumuşakbaşlı, barışçıl İsa yerine vahşi, kan emici tam da Yahudiler gibi ve onlara layık bir İsa yaratırlar.

    Ayetlerde konuşan Antichrist (Deccal) olsa gerek, zira bu Antichrist Yahudiler'in arasından çıkacak ve Yahudiler de ona inanacaklar.

    Böylece anlaşılmış oluyor ki, yahudilik ve hristiyanlıktan kimseye hayır gelmez. Hayır nereden gelir? Geriye ne kaldı?

    Efenim, duyamadım, birisi İslam mı dedi?

  7. Bu kadar da kıvırmacılık olmaz ki! İnsanların maymundan türediğine inanıyorlar ama insan ırklarının bir çift insandan türediğine inanamıyorlar. İyi söyle bakalım ben de sana soruyorum. İnsanlar maymundan türediyse nasıl insanlar farklı farklı ırklara ayrılmışlar? İnsanlar değişmezmiş, zenciler bile hastalıktan dolayı (vitiligo) beyaz oluyorlar. Örnek: (Michael Jackson). Adam bitter çikolatadan, beyaz çikolataya döndü. Sen ne diyorsun?

  8. neden varız?

    neden burdayız? neden yaşıyoruz?

    nereden geldi bu madde-enerji denen şey?

    nereden geldi fizik kanunları? nereden geldi vakum etkisi? neden geldiler?

    neden varlar bu atom denilen şeyler? neden birbirlerini çekiyorlar itiyorlar?

    neden var bütün kanunlar? nereden çıktılar?

    kafam çok karışık.

    hayatta anlam aradığımdan değil bu sorularım

    hayatın anlamsızlığını kavramaya başladım diyordum ki

    her şey neden başladı? bu ilk şey...

    yani çok saçma değil mi? olan biten her şey..

    tam dinden çıktım derken aklıma takıldı bu. o derece ki bunları nihayetlendirmeden ateist olamıyorum. bir tanrı varsa neden bizi yarattı diyorum cevab veremiyorum deist olamıyorum. cevapsız duramıyorum agnostik olamıyorum. kuranı okudum müslüman olamıyorum. yani evreni tanrı kabul edince çözülebilir belki (hani evrensel kanunlar falan spinoza,einstein?)

    panteist miyim ben şimdi?

    tek çıkış kapısı bu mu?

    uyku uyuyamayacağım neredeyse...

    ha unutmadan hala islamda bir gözüm. tarih boyunca hep aynı şeyler olmuş ya. kurbanlar falan ilkel falan ama aklımı alamıyorum.

    kadın-erkek eşit değil mantık hataları var. ama bir acaba diyorum sürekli? acaba yanlış yolumu seçtim?..

    çaresizliğimi anlatabilmişimdir umarım...

    Neden varız? sorusuna gelince kesinlikle bir nedeni var. Demişsin ki ayetlerle değil kendi fikirlerinizle cevap verin. Her ne kadar inançlı biri olsam da sana kendi görüşlerimi aktarayım.

    Birincisi sana diyeceğim şu ki; ateizm tamamen ölmüştür. Çünkü öldükten sonra yok olmak ve yaşanılan hiçbirşeyi hatırlamamak, düşünememek için bir hayat yaşamak anlamsızdır. Ateizm sonu koca bir hiç, bir yokluk olduğu halde maddeye bağlı kalırlar. Bu mantıklı olabilir mi? Bu yetmiyormuş gibi maneviyata bağlananlara mani olmaya çalışırlar. Bu maneviyatçıların yani inançlıların kendilerine zarar verdiklerini iddia ederler. Yani, kendilerinin canlarına kast edttiklerini söylerler. İyi de sonunda yok olacaklar ve yaşadıkları acılar da zevkler de hatırlanmayacaksa canlarının ve hatta yaşamalarının, ölümden ne farkı var ki?

    Gelelim neden yaşadığımıza, emin ol ki bir hiç uğruna yaşamıyoruz. Eğer hayat sadece bir maddiyatçılıktan ibaret olsaydı, insanlar sonsuz ve ölümsüz yaşarlardı. Ama öyle değil. İnsanlar ölüyor. Neden ölüyorlar? Neden insanlara bu kadar zevklerle dolu bir dünya ve nimetler sunulduğu halde ölümle birlikte gelen yokluk denen şey bu nimetler ve dünya zevklerini de beraberinde yok edip, hayatı anlamsız kılıyor? Bu da demek oluyor ki maddeden öte birşey var ve bizi bir amaç için buraya göndermiş ve bir amaç uğruna yaşamamızı istiyor.

    Düşün,İnsanlar madde dolu bir dünyaya geliyor ve senin gibi düşünmeye başlıyor. Neden acaba? Herşey maddeden ibaret olsaydı bunları düşünmezdi. Dünyanın nimetlerine dalar ve keyfine bakardın. Ama öyle değil işte bak senin de kafana takılmışım. Demek ki bir yokluk uğruna yaşamak anlamsızsa bunu anlamlandıran birşeyler olmalıdır. Bu da ancak madde ötesi bir varlıktadır. O varlık senin gibi düşünen ya da düşünmeyen insanları uyarıyor. Bu dünyadaki amacını sana bildiriyor. Eğer bu maddeden ibaret olan bir dünyanın anlamsız olduğunu düşünüyorsan madde ötesinde sana seslenenlere kulak vermelisin.

  9. Ankebut (29)

    10.İnsanlar arasında kimi de vardır ki, "Allah'a iman ettik." der sonra da Allah uğrunda bir eziyete uğradığı zaman, insanların işkencesini Allah'ın azabı gibi tutar. Andolsun ki, Rabbinden bir yardım gelirse, "Kesinlikle Biz sizinle beraberdik." diyeceklerinde şüphe yoktur. Acaba Allah, bütün insanların sinelerindekini en iyi bilen değil midir?

    11.Ve kesinlikle Allah, iman etmiş olanları herhalde bilecektir; münafıkları da bilecek elbette.

    12.Bir de küfredenler o iman etmiş olanlara: "Bizim yolumuza uyun, biz de sizin günahlarınızı yüklenelim!" dediler. Oysa onlar, onların günahlarından hiçbir şey yüklenecek değillerdir ve onlar kesinlikle yalancıdırlar.

    Nisa (4)

    140.O, size kitab'ında şunu da indirmiştir: "Allah'ın ayetlerinin inkar edildiğini ve onlarla eğlenildiğini işittiğiniz zaman başka bir konuşmaya dalmalarına kadar o heriflerin yanlarında oturmayın, yoksa siz de onlar gibi olursunuz. Şüphesiz ki Allah, münafıklarla kafirleri, topunu birlikte cehennemde bir arada toplayacaktır.

    141.Onlar ki, sizi gözetleyip duruyorlar; Eğer Allah tarafından size bir zafer ulaşırsa: "Beraber değil miydik?" diyecekler; Eğer kafirlere zaferden bir pay düşerse: "Biz sizden üstün gelmedik mi? Sizi müminlerden kurtarmadık mı?" diyecekler. Allah kıyamet günü aranızda hükmünü verecektir. Ve hiçbir zaman kafirler için müminler aleyhine bir yol ve imkan verecek değildir.

    142.Her zaman münafıklar Allah'a hile yapmaya çalışırlar, Allah da hilelerini başlarına geçirir. Namaza kalktıkları vakit üşene üşene kalkarlar, halka gösteriş yaparlar, yoksa Allah'ı pek az anarlar.

    143.Arada (İman ile küfür arasında) bocalayıp duruyorlar; ne onlardan yana oluyorlar, ne de bunlardan. Kimi de Allah şaşırtırsa artık ona sen bir yol bulamazsın.

  10. 43 - İçinde Allah'ın hükmü bulunan Tevrat yanlarında dururken seni nasıl hakem yapıyorlar da ondan sonra da dönüveriyorlar? Onlar inanıcı değillerdir.

    44 - İçinde hidayet ve nûr bulunan Tevrat'ı, elbette biz indirdik. Müslüman olan peygamberler, yahudiler hakkında hükmederler, kendilerini Tanrıya adamış zâhitler, âlimler de, Allah'ın kitabını korumakla görevlendirildiklerinden (onunla hüküm verirler) ve onun Allah'ın kitabı olduğuna şahitlik ederlerdi. İnsanlardan korkmayın, benden korkun, âyetlerimi az bir paraya satmayın. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.

    45 - Biz Tevrat'ta onlara, cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ve yaralara karşılıklı kısas (ödeşme) yazdık. Bununla beraber kim kısas hakkını bağışlarsa, bu kendi günahlarına keffaret olur. Ve kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.

    46 - O peygamberlerin ardından, yanlarındaki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak Meryemoğlu İsa'yı gönderdik ve ona içinde hidayet ve nur olan, kendinden önceki Tevrat'ı tasdik eden ve Allah'dan korkanlar için bir hidayet rehberi ve bir öğüt olan İncil'i verdik.

    47 - İncil ehli de Allah'ın ona indirdikleriyle hükmetsinler. Kim, Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse, işte onlar fâsıkların ta kendileridir.

    48 - Sana da (ey Muhammed) geçmiş kitapları tasdik eden ve onları kollayıp koruyan Kitab (Kur'ân)ı hak ile indirdik. Onların aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet. Onların arzu ve heveslerine uyarak, sana gelen haktan sapma. Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiklerinde sizi denemek istedi. Öyleyse iyiliklere koşun. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O, ihtilafa düştüğünüz şeyleri size haber verir.

    şu ayetlerin 20.yy türkiyesinde yaşayanlarla alakasını göstermek zorundasın

    kanıt istiyorum

    elkaıede militanı deli bır daha bana iftira atma

    atatürk putunuzun kurduğu o cumhuriyete göre değerlendirirsen tabi olmaz. olacak şeyler değil mi bunlar? olacak şeyler bunlar. kana kan, dişe diş. biri senin yakınını öldürür, sen de onunkini bu kadar basit. adaletiniz de adalet olsa. bir de eşitlikten bahseder. asıl eşitlik bu o senden aldı, sen de ondan alacaksın. eşit değil mi? yanlışmıyım?

  11. Sonraki ayete baksaydın eğer, benim getirmeme de gerek kalmazdı.

    O yazdıklarını silerdin hemen. :lol:

    Münafikun-3. Çünkü önce iman etmiş, sonra kâfir olmuşlar, ondan sonra da Allah onların kalplerini mühürlemiştir; artık birşey anlayacak durumda değillerdir.

    Bu ayetlerde önce müslüman olup da sonra dinden dönüp kafir olanlardan bahsediliyor.

    Demek ki münafık tanımının içine mürtedler de giriyormuş.

    Sen ise müslüman görünen ama gerçekte müslüman olmayanın kanıtını getireceksin.

    Hani nerede? :blink:

    “(O münafıklar) mutlaka sizden olduklarına Allah(cc)’a yemin ederler. Halbuki onlar sizden değildirler. Fakat onlar (kılıçlarınızdan) korkan bir toplumdur.” (Tevbe:56)

    “Çünkü onlar (kendi akılarında) güya Allah(cc)’ı ve mü’minleri aldatırlar. Halbuki onlar ancak kendilerini aldatırlar ve bunun farkında değillerdir.” (Bakara:9)

    “Şüphesiz münafıklar Allah(cc)’a oyun etmeye kalkışıyorlar. Halbuki Allah(cc) onların oyunlarını başlarına çevirmektedir...” (Nisa:142)

    “(Bu münafıklar) mü’minlerle karşılaştıkları vakit “biz de iman ettik” derler. Halbuki kendilerini saptıran şeytanlarıyla baş başa kaldıklarında ise “Biz beraberiz, biz ancak onlarla (mü’minlerle) alay ediyoruz” derler. Gerçekte Allah(cc) onlarla istihza (alay) eder, azgınlıklarında onlara mühlet verir. Bu yüzden onlar bir müddet başıboş dolaşırlar.” (Bakara:14-15)

    "Ey Resul! Kalpleri iman etmediği halde ağızlarıyla “inandık”diyen kimselerden küfür içinde koşanların hali seni üzmesin.” (Maide:41)

  12. bak ikide bir iftira atıp durma, sen o provokasyon lafını elinde molotoflarla gezenler diyecekesin. yanlış adrestesin. yüzde 99 müslüman olup dininin gereklerini yerine getirmeyebilir ve fasık olurlar. sen ise ayeti kerimeyi inkar edip kendini müslüman gibi gösteriyorsan münafıksındır. eğer kafirin, münafığın ne olduğunu bilmiyorsan anlatayım. senin kafir ya da münafık olduğunu ancak allah bilir ve karar verir. bu insanlara kalmış değildir. ama sen allah ın ayetlerine karşı gelirsen küfre girmiş olursun. en azından bunu bil. anladın mı?

    ahlaksızsın hem bana münafık diyor sonra allah bilir deyip beni iftira atmakla suçluyorsun

    apo yu ne gibi kullanmak gerekiyor bilmiyorum ama siz kullanıyor olmalısınız ki bir kullanma planından bahsediyorsun. ki bu deccalleri sizin gibi solcular şişirdi. onlar ajitasyonu yedirdiniz, siz eziksiniz, sizi milliyetçiler daha doğrusu sizlere göre faşistler ve dindarlar eziyor diye onlar da galeyana geldiler ve birgün sizlerin başlarında patlayacaklar. ama benim düşüncem bu deccalleri temizleyecek olanlar da bizi olacağız ve son olarak benim akp, narcı, nurcu ile ilgim yok. ben sadece alemlerin rabbi olan allah a ve onun peygamberini tanırım.

    puhaha allahın beyinsiz kulu ben kürtçü liboş marksist falan filan değilim

    dolayısı ile nasıl ezik olduğumu anlamadım

    resmen katil ruhlu bir manyaksın elkaıde militanı seni :D

    ben yüzde 99 a münafık dediğimi hatırlamıyorum ama eğer demişsem bul ve getir. ben dedim ki bu ülkede eğer yüzde 99 luk kitle hakkıyla müslümanlığını yaşadığını idda ediyor ya da yaşamak istiyorsa yüzde 99 u "resmi" de olsa müslüman olan insanlar, allah ın hükümleriyle yönetilme haklarına sahip oldukları için şeriatı, allah ın kanunlarını yani hakları olan şeyi istemelidirler dedim. allah ın hükümleriyle hükmetmemek fasıklığa, bu hükümleri inkar etmek ise küfre girer. sen ise bu hüküüleri küçümseyip, aşağılayıp beğenmeyerek bu hükümlerin bizleri ilgilendirmediğini söyleyerek inkar ettin ve küfre girdin. doğru değil mi? yalan mı söylüyorum, iftira mı ediyorum?

    bizi ilgilendirdiğine dair bir kanıt getir çabuk

    ayrıca bu ülkenin büyük çoğunluğunun ben gibi düşünen müslümanlardan oluştuğunu bile bile rezilliğe devam ediyorsun

    ne aşşalaması gerizekalı davar ne saçmalıyorsun bizle alakası yok diyorum sadece

    bak elbette allah bilir ama eğer biz herşeyi allah bilir deyip geçersek o zaman bütün ayetlere de uymayalım. sonra öbür tarafta da allah ın huzuruna çıkınca allah ım sen kitap gönderdin ama biz bilemeyeceğimiz için herşeyi sana bıraktık. şimdi bildiklerini açıkla da biz de görevlerimizi yerine getirelim diyebilir miyiz? yani böyle birşey aklına yatıyor mu? diyeceğim şu ki biz kendi keyfimize göre sana kafir ya da münafık demiyoruz. allah ın dediklerine göre değerlendiriyoruz. biz bildiğimiz kadarı ile söylüyoeruz. tabi ki son merci kararı allah tır. en doğrusunu allah bilir. anladın mı? biz (haşa) allah lık taslamıyoruz ve kimseyi itham etme meraklısı değiliz. anladın mı?

    ben sana ayet getirmedim mi? "allah ın hükümleriyle hükmetmeyenler, işte onlar kafirlerin ta kendileridir." diye bir ayet göstermedim mi? bunlar müslümanlar ilgilendirmiyorsa kimi ilgilendiriyor? peygamber efendimiz sadece o beğenmediğiniz araplara değil bütün insanlığa gönderilmiştir. allah en sevdiği peygamberini kıyamete kadar glecek olan tüm insanlara alemlere rahmet olarak göndermiştir. bu durumda müslüman olan kişi ay da da olsa jüpiter de de olsa bu hükümleri kabul etmek durumundadır. siz onu beğenmiyor bunu beğenmiyorsunuz. peki neyi beğeniyorsunuz? sipariş ver sana öyle bir din gönderilsin istersen ya da kendi dinini kendin kur. müslümanım diye geçinme.

  13. bu başlığın tek amacı provokasyon

    o kadar şizofrenik ki hem yüzde 99 müslüman diyor hem sanki yüzde 99 şeriat istiyormuş gibi bana münafık diyor

    bak ikide bir iftira atıp durma, sen o provokasyon lafını elinde molotoflarla gezenler diyecekesin. yanlış adrestesin. yüzde 99 müslüman olup dininin gereklerini yerine getirmeyebilir ve fasık olurlar. sen ise ayeti kerimeyi inkar edip kendini müslüman gibi gösteriyorsan münafıksındır. eğer kafirin, münafığın ne olduğunu bilmiyorsan anlatayım. senin kafir ya da münafık olduğunu ancak allah bilir ve karar verir. bu insanlara kalmış değildir. ama sen allah ın ayetlerine karşı gelirsen küfre girmiş olursun. en azından bunu bil. anladın mı?

    senin din büyüklerin vatansever değil mi ondan apoyu hemen asarlar

    asmak o kadar kolay değil apoyu kullanmak gerekiyor önce kullanılsın sonra asılsın

    nerde senin din büyüklerinde o irade

    nurcu zihiyetli akp niye asmıyor apoyu

    ha pardon onlar müslüman değil di mi münafık

    apo yu ne gibi kullanmak gerekiyor bilmiyorum ama siz kullanıyor olmalısınız ki bir kullanma planından bahsediyorsun. ki bu deccalleri sizin gibi solcular şişirdi. onlar ajitasyonu yedirdiniz, siz eziksiniz, sizi milliyetçiler daha doğrusu sizlere göre faşistler ve dindarlar eziyor diye onlar da galeyana geldiler ve birgün sizlerin başlarında patlayacaklar. ama benim düşüncem bu deccalleri temizleyecek olanlar da bizi olacağız ve son olarak benim akp, narcı, nurcu ile ilgim yok. ben sadece alemlerin rabbi olan allah a ve onun peygamberini tanırım.

    sen allaha falan inanamazsın sen normal değilsin tanımadığın birine utanmadan iftira attın sonra yine utanmadan yüzde 99 u da dolaylı yoldan münafıklıkla suçladın

    sen git tedavini ol gel canım bence

    ben yüzde 99 a münafık dediğimi hatırlamıyorum ama eğer demişsem bul ve getir. ben dedim ki bu ülkede eğer yüzde 99 luk kitle hakkıyla müslümanlığını yaşadığını idda ediyor ya da yaşamak istiyorsa yüzde 99 u "resmi" de olsa müslüman olan insanlar, allah ın hükümleriyle yönetilme haklarına sahip oldukları için şeriatı, allah ın kanunlarını yani hakları olan şeyi istemelidirler dedim. allah ın hükümleriyle hükmetmemek fasıklığa, bu hükümleri inkar etmek ise küfre girer. sen ise bu hüküüleri küçümseyip, aşağılayıp beğenmeyerek bu hükümlerin bizleri ilgilendirmediğini söyleyerek inkar ettin ve küfre girdin. doğru değil mi? yalan mı söylüyorum, iftira mı ediyorum?

  14. Sen çok biliyorsan getir ayetleri o zaman.

    Nerede yazıyor "İnanmadığı halde inanıyor gibi görünen" diye.

    Ama ben yazdıklarıma uygun ayetleri getiririm.

    Var mısın?

    Senin zihniyetine göre Türkiye müslüman ülke değil, halkı da müslüman değil o zaman.

    Hani cihat eden?

    hani şeriat?

    Neden camiler bomboş?

    Hristiyanlar gibi neden haftada bir cuma namazları doluyor sadece?

    Çünkü senin gibi inanmıyor, 1400 sene öncesi ilkel çağa, orta çağa dönmek istemiyorlar.

    İlerici olmasalar da senin gibi gerici değiller en azından. :lol:

    Münafıklar sana geldikleri zaman: "Senin Allah'ın elçisi olduğuna şâhitlik ederiz." derler. Allah, senin gerçekten O'nun elçisi olduğunu çok iyi bilir. Ve Allah, münafıkların yalancı olduklarına da şâhitlik ediyor. (Münafikun:1)

    Yeminlerini kendilerine bir kalkan yaptılar. Allah'ın yoluna engel oldular. Gerçekten onlar çok kötü bir şey yapıyorlar.(Münafikun:2)

    işte bunlar ayetler, senin getireceğin ayetleri de merak ediyorum.

    hakkıyla islamı yaşayan çok az kişi var. müslümanlar ama tam anlamıyla islamı yaşamıyor ya yaşayamıyorlar. dolayısıyla camiler de boş kalabiliyor ve cihat isteği de olmuyor. belki de bazı kuralları beğenmiyorlar. belki de sizin gibi ilkel diyorlardır, bilemem. ama benim için fark etmez. eğer allah ın emriyse ilkel milkel beni ilgilendirmez. beni yaratana karşı benim itiraz etme hakkım yok. cihata da ilkel milkel demeyin. insanlar milleti katletmek için cihat yapmıyorlar, keyfleri için değil allah için cihat yapıyorlar.ama tabi sizin gibi bebek katillerini asamayan bir cumhuriyet ve adalet tapanlardan da başka şey beklenmez. siz bebek katillerine mecliste kukla oynatmaya devam edin!

  15. İnandığın tek bir şeye bir tane delil sunmaz mısın sen? Şu söylediklerinde bilimsel, tarafsız ve kanıtlanabilir bir durum var mıdır? Ben sana desem ki ''inanan herkes demiyorum, ama inananların büyük çoğunluğu ''hırsızdır, sapıktır''. Çünkü onlar yalnızca cehennem korkusuyla hareket ederler, yani aslında sapıktırlar; ama bunları bastırmak için cehenneme inanırlar''!!! Hadi yapabiliyorsan çürüt bunu? Peki senin cümlelerinin bundan farkı ne? İspat ne?

    iftira atmak senin inancında günah değil mi? Hiç tanımadığın birine direk iftiraatarak büyük bir ''şirk''e battığını biliyor musun bizzat İslam kaidelerine göre?

    Kime hainlik yaptım? sen nerden gördün? olsa olsa manita görmeden birkaç kız süzmüşümdür; ona da ihanet denemez herhalde :D

    Din büyüğü sandığın biri sana bir kadına tecavüz etmeni emrederse ne yaparsın? Ya masum bir çocuğu katletmeni emrederse? İnsan emirleri sorgulamazsa doğru yahut yanlış olduğunu nasıl anlayabilir? Zaten emir de sen sorgulayasın diye verilmeyeceğine göre, doğruluğundan emin dahi olmıyacağın eylemlere niye ortak olursun ki? İslam sana aklını pazara çıkar ve kullanma; senin yerine yalnızca din büyüklerin mi düşünsün diyor? Sende akıl yok mu ki onun bunun aklıyla sorgusuz sualsiz işler yapıyorsun? Din büyükleri senden karını isterlerse ona da he mi diyeceksin mesela? Onu muhtemel ki kabul etmeyip reddecek sen neden askerlik söz konusu olunca he diyorsun a dangalak? Neye hizmet ettiğini nerden bileceksin?

    dünyada iyi insanların olduğu gibi kötü insanlar da vardır. ama sadece iyi olmak ya da sadece kötülükten sakınmak yetmiyor. biz iyi bir insan da olsak kötü bir insan da olsak allah ı tanımak ve ona itaat etmek durumundayız ki bizi çok güzel bir şekilde yaratan ve bizlere nimetler veren rabbimize o emir vermeden şükür etmek için ona itaat etmeliyiz. nankör ve duyarsız olmayan her insanın şükretmesi gerekir. sonuçta bunları kendileri yaratmıyor. onlardan üstün bir akıl sahibi herşeyi insana göre ölçülü ve dengeli bir şekilde yaratmış. bunu inkar edebilir misin? bu yaratıcı elbette ki allah'tır ve ben ancak ona itaat eder, şükür ve hamd ederim. herşeyi onun rızası için yaparım.

    dediğim gibi iyi insanlar olduğu gibi kötü insanlar da vardır. ben herşeyi yaratan bir yaratıcıya inanıyor ve bunun inkar edilemez olduğunu savunuyorum. bu yaratıcının allah olduğuna inanıyorum. bu yüzden yapım iyi de olsa kötü de olsa allah ın emirlerine uymam gerektiğini düşünüyorum. her insanın kötü yanları olabilir ama yeter ki iyi olmaya çalışsın. ben hiçbir zaman vahşetten, kan dökmekten yana değilim ama eğer rabbim savaşın diyorsa bunda bir hikmet vardır. ve müslümanlar tarihte hiç zülmetmemişlerdir. bilhassa zülme uğramış ve müdafaa için allah yolunda savaşmışlardır. eğer allah bana savaşmaya emrediyorsa ben buna uymak durumundayım. ve eğer benim yanlışım varsa bana atfedin dinime değil. eğer dine bir eleştiride bulunacaksanız allah ın e peygamberinin dediklerine göre konuşun. ve kendi düşüncenize göre mana vermeyin. bu yanlıştır. sapıtmaya ve çarpıtmaya girer. aslında eleştirmeye teşebbüs etmeniz bile doğru değildir, çünkü sizleri yaratanı eleştirmek olmaz, çünkü o sizin bilmediklerinizi bilir. şimdi yanlış mı bu? siz bilinmeyen birşey hakkında birşeyler söylerseniz yanlış olmaz mı? daha insanın bilemediği onca şey varken kendisine yaratan rabbi hakkında atıp tutmak doğru olur mu?

    islam kötü bir din değildir. önyargıyla, art niyetle ve sapıtma amacıyla yaklaşmadan ve doğru kaynaklardan dini öğrenmeye çalışın. her müslümanım diyene aldanmayın. gerçek din kuran ve sünnet üzerinedir. onun bunun lafı üzerine değil.

  16. Posted 01 December 2009 - 11:38 PM

    Lafı kısa kesicem; dikkatimi çeken nedense askerlikten kaçan tiplerin birçoğu dini inançları zayıf veya hiç inanmayan kimseler oluyor. Yani bunların içinde ateisti, agnostiği, deisti ve birçok inançsız kişisi var. Aslında dini inancı olmayan, maddiyattan başka birşey görmeyen ve hayatı bir nimet sayan birisinden de vatani duygular bekleyip, en güzide dünya nimeti olan canını tehlikeye atmasını beklemek olmaz. Diyeceğim şu ki, yukarıda saydığım ve saymadığım inançsızların vatan ile ilgili düşünceleri nelerdir? Bir vatan uğruna kendi canlarını feda etmeyi göze alabilirler mi? Yani dini inancınız yok. vatani inancınız ve sevginiz de mi yok?

    bakar mısınız olaya nerden girmiş nerden çıkıyor yuh bana albatrosu bile savundurtucak kadar delisin :lol:

    ne demeye çalışıyorsun nesini sapıtmaya çalışıyorsun anlamadım ama benim demek istediğim şu, madem ateistlerin dini inancı yok ama o taptıkları atatürk ün kurduğu vatanı, cumhuriyeti savunmak için ne yaparlar? demek istedim. anladın?

  17. Gerçekten anlamıyor musun yoksa yediğin naneyi anlayıp işi ODUNLUĞA mı vuruyorsun? şu yukarıda koyulaştırdığım lafını etmeden evvel ''inanmayan herkes hırsızdır'' diyen sen değil miydin? Şu aşağıdaki lafı sen etmedin mi?

    Sana pisliğini yedirince niye vicdan micdan diye kıvırmaya başladın? Hangi gerizekalı bu genellemeyi yaptıktan sonra diye kıvırır ki?

    Peygamberin ben diyeyim oynaşırken, cariye yaparken; sen de eş edinirken yahudi mi, hristiyan mı putperest mi bakmazken başkasına niye yasak ediyor ?

    Ulen çocuk, sen değil misin ''bu ülke için askerlik yapmam'' diyen? :D sen ateistbir ülke askeri için savaşmam derken suç değil de ben faşist derken mi suç :)

    Çok meraklısın değil mi emir almaya, köpek gibi aşağılanmaya? Bir insan hiç tanımadığı birinden neden emir alıp itaat eder ki? Ne için savaştığını bile bilmediği herhangi bir savaşta niçin itaat edip emirler alır, öldürür ve ölür? Yolda, herhangi biri yahut herhangi bir arkadaşın/akraban senden su isterken dahi ''lan, deyip emir verdiği''nde hoşuna gitmezken bu duruma askerde niye sahip çıkarsın ki?

    Hıyanet mi? Kime, nasıl? Sen ilaç mı kullanıyorsun, halüsünasyonlar falan mı görüyorsun sürekli?

    sen bir provokatörsün:)

    ah siz kafirler adı üstünde kafir küfürbaz, milleti aşağılamaya bayılıyorsunuz, değil mi? et bakalım ama senin gibi kafirlerin ettiği laflar benim inancımı kuvvetlendiriyor. çünkü inancımı doğruluyorsunuz.

    bak, laflarımı çarpıtıp durma, herkes geçmiş sayfalara bakarsa "inanmayan herkes hırsızdır" demediğimi görür.ben dedim ki "inanmayan herkes hırsızdır demiyorum". çünkü inanmayanlar içinde vicdanlı olanlar da vardır. ama bir müslüman için ise vicdanından öte yani bu dünyadan öte bir öbür dünya vardır. yani bir müslüman bu dünyanın adaletinden kurtulabileceğini ama öbür dünyanın adaletinden kurtulamayacağın bilir. bu yüzden şuç işlemekten çekinir. vicdansız bir müslüman da olamaz. yani müslüman hem vicdanından hem de öbür taraftan korkar. ama bir vicdansızın inancı yoktur ve bu türlü vicdansızlar için bir hesap günü vardır. inançsızlar bir müslümana göre suça daha çok meyillidir. anladın mı?

    senin faşist deyişinin altındaki sebebi anladım. sen hem vatan, hem de din düşmanısın. asıl provokatör sensin, şimdiye kadar kaç molotof salladın millete. ben askerlik yapmam çünkü şeriat yok, sen ise hainsin. ben en azından senin gibi bu ülkenin topraklarına ihanet etmiyorum. ben emiri ateist komutanlardan değil din büyüklerimden alacağım inşaallah.

  18. Sen kafirliğin de, münafıklığın da ne olduğunu bilmiyorsun.

    Ama iyi bir yobaz olduğun belli.

    Queen'in dediği doğru.

    Müslüman olmanın şartı kelime-i şahadettir.

    Böylece İslam'a teslim olmuş olursun.

    İslam'a teslim olana müslüman denir.

    Kafir ise, teslim olmayana ve İslam'a karşı direnene verilen addır.

    Münafık, İslam'a teslim olanların kafirlere karşı savaşmayanlarına, ortayol tutturanlarına takılmış bir sıfattır. Onları kendi saflarına çekmek için ağır şekilde suçlamışlardır. Müslümanlar arasında fesat çıkardıkları, aslında kafirlerden yana oldukları, fasıklık yaptıkları, yalan söyledikleri vs.

    Yani, anlam itibarıyla müslüman olmayıp da müslümanmış gibi görünen demek değildir.

    Kimse kimsenin kalbini bilemez.

    Müslümanmış gibi görünen tespit edilebiliyorsa eğer, bu durumda onlar müslüman değil demektir.

    Ama tespiti mümkün değildir. O yüzden İslam olmuş, teslim olmuş denir zaten. Ama teslim olanların kimisi gerçekten imanlıdır, kimisi cihadçı-şeriatçıdır, kimisi de barışcıdır. Bir kısmı da zorla müslüman yapılmıştır ya da çıkarları, korkuları gereği müslüman olmuştur.

    Siyasettede böyledir.

    Örneğin her eyleme katılan, işi gücü propaganda olan partizanlar olduğu gibi, sempatizanları da vardır.

    Şimdi kalkıp sempatizanlar eylemlere katılmıyor diye onları "siz karşı taraftansınız" diye suçlamak mı gerekir?

    Ama muhammed hazretleri bunu yapmış, rivayetlere göre namaz kılmaya gelenleri bile ite kaka mescidden bile attırmıştır.

    sen çok biliyorsun! münafık kafirlere karşı savaşmayanlarmış. münafık, gerçekte inanmadığı halde inanıyormuş gibi görünendir. senin dediğin gibi dinin gereği olarak savaş etmiyorsa fasık olur.

    evet müslüman olmak için kelimei şehadet etmek yeterlidir ama öyle kalmak için yeterli değildir. eğer kelimei şehadet ediyorsanız ve gerçek bir müslüman olmaya niyetli iseniz en başta allah ın ve peygamberinin emirlerine uymak zorundasınız, en azından bunları kabul etmek ve boyun eğmek zorundasınız. aksi halde kafir olursunuz. müslüman tek bir ümmettir. bunların şeriatçısı, barışçısı diye birşeyi yoktur. hepsi islam da toplanabilir, ayırmaya gerek yoktur. şöyleki imanlı bir müslüman yani mümin biri barışçıl biri olduğu halde şartlar bunu gerektiriyorsa cihatçı da olabilir. anladın?

  19. unıverse tipik bir hainsin hem de beyinsizsin utanmadan münafıklıkla bile suçluyorsun

    sen gibi hastalar için özel klinikler kurulmalı tıpta sizlere tam olarak ne deniyor bilmiyorum

    albatrosu savunmak istemem ama onu eleştirecek son

    hainsin!!!!!!!!

    senin ne olduğun meydanda kardeşlerim dediğine göre!!!!

    pkklılar senin kardeşin mi heee??

    bak seninle uğraşacak değilim ikidebir mahalle karısı gibi ordan çemkirip durma, sadece saçmalıyor ve kalabalık ediyorsun, kuru gürültüsün. ben kime kardeşim demişim, doğru oku. din kardeşlerim dedim yani müminleri kast ettim anladın mı? iyi oku.

  20. bak öküz müslüman olmak için kelimei şehadet getirmek yeter

    sen gibiler için istiklal mahkemeleri yeniden kurulmalı

    doğru müslüman olmak için kelime-i şehadet yeter ama müslüman kalmak için de allah ın ve peygamberine itaat etmek gerekir. nasıl ki müslümanlığa "giriş" için kelime-i şehadet yeterliyse kafir olmak için de sadece bir ayeti kerimeyi inkar etmek yeterlidir.

  21. Yapma yahu, peki bu lafı sen söylemedin mi? : Tanrıya inanmayan herkes hırsızdır, haindir demiyorum ama onu frenleyen bir ilahi güç olmadığı için bir inançlıya göre suça daha çok meyillidir.

    Kendi vicdanı için kötülük yapmayı reddeden inançsız, hırsızlığı reddedemiyor mu; yoksa hırsızlık bu siyasal islamcıların lügatlerinde alışkanlık olduğu üzere kötülük değil mi :D

    Muho 72 milletten cariyerlerle oynaşırken bu öğüde niye uymamış? Muho'nun savaşçıları/katilleri savaşlarda yağmalayıp kızlarına el koydukları yahudilerin/hristiyanların kızlarını cariye yaparken bunu niye düşünmemiş?

    Gerizekalı, vatan dediğin taşı toprağı için sevilmez... İnsan doğduğu değil doyduğu yerdedir, diye bir söz vardır. Sorun şuki sen ve senin gibilerin ''vatan'' diye bana kabul ettirmeye çalıştıkları şeyi asla benimsemedim zaten.

    Ülke senin gibi satılmışların elindeyse onu vermek için değil para almak üstüne para veririm :D

    o dağlarda üçbeş sapık ruhlu faşist ve psikopat için kendimi feda edecek kadar aklımı peynir ekmekle bozmadım ben!!!! Gerizekalı, sen hayatında kaç kere savaş gördün ki cesaretten, kahramanlıktan bahsediyorsun???? O savaş meydanında önüne yığılmış et ve kemik parçaları, yanı başında bağırsakları, ciğerleri yerlere dökülmüş siper arkadaşların... kafaları, kolları kopmuş; tüm bedenleri yanmış, zifte dönmüş insanlar... İmanın kurtarır mı sanıyorsun aklını ve sağlığını beyin özürlü!!! Git TRAVMA SONRASI STRESS BOZUKLUĞU neymiş araştır bakalım... Git savaşlara aslanlar gibi giden, kafayı yiyen insanlarla konuş... git psikopatlaşıp karısının tüm ailesini öldüren adamlara sor askerliği...

    Al şu habere bak: http://www.trt.com.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=13bcd07d-f3df-47f6-a0c2-b592c51419c4

    Bu psikopat askerde komandoymuş, yanılmıyorsam Dağlıca baskınında falan o bölgede(Aktütün de olabilir). Neticede ciddi bir çatışma falan yaşamış biri, ki bu adam hakkında o dönemde bir sürü haber dinledim. Yakınları askerden önce son derece mülayim ve neşeli biri olduğunu; askerden sonra değiştiğini söylüyor! Ne sanıyorsun bunları, bebek oyuncağı mı? Cin ali masalları mı?

    Ağzından allah kitap düşmez; iki lafından biri iftira, yalan, dolan... Daha birinci cümlenden senin ne kadar sapıtık biri olduğunu ortaya koydum. Angut aleyhisselam, sen beni tanıyor musun ki böyle aptal aptal konuşuyorsun? İnsanların yok yere öldürüldüğü kirli bir savaşta yer almamayı seçmek neden korkaklık olsun? Doğruluğu ve yanlışlığını asla sınayamıyacağım türlü eylemlerin içinde yer almak neden korkaklık olsun? savaş kararları alınırken sana bana mı soruyorlar? yakınlarda afganistan'a asker talebi oldu, asker olsan gider miydin? Irak'a gider miydin? savaş yerine daha makul yolların varlığı apaçık ortadayken neden ille de savaş? Peki neyle savaşacağım, senin put allahın için mi? Senin bile askerlik yapmayı reddettiğin şimdiki ordu için mi? :) Öküz, Muho'nun ve putunun ardına sığınıp askerden sıvışmayı meşru sayarken hiçdüşünmedin mi birinin de sana ''hadi len satılık, korkak, hain'' diyeceğini? :)

    bak ben sana karşı yzmış olduğum mesajımda ne demişim; "Bir kötülüğü yapıp yapmamak illa ki bir inanca bağlı değildir. Nice insanlar da vardır ki inançsız oldukları halde kötülük yapmayı reddederler, çünkü vicdan diye birşey vardır. ve çok şükür ki allah bana bir vicdan bahşetmiş. zamanında benim de inancım zayıftı ama yine de kötülük yapmak istemedim, çünkü bir vicdanım vardı. ve şimdi anladım sadece vicdanla olacak bir iş değil bu, çünkü bu dünyanın vicdanı bu dünyada kalacak ve vicdansızların hesap vereceği bir adalet günü gelecek." yani insan da vicdan, akıl, empati gibi şeyler var. yani insan bir kötülük yaptığı zaman düşünür "ben yapıyorum ama birgün de başkası bana yaparsa" diyebilir. ya da yapısı gereği o kişinin çektiği acı karşısında üzülür ve yapmak istemez. ama her inançsız da vicdanlı olur diye birşey yok. yani çok vicdansız olan inançsızlar da vardır ve bu vicdansızlara bu dünyada kimse ceza veremeyebilir, milyonlarca insan haksız yere canlarından olabilir. yani diyeceğim şu ki bu dünyada hesaba çekilemeyenler, vicdansızlar için de bir hesap günü şarttır ve olacaktır. anladın mı?

    peygamber efendimiz, oynaşmamıştır, onları eş edinmiştir ve onlar da müslüman olmuşlardır.

    benim vatanım benim ruhumu doyuran inancımın olduğu yerdedir. bu dünyadaki amacım işkembeyi doldurmak değildir. sen ülkenin askerini faşist diyerek rengini belli ettin. kaç tane molotof kokteyli var elinin altında, ha? henüz askerliğimi yapmadım ama inşallah üzerinde allah ın hükümleriyle hükmedilen bir yerde cihad ederek askerliğimi yapacam inşaallah. ben ateist bir ülke için savaşmam. din kardeşlerime karşı asla savaşmam. bugün ülke şeriatla yönetilsin ve kafirlerle savaş olsun savaşırım. bu ülke için savaşmam, insanlar istediklerini desin, allah içimdekileri biliyor ve sen de rengini belli ettin. bu ülkeye hıyanet eden biri olduğunu pasivist ayaklarına yatarak gizlemeye çalışıyorsun. günahın almış olmayayım ve yine de sorayım yoksa sen de gizliden gizliye bir müslüman mısın? benim gibi şeriatı mı bekliyorsun, ha?

  22. birinin müslüman olup olmadığına karar verecek kişi sen değilsin

    sen allah mısın??

    ayetleri inkar eden yok taşkafa sadece siyasi bir konuma sokmak için uğraşmanız samimi değil

    bak cüppeli ne diyor münafıklık için git oku öğren de gel sen gibi biri hasta olabilir ancak inanan falan değil insanlık düşmanı seniiii

    iyi de ben karar verici merci olduğumu idda etmiyorum ve daha önce de dediğim gibi senin kafirliğini allah ın sözlerine dayanarak belirtiyorum. bir ayeti kerimeyi inkar etmek inkardır ve küfre girer, insanı kafir yapar. tamam mı? anladın mı?

    ve sen; "en başta tabi ki kelime-i şehadet vardır. bunu kabul ettikten sonra eğer sen allah a ve onun peygamberlerine inanıyorsan onun dediklerine boyun eğmeli ve dediklerini yapmalısın. ve şu ayet-i kerime mucibince şeriatı istemelisin; "Allahın indirdiğiyle hükmetmeyenler, kafirlerin ta kendileridir." (Maide:44)"

    mesajımdaki ayeti kerimeyi şu mesajınla; "biz şu an ortaçağ arabistanında yaşamıyoruz ve bu ayetlerden birinci derece sorumlu olanlar biz değiliz. islamın beş şartını bilmeden burada islamcılık oynamayın" diyerek inkar etmiş bulundun ve kafir oldun. ama sanırsam millete müslüman görünüyorsun ve burada da üslüman olduğunu idda ederek münafık olmuş oluyorsun. şimdi anladın mı?

  23. Ona Allah karar verir, o bilir. O her şeyi bilendir, siz bilmezsiniz.

    Sen ne diye karışıyorsun onun işine?

    İşe bak.. Müslümana dinini öğretiyoruz..

    iyi de ben ne dedim, allah ın sözlerine göre değerlendiririm dedim. kendi görüşlerime göre değil. eğer ki kafir dediysem bir ayeti kerimeyi inkar ettiği için dedim. allah ın hükümlerin kim karşı gelebilir. kim inkar edebilir? inkar edene müslüman denilebilir mi? iyi oku, sonra konuş!

×
×
  • Yeni Oluştur...