Jump to content

internettin_hoca

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    1.377
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne internettin_hoca kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Gercekleri, dünyada gelisen olaylari görmezlikten gelmek aymazliktir. Eger bunu bir bilim insani yapmakta ise demek ki olay gercekten cok vahim.

    Laf salatasi üretmiyorum kapitalizmin acimasiz cirkin insanlari, dogayi ve diger canlilari mahveden gercek yüzünü kanitlari ile sunuyorum. Istersen sana bu konuda belgeleri kanitlari ile 2 saatlik brifing veririm.

    Bill Gates emmiyi diger amcalari dayilari baldiri ciplak göt bacak gösterisi yapan kokanalari ve bunlarin nasil zengin olduklarini biliyoruz, Sen sadece kafayi calistirip buluslar yapan insanlari kapitalizm sisteminin ortaya cikarttigini sanmaktasin.

    Kapitalizm bunlara olanak saglamazsa yaptigi insan katliamlarini, dogayi diger canlilari mahvettigini nasil kamufle edecek?

    Hollanda hakkinda acikladilarim gerceklerdir ve hepsini kanitlarim.Altini cizdigim AB ülkeleri hakkinda olan diger konularla ilgili sorula sormuyorsun sorda bak insanlarin nasil kölelistirildiklerini saat ücreti 3 euro'ya pacavra gibi kullanildiklarini yasam standartlarinin kapitalist oyunlar ile nasil asagilara cekildiklerini de kanitlari ile aciklayayim.

    Sen var ya dünyadan bir haber oturdugun yerden ahkam kesmekten onu bunu yaftalamaktan baska bir sey yapmiyorsun cünkü sanki baska bir planette yasar gibisin.!

    Örnegin Isvicre AB ülkesi degil ama nasil bir ülke oldugunu neyle ayakta durdugunu biliyor musun? Keza Luksemburg, Lichtenstein?

    Amerika'nin Afganistan'da ne isi var? Irakt'a, Libya'da, Somali'de,Misir'da, Suriye'de, Türkmenistan'da. Kirgizistan'da,Türkiye'de,Özbekistan'da. Azerbaycan'da vs vs vs....

    Keza Ingiltere,nin, Almanya,nin, Hollanda,nin. Fransa'nin ne isleri var bu ülkelerde? Insanlara saglik, demokrasi, yiyecek, giyecek, icecek mi dagitamaktalar yoksa enerjilerin baslarina hep birlikte oturup sömürebilmek icin kadin coluk cocuk yasli erkek ve kendi askeri demeden dünyanin icine mi etmektedirler?

    ISID'i El-Kaide'yi, Talibani, PKK yi ve diger terör örgütlerini dogurup besleyip ellerine silahlari neden vermektedirler.

    ISID'in elinde ki silahlarin Amerikan ve Alman yapimi olduklarindan haberin var mi? Ve de en son yapilmis silahlar.! Her gün Orta Dogu'da kac tane insanin katledildigini bilmiyor musun yoksa kapitalizmi allayip pullayabilmek icin gözrmezlikten gelip insanlik sucu isleyenlere destek olmaya mi calisiyorsun?

    Yada rahat keyifli bir hayat sürdügünden ve kapitalizmin gerceklerine ulasamadigindan bilmediginden Bill Gates, iletisim, modern hayat makaralari sarmaktasin.Zaten bilsen yazdiklarinin kapitalizmin makjajli kamuflajlari olmazsa olmazlari olduklarinin bilincinde olman gerekirdi.

    Kapitalizmin cirkinligi serefsizligi pislikleri ahlaksizliklari ile milyonlarca insan herkesin gözleri önünde katledilmekte sen bunlari görmezlikten gelip Bill Gates, bodrum kati edebiyati yapmaktasin.!

    Bil Gates, Facebook, bodrum katlari, son model telefonlar, tv ler, ve diger lüks araclar gerecler oldugundan villalar'da modern yasam alanlarinda oturup keyif keka yapip yemeklerini yerlerken kadinlarin, cocuklarin kafalarinin nasil kopardildiklarini onlara tecavüz edildiklerini rahatca izleyebilmektir kapitalizm.!

    Yasadigin ülkede neden siyah derili Afrika'lilar var? Amerika'nin yerlilerine ne oldu nerdeler?Güney Afrika'da Hollanda ve Ingiltere'nin ne isi vardi? Mandela'dan önceki ülke baskanii De Klerk kimdi?

    Shell, BP, Mobil, Esso, Exson, Penzoil, Total, Q8, Unilever, Akzo, DOW, Genereal Electrik plastik, Bayer, Roch, neler yaparlar ve kimlerindir?

    Avustralya, Yeni Zelanda'da, Orta Asya'da, Amerika'da Ingilizlerin, Hollandililarin, Ispanyollarin, Portekizlilerin, Fransizlarin, Belcikalilarin neden kolonileri vardi ve hala var?

    Kaucukun gercek hikayesini ögrenen kapitalizmin gercek yüzünü kolaylikla görür. Tabi yukarida yazilanlari detaylica arastiranlarda.

    Otrudugun ülke basta Ingiltere olmak üzere diger kraliyet ailelerinin kuçu kuçusudur bunu da biliyor muydun?

    Kapitalizmi övmek gercekleri gözrmezlikten gelmek ateist bir bilim insanina yakismiyor.

    Hocam harika bir yazı teşekkür ederim..saygılar.

  2. Sebebi 1. ve 2. kuşak Türkler oraya gittiğinde milyonlarca Türk yoktu ve Alman kültürüne adapte olmak zorundaydılar, baskın olan Alman kültürü idi, lakin şu anda adım başı Türk var, Türk mahalleleri, kahveleri, cami ve cemaatleri var ve Almanlardan daha uzak duruyor hatta kimisi ekmek yedikleri ülkeyi beğenmiyor ve ahlak ve kültürlerine dahi müdahale etmeye çalışıyorlar.. o yüzden Almanya oylamalarda Türkleri Avupa birliğinde en çok istemeyen ülke, zaten ayak uydurabilseydik en çok Almanların istemesi gerekirdi... Şu anda Türkiye'den biri göçse direk en çok Türk nerde o bölgeye gideyim yanlız kalmayayım birbirimize destek oluruz derler ve Almanyanın baskın kültüründen daha az etkilenirler....Bazıları yine, ne Türk ne Avrupalı gibi arada derede kalmış kara kaş, kara göz ama abartılı gözlükler hareketler cahil cahil konuşuyor yüzsüz neşeli falan......Ama ayak uyduran ise iyice medenileşiyor ancak daha azınlık çoğunluk olsa zaten Türkleri en azından bu kadar karşı olmazlardı..

  3. Dernek yardım yemekleri, aidat vs topluyor ayıca projeye için zengin dinsizler maddi yardımda bulunabilir belki..

    Çıkan sonuçlar eminim ki herkesi şaşırtır %99 olayı tartışılır hale gelir Tv'lerde konuşulur ancak buna inanmayan dindarlar bunları Ateizmi yaymak ve güçlendirmek için mesnetsiz iddialar veya manipule edilen anketler olarak yorumlarlar ve ateiste güven olmaz deyip kabul etmezler....

    herşeye rağmen çok ses getirebilir bu anket, o kadarda azınlık olunmadığı görülür..

  4. Tv'de gördüm Ateizm derneği ileride anket yapıp ateist, agnostik vs oranı öğrenilecekmiş bence tutarlı bir anket olur, katılımcılar daha rahat olurlar gizlemezler diye düşünüyorum....Bu oran politikacıların bile bakışını değiştirebilir oy potansiyelini görünce.....

  5. Dindar olmamakla ateistlik aynı şey değil, birisi dinle dalga geçmiş hemen ateist, ne alakası var arkadaşlar kendi inanç sistemi vardır doğa bütünlük vs ama es geçiliyor bunlar....yanlız dinle çok alay geçen adamın dindar olmadığı açıktır zaten, yada fazla ilgilenmeyen birinini, hayatına bakan birinin dindar olmadığı belli yani bilinen büyük dinlerden dindar değildir ama ateist olması bilinmez kendisi bilir..Ama dindar değl mi ateist bu şekilde olmaz..Dindar olmayan ama inançlı sayısı ateistten çok daha fazladır emin olun..

  6. şeb-i arûs'u duymadınız galiba :huh:

    Her ''insan'' ölümden ister istemez korkar çünkü ölürken acı duyacaktır.

    Zühürt tesellisi acı var diye korkarmış yaw bırak Allah'ını seversen bal gibide bilinmezlikten korkuyorlar, acıdanmış çocuk güler yahu, intihar saldırısı yapan din uğruna savaşan adamlar acıdan korkmasın, 90 yaşında hacımız korksun, Allah görüyor diyelim hesabını verirsin artık..

  7. 2. ateistler neden şeytana sataşmıyor - satanistler gelse onlarlada dalga geçerler..neden meleklere sataşmıyorsunla aynı şey..

    15. Ateistler neden kristmas kutluyorlar? isanın doğumu olarak kutlamıyorlar, Türkler neden kutluyor mesela ? eğlence kültürünün bir parçası çünkü..

    12. Neden ateistler dindar insanlara, özellikle katoliklere karşıdır? :) bu çok komik lan aynısı burada oluyor neden müslümanlara karşısınız bakın aynısı :) ayrıca ulan onlar karşı olmasında biz mi olalım tamamen dinle yönetildiği ortaçağ yıllarına bakın, din baskısı etkinliğini yitirince hemen mağdurları oynar..

    5. Ateistler, cinayetin yanlış olduğunu düşünüyor musunuz? Nankörlük.. cinayetin yanlış olduğunu düşünmeyen kendileri, dinle yönetildiği zaman az adam yakmadınız şu anda idam bile yok.....Avrupa dini çok güze test etti o yılların gazabını çekti sadece dinle yönetildği yılları neden kimse istemiyor acaba ? nüfusta azdı o zaman daha kolay olurdu iyilik güzellik ama dünyada en çok cinayet işleyen gene dindarlar namuz cinayeti şu cinayeti bu cinayeti birde dini kılıf uydur kardeş katli dinde yeri var hobaa cinayet sayılmaz :)

    11. Ateistler, Mao'yu ve Hitler'i putlaştırıyor musunuz? hitleri putlatıran yahudileri katlettiği için müslümanlardır :) böyle sokarım lafı işte mal gibi kalırsınız...Ayrıca hitler inançlı biriydi..saddamda inançlıydı kaddafide size uymayınca kafir deyin..siz peygamberleri putlaştırısanız onlarda maoyu putlaştırır....

    Her ateist aynı değildir, komunist ile humanist bir ateisti aynı kefeye koyan müslümanlar kendileri hristiyan ile alevi ile yahudi ile aynı kefeye koyulunca sinirlenmemeli sonuçta hepsi dindar değil mi ? saddamda müslüman sende değil mi bakın farkınız yok, madem gariban bir ateistle mao aynı sende bunu kabul et kaddafi seni..

    O dinsizlerin ürettiği teknolojiyide utanmadan kullanın sizde yüz yok ki..diğer sorulara cevaba gerek yok....ben ateist değilim bu kadar benden.... hayırlı forumlar..

  8. Cevap basit ; burada öbür dünya hakkında bilgelik taslıyorlar ama kendileri bilinmeyenden çok korkuyorlar, yok olmada dahil, insan sağlıklıyken cehennemden korkarım cennete ideceğim ne üzel vb diyebilir ama ölüm kapıyı çalınca yaşam içgüdüsüyle yok olmaktan korkarlar, hastanelerde ömrü uzatma çabaları cabası..

  9. Kimse kusura bakmasın ancak iyilikte parayla yapılıyor...herkes eşit olsun demek kimseninde işine gelmez ormanda bütün hayvanlar eşit olsun demeye benzer..en çok parası olanın gelmez zaten, ancak bakınca fakirin fakire ettiği zulüm daha fazla ne yazık ki...Fakir diğer fakiri başarısız gören ve kısıtlayan kşi zaten, mesela adam başarısız olmuş ee çalışacaksın diyen fakir çok iginç kendisi çalışıyor ama çalışmayandan farkı yok ki? 700 tl talim..

    Zeki olduğunu düşün bir kitap yazdın ama diğer adam dç dr prof ünvanlarını bitirdiği okulları bildiği dilleri yazmış ancak gelgelelim hükümete hoş görünmek için halkı resmen kandırıyor diğer yanda çok güzel şeyler yazmasına rağmen fakir bir ilkokul mezunu ki okunur ? dahası kitabı bastıramaz ki okunsun...

    ÖZEL okul, ÖZEL hastane...bence bunlar insanlık ayıbıdır bu benim fikrimdir, ekonomisi olan adamlardan övgü alırsınız olmalı diye ama olmayan düşünülmez, hatta bazı şarkıcı vb tipler zengin kişiler sırf diploması olsun die etiket için okuyor ve o mesleğide yapmıyor düşünün.....tatlısese birşey oldu helikopterler özel hastaneye taşıdı, Almanyalara gitti ama fakir adam sırada beklesin.......

    Şu çok acıdır, EMEKLİLİK hayali; yani adam gençliğinde 20 ile 40 yaş arası gençlik döneminde inanılmazdır çaresizlikten 60 yaşında emeki olup çalışmayacağı günün hayalini kuruyor, gençlik elden gidiyor gezmenin tam sırası demiyor, hayat çalışarak kazanılmaz aslında sadece kaybedilir...yani bu tarz partona çalıştığın işlerde böyledir.....Bunun yanında milyoın dolar kazanan futbolcu ve sinemacılar utanmadan birde emekliliğimiz güvencimiz yok diyor al işte gelde kızma ve bunlar gündemde ses getiriyor ama o dediğim fakirler kalkıpta iki grev yapamıyor polis jopluyor...

    Bence en ama en acınası durumda olan kişi ; filozof kafasına sahip empati yeteneği güçlü, iyi olmaya çalışan, rekabet yönünü baskılamaya çalışan bir şekilde geri kalmış kişinin yaşamıdır bu kişi diğer fakirler 1 çekiyorsa 1000 çekiyordur...aslında bu kişiler birş ekilde istese yükselir yolunu bulur buna zekalarıda var ancak kötü olmamak istiyorlar çünkü çok iyi yerlere gelmenin sırrıda pek namuslu olmaktan geçmiyor en azından geneli masum değil diğer fakirler ama cahil olanlardan farklı oluklarını düşünüyorum..mesela bir adam bankada çalışıp 1200 tl maaşını alıp bundan mutlu olup patronun bağırmasına ses edemezken yani ikiyüzlü olmak zorunda kalırken bunun normal bir iş haytı entrikası olduğunu düşünürken öbür anlattığım tip kişi o işte barınırsa azap çeker çünkü bütün dünya görüşüne ters bir yerde çalışıyo ve inandığı tüm değerleri çiğniyor demektir ve ya çıkar işten yada sürünür...Kaldı ki belli bir süre sonra zaten zor işlerde çalışanın bu tarz felsefi konulara kesinlikle ilgisi azalıyor bir şekilde moronaşıyor robotlaşıyor zamanıda fazla olmuyor zaten..

    Osman beyin Kayınpederinin bu konuyla ilgili lafı var, fakirlere acıyın yazmamış bak çok önemli yukarıda dediklerime paralel şeyler söylemiş hemde kaç yüz yıl önce; akıllıyken sözü itibar görmeyene, iyi yerden düşene gibi cümleleri var dikkat çekici....fakirin yeri orası ve yükselirse mutlu olurken zekinin yeri orası değil ama şeytani ekilerden de değil, bu kişi yükselse bile mutlu olmuyor...

    Mesela amerikada 20 dolar işçi dedin diyelim o işçiler zaten filozof kafalı olsa o 20 doların kaynağını algılar ama yalandan bir yürüyüş yapıp bol paralı hayatlarına geri dönerler, o yüzden gerçekten kimse masum değil.....insanlığın daha gelişmiş olduğu insana değer veren ülkelerde var norveç isveç gibi mesela incelenmeli...

    GÜNCEL OLAY

    En son ülkemizde bir Amerikalı öldü elbette üzücü bir olay üzüldük aa aynı gün urfada bir kız öldü bundan haberiniz ar mı ? hemde daha 17 yaşında aynı o Amerikalı gibi öldürülmüş nerede gazeteler ? kadın ölünde cıa fbı mit devreye giriyor bizim Türke birşey yok....Ayrıca bir şarkıcı ölmüşütü elbette üzücü ancak aylarca gazetede yazdı halada anılıyor, yürüyüşler yapılıyor anmalar faalan hemde bu kişinin senin yaşamına katkısı yok, zaten mükemmel hayat yaşıyor yani üzülünmesi gereken sensin aslında ama durum bu öte yanda bu aynı kişiler kendisine faydası olan gariban askerin ölümüne üzülmüyor, yalanda üzüldük demekle olmaz üzülmüyor gazetede sadece bir sayı 30 kişi ölünce dikkate alınıyor 3-4 asker ölünce ses yok...hani nerede ölen şehitleri anan ? ama gel şarkıcıyı ölümsüzleştir.....kimse adalet var demesin iyi olanın yanındayız hiç demesin herkes zenginin ve paranın menfaatin yanında, öbür dünyada da bu dünyada da...

  10. Önemli olan soru da doğadaki gibi başarısız olan insan yaşama hakkını da kaybeder mi? Çünkü başarısız olursa para kazanamaz, aç kalır, sağlık hizmetlerinden mahrum kalır, sağlığını kaybeder ve ölür. Ölümcül bir hastalığınız zenginseniz büyük olasılıkla tedavi edilebilir ama fakirseniz kimsenin umrunda olmaz ve ölürsünüz. En çok rahatsız eden şey de yaşamın paraya odaklı başarılı ve başarısız görülüp insanlara sırtımızı dönmemize rağmen insan hakları ve vicdan gibi şeylerin gündemimizde oluşudur. İnsan hakları kimin için vardır? Afrika'da açlığa terkedilmiş insanlar bu haklardan muaf mıdır? Muaf değilseler onlar neden en temel insan haklarını kullanamıyorlar?

    Başarılı olmak hükmetmek demek midir? Başarılı olmanın tam anlamı nedir? Başarılı olmak iktidar sahibi olup başarısız kabul ettiğimiz insanları sömürmek midir? Onları ücretli köleler haline getirmek midir?

    Kapitalizme göre başarının anahtarı paradır. Para etmiyorsa başarılı değilsiniz. Ancak bu yargıyı kabul edersek insanlığa büyük hizmetleri dokunmuş bir çok insanı başarısız kabul etmek zorundayız.

    Para kazanmak başarının bir ödülü ise başarılı olduğu halde ödüllendirilmeyen insanları başarısız mı kabul etmeliyiz.

    Başarı görecelidir. Kapitalizme göre başarı paradır.

    Bana göre başarılı olmak üretmek ve korumaktır. Kapitalizmin doğayı nasıl katlettiğini düşününce ona göre başarılı olmak bence kendimizi aldatmaktır. Aslında kendi refahımız için dünyayı ve insanları sömürmektir. Greenpeace tarzı konuşuyorum ama gerçek bu.

    Başarının elbette bir ödülü olmalıdır. Ancak bu ödül neden hep maddi olarak düşünülüyor. Aslında sorun ödül değil hep daha fazlasını elde etmeyi amaçlayan kapitalizmdir.

    Kapitalizme düşman olmak da sorunu çözmez çünkü içinde bulunduğumuz bu sisteme ayak uydurmamak bizi mahveder. O yüzden amaç refah düzeyinin neden paraya göre ayarlandığı. Başarılı olmaksa mesele her başarılı insanın ödüllendirilmesi gerekmez mi? Ancak ödüllendirme başarıya göre değil başarınızı ne kadar pazarlayabildiğinize bağlıdır.

    Yaşarken değer görmeyen insanlar öldüklerinde bir pazarlama değeri görüyorlar. Ancak yaşarken neden aynı ilgiyi göremiyorlar.Çünkü ortada bir pazarlama durumu var. Kendini pazarlayabildiğin müddetçe başarılı sayılırsın. Bunun dışında ne yaptığın pek önemli değil.

    Kapital düzende örneğin enerji konusunda fosil yakıtlar dışında bir enerji alternatifiniz başarı olarak görülmeyecektir. Aksine para ile sizi satın alan insanlar sizi susturmaya çalışacaklardır. Çünkü fosil yakıt üzerinde işleyen teknoloji eğer alternatif enerjilerle çalışırsa bu kârlılığı düşürecektir.

    "Who killed electric car" adı altında bir belgesel var. İzlemenizi tavsiye ederim.

    Ben şunu farkettim ki kapitalizme düşman olarak bir şeyleri çözemezsiniz. Aksine bu sizi daha da mahveder. Önemli olan kalenin içten fethedilmesidir. Ancak kapital dünyaya bir kez girdiğinizde siz de aç gözlü bir vampire dönüşüyorsunuz.

    Benim derdim gerçek başarının nasıl ödüllendirilebileceği ve refah seviyesinin genele nasıl yayılabileceği. Bu konularda çok naif düşünüyorum. Neden bazı insanlar çok zenginken bazıları yiyecek ekmek bulamıyor? Başarısız kabul edilen ve köle gibi yaşayan özellikle asgari ücretli insanları düşünün. Sen de ben de asgari ücretli olabiliriz. Çünkü dünyada toplumun büyük çoğunluğunu asgari ücretliler oluşturuyor. Yani asgari ücretli olma potansiyelimiz çok yüksek.

    Asgari ücretli yaşayan bir insanın zengin olmak bir kenara en temel yaşam hakkı olan bir ev sahibi olma hakkı yok mudur?

    Yoksa temel insani haklarımızı elde etmek için de kapitalizme göre başarılı olmamız mı gerekmektedir?

    Bir diğer konuda anayasamızda geçen temek haklar konusu.

    bu haklara rağmen insanlarınen temel hakkı olan ev sahibi olmak konusunda yıllarca mücadele etmelerine ve köle gibi çalışmalarına rağmen başarılı olamayışları bu hakların aslında birer ilizyondan ibaret olduğu anlamına gelmez mi?

    Görüşlerinizi bekliyorum...

    Cuvcuv mükemmel yazmışsın kardeşim tebrik ederim; işte adaletli ve iyi insanların en yüksek yerlerde olduğu bir dünyada olsa iyi şeyler daha fazla olabilirdi, Ana dünya düzeni başka karınca kolonisine ayağınla basarsın ya ama bitmez öyledir insanlık, düşün kü ne savaşlar oldu ama hala nüfus biteceğine katlandı...yani iyilik yapmak bile bazılarına kötülük yapmakla oluyor böyle bir düzen ve mecburiyet var...

    Diğer bir nokta ise; para güç = Tanrıdır, dünyada yeryüzü tanrılarına tapar insanlar öbür dünya için ise Tanrıdan yani güçlü ve zengin olandan medet umarlar, fakir bir Tanrıyı kim ister ki ? ne verebilir sana? neden tapasın ki ?

  11. name='BrainDamage' timestamp='1360186524' post='1006436']

    Bence sosyal bir olgu olduğu için ölçülemez ... Bir kişi başarılı bulurken başka biri bulmayabilir.

    [/b]

    Bence bu doğru değil çünkü bu bilinçte olan insan sayısı çok çok ama çook az, dediğin aslında doğru ama pratikte değil, yani parası olan başarılı sen mi balarılısın Ali ağaoplu mu ? aslında sana göre sensen de gördüğün saygı, yaşadığı hayat standardı ve toplumun gözünde o senden miyon kat başarılı ve değerlidir ha ben bunu algılarım senden değerli değil o adam ancak topluma göre inan bana öyle, şu elemanı linç edin size 10000 tl maaş dese öldün sen yani ama sen desen ? karakolda, hastanede, üniversitelerde, tv de o adam senden ve benden değerli olarak algılanır.

  12. Moslowun ihtiyaçlar hiyararşisi bence gayet doğrudur ancak en tepedekini önce yapar ve kendini gerçekleştirme yolunda belli bir seviyeye gelirsen ancak hala açsan yada özgür bir hareket alanı sağlayacak ekonomin yoksa bence başarısız olursun çok da acı çekersin, zaten senin seviyendekilerle paylaşacağın şeylerde azalır, çünkü açlıktan ölen adam gerektiğinde ölmemek için diğerini egale edecektir bu doğanın kanunudur ancak bu durumda orada empati yapıp durursan olayın insanı yönünü düşünürsen vicdansız doğa kanunları sanada acımaz, yani bazı şeyleri düşünmenin ve değiştirmeye çalışmanın zamanı bence kendin güçlü olduktan sonra olmalıdır yoksa bir faydan olacağını sanmıyorum, sadece bir piyon olarak kullanılır ve kendini fayda sağlamış sanarsın hepsi bu..ayrıca sen mutlu olsanda buda bencillik olabilir eşin çocuğun ailen hepsi açlıktan ölecekken sen ben biinçliyim ben huzurluyum fakirde olsak şudur budur diyemezsin bencilliktir bu....Aynısı ülkeler arasındaki mücadelelerdede geçerli..

    Konuya gelirsek;

    Bence başarı kişinin istediği hayattır bu isterse inşaatçı olsun hiç önemli değil ancak günümüz dünyası bazı kriterleri insanın değil, kendisinin sosyal dinamikleri içerisinde karar vermiştir...dışına çıkmak isteyen ise dışlanacaktır şüphesiz....kişi tamamen özgür olacağı bir ekonomik gücü ele geçirdiğinde ise dışlanacağı şeyleri rahatça yapabilecektir....

    Örneğin ben dozer kullanmayı çok ama çok isterdim çocukluğumdan beri hayalini kurduğum sevdiğim bir iş, hala görünce durup seyrederim ,sıkılmadan yapabileceğim bir iş ancak ailem, sosyal çevrem, basın medya, kültürel durumum onu yapmama engel oldu, ha bunlara göğüs gerip yapamazmıydım ölümlü dünya diyerek yapardım, işimi yapmamın mutluluğu ancak diğer yönden 10 katı mutsuzluk yaşardım, çünkü o cahil işi..

    düşünsenize çevrenizde doktor avukat olmak isteyen tonlarca insan sen ben dozer kullanmak istiyorum, ancak ben zengin olsan dinlemezdim kimseyi takmazdım zaten zengindim ama ekmek parası için yapınca işler değişiyor, düşünsenize bir avukat yade dna uzmanıyla dozercinin aşkını :)

    Bir diğer Kimse bu hayatta tamamen başarılı olamaz çünkü neticesi ölümdür yani bir kaybediştir, aileni olabilir sevdiklerini başardıklarını kaybetmek ölmek...ancak hayat bazında tartışacaksak durum farklı...

    Mesela hayatın sonu var değil mi ? bunu felsefe edinmiş bir kişi ömür boyu hiçbir işte çalışmadan yaşamak istese ki en doğal hakkıdır, çalışmak için mi geldim kardeşim dese aslında haklıdır ama düşünün ne anipatik gelir bu dünya düzeninde siz bile dışlarsınız, bu kişi kendine göre başarılı olsada toplumsal yönden erdemsiz, tembel, hasta, başarısız birisidir ve insanlık için zararlıdır, buna göğüs germesi çok zordur, diğer yandan bir şirket patronu ise saygı duyulan başarılı bir insandır..

    Başarı kriterleri bence günümüzde hayat süresi için söylemek gerekirse ; para ve keyifli sağlıklı bir yaşam sürmedir, bilim adamı dahi olsanız fakirseniz gene dikkate değmezsiniz, tv'de görmüşsünüzdür bir ilkokul mezunu icat yapmış gerçektende odtü bilim adamları ayarında ancak gelgelim haber spikerinin dalga geçer gibi yada ay canım ya yazık cahilde olsa başarmış gibi bakışları ve sunumunu defalarca görmüşsünüzdür..

    yada çok ama çok zeki olupta ilkokul mezunu olursanızda günümüzde dikkate alınma durumunuz olmayacaktır...

    Dediğim gibi katlanan adam katlanır herkes üst düzey meslek sahibi olmayı hedeflemek zorunda değilken aslında dayatma ve baskı yönünden hedeflemek zorunda saygı görmek için..

    Bence kapitalizm = ormandır, şu anda belli bir parası olan okumuş birisi bunu kabul etmeyerek insan olduğunu düşünebilirsede adamın eğitimini elinden alın ve parasını alın ve 700 tl'lik bir işçi yapın ve değişimi görün...O yüzden doğruluk ve yanlışlık olayı kökü olan derin bir konudur basit bir konu asla değildir..

    Mesela savaşa karşıyız insan hakları bizde diyebilirsin ancak sen savaşların kazandırdığı bir coğrafyada veya bollukta yaşadığını inkar edemezsin.

    Ayrıca Savaş karşıtı olan ile korkak olan arasında kargaşa mevcut her korkağı savaş karşıtı sanmamakta fayda var gücü eline verin anında değişecektir, yada ekonomisi iyiyken istediği hayatı yaşarken barış yanlısı olmakta çok kolay olabilir....Adam önceden verimli toprakları savaşlarla kapmış şimdi sen istersen işgalci olursun o sana işgalci der mantığa bakın hele....Ayrıca savaş karşıtı olan bir ülke iş savaşa geldi mi savaşı övecektir..

    Ben insan doğasına inanıyorum, bu doğanın doğası yani budur....Çok çok erdemli olupta romen diyojen gibi bir mağaraya çekilip felsefi olarak yaşamını sürdürebilen sürdürür ama kolay değil hastalandın mı doktor kıçına tekmeyi basacatır parasızlıktan oturup düşünürsün yani filozof yada aydınlanmış insan olmak fakirsen çok zor...Bunu bazıları topu taça atmak diye nitelendirsede bu dünyada 1 tek suçlu varsa dahi doğanın suçdur diye düşünüyorum..iyi olmak isteyen ancak karakterislik yapısı olarak adaletsizliğe dayanamayacak yaradılışta olan biriside suçlu olup çıkıverir...

    Dünyada yaşanan herşeyin doğanın doğal sonucu olabilir kimse gerçek kendisi değil herkesin ikiyüzü mevcut, erdemli insan gerçekten elmas gibi zor bulunur ama düşünsenize o bile başkasına göre kötü olacaktır örneğin savaş zamanı savaşmıyor al sana kötü, yani iyilik kötülük hem bireysel doğrukları hemde toplumun sana bakışı hemde kanunların sana bakışı ile oluşur, ona göre katil sana göre kahraman...Hiç birşeye karışmadan yaşayan adam ise bazen çaresizlikten öyle görünebilir aslında hitlerden daha zalimde olabilir bilemezsin sadece kopya çekerken yakananan kötü olur.....tarihinde bir dünya kan varken gurur duyar aa kendisi kimseye vuramaz bile ve iyi insan olur yani kolay değil yargılmak herkse hem haklı hem haksızdır..kötü birinin sebebi Tanrı yada doğa yada geçmişi psikolojik yapısı herneyse olabilir mesela değil mi ama ceza keste görelim o soyut şeylere..

    Yani katilde suçlu poliste suçlu yöneticide ancak kendine göre hepsi haklı, sonuç mu ? büyük eşitleyen yani ölüm.

  13. Filmde çocuk bütün dinlere mensup ama islama göre cehenneme gider bu çocuk, arap bölgesinde yaşamadığı için şanslı yoksa kim hoşgörüyle karşılar ki bu durumu.....Dinler Tanrı inancını tekeline almaya çalışıyor, pi ise buna karşı çıkıyor hepsine inanıyor, yani bir müslüman hristiyan filmini izlesede imanı artabilir ama o hristiyan bizden değildir cehenmemde yansın diyende kendileri...Yani başka biri Tanrı ile ilgili film yapınca imanımız arttı o zaman kafirsin sen imanın film ile artıp azalıyorsa öl daha iyi bak kitap var al oku...İsrailliler yaomış olsa o filmi ne olacaktı gene bizimkilerin imanı artacaktı, ama yahudiler cehenneme nasıl mantık anlamak zor..kendi teknolojileri yok Amerikan filmlerinin görsel şöleninden gaza geliyorlar, kendileri çekse dandik olurdu kendileride etkilenmezdi :) Bu iman artma azalma sorunu aslında birini gazlarsın ya hadi aslanım diye gaza getirirsin ya 1 gün sonra geçer işte aynen öyledir, benim imanım arttı, geçen gün imanım azaldı bu ne yahu :) Son olarak çocuk kendini şanslı olarak nitelendirdi ancak başkasına göre şansızdı bütün ailesi öldü tek kendisi kurtuldu diye avunmakta mantıklı değil bence, tabi eğlence filmi sonuçta..

  14. Maide 51: Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanlarla ittifak yapmayın. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onlarla ittifak yaparsa kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez.

    O zaman sende yandın desene :) hristiyanlarla ittifak yapmayan müslüman devlet kaldı mı yahu ? hiç protesto edipte sokağa çıkıp eleştiri yaptınız mı yok ? milleti cehenmem atarken kendini unutmuşsun...şimdi burada saymaya gerek yok, müslüman ülkelerin tamamı hristiyanla ittifak yapıyor hatta yahudiyle...yandınız :)

  15. DİKKAT TESPİT YAPIYORUM ;

    Sayın arkadaşlar biz burada müslüman aleminin geri kalma sebeplerini masaya yatırıyoruz, bazı arkadaşlar harika tespitlerde bulunmuşlar teşekkür ederim, aslında bu teşekkürü müslümanların etmesi gerekir, böyle bir konu açıldığı ve farkındalık yaratan mesajlar yazıldığı için... aslında bunlar müslümanların kötülüğü için yazılmış değil yazan zaten müslüman prof. ama anlamıyorlar bu gidişle israilli kadın pilotlar daha çok beyninize bomba yağdırır..üzgünüm gerçekler..

    Sayın arkadaşlar bilmem farkındamısınız ancak bu sayfada bile müslümanların neden geri kaldığı ve bu kafayla daha çok geri kalacaklarını rahatlıkla gözlemlemiş oluyoruz, KABUL ETMEMEK.......

    Büyü diyor :) ''İslam imparatorluğuda bir zamanlar çok güçlüydü demek ki büyü yaptık bizde'' desek vay efendim biz bileğimizin hakkıyla güçlüydük..

    Bir avuç yahudinin duası milyar üzerindeki müslümanın duasından üstün demek ki ? çünkü siz bedduacısınız feytullah gülenin dediği gibi beddua döner dolaşır seni bulur çalışacaksın kardeşim...Bizi Avrupa geri bırakıyorla olmuyor, siz dünyanın en güçlü ülkeleriyken yahudiler gerideydi şimdide siz geridesiniz bu bir tarihsel süreçtir tebrik edin.....Bu arada siz kendinizi geri bırakıyorsunuz, Arap ülkeleri kendi o yönetim biçimlerini kendileri istiyor....Bir müslüman ülke işin içine çıkar girdiğinde hemen Amerikanın yanında oluyor ve müslümana karşı tavır alıyor..

    Uzun lafın kısası yukarıda Ateist ve dinsiz kişilerin tespitleri müslüman ülkelerin iyiliği içinken, Müslümanım diyenelrin fikirleri ise tam tersine daha da beter olmaya yönelik bu çok çarpıcı bir durum...

  16. AŞAĞIDAKİDE BLOG YAZARININ BU YAZIYA EKLEMESİDİR İSTEYEN OKUYABİLİR; http://dunyadalanetlenenulkeisrail.blogspot.com/2011/08/neden-israil-bu-kadar-guclu.html

    Ben de naçizane olarak katkıda bulunarak, Pakistanlı Dr. Faruk Saleem adlı bir bilim adamının, Yahudilerin İslâm âlemi karşısında neden güçlü olduklarını anlatan karşılaştırmalı bu yazıyı derlendirmek istiyorum: Dünyanın çeşitli bölgelerinde yalnızca 14 milyon Yahudi, buna karşılık yaklaşık 1.4 milyar Müslüman yaşıyor. Yani bir Yahudi’ye 100 Müslüman düşüyor. Durum böyleyken Yahudiler tüm Müslümanların toplamından 100 kez daha güçlüler.

    Neden? Eğitimden, eğitimin sayı ve kalite farkından. İslâm’ın ilk beş asrında büyük keşiflere ve bilimsel gelişmelere imza atmış olan İslâm âlemi, daha sonra Kur’ân’ın amacı dışında ne dünyaya ne de ahirete yaramayan ayrıntılarla, şerhlerle uğraşmaya yöneldi. Yahudiler ise Allah’ın asıl kitabı olan Evren’in kanunları üzerinde kafa yordular, çağdaş gelişimi yakalayan bilim adamları yetiştirdiler. Albert Einstein, psikanalizin babası Sigmund Freud, Karl Marx, Paul Samuelson, Milton Friedman, aşı iğnesini yapan Benjamin Rubin, çocuk felci aşısını geliştiren Jonas Salk ve Albert Sabin, lösemiye karşı ilaç geliştiren Gertrude Elion, Hepatit B aşısını geliştiren Baruch Blumberg Yahudiydi.

    Eğitime yatırım yaptılar

    Ayrıca Elie Metchnikoff bulaşıcı hastalıklarla ilgili çalışmalarıyla, Bernard Katz nöromüsküler iletişim (kas-sinir sistemi arası iletişim) alanındaki çalışmalarıyla, Gerald Wald insan gözü hakkındaki bilgilerimizi geliştirmesiyle, Stanley Cohen embriyoloji (embriyon ve gelişimi) çalışmalarıyla dalında Nobel Ödülü kazanmış olan Yahudi bilim adamlarıdır. Dr. Faruk Saleem’in yazısında daha pek çok Yahudi bilim adamından ve bunların çalışma ve buluşlarından söz edilmektedir. Son 105 yılda 14 milyon Yahudi’nin bilim dalında 100’ün üzerinde Nobel Ödülü kazandığı, 1.4 milyar Müslümanın içinde yalnızca 3 kişinin Nobel Ödülü aldığı da belirtilmektedir. “Neden Yahudiler bu kadar güçlü?” sorusu, “özgün eğitim”le yanıt bulmaktadır. Eğitime yatırım sağlayan Yahudilerden de bahsedilmekte, Yale Üniversitesi Başkanı Richard Levin’in de Yahudi olduğu vurgulanmaktadır. Daha sonra film yönetmeni ve yapımcısı Yahudilere de yer verilmektedir.

    ABD her 1 milyon kişiye karşılık yaklaşık 4 bin bilim adamına, Japonya 5 bin bilim adamına sahipken tüm Arap dünyasındaki tam zamanlı çalışan araştırmacı sayısı 35 bin kişidir. Her 1 milyon Arap’a 50 teknisyen düşerken Hristiyan dünyasında 1 milyon kişiye 1000 teknisyen düşmektedir. İslâm dünyası gayri safi milli hasılasının yalnızca % 0.2 sini araştırma-geliştirme bütçesi olarak ayırırken Hristiyan dünyası % 5 oranında araştırma-geliştirme fonu ayırmaktadır. Makalenin yazarına göre bu, İslâm dünyasının, bilgi üretebilecek kapasiteden yoksun olduğu sonucunu doğurmaktadır. Pakistan’ın ileri teknoloji ihracatının, toplam ihracatı içindeki oranı %1, Suudi Arabistan, Kuveyt, Fas, ve Cezayir’in % 0.3tür. Oysa Singapur’da bu oran % 58 dir. Bu da İslâm dünyasının bilgi uygulamasını gerçekleştiremediği sonucunu vermektedir. Yazar, sonuçta İslâm dünyasının güçsüzlüğünü “kaliteli eğitim yoksunluğu”na bağlamaktadır.

    Dr. Faruk Saleem’in dediği gibi Yahudilerin güçlenmesini sağlayan sorgulayıcı, araştırıcı, özgün eğitim; Müslümanların geri kalışını hazırlayan da yanlış eğitim (sorgusuz, araştırmasız, ezberci eğitim)dir. Özellikle muhafazakâr kesimde, dünyanın her alanında kilit noktalarının Yahudilerin kontrolünde olduğu söylenir ve buna inanılır. Eğer bu düşünce doğru ise Yahudilerin, nasıl böyle bir güce ulaştıkları ve kilit noktaları ele geçirdikleri sorusu akla gelir. Hiç kuşkusuz bu sorunun yanıtı, özgün araştırma ve eğitimdir.

    Eğitimsiz insanların bir yere gelmeleri, kalıcı güç oluşturmaları mümkün değildir. Peki bizde eğitim yok mu? Var elbette. Ama eğitim düzeyimiz hem sayı bakımından az hem de özgünlükten yoksun ve ezberci... Hemen her ilimizde bir veya birkaç üniversitemiz var. Ama bunlar içinde dünyanın belli başlı 500 üniversitesi arasına giren yok. Çünkü özgün araştırma, özgün eser yetersiz. 1000 yıl önce yazılmış kitapları hiçbir şey eklemeden, yenilikler katmadan yineleyip durmuşuz. Yeni şeyler bulması, bilim âlemine yeni şeyler getirmesi gereken üniversite üye ve yardımcılarının çoğu, şuradan buradan derleme, kopyalama kitaplar ortaya çıkarmışlardır. Mevlânâ’nın deyişiyle “Cancığazım bize yeni şeyler gerek.”

    Bununla birlikte;İsrail toplumu Batı’dan taşınmış olduğu için eğitimli ve profesyoneldir, organizasyon ve teknoloji kullanma yeteneği bütün Ortadoğu toplumlarından daha yüksektir. Sadece iktisadi rakamlar değil, İsrail militarizminin gücü de bunu gösteriyor.

    Fakat İsrail’in gücündeki en önemli faktör, Amerikan desteğidir.

    Amerika İsrail’i sadece Ortadoğu’da sağlam bir ‘üs’ olduğu için desteklemiyor. Asıl vahim tarafı, Amerika’nın İsrail’i “itikadi” sebeplerle desteklemesidir!

    Amerikalı muhafazakârlar İsrail’i desteklemeyi “Tanrı’nın emri” sayıyor! Timothy P. Weber’in “On The Road to Armageddon” adlı akademik eseri, İsrail’e Amerikan desteğinin, nasıl sadece “politik” değil, aynı zamanda “teolojik” sebeplerden kaynaklandığını gözler önüne sermiştir!

    Amerika İsrail’le bu kadar özdeşleştiği içindir ki, İsrail’e yönelen bütün öfkeler Amerika’yı da hedef alıyor.

    Amerika çıkmazda

    Amerika Ortadoğu’da hem demokrasi istiyor hem demokrasiyi kendisi engelliyor!

    Amerika görmüştür ki, Ortadoğu’da radikalizm ve terörü besleyen bir faktör, Mısır ve Suudi Arabistan gibi ‘ılımlı’ ülkelerdeki yozlaşmış diktatoryal rejimlerdir. Bunlara duyulan tepki, demokrasi olmadığı için, radikalizme yol açıyor...

    Peki, Amerika Ortadoğu’da demokratikleşmeyi göze alabilir mi?! İsrail’in savaş makinesi gaddarca kan dökerken, Mısır’da, Arabistan’da hür seçimler yapılsa sandıktan ne çıkar?!

    Gazze’de, Lübnan’da, İran’da sandıktan ne çıkıyor?!

    Sorun İslam değildir; hatta İslam yakın zamana kadar Batılılar tarafından insanları miskinleştiriyor diye eleştiriliyordu. “Radikal İslam”ı türeten, İsrail’in elli yıllık savaşçı, işgalci, işkenceci siyasetlerinin kitlelerde yarattığı şiddetli tepkidir. Arap milliyetçiliği ve sosyalizmden sonra bu tepki şimdi kendini İslamla ifade ediyor.

    Amerika İsrail ile arasına makul bir mesafe koymadıkça hem halkların öfkesinden kurtulamayacak hem bölgeye demokrasinin gelmesi kolay olmayacaktır.

    Obama dönemi

    Bu noktada Obama umut yaratmıştır. İran ve Hamas’la görüşebileceğini söyleyen Obama’ya, İsrail lobilerinin ve Protestan softaların tepki göstermesi, mesela Ralph Peters’in “Obama bizi sırtımızdan hançerleyebilir” diye yazmış olması ve İsrail’in de Obama gelmeden bu kanlı harekâta girişmesi elbette çok dikkat çekicidir.

    Amerika, İsrail’i 1967 savaşından önceki sınırları esas alan adil bir barışa ciddi olarak zorlamadıkça Ortadoğu’da barış ve demokrasi mümkün olmayacak, Amerika da halkların nefretinden kurtulamayacaktır.

    Obama bunu başarabilirse, Bush’un sıfırın altındaki itibarından sonra, Abraham Lincoln gibi insanlığın saygı duyduğu bir lider olabilir.

    İsrailliler de elli yıllık kan ve şiddet siyasetinin kendilerinde adeta bir cinnet hali yarattığını görmelidir. Babası ‘Holokost’ denilen Nazi canavarlığını, annesi ise Hebron katliamını yaşamış, Yahudi mistik Avrum Burg da yeni çıkan “Holocaust is Over” adlı kitabında diyor ki:

    “Holokost bitti, artık bu saplantıdan kurtulup komşularımızla barış içinde yaşamalıyız.”

    Aksi halde ister savaştan ister terörden akan kanlardan sadece İsrail militarizmi değil, Amerikan devleti de sorumlu olmaya devam edecektir.

    sizin de yorumlarınızı bekliyor olacağım..

  17. Muslumanlar neden gucsuz? - Dr.Faruk Saleem

    Dünyada yalnızca 14 milyon Yahudi var, Kuzey ve Güney Amerika'da yedi milyon, Asya'da beş milyon, Avrupa'da iki milyon ve Afrika'da 100,000 kişi. Tek bir Yahudiye 100 tane Müslüman düşmektedir. Bunarağmen Yahudiler tüm Müslümanların toplamından yüz kezdaha güçlüdürler. Nedenini hiç merak ettiniz mi?

    Tüm zamanların en etkin bilim adamı ve Time dergisi tarafından " Yüzyıl'ın Adamı " seçilen* Albert Einstein bir Yahudiydi.

    Psikanalizin babası Sigmund Freud bir Yahudiydi. Karl Marx, Paul Samuelson ve Milton Friedman da öyle. İşte size ürettikleriyle tüm insanlığa zenginlik katmış olan Yahudilerden bazıları:

    Benjamin Rubin insanlığa aşı iğnesini verdi. Jonas Salk ilk çocuk felci aşısını geliştirdi.

    Albert Sabin çocuk felci aşısını daha da geliştirdi. Gertrude Elion lösemiye karşı ilacı verdi. Baruch Blumberg Hepatit B aşısını geliştirdi. Paul Ehrlich frengiye karşı bir tedavi buldu. (cinsel temasla bulaşan bir hastalık). Elie Metchnikoff bulaşıcı hastalıklarla ilgili çalışmalarıyla Nobel ödülü kazandı. Bernard Katz nöromüsküler iletişim ( kas -sinir sistemi arası iletişim ) alanında Nobel ödülü kazandı. Andrew Schally endokrinoloji ( metabolik sistem rahatsızlıkları, diabet, hipertiroid )

    Aaaron Beck Cognitive Terapi (akli bozuklukları depresyon ve fobi tedavilerinde kullanılan psikoterapi yöntemi) geliştirdi.

    Gregory Pincus ilk doğum kontrol hapını geliştirdi. Gerald Wald insan gözü hakkındaki bilgilerimizi geliştirerek Nobel ödülü kazandı. Stanley Cohen embriyoloji ( embriyon ve gelişimi çalışmaları ) dalında Nobel aldı. Willem Kolff böbrek diyaliz makinesini yarattı.

    Müslümanlar da dahil tüm hastalar Yahudilerin

    bu buluşlarından yararlanıyor, sağlığına kavuşuyor.

    Peter Schultz optik lif kabloyu, Charles Adler trafik ışıklarını, Benno Strauss pazlanmaz çeliği, Isador Kisse sesli filmleri, Emile Berliner telefon mikrofonunu ve Charles Ginsburg videotape kayıt makinesini geliştirdi.Stanley Mezor ilk mikro-işlem çipini icad etti. Leo Szilard ilk nükleer zincirleme reaktörünü geliştirdi.

    Son 105 yılda* 14 milyon Yahudi bilim dalında

    100’ün üzerinde Nobel ödülü kazanırken,

    1.4 milyar Müslüman yalnızca üç Nobel kazandı.

    Neden Yahudiler bu kadar güçlü ?

    Yahudi inancına bağlı ünlü yatırımcılar Ralph Lauren ( Polo ), Levi Strauss (Levi's Jeans ), Howard Schultz ( Starbuck's ), Sergei Brin ( Google ), Michael Dell ( Dell Bilgisayar), Larry Ellison (Oracle ),

    Donna Karan ( DKNY), Irv Robbins ( Baskins &Robbins ) ve Bill Rosenberg (Dunkin Dougnuts ). Yale Üniversitesi'nin Başkanı Richard Levin bir Yahudidir.

    Harrison Ford, George Burns, Tony Curtis, Charles Bronson, Sandra Bullock, Billy Crystal, Woody Allen, Paul Newman, Peter Sellers, Dustin Hoffman, Michael Douglas, Goldie Hawn, Cary Grant, William Shatner, Jerry Lewis ve Peter Falk'ın da Yahudi olduklarını biliyor muydunuz ?

    Yönetmenler ve yapımcılar arasındaki Yahudiler: Steven Spielberg, Mel Brooks, Oliver Stone, Aaaron Spelling (Beverly Hills 90210 ), Neil Simon ( The Odd Couple ), Andrew Vaina ( Rambo 1 /2 / 3 ), Michael Mann (Starzky and* Hutch ), Milos Forman ( One Flew Over The Cuckoo's Nest, Amadeus ), Douglas Fairbanks (TheThief of Baghdat ), Ivan Reitman ( Ghostbusters ), Kohen Kardeşler, William Wyler. William James Sidis, 250-300 lük* I.Q* derecesiyle dünyanın gördüğü en parlak insandır. Bilin bakalım hangi dine mensuptur?

    Soru: Neden Yahudiler bu kadar güçlüdür? Cevap: Eğitim (Sorgulayıcı, Araştırıcı, Yaratıcı) Soru: Neden Müslümanlar bu kadar güçsüzdür?

    Cevap: Yanlış Eğitim veya Sıfır Eğitim (Din Eksenli, Sorgusuz, Araştırmasız, Ezberci)

    Gezegenimizde* yaklaşık 1 476 233 470 Müslüman yaşamaktadır. Asya'da 1 milyar, 400 milyon Afrika'da, 44 milyon Avrupa'da, ve 6 milyon Amerika kıtasında. Toplam dünya nüfusu içinde her beş kişiden biri müslümandır. Her bir Hindu'ya iki müslüman düşmektedir, her bir Budist'e karşılık iki müslüman vardır ve her bir Yahudi'ye karşılık 100 adet Müslüman bulunmaktadır.

    Neden Müslümanların bu kadar kalabalığa rağmen

    Neden güçsüz olduklarını hiç merak ettiniz mi ? Nedeni şudur İslam Konferansı Örgütü'nün ( OIC ) 57 üyesi ülkelerin tümünde 500 adet üniversite bulunmaktadır veüniversite başına üç milyon Müslüman düşmektedir. Sadece ABD'de 5758 üniversite vardır. 2004 yılında Shanghai Jiao Tong Üniversitesi " Dünya Üniversitelerinin Akademik Değer Listesi" hazırlamış ve ilginçtir ki Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerin hiç birinden ilk 500 e giren üniversite yoktur.

    UNDP tarafından toplanan verilere göre Hristiyan dünyasında okuma-yazma bilenlerin oranı neredeyse % 90 ve bunlardan 15 Hristiyan çoğunluğa sahip ülkede okuma-yazma oranı % 100 dür. Müslüman dünyasında buna çok zıt bir durum olarak bir ülkenin okuma-yazma oranı oranı yaklaşık* % 40 olup,

    % 100 okur-yazar oranına sahip bir Müslüman ülke yoktur.Hristiyan dünyasındaki "okur-yazar" ın % 98 i ilkokulu bitirmişken, Müslüman dünyasında bu oran % 50dir.* Hristiyan dünyadaki okur-yazar ların % 40 ı üniversite mezunudur ve bu oran Müslüman dünyasında %2 'yi geçememektedir.

    Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerdeki toplam bilim adamı sayısı 230 olup her bilim adamına düşen Müslüman sayısı 1 milyon kişidir. ABD* her 1 milyon Amerikalıya karşılık*yaklaşık 4000 bilim adamına, Japonya 5000 bilim adamına sahiptir. Tüm Arap dünyasındaki tam -zamanlı çalışan araştırmacı sayısı 35 000 kişidir ve her bir milyon Arap nüfusa 50 teknisyen düşmektedir. ( Bu sayı Hristiyan dünyasında bir milyon kişiye 1000 teknisyendir. ) Ek olarak İslam dünyası gayrı safi milli hasılasının yalnızca % 0.2 sini araştırma- geliştirme bütçesi olarak ayırmaktayken Hristiyan dünyası % 5 oranında araştırma-geliştirme fonu ayırmaktadır. Sonuç: İslam dünyası bilgi üretebilecek kapasiteden yoksundur.

    1000 kişiye düşen günlük gazete sayısı ve bir milyon kişiye düşen kitap çeşidi bilginin toplum içine yayılıp yayılmadığının iki önemli göstergesidir. Pakistan'da 1000 kişiye 23 günlük* gazete düşerken bu sayı Singapur'da 360 dır. İngiltere'de her 1000 stand için 2000 çeşit kitap bulunurken, Mısır'da* kitap çeşidi 20 dir.

    Sonuç: İslam dünyası bilgi yayılmasını gerçekleştirmekte başarısızdır.

    Bilgi uygulamasının önemli göstergelerinden biri ileri teknoloji ihracatının toplam ihracat içindeki oranıdır. Pakistan'ın ileri teknoloji ihracatının toplam ihracatın içindeki oran % 1, Suudi Arabistan’ın % 0.3, Kuveyt, Fas, ve Cezayir’in aynı şekilde % 0.3 tür. Singapur'da bu oran % 58 'dir. Sonuç: İslam Dünyası bilgi uygulamasını gerçekleştirememektedir.

    Neden Müslümanlar güçsüzdür ? Çünkü bilgi üretmiyoruz.

    Neden Müslümanlar güçsüzdür ? Çünkü bilgiyi yayamıyoruz.

    Neden Müslümanlar güçsüzdür ? Çünkü bilgiyi uygulamıyoruz.

    Ve gelecek bilgi- temelli toplumlara aittir. Ilginçtir, OIC üyesi 57 ülkenin gayrı safi milli hasılalarının toplamı 2 trilyon doların altındadır. ABD, tek başına 12 trilyon dolar değerinde mal ve hizmet üretmekte, Çin 8 trilyon dolar, Japonya 3.8 trilyon dolar ve Almanya 2.4 trilyon dolarlık üretim yapmaktadır. ( Satın alma gücü eşitlenerek hesaplama yapılmıştır. )

    Petrol zengini Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar hep birlikte 500 milyar dolarlık mal ve hizmet üretmektedirler ve bunların çoğu petroldür. Mal ve hizmet üretimi İspanya'da 1 trilyon doların üzerindedir. Katolik Polonya 489 milyar dolarlık mal ve hizmet üretimi gerçekleşmektedir. Budist Tayland 545 trilyon dolar değerinde mal ve hizmet üretimi yapmaktadır. İslam Dünyasının gayrı safi milli hasılasının tüm dünya gayrı safi milli hasılası içindeki oranı hızla azalmaktadır.

    O halde Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür ? Cevap: Eğitim Yoksunluğu Tam anlamıyla söylersek kaliteli eğitim yoksunluğu.Çok kesin biçimde söylersek akılcı olmayan, din eksenli ve çağdışı eğitim.

    Dr.Faruk Saleem

    Yazar, İslamabad

  18. Bu sorunun kaynagi voltaire felsefe sozlugu adli kitabin kotu tanimidir. bir teist olan voltaire ateizme bal mi surmek istemiste bunu yazdi.

    Teizmin cevabida sudur. yaratmakla yapmak ayni sey degildir. Yapma bir sorumluluktur. mesela bilime atom bombasindan dolayi bilim kotu bir seydir diyebilirmisiniz.

    Şöyle deriz; bilim kötüye kullanıldı, peki Tanrı boyutunda buna ne dersin ? Tanrı gücünü kötüye kullandı ? insanlar Tanrının iyiliğini kötüye kullandı ? şimdi hemen bunu seçebilirsin ancak ortada bir dünya düzeni var bunu sadece insanlar yapıyor falan demek saçmalık çünkü hayvanlarda birbirini parçalayıp yiyor bir rekabet var okyanusta karada havada bu böyle istenmiş demek ki ? başka yolu yokmuydy bunun peki ?

  19. şeriate sahip insanların yaşadığı bir dünya güzel olur.

    Ha haa koptum, Almanya sizin gibilerle dolu, Türkiyeden yada arap ülkelerinden yada afrika ülekelrinden göçebn müslümanlar tamamı avrupada :) irana falan gideniniz yok suudi arabistana yada şeriatla yönetilen o güzel afrika ülkelerine gideninizde yok...ama utanmadan oralarıda mahvediyorsunuz istekleriniz bitmiyor bir türü, ama bir Danimarkalı irana geldiğinde ona yer yok kurala uy yada öl...aranızdaki fark çok büyük Tanrı bile görüyodur kimin ne olduğunu :)..

  20. bazılarıda bazı isveş vb ülkeleri görünce utanmadan kabullenmiyor olur mu canım öyle şey :) sanıyorlar ki herkes kendileri gibi cahil ve perişan bir hayat yaşıyor, Ayna programında bile adm isveçi nasıl övdü STV yani gerisini sen düşün, sizin amacınız biz dünyayı ele geçirelim tüm dünya müslüman olsun ama sorsak sizde şansınız olsa müsüman olduğunuz halde isveçe gider ama suudi arabistan gitmezsiniz istediğiniz nedir onu bir netleştirin önce..

  21. Ateizm hayvanlık,

    İslam ise insanlık,

    istiyor..

    Tercih sizin; İnsan olmak varken Hayvanlığı tercih etmek aklın işi değil...

    Ayrıca Peygamberler İnsanlığı hayvanlıktan melek seviyesine çıkarmak için gönderilmiştir..

    İsveç, iran :) bu sana tokat gibi cevaptır anlayabilirsen tabi..şahsen tersi olsa idi ben en başta sizi savunurdum ama değil., zaten olmasınıda siz istemezsiniz siz kölelik ve baskı istersiniz, insanca yaşamanın kurallarınız siz belirlersiniz..Tanrı bir can vermişionu Allahın değil sizin kurallarınıza göre yaşamasını isterseniz ama kendnizde uymazsınız ya oda ayrı konu :)

  22. Müslüman kardeşlerimizde kötü birşey demiyor iyi dileklerini sunuyorlar, yani din tartışması falan yok hemen kışkırtmayın, o yüzden ben müslüman arkadaşlara duaları için dinsiz arkadaşlarada iyi dilekleri için teşekkür ederim sonuçta herkes iyi niyetini gösteriyor, moral vermeye çalışıyor bazen baba hiçliğe gideceksin boşver demek iyi bir yol olmayabiliyor, insanlar bu zamanlarda duygusal olur yine bir yerlerde buluşacaklarına dair güzel şeyler yada güzel anılardan bahsetmek yada morali yüksek tutacak konulardan bahsetmek ölümden bahsetmemek daha doğrudur, ha sen ateist olabilirsin ama ama baban öyle değilse azda olsa inanç kırıntısı varsa bu moralini elbette yükseltir birde ben ateistim gerçeği söylerim ne hissederse hissetsin demek ise vicdanlı olmaz..Bu dünyada acı çeken öbür dünyada zaten çekmez bu yok olma olsun yada öbür dünya olsun sonuçta kurtulacak..Babana selamlarımızı söyle iyi dileklerimizi söyle kendini yanlız hissetmesin hepimiz yanındayız ve yanına geleceğiz bir gün....sevgiler..

×
×
  • Yeni Oluştur...