Jump to content

köle

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    355
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

köle Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  1. köle

    Yeni yıla nasıl girdik

    İşte benim ateist forumumun kafası örümcek bağlamış yöneticileri. Cinsel içerikli şeyleri silerler. Kendilerince kıçlarından kural ve seviye tanımıı yapmışlardır, onu bu forumda uygulamaya çalışırlar. Acıyorum, acımaya devam edeceğim.
  2. köle

    Ateizm Hakkında Genelleme Yapamazsınız !

    Everest bir ateist sence neyi başarmıştır, ya da başardığını zannetmektedir. Ya da bu bir başarı bile değil midir? Tanrı nedir ve kafadan tanrıyı atmak ne anlama gelmektedir? Sence bir ateist o sınırlandırılamayan ve ucu açık olan yolda nereye yürümeli nereye ulaşmalıdır?
  3. köle

    Ateizm Hakkında Genelleme Yapamazsınız !

    Beni de en çok teistlerin içinden değil ama ateistlerin içinden belli kalıba sokmak isteyenler rahatsız ediyor. Ateist olmak ufak ama önemli bir kapıdan geçmek demektir, bunun sonrası ise meçhul. Bu yüzden her ateistin sadece bireysel olarak konuşması gerekir,ateistler adına değil ve başta sorduğun sorudan yani " kaç ateistin sırlarını biliyorsunuz " gibi bir sorudan yola çıkarsam, her ateistin kendi sırlarını korkusuzca dökebilmesi gerekir. Bu isteğimin de bu forumda sadece bir hayalden ibaret olduğunu gördüm.
  4. köle

    Ateizm Hakkında Genelleme Yapamazsınız !

    Bu yazıdaki amaç tam olarak nedir? Ateistlere bir eleştiri midir? Ateistlere yönelttiği bir sorusu ya da bir merakı varmıdır? Anlamadığım için soruyorum.
  5. köle

    ATEİST'LERE ÇAĞRI

    Uyusukkursun şu başlıkta yazdıklarından dolayı seni tebrik ediyorum. Böyle ateistlerin olduğunu bilmek güzel.
  6. köle

    ATEİST'LERE ÇAĞRI

    Ben sizin ilkelerinizin peşinden gidiyor ve kendime dürüst oluyorum şu an, bir de doğru bildiğim şeyin peşinden gidiyorum. Oturup düşünüp, geçmişi ve şimdiyi gözönüne aldığımda bu tarz başlıkların çok fazla açıldığını, insanların üzerinde baskı oluşturulduğunu ve ateistliğimizi bile ağız tadıyla çıkaramadığımızı düşünüyorum. Bu sözlerimle ben etik ve dürüst bir insan oldum, ama size ters düştüm. Şimdi napıcaz?
  7. köle

    EGO

    Yok devam etmicem. Başlıktan çıkıyorum ve uzun müddet yazmayacağım. Terbiyeli ve uslu biriyim. İyi görevler diliyorum.
  8. köle

    EGO

    Atma sinyalleri ufaktan baş gösteriyor. Freuda şarlatan dediğin noktada ben de sana şarlatan derim. Freud bizim gibi biri değil dersen, ben de asıl sen bizim gibi biri değilsin derim. Bunları olgunlukla kabul et, ya da hiçkimse için şarlatan kelimesini kullanma. Bana şarlatan diyebilirsin bu arada.
  9. köle

    EGO

    Kendine güven biraz terketme. Madem daha fazla ileri gidemezsin, neden bu başlık açıldığından beri başlığı karalamak için elinden geleni yaptın? Freud bilimseldir ya da değildir o problem değil, bırak biz dilimiz döndüğünce tartışalım. Eski tartışmaları bulup okumak zorunda değilim, ben yeni insanlarla ve kendi kelimelerimle tartışmak istiyorum. Çevresel şartlar üzerine kimse bilimsel olarak konuşamaz, çünkü bilim bir tek burda sökmez, o yüzden hepimiz konuşabiliriz. Sen,ben,o. İnsan olan herkes konuşur, freud bu yüzden şarlatansa hepimiz şarlatanız.
  10. köle

    EGO

    Hacı kısa bir cevap yazmanı istiyorum, insan zihni üzerine bilimsel yöntemlerle nasıl konuşulur? Eğer çevresel faktörlerin insanın kimliğinde etkili olduğuna inanıyorsan, bu çevresel faktörlerin nasıl bir etki yarattığını bilimsel olarak nasıl anlatırsın? Bilim kelimesi üzerine bi anlaşalım ondan sonra devamını getiririz.
  11. köle

    EGO

    Şu forumda hakkaten sinirlerimi zor kontrol ediyorum. Hacı bilimi tekeline almış, ona buna şarlatan diyor, hiç bir zaman bir adım geri atmıyor. Buraya gelip 2-3 kafa dengi insan bulmaya çalışıyorsunuz, ama onu da bu şartlar altında bulamıyorum, çünkü bilim forumuna birşeyler karalamak isteyen insanlar engelleniyor. Ya sinirlenip yazmayacaksınız, ve benim o zaman bu forumda ne işim var diyeceksiniz, ya da tamamen gerçekleri birilerine söyleyip forumdan atılacaksınız. Çünkü gerçekler başta hacı olmak üzere bu frum yöneticileri için çok acı verici olacak, ve sizi derhal uzaklaştıracaklar. Burda
  12. köle

    EGO

    Hacı çok uzak insanlar olmasak bir yerinden başlayıp anlatmaya çalışırdım ama bu imkansız.
  13. köle

    EGO

    everest burda sana çoğu insan freud un bilimsel olmadığını söyleyecek. Gelip aşağılayıcaklar, bunu çok da inandırıcı yapacaklar. İnsan ruhu üzerine bilimsel olarak konuşulamaz, çünkü zihinden bahsediyoruz. Zihin üzerine konuşmak istediğiniz zaman grip üzerine konuştuğunuz gibi konuşamazsınız, çünkü sadece kendi bakış açınızla sınırlısınızdır. Freud da öyle, hacı da öyle ben de öyle. Ancak hayatını Freud okuyarak değiştirebilirsin. Çünkü dünya üzerinde görebileceğin sayılı beyinlerden biridir freud. İşte bu yüzden yazdıklarının tümü gerçek olmasa bile, gerçek olan şeylerle hayatını değiştireb
  14. köle

    EGO

    freudun kurduğu id-ego-superego sistemi sadece genel olarak bilgi vermek açısından yararlı olabilir. İnsan zihni kesin çizgilerle 3 e ayrılmış değildir. Ayrıca superegonun öncülleri doğumla ve anneyle birlikte atılır, yani sadece babaya ve kültüre ait değildir. "Kendilik" kavramı üstünde heinz kohut durmuştur, ego-id-superego yerine kendilik denen yapıyı ön plana almıştır. İnsanlar doğumlarından itibaren eşduyumlu (empati) içinde yanıtlar alamazlar ise, gerçek kendilikleri geri çekilir, vücuda yabancılaşılır, ve ortaya sahte bir kendilik çıkar. Dolayısıyla insanlara gerçek kimliklerini kayb
  15. köle

    Sevgi ve Nefret

    İnsanın doğasının tek tipten bir enerji barındırdığına inanıyorum. Bunun adına özgür olmak ya da kendini ortaya koymak denebilir. Sevgi ve nefret bu enerjinin farklılaşmış halleridir, yani özleri aynıdır. Sevginin içinde nefret, nefretin içinde sevgi vardır. Bir insanın varoluşuna değer verdiğiniz ölçüde araya bir mesafe koyarsınız, serbest bırakabilme fedakarlığı gösterirsiniz, işte bu aynı anda hem nefret etmek hem de sevmek demektir. Açığa çıkamamış nefret yüzünden, insanlar sahte bir sevgiye yönelmekteler. Sevişleriniz ve nefret edişleriniz arasında büyük mesafeler varsa, bunların hiçbi
×
×
  • Yeni Oluştur...