Jump to content

Frankenstein

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    30
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Frankenstein Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. ağlarsan eğer, ilk damlanla arınabilirim.

  2. Frankenstein

    Müzikle Açalım

    hoho süper, bidaa yollıcam alpbey'e http://fizy.com/#s/1airy8
  3. Frankenstein

    Kadın dediğin

    eet, kafaları kafamıza benzer, elleri ayakları vardır, su istesek verirdirler sorsak da insanız derlerdir, yeryüzünde olmuşlar kadın dediğin.
  4. Frankenstein

    Müzikle Açalım

    ehue, teşekkür ederim. severin'e ; http://fizy.com/#s/1ah02t alpbey'e ; http://fizy.com/#s/1ah030
  5. Frankenstein

    Kadın dediğin

    kedi sevmem ama, böyle tek cümle sempatik sempatik yazıp altına alakalı kedi resmi ekliyosun ya, işte çok hoş. bi sen, bi beş şehirdeki heidegger okuyan büyük kedi, bir de severin'in yaramaz kedisi. kedi dediğin.
  6. Frankenstein

    Evren, Tanrı, Süper zenci...

    bu arada yine aynı süper arkadaşın önceki sayfalarda da müthiş katkıları olmuştur başlığa, yine çoğunluğu patlamalı seslerden oluşan domainler türetmiştir. dediğim gibi tanrı argümanını ve onu kullananları küçümseyerek anlatmak için "tanrı" kelimesi yerine "cumburlop"u kullanması, bende yaptığım mantık hatasının farkına varmama neden oldu. sizde de olsun, boşverin bence.
  7. Frankenstein

    Evren, Tanrı, Süper zenci...

    tamam işte süperzeki arkadaş da o manaya "cumburlop" ismini vermiş, kelimeyi mi beğenmedin? nedir? fonetikçi değilim ama bence explosive sounds'lardan oluştuğu için sevmedin o ismi, okurken soluğumuzu tutmak zorunda kaldığımız için zor bi kelime. süperzeki arkadaşın argümanında bariz fark yok süper zenci argümanı gibi. o direk "tanrı" kelimesi yerine "cumburlop"u koymuş, yüklediği anlam aynı kalmış.
  8. Frankenstein

    Evren, Tanrı, Süper zenci...

    bence tartışma bitmiştir, bu ileti benim aklımı başıma getirdi. bunun değişik versiyonlarını da yapıp daha önce benle benzer düşünen arkadaşları da ikna edebiliriz. değişik versiyonları için "cumburlop" kelimesinin yerine gelecek başka kelimeler üretmemiz gerekiyor. hadi bakalım.
  9. Frankenstein

    Evren, Tanrı, Süper zenci...

    gevezelik bu:) bari internetten logical laws'a bakın. benden bu kadar, iyi geceler forumcular..
  10. Frankenstein

    Evren, Tanrı, Süper zenci...

    işaretli kısma dikkat çekmek istiyorum; Stenger cehaleti kanıt olarak kullanıyor. insanlar bir olayın nedenini bulamayabilir, bu yüzden olay nedensizdir diye kestirilemez. belirleyememek başka, nedensiz olmak başka. doğada nedensizlik yoktur. önceden belirlenmiş deyip duruyor, karşı çıktığı ciddi bir nokta yok Stenger'ın, Craig'in kabulleri kimi ilgilendirir ki? önemli olan nedensizliğin gösterilemeyişi. nedensizliği kanıtlamanın imkansız ve beyhude bir uğraş olduğunu gayet iyi biliyor Stenger.
  11. Frankenstein

    Evren, Tanrı, Süper zenci...

    konuyu açan sizsiniz ama konudan bir o kadar habersiz olan yine sizsiniz. süperzenci tanrıdır zaten.
  12. Frankenstein

    Evren, Tanrı, Süper zenci...

    uzun uzadıya girmeye gerek yok, kuantum dünyası belirleyememekten söz ediyor maddi anlamda bir nedensizlikten değil. A olayı B olayının sebebidir ama biz hiç bir surette bunu bilemiyor/ölçemiyoruz. parçacıkların sebepsiz yere ışıması diye bir şey yok, sebepsiz demek için olaya giren tüm etkenleri bilmek gerek. bu da ölçüm dışı. hepsine katııyorum, büyük patlama yokluktan varlığa geçiştir diyemeyiz. ama yine büyük patlamaya dayanarak evren sonsuz önceye sahipti de diyemeyiz. tekillikten enformasyon geçişi olamıyorsa nedensel ilişki de kesilmiş olacak. metafizik bir şeyin fiziğe etki ed
  13. Frankenstein

    Evren, Tanrı, Süper zenci...

    okey, evren gözümüzün önünde var olmakla daha gerçekçidir. bu bağlamda daha makuldür deriz. ama bu tanrının yokluğunun kanıtı olmaz, bunu farketmelisiniz. tanrının neden bir sebebe ihtiyaç duymadığını anlamak için Aquinas takipçileri argümanlarını şu temele dayandırır; maddi evrenler kendi dışında bir var olma sebebine ihtiyaç duyuyorlar. yani evrenimiz içindeki yasaların bize söylediğine göre varlığını devam ettirmek için başka bir sebebe ihtiyaç duyuyor. kolaycılığa kaçıp tanrı sebepli tek evren modelinden bahsetmiyoruz dikkat edin. birbiriyle sebepsel ilişkili maddi evrenlerden bahsediyo
  14. Frankenstein

    Evren, Tanrı, Süper zenci...

    süper zenciye takılmayalım, mevzu evrenin ezeliyeti. evren kendi dışında bir açıklamaya muhtaçtır. bu soru "ne gerek var, evren burada ve açıklaması içinde" diyerek ucuzca geçiştirilemez, zaten insan zihni geçiştirmeye de hiç niyetli değil, sürekli teori üretiliyor. anlaşılması gereken tanrı ve süper zencinin birbirinin analogu oluşudur. ikisinden birini tercih etmek anlamsız; "evreni etkileyen şey süper zencidir" dediğimde aslında tanrıdan bahsediyorumdur. kasmaya gerek yok.
  15. Frankenstein

    Evren, Tanrı, Süper zenci...

    genele.. kendi kendine olan bir tane bile olay yoktur, vukuata gelmiş her olayın (belirleyemesek de) bir sebebi vardır. evren büyük patlamayla meydana geldi, büyük patlamanın ilk anında nedensel ilişkiler sıfır etkisi göstereceğinden büyük patlama öncesine dair nedensel ilişki kurmak mantıken saçma olacaktır. işte zurnanın zırt dediği ve ateistlerin anlamakta zorluk çektiği bir diğer önemli nokta burası; büyük patlama mekân ve zamana neden olan şeydir zaten. evrenin neden sonsuz evrenlerce sonsuza kadar öncelenemeyeceğine dair güçlü bir ilke vardır burada. evreni oluşturacak evren dışı bir
×
×
  • Yeni Oluştur...