Jump to content

sebû

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    615
  • Katılım

  • Son ziyaret

sebû kullanıcısının paylaşımları

  1. sebû

    İnsan Dışı Zeki Varlıklar

    Başlık olarak insan dışı zeki varlıklar yazılmış. O zaman bunlara yeryüzünde bir kısım müslümanları örnek olarak gösterebiliriz. Gerçekten de insanlık dışı halleri var bu varlıkların. Çok az zekaları var bunların.
  2. sebû

    İnsan Dışı Zeki Varlıklar

    Kuran daha dünyadan başka gezegen bilmiyor ki dünya dışı zeki varlıklardan haberdar olsun. Bildikleri güneş, ay ve yıldızlardan ibaret. Yıldızlar da zaten ele avuca sığacak kadar ufak bir şey.
  3. sebû

    Rızık Allah'tandır.Açlıktan Ölen Çocuklar?

    Velev ki afrikadaki ve dünyadaki açlık ve yoksullukların, kötülüklerin tümünden ateistler sorumlu olsun. Ulan hiç düşünmüyor musunuz inandığınız o yüce, her şeye gücü yeten, kudretli tanrınızın neden böyle bir şeye izin verdiğini ya da seyirci kaldığını? Mahallenizde bulunan psikopat bir anne ve babanın küçücük çocuğa işkenceler çektirirken bu sizin salak allahınız o ebeveynlere verecek cezayı mı düşünüyor? Küçücük çocuk ne anlar lan imtihandan, sınavdan, cennetten, cehennemden?Çocuk açlıktan emekleyemeyecek halde, can derdinde zaten... Yani illa birilerinin acı mı çekmesi lazım? Dini bütün,
  4. sebû

    BİLİMSEL SOHBETLER SERİSİNDEN... 1

    Haci, eğer sonsuz sayıda evrenler ve paralel evrenler varsa bu aynı zamanda birden fazla haci nin da olduğu anlamına gelebilir mi? Matematiksel olarak düşünürsek atomlarınızın dizilişinin kombinasyonu yapılırsa kaçınılmaz olarak diğer evrenlerin bazılarında size tıpatıp benzeyen haci ler olacak değil mi? Aynı şekilde gezegenler ve galaksiler de...
  5. sebû

    Allah'ın amacı ne?

    Hiçbir şeye muhtaç olmayan bir varlık hiçbir şey yaratmaz. Yaratıyorsa ihtiyaç sebebiyle yaratıyordur. Çünkü istek, arzu gibi kavramlar her zaman ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıkar. Hiçbir şey yokken evren yaratılmışsa o zaman allah evrene muhtaçtır denilebilir. Evren allah için değil insanlar için yaratıldı denemez çünkü insan sonradan yaratıldı. Hadi diyelim zaman allah için geçerli değil; insan allahın zihninde önceden vardı diyelim. Bu sefer de allah insana muhtaç olmuş olur. Her sonuçta allah hiçbir şeye muhtaç değilim derken yalan söylemiş oluyor.
  6. sebû

    KUR'AN'DAKİ DİNİ VE TARİHİ YANLIŞLAR

    Ayrıca tevrat ve incilin tahrif edildiği kuranın neresinde yazıyor? Çünkü kuranda tevrat ile incile tezat bilgiler yazdığına göre bu açıklamanın da belirtilmesi lazım kitapta.
  7. sebû

    KUR'AN'DAKİ DİNİ VE TARİHİ YANLIŞLAR

    Tevrat ve incil tahrif edilmiştir doğrusu kuranda yazmaktadır. Aslında Musa İsa'nın dayısıdır. Musa ile İsa'nın annesi Meryem kardeştir. Sizin yazdıklarınızdan bu anlamlar çıkıyor.
  8. sebû

    Kedi ne anlama geliyor?

    Aha bu da kendini aslan zanneden kedi Madrid maçından sonra aslında aslan olmadığı çok net görüldü
  9. sebû

    Devrime Bakın; Acı ve Komedi..

    Bu yobaz araplarla aynı gezegende bulunmaktan utanç duyuyorum. Bunlar yüzünden elin uzaylılarına (varsa) rezil oluyoruz.
  10. sebû

    Devrime Bakın; Acı ve Komedi..

    Bisikleti veya motorsikleti kadın mı sürecek yoksa yanındaki erkek mi? Yasa pek açıklayıcı olmamış
  11. sebû

    İnkarcılar neden ceza çekecekler?

    Bence poiuz önemli bir noktaya parmak basmış ve güzel sorular sormuş. Ben de bir örnekle destekte bulunayım. Xseddx, inanılmaz derecede iyi kurgulanmış bir dolandırıcılık vakasının kurbanı olduğunu varsayalım. Olur ya çok uyanık bir insan olmana rağmen dolandırıcılara bir şekilde para kaptırdın. Sonrasında yapman gereken haliyle polise ya da savcıya gidip şikayette bulunmak olmalı değil mi? Şikayet neticesinde polis suçluları yakalamak yerine seni cezalandırıp hapse atabilir mi? "Medya kanalıyla o kadar duyuru yaptık, telefonlara mesaj çekerek sizleri uyardık buna rağmen uyarılarımıza kulak
  12. sebû

    islam yok olmaya mahkumdur

    Protagoras'a katılıyorum. İslamın yok oluşu ya da reform geçirmesi büyük ölçüde batıya bağlı. Şu an için müslüman coğrafyasının cahil kalması ve aşırı dindarlaşması batının işine geliyor. Bu yüzden kısmen de olsa ucundan sekülerliği olan bazı müslüman kuzey afrika ve orta doğu ülkeleri de bu özelliklerini birer birer kaybediyor.
  13. sebû

    islam yok olmaya mahkumdur

    Vivaldi'den 100, kutsalyaratık'tan 30 yıl geldi. Yok mu indiren?
  14. sebû

    Dünya neden yaşam için uygun, hatta ideal bir gezegendir?

    Mesela sıvı metan olabilir. Metan bazlı yaşam formunun olduğu gezegenlerde de metanın olmadığı yerde canlılığın olamayacağı düşünülüyordur. Bu durumda su onlar için zehirli bir bileşen olacaktır. Aslında dünyada bile yaşamın barınamayacağı düşünülen zorlu koşullarda bile canlıların yaşadığı keşfedildi. Böyle bir şey neden olmasın?
  15. sebû

    DİNLERDE KADININ YERİ

    Pante'nin yazısını dikkatli okudunuz mu acaba? Yazının başında islamiyetten önceki kadının statüsünden bahsedilmiş değil mi? Şimdi aynı peygamberinizin durumunda olan bir erkek örneğimiz olsun. Bunun bir de kız kardeşleri olsun ve miras kalsın bunlara. Erkek zengin bir kadınla evleniyor, kızlar da fakir bir erkeklerle evleniyor olsun. Erkek hem karısından hem de mirasından voleyi vurmuş olmuyor mu? Nerede kaldı adalet?
  16. sebû

    KİM NEYİ İSPAT ETMEK ZORUNDA?

    Allahınız sevgiye muhtaç mı? Hani o hiçbir şeye muhtaç değildi? Ah canııım! Demek sevgi, ilgi bekliyor bizden. Yazık acıdım şimdi. Çok yalnızmış demek ki.
  17. sebû

    Maymunlarla ilgili güzel bir video

    Bence daha çok size benziyor. Videonun sonuna dikkat et. Basbayağı abdest alıyor bir tanesi.
  18. sebû

    Yangın çıkaran Toprak Ailesi

    Biraz haksızlık etmiyor musun kozmopolit ? Bence bu olaylarda bir hikmet var. Çünkü olayın gerçekleştiği yer mübarek illerimizden biri. Bu yaşana olaylar Allah tarafından ateistlere bir uyarıdır. http://haber.gazetev...13451/1/Gündem Erdoğan'ın doğmasına vesile mübarek iller! Erdoğan’ı da öven Egemen Bağış, Başbakan Erdoğan’ın doğmasına vesile olduğu için Rize, İstanbul ve Siirt’i mübarek ilan etti. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ümraniye Meydanı'nda düzenlenen 1. Hamsi ve Horon Festivali’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı överken çok tartışılacak ifadeler kullandı. Bağış, şu söz
  19. sebû

    Yangın çıkaran Toprak Ailesi

    Siirt müftüsü : ''Ben aileye şunu ifade ettim. İnancımıza göre, cin diye bir varlığın olduğundan haberdarız. Zariyat Suresi 56'ıncı ayeti kerimede 'Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk yapsınlar diye yarattım' denilmektedir. Ayrıca cin Suresi'nde başlı başına Allah'u teala hazretleri cinlerin varlığından bahsetmektedir. Yine Felak Suresi'nde, 'Yarattığının şerrinden sana sığınırım' yani demek ki bu cindediğimiz varlıkların bir kısmının iyi varlıklar olduğunu aynı zamanda onların kötülerinin de olabileceğini öğrenmekteyiz. Etrafına fayda sağlayan olduğu gibi zarar verenin de olduğunu görm
  20. sebû

    epikürün sözü hakkında

    Müzik bölümüne koymuştum bu şarkıyı
  21. sebû

    Neden canımız yanar?

    Bebeğin davranışı daha çok içgüdüsel oluyor ama bu olayda beyin ve sinir sistemi yine devrede. Ama yetişkin bir insan örneğin sıcak bir demir parçasına yaklaştığında sinir sitemi devreye girip beyine o demire dokunmamasını bildiren bilgiler gönderiyor ve o insanın acı çekmesi önlenmişken bir yandan da işkence diye bir yöntem keşfediyor insanoğlu. Nihilin de dediği gibi vucüdün bu bölümünün bir bilinci olmadığı için haliyle işkenceye karşı koyacak bir mekanizma geliştiremiyor. Bu da çok büyük bir dezavantaj maalesef.
  22. sebû

    Müslümanlara Tesadüfleri Açıklıyoruz.

    Bigbang'ten önce allah vardı. Allah'tan önce de Yallah vardı cübbeli. Fakat Yallah'tan öncesini şimdilik bilmiyoruz bu yüzden Yallah'ın tesadüfen oluştuğunu varsayıyoruz. Buna rağmen Yallah'ı kimin yarattığına dair birtakım güçlü tezler var mesela anibalin süper zencisi gibi ama şahsen benim için bunlar sadece varsayımdan ibaret.
  23. sebû

    Müslümanlara Tesadüfleri Açıklıyoruz.

    Neden akıl karı değil? Lokomotif kendi başına mı vagonları çekiyor? Lokomotifi kullanan yok mu? Lokomotifi kullanan elbetteki makinisttir. Makinisti görevlendiren kim? Bizim ülkemizde tcdd... TCDD yi kuran kim? Devlet... Siz şimdi allahı lokomotifle örneklendirirseniz ondan daha büyük sonuçlara da ulaşmanız gerekir. Ama ne hikmetse lokomotifte takılıp kaldınız yıllardır.
  24. sebû

    epikürün sözü hakkında

    Hücrelerin ölür ama organların yaşamaya devam eder... Bazı organlarını kaybedebilirsin ama sen yine de bir şekilde yaşamaya devam edebilirsin... Sen ölürsün ama üzerinde yaşadığın gezegen dönmeye devam eder... Bu gezegen ölür ama içinde bulunduğu galaksi yaşamına devam eder... Koskoca bir galaksi büyük bir karadelik tarafından yutulur fakat evren genişlemeye devam eder... Acaba evren yok olunca hayatına devam edenler nelerdir? Evrenin de içinde bulunduğu başka bir olgu var mıdır?
  25. sebû

    Çocuklarla Evrim Atölyesi

    Allahın izniyle mümkün olduğu kadar çok çocuğu maymun gibi yetiştireceğiz !
×
×
  • Yeni Oluştur...