Jump to content

Burn

Yeni Üye
  • İçerik sayısı

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Burn Hakkında

  • Derece
    Newbie
  1. Burn

    Film Önerileri

    Milia Jojovich ve Jean Reno güzel performans iyi film. JEANNE DE ARC Bu dindar yobazların dini nasıl istedikleri gibi yorumlayıp insanların tanrısı olarak aslında tanrı aracılığıyla kendilerini gördüklerinin anlaşılması için güzel bir örnek film. Küçükken izlemiştim filmi. Jeanne için ağlamıştım bile
  2. Burn

    İNSAN DİNSİZ KALABİLİR Mİ?

    Dinin ne olduğunu bilmiyorsun. İlahi olması nefretini toplamak için yeterli. Offff bu ateistler harbiden ortalama bir dindar kadar cahil ya. Benim için kaynağı ne olursa olsun insanları bir şekilde bağlıyor ve sorumluluk altına alıyorsa dindir. Evlilikte bir dindir tabii. Karşılıklı güven vb. gibi inançlara dayanır. İyi günde kötü günde diye geleceğe dair söz verilir yemin edilir. Bu yeminede çoğu zaman uyulmaz. Gider aptal bir imzayla kendini bağlarsın. Sonrada attığın bu imzanın sorumluluklarına katlanmak zorunda kalırsın. Bu kadar basit.
  3. Burn

    Tarihin soytarıları!

    Kafası berrak olan insan asla soru sormamalıdır zaten. Ayrıca kafası berrak olan insan tartışmaya girme gereğide duymaz. Bu kısımlara aynen katılıyorum. Fakat ben inancımı kaybettikten sonra senin gibi mutsuz olmadım. Aksine inancını kaybetmek umudunu kaybetmek her şeyini kaybetmek insanı özgür kılar. Bağların kalmaz ve kafana göre takılmaya başlarsın. Kendi içinde ki savaşları kesersin. Kendinle savaşmak yerine kendinle barışırsın. Bataklıkları kurutamayacağını anlayıp, sinekleri avlayarak eğlenmeye bakarsın.
  4. Burn

    FORUMDAKİ İMZALIK İLETİLER

    Bu iletide güzel.
  5. Burn

    İNSAN DİNSİZ KALABİLİR Mİ?

    Vay be bir imzalık ileti daha geldi. Bunlara Liberalizmi dualizmi materyalizmi vb. her şeyi ekleyebiliriz. Kemalizmin örneğin ritüelleri vardır. 10 kasım gibi 29 ekim gibi. Ritüel rutine bağlanmış davranışlar toplamı demektir. Ama kemalistler dinlerin bayramı söz konusu olduğunda düşündüklerini kendi dinleri söz konusu olunca düşünemezler. Bu kadarda körler işte.
  6. Burn

    Kader ve özgür irade

    Kader ve özgür irade bir arada çok ironik duruyor. Yazıyı biraz okudum. Hepsini okumaya değmez zaten. Bu freewill olayı baydı artık. Ya freewill vardır yada destiny ikisi bir arada olamaz.
  7. Burn

    VAHİY NEDİR?

    Sana bir şey anlatılmaz. Hiç anlamaya niyetin yok. Kuranı bilimsel kitap yaptın yürü git. Kendin çal kendin oyna ne güzel. Ne uğraştırıyorsun bizi. Herkese vahiy geliyormuşta. Ne saçmalık bunlar ya. Şu an ne tür bir vahiy geliyor sana. Alabilir miyiz? Yoksa iddia edilen peygamber gibi sende mi sara hastasısın?
×
×
  • Yeni Oluştur...