Jump to content

Afrodit

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    3.574
  • Katılım

  • Son ziyaret

Afrodit kullanıcısının paylaşımları

  1. Afrodit

    Apandist ameliyatı olanınız var mı?

    Hacı, o ameliyat bana 20 kiloya maloldu. Hala üzerimde taşıyorum
  2. Afrodit

    Kötülüklerini elbette örteceğiz!

    Kirec hala mı
  3. İyiyim, çok iyiyim. Hatta harikayım :)

  4. Afrodit

    Kuranda ki yeminler

    And içmek, yemin etmek ne demek?" And olsun gunese" dersek ne demek istemis oluruz"
  5. Afrodit

    Türklük bilincinin yok olması ülkeyi İslamlaştırır

    Eski medeniyetler muhafazakardır. Kolayla çağdaşlaşamazlar. Biz de öyleyiz. Eski medeniyet baglari olan Toplumlari idare etmenin en iyi yolu ortak güdü, ülkü yaratmaktir. İnsanligin ortak güdüsü tanridir. Bunu yikmak binlerce yil alir.
  6. Yahu ne zamandir girmemiştim bir bakayım dedim gene en tepede bu konu var
  7. Afrodit

    BENİM DÜNYAM

    Mezarlıklar ölenler için değil, aksine geride kalanları içindir. Kendi iç hesaplaşmamızı hem geleneklere hem de tabulara suç atarak bastırırız. Senin meselen Kardeşinin mezarına gitmek istememen değil, aksine senin meselen o mezara gitme isteğin. Gitmek istiyorsan git, sıkma kendini. Kardeşinin mezarına gimek seni teist yapmaz.
  8. Afrodit

    İslam'da "Hapishane"

    Hayir alakasi yok. Peygamberler de elciler de sorgulama yetenegi olan insanlardir. Musa coban miydi? İsa? Davut? İbrahim? Hicbiri degildi. Coban isini sen bilincaltindan uydurdun. Ama hepsindeki ortak ozellik neydi? Bir dusun bakalim.
  9. Afrodit

    İslam'da "Hapishane"

    Yusufun zindanlarda omur tukettiginden bahseden bir kitabin muhammed doneminde hic zindan yada hapishaneden bahsetmemesi ilginc gelmedi mi size? Neden hic hapis/zindan cezasi yok kuranda sizce? Ben biliyorum. Ama siz bilmiyorsunuz. Cunku muhammedin hic bir yasal ve hukuki bir yonu yoktur.
  10. Afrodit

    İleri Demokrasi Örneği

    Batı hukuku ile batılı insanların vicdanı aynı şey değildir. NATOnun hiç bir yeinde çocuk öldürmek yoktr. Ama insanın olduğu her yerde vardır.
  11. Afrodit

    Yeni bir dil nasıl öğrenilir?

    Bizim arkadaşlar çin lokanatasındaki aşçıyla çıkardı, iğrenç bir yöntemdi. İğrenç miğrenç turizm bakanlığında resmi mütercim/tercüman oldular Bir de ablana bak, pehhhh halen daha tırmalıyoruz
  12. Afrodit

    İslam'ın Şartı Dört dür.

    Hay hay Bir gün dersin, Afrodit demişti ddiye. Bu böyle.
  13. Afrodit

    Zübeyde Hanım

    Bu tip eylemler bir hastalık belirtisidir. Kendi özelliklerinde güzellik bulunmayan insanlar başkalarının kötü olduğunu idia ederk, sözde kendilerini aklarlar. Boşverin elması çamura atsalar da kimyası değişmez.
  14. Afrodit

    İslam'ın Şartı Dört dür.

    Sen müslüman olmadığını birgün anlayacksın, ama ben o günü görür müyüm bilemem Anla artık sen deistsin
  15. Afrodit

    Organların Bağı

    İşte bedene pc, organlara donanım ve bilince yazılım denmesi bundan.
  16. Afrodit

    islam yok olmaya mahkumdur

    Muhammed kuranda elohinin aslen ne oldugunu kendince açıklamıştır. Adına da allah der.
  17. Afrodit

    islam yok olmaya mahkumdur

    ben sana değil seni ciddiye alıp da gerilen üyelere şaşırıyorum.
  18. Afrodit

    islam yok olmaya mahkumdur

    Guneşe de zeusa da ota da b.ka da yüzyıllarca binyıllarca taptılar...
  19. Afrodit

    ''POMPEİ'' Öcüsü

    Pompei olayı yağmurdan kaçarken doluya tutulmaktır. Yani başka insanlardan kaçıp kimsenin gelmeyeceği yükseklerde/uzaklarda/gözden ırakta sakince yaşarken yanardağa yenik düşmüşlerdir. Sanıldığı gibi sonlarını getiren azmaları değil aksine medeni oluşlarıdır.
  20. Afrodit

    Sabit beden duruşu

    İki elin hareketsizkn aşağı salınması nedense geriye eğim değil de el üstüne çöküp öne doğru 4 ayak pozisynuna gelmeyi güdüleyebliyor.
  21. Afrodit

    Galiba kafayı yiyorum

    Çince öğrenemezsin, vazgeç. Zaten gerek de yok. Ben çin dili mezunuyum sinologum, tavsiye etmem. İngilizce ve almanca çok yakındır bunlara el at. İngilizce öğrenmeden başka dil öğrenmek anlamsız. Ayrıca dil öğrenmeyi herkes ister ama pek azı başarır.
  22. Afrodit

    Adem'e ağacın meyvası neden yasaklanmıştı?

    Meyve değil. Ağaca yaklaşma ifadesi var. Meyve yok yemek de yok. Muhammed bu efsaneyi sıradanlaştırarak ifade etmiştir. Hani o bildik hikaye varya, ha işte o hikayenin aslı öyle değil böyle der.
  23. Afrodit

    Allah'ın anlamı?

    El ilah. The God. Muhammedin Allah dediği şey doğadır. Ama sen etimolojik anlamda sordun. Elohi'nin telafuzundan gelir. Muhammed, işte o elohi varya hani ya tanrı, the god, işte onun şu şu özllikleri vardır ve o elohiye atfeilen hikayelerin aslı şunlar şunlardır der. Yani allah = elohi = tanrı= doğa Elohiden farkını anlatabilmek için sık sık faklı ıfa ve isimlerle alandıılır. El ilah/ allah özel isim olarak algılanır oysa ki özel isim değil bilakis elohiye atıftır. Elohi de odur, can veren de alan da. O enleri barındıransa elohi de odur demek ister. Anlatabildim mi
  24. Afrodit

    Bir ateistin istiklal marşi karsisindaki tutumu

    İyi de yani büyük bir çoğunluğu müslümalardan oluşan bir ülkede yaşamak demek istiklal marşında da dini öğelere rastlamak demektir. Yani adı mehmet, zeynep, ahmet v.s.olan birileri istiklal marşında dini öğeler var diye sevmezse çelişmiş olmaz mı? Evde namaz kılan anamdan da uzaklaşamam ki. Biz buyuz. Öylece sevemez miyiz? Demek ki olamıyor. Bu forumda yazan ateistleri anlayamadan öleceğim sanırım Ha tabiii müslümanları hiç anlayamıyorum o başka
  25. Afrodit

    Bir ateistin istiklal marşi karsisindaki tutumu

    İsrail milli marşı melodik manada etkileycidir ama kendi ulkemin milli marşından elbete fazlasıyla etkileniyorum. Milli marşlar bayaklar milli simgeler ülke butunlugu icindir. Bayragimizi da marsimizi da seviyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...