Jump to content

DogaBilim

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    115
  • Katılım

  • Son ziyaret

DogaBilim kullanıcısının paylaşımları

  1. Araplar Türkçe konusur mu? Araplar birbirlerine dadaş mı derler? Araplar cirit oynar mı? Araplar karakucak güreş yapar mı? ...... Eski Türk geleneklerini öğrenmek isterim. Batı da büyüdüğüm için öğrenemedim.
  2. Erzurum halkının büyük çoğunluğu orta asyadan gelmiştir. Sonradan sunni müslüman olsalar da birçok orta asya Türk geleneklerini yaşatırlar.
  3. DogaBilim

    Tanrı nasıl hazırlanır.

  4. DogaBilim

    Tanrı nasıl hazırlanır.

    Tanrı hazırlama örneği.
  5. DogaBilim

    Tanrı Geni

    Sonradan teist veya ateist olanlarda bu gen değişiyor mu?
  6. DogaBilim

    Türkiye Partileri İle İlgili Sorularım

    Karma ekonomi uygulayacak iseler sosyalistim demenin anlamı kalmıyor. Birde kendilerine Bilimsel sosyalist diyorlar. Mhp ile ilgili soru soracaktım. "Parti programınız var mı? ","Ekonomi üzerine görüşleriniz nelerdir?" vb gibi . Bu soruları her gördüğüm Mhp'li üyelere soruyordum. Net cevap alamıyordum. Parti sitesine parti programını koymuşlar.Soru sormaktan vazgeçtim. Ama hala parti liderliği parti programın üstünde tutuluyor. Devlet Bahçeli'nin sayfayı kaplayacak sekilde Twitter linkini koymuşlar.
  7. DogaBilim

    Tanrı Geni

    Bu genin başka bilinen fonksiyonları varmı?
  8. DogaBilim

    Telekinezi

    http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html James Randi ölmeden basvurun. Bir daha böyle para veren birini zor bulursunuz.
  9. İşçi partisi ile başlayayım. İşçi partisi sosyalist bir parti midir? Bu soruyu sorduğum işçi partililer "yerli burjuvayı oluşturacağız" dedikleri halde "işçi partisi sosyalist bir partidir." diyorlar.
  10. DogaBilim

    ELEVİLER , TÜKMÜ , KÜRTMÜ , ARAPMI YOHSA ?

    Bu tanıma uyan çinli,japon,papua yeni gineli,uzaylı vb. varsa Alevi'dir.
  11. DogaBilim

    ses değiştirici

    Ses değiştiren cihazlar çok pahalı. Ses değiştiren cihazlar kayıt edilen sesin birkaç milisaniye gecikme yaparak tekrar yüksek hız veya düşük hızda çalınması ile değiştiriyorlar. Doppler etkisine çok benziyor.
  12. DogaBilim

    canlı kamera

    http://www.slooh.com Üye olursanız teleskopu bir hafta kullanabiliyorsunuz. Resim çekebiliyorsunuz. Sonra para istiyor. Online beleş teleskop arıyorum. Bulan olursa link göndersin.
  13. DogaBilim

    canlı kamera

    Arizona universitesinin ay ve mars için serada (topraksız tarım) bitki yetiştirme projesi. http://128.196.12.155/home/homes.html java yüklü ise http://128.196.12.155/home/homej.html Kamerayı kontrol edebiliyorsunuz. Sol tarafta sera için yeni bitkileri yetiştiyorlar. Sağ tarafta kontrol unitesi var. Bu sera ile aç kalırız uzayda.
  14. DogaBilim

    İlginç Fizik Soruları

    insanların asansörle yukarıya doğru güvenli çıkması için gerekli maksimum ivme değeri insanları öldüren ivme değerinden az olmalıdır. kaynak:http://hypertextbook.com/facts/2004/YuriyRafailov.shtml Verilen değerler ile bu ivme değerini bulamam. Bu soruyu hangi kitapdan aldın?
  15. DogaBilim

    Muslumanlara Nacizane Tavsiyeler

    11. İletilerinize "Bismillahirrahmanirrahim" ile başlayın.
  16. DogaBilim

    Artık ben de bir (pozitif) ateistim

    Ateistliğini "ALLAH kabul etsin." diyelim.
  17. DogaBilim

    İlginç Fizik Soruları

    Kaynak:http://www.lift-report.de/index.php/news/176/368/Elevator-Ride-Quality
  18. DogaBilim

    İlginç Fizik Soruları

    Yok kaçırmıyorsun.O formül doğru. Bir önce ki iletide "Bazı mesleklerde basınç yerine kullanılan sıvının yüksekliği verilir." yazmışım. milimetre civa yüksekliği mmHg veya torr http://en.wikipedia.org/wiki/Torr tansiyon ölçme aletlerinde,meteorolojide hava basıncını ölçmede, akışkanlar mekaniğinde vb. yerlerde mmHg kullanılır. http://en.wikipedia.org/wiki/Centimetre_of_water su pompalarında basınç yerine su yüksekliği metre olarak verilir. Vikipedi santimetre olanını yazmış. http://en.wikipedia.org/wiki/Inch_of_water Bu da ingiliz parmak ölçüsü versiyonu. Formülün senin istediğin g
  19. DogaBilim

    İlginç Fizik Soruları

    Bazı mesleklerde basınç yerine kullanılan sıvının yüksekliği verilir. H burada kullanılan sıvının yüksekliğidir. P = basınç (kg/m2) ρ = m/V = su yoğunluğu (kg/m3) h = sıvının yüksekliği (m) P = ρ x h formülünü kullanırsan, MKS(Metre-Kilogram-Saniye) birim sistemindeki basınç birimi kg/m2 elde edersin. MKS sisteminde kilogram ağırlık birimidir. SI(Uluslararası Birimler Sistemi) birim sisteminde kilogram kütle birimidir. Benim okuduğum dönemde MKS birim sistemi kullanılırdı. Kütle birimi ile ağırlık birimlerini hala karıştırıyorum.
  20. kız tavlama taktikleri başlığını kim sildi?

  21. DogaBilim

    İlginç Fizik Soruları

    Gezegenlerin güneşe göre ağırlıkları nedir?
  22. DogaBilim

    düzeltiniz...

    Üyeler linki hatalı. http://www.ateistforum.org/index.php?app=members Üyeler linkini http://www.ateistforum.org/index.php?app=members&module=list olarak düzeltebilir misiniz?
  23. DogaBilim

    Faydalı Programlar

    http://www.fomscu-forum.com/vb/index.php Doktorluk,veterinerlik,eczacılık vb bölümlerde okuyanların çeşitli kitapları bulabileceği bir forum. Kitaplar ingilizce.
  24. DogaBilim

    ayasofya ne olsun...

    Ayasofya(gibi yerler) yıkılsın. Arsası insanların yerleşimine izin verilmeyecek şekilde doğal alana çevrilsin.
  25. DogaBilim

    Evren Enerji Sızdırıyor

    Compton saçılması dışında fotonlara enerji kaybettiren bir durum gözlemlenmemiş. Compton saçılmasını yıldız atmosferi içindeki kırmızıya kaymadan sorumlu tutuyorlar. Ama galaksiler arası uzayda kırmızıya kaymaya etkisi olmadığı görüşündeler.
×
×
  • Yeni Oluştur...