Jump to content

İvan

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    18
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

İvan Hakkında

  • Derece
    Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. İvan

    Doğu kökenli vatandaş.......

    Yaw! Senin bu avatarındaki gıcık kız kim?
  2. İvan

    Doğu kökenli vatandaş.......

    2000 yılında Birecik girişindeki kazayı hatırladım birdenbire.. Fındık işçilerini taşıyan Kamyonun biri tünelin girişinde devrilmiş, kasadakilewr yola saçılmış ve gelen arabalar onları ezip geçmişti en az on- onbeş ölü vardı.. Yazık 500 600 tl için kendi bölgelerinde 1500 km uzağa gidip ölen zavallı yoksullar.. Bu rezil düzen hep güçlüyü korudu.. Bir isyan anında ağa ondan yana olsun diye ağayı güçlendirmek için toprağın tümünü ona verdi, çünkü ağanın sağladığı otorite onukoruyacaktı.. Millet en az 60 yıl ağayı devirmek için uğraştı.. Ağayı devirince de tapuların sağladığı yasal sağlamlı
  3. İvan

    Doğu kökenli vatandaş.......

    Sana laf anlatmak deveye hendek atlatmaya benziyor.. Olayı sebep sonuç ilişkisi içinde hatta sadece doğu değil Türkiyenin kollektif bütünlüğünde dönen dolapları bile anlatmamıza rağmen anlamak istemiyorsun.. Doğulu vatandaşları vasıfsız görmek istemen aslında ırkçılığa girse de belki bilgi yoksunluğundan da olabilir.. Doğulu vatandaş kadar zor ve ezik işlerde çalışan mı var.. İnşaatı geçtim sırf karın tokluğu için batıya gelip fındık toplayan ve bu uğurda her yıl kamyon kasalarında(otobüse para yok) ölen yüzlerce emekçinin kanı seni deprasyona sokar sonra..
  4. İvan

    12 Eylül'de ne diyeceğiz?

    İnsanları vatandaş değil de tebaa gören halk düşmanlarının hazırladığı yasalar değişeceği için evet.. Yerine gelen kötü olsa bile evet.. Halka joptan başka şey sunmayan halk düşmanlarının bugün kuzu postuna büründüklerine bakmayın..
  5. İvan

    Doğu kökenli vatandaş.......

    Haklısın.. Söz konusu olan yakılan onbinlerce köy.. Bunların yaşadığı travma ve büyükşehirlerin sert hayatı cabası..
  6. İvan

    Doğu kökenli vatandaş.......

    Edit: Kara para bu ülkenin bir gerçeği ve nemalanan kesim sadece doğuyla sınırlı değil.. Hayvancılık Topraktan başka gelir getiren başka şey olmayınca insanlar böyle şeylere yönelebilir. Bu sadece belli bir bölgeye de ait değil mesela İstanbulda her yıl binlerce ton kaçak mazot yakalanır tabi bu devede kulak ve yakalananlar üst düzey brokratlardan kolluk kuvvetlerine kadar pek çok çevreden kişiler.. Türkiyenin her tarafı aynı bu konuda..
  7. İvan

    Doğu kökenli vatandaş.......

    Lice ilçesinin uyuşturucu kaçakçıları zamanında iyi kazanırken batıda otel, benzinlik ve hat aldıkları söylenir hep.. Edit: Kara para bu ülkenin bir gerçeği ve nemalanan kesim sadece doğuyla sınırlı değil.. Hayvancılık Topraktan başka gelir getiren başka şey olmayınca insanlar böyle şeylere yönelebilir. Bu sadece belli bir bölgeye de ait değil mesela İstanbulda her yıl binlerce ton kaçak mazot yakalanır tabi bu devede kulak ve yakalananlar üst düzey brokratlardan kolluk kuvvetlerine kadar pek çok çevreden kişiler..
  8. İvan

    Doğu kökenli vatandaş.......

    Hat sahiplerinin bir çetelesini çıkarmak imkansız.. İstanbulda Kürtler ağırlıklıysa Ankara da Türkler ağırlıklıdır.. Ayrıca tartışmanın Türkler ve Kürtler şeklinde devam etmesi de hoş değil.. Doğuda uyuşturucudan iyi gelir elde ediliyor bunna da kara para diyorlar hani devletimizi ekonomik krizden sürekli kurtaran o kara para yok mu işte o para otellere giriyor, minibüs hatlarına giriyor olabilir..
  9. İvan

    Doğu kökenli vatandaş.......

    Yukarda saydığın bizzat chp tarafından yanlış ve yanlı toprak reformuyla palazlanmış ve sonra halkın direnciyle bertaraf olmuş derin devlet tosunlarıdır.. Artık o tosunları derin devleri bile koruyamıyor.. Bu arada yırtmaç dedin de aklıma bu ülkede 80 yıldır yürütülen korku politikaları geldi. Artık o korku politikassını kimse yutmuyor.. Daha somut ve inandırıcı bahaneler bul.. kokuştu bunlar..
  10. İvan

    Doğu kökenli vatandaş.......

    Doğudan gelen vatandaşların büyük çoğunluğu inşaatlarda kıçlarından ter atarak çalışıyorlar. Alçıcı, kalıpçı boyacı hep onlar ve tam bir köle gibi çalışıyorlar.. Tabi içlerinde mafyaya bulaşanlar da var.. O bahsettiğin hatlara gelince: Bergama'da Hatlar Ülkücülerin elinde, Turgutluda Kürtlerin.. Yani yurdum insanı ırk gözetmeksizin kim nerde tutturmuşsa odur.. Senin bu konularda pek bilgin yok.. Mesela ben kendim de bir zamanlar Bursada hat alacaktım ama şansızlık alamadım.. Keşke alsaydım, peki nasıl alacaktım Dbakırda babadan kalan toprağı satmıştım o parayla alacaktım.. Bursada Kayserid
  11. İvan

    Doğu kökenli vatandaş.......

    Bilmediğin konularda yorum yaparsan böyle komik duruma düşersin.. Ağaya şeyhe kul kölew olan kim.. Devletin olanca desteğine rağmen ağa da şeyh de pılını pırtısını toplayıp soluğu istsanbulda aldı.. Şimdi de sizlere kapitalist ağa oldu.. Ama tüm Türkiye siyasetinde Paşa ağalığı yok olmayacak senin gibi hak aramadan muaf tipler olduğu müdetçe..
  12. İvan

    Doğu kökenli vatandaş.......

    Bu arada unutuyordum. İnegölde gruplar arasında meydana gelen rant kavgasında gruplardan Kürt olanına pkklı diyerek medyadan daha iftiracı olduğun bir gerçerk.. Neyi eleştirmiş; ne duruma düşmüşsün, yazık.. Bilgi fikir fukaralığı bu olsa gerek..
  13. İvan

    Doğu kökenli vatandaş.......

    Arkadaşım! Neden kıvırmaya başladın.. Bu senin sözün değil mi "Kürtlerin batıda göç ettikleri yerlerde gruplaşarak düzeni bozdukları,huzursuzluk çıkardıkları da bir gerçek,bunu sanırım kimse inkar edemez.."Şimdi ben de sana düzeni kimlerin niye bozduğunu bu bozanların a ırkından olduğu gibi b ırkından da olduğunu beynini toklatlayarak anlattım.. Sana tavsiyem bir iddiada bulunuyorsan bunu ispatla öyle ortaokul seviyesi takım tutar gibi fikir tartışılmaz..
  14. İvan

    Doğu kökenli vatandaş.......

    Bilmiyorsan İnegöllülerden öğren ordaki rant kavgasını.. Ya da bilmeden konuşma.. Minübüs şoförü minübüsü durduranların karısına mı tecavüz etmiş.. Delilin var mı? Ayrıca şöföre saldıranlar kahvede bıçaklanmışlar, onlar da gitsin minübüsçü ve tayfasını bıçaklasın, nden halkı galeyana getirip kürtler iki insanı öldürdü diyorlar, nerde mertlik.. Git kendi intikamını kendin al demezler mi? Peki polis araçlarını niye yakıyorlar..
  15. İvan

    Doğu kökenli vatandaş.......

    İnegölde pkk yanlıları ile milliyetçilerin çatıştığını nerden biliyorsun.. İnegölde rant çatışması olmuştur.. Rantı kaybeden taraf halkı galeyana getirmek için kürtlere pkklı demiştir.. Bakalım ne olacak? Bence rantı kaybedenler kaybeytmeye devam edecek Yani minibüs hattı olanlar almaya ve işletmeye devam edecek..
×
×
  • Yeni Oluştur...