Jump to content

Nesren.Jake

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    391
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Nesren.Jake Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. Nesren.Jake

    Kainat'ın Yaratılışı!

    Ne abuk sorular bunlar ? Laf olsun torba dolsun diye mi yazdın ? Madem öyle sana tam olarak cevap vereyim. Hayır Allah benden emir almıyor.Böyle birşey yok. Zaman dilimi için ise söyleyebileceğim tarih 3 aralık 2067 sabah saat 03:30 Buyur işte sana zaman dilimi.
  2. Nesren.Jake

    Kuran'a göre Kainat!

    Burada kainat'ın mı dünyanın mı yaratılışı anlatılıyor ? Kainattan değil dünyadan bahsediliyor.
  3. Nesren.Jake

    Kainat'ın Yaratılışı!

    Borumu değil mi çok sürmeden öğreniriz.Eğer olurda birgün karşına çıkarsa kendisine sorarsın. Oda sana boru mu değil mi kendisi söyler. Sende bana uymaz hoca der geçersin.
  4. Nesren.Jake

    Kuran'a göre Kainat!

    Dünyanın aydınlık olmasının sebebi ay,güneş yada yıldızlar değildir.Tamam bunlar aydınlık kaynağıdır.Ama aynı açı ile Ay'ada güneş vurur ama ay kesinlikle dünya gibi aydınlık olmaz.Çünkü aydınlığın sebebi dünyanın atmosferidir.Aydınlık dünyanın yakın göğünün yapısal özelliği nedeni ile mümkündür.Güneş ve ay ile değil. Ayette ay yada yıldız yok.Yakın göğün mesabiha-sabah-aydınlık ile süslenmesi var o kadar.
  5. Nesren.Jake

    Allah'ın hiçbir şeye ihtiyacı yoktur

    Bunlar senin hezeyanların. Din denilen şeyin menşei onun bunun dedikleri mi ? Yoksa Kuran'ın kelimeleri,ayetleri mi ? Bahsettiğim kavramlar sadece kavramdır.Bir varlık değillerdir.Varlık olsalar bile bize anlatılan tipte varlıklar değillerdir.Örneğin cinler dedikleri birilerinin varlığına işaret eder. Örneğin klasik cin algısında,cinleri göremediğimiz söylenir.Yani cinler görünmez varlıklardır.Oysa ayette cinlerin görünmez olduğu söylenmez.Şu şekilde söylenir. Onlar sizin göremeyeceğiniz yerden sizi görürler.Yani görünmeyen cinler değil,cinlerin bulunduğu yerdir.Cinn kelimesi anlam olarak ''
  6. Nesren.Jake

    Allah'ın hiçbir şeye ihtiyacı yoktur

    Nesren işi kılıfına uyduracağım diye melekleri de yok ettin.. Hadi bakalım o zaman Cebrail de yok öyle mi? evet yok Al bakalım aşağıdaki ayetlere senin melek yerine uydurduğun kelimeleri koy bakalım ne oluyor? Hele melek yerine beynin sağ ve sol lobunu koyman ayrı bir mizah.. Ve derler ki: "Ona bir melek indirilmeli değil miydi?" Eğer bir melek indirilseydi, elbette iş bitirilmiş olurdu da sonra kendilerine göz açtırılmazdı. (6/8) Demek ki bu melekler bir yerlerden iniyorlarmış.. Melek kati itaat eden herşey için kullanılabilir.Allah'ın emrine kati itaat eden herhangibir nesne melek ol
  7. Nesren.Jake

    Kainat'ın Yaratılışı!

    Olurmu yahu ? Allah kaldıramayacağı bir taşı yaratabilir mi : D Herşeye gücü nasıl yeter : )
  8. Nesren.Jake

    Kainat'ın Yaratılışı!

    oldu
  9. Nesren.Jake

    Kainat'ın Yaratılışı!

    Bende çok gülerim buna : ) Bak bende güldüm şimdi : )
  10. Nesren.Jake

    Kainat'ın Yaratılışı!

    Fe kadahunne seb'a semavatin fi yevmeyni ve evha fi kulli semain emraha, ve zeyyennes semaed dunya bi mesabiha ve hifza, zalike takdirul azizil alîm. Kandil diye meal edilen kelime kandil falan değil ! Yakın gök kandillerle değil, sabah-aydınlık ile süslenmiştir.
  11. Nesren.Jake

    Kainat'ın Yaratılışı!

    Kardeş kandilleri yıldız olarak anlayabilir insan.Ama ayetin içinde kandil diye bir kelime geçiyorsa ! Sence bu ayetin içinde kandil nerede geçiyor ? mesabiha kelimesi acaba kandil anlamına mı geliyor ? Yoksa çok iyi bildiğin sabah kelimesine mi işaret ediliyor ? Kelimenin orjinali mesabiha ! Dünya atmosferi sayesinde dünyanın aydınlık olduğunu düşünürsek ayette ne yakın gökte ki yıldızdan ne aydan ne güneşten bahsetmez. Kelimenin orjinalinde bunlar yok ki sen onları düşünesin kardeş ! ( ayda ki fotoğraflara dikkat edersen atmosfer olmadığı için güneş gören kısmı dahi tam aydınlık değildir )
  12. Nesren.Jake

    Kainat'ın Yaratılışı!

    Sende biraz Kuran öğrenseydin iyi yapardın yahu. yakın gökte yıldızın ne işi var,gerzek Araplar diyeceğine,bu ayette ne yazıyor deseydin. Neyse herkes mutlu ise dokunmayalım.
  13. Nesren.Jake

    İslam Terörist Bir Dinse....

    : ) Hacı öğrende gel diyeceğim ama senin için zor olacak. Neyse sen devam et.Seni tutana aşk olsun zaten.
  14. Nesren.Jake

    Allaha Akıl Veren Musa

    50-45-40-......15-10-5-0 Bizde 0 a indirdik.Hadi hayırlı olsun. Olmayan bir klasik namazı,olmayan vakitlerin pazarlığıda varmış.Haberdar olduk eyw...
×
×
  • Yeni Oluştur...