Jump to content

nail

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    119
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne nail kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Haci sen de biraz abartmissin  :D Belki sitede doktor vardir diye sorduk. Anladigim kadariyla sen de bir doktor olmalisin ki , böyle bir yorum yazman biraz tuhaf geldi. 

    Biz ameliyat olup sadece duyariz. Belli bir zaman sonra beyin Cochlear Implanttan gelen sinyallere de alistigindan dolayi ne kadar dogal duydugumuzun hic farkinda degiliz.  

    sonuc olarak yaklasik 16 bin hücreye karsilik 22 elektrod var ve 150.000 Impulsa karsilik 80 bin impuls var..  Ama benim sorularim gayet acik. Bu impulslar yapay olmasina ragmen acaba dogal biyolojik impuls arasinda ne kadar fark var.. 

    Microfondan yakalanan sesi dogalligi ne kadar gibisinden sorulari yukarda sordum yani. Yani anlayacagin kadariyla DERIN sorular sordum. Ancak bu isin ehlilerinin cevap verebilecegi sorular. 

     

  2. On 15.07.2018 at 11:05, GREENHOUSE said:

     

    Elektronik  ile hobi olarak ilgileniyorum.

     

    Mikrofonlar rezonans frekansına yakın frekansları daha iyi algılarlar.

     

    Elektronik cihazlarda düşük frekanslı sesleri  daha az şiddetlendirirler.50 - 100 hertz altında düşmeye başlar.Bu sesleri zaten  sağlam insanda az duyar.

     

    Doktor olmadığım için elektrotların sinirlere nasıl bağlandığını bilmiyorum.

     

    Renk körleri gibi bazı frekanslardaki sesleri algılasan bile ayırt edemeyebilirsin.

     

    Bunu öğrenmenin tek yolu çeşitli frekanslarda işitme testi yapmak.

     

    Bu siteden http://onlinetonegenerator.com test yapabilirsin.sinus dalgayı seç diğer dalga türleri birden fazla frekansta ses ürettkleri için aldatıcı olur.

     

    100 hertz ile 8000 hertz aralığında yap testi.

     

    teste 4000 hertzden başla.100 er 100er artır ve azalt.Hepsini duyuyorsan sorun yoktur.

     

     

     

     

     

     

     

    Merhabe GREENHOUSE dedigim gibi isin teknik tarafiyla daha cok ilgileniyorum. 

    Sesleri duymada bir sorunum yok. Ama ayirt etme konusunda biraz endiseliyim.  Gösterdigin siteyi test ettim ama  ve cok süpheli geldi. Önce ordaki inglizce terimleri ve ne ise yaradiklarini tam olarak bilmiyorum birde  SES aktarimini tamamen dijital yani Bluetooth ile gerceklestirdim ve  1 HZ yi bile duyuyorum. ama 7500 den yukarisini duyamiyorum. Cünkü bildigim kadariyla Koklear Implant islemcimin ayarlari 150 ile 7000 lerde arasinda ayarlanmis. Bundan yukarisini duyamamam ayarlardan dolayidir. Ki zaten konusmayi anlamak icin yeterince Frekans ayarlanmis durumda. Bundan yukarisi gereksiz ve rahatsiz edici frekanslardir. Ama ben neden 150 HZ altini duydum orasini anlayamadim. Gercekten de cok garip geldi bana.. 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  3. Cift tarafli biyonik kulak ( Koklea Implant ) kullanicisi olarak bu teknolojiye hayranim. Ama  aklimi kurculayan ve hicbir yerde cevap bulamadigim bazi sorularimiz var.. 

     

    Bilindik üzere ic kulaga yerlestirilen elektrodlar tüy hücrelerinin taklidini yaparak isitme sinirlerini yapay Impuls ile uyariyorlar. 

     

    Günümüzde sadece mevcut 4 degisik sirket tarafindan üretilen biyonik kulak Cesitli elektrod sayisina sahip . Kimisi 22 elektrod ile düz atis yaparken kimisi 12 elektrod ile cift atis yaptigi gibi terimleri var.. 

     

    - Saglikli bir insan kulaginda yaklasik 16 bin tüy hücresi bulunuyor diyorlar.  Bu her bir tüy hücresi titresime göre impuls üretiyor.. Fakar koklea nin uctan disa dogru frekans isitmesi degistiginden dolayi bütün hücreler ayni an da her tür titresim frekansina tepki veriyor mu yoksa belli bir hücreler mi calisiyor ? Herseye ragmen gelen sese göre saniyede kac Impuls üretiliyor ?  22 Elektrod sayisinda olan bir implant saniye de kac kere sinirleri uyariyor ? 

     

    - Elektrod konum konusunda ise iki firma ayri yola düsmüs durumdalar.. Birisi elektrodu ic kulakta daha derine yerlestirerek ordaki sinirleri uyarip düsük frekanslari daha iyi duyarsiniz diyorlar. Digeride isitme sinirlerinin bol oldugu yere yerlestirerek aslinda her tür frekansla uyarilabilir diyorlar.. 

     

    yani söyle aciklayayim. isitme sinirini bir cubuk gibi düsünün ve koklea da  sprial yapida bu cubugu sarmis.. Frekans degisimi tüy hücrelerinde ayrim gösterdigi icin bu cubugu ucundan ya da ortasindan uyarmak birsey ifade etmiyor.  Yani cubugu neresinden uyarirsan uyar o impulsu kabul edecek durumdadir. Yani insan kulagi  kokleada müzik notasinin „fa“ si ortalardan „do“ yu en son uctan uyariyor ama doyu alip sinirin orta kismindan uyarirsak isitme siniri bunu oldugu gibi kabul ediyor deniliyor. ( Umarim anlatabilmisimdir ) bu bilgi dogru mu ?  Elektrodun daha derine yerlestirilmesi ya da yerlestirilmemesi konusunda cok daha iyi duyma farki oluyor mu ? 

     

     

    - Elektrod yapay impuls ile sinirleri uyariyor dedik ama bu impuls ne kadar yapay ? Biyojik olarak hücreler tarafindan üretilen Impulslar arasinda ne kadar fark var ? Eger hic fark yok ise elektrod ile aslinda  dogal mi duyuyoruz? Aslinda asil sorum su : Ne kadar dogal duyuyoruz ? 

     

    Eski isitmememle karsilastirinca aslinda cokta dogal duydugumu var sayamam. Cünkü dis islemci iki minik mikrofondan ibaret. Yani calisan bir orta kulagimiz yok bizim.. Eger ses mikrofondan degilde cok daha baska bir teknikle yakalanip elekrodlarla sinirleri uyarsak normal insan kulagi kadar dogal duyarmiydik?  Yoksa bizim biraz daha kalitesiz ve mekanik ve robotik duyamamizin sebebi elektrod sayisinin azligi ya da yapay impulsun farkliligimidir ? 

     

    Ameliyat olmadan önce yine de kulagima kulaklik takip bilgisayardan müzik falan dinleyebiliyordum.. yani tam sagir degildim ama konusmalari hic anlamayacak derecede ileri derece kayipliydim.  Ameliyattan önce youtube da Cochlear Implant kullanan kisilerin sesleri nasil duyduguna dair simulasyon videolari dinlemistim.

     

    Örnegin bir müzigi  4 kanal , 8 kanal , 16 kanal , 32 kanal kalitesinde oynatip  ve daha sonra insan kulaginin duydugu sekildeki kalitede eslestirme yapiliyordu.. 

     

    Ameliyattan sonra bu videoyu tekrar dinledim Ama BLUETOOTH yolu ile.. Yani mikrofondan degil dogruca digital ses aktarimi yaparak ve hic bir fark olmadigini gördüm. Yani insan kulaginin duyacagi kalite neyse ayni kaliteydi. Hatta 32 kanal bile bozuk geldi..  Buda bana elektrodlar aslinda kaliteli oldugunu gösteriyor. Eger kalitesiz birsey varsa oda mikrofondur diyorum. Dis islemciler ilerde cok daha kaliteli bir ses alma teknigiyle gelisirse com daha dogal ve kaliteli duyacagimiz anlamina geliyor . 

     

    Ama yinede tam emin olamiyorum iste. Suan aklima gelen sorular bu. Saygilar. 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  4. Düşünmekle, varsayımlarla bir yere varılmaz. Biliyorsanız, bildiklerinizi yazınız. Bilmiyorsanız, evvela öğreniniz.

    Ayrıca bu terör örgütlerinin, canını kurtarmaya çalışan erkeklerle, kadınlarla ve çoçuklarla ne alakası var ?

    O örgütlerdekiler cani ise, sadece yaşamak isteyen diğer insanlarda mı cani oluyor ?

    Görmezden geldiğiniz başka bir nokta daha var. Oradan kaçanlar sadece müslümanlar değil !

    Benim ilerizekali arkadasim neyi ögrenmem gerekecek ? 400.000 ISID linin hic biri müslüman degil mi diyeceksin ? Sen cok biliyorsun o halde acikla , nasil aciklayacaksin 400.000 ISID linin ne oldugu ne icin savastigini ? ABD bunlarin beyinlerine chip takipda mi kontroll ediyor ? Onu mu diyeceksin , artik ne diyeceksen , söylede sasiralim.

  5. Ben Avrupayı tanımasam ve Avrupa da olanları bilmesem, Size bu şekilde yanıt vermezdim herhalde. :D

    Bak dostum, adi suçlar toplumun her kesimindeki insanlar tarafından işlenir. Dinsizi de, dindarı da suç işler. Bunları sadece müslümanlar yapıyor diyemezsiniz. Fazla abartmışsınız.

    Avrupada yasamadigin sürece onlarin buralarda neler yaptigini bilemezsin. Bana abartmissiniz derken , kendiniz yasayip görmediginiz sürece neye dayanarak yaziyorsun ?

    Hergün haberlerde müslüman ülkelerden gelmis insanlarin hirsizlik , tecavüz gasp ve kavga haberleri duyuyoruz... Bak biz sana derdimizi anlatamiyoruz... Bu insanlar kendi ülkelerinde cahil , egitimsiz olarak yetistiler ve avrupaya uyum saglayamiyorlar. herseyi calip kirip döküyorlar , medeniyetsizler , kavgaci , yobaz toplumlar...

  6. Siz o terör örgütlerinin içinde kimlerin faaliyet göstediğini nereden biliyorsunuz ?

    Bilmek gerekmiyor biraz düsünmek yeter... Varsayalim ISID i yok bilmem ABD yok bilmem israil kurmus diyelim ya icindeki savasanlar ? Asil katliami yapanlar kimler ? Kafalari kesenler , eline silah alip coluk cougu katledenler kimler ? ISIDe 400.000 katilim gerceklesmis diyorlar. ABD mi kisa bir zamanda tutup 400.000 tane kansizla ISID örgüt kurdu ? hayir ISIDi kuranlarin kim oldugu önemli degil , icinde kimlerin savastigi önemli ki bu 400.000 kisinin sahi mi sahi , ciddi mi ciddi müslüman olduklarini biliyoruz. Bosuna ahkam kesmeyelim..

  7. O insanlar, Sizin Avrupadaki keyfinizi bozmak için memleketlerini terketmediler.

    İt sürüsü imiş, peki Sizin gibiler ne sürüsü acaba ?

    Bence, Sizin gibi insanlıktan nasibini almamış olanları, kapı dışarı etmeleri lazım.

    Neyin insanlik nasibinden bahsediyon sen. Bugün isidde katliam yapan dürzülerin yüzde 50 si hep cecen biliyormusun ?

    Müslümanlarin kaninda var , kendi yasadigi ülkeleri bka cevirip , baska ülkeri istila edip oralarda huzur bozmaya..

    Anliyorum savastan kaciyorlardida kendilerini güvenli bir yere götürüyorlardi ? Ama niye AVRUPA ? Seriatla icine sicilmis bin sürü arap ülkeisi , bin sürü müslüman ülkesi var oralara niye gitmiyorlar ?

    Cünkü ne amacla burda olmak istedikleri belli.. O 10 yil önce burada iti sürüsü gibi cogalan cecenlerin altinda sol model BWM ler var bugün.. Bana öyle geliyor ki evet kefy catmak icin kaciyorlar...

    Burda yasamadigin icin bilemezsin sen.. Hizsizlik , tecavüz , soygunculuk , kavga hersey var bu pisliklerde... Avusturyalilar sokaga cikamaz oldular.. Eskiden bisiklerimizi kapinin önüne güvenle koyabiliyorduk simdi kapinin önünde kitlesek bile ya tekeri calinir ya da koltugu... Son zamanlarda buraya siginmaci olarak gelen afganlar altlarinda güzel bisikletlede dikkat cekiyorlar.. Daha geldikleri anda yapitigi pislikler bunlarsa , bir 10 yili düsünmek istemiyorum bile. Bana bosuna insan nasibinden bahsetme , müslümandan adam madam olmaz..

  8. Domuz etine alışıp tiryakisi olmadıkça sorun yok. Dediğin gibi, zorunluluktan dolayı yedikleri için günah da işlemiyorlar, allahları müsade etmiş onlara. Hristiyan bir ülkenin, zorunlu misafir ettiği insanların kültürünü, onlara yaşatma olanağı olmayabilir. Misafir umduğunu deği bulduğunu yer. Avusturya onları en fazla 2 yıl misafir eder zaten.

    2 yil ? hayir sanmiyorum.. Onlar kesinlikle geri dönmeyecekler.. Avrupa artik eskisi gibi degil. Burda insanlari artik kolay kolay kovamiyorlar ki Hepsini tutup birden nereye nasil gönderecekleride asikar. Birde halkin yarisindan fazlasi malesef bunlari kabul ediyor..

    Bakiniz bundan 10 yil önce cecenlerde buraya mülteci olarak geldiler aradan 5 sene gectigi icin calisma izinleri aldilar , it sürüsü gibi cocuk yaptilar burda simdi hic biri geri dönmedi.. Bunlar mi geri dönecek ? Hemde 100.000 lercesi gelmisken.

  9. Avusturya da yasiyorum ve gecen Avusturya medyasi sosyal medya da yayilmis olan bir dedikoduya aciklik getirdi...

    Sözde burdaki Mülteci kamplarinda müslümanlara domuz etli pilav verilmis..

    4g2bmp.jpg

    Simdi Savastan kacip ya da bazi seyleri bahane edip Avrupaya cesitli yollara kacak gelerek siginan müslümanlarin büyük bir kismi mülteci kamplarinda siginip yasamakdadir ve hem devletce hemde halkca yasamalarina olanak saglanmakdadir. Günde 3 ögün yemek , aylik cep harciligi ve saglik sorunlari , elbiseve diger ihtiyaclarini giderecek türden yardimlar yapilmakdadir.

    Simdi Ülkesindeki savas yüzünden kacip bir mülteci olarak baska bir ülkeye siginmak epey zor bir is ve bu zamanda insanlarin basina gelebilecek en kötü seylerden biridir. Misal isleri yoktur , paralari yokdur ve verilecek bir kap yemege muhtacdirlar. Eger yemek olmazsa bilirsiniz ac kalir ölürler...

    Simdi asil can alici sorumlarim su :

    Avrupa ülkeleri bilindigi gibi hristiyan ve bolca domuz eti ve alkol tüketen ülkelerdir, Bu ülkeler , kendilerinde barinan mültecilerin din inanislarina aldiris göstermek zorunda midir ?

    Diyelim ki mülteci kamplarinda kendi yöresel yemeklerini pisirip icinde domuz eti ve alkolda dahil olup mültecilere yedirirlerse kimse birseyler itiraz edebilir mi ?


    Eger itiraz edebilirlerse neye göre itiraz edebilirler ?

    Malum Kuran Bakara 173 derki , domuz eti yasak ama kim ac kalirda yemek zorunda olursa günah degildir ki zaten siginmaci müslümanlarinda en kötü durumda olduklarini söyledik.. Bu ayete göre domuz eti yemek icin baska mecburiyetlik ya da zorunluluk olmasi gerektigini düsünmüyorum..

    Bu durumda müslümanlar avrupa ülkelerine siginip bir kap yemek buluyorlar da , icinde domuz eti var alkol var diye begenip begenmeme gibi bir haklara sahipmiler ? Itiraz edebilirler mi ?

    Cünkü hic bir hristyan bir müslüman icin düsünceli olmak zorunda degildir.. Biz domuz pisiririz ve domuz yeriz , sizede kendi yemegimizden ikram ediyoruz , ister yersiniz , ister yemezsiniz de diyebilirler.. O yüzden Avrupa ülkelerine bu durumda kimler ne diyebilir ?

  10. Bugüne kadar hep hosgörülü olmaya calistim ya da en azindan öyle görünmek istedim. Ama Müslümanlarin bu yaptiklari artik bardagi tasiran son damla oldu.
    Suan herkes benimle ayni fikirdedirki "Bu dünyada nezaman müslümanin soyu tükenirse ozaman rahat bir nefes aliriz" yalniz bu durumda düsüncelerim yavas yavas coluk cocuk kadin erkek demeden müslümanlara yönelik katliama dogru kayiyor. Artik her nekadar korkunc bulsamda , bundan baska caremiz kaldigini hic zannetmiyorum.

    Bu dünyada cahiller elenmelidir. Dünya nüfüsü 7 milyara ulasti ve hizla cogalmakdadir. Eger dünyada büyük kitlenin yok olmasi gerekiyorsa ben bütün müslümanlarin yer yüzünden silinmesinin , köklerinin kazinmasindan yanayim. Bugüne kadar cocuklarin ve kadinlarin katledilmesine hic sicak gözle bakmadim.. Ama görünen oki eline bicagi alip kafayi kesen , silahi alip 100 lerce kisiyi hic acimadan katleden canilerde bir zamanlar cocukdu ve analari tarafindan bu sekilde yetistirildi. Bu durumda müslümanin ne cocugundan nede anasindan hayir gelir. Hepsi KATLEDILSIN BITSIN BU DAVA

  11. yapay zeka insan seviyesine ulaştiğini düşün.... benim ,senin yaptıgımız ve istediğin şey nelerdir....? sonsuz yaşam.... bunun için bilgi......merak......bulari bizim seviyemize ulaşan yapay zekada isteyecek ve bizi geçtiğinde bizi tehdit olarak mutlaka gorecek....sonsuz yaşami elde edemese bile evren kadar yaşamak isteyebilir... bunun içinde daha fazla bilgiye ihtiyaci var kisacasi sürekli biden daha fazla mutlaka ogrenecek ve unutmayacak....

    +1

    ayrica bizim seviyemize geldikden sonra bizim anlayamayacagimiz cok seyi kavrayacaklar ve teknojiyi adeta onlar gelistirecekler. Simdi kimileri söyle düsünüyor , yapay zekayi insan tasarladi. Öyle tasarlarki eger is rayindan cikarsa dügmeye basar durur dersin. gercektende böyle mekanizma eklemis olsalar bile. Yapay zeka bunu aninda kirar kodlarini degistirir o mekanizmayi devre disi birakabilir ve bizim hic erisemeyecegimiz sekildede sifreler. Ozaman sictik demekdir..

    Bizim yapabilecegimiz tek sey. Elektirigi yok etmek olacakdir... Tüm elektirik kaynaklarini yok ettikden sonra yapay zekayida belki yok ederiz.. Ama onlar bizden önce davranipda nüclear enerjiyi pile cevirip yaklasik 100-200 yil kendi kendinelerine enerji üretmeye baslamadan önce..

  12. Kimse PYD yi ya da PKK yi ya da YPG yi artik nelerse onlari destekliyoruz ya da onlara sempati duyuyoruz demedi...

    Her ikisinide desteklemiyorum. Ama bazi gerceklerde inkar edilemez. ISID daha canidir. ve hedefi sivillerdir. Ne yapmaya calistiklarini gördün... Otobanlarda sivillere saldirarak , tirlari dururup soförleri infaz ederek , sirf alevi diye 5 yasaindaki cocugun gözleri önünde anne ve babasini katlederek ve sonra o kücük kizi katlederek daha sayisini tutturamadigimiz binlerce cocuk bebek ve kadinlari katlederek katliam yapmakdadir...

    Yalniz dogdugum günden bügüne kadar tanigim su PKK nin böyle seyler yaptigina dair hic bir görsel kaniti yoktur , ne kadar ilginc herhaltin bulundugu bu internette deepweb de bile PKK ya ait toplu sivil katliami diye birsey göremedik.. AMA bugününde youtubesinde bile ISIDin nasil kafa kestigini gayet iyi gördük...

    Simdi bunlari bir tarafa birakalim... Hic bir normal INSAN sirf annesi babasi ya da ailesi PKK yi destekliyor diye 3-5 yasindaki bebelerin ölmesine GÖZ yumamaz her nekadar bu bebekte büyüyünce ne halt olacagina dair düsüncelere kapilsaniz bile zavalli bir bebegin hic bir sucu yokdur.. Ve ISIDe destek vererek bu cocuklarinda katledilmesine destek veriyorsunuz demektir.

  13. ya kardesim suraya ikidir yaziyorum bu konu hakkinda tek cevap verebilen yok... Diyelim ISID türkiyeye girdi ve saldirdi.. Ilk hedefi PKK ve KÜRTLER oldugunu anlarimda ülkede yasayan 10 milyon ALEVI ye cicek mi verecekler ?? Ateistlere karanfil mi ??? Tutturmussunuz bir arap pkksini sirf bu nedenle ISIDI destekliyorsunuz....

    COK merak ediyorum. ISID yasadiginiz ülkeyi istila etse sigara , icki seks yasaklamadan tut zorunlu namaza kadar herseyi zorlasalar yapmayinin kellesini ucursalar.. Hic birsey yapmadigin halde soy agacini arastirip sirf alevisin diye öldürseler ve Ateist oldugunu anladiginda girtlagini bicaklasalar cok mu hosunuza gider ???

    Ne PKK yi neden ISIDI destekliyorum.. Ama ben hic bir zaman bir PKK nin bir sivili alipda bogazini kestigini bunula show yaptigini 300-400 SIVILI kursuna dizdigini duymadim, SIZ DUYDUNUZ MU ???

  14. Bu ülkeye seriat gelebiliyorsa gelsin...

    Müslüman olanlara ve seriati destekleyenlere ya da desteklemeyipte ama ses cikarmayanlara OLACAK olanlar hic umrumda degil.. Kafalari kesilecek , iplere asilacak , elleri kollari kesilecek , taslanarak öldürülecekler. Artik disarda Sex bulmak imkansiz olacak , coluk cocuk ve obje skcileri cogalacak... Bu olacaklar müslümanlarin karisina cocuguna olacaksa hic umrumda degil...

    Bu ülkede acidig tek insan varsa oda aleviler , ateistler ve escinsellerdir... Ama gelebiliyorsa gelsin , gelsinde destekleyenler görsünler babayi...

  15. Hahahah biz sadece seyimizin sesini dinliyoruz.

    Cinsellik sacma olur mu hic yaw ? Verdigi zevki bir yana birak , birde ruhsal acidan doyuruyor insani . Hatta bazen öyle oluyor ki doymuyorsun bile....

    Sende amon seksuellik olabilir belki ama ben kendimi örnek verirsem ben dayanamam... Masturbasyon ya da sex sart bana

  16. Saçma olan birşey yok. Işid'in hedefi bellidir. Irak ve Suriye Sünnilerini birleştirecek. PKK ise Anadoluyu parçalayacak. Hangisi daha tehlikeli?

    Işid Türk laikler için çok faydalı bir örgüttür. 20 yıldır ilk defa moral üstünlük kazandık. Islamcılar savunma hattına çekildi. Moral üstünlükleri çöktü. Okumuş kesimlerde griye çevirdikleri, tarafsızlaştırdıkları kesimler, aleyhlerine dönmeye başladı. Bu pür laik propaganda ile başarılamayacak bir işti.

    PKK ise sadece Türkiye'nin bir bölümünde devlet kurmaya çalışmıyor. Açıklamalarını dikkatle dinleyin. Gerçi çok boktan bir üslupta konuşuyorlar ama niyetlerini açıkça beyan ediyorlar. Türkiye'yi kantonlara böleceklermiş. Demirtaş ve diğer zibidiler bunu açıkça söylüyor. Ne demek bu? Türkiye'nin şehir devletlerine dönüşmesi, ortaçağ düzenine geçmesi demek. Için kötüsü, bu şehir devletleri düzenini gerçek demokrasi olarak nitelemeye yatkın, okumuş orta sınıflar da türedi. Politik ve felsefi olarak ırzına geçilmiş olan okumuş orta sınıflar, PKK'nın propagandasından etkileniyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %10 oy alması bu etkinin açık göstergesidir.

    Aynelarab'ın Kürt milliyetçilerinin elinden çıkması, büyük Kürdistan hayaline vurulmuş büyük bir darbedir. PKK'lıların çılgına dönmesi, arsızca Türkiye'den silah ve yardım istemeleri, açılımı bitiririz haa diye horozlanmaları boşuna değil. Sopanın ucunu gördüler. Irak işgalinden bu yana pamuklara sarılıp pışpışlanmışlardı. Ama şimdi karşılarında demiri gördüler. Halbuki, ABD ne güzel 1.500.000 insanı öldürüp, bir Kürt aşiret reisine devlet verdi, diğerini de Irak'a cumhurbaşkanı atadı. Ne güzel günlerdi değil mi? Ama işte tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması olabiliyor.

    Hiç buralarda gevezelik yapmayın. Arap ve Türk aydınlanmasına karşı yaptığınız ihanet affedilmeyecektir.

    Ee isidin bir diger hedefide hic süphesiz alevilerdir... Aleviler yillardir hatta yüz yillardir sadece zülme ugradi hemde hic birsey yapmadiklari halde. Bazen düsünüyorumda acaba tek kabahat bumuydu diye...

    iside bak coluk cocuk kadin dinlemeden hepsini kursuna diziyor. Onun icinde kürt , alevi ateist ayrimi olmaz.. 49 rehine icinde senin ateist oldugunu ögrenselerdi eminim kellen ucardi...

  17. Duyduguma göre bir AKP var.

    - Oglunun aracla cinayet islemesi, ehliyetsiz araba sürüp zavalli bir kadini ezip , öldürüp , kacan bir oglan türü.

    - Ogluna iki gemicik alan.

    - Ogluna askere göndermeyen

    - Herkese 3 Cocuk yap diyen ama tek cocukla bile gecinemeyene "ANANIDA AL GIT" diyen.

    - Sagda solda ickiyi yasaklayan , okullari imam hatibe ceviren.

    - Tarihi eserleri yiktiran , T.C iberesini kaldirttiran ,Atatürk heykellerini söktüren.

    - ABD Bostondaki patlamayi günlerce bizim medyamizda yayinlayan ama kendi ülkemizde patlamalara can kayiplarina YAYIN YASAGI , SANSÜR getiren.

    - Yas günü ilan edilmesi gereken gün utanmadan dügüne , eglenceye giden. Olay yerini ziyaret etmeyen.

    - Filistindeki saldiraya hüngür hüngür aglayan , kendi ülkesideki saldiraya SIRITAN.

    Bir AKP hükümeti var.

    Eh birde basimiza Mobese kameralarinin bozuk oldugu cikinti ya. Tipki talih kusu gibi milyarda bir.

    Peki Bunca zorbaliga ,bunca serefsizlige , bunca adilsizlige , bunca adaletsizlige ragmen Bu ülkenin yüzde 52 si bu serefsizlere nasil inaniyor, nasil tapiyor , nasil oy veriyor anlamis degilim. Söylemisiniz benim bunlari yapabilmem icin ne derece aptal olmam gerek,.,

    Yillardir bunlara koyun sürüsü yakistirmasi yaptik , lakin koyun bile sürüsünü takip etmesi icin bir gram akila ihtiyaci var. Bukadar akillari dahi olsa. Bu yukardaki yapilan haksizliga bir tepki göstermeleri gerekirdi.

    Yahu ne bicim insanlar bunlar , neyin dölleri a.q Bunlarda bir damla türk kani göremiyorum. Hepsinin kani bozuk , hepsinin mayasi bozuk , hepsinin ictigi süt bozuk anlasilan. Genetiklerine sictiklarim , sizinle ayni genetigi tasimaktan utaniyorum..

    2014 deki secimdede eger tekrar AKP gelirse , bu ülke artik umrumda degil. Eger ugruna savacagim bir toprak olursa oda memleketim erzincan ile gavur izmirim olur... Alirsiniz diger topraklari sütü bozuk ananiza sokarsaniz. Sizde rahat edersiniz , bizde.

  18. Hay protezleri , isitme cihazlari , implantlari batsin. Bunlar sirf para kazanmak icin bazi tadevileri zorraki ya geciktiriyorlar , ya da parasi olana yapiyorlar.

    Biz coktan bilgimizi aldik. KÖK HÜCRE denilen hücre vucutta her hücrenin yerine gecebilecek onun formunu ve görevini alabilecek bir hücredir. Hal böyleyken bunda terslik aramak mantiksiz geliyor bana. Kaldiki isitme hücreleri diger hücreler gibi hasar gördügünde yenilenmiyor , yada dogarken hasarli olarak dogabiliyor. Buda temelli isitme kaybi , görme kaybi demek oluyor.

    Eger amaclari sadece iyilestirmek olsaydi cözümü protezlerde , implatlarda , isitme cihazlarinda aramazlardi. Nede olsa dünyada 6.7 Milyar insan var kimi iyilestirmek kimin umrunda.

  19. Kökhücre ile bilim insanlari TIPda bir cigir aciyor. Bu hücre ile herseyi yapabilecekleri söyleniyor.

    Peki hic duymayan insanlar ya da sonradan isitme sorunu yasayanlar veya görmeyen insanlar ve gözü iyi görmeyenler nezaman kökhücre ile onarilacak ?

    Sorun beynimizdeki sinir sisteminde mi ? Öyleyse oraya kökhücre nakli yapilarak yeni ve saglikli hücrelerin olusmasina sanirim Engel yok. Ama cok merak ediyorum. Bu hücreleri onarip sagliklastirip sayilarini arttirip ve isitme kapasitesine kadar getirebilirsek. Insanlar bu sekilde bu illetden kurtulabilirler mi eger evetse nezaman yaparlar ?

  20. Beyler sanirim UZAYDA tüm galaxylerinde isik hizindan daha hizli bir sekilde YOL aldigini belkide isik hizina yakin bir hizda ilerledigimizi biliyoruz.

    Hatta acaba galaxy girdabinin nekadar hizli hareket ettigimizide biliyor olmaliyiz.

    O halde dünyada uzaya göre isik hizinda hareket ediyor ve dogal olarak burda caktigimiz bir hüzmesi gene 300.000 hizla bizden önce ilerliyor. Bu durumda ne anlamamiz gerekir. Uzayda nekadar hizli olursak olalim. Buludugumuz nokta HIz acisindan SIFIR dir.

    Yani kavramamiz gerek bir baska nokta. hizi neye göre ölcüyoruz acaba ? Dünyanin cekim gücü ve sürtünme olmasina göremi ?`Dünyanin uzaya göre kendi hizida var. O halde dünyayla beraber aldigimiz HIZ suan bizim icin SIFIR hizdir ve isiginda , sesinde hizini artik dünyaya göre ölcüyor olmaliyiz.

    Peki simdi simdi biz dünyadan 10.000 km hizla cikarsak ve uzayda sürtünme olmadigindan 10.000 hizla dünyadan uzaklasacagiz. Bir sonraki gök cismi bizden nekadar uzaksa hizima göre hesaplanip o zamanda orda olacagiz.

    Ama bu bizim uzayda aldigimiz asil HIZ degil malesef. Eger uzayda cekim gücü diye birsey olmasaydi. Dünyayi terk ettiginmiz an dünya bizden isik hizinda uzaklasacakti. Ama tüm uzayca bir cekim dengesindeyiz malesef. Belki bu galaxyler arasinda gecerli olmasada , ama galaxyde tüm yildizlarin birbirine sanki görünmez bir halka varmis gibi baglantili bir sekilde hiz hem dönmekte hemde galaxy ce hiz almaktadir. AMA ISIK cekim gücünden etkilenmedigi icin herzaman 300.000 km hizla ilerler..

×
×
  • Yeni Oluştur...