Jump to content

sorems

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

sorems Hakkında

  • Derece
    Newbie
  1. işe çok yüzeysel bakıyorsun bence.Nasıl olur bir düşünsene .Mesela zengin bir insan düşün .Altında son model bir arabası ve çok güzel bir evi ... Şimdi böyle birisinin kimseye hiçbir konuda muhtaç olmadığını düşün.Bu adam şimdi suç işlemiyecek diye bir kanun yada böyle bir nedensellik var mı?Kaldı ki her türlü suç sayılabilcek davranışı sergiliyor bile olabilir.İstediği onda olsa bile...Olaya farklı açıdan bak bence.Çünkü yapılan suçların senin söylediğin boyutla çokta ilgili olmadığını düşünüyorum.
  2. Bence ortada tek bir sorun var oda insan.İnsan var oldukça bu düzensizlikler ve karmaşa bitmez.Bence bunu dinlede bağdaştırmamız gerekiyor.Sonuçta dinide biz insanaların yaptığı bir sistem olarak ele alıyoruz.Demek ki olayın kaynağı insan.
  3. Hocam dediğin konu bu kadar da basit değil.Ne güzel öyle olsun dünya cennete döner gibi birşey demişsin.Ama işin aslı o kadar da kolay değil.Bu insanlara hangi sistemi getirirsen getir ne yaparsan yap eğer cahilse o yine yapacağını yapar.Önemli olan sistem değişikliği değil kafalardaki bu zihniyetin değişmesi.O zaman bu dünya belki senin dediğin gibi güzel olabilir.
  4. Msn adresiniz var mı?Konuşasak .Daha çok bu konular üzerine konuşmak istiyorum birileriyle .

  5. slm .Ben yeni girdim siteye.Arkadaş olmak istedim de kusura bakmayın.

  6. sorems

    Ölünce ne oluyor?

    Bence kimsenin ölümden sonra hayat yok demeye hakkı yoktur.Kimse aslında ne olduğunu bilemez.Ama dinlerin öbür hayatla ilgili söyledikleri insanlara mantıksız gelebilir o ayrı bir konu.Bence bilemediğimiz şeyler hakkında yorum yapmamak daha doğru bir seçenek olur.Biz bu hayata bakalım güzel ve bilgi dolu bir hayat geçirelim ve sonrasını da bırakalım hayat karar versin.Nasıl bizi bu dünyaya getirmişse sonrasına da o hayat karar versin.
  7. sorems

    Alkol

    Bence alkolün aşırı alınmaması hatta hiç alınmaması gerekir.Bunun hiçbir dinle alakası yoksa dahi sadece sağlık açısından vücudumuza bakmammız kesinlikle şart.Alkolün hem ruhsal hemde fiziki birçok olumsuz etkileri vardır.Bağımlılık yapan bir içecek olmasından dolayı da sağlıklı düşünmek mümkün olmaz.Aslında bağımlılık yapan herşeyden uzak durmak gerekir.Kaldı ki zarar versin.B
×
×
  • Yeni Oluştur...