Jump to content

Bilgin

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    177
  • Katılım

  • Son ziyaret

Bilgin kullanıcısının paylaşımları

  1. Bilgin

    Erken İslam ve Muhammed yaşadı/yaşamadı linkleri.

    İlgili bir belgeseli (Islam: The Untold Story) Türkçe altyazılı olarak aşağıda paylaşıyorum. Sayın Hacı'nın uzunca bir süredir dikkat çektiği bu konu üzerinde durulmaya, sorgulanmaya değer.
  2. Bilgin

    Bilgisayar toplarken karşılaşılan sorunlar üzerine

    Parçaların hepsi sıfır. Uyumlu olduğunu biliyorum çünkü bilinçli olarak seçtim. 32 ya da 64bit "işlemci yönerge seti" işlemcinin özelliklerinde yazar. PSU nun da çıkış değil, giriş voltajını oynadım. Bu sorunla daha önce karşılaşmış ya da teorik bilgisi olan arkadaşlara parçaları yazabilirim. Ben ilk önce ekran kartından şüphelenmiştim. Onboarddan da bağlanamayınca Anakarttan şüphelendim. Sonra tüm fanların (ekran kartı+işlemci) çalıştığını görünce HDD dedim. Başka HDD taktım yine aynı oldu. RAM olabilir diye düşünüyorum. Sanırım uzman birisine götürmem gerekecek.
  3. Esenlikler. Arkadaşlar ben daha önce İntel i5 sistem toparlamıştım. Kasanın içine tüm parçaları özenle tek tek takıp, Win7 64bit sistemi rahatlıkla kurup işlemi tamamlamıştım. Şimdi AMD bir sistem toplama kararı almıştım. Yine, kasanın içine tüm parçaları özenle tek tek taktım; ancak Anakart üzerine tüm parçalar çalışmasına karşın (olağan pc çalışması) ekrana görüntü gelmiyordu. Denemediğim yol kalmadı. Anakart'ı uzay modunda çalıştırmayı bile denedim. Kabloları, ram yerini defalarca değiştirdim. Ekran kartını çıkarıp onboard üzerinden bağlanmayı denedim. Olmadı. Monitörde de sorun yoktu, t
  4. Davranışın kökenini açıklarken genetik ve çevre etkenlerini göz önüne aldığımızda karşımıza sıklıkla çevreden çok genetiğin üstünlüğü çıkar. Eğer çevrenin, genetiğe oranla üstlüğünden söz etseydik, aynı çevre koşulları ayrı bireylerde aynı sonuçları oluştururdu; ancak durum böyle değil. Aynı eğitimi alan bir gruptan bazıları anlamaya daha yatkın olurken, diğeri olmayabiliyor. Birisi geçmişinde yaşadığı bir olayla yaşama olan bağlarını kaybediyorken, aynı olay, ayrı kişinin başına geldiğinde durum tam tersine dönüp bağlarını güçlendirebiliyor. İnançlı insanların çoğu bilinçli istençten bağıms
  5. Bilgin

    Neden bu foruma giriyorsunuz?

    Neden giriyorum? Ne gibi bir gelişme var diye giriyorum ama... Her zaman aynı tablo karşımda öylece duruyor! Açıkçası bu dindarlarla uğraşmak zaman ve enerji kaybından başka birşey değil.
  6. Bilgin

    The Wife of King Kandaules

    Şimdilerde bu düşünceyi ileri götürüp fantezi olarak bakanlar var. Karısı ile başka bir erkeğin cinsel birleşmesini izleyerek zevk alan kişiler..
  7. Bilgin

    Maddi dünyada özne arayışı ve Tanrı...

    Canlıdan kastımız biyolojik bir varlığı olması değildir umarım..Daha çok ruhani bir canlılıktan söz etmeniz gerek. Eğer biyolojik bir varlığı var diyorsanız kanıt istiyoruz; ruhani bir varlığı var diyorsanız bir "işaret" istiyoruz. Buyrun.
  8. Bilgin

    A-Teizm, A-Panteizm, A-Budizm, = Kısacası A-Dogmatizm...

    İşte diyalektik materyalizmin temeli: Bilinç dış dünyayı değil, dış dünya bilinci yaratır. Önemli bir noktaya değinmişsin Ateistbakış. (:
  9. Bilgin

    A-Teizm, A-Panteizm, A-Budizm, = Kısacası A-Dogmatizm...

    Algı zaten yorumlama değil mi? "Duyum ve algı" açısından bakarsak eğer?
  10. Bilgin

    A-Teizm, A-Panteizm, A-Budizm, = Kısacası A-Dogmatizm...

    Ateistbakış, uğraştığına değmez: zaman ve enerji kaybından başka birşey değil
  11. Bilgin

    Kurandan bilimsel Evren tanımları

    Bkz: http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=4322
  12. Bilgin

    Maddi dünyada özne arayışı ve Tanrı...

    Tartışacak başka müslüman yok mu? Canım sıkılıyor haydi tartışalım.
  13. Bilgin

    Defolu bilinçlere neden ayrıcalık tanımamalıyız...

    Tamam, sorun değil, yine de "evrim gibi" bilimsel düzeyde dememişim. Yalnızca "dolaylı olarak bilimsel düzeydedir" demişim. Ateizm bir kuram değil ki "evrim kuramı" gibi ele alalım.
  14. Bilgin

    Defolu bilinçlere neden ayrıcalık tanımamalıyız...

    Sanırım sen okuduğunu anlamıyorsun. Orada evrim kuramını "tercih olup olmama" konusunda örnek olarak kullandım. Ateizm bilimsel bir gerçek demedim. Bilimsel gerçek kavramının ne olduğunu biliyorum, ota boka bilimsel gerçek diyecek değilim. Sen "ateizm bilimsel düzeyde midir?" dedin, ben de doğrudan değil ama dolaylı olarak öyledir dedim ve şöyle açıkladım; "Doğrudan bilimsel düzeyde olduğu söylenemese de, dolaylı olarak bilimsel temellidir. Teistler "madde" üzerinden o saçma sapan düşünceleri için rant sağlamayı umarken, ateist (Pozitif ateist) bunun bilimsel açıklamasını yeğler. Olabilece
  15. Bilgin

    TANRI KESİNLİKLE YOKTUR!

    Tanrı kavramını toplumun bir ürünü olarak ele aldığınızda zaten kendiliğinden "doğaüstü/incelenemez" olma durumundan çıkarmış olmuyor musunuz?
  16. Bilgin

    TANRI KESİNLİKLE YOKTUR!

    Tanrı bilimin konusu değildir diyenlere tokat gibi yanıt: Sosyal Bilimler. Böyle bir noktayı nasıl göz ardı ederler anlamıyorum.
  17. Bilgin

    Defolu bilinçlere neden ayrıcalık tanımamalıyız...

    Tanımlanmamış bir Tanrı'nın varolması gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Tanrı nedir yahu! Tanrı'nın yokluğuna %100 "inanmak(!)" nedir yahu..
  18. Bilgin

    Defolu bilinçlere neden ayrıcalık tanımamalıyız...

    Kişinin benimsediği felsefi görüşü tam olarak bilmemesi onun sorunu, benim değil. Felsefe kitaplarını açıp okursanız agnostisizm kavramının ne olduğunu anlarsınız. Özellikle diyalektik materyalizmin eleştirilerini dikkatlice okumalısınız. Politzer bu konuda zekice örnekler sunmuştu, onun kitaplarına bir göz atın derim.
  19. Bilgin

    Defolu bilinçlere neden ayrıcalık tanımamalıyız...

    Senin agnostisizm hakkında en ufak bir bilgin yok birader. Agnostisizm var olup olmama ihtimalini öne sürmez, yalın bir şekilde "bilinemeyeceğini" söyler ve bu konuda pekâlâ kararlıdır. Agnostisizm bilgiye ulaşmayı değil, bilgisizliğin sabit kalmasını önerir ve idealizm türevli bir düşüncedir. Diyalektik materyalizm yıllar yıllar önce agnostisizm felsefesini ağır ağır eleştirdi, bilmem haberin var mı.. Söz teoriden pratiğe geçtiğinde agnostisizm patır patır dökülür... "Uzayda hayat" konusunda "henüz bilmiyoruz" demek başkadır, "bilinemez" demek başkadır. Sen ilk önce bunun ayırdına var...
  20. Bilgin

    Defolu bilinçlere neden ayrıcalık tanımamalıyız...

    İlk olarak "öznel" düşündüğünü ve bunun sorunlara yol açacağını belirterek başlıyorum. --Uyarı: Birazdan yazacaklarım kişisel görüşlerime dayanmaktadır-- Eğer beni bebekken alsaydınız, ortaçağdaki bir arap kabilesine koysaydınız, "genetik ve çevre" faktöründeki "çevre" unsurunun etkileri kişiliğimde belirecek, sosyal bir hayvan olmamızdan ötürü ben de sosyal ortama ayak uydurup o toplumun kültürünü almış olacaktım. Öte yandan defolu kişilik, ateist bir toplumda yaşasaydı durum tersi olacaktı. Bu yalnızca kültürel değil elbette, şöyle bir durum da var: "Beyaz bir adamın, siyahlarla dolu bi
  21. Bilgin

    Defolu bilinçlere neden ayrıcalık tanımamalıyız...

    Doğrudan bilimsel düzeyde olduğu söylenemese de, dolaylı olarak bilimsel temellidir. Teistler "madde" üzerinden o saçma sapan düşünceleri için rant sağlamayı umarken, ateist (Pozitif ateist) bunun bilimsel açıklamasını yeğler. Olabilecek en tutarlı açıklamanın bilimsel olanı olduğu konusunda kanıya varır, çünkü gerçek budur. İşte bu yüzden dolaylı olarak bilimsel temellidir. İddia edilen Tanrı gözlemlenebiliyor mu? -Hayır. Varolduğuna dair somut bir "kanıt" var mı? -Hayır. Yok, yok, yok. Hiçbirşey yok.
  22. Bilgin

    Defolu bilinçlere neden ayrıcalık tanımamalıyız...

    Yahu nasıl ölçü olamaz? Tamam, eskilere gidiyorum. O halde teistlere boyun eyip dünya yuvarlak değil, düzdür diyelim. Hatta yuvarlak diyeni cezalandıralım ne dersiniz?
  23. Bilgin

    Kur'an neden Bismillahirrahmanirrahim ile başlar?

    Bu kur'an kadar saçmalık abidesi başka bir kutsal kitap bulamazsın. Neresinden tutarsan elinde kalır. Senin söz ettiğin konu üzerine -yanılmıyorsam- Pante'nin bir çalışması vardı. Bütün ayetleri toparlamıştı.
  24. Bilgin

    Defolu bilinçlere neden ayrıcalık tanımamalıyız...

    Çok önemli bir nokta...Kesinlikle tercihler mevzu bahis değil, gerçekler söz konusu. Siz evrim kuramının nesnel bir gerçek olduğunu söylüyorsunuz, diğer taraf ise "Hımm, bu bir görüş tabii, ben Allah yarattı diyorum" diyor.. Bu nasıl bir saçmalıktır! Evrim bilimsel bir gerçek, olgudur. Gerçeğin ötesinde bir gerçektir(!), kabul edip etmeme seçiminden dâhi söz edilemez...
  25. Bilgin

    Defolu bilinçlere neden ayrıcalık tanımamalıyız...

    Bu arkadaşın dedikleri kısmen doğru. Bu şartlar altında ateizm kavramını dar kalıplara sokmamak gerekiyor; ancak şu da var ki hem materyalist hem de teist olunmaz, olunur diyen kişi materyalizm hakkında en ufak bir bilgiye iye değildir. Öte yandan idealist birisi de teist olmaya yatkındır. Aslında idealizm kavramını ateist bir bakış açısı ile yorumlanabilir ama aksak olur, topallayarak yürür. Ben ateistbakış'ın düşüncelerine katılıyorum. Ateizm, yan düşünce ürününleri ile birlikte size üst düzey bir algı seviyesi sunar. Günlük yaşam da dahil bütün konulara "açık bir bilinç" ile yaklaşmanızı
×
×
  • Yeni Oluştur...