Jump to content

şaman

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    417
  • Katılım

  • Son ziyaret

şaman kullanıcısının paylaşımları

  1. şaman

    ALAK

    Kaslar mı önce oluşur yoksa kemikler mi? Gidin biraz embriyoloji okuyun ve ondan sonra gerçeği tartışın. Ben Kur'an okuduğumda sanki bir et parçası var sonra tamamen kemiğe dönüşüyor sonra da üzerine kaslar geçiriliyormuş gibi anlıyorum. Böyle değil oysa! Ulan embriyolojiye kadar girmiş bir bak ay elma gibi, dünya elme gibi ve bu iki elma güneşin etrafında dönüyor diyememiş. Hadi kara deliği anlatamadı bunuda mı anlatamaz be Adem?
  2. şaman

    Allah Bir Değildir. Tek Allah Mantık Dışıdır

    Allah zaman kavramını sonradan mı keşfetmiş. O kadar mantık dışındasınız ki! Sizin eksiksiz tanrınız zaman kavramını bildiği andan itibaren bir başlangıcı vardır. Belki sizin tanrınızın ve diğer tanrıların oluşacağı bir ortam mevcuttu ve hepsi birbiriyle savaştı sonra tek sizin tanrınız kaldı! Başlangıcı olmayan bir varlık olabilir mi? Ya da olacak her şeyi zaten olmuş gibi bilerek bir varlığın varlığının anlamı var mı? Belli bir zekası olan her varlık kendi çapında bir zaman algısı vardır. Yoksa oluşturacağı seyleri bir zaman algısı olmadan bir sıraya koyamaz, bir plan yapamaz. Allahınız da
  3. şaman

    Ya Varsa?

    Patlayanlar elenmiş, döt deliği olanlar devam etmiş. Ha bu arada döt deliği başının altında olan canlılar da var.
  4. şaman

    Allah'ın varlığı ayan beyan ortaya çıksa....

    Kuran'ı yazan sen misin? -evet. -O zaman gercek olan ve her seyin sebebi olan degilsin! Hadi çavvv.
  5. Hiç para takmadım ama senin hatırın için takacağım. Göğüslerle oynaşırken çocuğun için olduklarını hatırlamanı dilerim.
  6. Kur'an ve Muhammed'e inanmayanlardan bahsediyor yoksa Kur'an hiç bir yaratıcıya inanmayanlardan bahsetmez.
  7. şaman

    Sünnet olmak ya da olmamak...

    Apandisit oranı toplumda yaklaşık olarak %10 civarındadır. Hadi bütün insanlara apandektomi yapalım.
  8. şaman

    Baş açmak günah değildir

    Açık giyinen veya kapalı giyinen ne ya? Memeleri ortada gezen kadınları ve penisleri açıkta gezen erkeklerin olduğu kabileler var kimse kimseye tecavüz etmiyor ya da erkekler cükleri erekte gezmiyor ve bu kabileler cogu ıslam ülkesinden daha huzurlu yasıyorlar.
  9. şaman

    Farzedelim ki dünyada herkes ateist

    Erken balık embriyosunun da bir yetişkin balık gibi solungaçları var mıdır ki?
  10. şaman

    Farzedelim ki dünyada herkes ateist

    Bilim çarpıtma yapanları doğası gereği zaten eliyor. Kimse Tanrı'nın olduğunu bilipte tanrı yoktur demez. Böyle bir insan en fazla dinler uydurmadir der. Zaten benim en sinir olduğum Müslüman argümanı "Allah'ın olduğunu bal gibi biliyorsunuz da işinize gelmediği için yok diyorsunuz." sacmalamasıdır. Sonsuz bir ölümden sonra yasamın olduğunu bilipte bu dünyada ne işimize gelmeyebilir? Mesela S. Hawking'in bu dünyada ne işine gelmeyebilir ki tanrı yok desin?
  11. şaman

    Baş açmak günah değildir

    Dini inancımdan değil kendim istediğim için böyle giyiniyorum diyen birisine( şayet bu kişiye bir sekilde böyle giyinmesi baskı yoluyla kabul ettirilmemişse) ve bu kişi bilimsel olarak kendi kararlarını verecek yaştaysa bu kararından ötürü kimse karışmamalı.
  12. şaman

    Farzedelim ki dünyada herkes ateist

    Gereksiz hakaret eden, hakaret ettiği duruma kendini düşürür.
  13. şaman

    Baş açmak günah değildir

    Kendi aşırı görüşlerini dinin emri diye empoze etmedikleri sürece gerekmiyor. Mesela bir kadın öğretmen bir ogrencisinin "neden sacınızı ortuyorsunuz?" sorusuna , "Allah böyle emrediyor, sacını örtmezseniz günahkar olursun." demediği sürece ve diğer insanların giyimine karışmadiği sürece benim için birinci sınıf insandır. İnsanlar baskalarının yaşamına evrensel degerlere uydukları sürece karışmamalı. Bu evrensel insanlık degerlerini de bence birçok branşdan bilim insanları belirlemeli.
  14. şaman

    Farzedelim ki dünyada herkes ateist

    Ateistsen kural tanıma diyen müslümanların olduğu bir dünyada herkesin ateist olmasından bizi Allah korusun. Kaderci toplumlar yok olurlardı bu kadar basit...
  15. şaman

    Baş açmak günah değildir

    Şimdiye kadar bir kadının sacından tahrik oldugumu hiç hatırlamıyorum. Dudak, göz , burun, bakımlı eller, ayaklar açık olacak saç kapalı olacak! Müslümanlar bu ayeti gercekten yanlış yorumluyorlar. Ayette örtülmesi gereken yer açıkça belirtilmişken saçlarını örtmek emirdir diyenler saçmalıyor. Bir kadın ben saçımı örtmek istiyorum, aşırıya kaçmak istiyorum derse bu sadece kendi görüşü olabilir. Bence bu ayet Kur'an in en anlaşılır ayetlerinden biridir. Artık diğer ayetleri nasıl carpitacaklarını hayal etmek zor değil.
  16. şaman

    Tanrının Yokluğunu Kanıtlayın

    Sorduğun şeye bak? Senin tanrın kendini Musa'ya göstermek istiyor mu, istemiyor mu? Peygamber olarak seçtiği kişiye "ben kendimi göstermem" demesi yetmiyor mu? Ne o? Yoksa Musa'nın kendi sözüne inanmayacagindan mı korkuyor? Yok dağa tecelli edecekte, dağ dayanırsa Musa'da tanrısını görecek. Efendi, senin Tanrı'nın yarattığı evrende bir dagın büyüklüğü nedir? Senin Tanrı'nın görüntüsü ancak bir dagın bir kısmını parçalar işte! Basit bir soru soruyorum Musa'nın tanrısı kendini göstermek istiyor mu, istemiyor mu? İstemiyorsa ne artislik yapıyor, yok istiyorsa kendini Musa'ya göstermeye gücü yetmi
  17. Araba kullanıyorsun lastiğin patlıyor ve kontrolden çıkıyor. Karsı şeride geciyorsun başka bir arabaya çarpıyorsun. Çarptığın arabada bulunan kişi ölüyor. Modern hukuk bu olaya basıl yaklaşır? Adamı lastiği patladı diye ömür boyu hapse atmaz her halde! Belki ölen kişinin ailesine tazminat ödenmesine karar verir. O tazminatı da sigortalar veriyor gunümüzde. Yani olay istemsiz olarak gerçekleşmişse ve kuzeninin dikkatsizliği yoksa modern hukuk ceza vermez. Ama senin kuzenin evinde ruhsatsız silah bulunduruyor ve bunu da gerekli tedbirleri almadan temizliyorken birisini öldürürse ceza alır. Almas
  18. şaman

    Ya Rabbi, onlar bilmiyorlar, bilselerdi yapmazlardı

    Neden? Senin benliğin ilk yaratilista altından yaratıldı da ateistlerin boktan mı yaratıldı? Hepimize aynı ruh üflemiyor mu? Yoksa seni Allah yaratıyor da bizi spagetti canavarı mı yaratıyor? Mantığınızı seveyim sizin. Kafirler sizi.
  19. Bir tepeyi altin yapmak mı daha büyük mucize yoksa( bu ayet kıyameti anlatır bu arada) yoksa ayı ikiye bölmek mi? Bu kadar beyniniz çalışıyor işte! Ay ikiye bölündükten sonra azap getirmeyi unutmuş sizin Cibril.
  20. şaman

    Tanrının Yokluğunu Kanıtlayın

    ARAF 7/143. Musa, tayin ettiğimiz vakitte gelip Rabbi onunla konuşunca, Musa: "Rabbim! Bana Kendini göster, Sana bakayım" dedi. Allah: "Sen Beni göremezsin ama dağa bak, eğer o yerinde kalırsa sen de Beni göreceksin" buyurdu. Rabbi dağa tecelli edince onu yerle bir etti ve Musa da baygın düştü; ayılınca: "Yarabbi, münezzehsin, Sana tevbe ettim, ben inananların ilkiyim" dedi. Bunlar işte bu salakça hikayelere inanıyor. Bunların tanrısının görüntüsü ancak bir dağ parçasını parçalamaya yetiyor. Ayrıca yalancı bir tanrı. Göstermek istemiyor ama dağın parçalanmasını bahane ediyor. Her halde Musa'
  21. şaman

    Tanrının Yokluğunu Kanıtlayın

    Git biraz ilkel kabilelerle ilgili belgesel izle. Başka insanları sömürme bilinci girmeyen bir toplumda insanlar nasıl mutlu ve barış icinde yasıyorlar öğren. Sana yapılmasını istemediğin bir şeyi baskasına yapma! Benim ahlakım budur. Bu kadar basit işte!
  22. şaman

    Tanrının Yokluğunu Kanıtlayın

    Allah'ınız bile evrim geçiriyor. Bir kavmin tanrisiyken bütün insanlığın tanrısı olduğunu idda ediyor. Duruma göre ayetlere ekleme yapıyor, siliyor, bir önce yazdığını nes ediyor. 3.5 milyar önce sadece basit canlılar yaratmayı biliyor. Daha önce mucize gösterip tecrubelerinden sonra göstersemde inanmazsınız diyor. Sizin ateistler kul hakkı vs bilmez argümanlarınız da safsata. Sizin yaşamınızı görüyoruz. Sizin seçip basa getirdiklerinizi görüyoruz. Kul hakkıymış! Sokayım sizin kul hakkı anlayışınıza. Allahuekber diyerek insan boğazlayanların evlatları sizi! Ateistler size on basar be! Sizin in
  23. şaman

    Nuh Tufanının Saçmalıkları

    Hadi diyelim ki insanlar inanç sınavına tutuluyordu gemiye binmeyen çoluk çocuk hepsini boğdun peki hayvanları neden boğdun? Gemiye almadan bu canlıları suda boğulmaktan koruyamayan tanrı fikri ayrı bir saçmalık. Ayrıca yeryüzünü tatlı su mu kaplamış yoksa tuzlu su mu? Tatlı su kaplamışsa tuzlu suda yaşayan canlılar ne olmuş yok tuzlu su ile kaplamışsa tatlı su canlılarına ne olmuş?
  24. şaman

    İnançlılar Toplanın

    Bir defa appandisit apendiksin enflamasyonu demek. Senden apendektomi yapılan insanlarda ne gibi eksikliklerin ortaya çıktığına dair bilimsel yayın rica edeceğim.
  25. şaman

    Tanrının Yokluğunu Kanıtlayın

    Sen benim soruma soruyla karşılık vermişsin ama!
×
×
  • Yeni Oluştur...