Jump to content

şaman

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    417
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

şaman Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. şaman

    ALAK

    Kaslar mı önce oluşur yoksa kemikler mi? Gidin biraz embriyoloji okuyun ve ondan sonra gerçeği tartışın. Ben Kur'an okuduğumda sanki bir et parçası var sonra tamamen kemiğe dönüşüyor sonra da üzerine kaslar geçiriliyormuş gibi anlıyorum. Böyle değil oysa! Ulan embriyolojiye kadar girmiş bir bak ay elma gibi, dünya elme gibi ve bu iki elma güneşin etrafında dönüyor diyememiş. Hadi kara deliği anlatamadı bunuda mı anlatamaz be Adem?
  2. şaman

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Allah zaman kavramını sonradan mı keşfetmiş. O kadar mantık dışındasınız ki! Sizin eksiksiz tanrınız zaman kavramını bildiği andan itibaren bir başlangıcı vardır. Belki sizin tanrınızın ve diğer tanrıların oluşacağı bir ortam mevcuttu ve hepsi birbiriyle savaştı sonra tek sizin tanrınız kaldı! Başlangıcı olmayan bir varlık olabilir mi? Ya da olacak her şeyi zaten olmuş gibi bilerek bir varlığın varlığının anlamı var mı? Belli bir zekası olan her varlık kendi çapında bir zaman algısı vardır. Yoksa oluşturacağı seyleri bir zaman algısı olmadan bir sıraya koyamaz, bir plan yapamaz. Allahınız da
  3. şaman

    Ya Varsa?

    Patlayanlar elenmiş, döt deliği olanlar devam etmiş. Ha bu arada döt deliği başının altında olan canlılar da var.
  4. şaman

    Allah'ın varlığı ayan beyan ortaya çıksa....

    Kuran'ı yazan sen misin? -evet. -O zaman gercek olan ve her seyin sebebi olan degilsin! Hadi çavvv.
  5. Hiç para takmadım ama senin hatırın için takacağım. Göğüslerle oynaşırken çocuğun için olduklarını hatırlamanı dilerim.
  6. Kur'an ve Muhammed'e inanmayanlardan bahsediyor yoksa Kur'an hiç bir yaratıcıya inanmayanlardan bahsetmez.
  7. şaman

    Sünnet olmak ya da olmamak...

    Apandisit oranı toplumda yaklaşık olarak %10 civarındadır. Hadi bütün insanlara apandektomi yapalım.
  8. şaman

    Baş açmak günah değildir

    Açık giyinen veya kapalı giyinen ne ya? Memeleri ortada gezen kadınları ve penisleri açıkta gezen erkeklerin olduğu kabileler var kimse kimseye tecavüz etmiyor ya da erkekler cükleri erekte gezmiyor ve bu kabileler cogu ıslam ülkesinden daha huzurlu yasıyorlar.
  9. şaman

    Farzedelim ki dünyada herkes ateist

    Erken balık embriyosunun da bir yetişkin balık gibi solungaçları var mıdır ki?
  10. şaman

    Farzedelim ki dünyada herkes ateist

    Bilim çarpıtma yapanları doğası gereği zaten eliyor. Kimse Tanrı'nın olduğunu bilipte tanrı yoktur demez. Böyle bir insan en fazla dinler uydurmadir der. Zaten benim en sinir olduğum Müslüman argümanı "Allah'ın olduğunu bal gibi biliyorsunuz da işinize gelmediği için yok diyorsunuz." sacmalamasıdır. Sonsuz bir ölümden sonra yasamın olduğunu bilipte bu dünyada ne işimize gelmeyebilir? Mesela S. Hawking'in bu dünyada ne işine gelmeyebilir ki tanrı yok desin?
  11. şaman

    Baş açmak günah değildir

    Dini inancımdan değil kendim istediğim için böyle giyiniyorum diyen birisine( şayet bu kişiye bir sekilde böyle giyinmesi baskı yoluyla kabul ettirilmemişse) ve bu kişi bilimsel olarak kendi kararlarını verecek yaştaysa bu kararından ötürü kimse karışmamalı.
  12. şaman

    Farzedelim ki dünyada herkes ateist

    Gereksiz hakaret eden, hakaret ettiği duruma kendini düşürür.
  13. şaman

    Baş açmak günah değildir

    Kendi aşırı görüşlerini dinin emri diye empoze etmedikleri sürece gerekmiyor. Mesela bir kadın öğretmen bir ogrencisinin "neden sacınızı ortuyorsunuz?" sorusuna , "Allah böyle emrediyor, sacını örtmezseniz günahkar olursun." demediği sürece ve diğer insanların giyimine karışmadiği sürece benim için birinci sınıf insandır. İnsanlar baskalarının yaşamına evrensel degerlere uydukları sürece karışmamalı. Bu evrensel insanlık degerlerini de bence birçok branşdan bilim insanları belirlemeli.
  14. şaman

    Farzedelim ki dünyada herkes ateist

    Ateistsen kural tanıma diyen müslümanların olduğu bir dünyada herkesin ateist olmasından bizi Allah korusun. Kaderci toplumlar yok olurlardı bu kadar basit...
  15. şaman

    Baş açmak günah değildir

    Şimdiye kadar bir kadının sacından tahrik oldugumu hiç hatırlamıyorum. Dudak, göz , burun, bakımlı eller, ayaklar açık olacak saç kapalı olacak! Müslümanlar bu ayeti gercekten yanlış yorumluyorlar. Ayette örtülmesi gereken yer açıkça belirtilmişken saçlarını örtmek emirdir diyenler saçmalıyor. Bir kadın ben saçımı örtmek istiyorum, aşırıya kaçmak istiyorum derse bu sadece kendi görüşü olabilir. Bence bu ayet Kur'an in en anlaşılır ayetlerinden biridir. Artık diğer ayetleri nasıl carpitacaklarını hayal etmek zor değil.
×
×
  • Yeni Oluştur...