Jump to content

dedeist

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

dedeist Hakkında

  • Derece
    Newbie
  1. dedeist

    Ateizm çok yaygın

    Olasılıklara gerek yok ben sana söylüyorum hiçbir zaman bu olmayacak Özellikle de Türkiye Cumhuriyetinde.
  2. dedeist

    Ateizm çok yaygın

    Bu arada klise ve halifeliğin nasıl siyasi gücünü kaybettiğini soruyorsan eğer (liseyi bitirdiysen bunu bilmen lazım) tarih kitaplarında yazıyordur. Malazgirt zaferiyle türklerin anadoluya girmesi ve istanbulun fethiyle osmanlının kliseyi kontrol altına aldığını. Coğrafi keşifler ve sanayi devrimiyle osmanlının ekonomik siyasi ve bunlarla bağlantılı olarak halifeliğin artık siyasi gücünün ortadan kalktığını biliyorsundur galiba..
  3. dedeist

    Ateizm çok yaygın

    İşte ben de bunu söylüyorum bireysel hareket ettikleri için din olgusunu hiçbir zaman bitiremezler. Bu yzden ne ateizmin fonksiyonu biter ne de dinin.
  4. dedeist

    Ateizm çok yaygın

    Din üstündeki nihai zaferi ni nasıl da söyleye bilirsin? Bu zafer ancak Dünya nufusunun çoğunluğunun kabul etmesiyle olcak bir şey. Bu da hiçir zaman olmayacaktır. Çünkü insanlık din ile bir araya gelmektedir. Din üzerinden rant sağlayan insanlar olduğu sürece din hiçbir zaman kalkmayacaktır. Tarih booyunca devletler din ile doğmuş din ile ilerlemiştir.Ateizm sadece küçük gruplar oluşturur. Bunlar da ekonomik bir kaygı gütmedikleri için sadece küçük gruplar halinde kalırlar. Yani anlayacağın dinin karşısında cebinde para olmayan hiçbir düşünce ayakta kalamaz.
  5. dedeist

    Ateizm çok yaygın

    Sen de bilyorsun ki din olgusu hiçbir zaman kalkmaz. Aksine dünyada ateizm düşüncesi artarsa karşıt olarak din fnatikleri de artar. Din ile ateizm aynı zamanda ortaya çıkmıştır ve halen daha iki düşünce de devam etmektedir.
  6. dedeist

    Ateizm çok yaygın

    Ne yani Ateizm de komünizm gibi sonuca ulaştıktan sonra fonksiyonunu yitiriyor mu?
  7. dedeist

    Ateizm çok yaygın

  8. dedeist

    Ateizm çok yaygın

    Ne yani ateizm düşüncesini farklı bir şey olduğu için mi savunuyorsun?
×
×
  • Yeni Oluştur...