Jump to content

BlackSail

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    55
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne BlackSail kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Benden çekinme, kurallara uy.

    Girdiğin her başlıkta insanlara ağız dolusu hakaretler ediyorsun. Tabii ki girip seni uyaracağım.

    Sonrasında konuyla ilgili yaptığım yorumun seninle ilgisi yok. Onu alıntılayıp hakaretler eden, bin tane aşağılama vs de bulunan da sendin.

    Gerekli cevapları sen de alırsın, hiç şüphen olmasın.

    Günlerdir ona buna hakaret edip bütün üyelerden tepki aldın.

    Kimseyi taciz etmene, hakaret etmene izin vermeyeceğiz.

    Merak edenler müslümbaba'ya yazdığın o iletiye baksın.

    Kimden tepki almışım? Bütün üyelerden tepki mi aldım? Sen aleni bir şekilde yalan söylüyorsun ifeelgood. Buyur iddianı ispatla, bütün üyelerden tepki aldığımı, her mesajımda hakaret ettiğimi ispat et.

  2. Terbiyeli ol, doğru düzgün tartış. Önüme gelene hain filan demedim. Dincilerle işbirliği yapanlara hain dedim. Hala da diyorum. Onlar elbette hain.

    Benim ailemde müslüman yok, yedi sülalemin de dinle ilgisi yok ama olsalardı da farketmezdi. Onlar da aynı saçma tepkiyi gösterseydi onları da eleştirirdim.

    Senin gibi "bana dokunmayan yılan bin yaşasın"cı değilim.

    Kemalistim, statükocuyum, darbeciyim, gericiyim, din düşmanı yasakçıyım ve geri kalan her şeyim.

    OK?

    Sen nasıl zavallı bir aklı evvel olma hakkına sahipsen, ben de bütün bunları olma ve fikrimi söyleme hakkına sahibim.

    Şimdi ağzını topla, sağa sola sataşmadan, ona buna hakaret etmeden adam gibi, edebinle tartış. Seni daha önce de uyarmış ve ceza vermiştik, cidiye almamışsın. Mümkünse bu uyarıyı ciddiye al.

    "Bu din durdurulmalı" deme hakkına sahip değilmişim, o yetkim yokmuş, bir kere orada durmalıymışım.

    Ve o nedenle de yukarıda saydığım sıfatları hakediyorum. Ben de kabul ediyorum zaten.

    Senin gibilerin hakkımda ne düşündüğü, ne söylediği umurumda mı sanıyorsun?

    Anne babamız müslümanmış, gelip burada bu dini ve inanırları eleştiremezmişiz, bu iki yüzlülükmüş.

    Burası sana fazla. Sen git annenin koynunda uyu çocuğum.

    Bu arada, ben ateist olduğumu hiçbir zaman, hiçbir yerde gizlememişimdir. Müslümandan korkan müslüman gibi olsun..

    Ben bu forumda hiçbir zaman ceza almadım, kendi yalanlarını kendine sakla. İşin gücün ortaya kusmuklarını dökmek, hakaret etmek, trollük yapmak ve ortamı germek. Tüm bunları yaptıktan sonra da sanki karşındaki bunları yapmış gibi bir hava yaratıyorsun. Bu iletinde de resmen hakaret ettin. Haddini bilmekle, aklı evvel veya ilkel demek aynı şey değildir. Hee, taktığımdan mı, hayır umrumda değil, belki saygıdeğer biri söylese umrumda olabilirdi ama senin gibi birinin söylediklerini neden kaale alayım?

    Ben Davudi'ye yazarken sazan gibi atlayıp cevap yetiştirmeye çalışan sendin. Sazan gibi atlarsan da hak ettiğin cevabı benden alacaksın. Neyse senin gibilerine yazarak zamanıma yazık ediyorum. Mümkünse beni görmezden gel, senin fikirlerin zaten görmezden gelinecek kadar küçük. Böylece boşuna gerilmemiş olurum.

  3. Şu saldırganlığını kontrol et, önüne gelene de sataşmayı kes. Anne baban müslümansa ki evet, buradaki hemen herkesi ailesi müslüman, ve sen de bu din ve onun inanırları hakkında bu kadar hassassan zaten yanlış yerdesin.

    Bu konuda son konuşacak kişi sensin. Önüne gelene hain, bilmem ne diyen sen değil misin, millete sataşmama dersi verme şimdi, komik duruma düşüyorsun.

    Müslümbaba yüzde yüz doğruyu söylemiş. Bu din yayılmacı, sınırsız ve gittiği, bulaştığı yeri toprağın dibine gömmeye Allah adına and içmişlerin dinidir.[/i]

    Camilerini mi yasaklamışlar? İbadet etme haklarını mı ellerinden almışlar? Minareleri de olmayıversin, gebermezler.

    Sizler hastasınız. Kimsenin kimsenin minaresini engelleme gibi bir hakkı olamaz. Bu işler minare yasaklamakla başlar, yarın cami yasaklanır, ertesi gün müslümanlar ülkeden kovulur vs. vs.

    Eğer şu boldlayıp italik yazdığım kısma yürekten inanıyorsan ya ailendeki bu dine inanan bütün 'cani'leri terkedeceksin, hepsini potansiyel suçlu gibi görüp ilişkilerini keseceksin ya da burda benim müslümanım onlarınkinden iyidir edebiyatına dönüşmeyecek olay. Ya ikiyüzlüsün ya da ikiyüzlü.

    Artık Avrupa da hatta tüm dünya da bu antik, ilkel, rezil dinden korkuyor. Halk da istememiş. Adamlar demokrasinin merkezi olan bir ülke yaratmış, bizim entel dantellerin yine özgürlükçülük damarı kabarmış..

    Bazılarının da hala damarlarından atamadığı İslam virüsleri hortlamış.

    Demokrasinin merkezi! Bak kendin söylüyorsun. Sen ya cahilin tekisin ve demokrasinin ne olduğunu bilmiyorsun ya da islam nefretin iyiden iyiye kabarmış. Demokrasi(!)de minareler referanduma götürülmez. Melih'in içki referandumuna destek mi vermiştik, ona da karşı çıkıyorduk. Ama birine destek verip birine karşı çıkan tek bir tür insan vardır bu memlekette. Statürkocu korkak ateist zihniyeti. Korkunuzdan -size değil genele- dışarı çıkıp inanmadığınızı söyleyemiyorsunuz, haklarınızı talep etmekten acizsiniz. Sonra ekran arkasından müslümanlara salladıkça sallıyorsunuz. Sizin gibilere kimse emzik vermez.

    Aferin İsviçre'ye. Bu din artık durdurulmalı. İlkellere de hadleri bildirilmeli.

    İsviçre hükumetine ve halkına demokrasi, özgürlük öğretmeye kalkan dünün müslüman ateistleri de kendine gelmeli.

    Önce kendi ülkelerine baksınlar, belki anlarlar bu dinin ne kadar sinsi ve tehlikeli olduğunu.

    İsviçre bunu görmüş, biliyor ve sınır çizmiş. Aferin.

    Gören de camileri kapatmış sanacak.. İki tane minare için dünyayı ayağa kaldıran ilkellerin dini..

    Bir kere orda duracaksın ve sen de haddini bileceksin. 'Bu din durdurulmalı' gibi bir söylem hakkına sahip değilsin sen. Senin böyle bir yetkin yok.

    Türkiye'de din tehlikeliymiş. Kemalist-statükocu zihniyetin paranoyalarından başka dinin hangi tehlikesi görülmüş bu memlekette :lol: Üzücü bir Sivas olayı var, onu da durmadan utanmaz, arlanmaz bir şekilde, öldürülenler üzerinden istismar ediyorsunuz.

  4. Keşke anlatabilsende bir kerede bende anlayabilsem :D. Hala bir şey anlatamadın. Soruma cevap vermekten çok uzaksın. Locke beni ilgilendirmiyor muhattabım sensin. Bende o zaman diyeyim ki bunu Marx böyle diyor, olsun bitsin. Senin marxistleri eleştirmeye bile hakkın yok. Locke böyle diyor oldu bitti :D

    Hey allaım. Sana diyorum ki, ortada ne bir toplum var en başta ne başka bir şey, bireysellikle oluşmuş bir durum özel mülkiyet. Sen saçmalıyorsun, hem liberalizme destek veriyorum diyorsun, hem de özel mülkiyet nasıl olur diyorsun?

    Ben de bunun sonucunda doğal olarak sana liberalizmin babasını örnek gösteriyorum. Senin dediğin neye benziyor farkında mısın?

    Marx diyor ki üretim araçlarının özel mülkiyeti haksız bir durum, öyleyse neden serbest piyasa ekonomisi yok? :lol:

    Sana tekrar söylüyorum, insan nüfusunun artması kişilerin çoğalması, bunun sonucunda bazılarının diğerlerinden daha şanssız doğması mülkiyetin olmadığını değil, yeniden dağıtılıp dağıtılmayacağı üzerinde bir tartışmaya yol açabilir.

  5. Biraz kapitalist, birazda sosyalist düşüncelere sahibim. Ama bazı konularda, sosyalist yanım, daha ağır basmaktadır.

    Bir yanda, bir parça ekmeğe muhtaç olan insanlar, bir yandada bir elbiseye binlerce TL veren, sorumsuz ve şımarık zenginleri gördükçe, sermayenin eşit dağıtılmadığını düşünmekteyim.

    Biri yan gelip yatıyor, biri çalışıp didinip kazanıyorsa ikisine neden eşitlik verilsin HARUNN?

  6. Tamam blacksail, bunu öne sürdükten sonra doğal kaynakların, hatta arazilerin vs. sahiplenilmesini nasıl açıklayacaksın merak ediyorum. Hadi bakalım.

    Yahu sen troll müsün nesin, sana kaç kere anlatacağız. Bunu ben değil Locke söylüyor.

    Dünyaya gelen ilk insanın şöyle demesi gerekiyor heralde: 'Benden sonra yoldaşlarım da var olacak, onlara yeterli maddeyi bırakmalıyım, çok yaşa SSCB!' :D

    Bak şimdi, ilk insanlar nüfus olarak çok azdı değil mi? Öyleyse dünya kadar büyük bir yerde insan sayısı azken ben ne kadar toprağı sahiplenirsem de bu kimseye bir zarar vermez. Çünkü dünya yeterince büyük ve pek sorun çıkmıyor. Sonradan nüfus artışıyla ortaya çıkıyor bu problem. Sen mülkiyetin yeniden dağıtılmasını savunma düşüncenle, mülkiyet hakkı düşünceni birbirine karıştırıyorsun.

  7. Öyleyse orman kanunlarına döneriz ve senin yaşam hakkının garantisi ne diye sorarım? :) Ben neden ''devlet'' denen bir kurumsallaşmanın varlığını tanımak zorundayım ve sınırların/mülklerin bedelleri ne diye tekrar tekrar ve tekrar sorarım? :)

    Albatross, sırf muhalefet olma için, marjinal durmak için saçma sapan söylemlerde bulunuyorsun. Sen de herkes kadar yaşama hakkına saygı gösteriyorsun ve bunun korunmasını istiyorsun. Ortaya bir iddia attın ya illa onunla çelişmemek için hislerini ifade etmiyorsun. Her insan yaşama hakkına (kendi) saygı duyar ve bu da sonunda bir mutabakatla güvence altına alınır.

    Dünyada herhangi birinin hakkına müdahale etmeyen devlet yoktur... Gerisi retorikten öteye gitmez... Paşa gönlüne uyarsa devleti yok edelim önce, böylece sorunun çözümüne ilişkin radikal bir adım atmış oluruz...

    İnsanlar yeteri kadar gelişebilirse, tepelerinde bir güç olmadan birbirlerinin haklarına saygı duymayı öğrenebilirlerse bu mümkün olabilir; ama şu anki ortalama insan seviyesinin yerlerde olduğunu ve bunun mümkün olmadığını biliyorsun. Orman kanunları istiyorsan git ormanda zebralarla falan yaşa ciğerim :D

  8. Olayı kişiselleştirme çabanı anlıyorum. Ama lütfen açtığın başlığı proveke etme. Kendi açtığın başlığa kendin saygı göster. Bak albatros ne güzel argümanlarla gelmiş, hadi işte tartış, daha neden bana sarıp duruyorsun ki?

    Sen burda 1000 tane suçlamada bulunup eli ayağı düzgün bir şey ortaya koyamazsan, buyur gel dediğimizde kaçıp gidersen, sonra onun bunun iletisinden alıntı yapıp vur-kaça girişirsen ben de olayı kişiselleştiririm.

  9. Keşke bunu blaksail bitkilerin yaşama hakları üzerinden mülkiyet hakkını temellendirmeye çalışırkende öne sürseydiniz. Ama sizin için o durumda pek bir öneminin olduğunu sanmıyorum. Liberalizm doğrulansın ne şekilde olursa olsun.

    trustedyou işin gücün kıvırmak, kaçmak. Bir şey de anlamıyorsun. Burada hayvan ve bitkilerin insan karşısında hakları olmadığını belirtiyoruz. Sense bir benzetmeyi iyice çarpıtarak saçmalamaya başladın. Söylediğin her şeyi çürüttük, itirazların varsa buyur dedik; ama işin gücün bi laf atıp kaçma. Eee hani sen Adam Smith'in görüşlerine bile şüpheyle yaklaşıyordun, neden kendi görüşlerine şüpheyle yaklaşıp bir an için yanlış olabileceğini de düşünmüyorsun?

    Şimdi ne diyeceksin, sahip oldukların sonunda sana sahip oluyor mu? :lol:

  10. Yaşam hakkına hak derken ''parasız eğitim, sağlık ve sosyal güvenliğe'' nasıl hak değildir diyeceksin peki? Hak dediğin şey tamamen insanla birlikte varsa, birine vardır derken birine nasıl yoktur diyeceğiz. Neticede yaşam hakkı da bizim genel bir kabulümüzdür, doğada öyle bir hak yoook! Peki yaşam hakkını kabul edip örnek verdiklerimi reddetmeni nasıl temellendireceksin?

    Parasız eğitim ve sağlık diye bir hak olduğunu da nereden çıkardın? Eğitim ve sağlık insanların bilgi ve becerilerini kullanarak sahip oldukları bazı olgulardır, bunu da senin hizmetine bedava sunmak gibi bir yükümlülük yoktur.

    Sana basit bir soru sordum: Bana sınırları, ülkeleri, sahiplikleri temellendir! Kim kime ne bedel ödemiş? Bence içinden çıkamıyacağın konulara girme Black, yahut her kimsen :)

    Devlet hiçbir şeye hakim değildir. Devlet denen kavram sadece insanların birbirlerinin haklarına müdahale etmemesini sağlayan ortak bir sözleşmenin ortaya çıkardığı durumdur.

  11. Müslümanlar niye hritiyanları kısıtlıyor?

    Şeriatla yönetilen ülkelerde islamdan çıkanlar idam ediliyor.

    Avrupa kendisini İslamdan korumak zorundadır.

    İslam, gittiği her ülkeyi yokuşa sürükler ve mahveder.

    Size bir türlü şunu anlatamıyoruz. Müslüman ülkelerinde ne olup olmadığı, Avrupadaki ülkeleri bağlamaz. Türbandan vergi alınması saçmalıkları, yok minarelerin uzun olması vs. Avrupa'da müslüman düşmanlığı iyice yükseliyor ve özgürlük kişisel olarak uygulanmaya başlıyor. Bu çok tehlikeli bir durum.

  12. Dogmaları attığın an durumu temellendirmiş mi oldun? Peki bu durumda neden herkes altruist olmak durumundaymış, neden toplumun çıkarı gözetilmek durumundaymış? Öyleyse güçlünün her şeyi yapma hakkı vardır demiş oldun.

    Oyy oyyy, sayın Albatross bakıyorum da özel mülkiyeti inkar etme adına yaşama hakkının bile olmadığı sonucuna vardınız. Durun bakalım, daha neler duyacağız.

  13. Kapitalizmi doğrulamak için, saydıklarının hiç birine ihtiyaç duymuyorum. Mülkiyet hakkını, yerkürede kendiliğinden oluşmuş bir hak olarak savunurken basitleşiyorsun. Her yerde iş kaynıyormuş gibi işçi şunu beğenmez şunu seçer vs. benzerinden saçmalıklara yer veriyorsun vs. vs. tartışılacak çok şey var orada, aslında tartışılması bile abes olan çok şey var orada, neyse belirttiğim gibi kapitalizmi doğrulamak için bu kadar sığ olmaya gerek duymuyorum. Söylediğim gibi liberalleride destekliyorum, durmak yok yola devam.

    Peh peh, alternatifini söyle o zaman. Merkezi planlama olunca işçi ücretlerinde patlama mı olacak, patron işçiyi sömürecek de devlet besleyecek mi?

    Kapitalizmi doğrulamak için bir yöntem daha vardır. O da kapitalizmin sonuçlarıdır; ama laissez-faire cılar kapitalizmi doğrulamak için sonuçlarını belirtme yönteminden pek hoşlanmazlar. Kapitalizm doğal süreçte ve meşru temelde zaten var olan bir sistemdir. Ayrıca liberalizm şu ana kadar geliştirilmiş en tutarlı ve en ahlaki sistemdir.

    Ama sen bu olmaz, marksist de değilim, şu değilim bu değilim, hepsinin canı cehenneme, hepsi de olur gibi söylemlere başvurursan baştan tutarlılığını kaybetmiş oluyorsun.

  14. Başta liberalim diye belirtseydin, ne yapayım, sonuçta kahin değilim, ya da mortal kombat avatarına bakıp liberal olduğunuda anlayacak değilim. Liberlizmin ne olduğunu biliyorum. Haklısınız, liberalleri destekliyorum, devlet elini piyasadan çekmelidir. Sonuna kadar katılıyorum. Ancak, yinede baştaki yazını yinede onaylamıyorum.

    Nesini onaylamıyorsun? Onaylamadığın yerleri belirt, karşılıklı tartışalım; ama istemiyorsan, Tyler Durdenncılık oynayıp tüketim toplumuna karşı amansız bir mücadele verebilirsin.

×
×
  • Yeni Oluştur...