Jump to content

hazretiben

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    63
  • Katılım

  • Son ziyaret

hazretiben kullanıcısının paylaşımları

  1. http://yok.gov.tr/ adresine girdiğinizde Yükseköğretim Kurulu anasayfasına girmiş oluyor ve yukarıdaki banner ile karşılaşıyorsunuz. Türkiye'de varolan olumsuz kadrolaşmaya rağmen böyle umut verici kuruluşlarında halen mevcut olması güzel doğrusu.
  2. hazretiben

    İstanbul sorunu bir Güneydoğu sorunudur

    Çok güzel bir gerçekleri hatırlatma yazısı. Ama asıl ilgiyi hakeden her yazı gibi buda ilgisizlikten kıvranıyor tabi.
  3. Kuranda yer alan bazı ayetler tamamen Muhammed paygamberin hayatını düzenlemeye yönelik olduğu gibi; yine O'nun yaşadığı zaman ve çevre ile sınırlı bir geçerliliğe sahiptir. Bu ayetler günümüzde hiçbir işe ve hiçbir kimseye gerekli olamamaktadır. Dolayısıyla tüm insanlığı ilgilendirdiği ve kutsal olduğu söylenen bir kitapta bu şekilde, sadece bir insanın hayatını düzenlemeye yönelik met,nlerin yer alması ne derece mantıkla bağdaşır bilinmze. Ben bunlardan rastladığım ilkini ekliyorum. İnceleyin ne dediğimi anlayacaksınız. Farklı ayet bulanlarda bu başlık attından bildirirlerse ilk mesajı günce
  4. hazretiben

    "Örtünme" zorunluluğunun akla getirdikleri

    "Ölüm her sorunu çözer; adam yoksa, sorun da yoktur" Stalin
  5. hazretiben

    size bir soru?

    Biz matrix'teyiz gavs'cığım. Vücudumuzdaki bütün kanı boşaltsak bile asıl hayat veren madde değil ruh olduğu için yinede ölmeyiz değil mi? Bu kısılay çok enayi bi kurum boşa kan topluyor mesela.
  6. hazretiben

    "Örtünme" zorunluluğunun akla getirdikleri

    Senin inancın kadınları geberesiye becermek üzerine kurulu olduğu için sizin gibi yapmayan ve kadınlara insan gibi davrananlar gay oluyor değil mi? Kıllı maganda!
  7. hazretiben

    Nurculuk denen sapıklık

    Ezher; bunun bir orta yolu yok mu diyorum bende. Yani namuslu olmanın kriteri ya başını örtmek yada mini etek giymemek olmamalı. Kadın mini etek giyiyorsa da namusu sorgulanmamalı. Örtünmeyen herkeste orasını burasını erkeklere gösteriyor diyemeyiz. Mini etek giyilmesi bizim toplumda tahrik sebebidir, ama her toplumda böylemidir? Bunun birazda kültürle ve eğitim ile ilgisi var. Daha 5 yaşından itibaren sarıp sarmaladığınız çocuk kendi psikolojisini oluşturur. Onu sarılı gören 5 yaşındaki çocukta o sarılmış olandan bir etkilenmeye gider. Örtünme adeta şartlandırmalara sebep oluyor. Bakın bö
  8. hazretiben

    "Örtünme" zorunluluğunun akla getirdikleri

    Mini etekli kadınlara kızıyorsunda haşemalı, şortlu, tişörtlü, başı açık v.s. erkeklere neden bi sözün yok? Onlarınki de vücut değil mi? İşte sizin kör mantığınız kadınları mal ve herşeyden sorumlu olarak gördüğü için maganda bir kültüre sahip olmanıza sebep oluyor.
  9. hazretiben

    "Örtünme" zorunluluğunun akla getirdikleri

    Kadınlar örtünsün diye yazmasalar kadınlar çıplak mı dolaşacaklar?
  10. hazretiben

    Nurculuk denen sapıklık

    Yani kalkıp mini etekle, bikiniyle v.s. dolaşmanında tahriğe sebep olduğunu inkar etmek tabiki gerçekçi olmaz. Ancak kadınlar ne bu derece açılıp saçılmalı nede paket gibi örtünüp kapanmamalıdır. Bir konuda yanılıyorsunuz: erkek değil, kadın zayıf iradelidir der islam.
  11. hazretiben

    "Örtünme" zorunluluğunun akla getirdikleri

    Hayır sana yardımcı olamayacağım için üzgünüm. Aktif gaylari araman lazım. Ben sana erkeğin vücut hatlarıda kadınları tahrik edebilir diyorum. Biseksüellikle ne ilgisi var? Örtünmenin amacı şehveti engellemek değil mi? Neden sadece kadın için tedbir alıyorsunuz?
  12. hazretiben

    Nurculuk denen sapıklık

    Sen neen genel konuşuyorsun gerizekalı? Müslümanların en büyük taktiğidir bu; biri köşeye sıkışınca topu hemen karşısındakinin ailesine atar. Belden aşağı vurmak gibi büyük bir acizliğiniz var. Sebebide beyninizin belden aşağı şekilde olması sanırım.
  13. hazretiben

    Nurculuk denen sapıklık

    Peki Allah neden başörtüsünü zorunlu kılıyor, sebep? Evet benim çevremde müslüman ama çevremdeki insanlar başörüsü takmasada onlara cinsel objelermiş gibi bakacak kadar sapık zihniyetli değilim. Benim için onların kılık kıyafeti tahrik sebebi olamaz. Bunu düşünmek bile sapıklıktır. Ama siz akrabalarınız dahi olsa örtünmediği zaman onlara kötü gözle bakabilecek kadar temelsiz bir düşüncedesiniz.
  14. Bildiğiniz gibi kadının örtünmesi bir çok dinde mevcut bir uygulama ve hatta emirdir. Örtünmeyi şart koşan inanışlarda genel ve ortak sebep olarak "kadının tahrik ediciliğine engel olmaktır." Peki bu ne anlama gelir ve ne derece adildir? Tahrik sebebi olarak kadını görmek ve bu tahriğin sonucu olarak meydana gelecek zina, fuhuş, seks gibi genel adlandırmaları olan muhtemel durumlardan kadını sorumlu tutmak; dinler tarafından meşrulaştırılan ataerkil değerlerden başka birşey değildir. Yukarıda sıraladığımız ve zararlı görülen durumların içerisine düşmeye tek sebep olarak kadını gösteremeyiz
  15. hazretiben

    Nurculuk denen sapıklık

    Kız iyiki örtünmüş.
  16. hazretiben

    Nurculuk denen sapıklık

    Sadece dinciler değil hemen her kesim çocukları kullanıyor malesef. Bu yaştaki bir çocuğun cinsel etki edeceği ihtimaliyle kapatılması kadar, bu yaştaki bir başka çocuğun siyasi muhatap gibi meydanlarda bağırtılmasıda yanlıştır.
  17. hazretiben

    deistlerin yanılgısı;

    Seni anlıyorum gavs. Sen bilinç ile varlığı elin parmakları ile olan bağlantısı gibi ilişkilendiriyorsun. Ama bu yanlıştır. Çünkü bilinç varlıktan bağımsızda olabilir. Bilinçsiz de canlılık ve varlık olabilir.
  18. hazretiben

    deistlerin yanılgısı;

    Bende snin anlamadığını düşünüyordum. Şöyle açıklayayım; Bir arabayı çalıştırmak için benzin gereklidir mesela. Benzin olmadan da arabadır ama benzinsiz göevini yerine getiremez. irade ile yaratıcı birarada tıpkı bu örneğe benzer. Eğer yaratıcı irade olmadan görevini yerine getiremiyor ise bu onun muhtaç olduğu anlamına gelmez mi? Yada iradesini kendisimi yarattı.
  19. hazretiben

    deistlerin yanılgısı;

    O kadar cahilsin ki kendinle çelişmeni bile göremiyorsun. İrade ve bilinç sahibi olmak düşünmek demektir. Düşünmek demek çaba sarfetmektir. Çaba sarfetmek amaca ulaşmaya çalışmaktır v.s. v.s. uzatılabilir. Ama sonuç şudur; eğer bir yaratıcı, işlevini yerine getirebilmek için başka bir şeye ihtiyaç duyuyor ise, bu durum onun herşeye gücü yettiği anlamına gelmez. Dolayısıyla son veya tek yaratıcıdır denemez. İradesi ve bilinci olmadan birşey yaratamıyor ise bu senin allahının sorunu şakirt. Ben bu kadar aciz bi allah görmedim.
  20. hazretiben

    Siz Allah olsaydiniz?

    Ben allah olsam psikoloğa giderdim.
  21. hazretiben

    İnsan Nasıl Düşünür?

    Sorunun cevabı şu sorunun cevabında saklı: ''bunca insan bu forumlarda neyi tartışıyor?''
  22. hazretiben

    deistlerin yanılgısı;

    Gavs efendi; senin tanrında irade ve bilince muhtaç bir varlıkmı? Sen öyle tanımlıyorsan yeni bir mezhep çıkarmışsın demektir islamda.
  23. hazretiben

    "Muhammed yalancıdır" diyenler...

    neden şıklar senin düşünebilme kabiliyet limitinle sınırlanıyorki?
  24. hazretiben

    TTNET TARAFINDAN SANSÜRLENEN SİTELER

    nette gezinirken rastladığım yeni bir yöntemi paylaşmak isiyorum arkadaşlar. ben denedim ve gerçekten işe yarıyor. bu vereceğim örnek youtube için geçerli. diğer yasaklı sitelere uygulamak için girmek istediğiniz sitenin ip numarasını aşağıdaki ip ile değişin. tabi adınıda. bu sitenin bilgilerini bilmediğim için yapamadım denemeyi. yetkili arkadaşlar dener ve bilgi verirse faydalı olur die düşünüyorum. sonradan farklı adreslerden paylaşılır bilgiler. buyrun;
  25. hazretiben

    sünnet ve sağlık

    haklısın hacı... kadın sünneti daha önemli ve tartışılır bir konudur. ama ben diğer başlıklardaki sünnet odaklı tartışmaların sonuçsuz kaldığının bilincende olduğum için bu konuyu farklı bir biçimde ele almıştım. bu başlıkta sünnetin yararlı yada zararlı olmasını değil, yaratıcının insana verdiği son şeklin değiştirilmesinin ve ya değiştirilmesi gerekliliğinin, yaratıcı açısından ne anlama geldiğini sorguluyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...