Jump to content

Cin Ruhi

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    32
  • Katılım

  • Son ziyaret

Cin Ruhi kullanıcısının paylaşımları

  1. Yaşım itibariyle, 90'lı yılların sonunda Harun Yahya mahlasıyla Adnan Oktar'ın dağıttırdığı broşürlerde karşıma çıkmıştı. Oradan aklıma kazındı ilk.
  2. Cin Ruhi

    Laiklik ve sekülerizm ayrımı

    Ekşi sözlükte bu konuyla ilgili güzel bir yazı buldum. https://eksisozluk.com/entry/17928544
  3. Merhaba sevgili Ateist Forum adminleri ve moderatörleri, Forum kurallarınızda bulunan imza kıstaslarını okudum. Koşulları sağlasam da kendi sitemin bulunduğu dinsizlik[nokta]com adresini imzama eklemek için bir sakınca var mıdır diye sormak istiyorum. Reklam linki olarak sizin https://www.ateistforum.org/index.php?/topic/41940-ateistlere-sıkça-sorulan-sorular-ve-cevapları/ adresinizdeki "Ateistlere sıkça sorulan sorular ve cevapları" linkinizi kendi siteme koymayı düşünüyorum. Sitem daha geniş yelpazede dinsizleri bir çatı altında toplamayı hedefliyor. Kardeş site olmak
  4. Merhaba, Sıkça sorulan sorularda, başta ateizmin tanımının yapıldığı yerde şu cümleler dikkatimi çekti; Şimdi benim anladığım kadarıyla ateizm ve deizm'in bir iddiası var, ama agnostisizm ve panteizm gibi kavramlar daha çok bir felsefeyi ifade ediyor diyebilir miyiz? Sonuçta bütün bu kavramlar dinsizlik çatısı altında birleştirilebilir ama temelden ayrıldığı noktalar var diye düşünüyorum. Değerli görüşlerinizi bekliyorum.
  5. Bu sözü gerçekten Atatürk mü söylemiş?
  6. Cin Ruhi

    Dinsizlik.com

    Dinsizlik.com diye bir forum başlamış. Umarım ateistforum'la kardeş forum olurlar..
  7. Cin Ruhi

    Kişisel web sayfam

    Hele bi benim sayfamı da ziyaret edin: kuyruk.com
  8. Konu daha önce tartışıldı mı bilmiyorum ama az önce başıma geldi ne yapacağımı tam biledim. Bizim şirketten bir elemanın babası vefat etmiş. Cenazesine gidip gitmeme konusunda kararsız kaldım. Peki benim daha yakınım vefat etmiş olsaydı napacaktım? Cenazeye gidip namaza katılmayacak mıydım? Siz napıyorsunuz?
  9. Cin Ruhi

    Universism

    Universism is Alive! Here is a brief description about what universism is: Universism is a progressive natural philosophy. It is an honest effort to unite five traditional freethinking approaches to religious questions. Have you heard about Universism before? Do you think irreligious union is necessary? Also I've just started a forum about Universism and irreligion. Need your support! Visit us at universist.net
  10. Daha önce açıldı mı bilmiyorum ama rezalet ya.. http://www.youtube.com/watch?v=C83MqKA0e6w
  11. Cin Ruhi

    Kainat Ezeli olabilirmi ?

    Bişeyler hep vardı ve hep var olacaktır. Hiç bişey yoktan var olmaz, vardan da yok olamaz. Belki gezegenler düzeni dağılabilir ama madde hep var olacaktır.
  12. Cin Ruhi

    Profillere bir Ekleme

    Bence de http://forum.agnostik.org sitesinde olduğu gibi kullanıcılar isterse dini görüşlerini avatarlarının altına yazabilmeli. Birbirimizi daha hızlı anlayabilmek için önemli olduğunu düşünüyorum.
  13. Cin Ruhi

    Dincilerle Yüzyüze Tartışma Yöntemleri

    Bence gerçekten inanmış kişilerle tartışmak biraz kısır döngüdür. Adam "inanmış" bir kere adı üstünde, "kanıtlamış" değil ki. Bir bilim adamıyla tartışırsın ama bir inanmışla değil. Özellikle gerçek yaşamda.
  14. Cin Ruhi

    Cennet Problemleri

    Ateistlerin cennet kavramını sorgulaması yanlış bence. İnanan biri olsaydım cenneti hayal ederek mükemmel bir yaşam sürerdim heralde.
  15. Cin Ruhi

    DİNDARLARIN GARİP ÖNERMELERİ

    Evrim çok uzun bir süreç.
  16. Cin Ruhi

    DİNDARLARIN GARİP ÖNERMELERİ

    Dostum bunlar tesadüf değil ki bir düzen.
  17. Cin Ruhi

    müslümanken

    Çocukların doğduğu anda müslüman ilan edilmeleri çok yanlış bence. Müslüman bir ana-babadan doğmuşlardır tamam ama bu çocuğun müslüman ilan edilmesi anlamına gelmez. Çocuk erişkin olunca kendi karar verir dinine ya da dinsizliğine..
  18. Cin Ruhi

    Ölünce ne oluyor?

    Sadece şöyle söyliyim: Ölüm demek daha farklı bir bilinç düzeyine ulaşmaktır. Ölümden korkmayın..
  19. Cin Ruhi

    İbadetin Anlamı Köleliktir.

    Ya ben de inansaydım ben de kölesi olurdum tabi. Öyle bir kavramdan bahsediyoruz ki burda.. Yeri göğü yaratan bir varlık diye tanımlanıyor. Düşünsenize oralarda bi yerde duruyor öyle. İnsan kölesi olmucak da nolacak..?
  20. Cin Ruhi

    Günahlardan sakının...

    Ben eğer inançsızlığım konusunda yanılıyorsam cehenneme gitme riskini alıyorum. İnsan önce insan olmalı.
  21. Cin Ruhi

    TANRI NEDEN BUKADAR ETKİSİZ

    Bi kere bu tanrının sadece peygamberler aracılığıyla iletişim kurması olayı kusursuz bi yalandır. Zaten tanrı direk insanlarla iletişim içinde olsaydı kimsenin tanrıdan şüphesi olmazdı. Neymiş efendim o bizi sınıyormuş. Peh! Başka insanlara inancımızı mı sınıyor yoksa kendisine inancımızı mı?
  22. Cin Ruhi

    hz. demek zorundamıyız

    Ben inananlara saygı duyarım çünkü adam bi kere inanmıştır. Sen öyle olmadığını düşünüyosun diye adamla dalga geçmek çocukçadır(ama yine de bir ateist için inanan biri çok komik bir durumdadır o ayrı). Hz. konusuna gelince o saygıdan ziyade inancı gösterir. Hz ya da cc diyorsanız siz inanıyorsunuz demektir. Yine de bu şehir yaşantısında zorlamayla söylettiriliyor diye düşünüyorum.
  23. Cin Ruhi

    Ramazanın bittiğine sevindiniz mi?

    İnanmamama rağmen ramazanı çok spiritüel buluyorum. En sevmediğim yanı ise iftar keşmekeşi. Şehir yaşantısını alt üst ediyor. Yani iftarın kendi hoş bişey: insanlar bi masa etrafında karınlarını doyurmak için belli bir saati bekliyorlar. Ama iftar trafiği, dışarıda iftar yapmak için oluşan insan kalabalığı hiç hoşuma gitmiyor.
  24. İslam ortaya attığı Allah argümanı öyle bir kavramdır ki, olmadığını kanıtlamak imkansızdır. Bu kavramı İslam ortaya attığına göre varlığını ispat etmek de kendine düşer ve bunu yapamaz.
  25. Cin Ruhi

    Kainatın Allah'a ihtiyacı varmıdır ?

    Allah gibi bir varlığa ihtiyaç vardır. O olmadan hayat daha zordur. Ama gelin görünki öyle bişey yoktur. Yaşam ve kainat bir düzenden ibarettir ve bunu bir varlığın yönettiği fikri saçmalıktır.
×
×
  • Yeni Oluştur...