Jump to content

bittigitti

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    79
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

bittigitti Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 11-11-1978

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. bittigitti

    SİL BAŞTAN

    Müslümanlık güllük gülistanlıktır. bazı müslümanlar, bazen islam adına nefislerinin peşine düşer, hem kendilerine hem insanlara zarar verir. bunuda kuran söylüyor. zaten temelde bütün dinler ve akımlar insanlığın yararına olduğunu söyler o da ayrı konu. ateistlerden yana bi rahatsızlığım yok. herkes inancını savunacak. başka inançları saçma bulacak. saçma bulmasa ona inanması lazım. okudum diyorum inanmıyorsan ne yapabilirim. şu özgürlüğü bi anlatsana. nası bişey. veya gözleri bağlı olmak nedir. sondan bi önceki cümleyi anlayamadım.
  2. bittigitti

    SİL BAŞTAN

    derdin iccat sayısı ise dedim atlamışsın. hiristiyan ve yahudileri övdüğümü sanmışsın. oktay sinanoğlu, ilber ortaylı, hulusi behçet, mimar sinan, .... bunlar bazı bilim adamları. ama inanıp inanmamayla ne ilgisi var bilmiyorum. istedin, aklıma gelenleri yazdım. beni rezil edincede eline bişey geçmez söyliyeyim. banada filin denize girince zamanla balina olması pek bilimsel görünmüyor. Kur an ın türkçesini okudum. bu işin alimi değilim. tartışarak ne sen müslüman olursun ne ben ateist. ama şimdiye kadar net bişey söylemedin. nedir seni rahatsız eden.
  3. bittigitti

    SİL BAŞTAN

    müslümanlığın bilime karşı olduğunu bana ispatla. yok derdin icat sayısı ise o zaman hiristiyan ol. yada yahudi. 3-5 tane ateist bilim adamı için ateist olduysan olma. bilim dünyasında sayıları az. evrim bilim adamları arsında ile sürekli tartışma konusu. bazı gen mühendisi veya biyologlar evrim var diyor bazısı yok.bu durumda ben konunun uzmanı değilken hangisine inanacam. bilimin ilk evrim mi. einstain iyi bir yahudi idi.
  4. bittigitti

    SİL BAŞTAN

    mecaz filan değil. savaşın denildiği zaman savaşacaksın.canınla ve malınla. söyleyiş tarzınız sanki başka emir yokmuş gibi.
  5. bittigitti

    SİL BAŞTAN

    çok ilginç siz nerde yaşıyorsunuz, yada size islamı nasıl anlattılar. islam sınırları içinde kendi hayatın olmuyormu. yine bilim ve sanatla uğraşıp, üretemiyormusun. öyle bi anlatıyorsun ki. sanki müslümanlar bi mağaraya kapanıp sürekli ibadetle uğraşıyor. o dediğini manastırlarda hiristiyanlar yapar. kurban konusuna, vejeteryan değilseniz hiç girmeyin. vejeteryanı kabul ederim. et yiyen biri boşuna konuşmasın. kesmeden nasıl yiyebiliriz.
  6. bittigitti

    SİL BAŞTAN

    sürekli savaşın emirleri gerçek değil. öyle söyleyince savaştan ibaretmiş gibi anlaşılıyor. ayrıca siz dinden dünyalık sonuçlar bekliyorsunuz. oysa vaatler kişiler için ölümden sonra ve kıyametten sonra içindir. dünyada rahat etmek için kafanı çalıştıracaksın.
  7. bittigitti

    SİL BAŞTAN

    sevgili direkinci ateistler inananlar diye iki gurup yapıp işe başlarsak baştan yanlış olur. sanki ateist oldun. icatlar gırla gidiyor. şu şöyle yapmış bu böyle bitmez bu konu. kişilerden fikirlere geçelim istersen. sanki din olmayınca dünya cennet olacak. din olsada olmasada dünya her zaman kan gölü olacak. bundan kaçış yok. zaten bunuda ayet bildiriyor. insanlar kavga etmenin yolunu bir şekilde bulacaktır.
  8. bittigitti

    SİL BAŞTAN

    bence burdaki ateistler, düşüncelerinden emin değil. ve inkarlarına sürekli deliller arıyorlar. buda şüphenin hiç bitmediğini gösteriyor. sürekli fikirlerinin haklı olduğunu sıralayan sözde deliller... belkide yılların alışkanlığının oluşturduğu boşluğun sonucu. bu boşluk hiç bitmiyor, fiili yada fikri anlamda dinle mücadele sürüyor. mücadele ederek fikirlerini sağlamlaştırmaya çalışıyorlar. bir tane delil yetmiyor, iki tanede yetmiyor, kaç tane olsa yetmiyor. neden bir ateist, ben inanmıyorum deyip normal hayatına devam etmiyor. ve doğru yolda olduğunu ispatlama derdine düşüyor. bence buld
  9. bittigitti

    ATATURK VE 18 MUCIZESI !

    burda ondokuz harf var herkesin hayatında her türlü sayıyı çarpıp toplayıp bulabiliriz. 1881 de dünyada çok kişi doğmuştur. her yıl harp okulunu bir kişi 19. olarak tamamlar. hatta bütün okullarda mutlaka bi 19. kişi vardır. v.s. bunlar bir kelime bir işlem oyunu. içinde ondokuz olan olayları arka arkaya yazarsan sanki bi mucize varmış gibi görünür. bi kalecinin sadece yediği golleri yayınlarsan kova kaleci olur. ne mutlu türküm diyene= 19 tamamda. ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim =41 olmadı.
  10. bittigitti

    Filozoflar Din Konusunda Ne diyor?

    benim iddiam, bir birimizle tartışarak, kimse fikrini değiştirmez. Belki tartışmaya girmeyip izleyen kişiler etkilene bilir. Bana desen ki; öyle bir örnek ver ben inanayım, herkes inansın. ben öyle bir örnek veya açıklama bilmiyorum. zaten olsaydı onu Hz. peygamber söylerdi herkes müslüman olurdu. Ama şunuda iyi biliyorum ki ; seninde öyle bir örneğin yok. söyleyince herkes ateist olsun. Bana göre gördüğüm herşey Allah ın varlığını ispatlıyor. sana görede yokluğunu ispatlıyor sanırım. inan sana din masal nasıl masal geliyorsa, evrimde bana aynen öyle. diyorsunuz ya insanlara hükmetmek için mas
  11. bittigitti

    SİGARA

    http://www.saglikvideolari.com/sigarayi-birakmanin-kolay-yolu-allen-carr
  12. bittigitti

    Filozoflar Din Konusunda Ne diyor?

    sevgili direkinci, dediğim gibi sen anlamak isteğini anlıyorsun. iftira atma yeter, seni bişeye inandırmaya çalışmıyorum. nasılsa sana göre bizim verdiğimiz her örnek sana ucube geliyor. gel bide burdan oraya bak. sana nasıl anlamsız geliyor, boş ve saçma geliyor aynı şekilde sizin söyledikleriniz bize öyle geliyor. eğer birbirimize ucube, salak, düşüncesiz ....... v.s. diyeceksek bunu sonu yok. bir biriyle kavga eden çocuklar gibi. biri ötekine salak der, öteki ona sensin salak der, öteki tekrar salak der............... senin söylediklerin palavra ve ucube.
  13. bittigitti

    Filozoflar Din Konusunda Ne diyor?

    sevgili direkinci yine anlamamışsın. sende biraz anlama güçlüğü var gibi. ve ana fikir çıkarırken yazıdan değil, kendi kafandakini çıkarıyorsun. bahsi geçen konu, Allah ı tüm yönleriyle kavrayamıyorsak demekki yoktur tezine karşı; uzayıda tüm yönleriyle kavrayamıyoruz uzayda mı yok. ifade budur. gerçi sen yine istediğin gibi anlayacaksında. dediğim budur.
  14. bittigitti

    Filozoflar Din Konusunda Ne diyor?

    bi dakka evreni kavrayamıyoruz öyleyse Allah var mı dedim. yoksa insan beyninin sınırlarına örnek mi verdim. iftira atmak ateizmin ilk şartımı. düşünen adam ateisttir. bakırköy akıl hastanesinin önündeki adam mesela. bumu senin düşünme tarzın, konuşma içinden bi cümle cımbızla at ortaya. Magazinciler gibi.
  15. bittigitti

    Herşeyi Allah yarattı tamam da Allahı kim yarattı!

    imtihanın anlamı olmazdı. onu diyorum. bazıları diyor ya neden kendini göstermiyor göstersede inansak. inanma çokmu lazım. onu diyorum. ama yok tontayı koydum bikere diyorsan. dünyada noktada çok virgülde.
×
×
  • Yeni Oluştur...