Jump to content

Bilgin

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    177
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Bilgin Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Güncel Profil Ziyaretleri

2.197 profil görüntüleme
  1. Bilgin

    Erken İslam ve Muhammed yaşadı/yaşamadı linkleri.

    İlgili bir belgeseli (Islam: The Untold Story) Türkçe altyazılı olarak aşağıda paylaşıyorum. Sayın Hacı'nın uzunca bir süredir dikkat çektiği bu konu üzerinde durulmaya, sorgulanmaya değer.
  2. Bilgin

    Bilgisayar toplarken karşılaşılan sorunlar üzerine

    Parçaların hepsi sıfır. Uyumlu olduğunu biliyorum çünkü bilinçli olarak seçtim. 32 ya da 64bit "işlemci yönerge seti" işlemcinin özelliklerinde yazar. PSU nun da çıkış değil, giriş voltajını oynadım. Bu sorunla daha önce karşılaşmış ya da teorik bilgisi olan arkadaşlara parçaları yazabilirim. Ben ilk önce ekran kartından şüphelenmiştim. Onboarddan da bağlanamayınca Anakarttan şüphelendim. Sonra tüm fanların (ekran kartı+işlemci) çalıştığını görünce HDD dedim. Başka HDD taktım yine aynı oldu. RAM olabilir diye düşünüyorum. Sanırım uzman birisine götürmem gerekecek.
  3. Esenlikler. Arkadaşlar ben daha önce İntel i5 sistem toparlamıştım. Kasanın içine tüm parçaları özenle tek tek takıp, Win7 64bit sistemi rahatlıkla kurup işlemi tamamlamıştım. Şimdi AMD bir sistem toplama kararı almıştım. Yine, kasanın içine tüm parçaları özenle tek tek taktım; ancak Anakart üzerine tüm parçalar çalışmasına karşın (olağan pc çalışması) ekrana görüntü gelmiyordu. Denemediğim yol kalmadı. Anakart'ı uzay modunda çalıştırmayı bile denedim. Kabloları, ram yerini defalarca değiştirdim. Ekran kartını çıkarıp onboard üzerinden bağlanmayı denedim. Olmadı. Monitörde de sorun yoktu, t
  4. Davranışın kökenini açıklarken genetik ve çevre etkenlerini göz önüne aldığımızda karşımıza sıklıkla çevreden çok genetiğin üstünlüğü çıkar. Eğer çevrenin, genetiğe oranla üstlüğünden söz etseydik, aynı çevre koşulları ayrı bireylerde aynı sonuçları oluştururdu; ancak durum böyle değil. Aynı eğitimi alan bir gruptan bazıları anlamaya daha yatkın olurken, diğeri olmayabiliyor. Birisi geçmişinde yaşadığı bir olayla yaşama olan bağlarını kaybediyorken, aynı olay, ayrı kişinin başına geldiğinde durum tam tersine dönüp bağlarını güçlendirebiliyor. İnançlı insanların çoğu bilinçli istençten bağıms
  5. Bilgin

    Neden bu foruma giriyorsunuz?

    Neden giriyorum? Ne gibi bir gelişme var diye giriyorum ama... Her zaman aynı tablo karşımda öylece duruyor! Açıkçası bu dindarlarla uğraşmak zaman ve enerji kaybından başka birşey değil.
  6. Bilgin

    The Wife of King Kandaules

    Şimdilerde bu düşünceyi ileri götürüp fantezi olarak bakanlar var. Karısı ile başka bir erkeğin cinsel birleşmesini izleyerek zevk alan kişiler..
  7. Bilgin

    Maddi dünyada özne arayışı ve Tanrı...

    Canlıdan kastımız biyolojik bir varlığı olması değildir umarım..Daha çok ruhani bir canlılıktan söz etmeniz gerek. Eğer biyolojik bir varlığı var diyorsanız kanıt istiyoruz; ruhani bir varlığı var diyorsanız bir "işaret" istiyoruz. Buyrun.
  8. Bilgin

    A-Teizm, A-Panteizm, A-Budizm, = Kısacası A-Dogmatizm...

    İşte diyalektik materyalizmin temeli: Bilinç dış dünyayı değil, dış dünya bilinci yaratır. Önemli bir noktaya değinmişsin Ateistbakış. (:
  9. Bilgin

    A-Teizm, A-Panteizm, A-Budizm, = Kısacası A-Dogmatizm...

    Algı zaten yorumlama değil mi? "Duyum ve algı" açısından bakarsak eğer?
  10. Bilgin

    A-Teizm, A-Panteizm, A-Budizm, = Kısacası A-Dogmatizm...

    Ateistbakış, uğraştığına değmez: zaman ve enerji kaybından başka birşey değil
  11. Bilgin

    Kurandan bilimsel Evren tanımları

    Bkz: http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=4322
  12. Bilgin

    Maddi dünyada özne arayışı ve Tanrı...

    Tartışacak başka müslüman yok mu? Canım sıkılıyor haydi tartışalım.
  13. Bilgin

    Defolu bilinçlere neden ayrıcalık tanımamalıyız...

    Tamam, sorun değil, yine de "evrim gibi" bilimsel düzeyde dememişim. Yalnızca "dolaylı olarak bilimsel düzeydedir" demişim. Ateizm bir kuram değil ki "evrim kuramı" gibi ele alalım.
  14. Bilgin

    Defolu bilinçlere neden ayrıcalık tanımamalıyız...

    Sanırım sen okuduğunu anlamıyorsun. Orada evrim kuramını "tercih olup olmama" konusunda örnek olarak kullandım. Ateizm bilimsel bir gerçek demedim. Bilimsel gerçek kavramının ne olduğunu biliyorum, ota boka bilimsel gerçek diyecek değilim. Sen "ateizm bilimsel düzeyde midir?" dedin, ben de doğrudan değil ama dolaylı olarak öyledir dedim ve şöyle açıkladım; "Doğrudan bilimsel düzeyde olduğu söylenemese de, dolaylı olarak bilimsel temellidir. Teistler "madde" üzerinden o saçma sapan düşünceleri için rant sağlamayı umarken, ateist (Pozitif ateist) bunun bilimsel açıklamasını yeğler. Olabilece
  15. Bilgin

    TANRI KESİNLİKLE YOKTUR!

    Tanrı kavramını toplumun bir ürünü olarak ele aldığınızda zaten kendiliğinden "doğaüstü/incelenemez" olma durumundan çıkarmış olmuyor musunuz?
×
×
  • Yeni Oluştur...