Jump to content

neuron

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    6
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

neuron Hakkında

  • Derece
    Newbie

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    ankara
  1. neuron

    Hermafrodit tavuk-horoz

    yanlışın var; bizde hereto gamet olan erkek kuşlarda dişi.
  2. neuron

    Suyu içer içmez hissedilen rahatlama hissi

    su zehirlenmesi hakkında çok bi bilgim yok ama 2 litre zehirlemek için az bi miktar değil mi?
  3. neuron

    Suyu içer içmez hissedilen rahatlama hissi

    tamam anlaşılan tüm nedenleri yazmam gerekio, özefagus tamamen kurumaz zaten kastedilenin bu olmadığı açık değil mi? 3. ventrikülün anteroventral duvarı boyunca uzanan alan ve preoptik nukleusda anterolateral olarak yerleşmiş küçük bir alan susama merkezi olarak kabul edilir. Bu alanlar elektriksel olarak uyarıldığında su içme olayı ortaya çıkar. Susama olayı birbirinden farklı mekanizmalarla gerçekleşir: 1) Artmış ekstrasellüler sıvı osmolaritesi, susama merkezlerinde intrasellüler dehisrasyona sebep olarak susama hissi ortaya çıkarır. 2) Ekstrasellüler sıvı hacminin ve arterial basıncın
  4. neuron

    Suyu içer içmez hissedilen rahatlama hissi

    yani sizin iddaanıza göre su difüzyonla dokulara ulaşabilir mi? ağız ve özefagus kuruması susamanın nedenlerinden biridir, aşırı susuzluk belirtisi değildir. isterseniz tüm nedenlerini yazabilirim.ayrıca tabiki suyun hazmolma sürecine dahil olmadığı doğrudur zaten hazmolma süreci 30-60dk değildir. söylemlerimin tamamen doğruluğu vardır.
  5. neuron

    Suyu içer içmez hissedilen rahatlama hissi

    hayır kesinlikle yanlış. suyun tamamen kana geçmesi 30-60 dakikalık bir süreçtir fakat susamanın nedenlerinden biri de Ağız ve özafagus mukozasının muköz membranlarının kuruluğudur. Tükürük salgısının azalması bu membranların kuruluğunu arttırır. ve su içince bu muköz membranların kuruluğu azalır, tükrük salgısı artar, susama hissi geçer. eğer yeterli miktar su içilmemişse yani bardak yarıda bırakımışsa tekrar susama hissi oluşur. Kısacası ilk rahatlama hissinin sebebi budur.
×
×
  • Yeni Oluştur...