Jump to content

Boran Firtinasi

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    23
  • Katılım

  • Son ziyaret

Boran Firtinasi kullanıcısının paylaşımları

  1. Boran Firtinasi

    kürt cenazesinde pkk isyanı

    biktik artik bu igrenc timsah gozyaslarinizdan.gidin tsknin kasitli ihmalleri sonucu olen askerlere aciyip aglayin.
  2. bak su baslikta ne yazdim. http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=40097 kurd halki bunun farkinda.neye oncelik verilmesi gerektigini cok iyi biliyor ve goruyor.
  3. dedim ya onu kurdden cok devsirme kategorisinde degerlendirmek lazim.inonu ecevit kilicdaroglu gibi kurd kokenli bir devsirmeydi.dolayisiyla bunlardan kurdler konusunda yurekli samimi cikislar beklemek bos olur.
  4. bir cok konuda kurdden cok bir devsirme gibi dusunup davransada bazi seyleri cozmeye niyeti oldugunu federasyon ozerklik gibi konulara olumlu baktigini ve bu yuzden ayaginin kaydirildigini dusunuyorum.
  5. seninkisi muslumanlarin allahin varligini kanitlayin denince asil siz yoklugunu kanitlayin deyip kivirmasina benzemis
  6. lafima itiraz ederken altini doldurmalisin.soyle bakalim kurdler hangi darbeye destek vermis.darbelerden en cok etkilenen iskence edilen diski yedirtilen bir halktan bahsediyoruz.boyle bir seyi dusunmek bile aptalca olur.milliyetcilik konusuna gelince eger ezen ulus milliyetciligiyle ezilen ulus milliyetciligini bir tutuyorsan o senin sorunun.biri fasizmken digeri ilericidir. http://www.marksist.com/ezilen_ulus_milliyetciligi_ile_ezen_ulus_milliyetciligi_bir_tutulabilir_mi.htm bunlari bilmeyen adamdan solcu olmaz.asil sen solcu degil buz gibi bir ulusalcisin.
  7. simdiki liberallerin bende cok samimi olduklarina inanmiyorum acikcasi.tek dertleri akp yalakaligi.onlar o zamanki darbeye destek verip simdi karsi cikiyorlar.kemalistlerde o zamankine karsi cikip simdikine destek veriyorlar.ikiside omurgasizlik.bu konuda dogru ve tutarli davrananlar kurd halki ile bir avuc gercek solcu.
  8. Boran Firtinasi

    Toprak Reformu'nu Tartışalım

    iddialariniz curutulup geri yutturulunca iste boyle belden asagi vurup kivirtiyor,hakaret ve linc edebiyatina basliyorsunuz.
  9. Boran Firtinasi

    DÜN BÖYLEYKEN 7 DÜSMAN ÜLKEYI KOVDUK

    sen sitenin admini olarak "kurdlerin butun kulturu haydutluk ve capulculuktur" deme cahilligini gostermis tescilli bir fasistsin.boyle bir atmosferde baskalarida "turklerin butun tarihi atmasyon ve masturbasyondur" der.isin asil acitan tarafi ne biliyormusun?birinci soz fasizan bir hezeyan ama ikinci soz buram buram gercek.ilkokuldan universiteye kadar her sene bu dedekorkuta bile pes dedirten turk tarihini okudum oradan biliyorum. sadece inonu degil,"kurtulus" savasi genel olarak abartilmis bir surectir.sadece tecrubesiz yunan devletine karsi kazanilmis birkac kucuk ve orta capli muharebe so
  10. Boran Firtinasi

    Toprak Reformu'nu Tartışalım

    gercekleri gormek icin at gozluklerinizi cikarin linc ettiginiz kurd halk onderi seyit rizanin bir mektubu "İngiltere Dışişleri Bakanlığına; Yıllardır, Türk Hükümeti Kürt halkını asimile etmeye çalışıyor ve bu amaçla halkı eziyor, Kürtçe yayınları ve gazeteleri yasaklıyor, anadilini konuşan insanlara işkence ediyor ve sistematik olarak insanları Kürdistan’ın bereketli topraklarından söküp, Anadolu’nun çorak bölgelerine göçe zorluyor ve birçoğu oralarda telef oluyor. Türk Hükümeti son olarak, hükümetle yapılan anlaşma gereği, bu işkencelerin dışında tutulan Dersim’e de girmeye çalıştı. Bu
  11. Boran Firtinasi

    Toprak Reformu'nu Tartışalım

    cok dogru.iste karsi ciktigim sey bu.devlet bir taraftan kendisine calisan ve kurdlerin kanini emen cahslari dahada basimiza musallat etmisken diger taraftan kurd hareketine destek veren agalarin toprak reformu,feodalite bikbik denerek linc edilmeye calisilmasini kabul etmek mumkun degil.bu ikiyuzlulugun otesinde trajikomik bir durum.
  12. Boran Firtinasi

    Toprak Reformu'nu Tartışalım

    nedense turklerin aklina sadece soz konusu kurd ulusal hareketine destek veren kurd agalar olunca toprak reformu gelir.onun disinda bu konu ve genelinde kurdler umurlarinda olmaz.dolayisiyla bu dusuncenin asil amacini gorebiliyoruz.amac feodaliteyi kaldirma maskesi altinda asimilasyona karsi direnc gosteremiyecek hamur gibi yogurulabilecek bir kitle olusturabilmek.tipki diger asimile olmus turkiye halklari gibi.tabi buna destek vermek mumkun degil.agalik muessesi gericilik olabilir.ama bu gericiligi,kimligimizi yok sayan ve yok etmeyi amaclayan bir "ilerici" harekete yeglerim.
  13. Boran Firtinasi

    OSMANLI DEVŞİRMELERİ ve ATATÜRK DEVRİMLERİ

    uslubuma alismaniza sevindim.benim uslubum bu ve siz begenmiyorsunuz diye degistirecek degilim.umarim dediginiz dogrudur.cunku ikide bir keyfi yere fasizanca forumdan atmaniz benim icinde kabak tadi vermeye baslamisti.sizin tarafinizdan ciddiye alinmamak guzel.
  14. Boran Firtinasi

    fasizmin tarlasi

    simdi biz kurdler kedi oluyoruz anladigim kadariyla.asil bir iran kedisi olmaya itirazim yok ama malesef buradaki kopekler ornekteki saldirmayan kopege benzemiyor.cogu kraldan cok kralci. herhalde bu gozleri tutkallanan kedi haberi moralini bozmus pisinge.sunu izlede kendine gel http://webtv.hurriyet.com.tr/5/8512/15451394/1/kediyi-bile-bastan-cikardi.aspx
  15. Boran Firtinasi

    Osmanlılar Kimleri Yendi ?

    osmanlinin buyuklugu turkiyenin hicbir avrupa takimi ile oynamadan ucuncu oldugu 2002 dunya kupasina benziyor.en sonunda brezilya gelip tokatlamisti.osmanlininda kucuk derebeylikleri ve kendisinden daha gucsuz durumdaki ortadogu devletleri disinda onemli bir ulkeye karsi zaferi yoktur.bizans zaten osmanli kuruldugu siralarda cokme asamasina gelmis neredeyse bir sehir devleti idi.onu bile kac yuz senede ele gecirebildi.neticede yutacagi kucuk derebeylikleri bitti ve buyuklerle bas basa kaldi.ondan sonrasini zaten biliyorsunuz.ruslar,ingilizler,fransizlar tarafindan dotu cok fena dagitildi
  16. Boran Firtinasi

    OSMANLI DEVŞİRMELERİ ve ATATÜRK DEVRİMLERİ

    cok ilginc bir sekilde ataturk devrimleri denen fasizan ve yeryer irkci sekillenmeye en cok devsirmeler sahip cikiyor.chpnin en guclu oldugu yerlere bakilirsa bu acikca gorulur.trakya ve egede gocmenler oldukca fazladir ve buralar chpnin en cok oy aldigi yerlerdir.dahada ilginci osmanlinin devsiremedigi cumhuriyetten sonra devsirilmeye baslanan aleviler.kurd aleviler olmasada turk aleviler onemli olcude devsirildi ve simdi akil almaz bir sekilde kendilerini yok sayan hatta imha etmeye calisan sistemin savunuculugunu ve tetikciligini yapiyorlar.anlamak guc gercekten.tecavuzcusune asik olma duru
  17. Boran Firtinasi

    UFAK BİR YARDIM

    haberturkte tipki dogan medyasi gibi burjuva medyasi.sahibi buyuk bir is adami.boyle adamlarin sahibi oldugu gazete ve kanallar ne hukumete ne rejime ve statukoya karsi muhalif haber yapamaz.su siteleri takip etmeni tavsiye ederim. http://www.bianet.org/ http://www.firatnews.com/ http://www.taraf.com.tr/
  18. Boran Firtinasi

    Doğu kökenli vatandaş.......

    "konustugun dil turkce degil kurtce olunca ne degisecek?" tipik bir devsirme milliyetciligi.iste sizin sorununuz bu.kendiniz ordan burdan toplanmis devsirme bir toplum oldugunuz icin baska halklarida kendiniz gibi kimliksizlestirmek,soysuzlastirmak istiyorsunuz.kendinizde olmayan seyin mucadelesini elbette anlamazsiniz.yada anlamamazliktan gelirsiniz. aslinda kurd hareketine sadece dil ve kimlik hareketide denemez.bir ulus hareketidir.ulusal bir sorundur."ben kurdlerin dilini ogrenmesine,anadilde egitim gormesine karsi degilim" turunden kopege kemik atar gibi soylenen sozler ne sizin niyetini
  19. Boran Firtinasi

    12 Eylül'de ne diyeceğiz?

    bdp akpnin safinda gorunmemek icin boykot desede ben kendi insiyatifimi kullanip ulusalci ve ulkucu fasistleri sevindirmemek icin EVET diyecegim.bircok arkadasda boyle yapacak.bu ilkel statukonun artik yikilmasi sart.
  20. Boran Firtinasi

    Doğu kökenli vatandaş.......

    agalik seyhlik gunumuzde geri kalmis bir uygulama olarak gorulebilir.bende katiliyorum.ama kurdlerin asimile edilememesinde halk uzerinde onemli gucu ve tesiri olan agalarin da payi vardir.sezarin hakki sezara.agalik yapisina sahip olmayan,tek aidiyeti "vatandaslik" olan turkiyedeki diger halklarin nasil kimliklerini kaybetip asimile oldugunu biliyoruz.onlarda boyle yapilar olmadigindan sizin icin kolay lokma oldular.ama kurdler oyle degil. hitler benzetmeside olmamis.daha dogrusu ters olmus.bugun turkiyede asil motu kaybedenler ne mutlu turkum diyeneciler.
  21. Boran Firtinasi

    Müslüman ve Demokrat

    hem musluman hem demokrat olmak celiskili olabilir. ama hem ataturkcu-ulusalci hem demokrat olmaktan daha celiskili olmadigi kesin. birincisine belki derim ama ikincisine asla inanmam.
  22. Boran Firtinasi

    Doğu kökenli vatandaş.......

    dogu kokenli kelimesi kurd demekten bile korkan yavsak ruhlu medya ve insanlarin kullandigi ucube bir kelimedir.daha adini bile anmaya korkanlar kurd sorununu nasil cozecek?tabiki cozmeyecek.onun icin mecburen is basa dusuyor.pkk kendiliginden olusmus bir hareket degil buyuk bir birikimin sonucudur.olaylara at gozluguyle bakmayin.
  23. Boran Firtinasi

    Elif Şafak TED'de konuşmuş.

    elif safak ne yapsin?turkiyede resmi ideolojinin borazanligini yapmazsaniz birakin afaroz edilmeyi hayatiniz bile tehlikeye girer.21.yuzyilda statukonun en buyuk kalesidir turkiye.ikinci dunya savasindan sonra terk edilen ilkel dusunce ve uygulamalar malesef turkiyede hala populer.
×
×
  • Yeni Oluştur...