Jump to content

Peleuze

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Peleuze Hakkında

  • Derece
    Member
  1. Peleuze

    Müzikle Açalım

    bu dünyayı sel alanda ben balık olup kaçarım; http://fizy.com/#s/1ah15f
  2. Peleuze

    Sen bedenin içinde değilsin, beden senin içinde...

    http://fizy.com/#s/1aj8v5 boyle bi sarki var, cok acikli.
  3. Peleuze

    Ateist Dergi Çalışma Gurubu

    E-dergi ile baslanabilir ise. Baslangic icin arsivden guzel makaleler secilip ve yenileri de eklenerek pdf formatinda (ya da baska) dosya hazirlanip sunulabilir. Madem yine internetten indirip ekrandan okuyacaklar ne gerek var forumdan okusunlar, demeyin. En azindan formati filan belli olur, pratik etmis olursunuz vs. Yalniz dirilis'in durumu gittikce kotulesiyor. Ne bu yea, her baslikta her baslikta haci'ya ovgu.
  4. Peleuze

    Kemlaist eğitimin meyvesi: yumurta demokrasisi

    Muhafazakar olup da liberal nasil olunuyor bunu merak eder dururum. Liberalizm ve muhafazakarligi ayni anda icsellestirdigini dusunen bir kisi ya yalan soyluyordur ya da tanimlari corba etmis birbirine karistiriyordur. Liberal ve muhafazakar ayni anda, bunyede oksimoron olur. Muhafazakar birey tutucu olur, muhafazakarin ozgurlukten anladigi liberalin ozgurlukten anladigindan cok farklidir. Muhafazakarlikta kisisellik kittir, kisisellesen ve aykiri dusunen zaten liberalizme kayiyordur hafiften ve eski degerlerini sorgulamaya baslamistir. Muhafazakarlar kendinden olmayani dislama egilimine
  5. Peleuze

    Ateist Dergi

    Foruma ait bir dergi guzel olur bence. Mantik, haci, deicide'nin arsivlerdeki yazilari bile uzun sure goturur dergiyi. Cok zamaninizi alir tabii, gerci 7/24 forumdasiniz zaman sorun olmaz heralde:) (bergujar ile ifeel'in isimleri alt alta olunca dikkatimi cekti, avatarlar cok benziyo biri ozgur digeri teslimiyetci gadın, takim olmussunuz hos olmus:) )
  6. Anladım, Allah razı olsun kardeşim. De; Şimdi sen bunları gayet iyi niyetli, aydınlatmak, dindara dininin gereklerini gösterip günah işlemesine engel olmak amacıyla yaptığında sorun yok da, Başörtüsü yasağı ile ilgili bir konuda çelişkileri devlet yasağına gerekçe gösterdiğinde, ya da yasağı savunmak için kullandığında, devletin dini kurallara göre yasak koymasını savunmuş oluyosun. En başta da söyledim, insanların inançlarında ne kadar tutarlı oldukları...vs devlet tarafından bir dayatma söz konusu olduğunda önemli olmuyor. Önemli olan demokrasi ve haklar konusunda tutarlı olabilmek, dind
  7. Neblem, yasak diyorlar. Mesel o değil ki. Yasak diyorlarsa yasak olsun da, dinen yasak diye başörtülü kızı okula almadıklarında dini kurallara göre bir iş yapmış oluyorlar. Asıl o zaman laikliğe aykırı iş tutulmuş oluyor. Adam başlık açmış, "baş örtüsü okulda olmaz kadınların evde oturması lazım" diye güya dinen çelişkili bulduğu şey üzerinden yasağı savunuyor. Bu gerekçenin ciddiye alınması için, 1- Dini kurallara göre yönetiliyor olmamız lazım 2- Çelişki olduğunu söyleyenlerin dindarlar tarafından otorite kabul edilmesi lazım Ama, ne dini kurallarla yönetiliyoruz ne de bu çelişkileri di
  8. T.C'de hukukçu olması -işini T.C kurallarına uygun yapıyorsa (başka şansı yok zaten)- dinen çelişkili ve hatta Allah katında günah sayılabilir. Ama biz bu çekişkilere göre kimin ne yapıp yapamayacağını söylersek, işte o zaman devleti dini kurallara göre yönetmiş oluruz. Yani şeriat uygulamış oluruz. Yani baş örtüsü takan kıza devlet olarak, "bizim dinimizde okumak yasak evine git otur" demiş oluruz. Neyse, ben 2002 yılından beri bu ucuz muhabbetlerin içinde çokça bulundum, belli insanlarla bazı konularda anlaşılamayacağını biliyorum. Bu yüzden uzatmayacağım, bir kere yazmış bulundum can sı
  9. Aferin. Vardır tabii de, herkesin her dediğini insanlara dayatamayız değil mi? Burda bir dayatma konuşuluyor, "baş örtünü çıkar". Sen de bu dayatmaya karşı çıkanlara, dayatmanın haklılığını savunmak için kendince gördüğün tutarsızlıkları gerekçe gösteriyosun. Bu tutarsızlıklardan yola çıkarak başörtüsünü çıkarttırmak ya da taktırmak asıl o zaman laikliğe ve demokrasiye aykırı olur. Çünkü, o zaman insanlara dayattığın kurala "insanların isteklerini, haklarını" değil, doğrudan dini referans almış olursun.
  10. Ercüment, şeriata aykırı hüküm veremeyecek bir kadın, senin kadar saf değilse Türkiye Cumhuriyeti'nde hakim olmaz. Çnkü görevini icra edeceği yerin kuralları, cezaları zaten bellidir.
  11. Ercüment, Onlar tarafından da kabul edilen bir otorite değilsek inandıkları din konusunda, inançlarındaki tutarsızlığı gösterip "tutarlı ol ve diğer emirlere de uy" diyemeyiz, hele bunu devlet zoruyla doğrudan ya da dolaylı yollarla hiç diyemeyiz, diyebiliriz tabii de bu faşizmden başka birşey olmaz. Demokrasi ve haklar konusunda tutarlı olalım biz en önce.
  12. Dese ne olacak kardeşim? Ne kadar ucuz gerekçeleri var diy mi? Evlerinde oturma hakları var ve bunu istedikleri gibi kullanabilecek durumdalar, kimseden evden çık-ma-mak için izin almaları gerekmiyor. İster evlerinden hiç çıkmayıp çok iyi bir müslüman olup Allah'ın gözüne daha çok girerler, isterlerse de evden çıkar, okula gider ama bi yandan da örtünüp tanrılarının isteklerini yapabildikleri kadar yaparlar.
  13. Peleuze

    "Merhamet" Yalanı.

    Nerhamet "rahmet" kelamindan turemis olup "bagislamak" anlamindadir. "Merhamet et" diyen kisi karsidaki guclu kisiden af diler. Bunun IFeel'in bahsettigi acima ile uzaktan yakindan alakasi yoktur, nereden bu kaniya varmis anlamak zor degil tabi. Cunku gundelik kullanimda merhametli kisiye affedici degil de aciyan anlami yuklenmistir, bu da IFeel'i yanilgiya dusurmustur. Merhamet eden kisi aciyan degil affedendir, acima duygusu ile ilgisi fiilin kendisinden degil, failin muteessuf olusundandir. Merhamet eden konumu geregi af dileyene gore zaten yucedir, af dileyen de bunun farkindadir.
  14. burasi benim about'um.

  15. actiginiz 10 basliktan dokunzunu "hadi bakalim muslumanlar cevap verin" diyerek aciyosunuz, adam elestrilerin dogrudan muhattabi bi musluman olarak gelip size "sorun cevaplayayim" diyemeyecek mi? nemo ve onun gibi yazan bir kac ayarsiz arkadasin dikkate alinmamasini rica ederim. Edip Yuksel gayet kibarca "dokun taslarinizi" demis sinekten yag cikarir gibi ucube alinganliklar gostermeyin, bi de uzun uzun felsefi felsefi sacmalamislar suyu bulandirmayin adamin asabini bozmayin..
×
×
  • Yeni Oluştur...