Jump to content

MahmutC

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    42
  • Katılım

  • Son ziyaret

MahmutC kullanıcısının paylaşımları

  1. MahmutC

    Atatürk'ün mezarı da açılsın.

    Bu haber bana Cromwell'i hatirlatti. Ingilterede 1600 li yillarin ortasinda cereyan eden ic savasta parlementer kanada onderlik oderek Kralin guclerini yenilgiye ugratan Cromwell kralin savasta akan kanlardan sorumlu tutularak idam edilmesinin ardindan Ingileternin koruyucusu olarak basa gecti. kendisine verilen Krallik tacini da red etmistir. Dogal yollardan olen Cromwell devlet toreniyle mezarina defnedildikten sonra guc kazanan krallik yandaslari tekrar yonetimi ele gecirirek krali iktidara tasdilar. Kral'in ilk icraatlerinden biri de cromwelin cesedini mezarindan cikarak asmasi zinc
  2. Guzel Kardesim... Anlasilan o ku seyahatnamenin kapagini kaldirmamissin.. Sana carsi kalabalik diyorum sen salatalik anliyorsun... laf dinle de oku bi ara..
  3. Sinbad bey kardesim.. Osmanliyi iyi oku ve anla.. yorumlari degil birinci elden oku. Ac evliya celebiyi oku mesela.. orada sirf para kazanmak icin polonyaya, danimarkaya hatta isvece yapilan capul lari goreceksin. Bu benim tabirim degil celebinin tabiri bu yagmalara "capul' diyor cunku. Muhkem kalelerin korumasi altinda olmayan koyleri basarak isinde gucunde insanlari nasil esir aldiklarini onlari nasil kole olarak sattiklarini, uc bes mallarini nasil kapistiklarini ac bir oku.. Sunun bunun yorumu demiyorum direk ilk elden oku.. Bizimkiler at sirtinda kole aparicam diye kostururken (ki
  4. MahmutC

    Uzayda yaşam bulundu mu?

    Astrobiyolojik bir bulguyu tartiscaklar derken ister istemez goktaslari, kuyruklu yildizlar falan geliyor akla.. kaliforniyada bir gol ve bakteri.. onemli bir bulgu elbette ama hayal kirikligi yaratacak..
  5. MahmutC

    Uzayda yaşam bulundu mu?

    Wikileaks e karsi bir gundem saptirma olabilir.. herkesi, tum dunyayi mesgul edecek bir sey soylerler belki. Merak ediyorum dogrusu..
  6. MahmutC

    İçki

    Senin icmene karisamam.. aslinda saglik boyutuda umrumda degil, ben toplumsal boyuntundan bahsediyorum. Bu tur ickiyi ozendirici basliklari ve basliga yazi yazanlari kiniyorum..
  7. MahmutC

    İçki

    Dinler tarafindan yasak edilmesinin bir onemi yok icki hos birsey degildir. Aile yikimlarinin cok buyuk kismindan sorumludur. Yasaklanmasi gerektigine inaniyorum ben. Malum atiestforum demissiniz ama tum ateistler ickiye sicak baktiklarini sanmiyorum..
  8. MahmutC

    Din aptallaştırır

    Forunun bir zamanlar en radikal muslumani.. simdilerde sevgi kelebegi. Ne var kafanda cidden.?
  9. MahmutC

    Din aptallaştırır

    Eskiden, yani koyu bir muslumanken bu tur doga ustu hadiselere inanmakta gucluk cekerdim (cunku benzerlerine gunluk hayatta hic rastlamadim) ancak bir aciklamasi olduguna inandirmistim kendimi. Masalsi anlatimlarin kutsal kitaplarin dilinden kaynaklandigini dusunur ve hadiselerin gunumuzde cereyan etse cok daha kabul edilebilir gelecegini dusunerek uzerinde durmamaya calisirdim. Diger muslumanlarin durumuda bundan farkli degildir eminim.
  10. MahmutC

    Sınav Paradoksu

    Kusura bakma Ateist bakis olur okadar yasima verin ..
  11. MahmutC

    Sınav Paradoksu

    Sevgili Antiateist... Ateistim oncelikle onu soliyeyim.. yogun islam egitiminden gectigim dogru o yuzden argumanina Islam gozlugunden bakiyorum ve halukarda havada kaldigini soylemeye calisiyorum. Senin ileri surdugun meseleye pek cok insaninda kafasi takilmis ve sayisiz cevaplar uretilmis. Sanirim bunlari buraya yazmam isabet olmaz ancak akli basinda bir muslumanin nasil argumanini curutmedigine sasiyorum.. Demek istedigim sadece bu.. neyse iyi tartismalar umarim verimli olur..
  12. MahmutC

    Sınav Paradoksu

    Test sadece Merhamet, aci doyurmak, yetimlere yardim konularindan yapiliyor olsaydi argumaninda hakliydin. Ama Testin sadece belirli konulardan yapilmasi gibi bir durum yok, TEST MALZEMESI olanlarda test ediliyor onlarda bir oyunun esas oglani ve ne kadar aci o kadar odul mekanizmasi devreye giriyor. Sanirim modelleme yapabilmem imkansiz zira Argumaninin bir degil pek cok bacagi eksik. Neyse sen devam et.. hazir tartisma yetenegi yuksek mulumanlar foruma ugramazken..
  13. MahmutC

    Sınav Paradoksu

    Anlamadigim bir sey yok Ateist bakis.. Bazilari surunuyor cok aci cekiyor sinavlari cetin ama onlarin sabirlari cetinlik derecesinde odullendirilecek. Hee sen dersen ki ben neden bu sartlardayim ben de daha cetin bir sinavdan gecicem guzel git afrikaya ayni sartlarda yasa. Dinlerdeki (ozellikle Hirtsiyanlikta) en temel doktirindir bu.. ne kadar aci okadar odul..
  14. MahmutC

    Sınav Paradoksu

    Arkadasim.. Aclar, acizler, duskunler, muhtaclar, aci icinde kivrananlar da sinavdan gecer dinlere gore onlarin da sabretmesi ve Allaha isyan etmemesi lazimdir... duymadinmi hic ?? Aciyorsun bir baslik neresinden tutsan elinde kaliyor..
  15. MahmutC

    Sınav Paradoksu

    Tanri kotu bir durumu yaratamaz hayir yaratir iyi ozelliklerimizi gosterebilmemiz icin kendin cevabini vermissin zaten neyi tartisiyosun yada nerenle ve nasil dusunuyorsun..
  16. MahmutC

    Sınav Paradoksu

    "Tanrı, bizim iyi özellikleri göstermemiz için kötü durumlar yaratmaktadır" bu sozcuk neden dinleri gecersiz kilsin..?
  17. MahmutC

    Dinler ve kutsal kitapların eleştirisi

    Ateist Bakis... Hakliymissin seni baska biriyle karistirdim.. soylediklerim icin ozur dilerim.. Yazimda kastettigim sen degildin ama uzerine alinip cevap yazinca direkman giristim tekrar afedersin.. Saygilar
  18. MahmutC

    Şeytan Mesleği : 'Dalgıçlık'

    Islamda bu ayete dayanarak Dalgicligin gunah oldugu iddiasina rastlamadim. Basra korfezinde inci cikarma isi binlerce yildir yapilmaktadir.. Sultanahmet camiinin mimari Dalgic Mehmet Aga namiyla meshurdur... Ha neden yasak degil diyorsan.. e sikar biraz inci isi ciddi para getiren bir istir.. kolelik gibi
  19. MahmutC

    ADEM İSİMLERİ ÖĞRENDİ Mİ?

    Berguzar hanim, isimleri ogretti cumlesi ile muhakeme etme ogrenme vs. yetilerinin ademe verildigini soyleyen sizsiniz.. bende diyorum ki nesnelerin isimlerini bilmesede dusunmede bir degisiklik olmaz.. benmi yanlis anliyorum...
  20. MahmutC

    ADEM İSİMLERİ ÖĞRENDİ Mİ?

    Anlama, bilme, hüküm çıkarma, muhakeme etme vs. gibi seyler icin herhangi bir dil bilmeye gerek yoktur. Beyin fotografik dusunur zira.. Ornegin.. Dogustan sagir dilsiz hatta birde kor olan insanlar.. Napcaz simdi...
  21. MahmutC

    Dinler ve kutsal kitapların eleştirisi

    Himm tam karakole...
  22. MahmutC

    Dinler ve kutsal kitapların eleştirisi

    Ateistbakis.. Sen elinde kirmizi bir bayrak bogaya salliyorsun.. onu kiskirtiyorsun.. beyninde hic bir soru isareti yaratmadigin gibi nefretini korukluyorsun.. BUMUDUR SAVAS.... Cogunluk hoooop diye ateist olmadi.. belirli bir sure deizmde takilir insan bu dogaldir. Neden deistsin neden deist oldun vs gibi elestirilerle onu ateist yapacaginimi dusunuyorsan yaniliyorsun. Kaldi ki sen elestiri de getirmiyorsun saldiriyorsun.. sikistinmi kufur hakaret baska bir sey bilmiyorsun.. evet bence sen MILITARIST bir ateistsin... burada sanal bir kimlik arkasina saklanip inanlara agzina geleni so
  23. MahmutC

    Dinler ve kutsal kitapların eleştirisi

    Safbilgi kardesim.. diyorsun ki ben bir yaraticiya inaniyorum ama bu yaratici dinlerin tanimladigi gibi degildir ve sebeplerini de madde madde anlatiyorsun… cok guzel bir calisma olmus ellerine saglik.. Muslumanlar uzerinde etkili olacagina inaniyorum ozellikle forumda duzgun ve bilimsel cumlelerle basliklar acarak tartismayi…. ha ha ha allah yok ki yok ki.. kurani tuvalette kagit yoken kullaniyorum ha ha ha…sizin allahinizi da..pedofili peygamberinizi de…. gibi “bilimsel” ifadelerle bitiren ateist arkadaslarin yazdiklarindan cok daha fazla dusunmeye sevkedicegine inaniyorum.. Hic bir ateisti
  24. MahmutC

    Teizmmi negatiftir ateizm mi?

    Reformcumusunuz siz.. islam konusunda atesitlerin bilmedigi neleri biliyorsunuz..? Anlatirsaniz memnun oluruz..
  25. MahmutC

    Kurandaki vasat anlatım tekniği

    Kesinlikle.. ozellikle gecmisteki Peygamberlerle ilgili kissalar yarim yamalaktir kuranda basi vardir sonu yoktur pek bir sey anlasilmaz.. bunlarin ne oldugunu anlamak icin kesinlikle tevrata bakmak gerekir..
×
×
  • Yeni Oluştur...