Jump to content

ünal

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    142
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

ünal Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. ünal

    Uzaylılar var mı ?

    aynı dünya üzerinde kızılderilileri daha 500 sene önce bulduk,evrendeki canlılara kim bilir ne zmn erişebiliriz.tabi onlar bize erişmezse. ama bizden bir milyar kat zeki,bir milyar yıl ileri olan medeniyetlerin olma ihtimali varsa eğer bu sonsuzlukta - neden hala hiç biri dünyamıza erişemedi? yalnızmıyız sorusu sadece bizimi geriyo
  2. ünal

    Uzaylılar var mı ?

    eğer evrende ışıktan hızlı hareket etmenin yolunu bulmuş birileri varsa pekala dünyamızada gelip gidebilirler ama bu gizlilik niye ? gel bir kerede şehrimizin merkezinde uç,niye hep amerikanın çölvâri yerlerinde dolaşıyorsunuz!? bir gün dünyadan uzaya çıktığımız gibi uzaydanda başka bir bilinmeze çıkabilecekmiyiz?
  3. ünal

    aşk

    teslimiyetmidir - teslim almakmıdır ? yerinde hareketmidir,yerine uymakmıdır ?
  4. ünal

    Çift yarık deneyi ve sonuçları

    tee ne zmn yazmışsın,nası göremediysem...sen yazmadan önce bunu bilmiyordum.gıgıl amcaya sordum planck şeysini - ama tatmin olmadım.en büyük şey diye bir şey yoktur.aynı şekilde en küçük şey diyede bir şeyin olmaması lazım.en küçük şeyi ikiye bölemiyomuyuz yani.hatta bölünen parçayıda ikiye bölebiliriz.bu sonsuza kdr gider...eski yunanlardan biri demişki "atılan ok aslında hedefine hiç bir zaman ulaşamaz.çünkü hedefe kalan mesafenin yarısını,sonra kalan yarısını sonra yine kalan yarısını derken....bu yarılar sonsuza kdr uzayacağı için okun hedefe hiç bir zaman ulaşamaması lazım...ama ulaşıyo .
  5. ünal

    Yaşamın Bilimsel Bir Anlamı Var Mıdır?

    ben dört tane msjla bunları yaşadıysam sen binlerce msjla neler yaşamışsındır
  6. ünal

    Yaşamın Bilimsel Bir Anlamı Var Mıdır?

    hayat anladığın kadardır,doğrusuda yok (galiba bi filmde duymuştum)
  7. ünal

    Yaşamın Bilimsel Bir Anlamı Var Mıdır?

    bu forumda kimse kimsenin mesajının %15 inden fazlasını okuyorsa keserim bu bıyıkları.adamın yazdığı msja bak.
  8. bence bu ilerleyiş ivmesi ve yeterli zaman ile değil kafa nakli evreni yok edecek düzeye bile ulaşabiliriz.bir zamanlar kıyametide sadece tanrı kopartabiliyordu,şimdi bir devletin şartelleri indirmesine bakıyor.
  9. ünal

    Yaşamın Bilimsel Bir Anlamı Var Mıdır?

    elbette yaşam evren varoldukça bir yerlerde ortaya çıkacaktır ama şuda bir gerçekki öncesini hiç birimiz hatırlamıyoruz.bu durumda ölmek maddesel olarak yok oluş olmasada kişisel olarak bir yok oluş.beni oluşturan bütün parçacıklar yoluna devam edecek ama bir süreliğine oluşturdukları o organizma artık yok. alakası yok ama fantastik adı altında binlerce film var,hiç biri yaşadığımız yer kadar fantastik değil.
  10. ünal

    YAŞLANMANIN FİZİĞİ

    ateşe sürekli odun atarsak ateş sürekli yanar.böyle düşününce insanda sürekli gıda bulabiliyorsa neden yaşlanıyorki?
  11. ünal

    Yaşamın Bilimsel Bir Anlamı Var Mıdır?

    tabiki söylediklerine katılmamak elde değil. ben kendimi ifade edemedim kusura bakma.şunu demek istiyordum müslüman olduğum zamanlarda öldükten sonrası için olacakların hepsi belliydi.ahiret düşüncesi yanlışta olsa ölümden sonrasına bir mana katıyordu.ama şimdi dinlere inanmadığımıza ve öldükten sonra ne olduğunu bilmediğimize göre yok olma ihtimalide var.bu ihtimal benim gözümde herşeyi anlamsız kılıyor.tabi yok oluyorda olabiliriz.
  12. ünal

    Yaşamın Bilimsel Bir Anlamı Var Mıdır?

    yani diyorsun ki "sen olmadan evrenin bir anlamı yoksa o halde varlığınla evrene kendi anlamımı yüklemelisin"
  13. ünal

    Yaşamın Bilimsel Bir Anlamı Var Mıdır?

    anlamsızca yaşadığım için bazen bende üzülüyorum kendi adıma, ama düşünmediğimden değil,bulamadığımdan. maddenin en anlamlı hali ben olabilirim ama ben kendi varlığıma anlam katamıyorumki (dünyevi şeyler dışında). acaba bu anlama yaşarkenmi hizmet ediyoruz yoksa öldükten sonramı ?
  14. ünal

    Yaşamın Bilimsel Bir Anlamı Var Mıdır?

    bence varlığımın evrende bir manası varsa bile ben buna hiç bir zaman vakıf olamayacağım,olmakta istemiyorum.öldükten sonra farkındalığın farkında olamayacağım için yaşamın manasını bulsam ne olur bulmasam ne olur.yaşamın manasını bilsem ne değişecekki. acaba bilim yaşamın manasını bulsa dinler gibi insanların üstünde baskı kurarmıydı bu manaya uymaları için.
  15. ünal

    Yaşamın Bilimsel Bir Anlamı Var Mıdır?

    paylaştıklarınızı okuyamadım,ingilizce bilmiyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...