Jump to content

murtimuro

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    1.022
  • Katılım

  • Son ziyaret

murtimuro kullanıcısının paylaşımları

  1. murtimuro

    Hz Muhammed'in İnsanlığa getirdikleri

    İslam'ın dünyaya yayılmaya başlaması bile şiddetle olmuştur. Binlerce insan öldürülmüş, kafası kesilmiştir. Tüm İslam tarihi savaşlarla doludur. Müslüman olmazlarsa öldürüleceklerini bilen insanlar mecburen islamı tercih etmiştir. Kuran şiddet ve ölümle doludur. Müslümanlara defalarca kez Allah yolunda öldürmelerini emreder. Özünde böylesine şiddet ve katliam barındıran bir dinin mensupları da elbetteki ölüm saçmaktadır. Evet Kuran'da insan öldürmeyin gibi bazı ayetler vardır. Ancak İslami terör örgütleri Allah yolunda öldürdüklerini iddia ederek rahatlıkla Kuranı kaynak gösterebilmekte
  2. murtimuro

    Farzedelim Kur'an ulaşmadı

    Ateist olmak evrensel bir olgudur. Sadece Kuranla ilgili bir durum değildir. Biz çoğunlugu müsluman bir ülkede yaşadıgımız için bize dayatılmak istenen " Tanrı vardır, ispatı Kurandır" ifadesinin yanlıslıgını ortaya koyuyoruz. Hristiyan ülkede olsak incili budist ülkede olsak Budayı eleştiririz. Bunu bile anlayamayıp soruyor olmana çok üzüldüm.
  3. Bu konuyu bu platformda defalarca tartıştık. Kısaca yine değinelim. İncil ehli Allah'ın onda indirdiği ile hükmetsin. Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler fasıkların ta kendileridir. ﴾47﴿MAİDE Yanlarında içinde Allah'ın hükmü bulunan Tevrat varken nasıl oluyor da seni hakem yapıyorlar, sonra bunun ardından verdiğin hükümden yüz çeviriyorlar? İşte onlar (kendi kitaplarına da, sana da) inanmış değillerdir. ﴾43﴿MAİDE Bu ayetlerden açıkça anlaşıldığı üzere Kuran yazıldığı dönemde İncil ve Tevratın içinde Allahın hükümleri vardı. Kuran onların uygulanması gerektiğini söylüyor. Kurana göre Tevr
  4. murtimuro

    Müslümanlar Hristiyanlardan Neden Daha SALAK!

    Müslümanların klişeleri vardır. Papağan gibi hep bu klişeleri kullanırlar. Biraz derine indinmi apışıp kalırlar. Bitmek tükenmek bilmez tekerlemeleri vardır. Mantık dairesinde bir şey konuşmak imkansızdır. Hristiyanların fanatik olanlarıda bunlara benzer. Ancak hristiyanlar genelde müslümler kadar fanatik değildir. Kendi dinlerini eleştirenler de vardır aralarında.Çoğu İncili biraz okumuştur ve biraz bilgi sahibidir. Müslümanlar kuranı okumadan kendilerine öğretilen zırva klişeleri Kurana uygun olmadığını bilmeden cahilce savunurlar. Kendi dinleriyle ilgili o kadar cahiller ki onlarla hiç
  5. murtimuro

    ''Ya varsa'' ifadesinin saçmalığı

    İnançlı bir insan ya varsa diye inanmaz. Var olduğundan emin olduğu için inanır. İnançlı insanlar için ya varsa diye bir düşünce kabul edilemez. Ya varsa diye düşünen biri inançlı, imanlı ya da dindar bir insan değildir, olamaz. Bu ifade kendi kendini yalanlamaktır. Ayrıca evrende ya varsa diye düşünebileceğimiz sonsuz sayıda varlık olabilir. Bu mantıkla giden birinin aklını bir kenara koyması gerekir.
  6. murtimuro

    Evrimsel çıkmaz

    Ne gerizekalılar var be ...Peah..
  7. Çocuklara eğer istediğimiz şeyi yapmazlarsa kötü şeyler olacağını söyleriz. Peygamber olduklarını iddia edenler de insanlara, kendilerini dinlemezlerse başlarına korkunç şeyler geleceğini anlatmışlar. Uydurmak ve sallamak parayla değil nasıl olsa. Tüm bu anlatılanların masal olduğunu, gerçekte cehennem diye bir yerin hiç olmadığını söylemek istiyorum. Buna isteyen inanır. İstemeyen masallara inanmaya devam edebilir.
  8. murtimuro

    Hristiyanlara göre Allah

    Dr. Kemal bozulmuş olduğunu iddia ettiğin bir kitabı kanıt olarak göstermekte neyin nesidir ? Bozulmuş bir kitaba biz nasıl güvenelim ? Oraya yazdığın Ayetlerin bazıları Tevrat Zebur ve İncilde yoktur. Tamamen uydurma ayetler onlar. Bu kadar rezil etme kendini. Hayatınız uydurmalarla, yalanlarla dolu.
  9. murtimuro

    Yarabbi Sana Şükürler Olsun

    Kadavralardan rahim nakli yapılacağı Kuranda yazıyor. Ben şimdi ayeti bulup geliyorum.
  10. murtimuro

    Neden Ateist Olmadım ?

    Dünyada bir çok adaletsizlik var. Bunların hesabı sorulmalı mantığıyla Tanrının var olduğunu ve bu yapılanların hesabını soracağını nasıl birbirine bağladın hiç anlayamadım. Sen böyle olmalı dediğin için bazı şeyler olmak zorunda değilki. Saçma mantık yapınızla beni dinden soğutuyorsunuz.
  11. murtimuro

    Bu Kader ve alın yazısı Saçmalığı nedir

    50 yaşında bir insan bir küçük çocuğu korumak isterse en güzel yol onu evlat edinmesidir. Bu bugün olduğu gibi geçmişte de böyleydi. Peygamberin de evlatlığı Zeyd vardı örneğin. Bu nedenle sizin bu saçma sapan yalanlarınız asla inandırıcı değildir. Tecavüz katliam işkence insanların çıkardığı şeyler mi ? Allah tüm evreni ve canlıları yaratırken onları programlamamış mıydı ? Hani herşeyin yaratıcısı Allahtı ? Onun izni olmadan yaprak bile kımıldamazdı hani ? İyi ve kötü Allahtan gelir dersiniz sonra kötülükleri açıklamak için saçmalamaya başlarsınız. Sizinki baştan itibaren saçma bir m
  12. murtimuro

    Bakara 230

    Bu ayette sözedilen kişiler Yahudiler'dir. Yahudilerin bir kısmının Tevrat'ı bilmediğinden sözedilmektedir.Bu ayeti burada ateistler için kullanman senin cehaletini bir kez daha gözler önüne sermektedir.
  13. murtimuro

    Bakara 230

    Karısını 3 defa boşayıp sonra 4. kere evlenen insan yoksa böyle bir ayetin Kuran'da ne işi var ? Gereksiz saçma sapan ayetlerle dolu bir kitap. İşe yaramaz bir zırvalar deposu.
  14. murtimuro

    bu ayetten utanmıyormusunuz?

    Sen hakkaten geri zekalısın ya. Müteşabih ayetler muhkem ayetleri açıklar da ne demek ? Muhkem zaten açıkça anlaşılan, yoruma ihtiyacı olmayan demektir. Müteşabih bir çok manaya gelen, anlamı kolaylıkla anlaşılamayan demektir. Sapla samanı birbirine karıştırıp çorba etmişsin. Kuran apaçık bir kitap ise müteşabih ayetlerin Kuran'da ne işi var ? Kuran insanlara rehberlik etsin diye indirilmişse anlamını sadece Allahın bildiği ayetlerin Kuranda ne işi var ? Zırvalama. Bilmiyorsan kapa çeneni.
  15. murtimuro

    Ateistlerin yanılgısı

    Uyuşturucu olmaması mı acı ?
  16. murtimuro

    bu ayetten utanmıyormusunuz?

    Saçmaladıkça saçmalamışsın. Allahın apaçık kitabında müteşabih ayetlerin ne işi var embesil ?
  17. murtimuro

    Ateistlerin yanılgısı

    Ateist insanların büyük kısmı daha önce bir dine mensuptu. Dini inançların insana verdiği etkileyici duyguları ateistler iyi bilirler. Dindarların büyük kısmı ise daha önce ateist değildirler. Dindar insanlar ateistlerin şu anda sahip olduğu özgürlük ve gerçeğin anlamını bilemezler. Bizim bildiğimiz şeyleri sürekli tekrarlayacağınıza, bilmediğiniz konuları öğrenmeye başlamanız sizin için daha yararlı olur.
  18. murtimuro

    bu ayetten utanmıyormusunuz?

    Sen düşünüyorsan bize açıkla o zaman Kuran apaçık bir kitap mıdır, içinde müteşabih ayetler var mıdır ? Embesil gibi yine aynı ayeti yazma buraya yalnız.
  19. murtimuro

    bu ayetten utanmıyormusunuz?

    Kitap hem apaçık deniyor, birkaç ayet soruyorsun bu defa müteşabih ayeti önümüze getiriliyor hemen. Çok kıvrak bir kitap maşaallah.
  20. murtimuro

    bu ayetten utanmıyormusunuz?

    Muhammed sex hastası bir sapıktır. Takipçileri de onun gibidir. Kuran erkekler için yazılmış bir kitaptır ve erkeklere verilen kolaylıklarla doludur. Tamamıyla bir erkeğin gözüyle yazılmış, kadınları bir hiç olarak kabul eden bir kitaptır.
  21. murtimuro

    bu ayetten utanmıyormusunuz?

    5 vakit araştırma falan yapmıyorsun. Araştırma anlamadığın arapça sözleri binlerce sefer tekrarlayarak olmaz. Senin yaptığın putperestlik. Keklemişler seni.
  22. murtimuro

    cennette hayat?

    İşte bak gördün mü ? Yine saçmalamaya başladın. Demek ki Kuran insanları senin gibi ahmak yapıyor görüldüğü gibi.
  23. murtimuro

    cennette hayat?

    Senin aklın sana halüsinasyonlar gösteriyor. Tedavi görmen gerek görüldüğü gibi.
  24. murtimuro

    cennette hayat?

    İstemeden tekrar oldu.
  25. murtimuro

    cennette hayat?

    Hayali varlıklara inananlar akıllı mı ? Bence sen aptalsın görüldüğü gibi.
×
×
  • Yeni Oluştur...