Jump to content

bigboss

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    41
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

bigboss Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. İlla mavi imza yapıp spiderman mi koyacak avatara çocuk :D Ben anında tanıyom :)

  2. GENE Mİ YAA :)

    SİNYAL LÜTFEN :))

  3. bigboss

    İslam Dini Neden Arabistanda Ortaya Çıktı?

    Psikopatlar sadece empati yoksunu olurlar. Yoksa onlar da herkes kadar zekidir.
  4. Yazık, referandumda evet diyenler ne yaptıklarını görsünler.
  5. bigboss

    FORUMDAKİ İMZALIK İLETİLER

    Cigi ayetlerden Allah'ın kandırıldığını anlamış. Cinlerin konuşmlarından sonra kuralsızca konuşmanın tekrar başka birilerine geçmesine takılmış haklı olarak epitaph. Cigi: (Sayfalarca direndikten sonra) ha ben de onu demek istemiştim. :D
  6. bigboss

    Fethullah Gülen'e 19 Soru

    Evet, en küçüğü bile dünyadan binlerce kat büyük olan yıldızlarla (orta halli bir yıldız olan Güneş bir milyon kat daha büyük Dünya'dan) Allah şeytan taşlıyormuş. Yıldızları yerden çakıl tanesi gibi gören adam, sahiden de yıldızları çakıl tanesi kadar sanmış. Ne yapsaydı, teleskobu mu vardı garibin?
  7. bigboss

    Kandırılmış allah

    Pişkinliğin bu kadarı... Okusam ne olacak? Senin algılaman problemli gerçekten. Sen konuşan cinken Allah dedin mi? Dedin. Ben Müslüman değilim ki ötesi beni bağlasın. Konuşanın kim olduğunu anlamanın zor olduğu yerler var (burası onlardan biri değil çünkü arkasından iki satır sonra Allah'ı aciz bırakmaktan, onun bildiğini bilmemekten bahsediyor.), konular savruk, aynı konular tekrarlanıyor, konudan konuya atlıyor, hatta Madide suresinde sizin dininizi tamamladım şeklindeki ayette olduğu gibi ayetin içinde konudan konuya atlıyor, sonra aynı konuya dönüyor vs. vs... Eğer varsa bile Tanrıdan
  8. bigboss

    Kandırılmış allah

    Burada cinlerin konuştuğu açıktır, mevzu ortadadır. Kuran zaman içinde duruma göre uydurulmuş, oraya buraya yazılmış, sonra da yalan yanlış derlenmiş içinde bir ton tutarsızlık bulununan bir kitaptır. Normal bir metinde yazarın bir konuşmayı naklettiği çeşitli şekillerde belirtilebilir. Cinler deyip yanına iki nokta koyup konuşmaya ''-'' ile başlayarak cinlerin konuştuğunu anlatabilirsin. Ya da cinlerin konuştuğu kısmı tırnak içine alıp orada konuşanın cinler olduğunu gene gösterebilirsin. Peki Kuran'da bunlar var mı? Yok. (Evrensel bir kitabın neden böyle kusurlar içerdiği değil mevzu, oraya
  9. Çakma Müslüman, mevzu o cümleden ibaret değil. İlgili linkte hangi kaynaklarda mevzudan bashsedildiği anlatılmış zaten. Kaynaklardan çıkan sonuç bu, kaynaktaki ifade değil. Bastı mı şimdi? Üstelik savunmayı yapan da, parantezi oraya koyan da üstatları Şafi olan Nurcular. Yani geçeceksin sen onu.
  10. Parantezi ben koymadım. Yazıyı da baştan sona oku çakma Müslüman.
  11. Bu konu bir mezhebin görüşü denip geçilemez. Bu dört mezhepten birinin mensubu eğer Ehli Sünnet ise diğer üç mezhepe ve görüşlerine de saygı duyar. Mesela Hanefi olan Diyanetin sitesinden: http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/DiniBilgilerDetay.aspx?ID=1426
  12. Sorun işte İslam coğrafyalarını rezillik batağından çıkarmayanın sizden farklı düşünen çoğunluğun bu anlayışı olması. Zaten dikkate ederseniz bu başlıkta hedef açıkça bellidir. Yani sizin anlayışınızdakileri hedef almadığı gibi aslen Kuran ve Sünneti de hedef almıyor. Maalesef siz devede kulak bile olmadığınız için ister istemez bizin muhattabımız onlar oluyor.
  13. İftira mı? Bak bakalım verdiğim linkte ne yazıyor? Müslümanların yüzde doksan doksandan fazlası (Benzer olay Şii fıkhında da var ama onların kabul ettikleri hadislerin bazıları Sünnilerce kabul edilmezken, Sünnilerin kabul ettikleri bazılarını da onlar kabul etmiyor.) Kuran+Sünnet+Kıyas+İcma temelli bir dine inanıyorlar. Tabi oldukları imamların ikisi bu işe olur demişler. Sorun nerede?
  14. bigboss

    şeriat !

    Hadi yaa, cizye toplayamadığımız için mi geri kaldık? Bence sen kesin kez bizle dalga geçiyorsun. Güvenlik sağlama ile ilgisi var. Müslümanlar cizye aldıkları toplumları bizzat kendilerinden koruyorlar.
  15. En baştaki koca başlık aynı zamanda bir link. Tıklarsanız üzerine Nurcuların en önde gelen sitelerinden biri olan Sorularlaİslamiyet sitesinde konunun alıntıladığım şekilde yer aldığını görürsünüz.
×
×
  • Yeni Oluştur...