Jump to content

kalderon

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    36
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

kalderon Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. kalderon

    Yeni yıla nasıl girdik

    Bizi Muhammedi'ler gibi uçkurundan başka bir şey düşünmeyen, kendin gibi arızalı sanmışsın ve yanılmışsın.
  2. kalderon

    Yeni yıla nasıl girdik

    Korkucuklu filmi (ne demekse?) nerede seyrettin? Ben 1 (bir) civarında korkucuklu (korku olabilir mi?) bir film aradım, bulamadığımdan yattım. Sabah kalktığımda dokuz bile değildi...
  3. kalderon

    Yeni yıla nasıl girdik

    Hindi eşliğinde bir kaç kadeh rakı içeyim dedim, ama hindiyi fazla kaçırınca tıkandım rakı da içemedim.
  4. kalderon

    Bir Yalan Daha

    Bu yakıt katkılarını senede bir kaç kere olmak üzere ben de kullanıyorum. Ama kullanma amacım yakıttan tasarruf etmek için değil, enjektörleri temizler umuduyladır. Muhtemelen bu temizleme olayı da uydurmadır... (Not: bu yakıt katkılarının fiyatı 15 tl civarında. Yakıt tasarrufu sağlıyor diye bu katkı maddelerini benzine ilave etmek pek de zekice bir iş değil. Çünkü kendisinin fiyatı zaten yaklaşık 5 litre yakıt ediyor, yakıttan tasarruf ediyorum diye bunu ilave edeceğine, beş litre yakıt daha al... Değil mi?)
  5. kalderon

    eşek eti isyanı

    Aslında hastalıklı veya kokmuş olmamak kaydı ile taze at ve eşek etinden zarar gelmez. Gayet güzel bir proteindir. Bakınız size sevgili peygamberimizin bir Hadisini nakledeyim; 1215 - Ebu Katade anlatıyor: "Hudeybiye Sulhu yapildigi sene, bir gun Resulullah'in ashabindan bir grupla birlikte, Mekke yolu uzerinde bir yerde oturuyordum. Resulullah, bizden ileride (konaklamis) idi. Ben haric herkes ihramliydi. Halk vahsi bir esek gordu, ben o sirada mesguldum, ayakkabimi tamir ediyordum. Gorduklerinden beni haberdar etmediler, onu kendiligimden gormuş olmami istiyorlardi. Bir ara aralarinda bir g
  6. kalderon

    Yeni Yıl Kutlaması

    Herkesin yeni yılını kutlar, aileleriyle birlikte mutlu ve barış dolu bir yeni yıl geçirmelerini temenni ederim. oguz
  7. kalderon

    Bu seferde aynı terane mi

    Bu tür sorunlu başlıkları bilmeden mi, yoksa bizzat ortamı karıştırmak için mi açıyorsunuz?
  8. kalderon

    ATEİST'LERE ÇAĞRI

    Bu çocuk boş yere ve gereksiz olarak atıldı. Bu başlık altında atılmasına neden olabilecek hiç bir gerekçe mevcut değildi. Taaa bilmem ne zaman söylediği bir şeyler var ise, o sözler atılması için o gün gerekçe olmalıydı, bu gün değil. Aradan aylar geçtikten sonra sen şöyle demiştin diyerek atmaya gerekçe göstermek komiktir. Forum yönetimi olarak bu konu ciddidir ve benzerlerinin yaşanmaması için arka ortamda ciddi olarak konuşulmalıdır... (Yazım öncekiler gibi silinmesin veya düzenlenmesin lütfen!!!)
  9. kalderon

    ATEİST'LERE ÇAĞRI

    Tamam uyuşukkurşun öyle biri olabilir ama burada düzgün giden bir yazışma neden birdenbire sapıkığa, ahlaksızlığa ve atma noktasına geliyor? İşte bunu anlamak mümkün değil.
  10. kalderon

    ATEİST'LERE ÇAĞRI

    Haci, uyusukkursun son derece makul, aklı başında, kendi düşüncesini belirten bir ileti yazmış ama senin iletine bakınca, sanki ana avrat sövmüş, iğrenç kelamlarda bulunmuş gibi bir netice çıkıyor. İnsan acaba Haci bu çocuğun iletisini okumadan mı cevap yazmış diye düşünmeden edemiyor. Bence onun yazısını bir kere daha okumalı ve verdiğin cevabın o yazının cevabı olup olmadığını kontrol etmelisin.
  11. kalderon

    ATEİST'LERE ÇAĞRI

    Forumun geçmişi forumu kuran kişi olarak çoook iyi biliyorum, peki sen forumun geçmişden haberdarmısın? Söylediklerinin arkasaında duran adam sözlerime de cevap verebilmelidir. Tekrar soruyorum, 9 yıllık forumun sadece son 1 veya 1.5 yılında forumda yazan kişilerin forumun genel yaşamı üzerindeki katlıları nedir? Onları bir el-Velehan, bir al-ravendi veya bir kızılsakal'dan daha önemli kılan özellikleri nedir? Cevabın varsa alalım, yoksa soytarılığı bırak...
  12. kalderon

    ATEİST'LERE ÇAĞRI

    Bilmeyen de sanır ki forum bu şahısların omuzlarında, bu şahıslarım emeği ve gayretiyle yükselip bu güne geldi... Ateistforum 9 yaşındadır, sözünü ettiğin kişilerin foruma dahil oluşları ise en fazla 1,5 sene öncesine dayanır. Onlardan önce bu forumda yapılanlar nedir? Yapılanların, harcanan çabaların, verilen emeklerin ve yüzbinlerce mesaj yazan diğer katılımcıların hiç mi değeri, hiç mi önemi ve kıymeti yoktur? Onca handikap ve gailenin atlatılması için cansiperane mücadele edenlerin hiç mi katkısı yoktur?
  13. kalderon

    Ateizm bir zorunluluk değil, bir tercihdir.

    Ateizm kişisel olarak akli bir tercihtir. Diyalektik olarak da bir zorunluluktur.
  14. kalderon

    ATEİSTCAFE'DE SİYASİ KONULAR

    Yönetim politikayı engellemiyor ki!.. Küfürleri ve hakaretleri engelliyor. Küfür ve hakaretler de tümden politik başlıklarda, o nedenle politik başlıklar temizleniyor ve en aza indirilmesine çalışılıyor mecburen. Yoksa edebinizle, biribirinizin ağzına mıçmadan, küfürün en kallavisini etmeden, efendi gibi, medenice tartışabildikten sonra size politika tartışmayın diyen mi var?
  15. kalderon

    Kur'an'ın Aslı Yakıldı mı?

    Aynen... Kuran Ayet'lerinin yazıldığı materyaller (Taş, tahta, deri, kemik vs) ve Hafsa'nın korumasındaki ilk derleme, Osman derlemesinden sonra imha edilmiş (belli ki yaptıkları değişiklik anlaşılsın istememişler). Osman derlemesi de bu gün hiç bir yerde bulunamıyor. En eski nüshalar kopyaların kopyası. Üstelik arada renkli kalemlerle Kuran nüshalarına nokta ve hareke konulmuş, yani bir bakıma değiştirilmiş. Bununla birlikte o dönem teknolojik imkanlar olmadığından, kopyalama bizzat el yazısıyla, yani hata yapmaya eğilimli insan eliyle yapılmış. Hal böyle olunca doğruluğunu anlamanın mümkün
×
×
  • Yeni Oluştur...