Jump to content

aktifus

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    356
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne aktifus kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Bu deney ruhun var olup olmadığını kanıtlamaz. Panteist/panenteist görüşe yakınım. Bana göre beyne uygulanan bu işlem ruh/yaşam enerjisi vb neyse artık ona da uygulanan bir işlem. Madde ile bütünleşmiş olan ruh milyarlarca yılda geldiği bu noktada müdahale ediliyor ve işleyişi bozuluyor. Sonuçta farklı iki karakter ortaya çıkıyor. Bu demek değildir ki bakın ruh yok. Sadece düzeneğin sekteye uğratılması var. Akıl/kişilik ruhun özelliği değil.

  2. Bismillahirrahmanirrahim

    2:62 - Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sabiiler, bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir.

    5:69 - Muhakkak ki inananlar, yahudiler, sabiiler ve hıristiyanlardan kim Allah'a ve ahiret gününe iman eder ve güzel amel işlerse, onlar için bir korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır.

    bu dindekilerden islama geçenler kastediliyor. halen o dinlere inananlar değil ;)

  3. dinler hayvanları önemsemez sadece insanlar için var edildiğini ileri sürer ve bu yüzden kibirlidirler ancak et yendiği için de yobaz olunacağını düşünmemek gerekir.

    ben mantıken vejeteryan olmaya karar verdim ama gerçekleştirmek o kadar kolay olmuyor. yılların alışkanlığı var. umarım vejeteryan olmayı başarırım.

    keşke sadece taştan topraktan elde edilebilen gıda hapları olsa hiçbir canlıya ihtiyaç duymasak. ama bitki yemek zorundayız diye hayvan yemekten vazgeçmemek de saçma.

    tüm dinsizler vejeteryan olsa dünyaya güzel bir mesaj olurdu :)

  4. bu sonucun 4.20 civarında çıkması çok normal çünkü ortalama insancıl şeyler içeriyor bir astroloji sütunundan alınma metin. (burada da aslında astrolojinin olamayacağından emin olunduğu içini bunun sorgulanması atlanmış. dediğim gibi emin olmak doğru değil;) )

    insanların burçlara rağbet etmesinin sebebi ise bu değil.

    direk gözlem yaparak kendileri biliyorlar ki atıyorum boğa burcu erkeği para konularında yetkin, yengeç ve balık duygusallıkla harekt eder, başak detaycı, akrep ihtiraslı, ikizler çalışkan vb.

    yani anlatmak istediğim temel özelliklerin tutttuğunu insanlar gördükleri için hala popüler. yoksa dinler gibi bir zorlama yok burçlar konusunda.

  5. astroloji (günlük falları saymazsak) mö2500lü yıllarda mezopatamya başlamış ve etkileri tüm dinlere rağmen güçlü bir şekilde devam etmektedir.

    bir bilim dalı olarak kabul edilmesi zordur çünkü test etme imkanı pek yok.

    richard dawkins ve diğerlerinin yaptığı testler ise çocukça testler. günlük fallar üzerinden veya herkes tarafından kabul gören kişilik özellikleri üzerinden yapılan testler bunlar.

    insan vücudu sudan oluşur ve ayın hareketleri okyanus sularında bile gelgitlere neden olur. dolayısıyla insan psikolojisinde de değişikliklere neden olabilir.

    bu bir örnekti. şuan yerçekiminin bile nasıl bir kuvvet olduğunu bilmiyoruz nasıl çalıştığını bilmiyoruz. tahmini güç taşıyan parçacıklarımız var elimizde başka birşey yok.

    dolayısıyla gezegenlerin birbirini etkilemesi, gezegen üzerinde yaşayan canlıları etkilemesi ihtimal dahilindedir.

    açık fikirli birisi olmak istiyorsak astrolojiyi bir çırpıda silemeyiz.

    biliyorum olasılıklarla yaşamak zordur ve herşeyi silip kafanın rahat olmasını istiyorsun ama sadece cahiller emin olur. bilgelik arttıkça çok fazla emin olamıyorsun :)

  6. Ordunun şu anki durumu demokrasiye geçtiğimizi göstermez. Ordunun siyasi iktidardan emir alması iyi birşeydir ancak demokrasi sadece bu demek değildir. Ülkede bir tek adamlık süreci var. Bu süreç yapıcı tekadamlık (Atatürk) gibi değil de daha çok diktatörlük şeklinde ilerliyor. Bu hal ortadayken ordunun bu haline bakıp sevinmek biraz züğürt tesellisi oluyor :)

  7. Neyi örtmeye çalışıyorsun.

    Bir politikacı az kirli diğeri çok mu kirli..

    Hayır hepsi kirli adamlar..

    Hele politika dışında olup iktidara oynayan güçler de kirliliğin cabası..

    Kılıçdaroğlu milletvekili maaşıyla bu taksitleri ödeyebilir. Bu onun kirli olduğunu değil senin önyargılı olduğunun kanıtlar ancak.

  8. Bu insanların iq değerleri yerlerde olmalı.

    Birisinde 5 adet trilyonluk villa var, diğerinde kooperatiften alınmış hala borcu ödenmekte olan ipotekli 19 ailenin ortak kullandığı havuzlu yazlık.

    Bu ikisini aynı görenler kayıkla titaniği de aynı görüyordur.

    Ne var yani ikisi de yüzüyo işte dediklerini duyar gibiyim :)

  9. Bazen insanlar bilimsel takılıcam diye gözükapalı olabiliyor. Hemen palavra demek için acele etmemek lazım.

    Sonuçta fizik daha maddenin ne olduğunu bilincin kaynağını çözemedi.

    Hele bir durun bakalım belki bilinç ve boşluk fiziği (ve belki bir şekilde bu taşlar) bağlantılıdır.

×
×
  • Yeni Oluştur...