Jump to content

Muhendis

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    290
  • Katılım

  • Son ziyaret

Muhendis kullanıcısının paylaşımları

  1. Muhendis

    Nükleer Santrale Karşı Çıkmak Saçmalık

    Yalıtımı Bor ile sağlamıyorlar mı? Bu Türkiye için sorun olmamalı.
  2. Yani cehaletde müslüman hristiyan fark etmiyor cahil cahil. Gökten gelen işaretmiş!...
  3. Bazı çevreciler ve nükleer santralin yapılacağı ildeki yerel halk santrale karşı çıkıyor. Etrafımıza baktığımızda komşularımız Ermenistan, İran ve Bulgaristan bu enerjiden istifade ediyor. Fransa'da tam 104 tane nükleer santral var. Almanya'da, ABD'de, Japanya'da keza bir sürü. Bunu herkes yapınca birşey olmuyor bir bizimkiler yapınca suç oluyor. Saçmalık. Ayrıca nükleer santral termik santrale göre çok daha çevreci bir santraldir. Termik santralin doğaya verdiği zarar çok fazla ama ürettiği enerji çok az. Ayrıca termik sanral ve hidroelektrik santralde ürettiğiniz enerjinin ancak %20-%30'unu
  4. Muhendis

    Gençliğin Kalitesizliği

    Bence bir genç etrafına zarar vermiyorsa iyidir. İlerde zamanla diğer kötü özellikleri törpülenebilir ve birtakım erdemler kazanabilir ama etrafına zarar veren, ailesine zarar vern, ülkesine, insanlığa çeşitli eylemlerle zarar veren genç tehlikelidir ve birşekile ıslah edilmelidir. Yaşlı biri etrafına zarar veriyorsa zaten o daha iflah olmaz direk yok edilmelidir. Günümüz teknoloji çağında gençlerin kitap kurdu olmasını bekleyemeyiz.
  5. Muhendis

    Sayın Başbakanımız: Kavgacı Karakter.

    Doğru yazmış Ahmet Altan. Ne diye Türkiye'den korkacaklar. Adam bir Ankara bir İstanbul atom bombasıyla seni bitirir ne diye korkacak. Bence bizimkiler korkak. Bir tek Kürtler konusunda Altan'a katılmıyorum batılılar Kürtleri tanımıyor.
  6. Muhendis

    Sayın Başbakanımız: Kavgacı Karakter.

    Belki haklı oldukları için onları destekliyorlardır. Sen tut Avrupa'yı istila etmeye kalk sonra sana sempati mi besleyecekler?
  7. Muhendis

    Sayın Başbakanımız: Kavgacı Karakter.

    Bu hem karakteriyle ilgili hem de bir siyaset tarzı. Kavga politikası Başbakan'a yarıyor. Bundan hep kazançlı çıktı. Karakteriyle de ilgili olabilir. Bazen ekranda sinirlendiğini görüyorum kıpkırmızı oluyor hiç te numara yapıyormuş gibi durmuyor. Ama muhalefetinde acımasız eleştirilerini dikkate almak lazım. İnternette google'ye, youtuba veya facebook'a bir Tayyip Erdoğan yazın bakın neler çıkıyor ne hakaretler çıkıyor. Şahsen ben bu kadar hakarete dayanamazdım burakırdım siyaseti ama onu kamçılıyor bunlar daha da hırslanıyor.
  8. Muhendis

    YORUMSUZ

    YORUMSUZ
  9. Muhendis

    Zekanın En Büyük Belirtileri

    Belki de çok zeki olduğundan öyle şeyler yapıyordur belki de içi dışı bir samimi biri olduğundan bilemem ama bence benden çok daha zeki biri. Herkes için konuşamam. Türkiye'de ondan zekisi var mıdır? Tabi ki vardır. Niye? Boris Yeltsin'i bilir misiniz? Rusya eski devlet başkanı. Bir araştır bakalım Dünya'nın gözü önünde neler yapmış? Sarkozy ve Berlisconi çok mu " asil " davranışlar sergiliyorlar sizce?
  10. Muhendis

    Zekanın En Büyük Belirtileri

    Kıro olmaları zeki olmadıklarını göstermez. Akıllı olmak başka zeki olmak başka. Çok asil görünen, olan biri de dangalağın teki olabilir. Tabi hem zeka hem asalet bu da Atatürk'te var gerçekten.
  11. Muhendis

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun.

    Zaten öyle değil mi?
  12. Muhendis

    Zekanın En Büyük Belirtileri

    Tabi ki bir tutmuyorum Atatürk bir dehadır. Zeka anlamında söyledim o anlamda da eş tutmuyorum kesinlikle ama Tayyip'te zeki bir adamdır belki zekasını sizin istediğiniz yönde kullanmıyor ama zekidir. Erbakan'da, Demirel'de, Özal'da zeki adamlardı bunlar. Türkiye zaten ne çekiyorsa zeki adamladan çekiyor. Türkiye'ye zeki değil dürüst ve çalışkan adam lazım. Fazla kafası çalışan adam yaramıyor.
  13. Muhendis

    Ya Cihan Harbi Ya Ortaçağ Yaşamı

    Kesinlikle ama bunlar kısmen çözüm olur. İnsan nüfusunun çokluğu ve üretim çılgınlığı nedeniyle kalıcı bir çözüm olamaz. Doğa sandığınız gibi kendini yenileyemez. Maden anlamında yenileyemez. Madenler yenilenemez ve tükenen kaynaklardır. Yani bir orman gibi kendi kendini yenilemez. Bitince biter başka yerde aramak gerekir. O da bir yere kadar. Dünya'daki potansiyel rezervler bellidir. Bunlar bitince artık bir maden kazanmak deveye hendek atlatmaktan daha zor olacak. E ne yapacak diyeceksiniz? Dediğim gibi ya Dünya nüfusu bir şekilde azalacak ya da bu lüksten vazgeçecez yoksa doğa bize zorla va
  14. Muhendis

    Zekanın En Büyük Belirtileri

    Bak Sosyal Fobi başkadır. Bu bir hastalık tedavi gerektirir onu demiyorum. Eğer bir hastalık yoksa insan durduk yere yalnız yaşamaz, yaşayamaz insanın doğasına aykırı. Bu kasıtlıdır. Kendi kendini kandırmadır. Ha bir tercih de olabilir saygı duyarım ama bunu tutup " Tüm büyük adamlar böyleydi " derseniz sizden istatistiksel bir sonuç isterim. Gidip Dünya'da adı sanı duyulmuş bilim, siyaset, sanat dünyasından insanların tek tek hayatlarını araştıracaksınız ve %x kadarı yalnız insanlarmış %y kadarı sosyal insanlarmış deyip bir sonuç çıkaracaksınız ki bende buna inanacam. Yok öyle kafadan atmak.
  15. Muhendis

    Ya Cihan Harbi Ya Ortaçağ Yaşamı

    Kesinlikle onların bu işteki günahı sizinkinin 10 katı ama sizin de 1 günahınız olduğunu unutmayın. Bunları herkes için söyledim bir ayrım yapmadım. Cep telefonu, internet ( yani bilgisayar ) kullanmak lazım, kullanmak için üretmek lazım, üretmek için maden lazım, madenin kullanılabilmesi için metaluji tesislerinde işlenmesi lazım. Bu işlenince ne olur? CO2 ve S salınımı olur. Bunlar olunca ne olur? Sera gazı etkisi olur? E Sera gazı etkisi olursa ne olur? Küresel Isınma olur. Küresel ısınma olursa ne olur? Güm olur. Ayrıca bunlar aşırı tüketildiğinde bunları üretmek için maden kalmadğında bu
  16. Muhendis

    Zekanın En Büyük Belirtileri

    " Her yalnız insan zekidir " Bu bir avutmacadır kendi kendini kandırmacadır. Topluma ayak uyduramadığından veya insanlarla uğraşmak istemediğinden kişi " Zaten büyük adamlarda yalnız ve içine kapanıktı " der hiç alakası yoktur. Sanki oturmuş tek tek bütün büyük adamların bu da neyse "büyük adam" onların hayatlarını incelemiş ve istatistiksel bir sonuç çıkarmış. İlgisi yoktur. Kolaycılığa kaçmaktır. İnsanlarla ilgilenmeyim, kimse de bana dokunmasın ben hayatımı yaşayım. Mevzu budur zekayla falan alakası yoktur.
  17. Muhendis

    Zekanın En Büyük Belirtileri

    Siz psikiyatri profesörü müsünüz? Nerden biliyorsunuz böyle bir hastalık olmadığını? Uç fikirler üretmekle şizofrenin ne ilgisi var? Daha doğrusu şizofrenin ne olduğunu biliyor musunuz?
  18. Muhendis

    Ya Cihan Harbi Ya Ortaçağ Yaşamı

    He he.
  19. Muhendis

    Ya Cihan Harbi Ya Ortaçağ Yaşamı

    Efendim ben demedim sadece Afrika'dakiler ölsün veya geri kalmış ülkelerdeki insanlar. Haklısınız tüketim çılgınlığının esas yaşandığı bölgeler gelişmiş ülkeler zaten bu bağlamda " Dünya savaşı " çözüm olabilir dedim. Bu arada tabi kurunun yanında yaş ta yanabilir. Efendim bu bir düşünce yanlış, vahşice, gaddarca ilkel bir düşünce olabilir ama konuşulabilmelidir. Sanırım burda en iyi siz insanların konuşarak düşüncelerini ifade etmesi gerektiğini bilebilirsiniz. İnsanlar tüketim çılgınlığından vazgeçsin derken kendimi ayırmıyorum tabi şahıs olarak benimde doğaya çok zararım var. Ama vazgeçeme
  20. Muhendis

    Ya Cihan Harbi Ya Ortaçağ Yaşamı

    Birşey bilmiyorsun sus bari. Sen bilgisayar kullanmaktan, araba kullanmaktan vs. vazgeçtiğinde kapitalistler ne maden ne petrole ihtiyaç duyarlar. Bunlar tüm insanlağın ortak sorunudur insanlar tükettikçe onlar üretmek zorunda yoksa sen burda zor yazardın. Ben neyden bahsediyorum sen ne diyorsun.
  21. Muhendis

    Ya Cihan Harbi Ya Ortaçağ Yaşamı

    Burda her türlü uç fikiri söylüyoruz bir bu mu gözünüze battı. Bunları konuşmalıyız. Ben dedim diye Dünya savaşı çıkacak değil ya. Belki çıkmasını en istemeyecek kişi benim. Kasıtlı olarak Dünya savaşı çıkmaz. Ama zorunlu bir Dünya savaşı bu anlamda pek çok sorunu çözebilir. Kan dökülmeden sulh sağlanmaz. İnsanların ilerlemesi genelde bu tip savşlardan sonra olmuştur. Sorunun nedeni konusunda nasıl yanlışım efendim. Bütün bunlar insanların tüketim çılgınlığından kaynaklanıyor. Deli gibi tüketiyorlar ama birşey vermiyorlar. Yazdığımı iyi okuyun. "CO2 salınımı insan nüfusuyla doğru orantılı ol
  22. Muhendis

    Zekanın En Büyük Belirtileri

    Neden Atatürk çok zeki biridir mesala ama bu söylediklerinin tam tersi özelliklere haizdir. Tayyip Erdoğan çok zeki bir adam o da öyle. Şu ünlü satranç ustası Gasparow gay mi yani? Bu özelliklere sahip kişiler birşeyler bulmuş insanlar olabilir ama bu özellikleri sayesinde icat yapmış değillerdir. Bunlar hastalıktır veya doğuştan gelir. Zekayla ilintili olduğunu düşünmüyorum.
  23. Muhendis

    Ya Cihan Harbi Ya Ortaçağ Yaşamı

    Barbar olan insanlar Dünya'ya karşı çok barbar davranıyorlar. Dünya bir yere kadar taşır. Dünya'da kanaklar tükeniyor bitince ne yapacaksınız bilmiyorum. Belki siz görmesiniz ama 200-300 yıl sonra Dünya'da hayata gelenler sizin kadar geniş ve rahat olamayacak ve size küfredecek Dünya'yı bu hale getirdiniz diye. Başlığı kimseden almadım. Aklıma öyle geldi yazdım.
  24. Muhendis

    Zekanın En Büyük Belirtileri

    Yaşama isteğinin düşük olması maddiyattan kaynaklanabilir. Geleceğe dair bir umut olmamasından olabilir. Kadınlara, cinselliği ilgi duymamak gaylikten olabilir. Sosyal aktivitelerden uzak olmak sosyal fobiden olabilir. Bunların hiç biri de zeka belirtisi değildir. Bu tip davranışları olanlar zeki de olabilir. Ama sadece bunlara bakıp bu insanlar zekidir denemez.
  25. Doğaya Karbondioksit (CO2) salınımı insan nüfusuyla orantılı olarak artıyor. Son yapılan araştırmalarda insan nüfusunun 8 kat arttığı süreçte Karbondioksit salınımı da aynı oranda 8 kat artmış. Karbondioksit ise " Sera etkisi " dediğimiz sera gazları kuşağını oluşturuyor. Bu da küresel ısınmaya neden oluyor. Küresel Isınma'da Dünya'yı mahvediyor. Yani Küresel Isınmanın arkasında da yine insanoğlu var. Dünya'da maden ve enerji kaynakları tükeniyor. Artık doğada nabit bir element bulmak çok zor. Çok düşük tenörlü minerallerden element kazanıyoruz. Bu tüketim bu şekilde sürerse o bile kalmayaca
×
×
  • Yeni Oluştur...