Jump to content

searcher1

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    1.668
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

searcher1 Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. searcher1

    Soru Cevap Yapalım

    SECDE 13. Biz dilesek, elbette herkese hidayetini verirdik. Fakat, "Cehennemi hem cinlerden hem insanlardan bir kısmıyla dolduracağım" diye benden kesin söz çıkmıştır. Put söz vermiş bir kere, sözden dönmek olmaz. Sonra diğer putlara rezil olur.
  2. Zina için 4 şahit istendiğine göre pratik olarak zina serbest sayılır İslam'da. Üstelik bizzat fiili ilişkiyi görmenin şart koşulması ıspatlanmasını iyice zorlaştırdığı için bir bakıma insanları zinaya teşvik etmiş de diyebiliriz. 4 kişiye yakalanmadığınız sürece sorun yok.
  3. searcher1

    Soru Cevap Yapalım

    Çok sığ bir cevap olmuş.Allah verdiği karar ve sözden dönmezmiş. Neden o? Bir karardan dönme özgürlüğü yok mu yoksa?
  4. searcher1

    ?

    Bilim böyle ilerler, insan önce hayal eder, sonra hayalimi nasıl gerçekleştirebilirim diye yollar arar. Zaten büyük bülüşları yapan insanları da normal insanlardan ayıran en önemli özellik hayal gücüdür. Mesela şu anda dünya dışı yaşam bir hayaldir ama ilerde başka bir gezegende yaşam bulursak veya onlar gelip bize kendilerini gösterirse, bu hayal gerçek olmuş olur.
  5. searcher1

    aşırı dincilerin dinsizlere bakışı

    Din böyledir işte, İnsanı insana düşman eder, hatta aile fertlerini bile. Bir put uğruna her kötülüğü yaparlar. Hiç düşünmezler, ulan bu put madem dediği gibi o kadar güçlü ne diye benim avukatlığıma ihtiyaç duyuyor, neden kendi pis işlerini bana yaptırıyor diye.
  6. searcher1

    Soru Cevap Yapalım

    Hepinizin bildiği gibi, Kuran'a göre Allah katında bir kitap var, adı Levh-i Mahfuz. Bütün kainattaki olmuş ve olacak herşey bu kitapta yazılı imiş. Bu kitabı Allah'ın yazdığını kabul edersek, Allah bu kitapta yazdıkları dışına çıkabilir mi yani yazılandan farklı birşey yapabilir mi? Mesela, kitaba 611 yılında Mekkeli Muhammed'i peygamber olarak atayacağım diye not düşmüş. daha sonra bu kararından cayıp, Hişam Ebu-l Hakem'i yani bütün dünya tarafından tanınan lakabı ile Ebu Cehil'i peygamber atayabilir mi? Atarsa, kitaba yazdığı yanlış olmaz mı?
  7. searcher1

    ?

    Tanrı kavramı, insanoğlunun beyninin ürünü olan bir hayaldir, bir kurgu varlıktır. Herhangi bir şekilde ıspatlanır veya kendisi ortaya çıkarsa işte o zaman gerçek olur.
  8. searcher1

    Ateistlerin Adalet anlayısı

    Yahu hiç put kural koyar mı? Seni kandırmışlar. O kuralları koyan Muhammed. İlle de benim putuma tapacaksınız diye tutturmuş, herkes onun putuna tapsın ki, o da itibar görsün, amaçlarını gerçekleştirsin, iktidar sahibi olsun, milleti soyup ganimet adı altında mallarına, mülklerine konsun, insanlarını köle yapsın.
  9. searcher1

    Ateistlerin Adalet anlayısı

    Müebbet hapis. Bakara-178: Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Diyelim bir erkek bir kadını öldürdü. Yap bakalım kısası bu ayeti göz önüne alarak. Aşağılarda önceki sorular: Diyelim homoseksüel birisi heteroseksüel bir adama tecavüz etti, bu durumda nasıl kısas uygulanacak? Biri zorla sana tecavüz etse, kısas olarak sende ona mı tecavüz edeceksin?
  10. searcher1

    muhafazakar baskı

    Nerede yaşıyorsun? Dağda tek başına mı? Toplum içinde yaşıyorsan her zaman herkes sana bir şey dayatır. Benim dinimde 9 yaşındaki çocukla evlenmek var, peygamberim bile evlenmiş, ben de evleneceğim diye tutturursan anında seni ya akıl hastanesine ya da hapise tıkarlar. Benim dinimde cariye edinmek de var deyip elalemin karısını, kızını kaçırıp cariye olarak kulanmaya kalkarsan yine deliği boylarsın. Kimsenin aklına ihtiyacın yok ha? Muhammed'in ki yetiyor sana sanırım.
  11. searcher1

    Ateistlerin Adalet anlayısı

    Soru öyle kuru kuruya sorulup bırakılmaz. Olayın ayrıntılarını ver de ona göre cevap vereyim. Adam planlayarak mı öldürdü, tahrik unsuru var mıydı, kaza ile mi oldu gibi... Bakara-178: Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Diyelim bir erkek bir kadını öldürdü. Yap bakalım kısası bu ayeti göz önüne alarak. Aşağılarda önceki sorular: Diyelim homoseksüel birisi heteroseksüel bir adama tecavüz etti, bu durumda nasıl kısas uygulanacak? Biri zorla sana tecavüz etse, kısas olarak sende ona mı tecavüz ede
  12. searcher1

    muhafazakar baskı

    Ben ne düşüneceğim, sen düşün. Nasıl olsa senin tepene çökecek. Yapılanlar sigara yasaklamakla kıyaslanamayacak kadar ciddi ilerlemeler ama senin gibi Arabın putuna tapanlardan bunu anlamasını beklemek hayalcilik. Senin gibi Arabın putuna tapanlar herkesi kendileri gibi putperest olduğunu sanması normal. Ne demişler: Kişi kendinden bilir işi. İnsan gibi yaşamak için kurallara, kanunlara uymayı puta tapmakla bir tutmak ancak Arap din uyuştucusunu alıp beyni pelteye dönmüş birisinin yapacağı kıyaslama. Atatürk senin peşinden gittiğin adam gibi taş devri kurallarını mı dayatmış millete?
  13. searcher1

    Ateistlerin Adalet anlayısı

    Bakara-178: Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Bunun neresinde adalet var ki de kısasa karşı olmayalım? Ayete nereden baksan dökülüyor. Kölecilik var, kadınlara 2. sınıf insan muamelesi var, adaletsizlik var, ilkellik desen taş devri anlayışından öteye geçememiş bir anlayış. Gerçi Muhammed gibi birisinden daha fazlasını beklemek de hayalcilik olur. Kendine Muhammed'i örnek alan insanların adalet anlayışı da Muhammed'in adalet anlayışı kadardır. Diyelim bir erkek bir kadını öldürdü. Yap bakalım kı
  14. searcher1

    Tanrının aklı ve zaman kavramı

    Kendisi gibi bir ilah yaratmak neden gereksiz olsun? Hiç olmazsa can sıkıntısını giderir de, yaratığı insanlara işkence yapmaktan vazgeçer. Hem belki yaratacağı ilah ondan daha mantıklı ve merhametli olur da, onu dizginler, sapmaktan korur. Rekabet iyidir. Biz tüketicilere yarar.
×
×
  • Yeni Oluştur...