Jump to content

sebû

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    615
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne sebû kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Velev ki afrikadaki ve dünyadaki açlık ve yoksullukların, kötülüklerin tümünden ateistler sorumlu olsun. Ulan hiç düşünmüyor musunuz inandığınız o yüce, her şeye gücü yeten, kudretli tanrınızın neden böyle bir şeye izin verdiğini ya da seyirci kaldığını? Mahallenizde bulunan psikopat bir anne ve babanın küçücük çocuğa işkenceler çektirirken bu sizin salak allahınız o ebeveynlere verecek cezayı mı düşünüyor? Küçücük çocuk ne anlar lan imtihandan, sınavdan, cennetten, cehennemden?Çocuk açlıktan emekleyemeyecek halde, can derdinde zaten... Yani illa birilerinin acı mı çekmesi lazım?

    Dini bütün, dinin bütün gerekliliklerini yerine getiren ve bunun yanında da bir havuz dolusu paraya sahip olan insanlar hiç acı çekmeden cennete gidecekse nerede kaldı adalet?

    En azından allahın tüm evrene hakim olmadığını söyleyin. Bu saferde her şeye gücü yeten lafı havada kalıyor değil mi? Ne bileyim bari allahta biraz vicdan eksikliği var deyin; istediği zaman müdehale edip iyilik yapıyor, istediği zamanda kötülüğe karşı seyirci kalıyor v.s. Sonuçta ne derseniz deyin allaha inandığınız müddetçe bu çıkmazlardan kurtulamazsınız.

  2. Haci, eğer sonsuz sayıda evrenler ve paralel evrenler varsa bu aynı zamanda birden fazla haci nin da olduğu anlamına gelebilir mi? Matematiksel olarak düşünürsek atomlarınızın dizilişinin kombinasyonu yapılırsa kaçınılmaz olarak diğer evrenlerin bazılarında size tıpatıp benzeyen haci ler olacak değil mi? :) Aynı şekilde gezegenler ve galaksiler de...

  3. Hiçbir şeye muhtaç olmayan bir varlık hiçbir şey yaratmaz. Yaratıyorsa ihtiyaç sebebiyle yaratıyordur. Çünkü istek, arzu gibi kavramlar her zaman ihtiyaç doğrultusunda ortaya çıkar. Hiçbir şey yokken evren yaratılmışsa o zaman allah evrene muhtaçtır denilebilir. Evren allah için değil insanlar için yaratıldı denemez çünkü insan sonradan yaratıldı. Hadi diyelim zaman allah için geçerli değil; insan allahın zihninde önceden vardı diyelim. Bu sefer de allah insana muhtaç olmuş olur. Her sonuçta allah hiçbir şeye muhtaç değilim derken yalan söylemiş oluyor.

  4. Güzel yazmışsın halbuki şunu akıl edememişsin incil,tevrat,ve zebur Allahın indirdiği kitaplardır.Bu kitaplar birbirleriyle asla çelişmezler.Eğer çelişiyorsa insan eli deydiği ortadadır.Kaldiki incil ve tevrat değiştirilmiştir.İncilde Hz.isa tanırının yani haşa Allahın oğlu olduğu söylenir.halbuki ihlas süresinde

    (Ey Muhammed!) De ki: O Allah’tır, bir tektir.

    “Allah samettir.(Her şey ona muhtaçtır; o, hiçbir şeye muhtaç değildir.

    O, doğurmamış ve doğmamıştır.

    Hiçbir şey O’nun dengi ve benzeri değildir.

    Kaldiki Gerçekten Hz.isa Allahın oğlu olsaydı hz.isada tanrı olurdu,ozaman Allahü teala bu ayetti nazil etmezdi.

    Eğer o ikisinde (semâlar ve arz) Allâh'tan başka tanrılar olsaydı, elbette ... o ikisi(ve onlarda görünen şu intizam) fesâda uğrardı (bozulup giderdi).ENBİYÂ Suresi 22 ayeti

    Şuanki incil ve tevrat doğru değildirdir.Kuranı tastik etmez.Peygamber efendimiz zamanındaki incil ve tevrat doğru idi hatta yahudilerin alimleri gelip peygamber efendimize tevrattan sorular sormuştur.Peygamber efendimizde onların söylediklerini tastik edince kelimeyi şahadet getirip müslüman olmuşlardır.

    (Resulüm!) O, sana Kitab'ı hak ve önceki kitapları tasdik edici olarak indirdi, Tevrat ile İncil'i ve Furkan'ı indirmişti.Âl-i İmrân / 3

    Kısaca bu arkadaş bunları yazarken bu kitapların değiştirildiği bilmeden yazmış o yüzden bu yazılanlara itibar edip kafanızı bulandırmayın.Bu kitapların doğruları Allah katındadır.Allahü teala O gün peygamberleri çagırarak kitaların hepsini onlara okutacaktır.O zaman gerçekleri öğrenirsiniz.

    ''Sadakallahül aliyyül azim ile sadakallahül azim''

    ''Aliyy ve Azim olan Allah ne güzel ne doğru söyedi.''

    Tevrat ve incil tahrif edilmiştir doğrusu kuranda yazmaktadır. Aslında Musa İsa'nın dayısıdır. Musa ile İsa'nın annesi Meryem kardeştir.

    Sizin yazdıklarınızdan bu anlamlar çıkıyor.

  5. Senin kanıp yanlış şıkkı işaretlemen için özellikle hazırlanmış soruları hazırlayan öğretmenine de böyle tepki gösteriyor musun?

    100 alan tepki göstermez tabiki ama 30 alanın yapacağı ilk iş öğretmene sövmektir.

    Bence poiuz önemli bir noktaya parmak basmış ve güzel sorular sormuş. Ben de bir örnekle destekte bulunayım.

    Xseddx, inanılmaz derecede iyi kurgulanmış bir dolandırıcılık vakasının kurbanı olduğunu varsayalım. Olur ya çok uyanık bir insan olmana rağmen dolandırıcılara bir şekilde para kaptırdın. Sonrasında yapman gereken haliyle polise ya da savcıya gidip şikayette bulunmak olmalı değil mi?

    Şikayet neticesinde polis suçluları yakalamak yerine seni cezalandırıp hapse atabilir mi? "Medya kanalıyla o kadar duyuru yaptık, telefonlara mesaj çekerek sizleri uyardık buna rağmen uyarılarımıza kulak vermemişsiniz" diye bir gerekçe sunarsa o zaman sizin şikayette bulunmaya hakkınız yoktur ve cezanızı çekmeniz gerekir.

    Üstelik polislerin sizi cezalandırması Allah'ınkine nazaran mantıklı bile sayılabilir. Sonuçta dolandırıcıları vatandaşların üzerine salan onlar değil :)

  6. Protagoras'a katılıyorum. İslamın yok oluşu ya da reform geçirmesi büyük ölçüde batıya bağlı. Şu an için müslüman coğrafyasının cahil kalması ve aşırı dindarlaşması batının işine geliyor. Bu yüzden kısmen de olsa ucundan sekülerliği olan bazı müslüman kuzey afrika ve orta doğu ülkeleri de bu özelliklerini birer birer kaybediyor.

  7. Su olmazsa hayat canli olmaz düsüncesi belirtilmis.Baska gezegenlerde, suya veya bizlerin yani dünyada ki canlilarin gereksinimlerinden daha farkli maddelere gereksinimi olanlar farkli yasayanlar olamaz mi? Bence her yerin dünya da ki gibi olmasini düsünmekle yaniliyor olabiliriz.Daha acikca ifade edebilmek amaci ile "insan gibi düsünüp farkli gezegenlerde ki farkliliari anlayabilirmiyiz?"

    Bizim ve diger canlilarin evrimlesmelerine dünyada bulunan etkenler neden olmus olmaya devam etmekte. Farkli bir gezegende cok daha farkli sonuclar olabilir. Hatta bizler onlari duyu organlarimiz ile algilayamabiliriz diye düsünüyorum. Tabi bunlar birer teoridir.

    Sülfürik asit gibi bizim türümüz için tehlikeli bir madde başka bir gezegendeki bir canlının yapıtaşı olabilir. Oksijen yerine de farklı gazları soluyor olabilirler. Belki de solumak yerine tümüyle farklı bir konsept olarak gelişmiş bir canlı türü de olabilir.

    Mesela sıvı metan olabilir. Metan bazlı yaşam formunun olduğu gezegenlerde de metanın olmadığı yerde canlılığın olamayacağı düşünülüyordur. :) Bu durumda su onlar için zehirli bir bileşen olacaktır. Aslında dünyada bile yaşamın barınamayacağı düşünülen zorlu koşullarda bile canlıların yaşadığı keşfedildi. Böyle bir şey neden olmasın?

  8. mirasta erkeğin hakkı kadının hakkının iki katıdır sebebi? çünkü erkek evlenir ev kurar ve bütün masrafları karşılar düğün olsun ev olsun eşyalar olsun..burda ona iki hisse veriliyor.. kadın kocanın evine gidiyor babasından bir pay almıştı kocasına vardığı zamanda bir pay almış oldu etti iki pay.. genel kayde.. günümüz toplumunda kadın ve erkeğin eşit masraf yapıp evlenmesini düşünürsek bunun istisnaları düşünülebilir..

    Pante'nin yazısını dikkatli okudunuz mu acaba?

    Yazının başında islamiyetten önceki kadının statüsünden bahsedilmiş değil mi?

    Şimdi aynı peygamberinizin durumunda olan bir erkek örneğimiz olsun. Bunun bir de kız kardeşleri olsun ve miras kalsın bunlara. Erkek zengin bir kadınla evleniyor, kızlar da fakir bir erkeklerle evleniyor olsun. Erkek hem karısından hem de mirasından voleyi vurmuş olmuyor mu? Nerede kaldı adalet? :)

  9. Biraz haksızlık etmiyor musun kozmopolit ? Bence bu olaylarda bir hikmet var. Çünkü olayın gerçekleştiği yer mübarek illerimizden biri. Bu yaşana olaylar Allah tarafından ateistlere bir uyarıdır.

    http://haber.gazetev...13451/1/Gündem

    Erdoğan'ın doğmasına vesile mübarek iller!

    Erdoğan’ı da öven Egemen Bağış, Başbakan Erdoğan’ın doğmasına vesile olduğu için Rize, İstanbul ve Siirt’i mübarek ilan etti.

    Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ümraniye Meydanı'nda düzenlenen 1. Hamsi ve Horon Festivali’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı överken çok tartışılacak ifadeler kullandı.

    Bağış, şu sözlerle Rize, İstanbul ve Siirt’i Erdoğan’la ilişkilendirerek mübarek ilan etti:

    “Ülkemizde eğer Urfa şanlıysa, Antep gaziyse, Maraş kahramansa, Rize, İstanbul ve Siirt de mübarektir. Çünkü bu 3 şehir, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük liderinin doğmasına vesile olmuştur. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ders kitaplarındaki bir şiiri okuduğu bahanesiyle cezaevine gönderilirken 'Artık muhtar bile olamaz' deniliyordu. Ama hamdolsun o Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı başbakanı oldu, inşallah başkanı da olacak.”

  10. Siirt müftüsü : ''Ben aileye şunu ifade ettim. İnancımıza göre, cin diye bir varlığın olduğundan haberdarız. Zariyat Suresi 56'ıncı ayeti kerimede 'Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk yapsınlar diye yarattım' denilmektedir. Ayrıca cin Suresi'nde başlı başına Allah'u teala hazretleri cinlerin varlığından bahsetmektedir. Yine Felak Suresi'nde, 'Yarattığının şerrinden sana sığınırım' yani demek ki bu cindediğimiz varlıkların bir kısmının iyi varlıklar olduğunu aynı zamanda onların kötülerinin de olabileceğini öğrenmekteyiz. Etrafına fayda sağlayan olduğu gibi zarar verenin de olduğunu görmekteyiz. Bu hadiseyi gerçekleştirenler onlar mı değil mi bilemeyiz ancak bunun onlar tarafından yapılmış olabileceğini aileye aktardım."

    Müftü teşhisi koymuş. Artık dağılabiliriz beyler ve hanımlar. Böylelikle bu forumun amacı da kalmamış oldu ve artık kapanabilir. İnşallah toplumun huzurunu bozan üç harfliler tez zamanda din adamlarımız tarafından Allah'a teslim edilir :P

  11. KANSAS "dust in the wind" sözleri:

    I close my eyes

    Only for a moment and the moment's gone

    All my dreams

    Pass before my eyes with curiosity

    Dust in the wind

    All they are is dust in the wind

    Same old song

    Just a drop of water in an endless sea

    All we do

    Crumbles to the ground, though we refuse to see

    (Aa aa aa)

    Dust in the wind

    All we are is dust in the wind

    Oh, ho, ho

    Now don't hang on

    Nothin' last forever but the earth and sky

    It slips away

    And all your money won't another minute buy

    Dust in the wind

    All we are is dust in the wind

    (All we are is dust in the wind)

    Dust in the wind

    (Everything is dust in the wind)

    Everything is dust in the wind

    (In the wind)

    Müzik bölümüne koymuştum bu şarkıyı ;)

  12. eğer acı duymasaydık, diyelim bir bebek, yanan sobaya elini sürdüğünde canı yanması elini çekmesine sebep olacağından bu faydalı birşeydir.

    Bebeğin davranışı daha çok içgüdüsel oluyor ama bu olayda beyin ve sinir sistemi yine devrede. Ama yetişkin bir insan örneğin sıcak bir demir parçasına yaklaştığında sinir sitemi devreye girip beyine o demire dokunmamasını bildiren bilgiler gönderiyor ve o insanın acı çekmesi önlenmişken bir yandan da işkence diye bir yöntem keşfediyor insanoğlu. Nihilin de dediği gibi vucüdün bu bölümünün bir bilinci olmadığı için haliyle işkenceye karşı koyacak bir mekanizma geliştiremiyor. Bu da çok büyük bir dezavantaj maalesef.

  13. Bigbang'ten önce ne vardı?

    Bigbang'ten önce allah vardı. Allah'tan önce de Yallah vardı cübbeli. Fakat Yallah'tan öncesini şimdilik bilmiyoruz bu yüzden Yallah'ın tesadüfen oluştuğunu varsayıyoruz. Buna rağmen Yallah'ı kimin yarattığına dair birtakım güçlü tezler var mesela anibalin süper zencisi gibi ama şahsen benim için bunlar sadece varsayımdan ibaret.

  14. Trende bir tane lokomotif vardır geri kalan ise vagondur, vagonlar birbirine bağlıdır ve hareketlerini lokomitfe borçludur. hal böyleyken o llokomotifi kim çekiyor diye sormak akıl karı olmasa gerek.

    Neden akıl karı değil? Lokomotif kendi başına mı vagonları çekiyor? Lokomotifi kullanan yok mu? Lokomotifi kullanan elbetteki makinisttir. Makinisti görevlendiren kim? Bizim ülkemizde tcdd... TCDD yi kuran kim? Devlet...

    Siz şimdi allahı lokomotifle örneklendirirseniz ondan daha büyük sonuçlara da ulaşmanız gerekir. Ama ne hikmetse lokomotifte takılıp kaldınız yıllardır. :)

  15. ölümsüz olmanın bir yolu var sanırım ama bazı teknik sorunlar var hala bunu tam çözemedim...

    eğer ben kendi benliğimi tüm varlığı kapsayacak kadar genişletebilirsem....

    ee burası biraz zor ve teknik sorun dediğim yer de buralara zaten...

    evet bunu becerebilirsem yani ben dediğimde sadece şu küçük bedenimi değil tüm kainatı kasdedebilir isem...

    o zaman ölümsüz olurum...

    yani benim naçiz vücüdüm elbet bir gün toprak olacaktır ama kainatın ger kalanı var olmaya ve yaşama devam ettiği için onlarla beraber olan varlığım ve yaşamım ileleebet payidar olacaktır...

    aslında vücüdümu oluşturan milyonlarca hücre her gün ölüyor yerine yenileri geliyor ve ben bunlardan habersiz hala varlığımı devam ediyorum...

    bir sene önce benim vucudumu oluşturan atomların belki hepsi gitti yerine başka atomlar geldi...

    hücreler ölüyor ama ben onlara göre ölümsüzüm...

    eğer kainat da böyle ise ve ben kainatın bir hücresi gibiysem ...

    ozman olur bak...

    Hücrelerin ölür ama organların yaşamaya devam eder...

    Bazı organlarını kaybedebilirsin ama sen yine de bir şekilde yaşamaya devam edebilirsin...

    Sen ölürsün ama üzerinde yaşadığın gezegen dönmeye devam eder...

    Bu gezegen ölür ama içinde bulunduğu galaksi yaşamına devam eder...

    Koskoca bir galaksi büyük bir karadelik tarafından yutulur fakat evren genişlemeye devam eder...

    Acaba evren yok olunca hayatına devam edenler nelerdir? Evrenin de içinde bulunduğu başka bir olgu var mıdır?

×
×
  • Yeni Oluştur...