Jump to content

bacadakinoelbaba

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    27
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

bacadakinoelbaba Hakkında

  • Derece
    Member
  1. katılmıyorum. sonuçta 1400 yıldır engelleyen zihniyettir bireyler değildir. yani zihniyete bir yere kadar ama bireylere hakaret edilmesi doğru değil. son olarak dikkatinizi çekerim forumun en küfürbaz üyeleri yönetici grubunda. bu yüzden tepkiyi haklı görüyorum.
  2. bacadakinoelbaba

    Taraf'ın Türkiye Cumhuriyeti Düşmanlığı.

    dahili bedhahların sayısı azımsanmayacak kadar artık.
  3. kuranda dünyanın yaşı yazmaz. haberin ola.
  4. bacadakinoelbaba

    domuz gribi

    bu neden seni de yakından ilgilendirdiği için olmasın bu arada ölenlerin hepsi risk grubundandı şu ana kadar. 2 kronik hasta, 1 gebe.
  5. bacadakinoelbaba

    Tanrı var ama uyuyor

    öncelikle ben doğruyu arıyorum ve o doğru islamsa kabul ederim. her görüşe saygı duyarım. ancak şu anda böyle düşünmüyorum. nedenlerini de yazdım. bir kere kuranda insan eşitliği yok (kadın-erkek). miras paylaşımında da görüyoruz ki bir hata var. ben tanrının gönderdiği bir kitapta böyle hatalar olmasına anlam veremiyorum. ha ayrıca islam tebliği ulaşmamış kimselerin durumunda bir belirsizlik var. onlar çocukken ölenler kategorisinde mi oluyor? hem tanrı neden öldüğümüzde bıraktığımız mirasa bile karışıyor?
  6. bacadakinoelbaba

    Tanrı var ama uyuyor

    subhanallah anlamıyorsun ben de bir zamanlar müslümandım. ben bunu açıklayamazlar diye kenara atmadım kuranı aksine kendimce yonttum, her şeye kendimce bir yorumda bulundum. ancak kuran için asla tefsirlere bakmam. apaçık bir kuransa herkes anlamalı. mesela kuranda en önemli sosyal problemler insan hayatına değer verilmemesi ve kadın-erkek eşitsizliğidir.
  7. bacadakinoelbaba

    Tanrı var ama uyuyor

    tamam varsam beni yaratan da var ama bunun Allah olduğu sonucuna nasıl vardın? benim inançsızlığımın sebebi de asla allah hakkında kötü düşünüp konuşmamdan kaynaklanmıyor. kuranı okumamdan kaynaklanıyor. islamın içinde büyüdüğün için sana en aşikar olan allahın olması gibi geliyor ancak biraz dışardan bakabilsen çok şey göreceksin.
  8. bacadakinoelbaba

    Tanrı var ama uyuyor

    birinci koyu kısımda insanın, dünyanın önemsizliğini yazmışsın. hele ki insan kesin olarak evrimden geçmişse (hayvandan ayrı bir ruhu yoksa) şuncacık değerimiz yok. ancak 2. koyu kısımda eylemlerimizin tanrı tarafından anlamlandırılması kısmına katılmıyorum. bu da insana bir özel olma durumu getirmez mi?
  9. bacadakinoelbaba

    Tanrı var ama uyuyor

    nassı yani? ateist nasıl tanrıya inanıyor?
  10. bacadakinoelbaba

    Soluk Mavi Nokta...

    kısa süresi içinde çok şey anlatan bir video. teşekkürler
  11. bacadakinoelbaba

    O Olmasaydı

    atatürkün siyasi bakış açılarıyla ve ilkeleriyle yönetildiğimizi mi sanıyorsun?
  12. bacadakinoelbaba

    Felsefe

    kesinlikle olmalı bence de katılıyorum bilim forumunda sadece bilim konuşuluyorsa felsefe kısmında da sadece felsefe konuşulur.
  13. bacadakinoelbaba

    Yalnız Kuran diyenler

    değer verdiğiniz hadislerin gerçek olduğuna nasıl güveniyorsunuz? kaynaklar bile çok eski üstünde oynama yapılabilir! ki hadisleri kabul ettiğinizde islamın gerici yüzü ortaya çıkıyor ve diğer müslümanları çağa göre yorumlama yetisinden yoksun bırakıyorsunuz. mitlerle olan farkı azalıyor islamın.
  14. bacadakinoelbaba

    domuz gribi aşısının yan etkileri

    virüsler değişim geçiriyor mayonez2 ilaç firmaları üretmiş olabilir çok uzak bir ihtimal değil. para için her şey yapılır. günümüzde en çok iman edilen şey paradır belki de. 25 yaşındaki amigo kızın domuz gribi aşısından etkilenerek yürüme yeteneğini (ileri doğru)kaybettiği söyleniyor. bu oldukça ciddi bir durum. ayrıca bende kronik farenjit var. boğaz temizleme refleksi ve sürekli geniz akıntısı dolayısıyla sürekli kuru öksürük oluyor. virüsün yol açtığı sonuçlardan bir tanesi solunum yetmezliği. belirli bir yaşa kadar üst solunum yolları enfeksiyonlarıyla haşır neşir oldum. acaba virüs b
  15. bacadakinoelbaba

    Yalnız Kuran diyenler

    nedir sonrası?
×
×
  • Yeni Oluştur...