Jump to content

Nevzat

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    277
  • Katılım

  • Son ziyaret

Nevzat kullanıcısının paylaşımları

  1. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    Dağ başında, çünkü yükseklere çıktıkça, atm basıncı azalacağından suyun kaynama noktası düşer ve su daha düşük sıcalıkta kaynar, böylece yemek daha kolay pişer.
  2. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    İlginç...
  3. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    Açılan delikte yerçekimi varsa eğer, sadece yerçekimi 9,81 m/sn^2'lik ivme ile düşer. Yok eğer yerçekimi yoksa, o zaman g sonsuz olacağı için hızı tahmin etmek mümükün değil, sonsuz hızla gider.
  4. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    Şekildeki üç eşit çaplı silindirler, merkezleri eşkenar üçgen oluşturacak şekilde dizilirse, bu dizilişin aradaki boşluk oranı ne olur? ( Not: Silindir yarıçaplarını 1 birim alınız. )
  5. " Ne Mutlu Türk'üm Diyene! "

  6. Nevzat

    Müzikle Açalım

    Bu da benden Jude_Holden'e.
  7. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    Genellikle kitaplardan bu konuları takip ettiğim için internet adreslerini pek bilmiyorum. Eğer isterseniz kaynak kitabımın adını, yazarını özelden atarım.
  8. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    Şimdi Dünya ve Yeryüzü farklı, Dünya'nın şekli teorik bir şekil oda sferoid doğru ama bu şekil " teorik " gerçek bir şekil değil. Geoid ise, yeryüzünn gerçek şekli. O da geodie yakın. Benim anladığım bu. Şimdi bu arkadaşın sorusunda halatı teorik olarak mı sarıyoruz, yoksa gerçekte mi? Gerçekse bu hesap tutmaz. Teorikse yine tutmaz, çünkü Dünya küre değil, sferoid. Sferoid olarak tanımlanan özel şeklin çevresi 2(pi)r midir? Bilmiyorum doğrusu... Çok özel çalışma isteyen bir konu. Yani matematiksel olarak birisi hava olsun diye böyle bir soru uydurmuş, belli ki Dünya'nın tam şeklini bilmeyen bi
  9. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    O zaman bilimsel bir açıklama yapalım. Kavram karmaşası yaşıyoruz. Yerin şekli, geometri yönünden tam bir küre olmayıp, ekvator bölgesinde biraz şişkin, kutuplar bölgesinde ise basıkcadır. Kutupları birleştiren eksen ile ekvatordan geçen çap arasında 43km'lik ir fark vardır. Buraya kadar tamam anlaştık? İşte bu 43 km'lik farkdan dolayı yerin şekli için " küre " değil, "Geoid" denir. Bu Geoid, çeküllerle her noktada dik olan bir yüzeyin meydana getirdiği şekle denir. Bu şekil, yukarıda da verdiğim gibi, okyanuslar seviyesindeki bir yerküresini temsil eder ve okyanuslarda tam su seviyesinden,
  10. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    Uzaktan bakınca küre gibi durabiir ama uzaktan bakmak yanıltıcıdır. Yakından şekli bu.
  11. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    Hocam vikipedi yerine daha sağlam kaynaklardan, mesela bir jeoloji kitabından veya ciddi bir jeoloji sitesinden araştırırsanız görürsünüz. Dünya'nın şekli yukarıda vediğim şekilde, aslında tam geoid veya elipsoid bile değil, onlara yakın ama küre hiç değil.
  12. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    Doğru.
  13. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    Dünya ve yeryüzünün gerçek şekilleri bunlar. Küre falan değil.
  14. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    Yanlış biliyorsunuz. Yeryüzü geoid, Dünya ise elipsoid şekillidir, küre falan değildir. İsterseniz araştırın.
  15. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    Dünya'nın küresel değil, geoid olması ince ayrıntı mı sence?
  16. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    Biraz daha açmanız gerekecek.
  17. Nevzat

    HATAY'DA ÇATIŞMA!

    İki saldırı düzenlediniz ya kendinizi birşey mi sandınız. TSK, 84'den bu yana 30.000 pkk'lıyı imha etti. Pkk, 5.000 kişilik bir örgüt, yani TSK pkk'yı 6 kere yok etti. Gerekirse 600 kere yok eder. Fail-i Meçhulleri hiç saymıyorum tabi. Bunları alt alta topla görürsün kim kime neler yapar.
  18. Nevzat

    HATAY'DA ÇATIŞMA!

    Vırı dırıya ne diyecem, vırı dırı işte halk arasında " boş beleş ", " safsata ", " masal ", " palavra ", "işkemb-i kübradan sallama " gibi tabirler de vardır tabi. Hangisini beğendisen seç onu kabul et. Vırı dırı benim daha çok hoşuma gidiyor boş sözleri tanımlamak içun.
  19. Nevzat

    HATAY'DA ÇATIŞMA!

    Liboşlarda öğütülecek, hem de mikron mertebesinde.
  20. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    Bende sana diyorum ki bu soruda sürtünme kuvvetinin " s " si hesaba katılmaz. İnce ayrıntılı hesapla ne ilgisi var? Ben orda soru ile ilgili bilimsel bir itirazda bulundum, sen laf olsun torba dolsun diye lafa girdin ve saçmaladın. Fizikte sürtünme kuvveti hesaba katılmıyormuş!.. Peh peh peh. Senin lise fiziğinde katılmaz tabi, gerçekte her zaman katılır. Çünkü sürtünmesiz bir ortam yoktur. Bir daha bilip bilmeden lafa girme.
  21. Nevzat

    HATAY'DA ÇATIŞMA!

    Dostunla terörist yemini ederken iyi ama. Vırı dırı seninki. Kim kimi boğacak görecez. Adamı zorla ırkçı yaparsınız.
  22. Nevzat

    İlginç Fizik Soruları

    Sürtünme kuvvet ile bu söylediklerinin ne ilgisi var? Hareketin olduğu yerde sürtünme kuvvetinden bahsedilir, adamın sorusunda bir hareket yok. Adam Dünya'yı tam küresel kabul ederek bir soru sormuş, eğer Dünya tam küresel kabul edilirse soru ve cevabı doğru ama Dünya küresel değil, Elipsoiddir. Gerçi yeryüzü ile Dünya yuvarının şeklide farklıya neyse. Yeryüzü geoid, Dünya elipsoid şekillidir. Bunları düşünürsek hesap bu kadar basit olmaz ve bunların sürtünme kuvvetiyle hiç ilgisi yok.
  23. Nevzat

    HATAY'DA ÇATIŞMA!

    Türkiye bir değirmendir, bu değirmende ancak aptallar öğütülür. Öğütülmek istemiyorsanız, AKILLI OLUN.
  24. Nevzat

    HATAY'DA ÇATIŞMA!

    Pisinge bu sözlerinle ırkçı sözler sarf edenleri haklı çıkarıyorsun.
  25. Nevzat

    Ulusal Köşe

    Yok pisinge rumuzlu arkadaş başka bir konuda Atatürk'ün sevdiği şarkıları koyda görelim dedi, bende bunu gördüm koydum. Önemli olan müzik, şahıslara takılmayın, gayet de güzel söylüyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...