Jump to content

EMC2

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    338
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne EMC2 kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Benim verdiğim bir tabloyu 1000 parçaya bölüp ondan sonra bana 1000 parçalık puzzle'ı kısa süre içinde birleştirenler arasında yoksun sen diye bir saçmalık yazıyorsun.

    Saçmalıyorsun.

    Yazım içinde materyalizmi defalarca tekrar etmemin bir nedeni var.

    Materyalizm bir düşünce veya fikir değildir.

    Bir kuramdır.

    Bilimin yaratıcısı ve kural koyucusudur.

    Ayrıca buradan ne seviyede olduğun da görülüyor.

    Terim ve terminoloji hamallığı yapmak bir şeyler öğrenmek değildir.

    Ukalalıktır.

    5 tane türkçe kelime içinde 1 tane yabancı kelime söyleyerek kendini üstün hisseden o dangalaklardansın sen.

    İskeleti benim bilimcimde bulunmayan hiç bir bilgiye sahip olamazsın.

    Şimdi ve gelecekte, karşına çıkacak her türlü bilgi ve buluşun iskeleti Materyalizm kuramının içindedir.

    İşte bu yüzden Materyalizm kuramını yüzlerce binlerce kez tekrarlıyorum.

    İskeletine sahip olmadığım hiç bir bilgiye sahip değilsin. Olamazsın da.

    hahahaaa

    Ne içtin olm sen?

    Sevgilerimi yolluyorum..

  2. Biraz konuşurken saçmalamamayı öğrenin.

    Saçmalarken konuşmayı öğrenirsen bende söylediğini dikkate alabilirim. Dostum, 5 yıldır son dönemde daha az olmakla birlikte genellikle bilim başlığında takılırım ve seni tanımıyorum. Bu forumda ben ve benim gibileri aydınlatan zeki bilgili ufku geniş büyük emek sahibi çok insan var onlardan biri bunu söylese sıkıntı etmem ama sen bunlardan biri olmadığın gibi konuşma uslubunla ve argümanlarınla amacının yukarıdaki bahsi geçen insanlarla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Sana yazdığın metinde 500 kez geçen materyalısızmınle mutluluklar diliyorum. İyi süpürmeler :-)

  3. Arkadaşın merak ettiği şey bu oranlar neden birbirine çok yakın olduğu. Bir parayı 1m kez atarsan 500k yakın tura ve yazı gelir. Bu durum olasılık oranının uzun tekrarlar da dengeye ulaşması olarak görülebilir. Ne kadar tekrar varsa oranlar daha da tutturulur. Ufak bir fark var bunu da hacı açıklamış.

  4. Neyin kesinliğinden bahsediyorsunuz. Varsa bilimsel kanıtın yap ispatını al nobeli. Gerisi fasafiso. Dinleri inceleyip saçmalıklarına kanaat getirmekle felsefe ve fiziği kullanıp tanrının varlığı yada yokluğu için karar vermek aynı şeyler değiller. Felsefe ile çok fazla yol almanın mümkün olmadığını poz bilimin tek klavuz olduğunu düşünüyorum. Bilim karanlık noktaları bir bir aydınlatır gördüklerinle de evreni bir şeylerin tasarladığına/madığına sen karar versin. Evet evren kaotik rastgele saçılma eğiliminde bu karmaşa ve bu sürede herşey oluşabilir fakat tek noktadan zamansiz aniden oluştuğunu da gözlemliyoruz. sürekli artan bir entropi, azalan hidrojen, mutlak sıfıra -273C ye doğru yol aldığımız yol aldığımız gerçeği de var. Ne zaman ki fizik bunun bir döngü olduğunu ispatlar tanrının yokluğu kanıtlanmış olur. Onun dışındakiler özellikle yaptığınız felsefi saptamalar ebelek göbelek şeyler. Bu dünyada herkes kendi davasında haklı. senin azılı terörist gördüğün adam, kendince halkı için özgürlük kavgası veren bir savaşçı. müslümanlar için israil yada tam tersi. Sizin virüslü dediğiniz insanlar da sizin için aynı şeyi düşünebilir. Hatta ateistlerin bu tavrını ben biraz birbirlerine kenetlenme sevdasına bağlıyorum bazıları da seviyorlar bunu kendi egolarını tatmin ediyorlar. Biraz empati yahu.. agnostık doğmuyoruz günde 555 kez allah muhammed diyerek beyni tahrip edilmiş düşünme yeteneğini kaybetmiş toplumun ailenin içinden geliyoruz. Eyvallah çok şey öğrendik sizden toplumun ağır bir uykuda olduğunu kaynakları ile ortaya koydunuz ama gerçekten bize kolay gelen şeyler akran olarak gördüğümüz insanlar için bile zor geliyor. O yüzden tenkit ederken en azından bu faktörleri göz önünde bulundurup eleştirinin dozunu göreceli olarak ayarlamanızda fayda var.

  5. Kuranda geçen x durumu için oranlar 1 pay etmiyor. Nispi oranı uyduran da osman. Nispi oran hesabına göre hisseleri istediğin kadar değiştir istediğine istediğin oranı ver. Hisse toplamı 1 çıkar.

    He canım he..

    Çöl meyveleri de var.. yersen..

    2 yönü var kuzeyi yok güneyi yok, yağmuru var karı yok.. yersen..

    Peygamberleri var çoğu filistinden, tümü 600km çaplı daire içinden.. yersen..

    Tomurcuk memeli kızları var ... istersen :) Tazeleer..

    Bırak köleliği kaldırmayı köleleri aşağılayan ayetleri var..

  6. Müslüm iddiaları:

    1- insanlık tarihi yaklaşık 5000 yıllıktır.

    2- İnsanlığa gönderilen peygamber sayısı 124.000 yada 224.000

    Bu durumda 124.000/5000= 24.8 peygamber/yıl çıkar. Demek ki 600 lü yıllara kadar her sene dünyaya 25 peygamber yollanmış. Yıl 600 olunca yeter demiş tanrı bundan sonrasını kedileri çözsün.

    Kuranda geçen peygamberlerin hemen hepsi filistinde yaşadığı düşünülmektedir. Arabın allahı uzaklara açılamamış belli ki.

    Müslüm iddialarına devam:

    Dünya 6 günde yaratılmıştır.

    Bilim: Evren saniyenin bir milyarda biri gibi bir sürede büyük patlama ile oluşmuştur. Ve görebildiğimiz galaksiler 300 milyar civarındadır. Galaksi dediklerimiz samanyolu ve andromeda büyüklüğünde olanlar ufaklar ve göremediklerimiz değil. Bir galaksinin içinde ne kadar yıldız ve gezegen olduğunu tahmin edersiniz. Bu bile evren hakkında ufak bir bilgi verir.

  7. Üniversiteden bazı hocamızla hala görüşürüz sosyal paylaşım sitelerinden biri aracılığı ile. Biri termodinamik aldığımız enerji ana bilim dalında prof ünvanlı bir hocamız. Hiç bir korkusu yok ben ateistim diyor. O da bir dönem müslümanmış.

    Geçen şunu söyledi '' İçinde kötülük barındıran kimsenin sonradan ateist olaması çok zordur, çünkü pozitif bilimle dolu bir beyin mutlaka empatiyi, muhakemeyi, ince düşünmeyi öğrenmiştir, bu yüzden çevresine zarar veremez'' dedi.

    İşte anahtar herşeyi açıklayan denklem yada anahtar cümle buydu.

    Kemalin sorunu budur. İçindeki günümüze uyarlı evrilmiş ve taşlaşmış dini safsataların pozitif bilim bilincine her seferinde üstün olmasıdır. Bir doktorun, mühendisin, avukatın, hakimin müslüman yetiştirilmesi durumunda bile yeterli cesaret, irdeleme ve zaman ile dini reddetmemesi imkansızdır. Kemal denen şahsın ya akıl sağlığı yerinde değil ya da doktor filan değil.

    Ha kendine doktor süsü verip imana getirme puanı ile cennet hurilerine kavuşma hayali ile yanıp tutuşan bir sakallı da olabilir.

  8. Burada sert konuşan çok fazla insan yok. Konuşanlar da önceki başlıklarda yaşadıkları gerginliklerden dolayı bu başlıkta önce hakaret etmiş gibi görünse de evveliyatı vardır. Hemen kesin hüküm vermeyin arkadaşlar.

    Tekrar söylüyorum kemalin niyeti bir konuyu tartışmak değil inandığı şeyleri karşısındakilere empoze etmek.

    ''hakaretler karşısında yazma isteğim kırılıyor'' lafı size yapılmış bir acıtasyondan ibarettir. Sizde bu basit oyuna geliyorsunuz. Bu forumda hakaret eden bir çok ateist atıldı yada uyarı aldı. kemal nickli şahsın ettiği hakaretlerin hiç birini etmeden. Bu adam gibilerin forumu reklendirdiği kesin.

  9. Kimsenin hakaret ettiği yok bazı arkadaşların üslubu sert olabilir. Siz basit bir olayı 2 defa birine anlattığınızda sinirleniyorsunuz. Adama 1000 kere aynı şeyler söylendiği halde tekrar tekrar aynı konular konuşuluyor. Kemalin amacı bir konuyu enine boyuna tartışmak değil, kendi fikrini karşısındakine empoze etmek. Önce neden ateistler buradasınız dedi sonra da bir kaç sayfa sonra ben söyleyeyim hala süphe ediyorsunuz dedi. Şimdi bu kafada olan birine karşı democrossian gibi sert mizaclı arkadaşlarında tepkisi bizden fazla olabilir. Demo özünde iyi insalardır, bazen bizi güldürür o hep sert konuşur yapısı öyle. İslam yüzünden insanlar binlerce yıldır baskı altında yaşamışlar gayet normal karşılancak tepkidir.

    Ağır hakaret içeren bir durum da yok.

  10. aq

    Sevgili kemal...

    Ateistlerin burada olma gerekçelerini israrla şüpheleri olduğuna bağlamaya çalışsan da bu hipotezin yanlış. Bu yanlışı senin mantığının alabileceği şekilde anlatmak gerekli.

    Sen burada ateistleri müslüman etmek vakit harcıyorsun ve bunu da kendi inançların gereği yaptığını söylüyorsun. Şimdi buraya kadar senin ezberlediğin şekilde geldik. Şimdi iyi oku !!

    3-4 yıldır aralıklarla forumu takip ederim ve artık din başlıkları altında pek yazmıyorum. Gördüğüm kadarı ile forumun non-teist yapma oranı çok yüksektir (%90 veya üstü). Kalanlarda nato kafa noto mermer yani senin gibilerdir.

    Belki binlerce ateist agnostik deist yapmıştır ama çoğu bu foruma uğramazlar. Dinleri reddetmiş kişilerde saçma sapan görevler zinciri yoktur ama her birey de kendi düşüncelerini aktarmakta özgürdür. Kimisi bunu yapar kimisi ise dayın mıydı neydi (sağlam ateist dediğin) dünya s.kme minare g.me misali yaşarlar. Bu kişilik karekter gibi bir meseledir.

    Sana bir önemli bilgi daha sonradan dini reddetmiş biri kötü biri olamaz. Ancak doğmalarla yaşayan biri kötü (çevresine zarar veren) kişi olabilir. Yani buradaki insanlar kötü olamazlar senin iyiliğini istedikleri için buradalar. Çoğunlukta burada bulunmuyor zaten.

    Kağıthane imam hatip lisesinde okudum sonra fem dersanesi abile şu bu. Bu islamın kuranın anlattığı islamla ilgisinin olmadığını gördüm. Beyindeki islamın evrildiğini gördüm. Düne kadar din eğitimi veren kurumlarda alafranga wc ye izin vermeyen zihniyetin artık sadece alafranga hela kullanmaya başladığını gördüm. İşte bu bile dinin nasıl evrildiğine çok iyi bir örnektir. Önce haram mekruh sonra şu imam şöyle söyledi bu hoca şöyle fetva verdi işlem tamam. Din işte bu.

    Bilim: sıgara sağlığa zararlı

    Din: hımm.. sıgara mekruh.

    Bilim: sıgara öldürüyor.

    Din: hımm hocanın biri sıgara haram dediydi .. Gibi..

    Sen evrilen islamın içinde akıl sağlığını yitirmişsin. Amacın cennette gögüsleri yeni tomurcuklanmış huri becermek ama farkında değilsin..

  11. islamiyeti iyi bilmeyen (ki bu devirde çok zor) müslümanlar ülkemizi şeriatle yönetse katliam olur. iyi olmaz

    ama şeriat Allah ın kanunlarıdır ki insanların koyduğu kanunlardan daha üstündür.

    şeriat kavramı yanlış anlaşılmıştır, seriat masum insanları öldürem işid, el kaide vs değildir. bu örgütler islama zarar vermektedir. sence?

    Ne içtiysen bende ondan bir tane istiyorum. Hayatında bir kez bile kuran meali okumadığın yazdıklarından kabak gibi çıkıyor. Hiç konuşmasaydın da bizde birşey biliyor sansaydık.

    Demek islam yanlış anlaşılmış :) Bi bitmediniz ..q. :) Şöyle yanaş bakalım biraz bir çift lafım var sana. Kuranın türkçe mealini max 4 min 3 günde okursun zaten türkçesi arapçası kadar yer kaplamıyor.

    Oku gel sonra konuşalım olur mu. Buradaki insanlar kuranı din alimi diye tabir edilen ünlü hocalardan fersah fersah daha iyi bilirler ki ortalama bir müslümanı aynı cümle içinde kullanmam bile.

    Kuran insan hayatını düzenleyebilecek kural ve kanunlar içermez. Kuran savaşta esir alınan kadınların tecavüze uğramasını helal kılar, insanlık ayıbı köleliğe göz yumar, kuran muhammedin hangi kadın grupları ile

    ilişki kurabileceği hangilerini cariye yapabileceği ile ilgilenir. Kuran muhammedin evine gelenlerin kadınlarına bakılmamasını öğütler. Muahmmedin evinde fazla oturulmamasını da öğütler. Allaha inanıp muhammede tabi olmayanlara bile tehditler savurur. Kuranın tek amaç vardır muhammedin o anki duygularını hislerini istediğini ifade ederek, muhammedin istediklerini yapmayana hikayelerle örnekleyerek bol bol azap vaadeder. Bu tehdit ve işkence içerikli cümleler sürekli kendini tekrar eder durur.

    Sen kuranı ne sandın medeni kanun kitabımı ?

×
×
  • Yeni Oluştur...