Jump to content

SherlockHolmes

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    38
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

SherlockHolmes Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. SherlockHolmes

    YALNIZ KURAN'A İNANIRIM DİYENLER.

    Yanlış anlama ben o manada söylemek istemedim. Elbette senin ruh'un ne olursa olsun kutsal. Tabi burada ikimizinde ruh derken neyi kastettiğimizi açık. Uçan kaçan bir şey falan yok. Vahyi aldığına inanılan insan bir erkek. Burada hemfikiriz. Ama Kuran'ın erkekler için inmiş bir kitap olduğunu düşüncesinde hemfikir değiliz. Nitekim dünya da bir tek kadın sen değilsin. Kuran'ı çok güzel anlayan ve yorumlayan kadınlar da var. Bu kadınlar nedense hiç senin düşündüğün gibi düşünmüyor. Acaba arada ne fark var? Aradaki fark önyargılar ile gerçeğe ulaşmaya çalışmak ile ilgili. Bugüne kadar hiç kims
  2. SherlockHolmes

    YALNIZ KURAN'A İNANIRIM DİYENLER.

    Neden yapamazmışım? Ruhun yok ondan mı? Ya sanki hiç Kuran okumuyoruz şu iddialara bak. Kuran çok çok farklı bir kitap. Okudukça okuyasın geliyor. Ve işin ilginç tarafı her okuduğunda yepyeni bir bakış açısı kazanıyorsun. Diyorsun ki, bu kitabı yazan kim ise insanı, insanlığı çok iyi tanıyor. İnsan'ı tanımak isteyen Kuran'a baksın. Sadece kendini bulmayacaksın orada. Diğerlerini de bulacaksın. Oku! Yapman gereken bu. Temizlere en büyük nasihat orada.
  3. SherlockHolmes

    Reformcuların İnanılmaz Körlüğü

    İnsanlardan öylesi vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak için hadis/laf eğlencesi satın alır ve onu alay konusu edinir. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır. LOKMAN 6 İşte mesele bu. Tarih'teki uydurmaların farkına varan bir insan olarak artık hadislere itimat etmeyi bırakmalısın. Sufi yaşantında olsaydın şu an sana bunları çok rahat analatabilirdim. Çünkü o zaman hadislerin anlattığı şekilde değilde farklı bir bilinç seviyesinde bakmayı deneyebilirdin. Ama maalesef şu an sadece olumsuz sanıya uymaktasın.
  4. SherlockHolmes

    Reformcuların İnanılmaz Körlüğü

    İşte bu senin ZANNIN. Halbuki yukarıda hadislerin yanlış olduğunu düşünüyorum demişken. Ve bu söylediğin zan yine hadis kaynaklı. Yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Sadece sanıya uyarlar onlar ve sadece saçmalarlar. Enam 116
  5. SherlockHolmes

    YALNIZ KURAN'A İNANIRIM DİYENLER.

    Sopa cezası var diye mi psikoloji, fizyoloji ve sosyoloji anlamsız hale geliyor? Hayret ediyorum sizlere. Halbuki kadın ve erkeğe verilen farklı cezaların mantığını izah ederken kullanıyorum bu sözleri. Emre bey kardeşimin gösterdiği üzere sopa cezası her ikisi içinde geçerli. Peki sorun sopa mı? Cezanın caydırıcılığı anlamında hiç mi değeri yok? Ne yapılsın peki? Sizin gibiler yüzünden değil midir Apo gibiler yaşatılıyor! Hep mantık aynı. Aman sopa vurulmasın aman öldürülmesin. Medeniyetmiş meğerse onu ve onun gibileri yaşatmak. Gidin medeniyetinizi ölenlerin ailelerine anlatın siz. A
  6. SherlockHolmes

    YALNIZ KURAN'A İNANIRIM DİYENLER.

    Bak arkadaşım, samimi değilsin. Bir kadın hem psikolojik hem fizyolojik hem sosyolojik olarak erkekten farklıdır. Konu'yu sadece acı gibi bir kavrama indirgemek çok yanlış. O örnekleri neden verdim? Pozitif ayrımcılık kavramından anladığımı izah etmek için. Örneklerimde belirttiğim üzere farklı durumlar farklı şekillerde değerlendirilmelidir mantığı üzerine kurulu. Kadın'a veya erkeğe verilen cezalarda bu minvalde ele alınmalıdır diyorum.
  7. SherlockHolmes

    Reformcuların İnanılmaz Körlüğü

    Yukarıda koca bir link verdim. Kör olma izle. Senin gibiler filin hortumunu tutup hortuma fil der. Tekerleğe de araba der. Bütün bak ve oku. Becerebilirsen.
  8. SherlockHolmes

    YALNIZ KURAN'A İNANIRIM DİYENLER.

    Afedersin kardeşim Malum ortamda çok beyinsiz(mecaz) var.
  9. SherlockHolmes

    Reformcuların İnanılmaz Körlüğü

    Katılıyorum. Ayrıca şu programı da izlesin arkadaş.
  10. SherlockHolmes

    YALNIZ KURAN'A İNANIRIM DİYENLER.

    Emre bey kardeşimin fikirlerini beğendim. Mantıklı çünkü. Bir çocukla yetişkin arasında da farklar olduğu bilinerek ve gözetilerek ceza hükmü verilir. Bu anlamda çocuk içinde pozitif ayrımcılıktan bahsedilebilir. Buradaki ayrımcılık ifadesine takılmayın. Eşit olmamayı ifade ediyor ayrımcılık derken. Eee, bu realite zaten. Bir akıl hastası ile normal bir insan arasında da bu tür bir ayrımcılık gözetilir, gözetilmelidir. Kısaca böyle...
  11. SherlockHolmes

    YALNIZ KURAN'A İNANIRIM DİYENLER.

    Ayıp ediyorsun bak. Senin konun bir yere kaçmıyor ki. Burada ilginç bulduğum yazışmalar var ondan buraya geldim.
  12. SherlockHolmes

    YALNIZ KURAN'A İNANIRIM DİYENLER.

    Hayır! Allah'ın böyle bir emri yoktur. Gerçekten Kuran'a bakarsan Allah'ın insanlara çok reel bir şekilde yaklaştığını göreceksin. Lütfen bu iftiraları atmayınız.
  13. SherlockHolmes

    YALNIZ KURAN'A İNANIRIM DİYENLER.

    Yo öyle bir şey söylemedim.
  14. SherlockHolmes

    YALNIZ KURAN'A İNANIRIM DİYENLER.

    Ağırlık mı? Bu göreceli. Uygun ceza, cezayı çekene göre hep ağırdır zaten. Ama Allah yine de bağışlanma dilemelerini salık veriyor ve affedilmelerine yol veriyor. Saçmalamışsın. Kendi fantezilerini dök bakalım inceleyelim. Kuran'ı deşifre edeceğim derken kendini deşifre etmiş olma da Çok eğleneceğiz. Aç bir başlık.
×
×
  • Yeni Oluştur...