Jump to content

Arykanda

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    623
  • Katılım

  • Son ziyaret

Arykanda kullanıcısının paylaşımları

  1. Yanlış efendim. Değişmedi diyene değişti derim, derim ki değişmediğini kanıtlama gereği duysun. İddia sahibine susarak, iddiasının doğru olduğunu onaylamamı mı bekliyorsun? Boşa beklersin... Veya boşver, ıkınıp sıkınacağına değişmediğini sen kanıtla... Olmadı (biz biliyoruz ya) "ben değiştim" de... De ki herkes rahatlasın... Ne kıvırıp duruyorsun?
  2. Bunu başka kişiler de onaylasın. Tayyar öyle dedi diye öyle mi sayacağız? İddia çöpe gider. Çünkü iddia onlara ait, biz değişti iddiasıyla ortaya çıkmadık, onlar değişmedi iddiasını ortaya attılar. Orjinal nüshayı da getirecekler, aha da tutuyor diye kanıtlayacaklar. Kanıtı getirip beni susturmadıkları müddetçe değişti derim. Neyi, niye ispatlayacağım? İtirazını yap, veya daha iyisi müslümanların iddialarını sen savun. Alıştık zaten senin İslamı savunmana... Gayet iyi biliyoruz savurtmaları.
  3. O dönem kopyalar el ile çoğaltılır. El ile çoğaltma hataya müsaittir. Dolayısıyla sağplamlığını konuşamazsınız. İlla ki ilk orjinali bulmak durumundasınız. Bulamazsanız, iddianız çöpe gider. Çünkü orjinal nüshalarda sonradan ilave edilmiş nokta ve harekeler vardır. Bunlarda yapılan hata anlam kaymasına neden olur. El ile çoğaltmada yanlış kopyalanan nokta ve harekeler yüzünden çok sayıda anlam değişikliği yapılmış olabilir. Bunu kpyalama yapan kişinin keyfi olarak yapmış olması bile mümkündür. Konuşurken klasık ağızları bırakın, yeni ve daha kabul edilebilir savlarınız varsa getirin.
  4. Lan ***, Kuran'ın orjinalliğine nasıl bakılır, yöntemler nelerdir biliyormusun? Be *** herif, madem bir takım bilgilerden, yöntemlerden, araştırmalardan haberin yok, salt kulaktan duyduklarınla yellenen birisin, neden gelip burada insanın canını sıkıyorsun? Ulan *** kere ***, İslam dünyası bile o Kuranın orjinal olduğu iddiasında değil, sen neyinle iddia ediyorsun? Şimdi sana bu sözler yakıştı mı, yakışmadı mı? Yakışmadıysa belirt, daha iyileri gelsin...
  5. Salak, araştırmazsan kimin ispat ettiğini de bulamazsın. O nedenle senin gibi kafasızlara o Kuran'ı Osman kuranı diye yuttururlar. Bir de semerkant'ta var, onu da yutturuyorlar, haberin olsun.
  6. Bunlar boş laflar, mossuruktan tayyare. Yıllardır aynı şeyleri senin gibileri gelir söyler durur. Daha güvenilir, daha sıradışı, daha akla yatkın yeni bir şeyler varsa dinleyelim. Yoksa sıradaki gelsin.
  7. Topkapı sarayındaki Kuran'ın Osman dönemi Kuran'ı olmadığı ispat edildi. Sen uzayda mı yaşıyorsun yoksa standart cevaplardan başka senin de mi cevabın yok?
  8. Kuran Osman döneminde derlenmiştir. Kuran, orjinal kayıtlar (taş, tahta, deri, kemik, tahta vs üzerine yazılmış materyallerden), hafızların akıllarında tuttukları, iki şahitle getirilen Ayetler, Ebubekir döneminde derlenen nüsha kullanılarlarak derlenmiştir. Bu derleme sonunda orjinal materyaller yakılarak imha edilmiştir. Bu derleme bile son derece sorunludur. Ve ne ilginçtir ki 4 veya 6 olduğu söylenen bu nüshalar mevcut değildir. Hiç bir yerde bulunamamaktadır. Tayyar efendinin mukayese etmek için baktığı Kuran'lar, Osman Kuran'larından el ile kopya edilmiş, kopyaların kopyasıdır. Ayrıca Ku
  9. Arykanda

    ÜYELİĞİ SONLANDIRILAN KULLANICILAR

    Tarikbaykal nikiyle gelen aynı sapık bir kere daha forumdan atılmıştır. Bu sapık her defasında atılacaktır.
  10. Arykanda

    ÜYELİĞİ SONLANDIRILAN KULLANICILAR

    Nikmikyok nikli sapık forumdan atılmıştır. Bir not: o elli tane yazar, bir tıkla hepsi silinir. Bence boşa uğraşıdır yaptığı, ama sapık işte, anlatamazsın tüm sapıklara anlatamadığın gibi. Sapık sapıklığını yapacak, ünvanını hak edecek... Neyse uğraşsın dursun...
  11. Arykanda

    ÜYELİĞİ SONLANDIRILAN KULLANICILAR

    georgiA catrina MARAL josephin ParkBravo Tümü aynı IP'yi taşımaktadır ve forumda spam yaparak kirlilik oluşturmaktadır. Hepsi forumdan atılmış, bütün mesajları kalıcı olarak silinmiştir. Bu niklerden atladığımız varsa forum katılımcıları bildirsinler.
  12. Arykanda

    Kılıçdaroğlu'nu şoke eden pankart

    Yandaş medya yavşakları her yerde. Buradaya da sürüylesi geliyor. Ama bir fark var ki biz bu yavşakları forumda barındırmıyoruz.. O halde bu şahsa ne oluyor? Kapının önüne konuluyor...
  13. Arykanda

    Kuranda Sübyancılık

    Başlığın son 3 sayfasını inceleyip temizleyerek sona geldim. KJimlerin başlığın içine ettikleri hakkında fikir edindim. Silinen iletilerine bakarak bu kişiler kimler olduğunu anlayabilir. Cıvıtmadan, sulandırmadan tartışmaya devam etmeniz için başlığı bırakıyorum. Ama yeniden aynı tarza dönerse bu sefer malum kişiler uzaklaştırma alacaklardır. Söylemedi demeyin.
  14. Arykanda

    düzeltiniz...

    "Find my content" diye bir seçenek var, orayı tıklayınca kişinin iletileri geliyor.
  15. Arykanda

    düzeltiniz...

    onaylarsanız, hazır olduğunuz anda bildirin, şifrenizi değiştirip sizn yerinize girip bakalım..
  16. Arykanda

    NİCK DEĞİŞTİRMEK İSTEYEN KULLANICILAR

    maia olarak değişti.
  17. Arykanda

    ÜYELİĞİ SONLANDIRILAN KULLANICILAR

    Üyelik sonlandırıldı.
  18. Arykanda

    ÜYELİĞİ SONLANDIRILAN KULLANICILAR

    Sonlandırıldı.
  19. Arykanda

    Referandumda Tek Devrimci Tavır: Boykot

    Elli kere atılmış kişileri tekrar tekrar bildirmek artık gereksiz olduğundan bildirilmiyor. Hem bir sapık yeniden atılmış kimin umurunda olsun? Ayrıca akşam atıldıktan sonra yaptığı ahlaksızlık da unutulmadı, o nedenle şimdi bu ahlaksız yeniden kapı önüne konuluyor ve ilan edilmeye gerek bile görülmüyor..
  20. Arykanda

    referandum

    Anayasa mahkemesine kişisel başvuru yapılmasının avantajı ve güzelliği nerede? Anayasa mahkemesi asliye sulh hukuk mahkemesi olarak çalıştırınca memleket daha mı kazançlı olacak? Amaç belli, binlerce luzumsuz dava ile Anayasa mahkemesini meşgul edip, asıl Anayasa'yı denetleme görevini baltalamak. Biraz izan...
  21. Arykanda

    referandum

    Siz ne kafasız adamlarsınız? Gücü olan anayasayı yapacaksa, 12 Eylül anayasasının boku mu çıkmıştı? O da güç ile yapılmıştı. Sizin gibi beyinsizler oldukça, sırtınızdaki Tayyib'ler de eksik olmayacaktır. Ne zaman "anayasa geniş tabanlı, tüm halka ait, ortak mutabakat anayasası olmalı" fikrine erişirseniz, o zaman adam sıfatı kazanır, tartışmaya değer kabul edilirsiniz. Şu anda bir malsınız... Size Tayyibin anayasası bile çok...
  22. Arykanda

    referandum

    referandum'da herkesin ortaklaşa kabul ettiği ve düşünmeksizin evet diyeceği pek çok madde var. CHP'de buna değinmiş ve meclis oylamalarında "pakketten tartışmalı maddeleri çıkartın, diğerlerine biz de evet diyelim ve meclisten geçsin" diye bir öneri getirmişti, ama iktidar partisi nuh dedi, peygamber demedi. Amacları "hap gibi yutturacağız" diyerek niyetlerini sergiledikleri diğer kritik maddeleri geçirmek olduğundan, o maddelerin yanına bir parmak bal hesabı bunları da ilave ederek referanduma gittiler. O nedenle şimdi maddeleri teker teker ele almanın anlamı da kalmadı. Çünkü bu yapılan ner
  23. Arykanda

    12 Eylül'de ne diyeceğiz?

    Yurt dışından oy veremezsin. Sadece Türkiye'ye giriş yaparken altı aydan fazla dışarıda olduğunu kanıtlarsan, sınırlarda kurulmuş sandıklarda oy verebilirsin.
  24. Arykanda

    Referandumda Tek Devrimci Tavır: Boykot

    Bu cevap cevaptan bile sayılamayacak denli sıradan, boş ve şablon bir yazı.. Buram buram sivil diktaya evet demenin suçluluğunu taşıyor. Sizden bir bok olmayacğını öteden beri biliyoruz. Ama bırakın artık bu yamuklukları devrimcilere mal etme yavşaklığını.
×
×
  • Yeni Oluştur...