Jump to content

togepi

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    22
  • Katılım

  • Son ziyaret

togepi kullanıcısının paylaşımları

  1. togepi

    Aya Çıkış Gerçek mi , Yalan mı ?

    Bir de hocam son kullanıcıya ulaşan teknoloji ile bu işin bizzat içinde olan ve maddi desteği olanların elindekini karşılaştırmak yanlış. Biz şimdi Hd kameralarla şaşkına dönüyoruz ama son kullanıcıya hitap etme derdi olmayan ve maddi imkanlar önlerine serilen bilim adamları Mars'ın yüzeyinden bilmem kaç megapixellik görüntü alıyorlar. O yıllarda pikap ya 45likler var diye en son teknolojinin bunlar olduğu düşünülebilir mi? Bir de indikten sonra kalkış mümkün değil falan diyor. Altını sürekli çizdiğin gibi bunu söyleyebilmek için o işin mühendisliğinden çakman lazım ki Ay'a gidildi diyenler
  2. togepi

    Aya Çıkış Gerçek mi , Yalan mı ?

    2001: A Space Odyssey (1968) Kubrick'in bu başyapıtını görmelisin. En temel şeylere cevap vermek yerine birinden biri tutar diye ortalığı bilgi kirliliğine boğuyorsun. Bak bırak onca saçmalığı sıralamayı da seninle düz mantık yürütelim. Madem ortada bu kadar bariz bir sahtekarlık var Ruslar bunu nasıl anlamıyorlar?
  3. Pokemonların topların içinde yaşadığına inanıyorsun da Ay'da yerçekimi olmadığına mı inanmıyorsun şuursuz Aztur? :D

  4. togepi

    Aya Çıkış Gerçek mi , Yalan mı ?

    Ruslarla sidik yarıştırmak için, bkz. soğuk savaş. Siz uzaya göndermeyi bir şey mi sandınız, biz ay'a bile adam yollarız babında. Bu arada 1969 senesindeki bilim kurgu filmlerine bakarsanız eğer sahtekarlığa girişeceklerse Hollywood'un yaptığından daha iyisini Nasa'nın da yapabileceğini anlardınız. Bu kadar basit hatalar yapacak kadar ne ABD salak, ne bunun kullanıp da ABD'yi tefe koymayan SSCB.
  5. togepi

    Aya Çıkış Gerçek mi , Yalan mı ?

    Cigi, sen fazla ciddiye aldık sanırım. Ay'da yer çekimi yok olsa o astronotların da uzayda savrulmaları gerekmez mi? Hadi diyelim özel donanımları var, bunlar zıplayınca neden tekrar yere düşüyorlar? Ay'da dünyadakinin yaklaşık altıda biri kadar yer çekimi vardır ve bunu ilkokulda öğretirler. Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok. Bayrağın hareketsizliği de büyük ihtimalle Ay'da havanın, dolayısı ile de rüzgarın olmaması ile ilgili. Umarım bize şaka yapmışsındır. Tüm cisimler diğer cisimleri çekerler çünkü.
  6. togepi

    Aya Çıkış Gerçek mi , Yalan mı ?

    Hımmm, peki soğuk savaşın öteki tarafı Ruslar bunu farkedemediler mi? Bu kadar çocuğun ble anlayabileceği kadar sorunlu bir video ise bu, Ruslar'ın tefe koyması lazımdı ABD'yi. Bunu kullanarak ABD2nin karizmasını geri dönüşü kolay olmayacak şekilde çizebilirlerdi. Öte yandan ABD'nin bu kadar salakça ve kusurlu bir iş yapması da akıl alacak şey değil. Neyse, en iyisi önve videoları izlemek.
  7. togepi

    Yaratmayı bilmeyen allah

    Alak, yapışıp da tutunan şey demektir. Bu da zigotun ana karnındaki haline atıfıtr. -Buna kim inanır? -Tabi ki Kadir İnanır. -Kadir bir kere kesin inanır da bazı Müslümanlar da inanır.
  8. Aynalı sazan oltaya çok güzel geldi ama. :) Yalnız benim sahiden midem bulandı, Adamsalar buradayken söylesinler o lafları da tokat manyağı etsin bunun gibileri üst üste koyup. :D

  9. togepi

    Ateist olma hikayelerimiz neler?

    Hadi oradan, hani sen dinden çıkma noktasına geldiğinde daha ne Turan Dursun ne de İlhan Arsel okumuştun, isimlerini yeni yeni duyuyordun? İslam'ın kendi kaynakları etraflıca okuyunca dinden çıkmıştın? Bütün oryantalistleri nasıl okudun hem? Ömrün yeter mi ona? İşin gücün birilerine giydirmek, hiç normal iletin yok mu senin? Gene ironi yapıp muhtemelen İlhan Arsel, Turan Dursun'un çarpıtmalarına kanıp da dni inancınız zayıf olduğu için kafir oluyorsunuz diyen dindarlara giydirmişsin ama kimse cevap yazmadığına göre giydirdiğinle kalmışsın.
  10. Korktum, güldüm, kendime kızdım

    Bu gün de atılmadım anne.

    :D

  11. togepi

    Evrim Teorisi konusunda surpriz

    Ve ek olarak, pozitif ateizm sadece dinlerin uyduruk tanrılarına söker. Pekala teorik olarak bizden gelişkin bir çocuğun oyun bahçesinde olabiliriz.
  12. togepi

    ÇİNDEKİ TÜRK PİRAMITLERİ (BEYAZ KABBA)

    Azıcık bekleseydin bari, adamın hevesi kursağında kalacak.
  13. togepi

    Youtube Türkiye Yasagi Kalkti!

    Yahu, Youtube zaten kendi kaldırır videoyu diyaloğa geçseler. Kapatmak için bahane mi arıyorlar anlamadım ki?
  14. togepi

    liberallik nedir?

    http://webtv.hurriyet.com.tr/2/10949/16197955/1/atv-ana-haber-de-skandal.aspx Bu da liberal karikatürist olsa gerek.
  15. togepi

    Taraf'ın Türkiye Cumhuriyeti Düşmanlığı.

    Acaba bu bayram durum neydi, takip eden var mı? Kesin askerin protestosuyla gündeme getirmişlerdir ancak bayramı.
  16. Bu forum senin kadar kral bir adam görmedi Grand Master...

  17. togepi

    liberallik nedir?

    Falanjizm, İspanya'daki Komünist karşıtı milliyetçi akım değil midir? Liberalizm karşıtı olmakla Sosyalizme karşı olmak nasıl aynı şey oluyor? Deicide nickli yazar muhtemelen ikisinin de özgürlükçü ortak yönlerini alıp Türkiye'de liberalizme karşı çıkanların tutumuna falanjizm demiş. Bana herşeyi çorba yapmış aklı karışık biri olduğunu düşündürttü. Suicide da arkadaşın Marksist olduğunu söylemiş galiba. İlgili başlığa baktığımda ise Taraf'ı sonuna kadar savunan bir liboşla karşılaşmışım gibi geldi. Adam her şeyi çorba yapmış. Hem liboş gibi yazıp hem de nasıl Marksist olunuyor anlamadım gitti.
  18. togepi

    Evrim teorisine inanan müslümanlıktan çıkar.

    Bir kaza ya da ameliyat sonucu kişinin mizacı değişiyorsa hırçın, kavgacı iken mülayim bir insan oluyorsa nerede özgür irade ve nerede adil imtihan? Adamın kişiliği fizyolojik süreçlerle değişebiliyorsa ruhun ne önemi ve ne anlamı var? Hepsini geç de, hacım, ''yabancı el sendromu'' diye bir şey duydun mu?
  19. Ben de iktidarsızmış sanırım, ondan okumaktan vazgeçtim. :D

  20. Anaaa, gene troll! :)

    Troll tanımını da sevdim.

  21. Gay pokemon var mıdır acep? :)

  22. Ve ayrıca hiç birşeyim (forumum neyin) yok ama taş gibiyim, dediğin gibi en çok adamdan adam gibiyim. :D

    Hey Corç versene Corç hatta ve hatta... :)

  23. togepi

    Bir Paragraf Üç Yanlış

    Geçmişte yazılan tefsirlerde falan hadislerde geçen yedi bin yılına göre yapılmış yorumlar. Her ne kadar Kuran'da olmasa da bu yedi bin yıl olayıyla ilgili hadisler var, ayrıca Kutsal Kitap da açıkça yedi bin yıl diyor. Hal böyle olunca bilim artık inkar edilemez şekilde ünyanın ömrünün çok daha fazlası olduğunu ortaya koyuncaya kadar herkes bunun üzerinden yazıyor tefsirleri, buna göre akıl yürütülüp yorumlar yapılıyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...